Huom! Selaat foorumin lukualuita, joten liittymä on hiukan erilainen.

Ketju Lainaa Print

Pitkät => Monikulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikka-aiheinen ketju (nro 8)
[quote author=Xantippa link=topic=1594.msg72130#msg72130 date=1461601349]Minulle huivikiellossa on ennen kaikkea kysymys siitä, että on mielestäni erinomaisen vaarallista alkaa leikkimään yhteiskunnassa kielloilla, joiden ainut tarkoitus on antaa jonkunlainen viesti. Näin siis niissä tapauksissa, joiden kiellon ainut peruste on tämä viesti, ei mitään muu, kuten esim. ihmisten suojeleminen.

On nimittäin aika kalteva pinta, tuo, ja pahinta siinä on, että tässä nyt (kuulemma?) tosiaan pyritään viestimään jopa omien kansalaisten yli muihin maihin ja ihmisille. Oudon monimutkaiselta tuntuu.

Lisäksi olettaisin, että fiksut ihmiset jo lakkaisivat hokemasta tuota merkel-mantraa, josta ovat taloudellisesti lukeneet vain puolet: hän sanoi monikulttuurisuuden epäonnistuneen nimenomaan niiden maiden toimesta, joihin suuri osa maahanmuuttajia on muuttanut. Ei maahanmaahanmuuttajien kulttuurin vuoksi, siis.

T: Xante[/quote]
[quote author=Kopek link=topic=1594.msg72131#msg72131 date=1461601705]Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa käsitellään Suomen turvapaikkapolitiikkaa. Lehti kertoo, että maahanmuuttajien määrä oli enimmillään syyskuussa, jolloin tulijoita oli 10 836. Lehdessä kerrotaan, että poliitikot ja viranomaiset aloittivat erilaisia turvapaikanhakijoiden määrän vähentämiseen tähtääviä toimenpiteitä, ja nyt turvapaikkaa hakevia tulee enää muutama sata kuukaudessa:

"Hallitus linjasi syyskuussa ensimmäiset uudet toimet. Turvapaikkapoliittinen ohjelma tuli joulukuussa. Sitä, että tavoitteena on rajoittaa turvapaikanhakijoiden määrää, ei kätketty rivien väliin. Turvapaikkapolitiikkaa kiristettiin niin paljon kuin EU-direktiivit ja perustuslaki sallivat. Samoin teki moni muu EU-maa."

Helsingin Sanomien artikkelista käy mielestäni vähintäänkin rivien väleistä ilmi, että lehti ei ole pahoillaan siitä, että turvapaikanhakijoiden suurin vyöry saatiin torjuttua. Lehdessä viitataan Ruotsiin ja kerrotaan sen kääntäneen politiikkansa suuntaa ja alkaneen rajoittaa maahan tuloa:

"Kaikki ovat joutuneet arvioimaan linjaansa uusiksi. Ruotsissa ympäristöpuolue teki täyskäännöksen."

Lehti esittää, että huoli äärioikeiston noususta oli merkittävä syy sille, miksi Suomessakin linja on muuttunut.

"Voi kuitenkin sanoa, että oppositio pitkälti ymmärsi hallitusta. Kaikkia yhdisti myös huoli äärioikeiston noususta."

"Pelko äärioikeiston noususta on todellinen, ja se näkyy läpi puoluekentän."

Kun muistelee syksyllä käytyä keskustelua foorumeilla ja blogeissa, mieleen tulevat hyvin voimakkaat kannanotot, joissa syytettiin rasismista ja kovasydämisyydestä niitä, jotka kehtasivat esittää arvioita, että kaikki pakolaiset eivät pakenisi henkensä edestä, vaan osalla motiivina olisi tavanomainen elintasosiirtolaisuus.

Kun Perussuomalaisten Riikka Poutsalo kirjoitti elokuun lopulla elintasosurffareista, siitä nousi kova kohu. Ilmaisu oli monien mielestä sopimaton, koska olihan sentään kyse sotaa pakenevista ihmisistä.

http://www.iltalehti.fi//uutiset/2015082420231158_uu.shtml

Tällä hetkellä mieleen tulee väistämättä kysymys, ovatko valtaa pitävät poliitikot opposition suostumuksella alkaneet toteuttaa rasistista äärioikeistolaista politiikkaa äärioikeiston nousun estämiseksi.

Vai mistä on kyse? Kesällä puheet pakolaisvirran – eli sotaa pakenevien hädänalaisten – tukahduttamisesta edustivat monien mielestä rasismia ja fasismia. Nyt toimenpiteet on kuitenkin tehty, ja pakolaisia tulee enää vähäinen määrä. Onko Suomen virallinen politiikka siis rasistista ja fasistista?

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1461465717593[/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72134#msg72134 date=1461602283]Ruotsi on jo niin tupaten täynnä, että siellä ei ole yksinkertaisesti tilaa. Samalla sen rahoitusjärjestelmän pelätään romahtavan. Jos näinkin käy, Norja ottaa poikkeuslait voimaan ja estää maahantulon koko Ruotsista.

Ruotsin maine maailmalla on laskenut, kuin lehmän häntä.[/quote]
[quote author=Toope link=topic=1594.msg72136#msg72136 date=1461603181][quote author=Xantippa link=topic=1243.msg72125#msg72125 date=1461599245]
Monietnisyyttä on tosiaan tarjottu sekoittamaan pakkaa ennestään, kun halutaan vetää raja siihen, että kebap okei, nijab nounou. En ole ikinä ymmärtänyt, mitä tuolla monietnisyydellä halutaan, mutta viimeksi kun tuo kortti tuli pakasta, se tarkoitti ihmisiä, jotka ovat erinäköisiä kuin me, mutta käyttäytyvät samalla tavalla.

T: Xante
[/quote]

Monikultttuurin idea oli siinä, että ihmiset sopeutuisivat tänne ja jakaisivat samat arvot tietyin kulttuurisin ominaisuuksineen. Idea toki kusee päin seinää kaikkialla. Mutta teoria on kai hieno? :o Vähän kuten Kiinan kulttuurivallankumous...

[quote author=socrates link=topic=1243.msg72127#msg72127 date=1461600738]
Minulle huivikielto ei ole monikulttuurisuyskysymys vaan ihan yksinkertaisesti se, että pakko pitää vaikka stesonia ja stetsonin kieltäminen ovat yhtä typeriä määräyksiä riippumatta siitä, millä motiiveilla tai painostuksen takia jotkut ehkä sitä käyttävät.[/quote]

Kaikille nuo pukumääräykset eivät ole toisarvoisia asioista, joillekin hörhöille jopa ensiarvoisen tärkeitä, kysy vaikka Tahalta.[/quote]
[quote author=Vanha Vihtahousu link=topic=1594.msg72139#msg72139 date=1461603977][quote author=Xantippa link=topic=1243.msg72130#msg72130 date=1461601349]
Minulle huivikiellossa on ennen kaikkea kysymys siitä, että on mielestäni erinomaisen vaarallista alkaa leikkimään yhteiskunnassa kielloilla, joiden ainut tarkoitus on antaa jonkunlainen viesti.

T: Xante
[/quote]

OK. Milloin lopetetaan tämän tasa-arvoisuusspaskan jauhaminen? Ja sen, että naisilla on oikeus koulutukseen? Yli kaksikymmentä vuotta Suomessa asuneet somalinaiset ovat uutisten mukaan kehittyneet valtavasti - siis lihoneet.....

VA.[/quote]
[quote author=Einsten link=topic=1594.msg72140#msg72140 date=1461604358]Kaksi keskeistä argumenttia huivikieltoa vastaan ovat uskonnonvapaus (yksilönvapaudet) ja sen tehottomuus. Linkki ranskalaiseen sekularismiin tai yläfemmojen vaihto muslimien kanssa eivät ole vasta-argumentteja. Ei tässä ole syytä hermostua, jos joku pistää paremmat perustelut kehiin vaihdan mielipidettäni.

Ihmettelen miten islamin lieveilmiön vastustajat ovat huivikiellon kannalla. Vaikka huivin käyttö osoittautuisikin synonyymiksi sorrolle, sen käyttöä ei kannattaisi silti kieltää. Meillähän on tilanne missä sorretut pääsevät edes jollain tapaa irtautumaan alistajastaan ja hakemaan edes teoreettisella tasolla apua tilanteeseensa. Huivikielto itse asiassa pahentaisi alistettujen tilannetta, katsoi sitä miltä kantilta tahansa.

Tässä on kyse siis sen luokan ilmiöstä, että kielloilla siihen ei päästä käsiksi. Kielto toimii pienemmän mittakaavan tilanteissa. [/quote]
[quote author=Norma B link=topic=1594.msg72144#msg72144 date=1461604782][quote author=Einsten link=topic=1243.msg72140#msg72140 date=1461604358]
Meillähän on tilanne missä sorretut pääsevät edes jollain tapaa irtautumaan alistajastaan ja hakemaan edes teoreettisella tasolla apua tilanteeseensa.
[/quote]

On vai. Niinno, teoreettisella, tietty joo. Aloittelin tässä lukemaan tai ainakin käymään läpi järjentöntä kasaa Poliisi kertoo -kirjoja. Olen jossain 90-luvulla menossa ja siellä puhuttiin olikos se Norjan vai Ruotsin osiossa kunniamurhista. Onko sillä edes väliä kumpi osio oli. Jos ei noissakaan sivistysmaissa ole saatu naisia pelastettua oman väkensä miesten murhanhimoisuudelta, niin saadaanko meillä? Ollaanko jo opittu jotain 90-luvusta?

Jotkut kantasuomalaiset naiset toisaalta osaavat kertoa miten edes he eivät pysty irtautumaan alistajastaan, kun hirviö-ex onkii yhteystiedot vaikka helvetin perimmäisestä perähinkalosta esille ja juoksee ex-vaimonsa perässä uhkailemassa ja kiristämässä yms. Ilmeisesti tässä maassa tarvittaisin lisää lakeja ja konsteja niin että ihminen saa oikeasti olla rauhassa kun on tarvis päästä vainoojasta eroon.

Mielestäni meillä on suorastaan loistava tilaisuus koirakouluttaa nämä uusvähemmistöt kunnollisille tavoille, kun otetaan järjestelmällinen, kompromissiton, tiukka ote asioihin. Tehdään selväksi kaikin mahdollisin tavoin että täällä nainen päättää itse asioistaan. Ei mies hänen puolestaan. [/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72145#msg72145 date=1461605043][quote author=Einsten link=topic=1243.msg72140#msg72140 date=1461604358]
Kaksi keskeistä argumenttia huivikieltoa vastaan ovat uskonnonvapaus (yksilönvapaudet) ja sen tehottomuus. Linkki ranskalaiseen sekularismiin tai yläfemmojen vaihto muslimien kanssa eivät ole vasta-argumentteja. Ei tässä ole syytä hermostua, jos joku pistää paremmat perustelut kehiin vaihdan mielipidettäni.
[/quote]
Uskonnonvapaus ei ole peruste, ja oletetusta "tehottomuudesta" saamme evidenssiä niistä maista, joissa muslimivähemmistö on vielä pieni tai käytännössä olematon. On selvää, että Suomeen tullaan rahan vuoksi, ei integroitumaan länteen. Mitä siis oikein kuvittelet, ettäkö maksaa näille kyllä kaikesta pitäisi, mutta mitään omista normeistamme poikkeavaa ei saisi evätä? Se linkki on muuten täynnä asiaa puolesta ja vastaan. Et ilmeisesti ole edes katsonut sitä.
[quote author=Einsten]
Ihmettelen miten islamin lieveilmiön vastustajat ovat huivikiellon kannalla. Vaikka huivin käyttö osoittautuisikin synonyymiksi sorrolle, sen käyttöä ei kannattaisi silti kieltää. Meillähän on tilanne missä sorretut pääsevät edes jollain tapaa irtautumaan alistajastaan ja hakemaan edes teoreettisella tasolla apua tilanteeseensa. Huivikielto itse asiassa pahentaisi alistettujen tilannetta, katsoi sitä miltä kantilta tahansa.

Tässä on kyse siis sen luokan ilmiöstä, että kielloilla siihen ei päästä käsiksi. Kielto toimii pienemmän mittakaavan tilanteissa.
[/quote]
Todellakin, teoreettinen. Luuletko, että täysin miehestään riippuvainen, sellaiseen kulttuuriin kasvanut, kielitaidoton ja lukutaidoton nainen lähtisi lätkimään, vaikka turpaan tulee ja välillä siippa raiskaileekin? Molempia kyllä tapahtuu, mutta silti erot ovat harvassa.

Ei voi olla niin, että toisille turvaa (Sinisilmäisestikin) tarjotessamme joudumme tinkimään omasta turvallisuudestamme. Näitä kutimia vaativat ovat kaikki radikaaleja. Jeesustele siinä sitten.[/quote]
[quote author=drontti link=topic=1594.msg72148#msg72148 date=1461605260][quote author=Kopek link=topic=1243.msg72131#msg72131 date=1461601705]

Helsingin Sanomien artikkelista käy mielestäni vähintäänkin rivien väleistä ilmi, että lehti ei ole pahoillaan siitä, että turvapaikanhakijoiden suurin vyöry saatiin torjuttua. Lehdessä viitataan Ruotsiin ja kerrotaan sen kääntäneen politiikkansa suuntaa ja alkaneen rajoittaa maahan tuloa:

"Kaikki ovat joutuneet arvioimaan linjaansa uusiksi. Ruotsissa ympäristöpuolue teki täyskäännöksen."

Lehti esittää, että huoli äärioikeiston noususta oli merkittävä syy sille, miksi Suomessakin linja on muuttunut.

[/quote]

Luulenpa, että myös Pariisin ja Brysselin terrori-iskut ovat vaikuttaneet viimeaikaisimpiin linjauksiin. Äärioikeiston kauhistelu vain on salonkikelpoisempaa.

Maahantulijoista ei tiedä, onko joukossa terroristiainesta, ja minkä verran, kuten lottoriveistäkään ei oikein edeltä tiedä, voittaako niillä ja kuinka paljon.

Mutta katsotaan nyt, onko linja tosiaan muuttunut, kun kesämatkailu taas pääsee vauhtiin.[/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72150#msg72150 date=1461605514]Luultavasti joillekin naisille asiasta koituisi aluksi vaaraa ja haittaa. Mitä sitten, kusipäät äijät linnaan vain. Parempi pieni poru ja haitta nyt, kun suurempi poru ja haitta (Väen lisääntyessä) myöhemmin. Juuri tuommoista se lampaiden määkinä on: kellekään ei saisi käydä kuinkaan (Vaikka toisista syistä käykin koko ajan), ja heti hyssytellään ja perutaan, jos vähänkin joku protestoi. Ei ole ihme, että asiat menevät sitten lopulta kokonaan perseelleen.[/quote]
[quote author=Einsten link=topic=1594.msg72151#msg72151 date=1461605541]Norma, jos todellinen ongelma on se, että näissä tapauksissa naiset eivät saa itse päättää omista asioistaan, niin miksi ei keskitytä siihen? En ole tässä eri mieltä. En vain hiedä miten huivikielto auttaa naisia tässä asiassa. Rentun mukaan huivikielto ehkäisee myös ääri-islamismia. Kun teillä kerran on tätä salattua tietoa, niin avatkaa vähän tätä mekaniikkaa tietämättömimmille.[/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72152#msg72152 date=1461605697]Onhan sitä mahdottoman vaikeata avata: jos maassa X on viinan juonti kielletty (Kuten onkin) ja sinä tykkäät viinasta, niin muutatko sinne asumaan? Vai muutatako mieluummin maahan, jossa se on sallittua? Tavattoman vaikeaa avata.[/quote]
[quote author=Taha Islam link=topic=1594.msg72154#msg72154 date=1461605871][quote author=Renttu link=topic=1243.msg72134#msg72134 date=1461602283]Ruotsi on jo niin tupaten täynnä, että siellä ei ole yksinkertaisesti tilaa.[/quote]

20 asukasta/km2 ei kuulosta kovin ahtaalta.[/quote]
[quote author=Einsten link=topic=1594.msg72156#msg72156 date=1461605947][quote author=Renttu link=topic=1243.msg72145#msg72145 date=1461605043]
[quote author=Einsten link=topic=1243.msg72140#msg72140 date=1461604358]
Kaksi keskeistä argumenttia huivikieltoa vastaan ovat uskonnonvapaus (yksilönvapaudet) ja sen tehottomuus. Linkki ranskalaiseen sekularismiin tai yläfemmojen vaihto muslimien kanssa eivät ole vasta-argumentteja. Ei tässä ole syytä hermostua, jos joku pistää paremmat perustelut kehiin vaihdan mielipidettäni.
[/quote]
Uskonnonvapaus ei ole peruste, ja oletetusta "tehottomuudesta" saamme evidenssiä niistä maista, joissa muslimivähemmistö on vielä pieni tai käytännössä olematon. On selvää, että Suomeen tullaan rahan vuoksi, ei integroitumaan länteen. Mitä siis oikein kuvittelet, ettäkö maksaa näille kyllä kaikesta pitäisi, mutta mitään omista normeistamme poikkeavaa ei saisi evätä? Se linkki on muuten täynnä asiaa puolesta ja vastaan. Et ilmeisesti ole edes katsonut sitä.
[quote author=Einsten]
Ihmettelen miten islamin lieveilmiön vastustajat ovat huivikiellon kannalla. Vaikka huivin käyttö osoittautuisikin synonyymiksi sorrolle, sen käyttöä ei kannattaisi silti kieltää. Meillähän on tilanne missä sorretut pääsevät edes jollain tapaa irtautumaan alistajastaan ja hakemaan edes teoreettisella tasolla apua tilanteeseensa. Huivikielto itse asiassa pahentaisi alistettujen tilannetta, katsoi sitä miltä kantilta tahansa.

Tässä on kyse siis sen luokan ilmiöstä, että kielloilla siihen ei päästä käsiksi. Kielto toimii pienemmän mittakaavan tilanteissa.
[/quote]
Todellakin, teoreettinen. Luuletko, että täysin miehestään riippuvainen, sellaiseen kulttuuriin kasvanut, kielitaidoton ja lukutaidoton nainen lähtisi lätkimään, vaikka turpaan tulee ja välillä siippa raiskaileekin? Molempia kyllä tapahtuu, mutta silti erot ovat harvassa.

Ei voi olla niin, että toisille turvaa (Sinisilmäisestikin) tarjotessamme joudumme tinkimään omasta turvallisuudestamme. Näitä kutimia vaativat ovat kaikki radikaaleja. Jeesustele siinä sitten.
[/quote]

Miten niin uskonnonvapaus ei ole peruste? Kummallinen mekaniikka, että tulijoilta edellytetään mukautumaan meidän arvoihimme, joita olemme kuitenkin muuttamassa jostain kumman syystä. Eikös se mennyt joyenkin niin, että maassa maan tavalla? Haluatko siis signaloida tulijoille, että meillä ei vallitse uskonnonvapaus?

Tottakai kyse on teoreettisesta mahdollisuudesta ja esimerkistä. Mielestäni huivikiellossa ei ole edes sitä tai ainakin se on huomattavasti pienempi. Ota tosiaan tähän rinnalle prostituutio ja/tai huumepolitiikka ja mieti kantaasi niihin ja sen jälkeen reflektoi sitä huivikieltoon. Herääkö ajatuksia?[/quote]
[quote author=Taha Islam link=topic=1594.msg72157#msg72157 date=1461606002]Tuulipuku- ja verkkarikielto sulkisi 30% suomalaisista koteihinsa.[/quote]
[quote author=Norma B link=topic=1594.msg72158#msg72158 date=1461606150][quote author=Einsten link=topic=1243.msg72151#msg72151 date=1461605541]
Norma, jos todellinen ongelma on se, että näissä tapauksissa naiset eivät saa itse päättää omista asioistaan, niin miksi ei keskitytä siihen? En ole tässä eri mieltä. En vain hiedä miten huivikielto auttaa naisia tässä asiassa. Rentun mukaan huivikielto ehkäisee myös ääri-islamismia. Kun teillä kerran on tätä salattua tietoa, niin avatkaa vähän tätä mekaniikkaa tietämättömimmille.
[/quote]

Tietty tuo että jos kielletään huivit niin ei saada tänne kaikkein fundisuskovaisimpia muslimeja on yksi pointti. Mutta omassa mielessäni pyörii nimenomaan porttiteoria-tyyppinen logiikka. Eli jos sallitaan jokin tietty tapa jolla miehet saavat kontrolloida naisväkeään, jääkö se siihen? Ongelmaa ei ole jos naiset ihan itse haluavat peitellä hiuksiaan, mutta kun ei voi tietää että onko "puhtaassa" muodossa olevaa omaa tahtoa tässä asiassa olemassakaan, niin onhan asia vaikea.

Jos korostetaan kaikkialla että huivi on ihan ok, muslimimies saattaa katsoa että se tarkoittaa sitä että on ihan ok hänen alistaa naisväkeään. Jos kielletään huivi... no mitä siinä käy? Ei sen kamalampaa kuin ehkä se vetoaminen siihen että romaneillakin saa olla ne kuteensa. Tai saamelaisilla. Mutta kumpikaan ryhmä ei tietääkseni käytä vaatteitaan uskonnollisista syistä. Onkohan körttejäkään enää olemassa, että tukka pitäisi olla tiukalla keskijakauksella...? Minun mielestäni työpaikoilla pitäisi olla oikeus kieltää huivi työpaikalla. Muuten saattaisi olla paras ettei mitenkään kauheasti pidetä ääntä että juu juu pitäkää vaan niitä huivejanne. Muuten voitaisiin ehkä olla hiljaa. Mutta jos joku tyttö hakee apua siihen että häntä isä, veli tai joku muu sortaa, niin siihen pitää reagoida heti, eikä jäädä pyörittelemään peukaloitaan.

Tapaus Eerika todistaa sen puolesta että ei täällä ole kantasuomalaisetkaan lapset turvassa, kun ei vaan kukaan jaksa tehdä millekään mitään kun olisi se niin epämukavaa puuttua mihinkään. Ulkomaalaisista kun on kyse niin puuttumishalukkuus on monin verroin olemattomampi, koska viranomaiset pelkäävät leimautumista rasistiksi ja että koko heimo tulee päälle kuin vihainen sonnilauma. [/quote]
[quote author=Einsten link=topic=1594.msg72160#msg72160 date=1461606252][quote author=Renttu link=topic=1243.msg72152#msg72152 date=1461605697]
Onhan sitä mahdottoman vaikeata avata: jos maassa X on viinan juonti kielletty (Kuten onkin) ja sinä tykkäät viinasta, niin muutatko sinne asumaan? Vai muutatako mieluummin maahan, jossa se on sallittua? Tavattoman vaikeaa avata.
[/quote]

Jos muut tekijät ovat kohdallaan, niin kyllä. Viinaa saisi kuitenkin mustasta pörssistä ja sitä olisi kiva juoda salaa. Eikös analogia menisi tässä niin, että minä pakottaisin naiseni juomaan viinaa? Tässä tapauksessa viinankieltomaa kuulostaisi vieläkin herkullisemmalta, koska voidin jatkaa perversiotani kaikessa hiljaisuudessa.[/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72161#msg72161 date=1461606262][quote author=Einsten link=topic=1243.msg72156#msg72156 date=1461605947]
Miten niin uskonnonvapaus ei ole peruste? Kummallinen mekaniikka, että tulijoilta edellytetään mukautumaan meidän arvoihimme, joita olemme kuitenkin muuttamassa jostain kumman syystä. Eikös se mennyt joyenkin niin, että maassa maan tavalla? Haluatko siis signaloida tulijoille, että meillä ei vallitse uskonnonvapaus?

Tottakai kyse on teoreettisesta mahdollisuudesta ja esimerkistä. Mielestäni huivikiellossa ei ole edes sitä tai ainakin se on huomattavasti pienempi. Ota tosiaan tähän rinnalle prostituutio ja/tai huumepolitiikka ja mieti kantaasi niihin ja sen jälkeen reflektoi sitä huivikieltoon. Herääkö ajatuksia?
[/quote]
Siten niin, että ei Koraanista löydy naisille velvoitteita käyttää niitä. Ei tässä olla muuta kieltämässä ja onkin huvittavaa, että vetoat esim. prostituoituihin ja huumepolitiikkaan. Ei tässä ole tarkoituskaan olla reilu ja tasa-arvoinen: en minä ole reilu ja tasa-arvoinen radikaaleja fundamentalisteja kohtaan. Itke nyt sitä sitten, miten pahalta heistä tuntuisi, kuin eivät saa tällä tavoin Suomessa pukeutua. :)[/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72162#msg72162 date=1461606311][quote author=Einsten link=topic=1243.msg72160#msg72160 date=1461606252]
Jos muut tekijät ovat kohdallaan, niin kyllä. Viinaa saisi kuitenkin mustasta pörssistä ja sitä olisi kiva juoda salaa. Eikös analogia menisi tässä niin, että minä pakottaisin naiseni juomaan viinaa? Tässä tapauksessa viinankieltomaa kuulostaisi vieläkin herkullisemmalta, koska voidin jatkaa perversiotani kaikessa hiljaisuudessa.
[/quote]
Voi hellanlettas.[/quote]
[quote author=Einsten link=topic=1594.msg72163#msg72163 date=1461606412][quote author=Taha Islam link=topic=1243.msg72157#msg72157 date=1461606002]
Tuulipuku- ja verkkarikielto sulkisi 30% suomalaisista koteihinsa.
[/quote]

Haha.[/quote]
[quote author=Einsten link=topic=1594.msg72164#msg72164 date=1461606496][quote author=Renttu link=topic=1243.msg72161#msg72161 date=1461606262]
[quote author=Einsten link=topic=1243.msg72156#msg72156 date=1461605947]
Miten niin uskonnonvapaus ei ole peruste? Kummallinen mekaniikka, että tulijoilta edellytetään mukautumaan meidän arvoihimme, joita olemme kuitenkin muuttamassa jostain kumman syystä. Eikös se mennyt joyenkin niin, että maassa maan tavalla? Haluatko siis signaloida tulijoille, että meillä ei vallitse uskonnonvapaus?

Tottakai kyse on teoreettisesta mahdollisuudesta ja esimerkistä. Mielestäni huivikiellossa ei ole edes sitä tai ainakin se on huomattavasti pienempi. Ota tosiaan tähän rinnalle prostituutio ja/tai huumepolitiikka ja mieti kantaasi niihin ja sen jälkeen reflektoi sitä huivikieltoon. Herääkö ajatuksia?
[/quote]
Siten niin, että ei Koraanista löydy naisille velvoitteita käyttää niitä. Ei tässä olla muuta kieltämässä ja onkin huvittavaa, että vetoat esim. prostituoituihin ja huumepolitiikkaan. Ei tässä ole tarkoituskaan olla reilu ja tasa-arvoinen: en minä ole reilu ja tasa-arvoinen radikaaleja fundamentalisteja kohtaan. Itke nyt sitä sitten, miten pahalta heistä tuntuisi, kuin eivät saa tällä tavoin Suomessa pukeutua. :)
[/quote]

Jos ei löydy pyhistä teksteistä, mistä tuedämme että kyse ei ole omasta valinnasta? [/quote]
[quote author=Einsten link=topic=1594.msg72167#msg72167 date=1461606615][quote author=Norma Bates link=topic=1243.msg72158#msg72158 date=1461606150]
[quote author=Einsten link=topic=1243.msg72151#msg72151 date=1461605541]
Norma, jos todellinen ongelma on se, että näissä tapauksissa naiset eivät saa itse päättää omista asioistaan, niin miksi ei keskitytä siihen? En ole tässä eri mieltä. En vain hiedä miten huivikielto auttaa naisia tässä asiassa. Rentun mukaan huivikielto ehkäisee myös ääri-islamismia. Kun teillä kerran on tätä salattua tietoa, niin avatkaa vähän tätä mekaniikkaa tietämättömimmille.
[/quote]

Tietty tuo että jos kielletään huivit niin ei saada tänne kaikkein fundisuskovaisimpia muslimeja on yksi pointti. Mutta omassa mielessäni pyörii nimenomaan porttiteoria-tyyppinen logiikka. Eli jos sallitaan jokin tietty tapa jolla miehet saavat kontrolloida naisväkeään, jääkö se siihen? Ongelmaa ei ole jos naiset ihan itse haluavat peitellä hiuksiaan, mutta kun ei voi tietää että onko "puhtaassa" muodossa olevaa omaa tahtoa tässä asiassa olemassakaan, niin onhan asia vaikea.

Jos korostetaan kaikkialla että huivi on ihan ok, muslimimies saattaa katsoa että se tarkoittaa sitä että on ihan ok hänen alistaa naisväkeään. Jos kielletään huivi... no mitä siinä käy? Ei sen kamalampaa kuin ehkä se vetoaminen siihen että romaneillakin saa olla ne kuteensa. Tai saamelaisilla. Mutta kumpikaan ryhmä ei tietääkseni käytä vaatteitaan uskonnollisista syistä. Onkohan körttejäkään enää olemassa, että tukka pitäisi olla tiukalla keskijakauksella...? Minun mielestäni työpaikoilla pitäisi olla oikeus kieltää huivi työpaikalla. Muuten saattaisi olla paras ettei mitenkään kauheasti pidetä ääntä että juu juu pitäkää vaan niitä huivejanne. Muuten voitaisiin ehkä olla hiljaa. Mutta jos joku tyttö hakee apua siihen että häntä isä, veli tai joku muu sortaa, niin siihen pitää reagoida heti, eikä jäädä pyörittelemään peukaloitaan.

Tapaus Eerika todistaa sen puolesta että ei täällä ole kantasuomalaisetkaan lapset turvassa, kun ei vaan kukaan jaksa tehdä millekään mitään kun olisi se niin epämukavaa puuttua mihinkään. Ulkomaalaisista kun on kyse niin puuttumishalukkuus on monin verroin olemattomampi, koska viranomaiset pelkäävät leimautumista rasistiksi ja että koko heimo tulee päälle kuin vihainen sonnilauma.
[/quote]

En ole oikein ikinä uskonut porttiteorioihin. Ihmettelen sitä onko sorron vastaisessa taistelussa todiaan huivikielto se tärkein ja tehokkain kanava?[/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72168#msg72168 date=1461606683][quote author=Einsten link=topic=1243.msg72164#msg72164 date=1461606496]
Jos ei löydy pyhistä teksteistä, mistä tuedämme että kyse ei ole omasta valinnasta?
[/quote]
Ei silläkään ole mitään merkitystä, onko kyse omasta valinnasta kun valtion puolesta päätetään, että koko valinta ei ole mahdollinen. "Oma valinta" viittaa radikaaleihin ajatuksiin.[/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72171#msg72171 date=1461606814]Ihmettele nyt Einsten mitä ihmettelet, mutta olen kyllä tehnyt jo asian mielestäni täysin riittävän selväksi. En ole nähnyt puolestani sinulta hyviä argumentteja päätöstä vastaan, enkä tule näkemäänkään.[/quote]
[quote author=Taha Islam link=topic=1594.msg72172#msg72172 date=1461607100][quote author=Renttu link=topic=1243.msg72168#msg72168 date=1461606683]
[quote author=Einsten link=topic=1243.msg72164#msg72164 date=1461606496]
Jos ei löydy pyhistä teksteistä, mistä tuedämme että kyse ei ole omasta valinnasta?
[/quote]
Ei silläkään ole mitään merkitystä, onko kyse omasta valinnasta kun valtion puolesta päätetään, että koko valinta ei ole mahdollinen. "Oma valinta" viittaa radikaaleihin ajatuksiin.
[/quote]

Ongelma on siinä, että se sotii oikeusvaltion periaatteita vastaan.[/quote]
[quote author=socrates link=topic=1594.msg72173#msg72173 date=1461607144][quote author=Renttu link=topic=1243.msg72171#msg72171 date=1461606814]
Ihmettele nyt Einsten mitä ihmettelet, mutta olen kyllä tehnyt jo asian mielestäni täysin riittävän selväksi. En ole nähnyt puolestani sinulta hyviä argumentteja päätöstä vastaan, enkä tule näkemäänkään.
[/quote]

Täällä on puolisen tusinaa nikkiä esittänyt hyviä argumentteja kieltoa vastaan ja sinä sekavaa kiihkoilua ja jonkin hikisen linkin. Odotamme parempaa.[/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72175#msg72175 date=1461607278][quote author=Taha Islam link=topic=1243.msg72172#msg72172 date=1461607100]
Ongelma on siinä, että se sotii oikeusvaltion periaatteita vastaan.
[/quote]
Paskat. Ranskallakin on oikeusvaltiona pitemmät perinteet kuin Suomella ja jahka tätä kehitystä, korjaan degeneraatiota, vielä aikansa jatkuu, niin samoja kieltoja alkaa putkahdella muuallakin. Islam ja länsimaiset ihmisoikeudet eivät sovi yhteen. Sen näkee jo kansainvälisen kattojärjestönne umpikieroiluista.[/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72176#msg72176 date=1461607364][quote author=socrates link=topic=1243.msg72173#msg72173 date=1461607144]
Täällä
[/quote]
Täällä sekään ei ole mikään yllätys. :) [/quote]
[quote author=Taha Islam link=topic=1594.msg72177#msg72177 date=1461607655][quote author=Renttu link=topic=1243.msg72175#msg72175 date=1461607278]
[quote author=Taha Islam link=topic=1243.msg72172#msg72172 date=1461607100]
Ongelma on siinä, että se sotii oikeusvaltion periaatteita vastaan.
[/quote]
Paskat. Ranskallakin on oikeusvaltiona...[/quote]
Laita vielä että "...demokraattisena oikeusvaltiona..."

[quote]Islam ja länsimaiset ihmisoikeudet eivät sovi yhteen.[/quote]

Ei lainkaan huono asia. Kysy vaikka niiltä 3-6 miljoonalta tapetulta juutalaiselta.[/quote]
[quote author=Norma B link=topic=1594.msg72178#msg72178 date=1461607867][quote author=Einsten link=topic=1243.msg72167#msg72167 date=1461606615]
[quote author=Norma Bates link=topic=1243.msg72158#msg72158 date=1461606150]
[quote author=Einsten link=topic=1243.msg72151#msg72151 date=1461605541]
Norma, jos todellinen ongelma on se, että näissä tapauksissa naiset eivät saa itse päättää omista asioistaan, niin miksi ei keskitytä siihen? En ole tässä eri mieltä. En vain hiedä miten huivikielto auttaa naisia tässä asiassa. Rentun mukaan huivikielto ehkäisee myös ääri-islamismia. Kun teillä kerran on tätä salattua tietoa, niin avatkaa vähän tätä mekaniikkaa tietämättömimmille.
[/quote]

Tietty tuo että jos kielletään huivit niin ei saada tänne kaikkein fundisuskovaisimpia muslimeja on yksi pointti. Mutta omassa mielessäni pyörii nimenomaan porttiteoria-tyyppinen logiikka. Eli jos sallitaan jokin tietty tapa jolla miehet saavat kontrolloida naisväkeään, jääkö se siihen? Ongelmaa ei ole jos naiset ihan itse haluavat peitellä hiuksiaan, mutta kun ei voi tietää että onko "puhtaassa" muodossa olevaa omaa tahtoa tässä asiassa olemassakaan, niin onhan asia vaikea.

Jos korostetaan kaikkialla että huivi on ihan ok, muslimimies saattaa katsoa että se tarkoittaa sitä että on ihan ok hänen alistaa naisväkeään. Jos kielletään huivi... no mitä siinä käy? Ei sen kamalampaa kuin ehkä se vetoaminen siihen että romaneillakin saa olla ne kuteensa. Tai saamelaisilla. Mutta kumpikaan ryhmä ei tietääkseni käytä vaatteitaan uskonnollisista syistä. Onkohan körttejäkään enää olemassa, että tukka pitäisi olla tiukalla keskijakauksella...? Minun mielestäni työpaikoilla pitäisi olla oikeus kieltää huivi työpaikalla. Muuten saattaisi olla paras ettei mitenkään kauheasti pidetä ääntä että juu juu pitäkää vaan niitä huivejanne. Muuten voitaisiin ehkä olla hiljaa. Mutta jos joku tyttö hakee apua siihen että häntä isä, veli tai joku muu sortaa, niin siihen pitää reagoida heti, eikä jäädä pyörittelemään peukaloitaan.

Tapaus Eerika todistaa sen puolesta että ei täällä ole kantasuomalaisetkaan lapset turvassa, kun ei vaan kukaan jaksa tehdä millekään mitään kun olisi se niin epämukavaa puuttua mihinkään. Ulkomaalaisista kun on kyse niin puuttumishalukkuus on monin verroin olemattomampi, koska viranomaiset pelkäävät leimautumista rasistiksi ja että koko heimo tulee päälle kuin vihainen sonnilauma.
[/quote]

En ole oikein ikinä uskonut porttiteorioihin. Ihmettelen sitä onko sorron vastaisessa taistelussa todiaan huivikielto se tärkein ja tehokkain kanava?
[/quote]

Ei ehkä, mutta porukat nyt vaan jostain syystä tykkäävät vääntää ja lässyttää niistä hemmetin huiveista. Olen yrittänyt ainakin 10 v jäkättää netissä kaikesta kamalasta mitä naisille ja lapsille tässä maailmassa tehdään, mutta jotenkin se kaikki tuntuu menevän ihmisiltä kuin vesi hanhen selästä. Ei heitä kiinnosta kuin räpättää jostain pikkuasioista. Esmes feministit vinkuvat sitä miten joku mies kehtasi avata heille oven (tämä ehkä enempi "ongelma" esim. USA:ssa) taikka jotain muuta typerää ja jonninjoutavaa, mutta jos otat esille mitä maailmalla oikeasti tapahtuu, niin ei siitä haluta kuulla.

Minäkin annan sitten aina välillä periksi ja käyn niitä pikku pilkkuja läpi kun ne on kerta ihmisille niin rakkaita. Ehkä se on turvallisempi olo kun ei ajattele liian vaikeita ja kamalia asioita, vaan tärisee jostain yksittäisestä seikasta.

Porttiteoria on minusta ihan hyvä [i]teoria[/i]. Ihmisten pukeutuminen noin muuten ei niin kauheasti rassaa. Sitten ehkä rassaa jos kaikki pukeutuvat täsmälleen samalla tavalla. Ja sitä kautta tietty islam-rätit vähän ärsyttävät, kun se on juuri sitä samankaltaistamista. Mikä on aivan hullua, koska kuten on tuotu esille, Koraani ei moiseen käske. [/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72179#msg72179 date=1461607935]Taha väkevästi todistaa, mitä tarkoitan!

Ikään kuin hänkään välittäisi juutalaisista muuna, kuin kuolleina. :)[/quote]
[quote author=Vanha Vihtahousu link=topic=1594.msg72183#msg72183 date=1461608334][quote author=Taha Islam link=topic=1243.msg72172#msg72172 date=1461607100]

Ongelma on siinä, että se sotii oikeusvaltion periaatteita vastaan.
[/quote]

Oikeusvaltio??? Kuolema jesideille ja muille vääräuskoisille! Polttakaa vapaa-ajattelijat....

Boko Haram!
VA.[/quote]
[quote author=socrates link=topic=1594.msg72184#msg72184 date=1461608489]Kielletään samalla pilkkihaalarit, niin ehkä porukkaa hukkuu heikkoihin jäihin vähemmän ja abihaalarit, niin kännionnettomuudet harvenevat.[/quote]
[quote author=Vanha Vihtahousu link=topic=1594.msg72186#msg72186 date=1461608753][quote author=Taha Islam link=topic=1243.msg72177#msg72177 date=1461607655]
[quote author=Renttu link=topic=1243.msg72175#msg72175 date=1461607278]

Islam ja länsimaiset ihmisoikeudet eivät sovi yhteen.[/quote]

Ei lainkaan huono asia. Kysy vaikka niiltä 3-6 miljoonalta tapetulta juutalaiselta.
[/quote]

Eikös tämä holokausti ollutkaan enää pääosin Hollywood-lavastusta kuten 9/11- ja Euroopan viime vuosien islamistien terrori-iskut?

Miten sen rehellisyyden laita olikaan..... entäs ne ympärileikkaukset - entäs se pyllyn pesu....? Pelle!

VA.[/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72187#msg72187 date=1461608760][quote author=socrates link=topic=1243.msg72184#msg72184 date=1461608489]
Kielletään samalla pilkkihaalarit, niin ehkä porukkaa hukkuu heikkoihin jäihin vähemmän ja abihaalarit, niin kännionnettomuudet harvenevat.
[/quote]
Emme tietenkään kiellä. Normaaleja suomalaisia lisävarusteita, joihin puuttumiseen ei ole mitään tarvetta. Taha tosin voi raportoida uskonveljilleen, että iskevät Suomessa sitten pilkkihaalareissa, niin socrateellakin on parempi olla! :)[/quote]
[quote author=Einsten link=topic=1594.msg72199#msg72199 date=1461612343][quote author=Renttu link=topic=1243.msg72171#msg72171 date=1461606814]
Ihmettele nyt Einsten mitä ihmettelet, mutta olen kyllä tehnyt jo asian mielestäni täysin riittävän selväksi. En ole nähnyt puolestani sinulta hyviä argumentteja päätöstä vastaan, enkä tule näkemäänkään.
[/quote]

Okei, no mä venailen, jos jollakulla olis vielä jotain sanottavaa.[/quote]
[quote author=Kopek link=topic=1594.msg72200#msg72200 date=1461612466]Lienee itsestään selvää, että en kannata huivikieltoa, vaikka en pidäkään muslimien huivikulttuurista. Jos muutosta halutaan, sen on lähdettävä ihmisistä itsestään. Pakot eivät ole hyviä keinoja.

Koska huivin käytön sallimisessa tai kieltämisessä on kyse kahden intressin ristiriidasta, asia on jossakin määrin ongelmallinen. Jos tietynlaisen pukeutumisen edellyttäminen työtehtävissä katsotaan syrjinnäksi, ja sen vuoksi kielletyksi, tällöin on luotu kielto työnantajille valita vapaasti työntekijöitään - tai siis olla valitsematta, jos huivi on kynnyskysymys.

Kompromissi voisi olla se, että huivin käyttämistä ei lailla kiellettäisi, mutta ei myöskään kiellettäisi työnantajia edellyttämästä, että työntekijä ei käytä huivia. Tällöin kukaan ei pakottaisi ketään.  Ainostaan uskonnollinen sääntö pakottaisi, ja se ei olisi lainsäädännöllinen ongelma.

Aikoinaan kohistiin siitä, kun bussiyhtiö erotti kuljettajan, joka käytti "sikhiturbaania" (nimetköön joku tarkemmin) työssään. Bussiyhtiö taisi joutua lopulta perääntymään kannassaan. Bussiyhtiön toiminta oli mielestäni alun alkaenkin typerää. Ihmiset menevät bussiin matkustaakseen, eikä kuljettajan päähineellä pitäisi olla merkitystä. 

https://www.sikh24.com/2013/10/01/sikh-bus-driver-in-finland-allowed-to-wear-turban/#.Vx5smdR969I

Bussikuskit muuten näyttäisivät olevan yksi palvelijamaisimmista ammattikunnista, mihin pakollinen virka-asukin viittaa. Asu on jäänne hevosvankkureiden ajalta, eikä sitä pitäisi enää vaatia 2000-luvulla. No, ehkä bussikuskit ovat katoava ammattikunta, kun automaattisesti kulkevat autot yleistyvät.

http://www.littlevegaswedding.com/wp-content/uploads/2014/10/mbs-horse-and-carriage.jpg

Asema työelämässä näkyy vaatetuksessa. Korkeimmalla huipulla olevilta ei edellytetä samaa pukukoodia kuin ovivahdeilta.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Fiat_Sergio_Marchionne.jpg

http://www.whchristian.com/uploads/CatalogPhotoModel/69/image/sample-doorman.original.jpg
[/quote]
[quote author=Renttu link=topic=1594.msg72201#msg72201 date=1461613506]Montako mustiin pukeutuvaa sikhiterroristia Kopek tietää? "Uskonnollinen sääntö"... Lukisit sinäkin jo aiemmin kirjoitettuja viestejä: sitä "uskonnollista sääntöäkään" juuri ei ole.

***

Bussikuskeista tulikin mieleeni, että taannoinhan kovalla kohulla uutisoitiin mustasta kiusatusta pikkupojasta, jota bussitkaan eivät kuulemma ottaneet kyytiin. Asian saama huomio ja julkisuus olivat kuulemma hyvää, siitä mainitsi myös Presidentti ja hyvä näin. Vaan entäs nyt:

[url=http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/pikkupojan-kiusaamisvideosta-somemyrsky-ja-koulun-kriisipalaveri-videon-levittaminen-ei-auta-uhria-yhtaan/5860064]Pikkupojan kiusaamisvideosta somemyrsky ja koulun kriisipalaveri –"videon levittäminen ei auta uhria yhtään"[/url] (MTV3).

Nyt julkisuus ja huomio onkin kamalaa, sillä: [i]" kiusattu oli valkoihoinen ja kiusaajaporukka ihonväriltään tummempia".[/i]

Eiks tää nyt oo sitä rassismia, häh?! :)[/quote]
[quote author=Toope link=topic=1594.msg72202#msg72202 date=1461614155][quote author=Norma Bates link=topic=1243.msg72178#msg72178 date=1461607867]

...Ei ehkä, mutta porukat nyt vaan jostain syystä tykkäävät vääntää ja lässyttää niistä hemmetin huiveista. Olen yrittänyt ainakin 10 v jäkättää netissä kaikesta kamalasta mitä naisille ja lapsille tässä maailmassa tehdään, mutta jotenkin se kaikki tuntuu menevän ihmisiltä kuin vesi hanhen selästä. Ei heitä kiinnosta kuin räpättää jostain pikkuasioista. Esmes feministit vinkuvat sitä miten joku mies kehtasi avata heille oven (tämä ehkä enempi "ongelma" esim. USA:ssa) taikka jotain muuta typerää ja jonninjoutavaa, mutta jos otat esille mitä maailmalla oikeasti tapahtuu, niin ei siitä haluta kuulla...[/quote]

Islamistit tappavat naisia syystä tai syyttä, feministimme sulkevat silmänsä, humanistimme puolustelevat täysin epä-rationaalisesti islamin ja kehitysmaakulttuurien näkemyksiä, mutta mediassa länsimainen mies lienee se suurin rasisti ja fasisti. Vi...ttaa joskus tuollainen maailmankuva, jota mediammekin esittää. En minäkään oikeasti muuta haluaisi, kuin poistaa noita keharimaiden näkemyksiä ja niitä ihannoivia yhteiskunnastamme, kun ne perinteiset arvomme ovat jo hyvin tasa-arvoisia tai ainakin sopeutuvaisia tasa-arvoon.

Yhteiskuntamme olisi paljon parempi ilman lähi-itäläistä tai afrikkalaista vaikutusta, kaukoitäläinen vaikutus voisi jopa parantaa yhteiskuntaamme. :) , koska kulttuureissa on eroja.
[/quote]
[quote author=Kopek link=topic=1594.msg72205#msg72205 date=1461614766]Saksalainen Islam-oppinut Lamya Kaddor on sitä mieltä, että alkuperäinen ohje huivin käyttämiseen perustuu tarpeeseen suojella naisia miesten himoilta aikana, jolloin naisten suojana ei ollut nykyisen tyyppisiä lakeja. Vaatimuksen huivin käyttämisestä vahvistivat vanhanaikaiset uskonoppineet miehet 600 vuotta Muhammedin jälkeen omista traditionaalisista syistään. Nykyaikana huivi on Lamya Kaddorin mukaan tarpeeton siksikin, että naisten hiuksia ei enää pidetä eroottisina ja miesten himoja nostattavina kuten Muhammedin aikaan. Huivista on hänen mukaansa jopa haittaa, koska se voi johtaa syrjintään.

https://youtu.be/B9gUBOlBuT8

Asia ei ole kuitenkaan aivan niin yksinkertainen. Jotkut muslimioppineet nimittäin vastustavat Lamya Kaddorin näkemyksiä ja kyseenalaistavat jopa se, että hän yleensä edes olisi muslimi.

https://youtu.be/Mo6TcHVDU3Y

Mikä on Tahan näkemys tästä asiasta? Onko Lamya Kaddor aito muslimi, jollaisena hän esiintyy?
[/quote]
[quote author=Xantippa link=topic=1594.msg72209#msg72209 date=1461615683][quote author=Renttu link=topic=1243.msg72150#msg72150 date=1461605514]
Luultavasti joillekin naisille asiasta koituisi aluksi vaaraa ja haittaa. Mitä sitten, kusipäät äijät linnaan vain. Parempi pieni poru ja haitta nyt, kun suurempi poru ja haitta (Väen lisääntyessä) myöhemmin. Juuri tuommoista se lampaiden määkinä on: kellekään ei saisi käydä kuinkaan (Vaikka toisista syistä käykin koko ajan), ja heti hyssytellään ja perutaan, jos vähänkin joku protestoi. Ei ole ihme, että asiat menevät sitten lopulta kokonaan perseelleen.
[/quote]

Aivan, ja aina ollaan aluksi valmiit maksamaan vähän naisille vaaraa ja haittaa. Isomman hyvän vuoksi.

Pienempi poru sitten, kun ensin väki on lisääntynyt ja...eikun miten tää nyt meni?

Hyssytellään nyt tämä ihmisoikeudet, jos ne menee siinä, että huivi on vituttava seikka. Katotaan sitten, miten meni, jos tulee tarpeeksi protestia.

T: Xante

Muoksis: rehellisesti kusipäisin mielipide ikinä: toki joillekin naisille saa vähän tulla vaaraa ja haittaa, että saadaan kusipää-äijät linnaan.

Norma, mitäs täst ajattelet: kumpi parempi, antaa naisilla olla huivi päässä, vai vähän vaaraa ja haittaa?[/quote]
[quote author=Rampsi link=topic=1594.msg72218#msg72218 date=1461621196]Nimim. Rento to mouth on iokirnssa. Meidän tuleen kieltää epäjumanlaisten synboolit. Usknoonton vapaus on juumallan pilkkaa ja lännen vastaistuutta plus vapaus on RIKE!!!
[/quote]
[quote author=Toope link=topic=1594.msg72219#msg72219 date=1461621291]Xantippa, naisten, niiden feministienkin, tulisi keskittyä enemmän rakentamaan yhteiskuntaa kuin marttyyriutua typerien tasa-arvoklisheiden mukaan. Turha lässytys on vain hölmöä. Ole suomalainen nainen, älä mikään mediamarttyyri rosameriläisten tms. mukaan.[/quote]
[quote author=Rampsi link=topic=1594.msg72221#msg72221 date=1461621585]Esim. Raanska oikesvaltioon kuuluu vaatteen kielto!!! Minksi meillä suomessa ei NOUDATETA OIKIESVALTIONPERAATETTA KUTEN RANGSKA JA ASETTETA KIELTOA??
[/quote]
[quote author=Xantippa link=topic=1594.msg72228#msg72228 date=1461643969][quote author=Toope link=topic=1243.msg72219#msg72219 date=1461621291]
Xantippa, naisten, niiden feministienkin, tulisi keskittyä enemmän rakentamaan yhteiskuntaa kuin marttyyriutua typerien tasa-arvoklisheiden mukaan. Turha lässytys on vain hölmöä. Ole suomalainen nainen, älä mikään mediamarttyyri rosameriläisten tms. mukaan.
[/quote]

Häh. Minä olen sitä meltä, että huivikieltojen tapaiset "ratkaisut", joiden tiedostetaan "tuovan vähän vaaraa joillekin naisille" ovat yksinkertaisesti ääliöiden hommia. Sillä ei ole mitään tekemistä feminismin kanssa.

Jos miehellä ei ole yhteiskunnassa muuta tekemistä kuin vahtia, onko naisella huivi päässä vai ei, ja jahdata huivia naisen päästä pois, en pidä tälläistä miestä - tai naista, sen puoleen - minään yhteiskunnan rakentavana voimana, vaan ainoastaan ääliönä, jolla on pakkomielteitä ympäristöään koskien.

T: Xante[/quote]
[quote author=Safiiri link=topic=1594.msg72229#msg72229 date=1461645397][quote author=Taha Islam link=topic=1243.msg72091#msg72091 date=1461592133]
[quote author=Safiiri link=topic=1243.msg72088#msg72088 date=1461591608]Eipä tietenkään, enkä hetkeäkään olekaan uskonut sinun oikeesti olevan mitään mieltä.[/quote]

Minun mielipiteelläni on painoarvoa saman verran kuin sinun mielipiteelläsi: Ei yhtään. Me olemme täällä vaihtamassa mielipiteitä ja sen takia mielipide pitää perustella. Jos jonkun perustelut ovat paremmat, mielipiteensä voi vaihtaa.

[quote]Mutta mikäköhän olisi todiste mielipiteestäni? Mitä, jos vaikkapa ilmoittaisin pitäväni islamia viisaana oppina ja hyvänä suunnan antajana elämään? Uskoisitko sen olevan mielipiteeni? Entäs, jos noin lausuisin hijabiin pukeutuneena ja vallan vaatimattomana? Voitko toisaalta uskoa niiden länsimaisten naisten juttuja, jossa he kertovat, miksi käyttävät meikkiä? Mikä todistaa lopulta itsellesi, että sinulla on jokin mielipide? Ettet vain luulisi sen olevan mielipiteesi vastoin totuutta?[/quote]

Koeta nyt tajuta, että ilmoitus mielipiteestäsi ei ole peruste toiselle mielipiteelle tai todiste jonkun väitteen puolesta.

Kyselytutkimuksen mukaan naiset meikkaavat muuttaakseen ulkonäköään suotuisaan suuntaan ja musliminaiset peittävät sen, mikä lasketaan naisen kauneudeksi. Se on hiukan epämääräinen määritelmä, mutta kyseessä on aidosti peittäminen. Jopa kovakorkoiset kengät on kielletty siksi, että niillä voidaan kiinnittää huomio itseen.
[/quote]

Aa. Mutta mun mielipide ei ollutkaan, että varmasti kaikki meikkaa huonontaakse ulkonäköään, vaan että niin minun mielestäni käy. Sen jälkeen esitin perustelut sille, miksi näin on ja kerroin myös siitä, miten taiteessa usein juurikin pyritään etsimään sitä ihmisen olemust, joka ei olisi peitetty, vaan nimenomaan paljastettu. Lisäksi se olemus on nimenomaan yleistä ihmisyyttä, joten se ei voi olla ylpeilyä omalla erityisellä kauneudella. Siten sen peittämiselle hijabilla ei ole syytä, koska käsittääkseni on aika mahdotonta leveillä jollakin, joka on ihan kaikilla ihmisillä ja lopulta kaikilla evollä olennoilla tasapuolisesti ja samassa määrin.

Tietenkään et ole huomaavinasi tätä perusteluani mielipiteelleni. Mutta selitä ihmeessä, miksi tämä perustelu ja mielipiteeni on kyseenlainen ja sitä on järkevää epäillä. Lopulta siis sen elävien olentojen kauneuden väheksyntä kuitenkin olisi suoraa kritiikkiä Allahin luommaa maailmaa vastaan - jos siis uskoo, että Allah maailman on luonut. Revipä siis siitä muutama kommentti. Vaikka tokihan tästä asista ja näkemyksestä on inasen hankalampaa olla pikkunokkela. [/quote]
[quote author=hibiscus link=topic=1594.msg72230#msg72230 date=1461645517][quote author=Xantippa link=topic=1243.msg72228#msg72228 date=1461643969]
[quote author=Toope link=topic=1243.msg72219#msg72219 date=1461621291]
Xantippa, naisten, niiden feministienkin, tulisi keskittyä enemmän rakentamaan yhteiskuntaa kuin marttyyriutua typerien tasa-arvoklisheiden mukaan. Turha lässytys on vain hölmöä. Ole suomalainen nainen, älä mikään mediamarttyyri rosameriläisten tms. mukaan.
[/quote]

Häh. Minä olen sitä meltä, että huivikieltojen tapaiset "ratkaisut", joiden tiedostetaan "tuovan vähän vaaraa joillekin naisille" ovat yksinkertaisesti ääliöiden hommia. Sillä ei ole mitään tekemistä feminismin kanssa.

Jos miehellä ei ole yhteiskunnassa muuta tekemistä kuin vahtia, onko naisella huivi päässä vai ei, ja jahdata huivia naisen päästä pois, en pidä tälläistä miestä - tai naista, sen puoleen - minään yhteiskunnan rakentavana voimana, vaan ainoastaan ääliönä, jolla on pakkomielteitä ympäristöään koskien.

T: Xante
[/quote]

Toope on viimeinen henkilö, jolla on varaa arvostella ketään turhasta lässytyksestä. Hän on lässyttänyt samaa paskaa jo vuosikaudet. Tasa-arvostakin hänen kohdallaan on turha puhua. Toopen kaltaiset naisia määräilevät miehet ovat juuri samanlaisia kuin hänen vihaamansa muslimit ja maahanmuuttajat. Sitä paitsi useimmat muslimit arvostavat naisia ja Koraaninkin mukaan naisilla on miehiin nähden tasa-arvo. Tietysti on kuitenkin eri asia, kuinka Koraanin ohjeita  missäkin toteutetaan tai jätetään toteuttamatta.

Toopen ihailema "länsimainen kulttuuri" ja kristinuskon luoma vauraus on Toopen laho keppihevonen, jolla ei voi edes ratsastaa.[/quote]
[quote author=Safiiri link=topic=1594.msg72231#msg72231 date=1461645715][quote author=Toope link=topic=1243.msg72219#msg72219 date=1461621291]
Xantippa, naisten, niiden feministienkin, tulisi keskittyä enemmän rakentamaan yhteiskuntaa kuin marttyyriutua typerien tasa-arvoklisheiden mukaan. Turha lässytys on vain hölmöä. Ole suomalainen nainen, älä mikään mediamarttyyri rosameriläisten tms. mukaan.
[/quote]

Tällaisia ohjeita muille antaa tyyppi, jota siis nyppii muutama homohahmo tv-ohjelmissa tai homoaiheinen juttu lehdssä, vaikka "homoja sinänsä en vastusta". [/quote]
[quote author=Vanha Vihtahousu link=topic=1594.msg72248#msg72248 date=1461652604][quote author=Xantippa link=topic=1243.msg72228#msg72228 date=1461643969]

......Sillä ei ole mitään tekemistä feminismin kanssa.

[/quote]

Ei todellakaan - feminismin nykymerkityksessä.

[quote]

Jos miehellä ei ole yhteiskunnassa muuta tekemistä kuin vahtia, onko naisella huivi päässä vai ei, ja jahdata....., en pidä tälläistä miestä - tai naista, sen puoleen - minään yhteiskunnan rakentavana voimana, vaan ainoastaan ääliönä, jolla on pakkomielteitä ympäristöään koskien.

T: Xante
[/quote]

Hyvä, että näet islamistien toimet ja tavoitteet noin hämmästyttävän kirkkaasti. Olet varmasti lukenut Tahan kirjoitukset tarkkaan.

PS.
Mitä mieltä olet islamistien katupartioista, jotka valvovat oikeaa pukeutumista? Muslimaissa homman hoitaa uskonnollinen poliisi.....

VA.[/quote]
[quote author=Faustinen link=topic=1594.msg72249#msg72249 date=1461652695][quote author=Xantippa link=topic=1243.msg72228#msg72228 date=1461643969]
[quote author=Toope link=topic=1243.msg72219#msg72219 date=1461621291]
Xantippa, naisten, niiden feministienkin, tulisi keskittyä enemmän rakentamaan yhteiskuntaa kuin marttyyriutua typerien tasa-arvoklisheiden mukaan. Turha lässytys on vain hölmöä. Ole suomalainen nainen, älä mikään mediamarttyyri rosameriläisten tms. mukaan.
[/quote]

Häh. Minä olen sitä meltä, että huivikieltojen tapaiset "ratkaisut", joiden tiedostetaan "tuovan vähän vaaraa joillekin naisille" ovat yksinkertaisesti ääliöiden hommia. Sillä ei ole mitään tekemistä feminismin kanssa.

Jos miehellä ei ole yhteiskunnassa muuta tekemistä kuin vahtia, onko naisella huivi päässä vai ei, ja jahdata huivia naisen päästä pois, en pidä tälläistä miestä - tai naista, sen puoleen - minään yhteiskunnan rakentavana voimana, vaan ainoastaan ääliönä, jolla on pakkomielteitä ympäristöään koskien.

T: Xante
[/quote]

Usein unohdetaan, että se huivin "käyttöpakko tulee uskonnon sisäisestä vaatimuksesta ja niiden uskonoppineiden ohjauksesta, jotka islamissa taitavat olla niitä miehiä. Se on siten myös uskonnon symbolinen merkki, kuten kipa juutalaisoppinenn hattuna.

Toki se on jo lapsesta asti totutettu tyttöjen käytökseen sopivaksi, kuten mustalaisnaisten kansallispuku jota he vapaaehtoisesti saavat joko käyttää, tai olla käyttämättä, mutta siitä luopuminen on jo kiellettyä, kun sitä on alettu käyttää. (näin taisin sen ymmärtää, joskus telkussa kun sitä puhuttiin)[/quote]