Huom! Selaat foorumin lukualuita, joten liittymä on hiukan erilainen.

Ketju Lainaa Print

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Pitkät => Monikulttuuri- ja maahanmuuttopolitiikka-aiheinen ketju (nro 7)
[quote author=Kopek link=topic=1243.msg61996#msg61996 date=1457515393]Sulattelen edelleenkin lauantaina päättyneen matkani kokemuksia ja havaintoja. Yksi mieleeni jäänyt asia olivat Vietnamin lukuisat erilaiset etniset ryhmät, joihin tulin kiinnittäneeksi huomioni.

Hieman yleistäen voisi melkein sanoa, että ihonväri korreloi sosioekonomisen aseman kanssa. Mitä vaaleampi iho, sitä korkeampi koulutus ja parempi asema. Tummaihoisia näkyi kaduilla, vaaleaihoisia sisällä. Tummaihoiset vaikuttivat vähemmän koulutetuilta ja vähemmän "sivistyneiltä" kuin vaaleaihoiset, jotka eivät juuri eronneet yleisestä eurooppalaisesta tasosta. Vaaleaa ihoa ja yleensäkin vaaleutta näytettiin jopa ihailevan. Hiuksia oli vaalennettu. Arvelen, että ulkona liikkujien käyttämät kasvosuojukset ja aurinkolasit olivat osittain myös tarkoitettu suojaksi ihon ruskettumista vastaan. Muutama naishenkilö tuli vertailemaan ihon väriään tyttäreni hyvin vaaleaan ihoon selvästi ihailevasti. Naiset panivat oman kätensä tyttäreni käden viereen ja hymyillen osoittivat, mitä suuri ero on.

Puiston penkillä Hanoissa istuessamme kaksi nuorta naista tuli juttelemaan tyttäreni kanssa. He halusivat harjoitella englannin taitojaan. He kertoivat opiskelevansa taloustieteitä yliopistossa. Ero näiden naisten ja kadulla hedelmiä yms. myyvien tai muissa vaatimattomissa tehtävissä toimivien tummempien naisten välillä oli suuri - puhumattakaan erosta maaseudun köyhään väestöön.

Da Nangin kaupungissa joukko tyttöjä halusi ottaa ryhmäkuvan tyttäreni kanssa. Minulla on itselläni tästä tilanteesta takaa päin otettu kuva. Panen sen ehkä myöhemmin johonkin näkyviin. Nämäkin nuoret vietnamilaistytöt vaikuttivat varakkailta ja moderneilta ja kenties tulevilta yläluokkaan kuuluvilta.

Vaikka Vietnam on kommunistinen maa, josta jyrkimpiä luokkaeroja on karsittu, yhteiskuntaluokkien eron näkee silti selvästi - paljon selvemmin kuin Suomessa. Koska maan talousjärjestelmä on nykyisin kapitalistinen, luokkaerot saattavat kasvaa, kuten on käynyt Kiinassa.

Havaintoni vahvistivat aikaisempia olettamuksiani siitä, että monietninen yhteiskunta on väistämättä myös luokkayhteiskunta. Kaikki etniset ryhmät eivät nimittäin menesty yhtä hyvin. Jotkut kiipeävät korkeammalle, jotkut jäävät matalammalle. Erot ovat yleensä pysyviä.

Vietnamin etnisten luokkien elintasoeroista on virallistakin tietoa.

http://siteresources.worldbank.org/EXTINDPEOPLE/Resources/407801-1271860301656/Chapter_8_Vietnam.pdf

Näiden taustatietojen valossa - ja yleisten maailmalla esiintyvien esimerkkien valossa - on ilmeistä, että Suomi on kehittymässä luokkayhteiskunnaksi maahanmuuton ansiosta. Kaikki etniset ryhmät eivät menesty eivätkä tule menestymään yhtä hyvin. Etnisyys ja yhteiskunnallinen asema alkavat kulkea käsi kädessä.

Itse asiassa edellä mainittu asiantila on ollut nähtävissä Suomessakin jo satojen vuosien ajan. Maamme ainoa merkittävästi muista poikkeava etninen ryhmä on ollut romaniheimo. Käytännössä kukaan ei ole enää vuosikymmeniin vakavissaan kuvitellut, että menestymisero romanien ja muun kansan väliltä poistuisi. Ei ole haaveiltu siitä, että esimerkiksi 20-30 vuoden päästä romanit olisivat yhtä laajasti edustettuina yliopisto-opinnoissa ja työelämässä ja virkamiehinä kuin suomalaiset keskimäärin. Ennemminkin on oletettu, että vaikka edistystä tapahtuisikin, se on vaatimatonta, ja romaninuoren kirjoittaminen ylioppilaaksi on yksittäinen "tapaus" jatkossakin puhumattakaan korkeampien opintojen suorittamisesta. Etniset erot ovat ja pysyvät ellei väestö kokonaisuudessaan sekoitu.

Kehitysmaaperäisen maahanmuuton kannattajat kannattavat käytännössä (vaikka he eivät sitä myöntäisikään) Suomen muuttumista luokkayhteiskunnaksi, jossa "rotu ratkaisee".
[/quote]
[quote author=Xantippa link=topic=1243.msg61997#msg61997 date=1457515956]Olipa taas Kopekilta kummallista ajatusvyöryä. Tutkitusti yhteiskunnan monikulttuuristuminen parantaa erilaisten etnisten ryhmien mahdollisuuksia koulutukseen ja sitä kautta "menestykseen", jota Kopek kovasti ihailee. Järkeenkin tämä käy: kun koulussa on erilaisia oppilaita, ei se yksi romani luokalla joudu samalla tavalla tikun nokkaan, kuten aiemmilla vuosikymmenillä.

Sama koko yhteiskunnassa, kun totutaan näkemään erilaisia ihmisiä kaikissa tehtävissä, ei enää häktkähdetäkään, jos virkamies sattuu olemaan tummempi kuin itse.

Luokkayhteiskunta Suomi toki jo on, ei siihen nyt mitkään pakolaiset vaikuta.

T: Xante
[/quote]
[quote author=Chama link=topic=1243.msg62000#msg62000 date=1457517100][quote author=Kopek link=topic=796.msg61996#msg61996 date=1457515393]
... vertailemaan ihon väriään tyttäreni hyvin vaaleaan ihoon selvästi ihailevasti. Naiset panivat oman kätensä tyttäreni käden viereen ja hymyillen osoittivat, mitä suuri ero on... luokkaerot saattavat kasvaa, kuten on käynyt Kiinassa.
[/quote]

En ole näiden 20 vuoden aikana asunut yhdessäkään maassa, lähinnä siis Aasiassa, jossa en olisi joutunut joka ikinen kerta, kun olen mennyt esimerkiksi mani- ja pedikyyriin päivittelyn kohteeksi, jossa ihoni kalpeutta ihastellaan! Siis kirjaimellisesti [i]joka ikinen[/i] kerta. Ihastelu, minkä aina koen enemmän tai vähemmän kiusalliseksi, on yllättäen tullut vastaani myös täällä Emiraateissa. En vetäisi tästä kuitenkaan kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Maissa, joissa aurinko paistaa vuoden ympäri, ero ihonvärissä kertoo lähinnä siitä, että henkilön ei tarvitse raataa raskaissa ulkotöissä, joissa ahavoidutaan. Näin on ollut Suomessakin aina 1920-luvulle asti, jolloin ruskettunut vaalea iho tuli ensimmäisen kerran muotiin. Ylipäänsä kulttuurisesti yleensä ihannoidaan sitä, mikä on kunakin aikakautena harvojen saavutettavissa. Aiemmin vaalea iho (siis myös Euroopassa) ja sopiva pyöreys, joka on kertonut kantajansa mahdollisuudesta syödä vatsansa täyteen, olivat eräänlainen normi, joita kohti kurkotettiin. Nykyään puolestaan hoikkaa olemusta ihannoidaan, koska, erityisesti länsimaissa, energiapitoista ruokaa on niin runsaasti tarjolla.

Kiinassa on jo ennen nykyistä, 90-luvun alussa alkanutta, huikeaa talouskasvua ollut jyrkkä luokkaero nimenomaan maaseudulla ja kaupungeissa asuvien välillä.[/quote]
[quote author=pimpelis pompelis link=topic=1243.msg62002#msg62002 date=1457517283][quote author=Xantippa link=topic=796.msg61997#msg61997 date=1457515956]
Olipa taas Kopekilta kummallista ajatusvyöryä. Tutkitusti yhteiskunnan monikulttuuristuminen parantaa erilaisten etnisten ryhmien mahdollisuuksia koulutukseen ja sitä kautta "menestykseen", jota Kopek kovasti ihailee. Järkeenkin tämä käy: kun koulussa on erilaisia oppilaita, ei se yksi romani luokalla joudu samalla tavalla tikun nokkaan, kuten aiemmilla vuosikymmenillä.
[/quote]

Näin varmaankin.
Parantaako suomalaislasten saamaa opetusta se, että luokalla on runsaasti muita etnisiä ja uskonnollisia ryhmiä?
Tunnetusti vanhemmat eivät tähän usko ja järjestävät lapsensa kouluihin jossa monikulttuurisuus on vähäistä.
[/quote]
[quote author=Vanha Vihtahousu link=topic=1243.msg62006#msg62006 date=1457518337][quote author=Xantippa link=topic=796.msg61997#msg61997 date=1457515956]

.... [b]Tutkitusti[/b] yhteiskunnan monikulttuuristuminen parantaa erilaisten etnisten ryhmien mahdollisuuksia koulutukseen ja sitä kautta "menestykseen", jota Kopek kovasti ihailee. Järkeenkin tämä käy: kun koulussa on erilaisia oppilaita, ei se [b]yksi romani[/b] luokalla joudu samalla tavalla tikun nokkaan, kuten aiemmilla vuosikymmenillä.

T: Xante
[/quote]

Tarkoittanet nyt ihan aitoa monikulttuurisuutta eli että muslimit opiskelevat omissa oikeauskoisten koraanikouluissa?

PS.
Mistäs noita romanilapsia tähän hätään saadaan lisää, etteivät koe itseään erilaiseksi? Afrikkalaiset miehet kyllä [b]tutkitusti [/b]tekevät kaikkensa, jotta saataisiin tummaihoisia alaluokille.....

VA.[/quote]
[quote author=Tuco link=topic=1243.msg62007#msg62007 date=1457518496][quote author=Xantippa link=topic=796.msg61997#msg61997 date=1457515956]
Olipa taas Kopekilta kummallista ajatusvyöryä. Tutkitusti yhteiskunnan monikulttuuristuminen parantaa erilaisten etnisten ryhmien mahdollisuuksia koulutukseen ja sitä kautta "menestykseen", jota Kopek kovasti ihailee. Järkeenkin tämä käy: kun koulussa on erilaisia oppilaita, ei se yksi romani luokalla joudu samalla tavalla tikun nokkaan, kuten aiemmilla vuosikymmenillä.

Sama koko yhteiskunnassa, kun totutaan näkemään erilaisia ihmisiä kaikissa tehtävissä, ei enää häktkähdetäkään, jos virkamies sattuu olemaan tummempi kuin itse.

Luokkayhteiskunta Suomi toki jo on, ei siihen nyt mitkään pakolaiset vaikuta.

T: Xante
[/quote]

Opettajat vastustavat suuria maahanmuuttajaryhmiä luokissaan ja ovatkin vaatineet kiintiöitä:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/109562-rankka-kyselytulos-opettaja-lehdessa-%E2%80%9Dmaahanmuuttajat-rasittavat%E2%80%9D
[/quote]
[quote author=Vanha Vihtahousu link=topic=1243.msg62016#msg62016 date=1457527001][quote author=Brutto link=topic=796.msg62007#msg62007 date=1457518496]
[quote author=Xantippa link=topic=796.msg61997#msg61997 date=1457515956]
Olipa taas Kopekilta kummallista ajatusvyöryä. Tutkitusti yhteiskunnan monikulttuuristuminen parantaa erilaisten etnisten ryhmien mahdollisuuksia koulutukseen.....
T: Xante
[/quote]

Opettajat vastustavat suuria maahanmuuttajaryhmiä luokissaan ja ovatkin vaatineet kiintiöitä:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/109562-rankka-kyselytulos-opettaja-lehdessa-%E2%80%9Dmaahanmuuttajat-rasittavat%E2%80%9D
[/quote]

Lainaus:
"Joka neljäs opettaja sanoo, että maahanmuuttajien suuri osuus lisää hälinää ja melua luokkahuoneessa sekä kasvattaa väkivallan määrää koulussa. Kyselyn perusteella opettajat katsovat, että maahanmuuttajien suuri osuus oppilaista haittaa monikulttuurisuuden omaksumista."

Opettajat ovat tippuneet ajan rattailta. Monikulttuurisuus on jo omaksuttu. Nyt pitää vain enää tottua siihen, ettei koulussa enää siksi tarvitse oppia.
Ainakaan kaikissa kouluissa. Mokukriitikot viekööt pentunsa vaikka sinne missä pippuri kasvaa.

VA.[/quote]
[quote author=Kopek link=topic=1243.msg62026#msg62026 date=1457529943][quote author=Chama link=topic=796.msg62000#msg62000 date=1457517100]
En vetäisi tästä kuitenkaan kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Maissa, joissa aurinko paistaa vuoden ympäri, ero ihonvärissä kertoo lähinnä siitä, että henkilön ei tarvitse raataa raskaissa ulkotöissä, joissa ahavoidutaan.
[/quote]

Aioin jo eräässä aikaisemmassa kirjoituksessani mainita sen, että koen syvää alemmuudentunnetta Chaman kaltaisten oppineiden ja laajasti maailmaa nähneiden ja kokeneiden yksilöiden edessä. He ovat älykkäämpiä ja kaikin puolin korkeammalla tasolla kuin minä, joka olen pelkkä kokematon omiin ajatuksiini sotkeutunut maalaisjuntti. Olen siis jo lähtökohtaisesti väärässä, jos satun olemaan eri mieltä.

Edellä esitetystä huolimatta en saa mielestäni pois kysymystä, kumpi on ensiksi; ihonväri vai asema. Ovatko ulkotöissä olevat tummempia siksi, että he ovat ulkotöissä, vai ovatko he ulkotöissä siksi, että he ovat tummempia.

Vietnamilaiset eivät eroa toisistaan pelkästään ihonväriltään vaan myös muilta etnisiltä piirteiltään. Vaaleat ja samalla yleensä paremmissa asemissa olevat vietnamilaiset muistuttavat hieman enemmän eurooppalaisia kuin tummemmat ja usein alemmissa asemissa olevat. Tummilla on usein paksut ulkonevat huulet ja leveä nenä kuten afrikkalaisilla. Vaaleiden piirteet taas ovat lähempänä eurooppalaisten piirteitä tai kiinalaisten piirteitä, jotka kansana mielestäni ovat vähemmän eurooppalaisista ulkonäöltään poikkeavia kuin eräät muut aasialaiset. Kiinalaiset näyttävät olevan hallitseva "rotu" (yhdessä korealaisten ja japanilaisten kanssa) Aasiassa. Missä heitä vain onkin, he yleensä menestyvät hyvin ja usein paremmin kuin paikalliset alkuperäisasukkaat. Kiinalaisia on kenties tästä syystä myös vainottu vähemmistöinä.

En löydä Googlella kuvaa, joka esittäisi edellä mainitsemaani paksuhuulista tummaa ihmistyyppiä. Sen sijaan vaaleista vietnamilaisista löytyy kuvia vaikka kuinka paljon.

https://qph.is.quoracdn.net/main-qimg-380d41c9131e69767fcea8a2b7a6cf6a?convert_to_webp=true

Kuinkahan monta virheellistä käsitystä sisältyy edellä olevaan kirjoitukseeni. Pitäisi malttaa olla kirjoittamatta asioista, joista ei tiedä mitään. No, silloin kai pitäisi olla kokonaan kirjoittamatta.

Tässä muutama itse napattu kuva ja vähän selostusta.

http://spottihotti.blogspot.fi/[/quote]
[quote author=Chama link=topic=1243.msg62045#msg62045 date=1457534813][quote author=Kopek link=topic=796.msg62026#msg62026 date=1457529943]
Aioin jo eräässä aikaisemmassa kirjoituksessani mainita sen, että koen syvää alemmuudentunnetta Chaman kaltaisten oppineiden ja laajasti maailmaa nähneiden ja kokeneiden yksilöiden edessä.
[/quote]

Jestas, sentään! Mikäli tämä ei ole vittuilua, kuten todennäköisesti ei ole, niin nyt sun pitää ottaa kyllä oppia Rentusta, jolla on enempi tämmöinen chamat chyykkyyn -mentaliteetti...  ;) Sitä paitsi kannattaa muistaa, että [i]kaikilla meillä on omat taakkamme[/i]. Minulla ja miehelläni on ollut niin vaikeita vuosia, että eräs ystäväperheemme totesi kerran suoraan, että teillä on hauska käydä, kun omat murheet alkaa tuntua aina niin pieniltä.[/quote]
[quote author=Vanha Vihtahousu link=topic=1243.msg62047#msg62047 date=1457535845][quote author=Chama link=topic=796.msg62045#msg62045 date=1457534813]
[quote author=Kopek link=topic=796.msg62026#msg62026 date=1457529943]
Aioin jo.....  ja laajasti maailmaa nähneiden ja kokeneiden yksilöiden edessä.
[/quote]

.....enempi tämmöinen chamat chyykkyyn -mentaliteetti... 
[/quote]

Minua rupesi vaivaamaan tuo nimimerkki "Chama" ja sen sanan merkitys.....

Niitähän merkityksiä löytyy mm.:
Portugaliksi tarkoittaa liekkiä, on hindulainen rakkauden Jumala, alkuperäiskansa Amazonilla, jonkinlainen simpukkasuku, on sen nimisiä kyliä, kaupunkeja ja jokia Amerikan mantereella, sukunimi, vallankumouspuolue jne.

Osuuko joku?

VA.[/quote]
[quote author=Safiiri link=topic=1243.msg62049#msg62049 date=1457536275][quote author=Kopek link=topic=796.msg62026#msg62026 date=1457529943]
[quote author=Chama link=topic=796.msg62000#msg62000 date=1457517100]
En vetäisi tästä kuitenkaan kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Maissa, joissa aurinko paistaa vuoden ympäri, ero ihonvärissä kertoo lähinnä siitä, että henkilön ei tarvitse raataa raskaissa ulkotöissä, joissa ahavoidutaan.
[/quote]

Aioin jo eräässä aikaisemmassa kirjoituksessani mainita sen, että koen syvää alemmuudentunnetta Chaman kaltaisten oppineiden ja laajasti maailmaa nähneiden ja kokeneiden yksilöiden edessä. He ovat älykkäämpiä ja kaikin puolin korkeammalla tasolla kuin minä, joka olen pelkkä kokematon omiin ajatuksiini sotkeutunut maalaisjuntti. Olen siis jo lähtökohtaisesti väärässä, jos satun olemaan eri mieltä.

Edellä esitetystä huolimatta en saa mielestäni pois kysymystä, kumpi on ensiksi; ihonväri vai asema. Ovatko ulkotöissä olevat tummempia siksi, että he ovat ulkotöissä, vai ovatko he ulkotöissä siksi, että he ovat tummempia.

Vietnamilaiset eivät eroa toisistaan pelkästään ihonväriltään vaan myös muilta etnisiltä piirteiltään. Vaaleat ja samalla yleensä paremmissa asemissa olevat vietnamilaiset muistuttavat hieman enemmän eurooppalaisia kuin tummemmat ja usein alemmissa asemissa olevat. Tummilla on usein paksut ulkonevat huulet ja leveä nenä kuten afrikkalaisilla. Vaaleiden piirteet taas ovat lähempänä eurooppalaisten piirteitä tai kiinalaisten piirteitä, jotka kansana mielestäni ovat vähemmän eurooppalaisista ulkonäöltään poikkeavia kuin eräät muut aasialaiset. Kiinalaiset näyttävät olevan hallitseva "rotu" (yhdessä korealaisten ja japanilaisten kanssa) Aasiassa. Missä heitä vain onkin, he yleensä menestyvät hyvin ja usein paremmin kuin paikalliset alkuperäisasukkaat. Kiinalaisia on kenties tästä syystä myös vainottu vähemmistöinä.

En löydä Googlella kuvaa, joka esittäisi edellä mainitsemaani paksuhuulista tummaa ihmistyyppiä. Sen sijaan vaaleista vietnamilaisista löytyy kuvia vaikka kuinka paljon.

https://qph.is.quoracdn.net/main-qimg-380d41c9131e69767fcea8a2b7a6cf6a?convert_to_webp=true

Kuinkahan monta virheellistä käsitystä sisältyy edellä olevaan kirjoitukseeni. Pitäisi malttaa olla kirjoittamatta asioista, joista ei tiedä mitään. No, silloin kai pitäisi olla kokonaan kirjoittamatta.

Tässä muutama itse napattu kuva ja vähän selostusta.

http://spottihotti.blogspot.fi/
[/quote]

Aika ohut on sun tietämyksesi (kauneusihanteiden) historiasta. Ruskettuneisuushan tuli halutuksi vasta siinä vaiheessa, kun juuri se oli merkki siitä, että on aikaa maata rannalla tai jopa matkustaa rantalomalle. Sitä aiemmin ihanne on ihon vaaleus, koska ruskeita olivat ne, jotka raatoivat ulkotöissä. Ylemmän luokan naiset yrittivät ulkonakin ollessaan suojata ihoaan ruskettumiselta päivänvarjoilla. Vielä aiemmin ihon vaaleutta haettiin puuteroimalla ja jopa terveydelle vaarallisten lyijypitoisten ihovoiteiden avulla. Vähän samaan tapaan on muuttunut lihavuuden ja laihuuden arvostus. Kun ruuasta oli pulaa, oli hienoa olla pulska (varakkuuden merkki). Nykyään laihuus on ihanne, koska köyhyyteen yhdistyy puutteelliset liikuntaharrastukset, huonolaatuinen lihottava ruoka ja muutoinkin heikompi panostus omaan terveyteen. Etelä-eurooppalaisilla, aasialaisilla, eteläamerikkalaisilla ym. iho todellakin tummuu auringossa näkyvästi. Suomalaisista osa on niin kalpeita, ettei edes aurinko tee ihoa kovin tummaksi. [/quote]
[quote author=Xantippa link=topic=1243.msg62054#msg62054 date=1457537440]Väitetään, että ruskettuminen tuli muotiin, kun muoti-ikoni Coco Chanel poltti itsensä lomamatkallaan.

T: Xante[/quote]
[quote author=Chama link=topic=1243.msg62056#msg62056 date=1457537667][quote author=Vanha aatami link=topic=796.msg62047#msg62047 date=1457535845]
Minua rupesi vaivaamaan tuo nimimerkki "Chama" ja sen sanan merkitys.....
[/quote]

Olen napannut nimimerkkini erään itselleni merkittävän lukukokemuksen maailmasta, eli edesmenneen sosiologi Fatima Mernissin elämäkertateoksesta nimeltään Unelma vapaudesta - lapsuuteni haaremissa. Chama oli muistaakseni jonkun hänen sukulaisensa nimi (kirja on Suomessa, joten en voi nyt tarkistaa). Siitä, mitä nimi merkitsee, minulla ei harmainta hajua... ehkä typerää ämmää?  ;)[/quote]
[quote author=Rampsi link=topic=1243.msg62059#msg62059 date=1457538190][quote author=Sepe link=topic=796.msg62002#msg62002 date=1457517283]
[quote author=Xantippa link=topic=796.msg61997#msg61997 date=1457515956]
Olipa taas Kopekilta kummallista ajatusvyöryä. Tutkitusti yhteiskunnan monikulttuuristuminen parantaa erilaisten etnisten ryhmien mahdollisuuksia koulutukseen ja sitä kautta "menestykseen", jota Kopek kovasti ihailee. Järkeenkin tämä käy: kun koulussa on erilaisia oppilaita, ei se yksi romani luokalla joudu samalla tavalla tikun nokkaan, kuten aiemmilla vuosikymmenillä.
[/quote]

Näin varmaankin.
Parantaako suomalaislasten saamaa opetusta se, että luokalla on runsaasti muita etnisiä ja uskonnollisia ryhmiä?
Tunnetusti vanhemmat eivät tähän usko ja järjestävät lapsensa kouluihin jossa monikulttuurisuus on vähäistä.
[/quote]

Meidän tulee vastustaa esim. mm. Siteä että koululnaiset jputputavat geenien bvärien ympäröiviksi. Esim. Partageeni.
[/quote]
[quote author=hibiscus link=topic=1243.msg62062#msg62062 date=1457541570][quote author=Chama link=topic=796.msg62056#msg62056 date=1457537667]
[quote author=Vanha aatami link=topic=796.msg62047#msg62047 date=1457535845]
Minua rupesi vaivaamaan tuo nimimerkki "Chama" ja sen sanan merkitys.....
[/quote]

Olen napannut nimimerkkini erään itselleni merkittävän lukukokemuksen maailmasta, eli edesmenneen sosiologi Fatima Mernissin elämäkertateoksesta nimeltään Unelma vapaudesta - lapsuuteni haaremissa. Chama oli muistaakseni jonkun hänen sukulaisensa nimi (kirja on Suomessa, joten en voi nyt tarkistaa). Siitä, mitä nimi merkitsee, minulla ei harmainta hajua... ehkä typerää ämmää?  ;)
[/quote]

Portugaliksi chama tarkoittaa liekkiä. Anna liekkisi palaa, äläkä alistu idioottien solvattavaksi. Tarkoitan idiootilla Renttua tässä yhteydessä. Tosin on täällä lähes Rentunkin veroisia hengen pikkujättiläisiä, esimerkiksi pers.-pörr uliiuli jne. Sepe.[/quote]
[quote author=Rampsi link=topic=1243.msg62067#msg62067 date=1457542847]VOIMA!!
[/quote]
[quote author=Toope link=topic=1243.msg62097#msg62097 date=1457548937][quote author=Xantippa link=topic=796.msg61997#msg61997 date=1457515956]
Olipa taas Kopekilta kummallista ajatusvyöryä. Tutkitusti yhteiskunnan monikulttuuristuminen parantaa erilaisten etnisten ryhmien mahdollisuuksia koulutukseen ja sitä kautta "menestykseen", jota Kopek kovasti ihailee. Järkeenkin tämä käy: kun koulussa on erilaisia oppilaita, ei se yksi romani luokalla joudu samalla tavalla tikun nokkaan, kuten aiemmilla vuosikymmenillä.

Sama koko yhteiskunnassa, kun totutaan näkemään erilaisia ihmisiä kaikissa tehtävissä, ei enää häktkähdetäkään, jos virkamies sattuu olemaan tummempi kuin itse.

Luokkayhteiskunta Suomi toki jo on, ei siihen nyt mitkään pakolaiset vaikuta.

T: Xante
[/quote]

En tiedä, mitä tutkimuksia Xantippa on lukenut, mutta eihän esim. Libanon tai Balkanin alue Euroopassa ole rikastunut moninaisuudesta. Ne ajautuivat sotaan. No, islam toki "ylläripylläri" osatekijänä. Libanon oli vauras ja toimiva valtio aikoinaan, kun oli enemmistöltään kristitty. Nyttemmin maa on varsin shiialainen, osin sunni ja vain pieneltä vähemmistöltään kristitty. Maa on kaatopaikka verrattuna siihen, mitä oli vielä 1960-luvulla! Se kulttuuri, se islam... Tuhoavin ihmisten luomista ideologioista.

Kantsiiko oikeasti ottaa tänne islamilaista kulttuuria, joka on jo tuhonnut Lähi-itää noin pahasti?

[quote author=Sepe link=topic=796.msg62002#msg62002 date=1457517283]
[quote author=Xantippa link=topic=796.msg61997#msg61997 date=1457515956]
Olipa taas Kopekilta kummallista ajatusvyöryä. Tutkitusti yhteiskunnan monikulttuuristuminen parantaa erilaisten etnisten ryhmien mahdollisuuksia koulutukseen ja sitä kautta "menestykseen", jota Kopek kovasti ihailee. Järkeenkin tämä käy: kun koulussa on erilaisia oppilaita, ei se yksi romani luokalla joudu samalla tavalla tikun nokkaan, kuten aiemmilla vuosikymmenillä.
[/quote]

Näin varmaankin.
Parantaako suomalaislasten saamaa opetusta se, että luokalla on runsaasti muita etnisiä ja uskonnollisia ryhmiä?
Tunnetusti vanhemmat eivät tähän usko ja järjestävät lapsensa kouluihin jossa monikulttuurisuus on vähäistä.
[/quote]

Kuka haluaisi lapsensa kouluun, jossa iso osa on lähi-itäläisiä tai afrikkalaisia, en minä ainakaan. :-* Ei noissa kouluissa saada hyvää opetusta, vaan opetusta heidän tasollaan.
Näinhän monet ruotsalaisetkin tekevät, laittavat lapsensa yksityiskouluihin, koska eivät halua monikulttuurista koulua lapsilleen. Muiden lapsille toki...

[quote author=Brutto link=topic=796.msg62007#msg62007 date=1457518496]
Opettajat vastustavat suuria maahanmuuttajaryhmiä luokissaan ja ovatkin vaatineet kiintiöitä:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/109562-rankka-kyselytulos-opettaja-lehdessa-%E2%80%9Dmaahanmuuttajat-rasittavat%E2%80%9D
[/quote]

Ei yllätä hetkeäkään. Onhan se opettajallekin mukavampaa opettaa homogeenistä luokkaa kuin sellaista, jossa elämöi ties mitä kulttuuria.[/quote]
[quote author=a4 link=topic=1243.msg62144#msg62144 date=1457562567][quote author=Kopek link=topic=796.msg62026#msg62026 date=1457529943]

Edellä esitetystä huolimatta en saa mielestäni pois kysymystä, kumpi on ensiksi; ihonväri vai asema. Ovatko ulkotöissä olevat tummempia siksi, että he ovat ulkotöissä, vai ovatko he ulkotöissä siksi, että he ovat tummempia.
[/quote]

kumpi oli ensin, muna vai kana? vastaus on hiukan monimutkaisempi.

ulkotyöt johtavat helposti ja nopeasti ihon ruskettumiseen. ihon ruskettuneisuus voi  periytyä tai  olla merkki sosiaalisesta asemasta ja alakulttuurista joka myös periytyy helposti kasvattajiltaan ja kasvuympäristössään. kulttuuriperintönä.

alakulttuurien erityminen täysin omiksi kulttuureikseen kertoo lähinnä yhteisöllisyydelle jo liian suurista kulttuurieroista, luokkaeroista ja tuloeroista.
tsaarin venäjällä ja ranskassa ennen vallankumousta, maaorjat ja köyhälistö olivat ylhäisöä reimasti ruskettuneempia.

sisäsiittoisilla kuningashuoneillakin oli jopa ulkoisia tunnusmerkkejä kuten [i]Habsburg Jaw[/i] tai [i]Bourbon nose[/i].
[url=http://www.losmitosdeltoro.com/wp-content/uploads/2012/03/3-Charles_III_of_Spain1.jpg]siinäpä nenä!![/url]

summauksena voisi todeta alakulttuurien olevan luonnollinen ja väistämätön yhteisön rakenne, siellä missä kukaan ei ole toisensa kopio ja perheinäkin poiketaan toisista ryhmistä. suuremmat kulttuurierot ennakoivat suurempaa jakautumista ja pitkällä aikavälillä suurempaa ulkoistakin eroavaisuutta.
kaiken ollessa vain ajallisia yhteen kytkeytyneitä prosesseja ja jatkuvaa muutosta. [/quote]
[quote author=Rampsi link=topic=1243.msg62146#msg62146 date=1457576761]Butt why taker you to ASS TO MOUTH???


[/quote]
[quote author=Vanha Vihtahousu link=topic=1243.msg62171#msg62171 date=1457600422][quote author=Lenny link=topic=796.msg61399#msg61399 date=1457258944]
[quote author=Toope link=topic=796.msg61247#msg61247 date=1457207136]
[quote author=Lenny link=topic=796.msg60985#msg60985 date=1457152293]
Maailma on mullistuksessa ja pienen pieni väreily siitä ulottuu myös tänne pohjolaan. Silmät kiinni, korvat tukkoon ja antaa maailman palaa? ......[/quote]

Ei maailmaa paranneta sillä, että otetaan ongelmia tännekin. Maailmaa parannetaan siten, että ongelmia ratkaistaan paikanpäällä, ei tuomalla ongelmia tänne. Tuollaisella politiikalla vain tuhotaan ne onnistuneetkin yhteiskunnat.
[/quote]

Jotenkin tässä häiritsee sellainen pieni ristiriita, että jos ongelma olisi korjattavissa jonkinlaisella suomalaisella maahanmuuttopolitiikalla, ongelmaa ei oikeastaan edes olisi......

Eli tullaan siis siihen lopputulemaan, että ei meillä olekaan tässä mitään kovin kummoisia globaaleja ongelmia. Pistetään vain rajat tiukoille, Väyrynen valtaan, ulos EU:sta ja kasarimuoti takaisin?....

Ärsyttää keskustella näin kliseisesti, mutta kun nämä ovat juuri ne kysymykset joihin ei oikein löydy vastauksia keneltäkään.
[/quote]

Elämme - vielä toistaiseksi  - demokratiassa. Kysytään kansalta.....

Pakolaisten tulva Suomeen on suomalaisten mielestä padottava, kertoo EVAn tänään julkaisema arvo- ja asennetutkimuksesta.

Pakolaiskriisi on tiukentanut asennoitumista maahanmuuttoon ja [b]74 %[/b] vaatii Suomelta ja koko EU:lta nykyistä [b]tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa[/b].

Muuten tutkimus toteaa mm., että pakolaisiin suhtaudutaan tasa-arvoisesti: heille suodaan mahdollisuus työllistyä ja saada sosiaalitukia. Mutta maahanmuuton taloushyötyjä epäillään.

Suomalaiset haluavat pakolaiset töihin, eivätkä aseta heitä työmarkkinoilla vastakkain kotimaan työttömien kanssa.

Ongelmaa pitäisi minusta kuitenkin tarkastella myös alueellisesta näkökulmasta eli tietyistä kulttuuripiireistä eivät halua töihin tai sopeutua länsimaaisiin yhteiskuntiin ja tasa-arvoon ja demokratiaan, joilloin meidänkin suhtautuisemme pitää olla kriittinen. Jo itsesuojelun näkökulmasta - vai halutaanko tänne "riistäjiä", jotka haluavat alistaa vääräuskoiset/uskottomat?


VA.[/quote]
[quote author=Kopek link=topic=1243.msg62227#msg62227 date=1457626711]Kävin tänään entisen kotipaikkakuntani Lidlissä, jossa näin hyvin lyhyen mustatukkaisen melko tummaihoisen naisen, jonka piirteissä oli jotain aasialaisuuteen viittaavaa. En pystynyt muodostamaan käsitystä siitä, mistä päin maailmaa tämä nainen mahdollisesti oli etniseltä taustaltaan lähtöisin. Hänen kasvonpiirteensä olivat sirot ja kauniit. Niissä oli ehkä jotain aasialaista.

Paikkakunnalle perustettiin viime syksynä vastaanottokeskus, johon otettiin maahan saapuneita pakolaisia. Nainen ei mielestäni sopinut näiden ihmisten joukkoon, vaikka sekin ajatus tuli mieleeni. Hän ei näyttänyt arabilta, eikä hän käyttänyt muslimeille tyypillistä vaatetusta. Hän oli pukeutunut länsimaisittain mustiin farkkuihin ja johonkin muuhun (olen huono tekemään havaintoja vaatetukseen liittyvissä asioissa, kun itsekin pukeudun miten sattuu).

Kassalle mentäessä nainen yhtäkkiä siirtyi syrjään, jolloin mietin hetken, mitä teen. Hän hymyili ystävällisesti ja osoitti kädellään, että voin ohittaa hänet. Yritin näyttää ystävällistä naamaa takaisin ja menin hänen ohitseen.

Kun olin pakkaamassa tavaroitani, yritin kuulostella, mitä kieltä nainen puhuu kassaneidille, joska he tuntuivat puhuvan jotain. Kieli taisi olla suomea, mutta kuulin niin huonosti, että en saanut selvää, mitä nainen puhui, ja kuinka hyvää suomea hän puhui. Hän tuntui joka tapauksessa naureskelevan kassaneidin kanssa jollekin asialle.

Nainen alkoi kiinnostaa siinä määrin, että kun menin autolleni, jäin seuraamaan, mihin nainen menisi kaupasta. Hänkin käveli autolleen, joka oli niin hieno ja kallis Audi, että minulla ei olisi varaa ostaa sellaista edes 20 vuotta käytettynä.

En tällä hetkelläkään tiedä naisesta tämän enempää. Kuka hän oli, mistä hän oli, miten kauan hän on asunut Suomessa - kysymykset jäivät vaille vastausta. Nainen oli joka tapauksessa viehättävän näköinen.

Jos olisin "ulkomaalaisvihamielinen", minun pitäisi inhota tuota naista, koska ei selvästikään ollut etninen suomalainen. Jos olisin yleisrasisti, sama juttu.

Kaupassa ollessani mietin asiaa. Nimittäin sitä, että "etnisyys" - se, että on eksoottisen ulkomaalaisen näköinen - nostaa nyky-Suomessa ihmisen tavallaan korkeampaan kastiin. Saman tyyppiseen, mihin poliisit on nostettu.

Jos olisin käyttäytynyt jollakin tavalla huonosti tuota naista kohtaan, se olisi ollut rasismia. Jos sen sijaan olisin käyttäytynyt täsmälleen samalla tavalla huonosti jotain suomalaiselta näyttävää kaupan asiakasta kohtaan, se olisi ollut vain huonoa käyttäytymistä. Tässä on ero.

Rasismin käsite antaa etnisesti ulkomaalaisen näköisille ihmisille erityissuojan. Kaikki - paitsi jotkut hullut - käyttäytyvät heitä kohtaan korostetun kohteliaasti ja ystävällisesti ja varovasti, etteivät vain tulisi syyllistyneeksi rasismiin. Tämä merkitsee sitä, että he ovat kuin etuoikeutettuja kuninkaallisia meidän tavallisten ihmisten joukossa. Arvostettuja, kunnioitettuja, palvottuja, median joka mutkassa esille nostamia, poliitikkojen kehumia, tiedostavien ihmisten puolustamia. Yläluokkaa. [/quote]
[quote author=a4 link=topic=1243.msg62233#msg62233 date=1457628239]^ minä luulen että eksoottisemman oloiset ihmiset ovat samassa asemassa kuin liikuntarajoitteiset ja kehitysvammaiset.
pieni osa kohtelee heitä tavallista huonommin ja suurin osa ylikorostetun varovasti tai ystävällisesti.

ajan myötä eksotiikka karisee kantasuomalaistenkin silmistä.

eksotiikka yleensä on yksi uutuudenviehätyksen, sopivan jännityksen ja kutkuttavan pelonkin muoto.
mielikuvaharjoittelulla voi kokeilla miltä tuntuisi puhua rennosti salilliselle alastomia tai nähdä jossain afrikan peräkylässä eli lintukodossa(siellä mihin linnut menevät talvisin) edes yksi valkoihoinen.
tai miltä tuntuisi nähdä pelkkien kauniiden ja rohkeiden joukossa edes yksi ruma ja säikky. eksoottiselta.[/quote]
[quote author=Toope link=topic=1243.msg62275#msg62275 date=1457637982][quote author=Vanha aatami link=topic=796.msg62171#msg62171 date=1457600422]

Elämme - vielä toistaiseksi  - demokratiassa. Kysytään kansalta.....

Pakolaisten tulva Suomeen on suomalaisten mielestä padottava, kertoo EVAn tänään julkaisema arvo- ja asennetutkimuksesta.

Pakolaiskriisi on tiukentanut asennoitumista maahanmuuttoon ja [b]74 %[/b] vaatii Suomelta ja koko EU:lta nykyistä [b]tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa[/b].

Muuten tutkimus toteaa mm., että pakolaisiin suhtaudutaan tasa-arvoisesti: heille suodaan mahdollisuus työllistyä ja saada sosiaalitukia. Mutta maahanmuuton taloushyötyjä epäillään.

Suomalaiset haluavat pakolaiset töihin, eivätkä aseta heitä työmarkkinoilla vastakkain kotimaan työttömien kanssa.

Ongelmaa pitäisi minusta kuitenkin tarkastella myös alueellisesta näkökulmasta eli tietyistä kulttuuripiireistä eivät halua töihin tai sopeutua länsimaaisiin yhteiskuntiin ja tasa-arvoon ja demokratiaan, joilloin meidänkin suhtautuisemme pitää olla kriittinen. Jo itsesuojelun näkökulmasta - vai halutaanko tänne "riistäjiä", jotka haluavat alistaa vääräuskoiset/uskottomat?


VA.
[/quote]

Onko tuo nyt niin "rasistista"? Enemmänkin kyse taitaa olla vain huolesta, mihin suuntaan yhteiskuntamme on menossa. Kaikki muutoshan ei ole hyvästä, voi tarkoittaa pahaakin meille, kuten siirtolaisuus Lähi-idästä ja Afrikasta.

[quote author=Kopek link=topic=796.msg62227#msg62227 date=1457626711]

...Rasismin käsite antaa etnisesti ulkomaalaisen näköisille ihmisille erityissuojan. Kaikki - paitsi jotkut hullut - käyttäytyvät heitä kohtaan korostetun kohteliaasti ja ystävällisesti ja varovasti, etteivät vain tulisi syyllistyneeksi rasismiin. Tämä merkitsee sitä, että he ovat kuin etuoikeutettuja kuninkaallisia meidän tavallisten ihmisten joukossa. Arvostettuja, kunnioitettuja, palvottuja, median joka mutkassa esille nostamia, poliitikkojen kehumia, tiedostavien ihmisten puolustamia. Yläluokkaa.[/quote]

Meille media on tarjonnut tuota kunnioittavaa käsitystä vieraita kohtaan, vaikka samanlaisia möllejä ovat kuin mekin. Jos käyttäytyvät hyvin, kunnioittakaamme. Jos eivät, sanomme suoraan mikä v...u on ongelmana. Rehtiä suomalaista suoraa puhetta ongelmista tarvitaan.

[quote author=a4 link=topic=796.msg62233#msg62233 date=1457628239]
^ minä luulen että eksoottisemman oloiset ihmiset ovat samassa asemassa kuin liikuntarajoitteiset ja kehitysvammaiset.
pieni osa kohtelee heitä tavallista huonommin ja suurin osa ylikorostetun varovasti tai ystävällisesti.[/quote]

Mutta eivät ole vammaisia. He eivät tarvitse apua, vain samat mahdollisuudet kuin muillakin on.

[/quote]
[quote author=Jaska Jokunen link=topic=1243.msg62295#msg62295 date=1457658221]
Kehysriihiuutisen seassa manitaan, että jos turvapaikanhakijoiden vuotuinen määrä kasvaa 3000:sta 15000:een niin valtion menoja tarvitaan lähes miljardi lisää. Voikos tuon lukea 12000 nokkaa x 80000 eurona nokkaa päälle vuodessa, parin duunarin bruttovuosipalkan verran. Ja jos miljardi jaetaan 5 miljoonan hengen kustannettavaksi niin se tekee 200 euroa nokkaa päälle sylilapset mukaan lukien. On siinä tietenkin VOK-työntekijöiden palkkoja ja VOK-tilojen tarjoajien osinkoja mukana taloutta pyörittämässä ja kaupasta ostavat tuhat mieleistään ruokaa sun muuta - ei paljoakaan rahaa menne suvulle kotimaahan. Sen verran lisää leikattavaa koitetaan valtiolle sitten löytää jostain muualta.[/quote]
[quote author=Kopek link=topic=1243.msg62304#msg62304 date=1457678703]Wikipedian laatimassa luettelossa mainitaan 47 kaupunkia, joiden asukasluku on suurempi kuin Suomen asukasluku. Kahdeksassa näistä kaupungeista (hävettää myöntää, että toisin kuin niin monet suomalaiset en ole koskaan käynyt Turkissa ja miljoonakaupunki Istanbulissa, olen ainoastaan katsellut Turkkia laivan kannelta ja lentokoneen ikkunasta) itsekin käyneenä voin omien havaintojeni perusteella todeta, etteivät ne niin valtavan isoilta tunnu kuin mitä asukasluku on numeroina. Ihmisiä kuhisee kaduilla, mutta etäisyys kaupungin laidalta toiselle on kuitenkin kohtuullinen - aivan kuten Suomeen pääkaupunkiseudulle olisi sijoitettu kymmenen kertaa enemmän ihmisiä kuin nyt. Ihmismäärän huomaa ennen kaikkea tungoksesta kaduilla. Helsinki tuntuu lähes autiolta kaupungilta tuollaiseen verrattuna.

Edellä oleva vertailu on vain osoituksena siitä, miten vähän asukkaita Suomessa loppujen lopuksi on - saman verran kuin ison kaupungin yhdessä kaupunginosassa. Tämän tosiasian valossa on vaikea käsittää sitä, että yllättävän monet suomalaiset katsovat kaikilla maailman 7,4 miljardilla ihmisellä olevan potentiaalinen oikeus tulla Suomeen nauttimaan suomalaisista ilmaisista palveluista ja sosiaaliturvasta. Joka tämän totuuden kyseenalaistaa, on ulkomaalaisvihamielinen rasisti-fasisti.

Ovatko avoimia rajoja vaativat ihmiset seonneet täysin, vai mistä on kyse?

Olen huono talousasioissa, joten oikaiskaa esittämäni väärät tiedot ja johtopäätökset.

Vaikuttaa siltä (tämä on nyt sitä epävarmaa ja todennäköisesti väärää tietoa), että Suomen hyvinvointipalvelut kustannetaan kenties parin miljoonan ihmisen työpanoksella ja siitä kerääntyvällä verotuotolla.

Jostakin syystä en löydä Googlella vastausta niin yksinkertaiseen kysymykseen kuin Suomen työntekijöiden kokonaismäärä. Vastaukset ohjautuvat - vaikka kysymystä miten muotoilisi - julkisen sektorin kokoon ja sen osuuteen työvoimasta. Toisaalta löytyy vuodelta 2010 oleva tieto siitä, että suomalaisissa yrityksissä työskenteli tuolloin 1 444 000 työntekijää.

On vaikea määritellä, kuinka monen ihmisen työpanoksella lopulta mitäkin kustannetaan, koska osa työstä on sen luonteista, että se palvelee monia eri alueita. Esimerkiksi opettajien palkat maksetaan veroina kerätyistä rahasta, joka on peräisin mm. tuotannosta (teollisuus, ulkomaankauppa etc.) kertyneestä ylijäämästä. Joku voisi siis sanoa, että opettajien työ on tuottamatonta, koska se pelkästään vie valtion ja kuntien veroina keräämiä rahoja. Tällainen arvio olisi kuitenkin vajaa ja lyhytnäköinen, koska opetusta tarvitaan, jotta tuotannon ja kaupan alalle riittäisi koulutettuja ja osaavia ihmisiä. Jos suomalaiset olisivat lukutaidottomia, mitään mistään tietämättömiä moukkia, teollisuustuotantokin ennen pitkää hiipuisi. Lopputuloksena olisi köyhyys ja nälänhätä.

Olivatpa luvut mitä tahansa, tosiasia kuitenkin on se, että varsin pieni määrä (1,5 miljoonaa - 3 miljoonaa?) suomalaista pyörittää maan taloutta omalla työpanoksellaan. Loput elävät tämän tuotannon siivellä erilaisia tukirahoja nauttien.

Eihän tähän kuvioon millään sovi se, että edellä mainituilla 1,5 - 3 miljoonalla suomalaisella olisi velvollisuus elättää mahdollisesti satoja miljoonia kehitysmaiden asukkaita, joille joku sanoisi, että Suomessa on ilmainen terveydenhuolto ja sosiaaliturva, joten sinne kannattaa mennä. Suomalainen järjestelmä romahtaisi omaan mahdottomuuteensa, jos tänne tulisi rajattomasti ihmisiä.

Avointen rajojen kannattajien ajatus kenties on se, että maahan saapujat liittyisivät työntekijöiden iloiseen joukkoon ja alkaisivat omalla panoksellaan maksaa kuluja. Ajatuksessa sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta käytäntö on osoittanut, että maahan saapujat työllistyvät huonosti varsinkin ns. vapailla markkinoilla oleviin tuottaviin töihin. Ihmisten palkkaaminen valtion toimesta tulkeiksi toinen toisilleen ei tuo kiertoon lisärahaa, eli tällainen työ ei ole tavallaan "oikeata". Syynä ulkomaalaisten heikkoon työllistymiseen on huono kielitaito ja vaatimaton pohjakoulutus. Eihän nykyisessä teknistyneessä yhteiskunnassa edes pelkän peruskoulun käynyt suomalainen saa helposti työtä, vaan monet näistä ihmisistä jäävät työvoiman ulkopuolelle ja syrjäytyvät. Näin käy monille maahanmuuttajillekin, kuten esimerkit monista Euroopan maista osoittavat.

Avointen rajojen kannattajat (minäkin kannatan periaatteessa avoimia rajoja, mutta kuitenkin tietyin käytännön sanelemin rajoituksin) voisivat selkeyden vuoksi esittää vastauksia tiettyihin kysymyksiin. Se lienee kuitenkin turha toive, koska ainakaan missään tällaisia vastauksia ei ole näkynyt.

1. Mikä on sopiva määrä Suomeen pysyvästi asumaan jääviä maahanmuuttajia vuodessa?

2. Mitä käytännössä tarkoitetaan monikulttuurisella yhteiskunnalla? Onko jossakin esimerkki sellaisesta?

Viimeksi mainittu kysymys on erityisesti mielenkiintoinen. Helsingin Sanomissa 25.2. 2016 sisäministeriön korkea virkamies  Päivi Nerg esitti toiveen:

“Nerg haluaisi itse elää monikulttuurisessa Suomessa. Kokemus on kuitenkin osoittanut, että sellaista Suomea ei voi rakentaa mahtikäskyillä.

Mutta Nerg on toiveikas.”

Nergin lausuntoa (huomasin Googlesta, en ole lukenut) on luonnollisesti arvioitu erilaisilla keskustelufoorumeilla.

Lukematta edellä mainittuja kommentteja esitän kysymyksen, millainen on monikulttuurinen Suomi, josta Nerg haaveilee. Vaikka nykyisessä Suomessakin on vaikutteita eri kulttuureista eri puolilta maailmaa, Suomi ei kuitenkaan vielä ilmeisesti ole monikulttuurinen maa. Näin voi mielestäni Nergin toivomuksesta päätellä.

Tulee mieleen ajatus, että monikulttuurisuudesta haaveilevat eivät oikeasti haaveile monikulttuurisuudesta vaan monietnisyydestä ja lopulta etnisten ryhmien sulautumisesta suurimpaan etniseen ryhmään, joka on väestöennusteiden mukaan mustat afrikkalaiset. Mikähän tällaisen toiveen taustalla mahtaa olla.

P.S. Löytyipä hassu kuva kun googlailin aivan muuta…

http://i2.wp.com/www.ambrosekane.com/wp-content/uploads/2014/09/Campaigns-10.jpg

Suomalaisia on alle promille maailman väestöstä.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1438483989175[/quote]
[quote author=pimpelis pompelis link=topic=1243.msg62369#msg62369 date=1457688979][quote author=Kopek link=topic=796.msg62304#msg62304 date=1457678703]
Ovatko avoimia rajoja vaativat ihmiset seonneet täysin, vai mistä on kyse?

[/quote]

Ainakin heillä tuntuu olevan onneton matematiikkapää tai ainakin numerojen ymmärrys.

Selittääkö se sen, että jos suhtautuu periaatteessa myönteisesti siihen, että maahan otetaan yksi pakolainen perheineen, siitä seuraa että myös rajattomaan määrään maahan pyrkiviä suhtaudutaan myönteisesti.
Yksi tai 100 000 - mitä eroa sillä on?

Tiina Rosenberg arvioi että miljoona turvapaikanhakijaa on Suomelle sopiva määrä.
Nämä sijoitettasiin metsiin ja kyliin.
http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1443670264678

[/quote]
[quote author=drontti link=topic=1243.msg62381#msg62381 date=1457691965][quote author=Sepe link=topic=796.msg62369#msg62369 date=1457688979]
[quote author=Kopek link=topic=796.msg62304#msg62304 date=1457678703]
Ovatko avoimia rajoja vaativat ihmiset seonneet täysin, vai mistä on kyse?

[/quote]

Ainakin heillä tuntuu olevan onneton matematiikkapää tai ainakin numerojen ymmärrys.

Selittääkö se sen, että jos suhtautuu periaatteessa myönteisesti siihen, että maahan otetaan yksi pakolainen perheineen, siitä seuraa että myös rajattomaan määrään maahan pyrkiviä suhtaudutaan myönteisesti.
Yksi tai 100 000 - mitä eroa sillä on?

[/quote]

Muuan hölmöläisukko lastasi kerran tukkeja hevosensa vedettäväksi. Hän laittoi yhden tukin ja tuumi sitten: "Koska jaksat tuon vetää, jaksat toisenkin". Kuormanteko jatkui samaan tyyliin, ja kun piti lähteä liikkeelle, hevonen ei ukon hämmästykseksi hievahtanutkaan suuren kuormansa kanssa.

Luulin lapsena, että hölmöläiskertomukset olivat satuja.

Yksi tai 100 000? Vaikka olisi vaikea ymmärtää numeroita, ainahan voi "ymmärtää", että ihmisoikeus päästä suomalaisen taikaseinän ääreen koskee kaikkia halukkaita, ihan kaikkia.
[/quote]
[quote author=Jaska Jokunen link=topic=1243.msg62585#msg62585 date=1457792434][quote author=Kopek link=topic=796.msg62304#msg62304 date=1457678703]
Jostakin syystä en löydä Googlella vastausta niin yksinkertaiseen kysymykseen kuin Suomen työntekijöiden kokonaismäärä.
[/quote]Vastaus ei ehkä ole yhtä yksinkertainen, mutta tuohon tapaan kuva asettuu. Esimerkiksi vuonna 2014 valtion tuloveroa maksoi 2 242 966 henkilöä (pienimmistä tuloista ei makseta) ja kunnallisveroa 3 879 248 henkilöä. Joukossa on tietenkin eläketuloista veroja maksavia. Työeläkkeensaajia yrittäjäeläkkeet mukaan lukien on noin 1,4 miljoonaa. YEL-työtuloja saavia (yrittäjiä) oli 224 642 ja MYEL-tuloja saavia (maatalousyrittäjiä) 71 817.

Ajattelen karkeasti että väestö jakautuu miljoonaan lapseen, kolmeen miljoonaan aktiivi-ikäiseen aikuiseen ja 1,5 miljoonaan vanhukseen.

Kun Kopek edellä korosti tuotantoa - kaiketi esim tavara-, energia-  ja elintarviketuotantoa - jaettavan hyvän päälähteenä, niin nykyisellään kaikkinaiset palvelut kuten terveydenhoito, sosiaaliturva, koulutus ja muu kulttuurituotanto aina mainontaa myöten kaiketi rahavaurauden ohella kimmeltää valloitettavana onnen etsijöiden mielessä.[/quote]
[quote author=Toope link=topic=1243.msg62637#msg62637 date=1457807743][quote author=Jaska Jokunen link=topic=796.msg62295#msg62295 date=1457658221]

Kehysriihiuutisen seassa manitaan, että jos turvapaikanhakijoiden vuotuinen määrä kasvaa 3000:sta 15000:een niin valtion menoja tarvitaan lähes miljardi lisää. Voikos tuon lukea 12000 nokkaa x 80000 eurona nokkaa päälle vuodessa, parin duunarin bruttovuosipalkan verran. Ja jos miljardi jaetaan 5 miljoonan hengen kustannettavaksi niin se tekee 200 euroa nokkaa päälle sylilapset mukaan lukien. On siinä tietenkin VOK-työntekijöiden palkkoja ja VOK-tilojen tarjoajien osinkoja mukana taloutta pyörittämässä ja kaupasta ostavat tuhat mieleistään ruokaa sun muuta - ei paljoakaan rahaa menne suvulle kotimaahan. Sen verran lisää leikattavaa koitetaan valtiolle sitten löytää jostain muualta.[/quote]

Onko tuo summa oikea, en tiedä, mutta taatusti oikeansuuntainen. Tuo elintasosiirtolaisten vastaanotto tulee maksamaan paljon nyt, ja tulee maksamaan paljon myös tulevaisuudessa, koska he tulevat muodostamaan etnistä huonostityöllistyvää alaluokkaa. Aivan kuten muissakin maissa. Monikulttuuri maksaa, monin tavoinkin...

[quote author=Sepe link=topic=796.msg62369#msg62369 date=1457688979]
[quote author=Kopek link=topic=796.msg62304#msg62304 date=1457678703]
Ovatko avoimia rajoja vaativat ihmiset seonneet täysin, vai mistä on kyse?

[/quote]

Ainakin heillä tuntuu olevan onneton matematiikkapää tai ainakin numerojen ymmärrys.[/quote]

Rajansa on sillä, kuinka kauan yhteiskunta säilyy hyvinvoivana ottaessaan siirtolaisia. Suomella tuo raja on vielä edessä tai lähellä, Ruotsissa on jo ylitetty kauan sitten. Siirtolaisuus voi olla hyvää pienimuotoisena ja valikoivana. Kansainvaelluksina se ei todellakaan ole hyvää, toivottavasti Sipilä, Orpo ja Merkelkin tajuavat sen.[/quote]
[quote author=Toope link=topic=1243.msg62638#msg62638 date=1457807949][quote author=Jaska Jokunen link=topic=796.msg62585#msg62585 date=1457792434]
Kun Kopek edellä korosti tuotantoa - kaiketi esim tavara-, energia-  ja elintarviketuotantoa - jaettavan hyvän päälähteenä, niin nykyisellään kaikkinaiset palvelut kuten terveydenhoito, sosiaaliturva, koulutus ja muu kulttuurituotanto aina mainontaa myöten kaiketi rahavaurauden ohella kimmeltää valloitettavana onnen etsijöiden mielessä.
[/quote]

Iso osa siirtolaisista ei koskaan tuota mitään, he silti kuluttavat. Meille syntyy etnistä alaluokkaa siirtolaisuuden myötä, kuten on syntynyt Ruotsiin, Englantiin, Ranskaan ja Saksaan. Ei ole siirtolaisista runsaudensarveksi, he ovat tulevaisuuden poliittinen ja yhteiskunnallinen riski.[/quote]
[quote author=taneh link=topic=1243.msg62650#msg62650 date=1457813678]

Oletko Toope menossa keskiviikkona Soinin kanssa rukoilemaan?

[/quote]
[quote author=Toope link=topic=1243.msg62659#msg62659 date=1457819468][quote author=taneh link=topic=796.msg62650#msg62650 date=1457813678]


Oletko Toope menossa keskiviikkona Soinin kanssa rukoilemaan?
[/quote]

En juurikaan rukoile. Joskus länsimaisen sivilisaation puolesta kyllä...[/quote]
[quote author=hibiscus link=topic=1243.msg62667#msg62667 date=1457829588][quote author=Toope link=topic=796.msg62659#msg62659 date=1457819468]
[quote author=taneh link=topic=796.msg62650#msg62650 date=1457813678]


Oletko Toope menossa keskiviikkona Soinin kanssa rukoilemaan?
[/quote]

En juurikaan rukoile. Joskus länsimaisen sivilisaation puolesta kyllä...
[/quote]

Rukouksesi on kuultu. Läsimainen sivilisaatio on hyvää vauhtia rappeutumassa.[/quote]
[quote author=Norma B link=topic=1243.msg62699#msg62699 date=1457856662]Netissä pyörii kertomus että Nurmijärven yläasteelle ja lukioon aiotaan sijoittaa ulkomaalaisia [u]miehiä[/u] oppilaiden sekaan. En tiedä mitä tämä tarkalleen tarkoittaa. Onko mielletty miehiksi alaikäisiä turvapaikanhakijapoikia, vai onko tosiaan kyse aikuisista ihmisistä jotka tarvitsevat perusopetusta. Miksei heitä opeteta muissa tiloissa, on arvoitus. Kuitenkin tämän johdosta Nurmijärvellä järjestetään tällainen tilaisuus:

[img]https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12806144_191168461255647_5923055214602249294_n.jpg?oh=28952deef82fbf5198356af7befa33ab&oe=574D7D53[/img]

Silmähän pamahti kiinni heti tuohon kohtaan jossa puhutaan naisten käytöksen ja vapauden aiheuttamista ristiriidoista. Tähänkö on tultu? Annetaan ymmärtää että Suomessa suurin ongelma on suomalaiset naiset jotka suurinpiirtein laukkaavat päättömien kanojen tavoin ympäriinsä häiritsemässä ja estämässä tulokkaiden sopeutumista?

Kas kun ei "miten sopeutamme paikallisen väestön ulkomailta tuleviin herrarodun edustajiin".  >:([/quote]
[quote author=Chama link=topic=1243.msg62701#msg62701 date=1457857006]Kun muodostetaan näkemyksiä työläästi hahmottuvista yhteiskunnallisista ilmiöistä, kuten nyt tämä maahanmuutto, näkemysten pohjana olevan tiedon hankkiminen käsitetään usein liian yksiulotteisesti. Tärkeää nimittäin ei ole ainoastaan se, kuinka [i]paljon[/i] tietää vaan tärkeää on myös se, kuinka [i]hyvin[/i] tietää. Hyvin tietämiselle löytyy yksi varma mittari: se, joka ymmärtää osaa kertoa havainnoistaan toisille niin, että nämäkin ymmärtävät (yllättävän vaikeaa!). Mikä ei tietenkään tarkoita, että näiden toisten tulisi siltä istumalta kääntyä oikealle tielle. Se vaan tarkoittaa, että ne toiset tietävät ainakin sen, mistä he ovat eri mieltä.

Toinen juttu, mikä usein myös unohdetaan on, että se mitä/miten minä jo tiedän ohjaa sitä, miten minä ympäristöni havainnoin, eli minkälaista tietoa jatkossa päähäni tungen. Kun kaikki maailman tieto ei kerran kenenkään pään sisälle mahdu, joskus kannattaisi ottaa tarkastelun alle ne omat tietosuodattimensa.[/quote]
[quote author=Safiiri link=topic=1243.msg62703#msg62703 date=1457857170][quote author=Norma Bates link=topic=796.msg62699#msg62699 date=1457856662]
Netissä pyörii kertomus että Nurmijärven yläasteelle ja lukioon aiotaan sijoittaa ulkomaalaisia [u]miehiä[/u] oppilaiden sekaan. En tiedä mitä tämä tarkalleen tarkoittaa. Onko mielletty miehiksi alaikäisiä turvapaikanhakijapoikia, vai onko tosiaan kyse aikuisista ihmisistä jotka tarvitsevat perusopetusta. Miksei heitä opeteta muissa tiloissa, on arvoitus. Kuitenkin tämän johdosta Nurmijärvellä järjestetään tällainen tilaisuus:

[img]https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12806144_191168461255647_5923055214602249294_n.jpg?oh=28952deef82fbf5198356af7befa33ab&oe=574D7D53[/img]

Silmähän pamahti kiinni heti tuohon kohtaan jossa puhutaan naisten käytöksen ja vapauden aiheuttamista ristiriidoista. Tähänkö on tultu? Annetaan ymmärtää että Suomessa suurin ongelma on suomalaiset naiset jotka suurinpiirtein laukkaavat päättömien kanojen tavoin ympäriinsä häiritsemässä ja estämässä tulokkaiden sopeutumista?

Kas kun ei "miten sopeutamme paikallisen väestön ulkomailta tuleviin herrarodun edustajiin".  >:(
[/quote]

Jännää, miten pystyt näkemään kuudesta kohdasta "kaikkein vaikeimpana ongelmana" nimenomaan tuon. Itse en huomannut tässä mitään erityistä korostusta, joka olisi nostanut tuon asian jollain tapaa muita tärkeämmäksi. Lisäksi tiedät, että kyse on nimenomaan halusta muuttaa suomalaisten naisten käyttäytymistä, ei vaikkapa vain lisätä heidän tietouttaan siitä, mitkä asiat meidän kulttuurissamme saattavat olla vaikeimpia maahanmuuttajille. Ihan vain ymmärryksen lisäämiseksi, ei suomalaisten käyttäytymisen muuttamiseksi. [/quote]
[quote author=Norma B link=topic=1243.msg62704#msg62704 date=1457857594]^ Oikeastaan koko lista on ongelma, koska se keskittyy vain siihen millaista on arabikulttuuri ja millaisia ongelmia tulee maahanmuuttajamiehille. Lista voisi keskittyä siihen millaista on länsimaisessa maassa ja miten tänne voi sopeutua. Tarkoitushan ei ole käsittääkseni muuttaa Suomea yhdeksi Lähi-idän/muslimimaaksi, joten tämä muslimeita loputtomiin pokkuroiva tyyli jossa me tutustumme heihin ja mietimme miten voimme olla heille mieliksi on väärä lähestymistapa.[/quote]
[quote author=Norma B link=topic=1243.msg62705#msg62705 date=1457857866]http://www.aamulehti.fi/kulttuuri/kolumni-pakolaiset-tuovat-uskon-tulevaisuuteen/

[i]Pelkkä vilkaisu historiaan riittää osoittamaan, että parhaiten maailmanhistoriassa ovat aina pärjänneet valtiot tai yhteisöt, jotka ovat ottaneet maahantulijat vastaan, rikastuttamaan kauppaansa ja kulttuuriaan.

– Ihmiselle on luonnollista, että hän hakee itselleen parempaa elämää, muistutti elokuvaohjaaja Hamy Ramezan torstaina Tampereen elokuvajuhlilla. [/i]

Mielestäni ei voi mennä yksi yhteen vertailemaan esim. USA:ta ja Suomea. Suomi on pieni maa, ja jos tänne tulee tuhansittain porukkaa ulkomailta, ei ole lopulta enää mahdollista että jää rauhallisia maaseutumaisia alueita ihmisille jotka kykenevät elämään normaalia elämää, ja on kaupunkeja missä voi sattua suurinpiirtein ihan mitä tahansa ja jostain syystä maahanmuuttajista osa päätyy mukaan rikollisuuteen. USA:ssa mm. irlantilaiset ja italialaiset ovat olleet mukana järjestäytyneessä rikollisuudessa, sittemmin väkivallassa ovat kunnostautuneet mustat ja latinot. Mikähän mahtaa olla seuraava ryhmä joka siellä hoksaa että rikos kannattaa?

Varmasti rikastumistakin tapahtuu, mutta ei se paljon lämmitä sellaista ihmistä joka jostain syystä päätyy sinne ghettoon kärsimään maahantulleiden porukoiden levottomimman aineksen edesottamuksista. Ihmiselle todellakin on luonnollista että hakee itselleen parempaa elämää, mutta eikö maassa jo valmiiksi asuvilla ihmisillä sitten ole moiseen oikeutta, vaan ainoastaan aina uusimmilla tulokkailla? [/quote]
[quote author=Safiiri link=topic=1243.msg62707#msg62707 date=1457858890][quote author=Norma Bates link=topic=796.msg62704#msg62704 date=1457857594]
^ Oikeastaan koko lista on ongelma, koska se keskittyy vain siihen millaista on arabikulttuuri ja millaisia ongelmia tulee maahanmuuttajamiehille. Lista voisi keskittyä siihen millaista on länsimaisessa maassa ja miten tänne voi sopeutua. Tarkoitushan ei ole käsittääkseni muuttaa Suomea yhdeksi Lähi-idän/muslimimaaksi, joten tämä muslimeita loputtomiin pokkuroiva tyyli jossa me tutustumme heihin ja mietimme miten voimme olla heille mieliksi on väärä lähestymistapa.
[/quote]

Eikös tilaisuus ollut suunnattu suomalaisille? Miksi meille pitäis kertoa, millaista on länsimaisessa maassa ja miten tänne voi sopeutua? Koska emme tiedä? [/quote]
[quote author=Chama link=topic=1243.msg62708#msg62708 date=1457859164][quote author=Norma Bates link=topic=796.msg62704#msg62704 date=1457857594]
^ Oikeastaan koko lista on ongelma, koska se keskittyy vain siihen millaista on arabikulttuuri...
[/quote]

Sinä käsität kulttuurin jonkinlaisena möhkäleenä, jonka jokainen tiettyyn kulttuuripiiriin syntynyt nielee semmoisenaan. Eihän se kuitenkaan niin mene! Jokainen ihminen luo omanlaisensa suhteen omaan kulttuuriinsa; niin arabimaissa kuin Suomessakin. Ehkä turhan runollisesti sanottuna, mutta kun en tähän hätään parempaa keksi, [i]jokainen meistä on oma tarinansa[/i]. Ja koska yksikään tarina ei ole samanlainen, meitä kaikkia tulisi kohdella ennen kaikkea yksilöinä. Tämä on myös avain tulevaisuuden yhteiskunnissa selviytymiseen.[/quote]
[quote author=Norma B link=topic=1243.msg62709#msg62709 date=1457859195][quote author=Safiiri link=topic=796.msg62707#msg62707 date=1457858890]
[quote author=Norma Bates link=topic=796.msg62704#msg62704 date=1457857594]
^ Oikeastaan koko lista on ongelma, koska se keskittyy vain siihen millaista on arabikulttuuri ja millaisia ongelmia tulee maahanmuuttajamiehille. Lista voisi keskittyä siihen millaista on länsimaisessa maassa ja miten tänne voi sopeutua. Tarkoitushan ei ole käsittääkseni muuttaa Suomea yhdeksi Lähi-idän/muslimimaaksi, joten tämä muslimeita loputtomiin pokkuroiva tyyli jossa me tutustumme heihin ja mietimme miten voimme olla heille mieliksi on väärä lähestymistapa.
[/quote]

Eikös tilaisuus ollut suunnattu suomalaisille? Miksi meille pitäis kertoa, millaista on länsimaisessa maassa ja miten tänne voi sopeutua? Koska emme tiedä?
[/quote]

Miksi meille pitäisi kertoa millaista on arabi- tai muslimikulttuurissa, ellei sitten sen vuoksi että alamme mielistelemään ko. kulttuurin edustajia TAI sen vuoksi että [u]osaamme kokoajan olla varuillamme ollessamme heidän kanssaan tekemisissä[/u]?

Mitä elämää se sellainen on että tiettyjen ulkomaalaisryhmien kanssa asioidessaan pitää kokoajan olla aivan erityisen skarppina ettei nyt vaan hermostuta heitä millään tavalla missään asiassa, tai ainna heille tekosyytä käydä kiinni tms.? Normaali asiallinen ja korrekti käytös toimii länkkärien itsensä välillä, mutta jos se ei jonkin toisen ryhmän jäsenten kanssa käy laatuun, niin olisikohan parempi että ko. ryhmän jäsenet eivät tule tänne lainkaan, taikka he opiskelevat ensin että millaista se on se länsimainen elämä.

En tarkoita että muslimeille pitää syöttää sianlihaa. Tarkoitan että heidän kulttuurinsa ei saa täällä merkata [u]mitään[/u] mitä tulee naisten elämään vapaassa länsimaisessa maassa. [/quote]
[quote author=Norma B link=topic=1243.msg62710#msg62710 date=1457859439][quote author=Chama link=topic=796.msg62708#msg62708 date=1457859164]
[quote author=Norma Bates link=topic=796.msg62704#msg62704 date=1457857594]
^ Oikeastaan koko lista on ongelma, koska se keskittyy vain siihen millaista on arabikulttuuri...
[/quote]

Sinä käsität kulttuurin jonkinlaisena möhkäleenä, jonka jokainen tiettyyn kulttuuripiiriin syntynyt nielee semmoisenaan. Eihän se kuitenkaan niin mene! Jokainen ihminen luo omanlaisensa suhteen omaan kulttuuriinsa; niin arabimaissa kuin Suomessakin. Ehkä turhan runollisesti sanottuna, mutta kun en tähän hätään parempaa keksi, [i]jokainen meistä on oma tarinansa[/i]. Ja koska yksikään tarina ei ole samanlainen, meitä kaikkia tulisi kohdella ennen kaikkea yksilöinä. Tämä on myös avain tulevaisuuden yhteiskunnissa selviytymiseen.
[/quote]

Olisikin niin että jokaisella on oikeus elää omaa tarinaansa. Se minkä vuoksi muslimi- ja lähi-itäläiset kulttuurit närästävät ja hiertävät on nimenomaan ihan siitä kiinni että he eivät oikein hyväksyisi yksilöllisiä tarinoita omiensa parissa, ja pyrkivät ehkä tekemään parhaansa ettei yksilöllisyyttä hyväksyttäisi muidenkaan keskuudessa. Edes niiden joiden pariin he nyt muuttoaaltoaan tekevät.

Tässä eräs tarina joka on yritetty nujertaa heti alkuunsa. Ei kerrota mistä kulttuurista kyse, mutta kun huivista riidellään, niin:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001135189.html

[i]Tampereen käräjäoikeus tuomitsi Tampereella asuvat vanhemmat nuoreen tyttäreensä kohdistuneesta toistuneesta ruumiillisesta väkivallasta. Tytön äiti sai pahoinpitelystä kolmen kuukauden ehdollisen vankeustuomion ja isä sai pahoinpitelystä neljän kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Tytär oli väkivallantekojen aikaan 9–12 vuotias ja tapahtumat ajoittuvat vuosille 2011–2014.

Isä muun muassa löi tytärtään kädellään viikoittain jalkoihin, käsiin, selkään ja kasvoihin sekä potkaisi tytärtä ainakin kerran käsivarteen. Hän oli myös ottanut tytärtä hiuksista kiinni ja lyönyt seinään. Syynä väkivallantekoihin oli esimerkiksi koulusta lintsaaminen ja erimielisyys huivin käytöstä.

Äiti oli lyönyt tytärtään usealla eri kerralla kädellä kasvoihin ja päähän, ja kerran hän heitti tytärtään ruokailuvälineellä.

Tytölle aiheutui väkivallanteoista mustelmia ja punoittavia jälkiä sekä ihorikkoa.[/i]

Edes oikeasti oikutteleva teini joka vaikkapa sylkisi vanhempiensa kasvoille tuskin on siinä asemassa että saa hakata hänen päätään seinään. Jos siis eletään länsimaisessa maassa paikallisten lakien mukaisesti. [/quote]
[quote author=drontti link=topic=1243.msg62716#msg62716 date=1457862198]Sipilä sanoi hiljattain tv-uutisissa, että Suomeen tulleet turvapaikanhakijat olisi voitu palauttaa. Se ei ollut varsinaisesti uutinen järjissään oleville ihmisille.

Nyt kun heitä ei ole palautettu, alkaa suomalaisten koulutus sopeutumiseen ja nöyristelyyn uusien kunniavieraiden edessä. Kai siitäkin jotkut tienaavat.[/quote]
[quote author=Tuco link=topic=1243.msg62717#msg62717 date=1457862773]Ei kantaväestön sopeuttaminen mikään ihan uusi juttu ole. Jo viitisen vuotta sitten yrityksiin pyrittiin saamaan [i]kulttuuritulkkeja[/i], joiden tehtävänä yrityksessä oli jakaa tietoa siitä, miksi Afrikan maista tulleet eivät aina noudata työaikoja ja miksi afgaaninuorukaisille ei pitäisi laittaa naista esimieheksi.[/quote]
[quote author=Chama link=topic=1243.msg62719#msg62719 date=1457863221][quote author=Norma Bates link=topic=796.msg62710#msg62710 date=1457859439]
Olisikin niin että jokaisella on oikeus elää omaa tarinaansa.
[/quote]

Seuraava saattaa kuulostaa hiusten halkomiselta... Itse näen kuitenkin eron siinä, että ihmisen ajatellaan elävän omaa tarinaansa sen sijaan, että ihmisen ajatellaan [i]olevan[/i] tarina. Tulkitsen niin, että kun tutustun jonkun ihmisen tarinaan, tutustun häneen itseensä. Ihminen on siis oma tarinansa huolimatta siitä, hyväksyykö hänen ympäristönsä kyseisen tarinan/ihmisen vai ei. Näin nähtynä kotoutuminen on sitä, että maahanmuuttaja kykenee liittämään omaan tarinaansa fragmentteja uudessa ympäristössä asuvien ihmisten tarinoista.[/quote]
[quote author=drontti link=topic=1243.msg62721#msg62721 date=1457863384][quote author=Brutto link=topic=796.msg62717#msg62717 date=1457862773]
Ei kantaväestön sopeuttaminen mikään ihan uusi juttu ole. Jo viitisen vuotta sitten yrityksiin pyrittiin saamaan [i]kulttuuritulkkeja[/i], joiden tehtävänä yrityksessä oli jakaa tietoa siitä, miksi Afrikan maista tulleet eivät aina noudata työaikoja ja miksi afgaaninuorukaisille ei pitäisi laittaa naista esimieheksi.
[/quote]

Voisi luulla, että tiedostavat naiset vastustavat afgaaninuorukaisten yms. joukkomuuttoa Suomeen, jos nämä voivat haitata naisten urakehitystä. Mutta yllätys yllätys, eivätpä vastustakaan.[/quote]
[quote author=Vanha Vihtahousu link=topic=1243.msg62722#msg62722 date=1457864099][quote author=Chama link=topic=796.msg62719#msg62719 date=1457863221]

Seuraava saattaa kuulostaa hiusten halkomiselta... Itse näen kuitenkin eron siinä, että ihmisen ajatellaan elävän omaa tarinaansa sen sijaan, että ihmisen ajatellaan [i]olevan[/i] tarina. Tulkitsen niin, että kun tutustun jonkun ihmisen tarinaan, tutustun häneen itseensä. Ihminen on siis oma tarinansa huolimatta siitä, hyväksyykö hänen ympäristönsä kyseisen tarinan/ihmisen vai ei. Näin nähtynä kotoutuminen on sitä, että maahanmuuttaja kykenee liittämään omaan tarinaansa fragmentteja uudessa ympäristössä asuvien ihmisten tarinoista.
[/quote]

Jäin tätä pohtimaan, koska näihin tarinoihinhan ei ole kovin helppo tutustua. Harva on kovin halukas "tulla luetuksi". Ehkä naisilla on helpompaa......

Mutta heti minulle tuli Chaman kirjoituksesta assosiaatio erääseen erikoiseen kirjaan Georges Perecin "Elämä Käyttöohje". Edestakaisin polveileva romaani - palapeli - pariisilaisesta kerrostalosta ja sen asukkaista.

VA.[/quote]
[quote author=pimpelis pompelis link=topic=1243.msg62723#msg62723 date=1457864437][quote author=drontti link=topic=796.msg62721#msg62721 date=1457863384]
[quote author=Brutto link=topic=796.msg62717#msg62717 date=1457862773]
Ei kantaväestön sopeuttaminen mikään ihan uusi juttu ole. Jo viitisen vuotta sitten yrityksiin pyrittiin saamaan [i]kulttuuritulkkeja[/i], joiden tehtävänä yrityksessä oli jakaa tietoa siitä, miksi Afrikan maista tulleet eivät aina noudata työaikoja ja miksi afgaaninuorukaisille ei pitäisi laittaa naista esimieheksi.
[/quote]

Voisi luulla, että tiedostavat naiset vastustavat afgaaninuorukaisten yms. joukkomuuttoa Suomeen, jos nämä voivat haitata naisten urakehitystä. Mutta yllätys yllätys, eivätpä vastustakaan.
[/quote]

Riittävästi maahanmuuttajanuorukaisia matalapalkkatöihin johtaa siihen, että naisten keskipalkka saavuttaa miesten keskipalkan. Tiedostavat naiset pitävät sitä hyvänä kehityksenä.[/quote]
[quote author=drontti link=topic=1243.msg62725#msg62725 date=1457864954][quote author=Sepe link=topic=796.msg62723#msg62723 date=1457864437]
[quote author=drontti link=topic=796.msg62721#msg62721 date=1457863384]
[quote author=Brutto link=topic=796.msg62717#msg62717 date=1457862773]
Ei kantaväestön sopeuttaminen mikään ihan uusi juttu ole. Jo viitisen vuotta sitten yrityksiin pyrittiin saamaan [i]kulttuuritulkkeja[/i], joiden tehtävänä yrityksessä oli jakaa tietoa siitä, miksi Afrikan maista tulleet eivät aina noudata työaikoja ja miksi afgaaninuorukaisille ei pitäisi laittaa naista esimieheksi.
[/quote]

Voisi luulla, että tiedostavat naiset vastustavat afgaaninuorukaisten yms. joukkomuuttoa Suomeen, jos nämä voivat haitata naisten urakehitystä. Mutta yllätys yllätys, eivätpä vastustakaan.
[/quote]

Riittävästi maahanmuuttajanuorukaisia matalapalkkatöihin johtaa siihen, että naisten keskipalkka saavuttaa miesten keskipalkan. Tiedostavat naiset pitävät sitä hyvänä kehityksenä.
[/quote]

Tuo keskipalkkoja tasaava kehitys tietenkin vaarantuisi, jos liikaa maahanmuuttajanaisia joutuisi matalapalkkatöihin. Onneksi he riittävän usein pysyvät jollei ihan kotimaissaan niin ainakin kotona.[/quote]
[quote author=taneh link=topic=1243.msg62726#msg62726 date=1457865129][quote author=Norma Bates link=topic=796.msg62709#msg62709 date=1457859195]
[quote author=Safiiri link=topic=796.msg62707#msg62707 date=1457858890]
[quote author=Norma Bates link=topic=796.msg62704#msg62704 date=1457857594]
^ Oikeastaan koko lista on ongelma, koska se keskittyy vain siihen millaista on arabikulttuuri ja millaisia ongelmia tulee maahanmuuttajamiehille. Lista voisi keskittyä siihen millaista on länsimaisessa maassa ja miten tänne voi sopeutua. Tarkoitushan ei ole käsittääkseni muuttaa Suomea yhdeksi Lähi-idän/muslimimaaksi, joten tämä muslimeita loputtomiin pokkuroiva tyyli jossa me tutustumme heihin ja mietimme miten voimme olla heille mieliksi on väärä lähestymistapa.
[/quote]

Eikös tilaisuus ollut suunnattu suomalaisille? Miksi meille pitäis kertoa, millaista on länsimaisessa maassa ja miten tänne voi sopeutua? Koska emme tiedä?
[/quote]

Miksi meille pitäisi kertoa millaista on arabi- tai muslimikulttuurissa, ellei sitten sen vuoksi että alamme mielistelemään ko. kulttuurin edustajia TAI sen vuoksi että [u]osaamme kokoajan olla varuillamme ollessamme heidän kanssaan tekemisissä[/u]?

Mitä elämää se sellainen on että tiettyjen ulkomaalaisryhmien kanssa asioidessaan pitää kokoajan olla aivan erityisen skarppina ettei nyt vaan hermostuta heitä millään tavalla missään asiassa, tai ainna heille tekosyytä käydä kiinni tms.? Normaali asiallinen ja korrekti käytös toimii länkkärien itsensä välillä, mutta jos se ei jonkin toisen ryhmän jäsenten kanssa käy laatuun, niin olisikohan parempi että ko. ryhmän jäsenet eivät tule tänne lainkaan, taikka he opiskelevat ensin että millaista se on se länsimainen elämä.

En tarkoita että muslimeille pitää syöttää sianlihaa. Tarkoitan että heidän kulttuurinsa ei saa täällä merkata [u]mitään[/u] mitä tulee naisten elämään vapaassa länsimaisessa maassa.
[/quote]

Onko tuollainen tilaisuus mielestäsi väärin?
[/quote]

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19