Huom! Selaat foorumin lukualuita, joten liittymä on hiukan erilainen.

Ketju Lainaa Print

0 1 2 3 4

Ketjukaiset => Foorumin politiikkaa
[quote author=Juha link=topic=12.msg49#msg49 date=1424603835]
Näkkäriltä kopsattua ...


[b]Linjoista[/b]

Jatkumoon siirrytään käytännössä. Se auttaa jatkamaan.

Silti tärkeää, että kyseessä ei ole kenenkään saitti puitteineen. On vain mahdollisuus olla.

Puitteet on saatava itse valita. Näin voi tehdä kun siirtyy aidosti uudelle foorumille.

Jos Jatkumosta halutaan puitefoorumi, täytyy sille olla selkeä mandaatti. Itse en voi valtaa kaapata, enkä anna sitä muillekaan, koska omistan saitin ja tykkään terveistä keskustelun edellytyksistä.

Vain selkeät yrittäjät voivat mittauttaa vastuullaan omien puitteiden suosiotaan. (Outomaa, Sanasatama, Akatemia, ...)[/quote]
[quote author=Juha link=topic=12.msg132#msg132 date=1424635086]
[b]Ajatuksia politiikasta[/b]

Tuli puheeksi, joten tänne sitten suoraan ...

Taustapirun roolin haluan. Se on ehdoton juttu. Myös muissa paikoissa, sillä olen poliittinen eläin! Muuta en ehkä tosiaan tarvitse, vaikka ylläpidossa olisi täällä joku, tai joitakuita. Myös ketjujen tietyn sisältö-otsikko-loogisuuden voisin ottaa tehtäväksi. Siis tietyltä osin.

Mietitään tarkemmin asioita kun tulee tilanteita vastaan. Hyvä laitella tietysti ehdotuksia ja mietteitä kun vain jotain sopivaa tulee mieleen.

Jos jokin järjestely johtaa jonkun tahon kohtuuttomaan kärsimykseen, niin sitä varten pidätän oikeuden katkaista piuhat. Ennen tuota voin ohjailla ihmisiä väljemmille vesille. Vaihtoehtoisia ratkaisuja voin olla myös luomassa, mikäli esim teknistä apua tarvitaan.

Jos jotain tarvetta selkeille puitteille on, niin ehdotan, että halukkaat luovat itsenäisesti linjansa. Muu porukka valitsee parhaimman puikkoihin jollain menettelyllä. Jatkoa sen aikaa, jonka yhteisö suo.[/quote]
[quote author=Juha link=topic=12.msg162#msg162 date=1424640274]
[b]Kommentti moderoimattomuuden vaiheesta[/b]

Jos selkeää moderaatiota ei ole, on käytössä pelkkä puhe. On kyllä ihmisellisin vaihtoehto, jos vaan toimii.

Joka tapauksessa, niin kauan kuin puhetta käytetään, siihen on hyvä panostaa ainakin niiden, joilla on jotain näkemystä joihinkin kommentteihin, jotka jotain näkemystä vaativat.

Jos ei osaa jotain asiaa, niin ainakin asioita voi lähteä selkeytymään. Monet alut vaativatkin jonkin verran urakoivaa episointia, että niistä saa selkeää rakennuspohjaa jatkoon.

Toivottavasti viisaus voittaa. Sitä tarvitaan kaikilta omistajilta.[/quote]
[quote author=Taha Islam link=topic=12.msg181#msg181 date=1424658945][quote author=Juha link=topic=12.msg162#msg162 date=1424640274]

[b]Kommentti moderoimattomuuden vaiheesta[/b]

Jos selkeää moderaatiota ei ole, on käytössä pelkkä puhe. On kyllä ihmisellisin vaihtoehto, jos vaan toimii.

Joka tapauksessa, niin kauan kuin puhetta käytetään, siihen on hyvä panostaa ainakin niiden, joilla on jotain näkemystä joihinkin kommentteihin, jotka jotain näkemystä vaativat.

Jos ei osaa jotain asiaa, niin ainakin asioita voi lähteä selkeytymään. Monet alut vaativatkin jonkin verran urakoivaa episointia, että niistä saa selkeää rakennuspohjaa jatkoon.

Toivottavasti viisaus voittaa. Sitä tarvitaan kaikilta omistajilta.
[/quote]
Niin kauan kun ei ole moderaatiota, sinä vastaat henkilökohtaisesti kaikesta, mitä täällä kirjoitetaan. Moderaation tarkoitus ei ole ohjata keskustelua, vaan rajoittaa sitä ja nimen omaan kaikkien viihtyvyydeksi.

Avataanpa pari maahanmuuttoketjua ja lasketaan tunteja, kun s&d -osasto saapuu paikalle?[/quote]
[quote author=Admin link=topic=12.msg188#msg188 date=1424673421]Ketjusta: Keskustelua keskustelusta (ja keskustelijoista):

[quote author=Admin link=topic=17.msg28#msg28 date=1424595249]

[b]Keskustelua keskustusta (ja keskustelijoista)[/b]

Tähän ketjuun voidaan siirtää tarvittaessa viestejä muualta, vaikka varsinaista moderaatiota ei jossain vaiheessa olisi. Viestien siirtely ja oikeat paikat, sekä oikeat ketjunimet ovat tärkeä osa käytännön toimivuutta.[/quote]


[b]Viestiensiirtopolitiikasta[/b]

Oikeasti. Viestien siirtely taitaa olla helposti jotain moderointia.

Jos kyseessä on puhdas looginen tai tarkoituksenmukainen sijainti, niin sitten moderaation aste on aikasen kevyt. Järjestyksessä haluaisi kyllä pitäytyä. Selkeät episodit ja episodinalut sopiville paikoille.

Mitä sanotte, jos uusista aiheiden aluista kesken ketjujen laitetaan aloitteen tekijä suoraan aloittajaksi? Parempi toki, että keskustelija itse ymmärtää jäsennellä ajatusvirtaa sopivaksi.

Ehkä voisi tehdä niin, että uudesta aloitteesta voi vinkata, tai jos vaikka järjestelijä löytää itse sellaisen, niin tekee jaon mahdollisimman nopsaan. Jos mahdollisen uuden ketjun aloittajaksi joutuu vasten tahtoaan, voi asiasta aidosti valittaa, jolloin ylläpidon aloituksen saa rykäistyä tuoreimmaksi. Kuulostaako hyvältä?

Jos aloittajaksi päätyy, ja se jotekin sopii, voi aloitusta muokata sopivammaksi esim lisäämällä jotain uutta viestin loppuun. Vaikka tietoa siitä, että aloitus on siirtelijän toimeksipanema.


[b]Siirtojen pyhitys vain siirroille?[/b]

Mulla on se ehdotus, ettei Takapihaa käytettäisi kuin jäsentenväliseen. Ei esim viestien arvottamiseen.

Ketjut olisivat kaikki muutenkin arvokkaita, eli minkään ketjun ympäristö ei tarkoittaisi siirtona sanktiointia, tai siihen ei tarvitsisi liittää huonoksi tulemisen pelkoa. Näin siirtelyt olisi neutraalia. Jokaisessa arveluttavan otsikon sisässäkin voi olla hyvää, ja jokaisen seesteisen otsikon alla kyseenalaista.

Jos näpäytellä halutaan, tehdään se suoraan. Olkoon tähän kaikilla jokin oikeus. Sopivaa toimintaa ei saa uhata arvotuksilla, joiden suhteen on helposti epävarmoilla.

Tää juttu kuulostaa hyvälle. On kyllä ehkä pirun tärkeä, ja korostuu moderoimattoman vaiheen aikana.[/quote]
[quote author=pimpelis pompelis link=topic=12.msg214#msg214 date=1424674606][b]Linjoista...[/b]

Foorumi voisi kyllä todeta selkeästi, ettei se hyväksy riidan haastamista, ilkeilyä ja nimittelyä.
Toinen asia on sitten se, miten foorumi implementoi mielenilmaisunsa. Voisihan sen tehdä vaikka äänestämällä selkeistä tapauksista.

Mielestäni jos huonosta käytöksestä kärsiviä on enemmän kuin siitä nauttivia, Admin on vastuussa tilanteesta.
[/quote]
[quote author=Hayabusa link=topic=12.msg221#msg221 date=1424675981]Kuten Taha yllä mainitsi, moderoimattomuus on riski. Lähinnä palstan omistajalle. Meille kirjoittelijoille ulkopuolisten tahojen toimet olisivat lähinnä harmi hyvän keskustelufoorumin alun tuhoutumisesta. Mutta Juha joutuisi vähintäänkin selittelemään ympäriinsä, mikäli keskustelu lähtisi lapasesta.

[quote author=Admin link=topic=12.msg188#msg188 date=1424673421]
Mulla on se ehdotus, ettei Takapihaa käytettäisi kuin jäsentenväliseen.
...
Tää juttu kuulostaa hyvälle. On kyllä ehkä pirun tärkeä, ja korostuu moderoimattoman vaiheen aikana.
[/quote]

Jäsentenvälisiä käydään jo esim Torin "suosituimmassa" ketjussa. Riski on ilmassa.[/quote]
[quote author=Juha link=topic=12.msg223#msg223 date=1424676158]
Hayabusa.

Tarkoitin jäsentenvälisellä sitä materiaalia, jota ei haluta esittää julkisesti.
Skaboista täysi julkinen vastuu edes nikeillä.[/quote]
[quote author=Juha link=topic=12.msg228#msg228 date=1424676935]
[b]Huoli moderoimattomuudesta[/b]

Ymmärrän hyvin moderoimattomuuden huolenaiheen. Menetelmän uutuuskin pelottaa. Toisaalta keinot tuntuvat oudoilta alkuun, ja osa hyvistä keinoista on vielä täysin löytymättä.

Tää moderoimattomuuden juttu ei ole helppo. Toisaalta. Muukaan ei ole sitä, kuten tiedätte kokemuksesta. Ajatelkaa vaikka ylläpitojen väsähtämistä jne.

Hyvä on antaakin alulle paljon kuulostelua. Ehdoton juttu.[/quote]
[quote author=Taha Islam link=topic=12.msg229#msg229 date=1424677157][quote author=Juha link=topic=12.msg228#msg228 date=1424676935]Ajatelkaa vaikka ylläpitojen väsähtämistä jne.[/quote]

Yläpito väsähtää, kun moderointinappulaa käytetään argumentoinnissa.[/quote]
[quote author=Juha link=topic=12.msg233#msg233 date=1424677570]
Kiitos, Taha.
On sussa inhimillistä.[/quote]
[quote author=Socrates link=topic=12.msg234#msg234 date=1424677781]Modenappulaa en ole ikinä käyttänyt enkä varmasti käytä. Älytön keksintö ja moderoimattomalla foorumilla tietenkin täysin turha muutenkin.[/quote]
[quote author=Norma B link=topic=12.msg358#msg358 date=1424707469][quote author=Socrates link=topic=12.msg234#msg234 date=1424677781]
Modenappulaa en ole ikinä käyttänyt enkä varmasti käytä. Älytön keksintö ja moderoimattomalla foorumilla tietenkin täysin turha muutenkin.
[/quote]

Minä olen käyttänyt ja tulen varmaan jatkossakin käyttämään, jos koen että jollain foorumilla alkaa vaikuttamaan siltä että jollain nimimerkillä on ihmeelliset [i]erikoisoikeudet[/i] nimitellä ja tölviä vaikkapa nimenomaan minua. Ja tälläpä konstilla eräällä foorumilla havaitsinkin että ilmeisesti sen foorumin modella on jotain hampaankolossa itseäni kohtaan kun minkäänlaista reaktiota poistopyynnöt eivät tunnu aiheuttavan. Ymmärrän kiireen ja työtaakan, mutta kun samaan aikaan poistuu kuitenkin muuta materiaalia ja jopa niin että kehutaan nopeasta reagoinnista, niin...

Aika pitkälti kai ihmisten foorumiraivot perustuvatkin siihen että he kokevat tulleensa epäoikeudenmukaisen kohtelun kohteeksi. Siksi sitä aina toivoo sormet ja varpaat ristissä että moderaattoreiksi valikoituu täydellisen lahjomattomia ja neutraaleja ihmisiä, eikä joku pahin vihamies (paremmin yleensä -nainen), saati nyt varsinkaan mikään keskinäisten kaverien klikki joka harjoittaa tympeää [i]meidän kaveri[/i] -politiikkaa ja lellii yksiä ja potkii päähän toisia.

Voi tehdä tietty niinkin ettei vaan välitä eikä valita, koska jos joku puhuu täyttä paskaa, niin hänen häpeänsähän se on, eikä paskapuheen kohteen. Jos jokaista virhettä ja varsinkin tahallaan tehtyä virhettä juoksee perässä oikomassa, siinä saa äkkiä tehdä täyden päivän. Mutta se että on lunki ja lupsakka ja antaa "veden valua hanhen selästä" on se ongelma että se rohkaisee peikkoja riehumaan täysin rinnoin, koska he oppivat että kaikki on heille täysin sallittua.

Sen verran (eli siis ei kauhean paljon) kuin itseni tuli Näkökulmaa seurattua, en siellä havainnut mitään valtavaa mellastusta. Mutta lieneekö sitten syynä se että en tosiaan kauheasti ollut mukana, modet olivat hyvin aktiivisia ja toisaalta kun ei itse ole tiiviisti osa jotain foorumia, niin ei päädy mukaan niihin hyvin tunnepitoisiin draamoihin joita kehittyy vuosien varrella kun kokoajan sama väki heiluu keskenään. [/quote]
[quote author=Taha Islam link=topic=12.msg360#msg360 date=1424707931]Kannatan edelleen sitä että moderaatiolinjan (eli ratkoo ongelmatilanteet) valitsee 5-9 näkin raati ja heidän valitsemansa puhjeenjohtaja ja sihteeri tekevät varsinaisen moderointityön. Sitä mukaan kun tapauksia kertyy, ja kertyyhän niitä, linja tarkkenee ja selkenee.

Jos linja ei jotakuta miellytä, kilpailevan foorumin pystyttäminen kestää 20 minuuttia ja maksaa 20€.[/quote]
[quote author=pimpelis pompelis link=topic=12.msg362#msg362 date=1424708317]Esiintyy sellaisia urhoja jotka eivät käytä modenappulaa mutta julistavat antavansa samalla mitalla takaisin, ja urhon suututtanut on "vapaata riistaa".

Noh, minun mielestäni kurinpidosta foorumilla vastaa mode/admin. Jos menon annetaan mennä siihen että "minulla on oikeus kostaa", on yhden foorumin hautajaiset lähellä.
Norma Bates on oikeassa siinä, että kyllä ne peikot otavat kaiken sen vapaan riehumistilan mitä niille annetaan.
Yleinen tappelu on paljon vaikeampi hoitaa kuin alkava nokittelu.[/quote]
[quote author=mks link=topic=12.msg363#msg363 date=1424708365][quote author=Taha Islam link=topic=12.msg360#msg360 date=1424707931]
... kilpailevan foorumin pystyttäminen kestää 20 minuuttia ja maksaa 20€.
[/quote]

Tuon otan tarjouksena! Ilmoita tilisi, niin maksan tarvittavan 20€. Kiitos! ;)

mks
[/quote]
[quote author=Taha Islam link=topic=12.msg364#msg364 date=1424708702]Hommafoorumin säännöt ovat aika pätevät, toki modet ovat rasistinatsipaskoja, mutta noin niiku periaatteessa.[/quote]
[quote author=hibiscus link=topic=12.msg365#msg365 date=1424708852][quote author=Sepe link=topic=12.msg362#msg362 date=1424708317]

Norma Bates on oikeassa siinä, että kyllä ne peikot otavat kaiken sen vapaan riehumistilan mitä niille annetaan.

[/quote]

Sepe puhuu varmaankin Outomaasta ja sen jäsenistöstä. Tuo keskustelukulttuuri on on ottanut kovin haparoivat, mutta tutut ensiaskeleensa jo täälläkin. Toivottavasti ja mitä luultavimmin Juha ei enää alistu pompotettavaksi ja manipuloitavaksi.  [/quote]
[quote author=Socrates link=topic=12.msg368#msg368 date=1424709348]Juhaan ei voi luottaa missään foorumiasioissa ja tuskin muissakaan. Tämä moderoimattomuuskin voi päättyä milloin vain. Äijäkerhon laajempi invaasio voi aiheuttaa mitä tahansa.

Toivon edelleen Jimin avaavan akatemia netin.[/quote]
[quote author=hibiscus link=topic=12.msg373#msg373 date=1424711567]Socrates ei ole yksin toivomuksensa kanssa. Konservatiivin huru-ukkoköörin on melkoisen varmasti vaikeampaa kaapata valta tai manipuloida ylläpitoa mahdollisella Jimin foorumilla. Minulla ei ole mitään Juhaa vastaan, mutta minusta hänen edesottamuksensa vaikuttavat kovin lepsuilta ja anteeksi, että olen olemassa -asenteen sävyttämiltä.[/quote]
[quote author=Socrates link=topic=12.msg374#msg374 date=1424712026]Minulla on jotain viiden vuoden kokemus sähliksistä Juhan kanssa. Miehellä on tietotekniikka hallussa ja siksi täällä olen , mutta miehen oikkujen seurailu on ollut lievästi sanottuna hirveätä hommaa.[/quote]
[quote author=Taha Islam link=topic=12.msg376#msg376 date=1424712775]Juha oli sekavien kirjoituksiensa takia omalla sulkulistallani...

No, asiaan on tulossa ratkaisu.[/quote]
[quote author=Socrates link=topic=12.msg378#msg378 date=1424713341][quote author=Taha Islam link=topic=12.msg376#msg376 date=1424712775]
Juha oli sekavien kirjoituksiensa takia omalla sulkulistallani...

No, asiaan on tulossa ratkaisu.
[/quote]

Minäkin pidin Juhaa jonkin aikaa sulkulistalla vaikka olin ollut varma etten sulkulistaa ikinä kehenkään käyttäisi. Pensador-vainaalla oli sittenkin hyvä ihmistuntemus, kun varoitti minua Juhasta jo kauan sitten.[/quote]
[quote author=Xantippa link=topic=12.msg418#msg418 date=1424727299]Niin siis nyt täällä moititaan Juhaa, joka on ollut ainoa, joka tälle porukalle on mahdollistanut minkäänlaisen jankkaamisen? Jimiä ihaillaan, jota ei näy, ei kuulu?

No, ja vielä ihmetellään, miksi edellinen ylläpito ei jaksanut porukalle pitää serviisiä yllä, pitsiliinaa pöydälä ja kahvia kuumana!

T: Xante[/quote]
[quote author=Taha Islam link=topic=12.msg419#msg419 date=1424728800][quote author=Xantippa link=topic=12.msg418#msg418 date=1424727299]
Niin siis nyt täällä moititaan Juhaa, joka on ollut ainoa, joka tälle porukalle on mahdollistanut minkäänlaisen jankkaamisen? Jimiä ihaillaan, jota ei näy, ei kuulu?

No, ja vielä ihmetellään, miksi edellinen ylläpito ei jaksanut porukalle pitää serviisiä yllä, pitsiliinaa pöydälä ja kahvia kuumana!

T: Xante
[/quote]
Täällä ei ole moderointia, joten kun porukkaa tulee lisää, homma leviää. Kenet sinä laittaisit mderaattoriksi ja millä ohjeistuksella?
[/quote]
[quote author=Socrates link=topic=12.msg422#msg422 date=1424734713][quote author=Xantippa link=topic=12.msg418#msg418 date=1424727299]
Niin siis nyt täällä moititaan Juhaa, joka on ollut ainoa, joka tälle porukalle on mahdollistanut minkäänlaisen jankkaamisen? Jimiä ihaillaan, jota ei näy, ei kuulu?

No, ja vielä ihmetellään, miksi edellinen ylläpito ei jaksanut porukalle pitää serviisiä yllä, pitsiliinaa pöydälä ja kahvia kuumana!

T: Xante
[/quote]

Sinä olit yhtenä muiden joukossa lyttäämässä Juhaa kun hän kävi yhden miehen sotaa näkkärin ylläpitoa vastaan . Itse yritin sitä ymmärtää koska minulle foorumin pitäminen ei ole mikään sankariteko ainakaan, jos sen tekee huonosti.

Joa tietäisit edes kymmenesosan Juhan sekoiluists privavyörytyksineen yms, et kirjoittaisi noin. Juha oli joskus kauan sitten erinomainen kirjoittaja ja siyä ansiota en unohda. Muu menee ö- mappiin.[/quote]
[quote author=Jaska Jokunen link=topic=12.msg425#msg425 date=1424736082]Aivan hullun hommaa sotia hyväksi käyttämänsä foorumin pitoa vastaan.

Niin täällä kuin muualla. Ajatuksiaan voi koittaa myydä jos luulee niiden olevan parempia.
Taitava myyjä myy niin, että ostaja luulee itse keksineensä. Ihan mitä tahansa ei kannata koittaa myydä - tyhmänä pidetään kun roskaa tarjoaa.

[/quote]
[quote author=Vatupassi link=topic=12.msg426#msg426 date=1424737363][quote author=Jaska Jokunen link=topic=12.msg425#msg425 date=1424736082]

Aivan hullun hommaa sotia hyväksi käyttämänsä foorumin pitoa vastaan.

Niin täällä kuin muualla. Ajatuksiaan voi koittaa myydä jos luulee niiden olevan parempia.
Taitava myyjä myy niin, että ostaja luule itse keksineensä. Ihan mitä tahansa ei kannata koittaa myydä - tyhmänä pidetään kun roskaa tarjoaa.
[/quote]

[b][/b]aivan hullun hommaa sotia hyväksi käyttämänsä foorumin ylläpitoa vastaan!

-ruokkivaa kättä ei saa purra!
-Kulkekaa puoli vuotta [b][/b]Juhan mokkasiineissa!
-Valtakkunta "joka riitautuu itsensä kanssa, jakaantuu kahtia!ja ilkkujat lyövät tahtia![/quote]
[quote author=Socrates link=topic=12.msg427#msg427 date=1424747138][quote author=Jaska Jokunen link=topic=12.msg425#msg425 date=1424736082]
Aivan hullun hommaa sotia hyväksi käyttämänsä foorumin pitoa vastaan.

Niin täällä kuin muualla. Ajatuksiaan voi koittaa myydä jos luulee niiden olevan parempia.
Taitava myyjä myy niin, että ostaja luulee itse keksineensä. Ihan mitä tahansa ei kannata koittaa myydä - tyhmänä pidetään kun roskaa tarjoaa.
[/quote]

Minähän en yritä myydä mitään ajatuksia mutta foorumin pitäjää arvostelen jos siltä tuntuu ja jätän jaskailut omaan arvoonsa . Juha pyysi tämän perustamiseen pientä rahasummaa, minkä lupasin jo maksaa, mutta hän sai sen sitten muualta. Sinänsä foorumeitten perustamisilla tai perustamatta jättämisillä ei ole mitään merkitystä vaan sillä venkoilulla, mistä olen kärsinyt vuosikausia. Olen venyttänyt kärsivällisyyteni äärimmilleen, koska mies ei ole mieleltään lilimään terve. Hyvää on toki ollut se, että hän on antanut suurehkoja vapauksia arvostella itseään kuten tässä. Siksi en ole laittanut välejä kokonaan poikki.

Jaskan kannattaisi nyt lopettaa ne jaskailut ja nuoleskelut kun oli itse aikoinaan Juhan kimpussa kun hän jäi yksin näkkärillä. Laumassa on kyllä kiva mennä mutta minä olen Juhaa puolustanut silloin kun hän on ollut ahtaalla ja sitten huomannut seisovani yksin tulessa kun hän on kääntänyt takkinsa ja mennyt kiusaajiensa puolelle.

Että tällaista.
[/quote]
[quote author=Juha link=topic=12.msg429#msg429 date=1424753619]
Olen ollut eri rooleissa. Esim kriitikkona ja kyseenalaistajana Näkkärillä. Jopa räyhääjänä. Nyt olen antamassa jatkomahdollisuutta. Sitten oli niitä kilpailevia projekteja. Noiden puitteissa saanut monenlaista vastaanottoa.

Kuva kaikesta on selkiintynyt. Nykyään on eniten kertynyttä aineistoa. Johtuu tietysti ajasta. Paljon myös kypsynyt, ja syynä kivat ihmiset reaalissa. Itse en aina ole niin kiva. Nykyään tuntuu, ettei ole aihetta muuhun kuin kiitollisuuteen.

Tulen antamaan kaiken kertyneen tietämyksen jne foorumin käyttöön. Keskustelukulttuurissa olen ollut aika täysillä, ja minulla on annettavaa. En tarkoita pelkästään teknistä toteutusta.

Haluan, että kaikkia ymmärretään mahdollisimman hyvin heidän omista lähtökohdistaan. Tämä on jokaisen elämänoikeus ihmisenä. Ymmärrys voi tarkoittaa raipasta mihin vain. Hyvällä. Ja jos ei jaksa, niin sitten pahalla. En tämmöstä tuubaa ala määrittelemään.[/quote]
[quote author=Juha link=topic=12.msg430#msg430 date=1424754537][quote author=Socrates link=topic=12.msg427#msg427 date=1424747138]Juha pyysi tämän perustamiseen pientä rahasummaa, minkä lupasin jo maksaa, mutta hän sai sen sitten muualta. Sinänsä foorumeitten perustamisilla tai perustamatta jättämisillä ei ole mitään merkitystä vaan sillä venkoilulla, mistä olen kärsinyt vuosikausia.[/quote]

Kysyin niin kauan 15 euron vippiä, että törmäsin sopivaan ihmiseen. Tästä on turha keksiä mitään venkoiluja, vaikka niitä historiassa on ollut. Myönnän venkoilut, sillä olen aika täydellisyyshakuinen. Käyn vaihtoehtoja ja myös kokeillen, ja saatan tehdä täyskäännökset kun riittävästi tuntumaa. Joskus karttuma kestää. Joissain jutuissa en tee myönnytyksiä. Asetun taakse aina. Näitä on jokaisen oma lähtökohta ja sen ymmärtäminen sekä vuorovaikutus.


[quote author=Socrates link=topic=12.msg427#msg427 date=1424747138]Olen venyttänyt kärsivällisyyteni äärimmilleen, koska mies ei ole mieleltään lilimään terve. Hyvää on toki ollut se, että hän on antanut suurehkoja vapauksia arvostella itseään kuten tässä. Siksi en ole laittanut välejä kokonaan poikki.[/quote]

Sinussa on paljon reiluutta, asiallisuutta, suoruutta. Myös kasvamattomuutta ja liikaa elämän yksinkertaistamista, runttaamista. Kokonaisuus täytyy kyllä toimia, ja rapatessa roiskuu, joten sulta voisin oppia. Ei jahkailua niin paljoa.


[quote author=Socrates link=topic=12.msg427#msg427 date=1424747138]Jaskan kannattaisi nyt lopettaa ne jaskailut ja nuoleskelut kun oli itse aikoinaan Juhan kimpussa kun hän jäi yksin näkkärillä. Laumassa on kyllä kiva mennä mutta minä olen Juhaa puolustanut silloin kun hän on ollut ahtaalla ja sitten huomannut seisovani yksin tulessa kun hän on kääntänyt takkinsa ja mennyt kiusaajiensa puolelle.[/quote]

Luulen, että jokainen tajuaa väärinymmärrysten mahdollisuuden. Harva tajuaa, että väärinymmärrys on usein niin totaalista omalla ja muiden kohdalla. Tässä viisaus, jonka eilen kirjasin itselleni "varjofoorumille", joka on linux-termninaalin kautta liittyttävä ja nano-editorilla osallistuttava.

Sinulle kiitos hengailusta. Ollut mahtavaa aikaa, ja juuri olemassaolosi johdosta. Olet ollut tärkeä, ja luulen, ettei välttämättä jää tähän. Toivon, että voin vuorostaan auttaa sinua jos tarvetta. Tai saat lisäpotkua vaikka tältä foorumilta. Ihan sama mistä. Reaali on kivin kyllä.[/quote]
[quote author=Xantippa link=topic=12.msg441#msg441 date=1424760832][quote author=Socrates link=topic=12.msg422#msg422 date=1424734713]
[quote author=Xantippa link=topic=12.msg418#msg418 date=1424727299]
Niin siis nyt täällä moititaan Juhaa, joka on ollut ainoa, joka tälle porukalle on mahdollistanut minkäänlaisen jankkaamisen? Jimiä ihaillaan, jota ei näy, ei kuulu?

No, ja vielä ihmetellään, miksi edellinen ylläpito ei jaksanut porukalle pitää serviisiä yllä, pitsiliinaa pöydälä ja kahvia kuumana!

T: Xante
[/quote]

Sinä olit yhtenä muiden joukossa lyttäämässä Juhaa kun hän kävi yhden miehen sotaa näkkärin ylläpitoa vastaan . Itse yritin sitä ymmärtää koska minulle foorumin pitäminen ei ole mikään sankariteko ainakaan, jos sen tekee huonosti.

Joa tietäisit edes kymmenesosan Juhan sekoiluists privavyörytyksineen yms, et kirjoittaisi noin. Juha oli joskus kauan sitten erinomainen kirjoittaja ja siyä ansiota en unohda. Muu menee ö- mappiin.
[/quote]

Kyllä, arvostelin Juhaa täsmälleen samasta asiasta, mistä nyt sinua: en näe minäkään mitään mieltä siinä, että osallistuminen keskusteluun on likinnä olemassa olevan foorumin arvostelua.

Minä en halua tietää mitään osia teidän keskinäisistä sekoilustanne enemmän, kuin jo tiedän. Jos todella on kyse sittä, että et voi Juhalle anteeksi antaa, niin ehkä se koituu sinulle kynnyskysymyksi tälle foorumille osallistua, sen tiedät vain itse, siinä ei toiset voi neuvoa.

T: Xante[/quote]
[quote author=Socrates link=topic=12.msg443#msg443 date=1424762838]Minä taas en näe mitään mieltä siinä, että osallistuminen keskusteluun on lähinnä adminin nuoleskelua. Minun silmissäni ihmisen arvo ei nouse pillun karvan vertaa siitä, että hän perustaa jonkun kuppaisen keskuatelufoorumin. Foorumihallintoon hakeutuu saman tyyppisiä ihmisiä kuin muihinkin järkkäritehtäviin, osa kusipäitä ja loput muuttuvat hommassa sellaisiksi.

Admin saa palkkionsa huomiosta, mitä hänelle aina riittää. Foorumien maksullisuutta olen myös aina kannattanut. Jis perustaisin oman foorumin, olisi kutkuttavaa nähdä, miten kovimmatkin haukkujani ylistäisivät minua, xantippa ja jaska äänekkäimpinä.[/quote]
[quote author=Xantippa link=topic=12.msg444#msg444 date=1424763407]Ja minä en osaa arvostaa kyrvän karvan vertaa ihmistä, jolla ei mitään käytöstapoja. Sinä et arvosta saamiasi palveluja, etkä palveluntarjoajia. Minulle taas on kotona opetettu sellaiset käytöstavat, että kun joku antaa minulle jotain, minä sanon kiitos. Jos minulla ei ole mitään hyvää annetusta sanottavaa, pidän suuni kiinni.

Mitä sinä täällä muuten teet, mahdoitko olla ihan ensimmäinen rekkaantuja? Oikeasti ihmettelen, miksi tulet paikkaan, jossa on noin paha olo. Ja ellet voi ymmärtää, miten pahan olosi jankkaaminen huonontaa meidän kaikkien uutta alkua, taidat olla tyhmä.

Käsittääkseni tällä foorumilla tälläinen ilmaisu on sallittua, joskaan en kyllä itse aio tätä tämän enempää jatkaa.

T: Xante[/quote]
[quote author=Socrates link=topic=12.msg445#msg445 date=1424763681]Arvostan hyviä rivikirjoittajia.

Olin pikemminkin viimeisiä rekkautujia. Toivoin viimeiseen asti Jimin aktivoituvan ja nyt toivon samaa toiselta vireillä olevalta projektilta.

Mutta onhan tämä hyvä paineiden poisto paikka.[/quote]
[quote author=Juha link=topic=12.msg447#msg447 date=1424764481]
Venkoiluni on ollut pitkälle myös todellisuuden pakoilua. Liian vaikeaa juttua kohdattavaksi. Näin se. Ei nyt älyttömästi kehumista, joskin vähän tavallistakin koko juttu. Hyvä ymmärtää keskeneräiset juurensa.

Olen saanut hyvää palautetta tästä aloitteesta. Kiva on saada tukijoita. Niitä kaipaa jokainen. Itsensä kieltäminen ei kannata tehdä.

Toivon samaa muillekin ilman, että tarvitsee perustaa erikseen yritelmää, jotta saa siis tukea ja hyväksyntää.


Muista vaan Socrates, että ylläpitojen kehuminen on kehuttavalle myös taakka, ja hyvä jos vähän tätä huomaa. Ihmisillä on kyllä oikeus odottaa hyvää siltä, jonka taakse vähän menevät. Jokainen tarvitsee näitä jossain vaiheessa jonkin verran, ja kun täysin oma juttu, niin voi olla ilman. Ja sitä tuskin tulee kellekään aivan täydellisenä. Hyvä juttu toisaalta. Tai no, tiedä ihan.[/quote]
[quote author=Juha link=topic=12.msg448#msg448 date=1424764860][quote author=Socrates link=topic=12.msg443#msg443 date=1424762838]
Foorumihallintoon hakeutuu saman tyyppisiä ihmisiä kuin muihinkin järkkäritehtäviin, osa kusipäitä ja loput muuttuvat hommassa sellaisiksi.[/quote]


Totta. Vahvaa realismia vähintään.

Asian voi nähdä myös haasteena. Miten selvittää tuon laatuinen erikoinen haaste.

Kokeile itse, Socrates. Tiedä vaikka sulle kävis joskus noin.


Lisään sen, ettei foorumin ylläpitäjästä edes virallisempana tai muuten tarvitse tehdä niin raskaita odotuksia. Ihanteita voi tavoitella, mutta odotusten tulee olla tästä maailmasta. Realismin tulee riittää odottajille ja pyrkijälle. Hyviä askelia kasvussa, ja tyytyväisyyttä ei tarvitse kenenkään peitellä. Voi kehua, kun kehut ei muuta ihmistä toiseksi, mitä hän ei kuitenkaan voi koskaan olla. Idealisointia esiintyy aina itseä ja muitakin kohtaan. Vaikeaa joskus eri lailla, mut mitäs sitten.[/quote]
[quote author=Socrates link=topic=12.msg451#msg451 date=1424767755]Tässä on kyse siitä, että jonkinasteinen vastakkain asettelu rivikirjoittajan ja ylläpidon välillä kuuluu asiaan. Jos pomonsa kanssa ei voi olla kaveri, yhtä vähän adminin, kokemusta siitä on jo paljon ennen Juhaa.

Järjestäjän kehuminen on teennäistä hölynpölyä, mikä ei kuvasta ollenkaan todellisia tunteita vaan jolla koetetaan varmistaa omaa asemaa yhteisössä. Järjestin kerran kilpailutapahtuman, mikä sai ylenpalttista kiittelyä kaikilta osallistujilta. Jopa liiton jaiken nähnyt toimihenkilö kehui tapahtumaa parhaaksi evö nevö ja liittooli kustantanutkin sen. Kun pari vuotta myöhemmin olisin järjestänyt saman tapahtuman kokonaan omasta pussistani, yksikään lipojista ei halunnut tulla ja muistakin vain yksi. Jos joskus vedän foorumia, viimeinen asia mitä haluan on typerä monotoninen kiittely.[/quote]
[quote author=Vatupassi link=topic=12.msg452#msg452 date=1424768155][quote author=Socrates link=topic=12.msg427#msg427 date=1424747138]
[quote author=Jaska Jokunen link=topic=12.msg425#msg425 date=1424736082]
Aivan hullun hommaa sotia hyväksi käyttämänsä foorumin pitoa vastaan.

Niin täällä kuin muualla. Ajatuksiaan voi koittaa myydä jos luulee niiden olevan parempia.
Taitava myyjä myy niin, että ostaja luulee itse keksineensä. Ihan mitä tahansa ei kannata koittaa myydä - tyhmänä pidetään kun roskaa tarjoaa.
[/quote]

Minähän en yritä myydä mitään ajatuksia mutta foorumin pitäjää arvostelen jos siltä tuntuu ja jätän jaskailut omaan arvoonsa . Juha pyysi tämän perustamiseen pientä rahasummaa, minkä lupasin jo maksaa, mutta hän sai sen sitten muualta. Sinänsä foorumeitten perustamisilla tai perustamatta jättämisillä ei ole mitään merkitystä vaan sillä venkoilulla, mistä olen kärsinyt vuosikausia. Olen venyttänyt kärsivällisyyteni äärimmilleen, koska mies ei ole mieleltään lilimään terve. Hyvää on toki ollut se, että hän on antanut suurehkoja vapauksia arvostella itseään kuten tässä. Siksi en ole laittanut välejä kokonaan poikki.

Jaskan kannattaisi nyt lopettaa ne jaskailut ja nuoleskelut kun oli itse aikoinaan Juhan kimpussa kun hän jäi yksin näkkärillä. Laumassa on kyllä kiva mennä mutta minä olen Juhaa puolustanut silloin kun hän on ollut ahtaalla ja sitten huomannut seisovani yksin tulessa kun hän on kääntänyt takkinsa ja mennyt kiusaajiensa puolelle.

Että tällaista.
[/quote]

:( :( :( :(

[b]-Olen pahoillani, että olen tietämättäni osunut sittenkin foorumilaisten kipeisiin arpiin(s:n ,osalta![/b]Mitään muuta en toivo niin palavasti ,kuin sitä että saisin foorumin jossa,
erilaisuus ei olisi ongelma, ja
että asioista voitaisiin keskustella!

Jos sanat sitten eivät riittäisi, voitanee ottaa avuksi musiikki ja kuvat?
Siis todellakin toivon että jokainen voi miettiä omaa osuuttaan miten tuoda positiivisuutta
yhteiseen keskuteluun ja avata uusia väyliä!

-l[/quote]
[quote author=Vatupassi link=topic=12.msg453#msg453 date=1424768381] 8)[b][/b]

-lisäksi ilmoitan ,että en kuulu näkökulman porukkaan, en ole siellä koskaan käynytkään,

ja tuskin menisin, vaikka sen jälleen syntymä tapahtuisi tällä vuosituhannella.)


-olen aikoinani ollut kyllä foorumeilla, mutta perin toisenlaisissa intresseissä,
eikä siitä sen enempää. 8)[/quote]
[quote author=hibiscus link=topic=12.msg454#msg454 date=1424768410][quote author=Sepe link=topic=12.msg214#msg214 date=1424674606]
[b]Linjoista...[/b]

Foorumi voisi kyllä todeta selkeästi, ettei se hyväksy riidan haastamista, ilkeilyä ja nimittelyä.
Toinen asia on sitten se, miten foorumi implementoi mielenilmaisunsa. Voisihan sen tehdä vaikka äänestämällä selkeistä tapauksista.

Mielestäni jos huonosta käytöksestä kärsiviä on enemmän kuin siitä nauttivia, Admin on vastuussa tilanteesta.
[/quote]

Jospa avaisit ehdottamasi äänesyksen itsestäsi, niin nähtäisiin, kuinka se toimii. Koko äijäkööri ei taida olla vielä täällä. Minusta tosiasiassa äänestykset henkiöistä ovat muille foorumeille kuuluvia käytäntöjä. Se on yksi tapa manipuloida ylläpitoa.[/quote]
[quote author=Vatupassi link=topic=12.msg456#msg456 date=1424769213][quote author=Socrates link=topic=12.msg451#msg451 date=1424767755]
Tässä on kyse siitä, että jonkinasteinen vastakkain asettelu rivikirjoittajan ja ylläpidon välillä kuuluu asiaan. Jos pomonsa kanssa ei voi olla kaveri, yhtä vähän adminin, kokemusta siitä on jo paljon ennen Juhaa.

Järjestäjän kehuminen on teennäistä hölynpölyä, mikä ei kuvasta ollenkaan todellisia tunteita vaan jolla koetetaan varmistaa omaa asemaa yhteisössä. Järjestin kerran kilpailutapahtuman, mikä sai ylenpalttista kiittelyä kaikilta osallistujilta. Jopa liiton jaiken nähnyt toimihenkilö kehui tapahtumaa parhaaksi evö nevö ja liittooli kustantanutkin sen. Kun pari vuotta myöhemmin olisin järjestänyt saman tapahtuman kokonaan omasta pussistani, yksikään lipojista ei halunnut tulla ja muistakin vain yksi. Jos joskus vedän foorumia, viimeinen asia mitä haluan on typerä monotoninen kiittely.
[/quote]

;)-Suomalaisista ei turhaan sanota että niillä on herra-viha, liittyneen historialliseen viitekehykseen
ollaan oltu niin mota kertaa vieraan vallan alaisia.

-Venäjällä taas ihan pidetään itsestään selvänä, että oppilas voi olla"ystävä opettajan kanssa
ja viedä konvehtirasian.
-Kun järjestelmä on vastaan, niin verkostoista tulee sitäkin tärkeämpiä![/quote]
[quote author=Vatupassi link=topic=12.msg457#msg457 date=1424769449][b][/b]pomon rooli on aina kusinen,
teet niin taikka näin se on väärin päin!

-siksi johtan pitää aina lähellään tärkein porukka joka tukee sua kaikissa tilanteissa,

ja palauttaa maan pinnalle, jos rupee pissiä kertymään limbiseen aivolohkoon![/quote]
[quote author=pimpelis pompelis link=topic=12.msg459#msg459 date=1424770855][quote author=hibiscus link=topic=12.msg454#msg454 date=1424768410]
[quote author=Sepe link=topic=12.msg214#msg214 date=1424674606]
[b]Linjoista...[/b]

Foorumi voisi kyllä todeta selkeästi, ettei se hyväksy riidan haastamista, ilkeilyä ja nimittelyä.
Toinen asia on sitten se, miten foorumi implementoi mielenilmaisunsa. Voisihan sen tehdä vaikka äänestämällä selkeistä tapauksista.

Mielestäni jos huonosta käytöksestä kärsiviä on enemmän kuin siitä nauttivia, Admin on vastuussa tilanteesta.
[/quote]

Jospa avaisit ehdottamasi äänesyksen itsestäsi, niin nähtäisiin, kuinka se toimii. Koko äijäkööri ei taida olla vielä täällä. Minusta tosiasiassa äänestykset henkiöistä ovat muille foorumeille kuuluvia käytäntöjä. Se on yksi tapa manipuloida ylläpitoa.
[/quote]

Et siis ymmärtänyt esitystäni. En ole ehdottanut äänestystä henkilöistä, mutta ad hominem on parasta mihin hibiscus pystyy.[/quote]
[quote author=hibiscus link=topic=12.msg461#msg461 date=1424771452][quote author=Sepe link=topic=12.msg459#msg459 date=1424770855]
[quote author=hibiscus link=topic=12.msg454#msg454 date=1424768410]
[quote author=Sepe link=topic=12.msg214#msg214 date=1424674606]
[b]Linjoista...[/b]

Foorumi voisi kyllä todeta selkeästi, ettei se hyväksy riidan haastamista, ilkeilyä ja nimittelyä.
Toinen asia on sitten se, miten foorumi implementoi mielenilmaisunsa. Voisihan sen tehdä vaikka äänestämällä selkeistä tapauksista.

Mielestäni jos huonosta käytöksestä kärsiviä on enemmän kuin siitä nauttivia, Admin on vastuussa tilanteesta.
[/quote]

Jospa avaisit ehdottamasi äänesyksen itsestäsi, niin nähtäisiin, kuinka se toimii. Koko äijäkööri ei taida olla vielä täällä. Minusta tosiasiassa äänestykset henkiöistä ovat muille foorumeille kuuluvia käytäntöjä. Se on yksi tapa manipuloida ylläpitoa.
[/quote]

Et siis ymmärtänyt esitystäni. En ole ehdottanut äänestystä henkilöistä, mutta ad hominem on parasta mihin hibiscus pystyy.
[/quote]

En ymmärrä muutenkaan omintakeista ja yleisistä käytännöistä poikkeavaa ilmaisuasi, mutta tunnistan kyllä ad hominem -viestintäsi, harhaiset vihajailusi ja siis-tulkintasi. Kaada itsellesi vaan![/quote]
[quote author=Xantippa link=topic=12.msg462#msg462 date=1424771511][quote author=Socrates link=topic=12.msg451#msg451 date=1424767755]
Tässä on kyse siitä, että jonkinasteinen vastakkain asettelu rivikirjoittajan ja ylläpidon välillä kuuluu asiaan. Jos pomonsa kanssa ei voi olla kaveri, yhtä vähän adminin, kokemusta siitä on jo paljon ennen Juhaa.

[/quote]

Höpön löpön. Ei sinun tarvitse olla kaveri yhtään kenenkään kanssa, mutta kohtelias voisit olla. Jos vastoin parempaa tietoasi kumminkin nyt sattuisit ottamaan kutsun vastaan pomon kotiin, tuskin aloittaisit illanviettoa haukkumalla pomoasi?

En ymmärrä tätä, että joku voi ottaa itselleen oikeuden paitsi röhnöttää ruokapöydässä niin haukkua ruuan tarjoajaa.

Itse en ole mitään mieltä tämän foorumin pidosta sinällään, vaan ainoastaan sanonut, että olipas kivaa ja reilua, että joku viitsi tämän asian tehdä - vaikka varmaan Juhakin sen tiesi, että paskaahan tästäkin tempusta niskaan saa.

Ikävää, että sinun nuoleskelemasi ylläpito ei sitten saanutkaan foorumia aikaiseksi. Ikävää, että tahtosi siitä, että kukaan ei rekkaudu tänne, vaan jää pyörimään pitkin nettiä, ei toteutunutkaan. Ikävää, että nyt ei tehtykään sinun mielesi mukaan. Sellaistakin elämä joskus on!

T: Xante[/quote]
[quote author=Hayabusa link=topic=12.msg467#msg467 date=1424772609]Täällä(kin) on taas metakeskustelu hyvässä vauhdissa. Foorumilla on enemmän viestejä foorumin formaatista kuin keskusteluviestejä. Rupatellaan ja katsotaan miten tämä kehittyy. Ja jos tulee kilpailevia foorumeita, niin tehdään sama. Sen jälkeen voi arvioida jatkoja tai vaikkapa mahdollisia yhdistymisiä.[/quote]
[quote author=Socrates link=topic=12.msg469#msg469 date=1424772676]Ehdotin heti näkkärin lopettamistiedom tultua Juhaa teknisiltä osin jatkajaksi mutta samalla toivoin muita mukaan ylläpitotiimiin. Koska Juha haluaa kaveerata monien tahojen kanssa, ainakin äijäkööri vie häntä kuin litran mittaa, jos tänne rantautuu. Se on nähty vaikka kuinka monesti.

Juha minut tänne maanitteli ja vastasi viestiini idioottimaisesti joten oma vikansa. Halusi minut muuten räyhäämään Fb: iinkin. Tykkää säpinästä.[/quote]
[quote author=mks link=topic=12.msg470#msg470 date=1424773288][quote author=Xantippa link=topic=12.msg462#msg462 date=1424771511]
[quote author=Socrates link=topic=12.msg451#msg451 date=1424767755]
Jos pomonsa kanssa ei voi olla kaveri, yhtä vähän adminin, kokemusta siitä on jo paljon ennen Juhaa.
[/quote]
Ikävää, että sinun nuoleskelemasi ylläpito ei sitten saanutkaan foorumia aikaiseksi.
[/quote]

Onhan Socrates liponut jo muuhunkin suuntaan, joten toivoa on!

Tarjosin jo Don Quixotelle 20€ oman foorumin pystyttämisen, se kun häneltä ilmoituksensa mukaan luontuu 10 - 20 minuutissa mainitulla kustannuksella. Tarjoan nyt myös Sancho Panzalle perässäratsastuksen tueksi saman summan Rosinanten sapuskoihin.

Toivon, että tällä foorumilla hissukseen loppuu ennakoiva mäkätys joidenkin muualla historiassa koettujen todellisuuteen tai kuvitelmiin perustuvien turhaumien mukaan.

Ennusteilla on riskinsä toteutua. Siksi kannattaa reivata ennuste niin positiiviseksi kuin rohkea realismi sallii.

mks
[/quote]
[quote author=hibiscus link=topic=12.msg471#msg471 date=1424773925]No onhan niitä täysin ilmaisiakin foorumeita, jos joku haluaa sellaisen perustaa. Niissä on maksuttomissa versioissa luultavasti aina mainoksia rasitteena. Tosin masullisissakin tahtoo kyytipojiksi mainoksia tuppautua, mikäli niitä ei estetä.[/quote]

0 1 2 3 4