Huom! Selaat foorumin lukualuita, joten liittymä on hiukan erilainen.

Ketju Lainaa Print

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Pitkät => Raiskauksista Suomessa (nro 2)

Jaska Pankkaaja ei osaa lopettaa typerää jankkaamistaan. ... Yritä keksiä joku muu jankkaamisen aihe kuin tuo antamani linkki ja vääristelysi sen suhteen. Helvetin pelle!
Osoittamatta raportista toisenlaista perusteltua johtopäätöstä ajatuksellisesti tyhjä vastaanhangoittelusi näyttää vain kyvyttömyytesi.
Ai niin, olenko muistanut kiittää siitä ulkomaalaisrikollisuusraportista, josta saa vihjettä turvapaikanhakijoiden rikollisuusosuuden hahmottamiseen. Se on tosin ajalta, jolloin turvapaikanhakijoita oli paljon nykyistä vähemmän ja niin ei pidä desimaaleja suurennuslasilla katsella.  Mutta juuri se antoi selvän kuvan, että turvapaikanhakijat ovat pakolaisia rikollisempia.


Olisiko sinusta parempi, että suomalaiset saisivat raiskata rauhassa täällä vaimojaan, sukulaisiaan, tuttaviaan ja kapakkatuttaviaan kuten he tähänkin asti ovat tehneet ilman sen kummempaa tilastointia?

Niin, Suomen kaltaisissa valtioissahan juuri tilastoidaan noita raiskauksia. Noissa islamilaisissa maissa, no inshallah... ::)


Vihervasemmistolaiset eivät tavallisesti tuputa lapsilleen minkäänlaisia aatteita...

Juu, eivät varmaan. Hekin kertovat lapsilleen, että on ihan turvallista liikkua öisin Vok:n lähellä, pienessä kännissä...? He kertovat lapsilleen, että on ihan turvallista lähteä reilaamaan islamilaisiin maihin, ihan tyttöporukalla! Mieti oikeasti vähän, mitä esität!

Olisiko mielestäsi jotain perää siinä, että tietyt kulttuurit tuovat turvallisempaa ja toimivampaa yhteiskuntaa, kuin ne toiset? Voisiko olla niin, että jotkut kulttuurit kunnioittavat naisia enemmän kuin toiset? Voisiko olla niin, että tietyt kulttuurit ovat yksinkertaisesti onnistuneempia ja humaanimpia kuin toiset?

Tuo vihervasemmistolainen näkemyksesi johtaisi monessa yhteiskunnassa, paitsi meillä, raiskatuksi!ensinnäkin, tilastokeskus antaa seksuaalirikoksille eri lukuja kuin raiskauksille.
vastauksessasi käytämästäsi tilastokeskus-lähteestä en tiedä enkä huomannut mitään linkkiä siihen, mutta esim. tässä , vuoden 2014 seksuaalirikokset suomessa sai luvun 3013 ja raiskaukset suomessa sai luvun 1009.
(itselleni jäi epäselväksi, tarkoittaako linkissäni lähteenä käytetty Poliisin tietoon tullut rikollisuus tuomioita vai rikosepäilyjä?)
Poliisin tietoon tullut tarkoittaa niitä joista on tehty rikosilmoitus ja varmaan yleisen syytteen alaisista myös sellaisia joita on otettu selvitettäväksi ilman asianomistajan pyyntöä. Raiskauksia tulee tietoon runsas tuhat joissa epäiltyjä 600, tuomioita kaksisataa. Jotain tuota kertaluokkaa, lue perustietoja vaikka tämän ketjun aloitusviestistä ja  etsi lisää muualta. Kantasuomalaisilla lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskausrikokset ja muut seksuaalirikokset ovat kolme samaa suuruusluokkaa. Ulkomaalaisilla seksuaalirikokset painottuvat raiskausrikoksiin (raiskaus, törkeä raiskaus, pakottaminen sukupuoliyhteyteen tai mitä nimikkeet milloinkin ovatkaan)  Laki muuttuu niin tiuhaan, että ajallinen vertailu vaikeutuu.

Lainaus
toiseksi, vaikka tilasto kertoisi vain somalian kansalaisten raiskaustuomioiden suomessa olevan vähälukuisia, niin pitäisikö raiskauslukujen olla rajustikin suurempia niillä somaleilla jotka ovat saaneet suomen kansalaisuuden? miksi ihmeessä?
Suomen kansalaisista ei tilastoida aikaisempaa kansallisuutta. Noin 100000, somaleja kertaluokkaa 10000. Suurin osa pakolaisstatuksen saaneista somaleista on Suomen kansalaisia eikä heitä erotella muista Suomen kansalaisista.


Tilastokeskuksen taulukoista
joutuu suodattelemaan ja laskemaan. Juuri nyt ei ole käytettävissä. (Olisiko ollut syytetyt ja tuomitut tai rikosasioiden ratkaisut, tietoontulleet rikokset erikseen)lainaan erästä aiheeltaan ytimekästä mutta kenties sanavalinnoillaan hiukan liioittelevaa kommenttia:
Siihen on syynsä, miksi tilastorotuopin kannattajat haluavat puhua suhdeluvuista. Kun absoluuttiset luvut ovat pieniä, niistä ei saa tehoa omaan propagandaan.


Kun rakastat kysymyksiä niin kysytään: miksi lainaat juuri tuota? Onko täällä joku nimimerkki joka mielestäsi on tilastorotuopin kannattaja?
Miksi et sano suoraan vaan ammut nurkan takaa?

Löytyisikö sinulta joku lause kertomaan miten laskutaidottomat suhtautuvat aritmetiikkaan - tai joku yhtä yhdentekevä näsäviisaus?
jos et ole seurannut tässä ketjussa täysin ohitetuksi kokemani pointtini hokemista jaskalle ja vähän muillekin, niin tuossa lainaamassani lauseessa se taas olisi tarjolla. siksi lainasin sitä.
ja siksi puhuin myös siinä esiintyvästä hiukan liioittelevasta sanavalinnasta, koska lainauksessa esiintyi ansiokkaasti esiinnostamasi sana tilastorotuoppi. itse puhuisin vain tilastopropagandasta tai tilastojen ymmärtämättömyydestä.
Löysitkö a4 sen Tuomio ja perikato -toimittajan käyttämän Iltalehden artikkelin 15.1.2015? Minä en onnistunut kuin Aamulehden heikon toiston. Ilman lähdetietoaan saa jäädä arvottomuuteensa.

mv-lehti käyttää IL:n artikkelia: http://mvlehti.net/2015/01/16/ulkomaalaiset-tehtailevat-rikoksia-ahkerasti/ - jos juttu on vielä netissä, tuosta voi löytyä hakusanoja. Itse en onnistunut

Aamulehden luvuton juttu: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194953714827/artikkeli/il+naiden+maiden+kansalaiset+tekevat+suhteellisesti+eniten+rikoksia+suomessa.html
Ilmenee, että kyse on käräjäoikeuksien antamista tuomioista 2011-2013. Niiden määristä on Tilastokeskuksen tilasto, mutta ei nyt toimi netissä. Ei-suomenkansalaissomalien suhteutus 15 vuotta täyttäneiden oleskeluvuorokausiin ei ehkä löydy.

Raiskausrikosten tuomioita laskiessa ollaan pienten lukujen kanssa tekemisissä. Mielekkäämpi lie "poliisin tietoon tulleet" jos verrataan eri ryhmien rikollisuutta.

Tuomio ja perikato sanoi somalialaisten tulleen tuomituiksi rikoksista jaksolla 150 kertaa. Tilastokeskuksen tilastot sanoivat 222+205+152=579. Tuossa on liian suuri ero meidän ymmärtää toisiamme. Seksuaalirikoksiin en käynyt tekemään työtä. kertomani luvut kertovat kertaluokkaa ja vaihtelua. Turvapaikanhakijoina tulleilla ei esiinny juuri lainkaan lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä tietoontulleena ja romanialaisia lukuunottamatta muita seksuaalirikoksia myös vähän.
En luota lukuihinsa. Joten en mielipiteensäkään eivät kiinnosta.
entä luottaisitko väitteisiin ja lukuihin joita ei viitsitä perustella edes millään linkillä josta ne voisi tarkistaa todeksi?
onko väitteen vastaanottajan tehtävä kaivaa esille väitteen perustelut - esim. jostain tilastokeskuksen tuottaman materiaalin joukosta?

yritin metsästää näitä tuoreimpien väitteidesi lukuja googlella mutta en löytänyt.
jotenkin ei nyt vielä näillä näytöillä vakuuta tällä hetkellä vain omilta vaikuttavat väitteesi ja lukusi, ei tilastokeskuksen nimissäkään esitettynä.

Löysitkö a4 sen Tuomio ja perikato -toimittajan käyttämän Iltalehden artikkelin 15.1.2015? Minä en onnistunut kuin Aamulehden heikon toiston. Ilman lähdetietoaan saa jäädä arvottomuuteensa.
viitannet tähän: Iltalehti julkaisi taas eilen (15.1.2015) vielä yhden tutkimuslaitoksen luvut ulkomaalaisten Suomessa tekemistä rikoksista..

kovasti hain itsekin enkä löytänyt.

mutta tällaisia löysin, mainitsemasi aamulehden uutisen lisäksi:

http://mvlehti.net/2015/01/16/ulkomaalaiset-tehtailevat-rikoksia-ahkerasti/
http://uberuutiset.fi/2015/01/16/ulkomaalaiset-tehtailevat-rikoksia-ahkerasti/

eikös lukujen lähde ollut noissa oikeastaan Oikeusrekisterikeskus:

Lista onlaadittu sen mukaan, kuinka paljon maan yli 15-vuotiaita kansalaisia asuu Suomessa. Tiedot perustuvat Oikeusrekisterikeskuksen tilastoihin vuosilta 2011-2013. Tilastoissa on huomioitu sekä Suomessa asuvat ulkomaalaiset että täällä vain käymässä olleet.

itse ideahan tuossa kirjoituksessa oli demonstroida tilastollisten suhdelukujen absurdiutta. sama idea toistuu myös tässä keksityssä tarinassa, keksityillä luvuilla:

suomalaisia on viitisen miljoonaa ja he tekevät joitain satoja tuhansia rikoksia vuosittain. ruotsalaisia jääkiekkoilijoita on samana tarkastelujaksona suomessa muutamia. heistä yksi jää kiinni rattijuoppoudesta, nuuskan myynnistä ja lukuisista tappeluista ravintoloissa. joten suhteutettuna suomessa olleet ruotsalaiset jääkiekkoilijat ovat rikollista sakkia aivan naurettavan satunnaisilla kertoimilla - verrattuna suomalaisiin.
ei ole kivaa mustamaalata jääkiekkoileviakaan ruotsalaisia tällä tavalla.

eli tätäkään ei pitänyt ottaa kauhean tosissaan tehtynä vertailuna jostain perussuomalaisten rikollisuudesta. enemmänkin ironiana suhdeluvuille:

Tutkimusjakson aikana Suomessa asui 7 500 somalialaista, jotka tuomittiin rikoksista 150 kertaa. Se tarkoittaa, että Suomen somalialaiset tekivät 0,02 rikosta yhtä somalialaista kohti. Vertailun vuoksi mainittakoon, että saman ajanjakson aikana eduskunnassa istui 37 perussuomalaisten kansanedustajaa, jotka tuomittiin rikoksista 2 kertaa. Se tarkoittaa, että perussuomalaiset kansanedustajat tekivät 0,05 rikosta yhtä kansanedustajaa kohti.
oletko varma ettet ole jo osallistunut tuollaiseen vääntelyyn lukuisissa viesteissäsi tässäkin ketjussa?
Ehkä jatkan toisella koneella, jossa minulla on tilastoja. Tai en.

Jos sanon että 10% muslimeja voi aiheuttaa, että suurin osa tuomituista rikollisista on muslimeja (vrt Ranska), niin ongelmana koen rikollisuuden ja turvattomuuden lisääntymisen.
itse koit esimerkkini vääntelyksi. minä taas totesin esimerkkini kertovan siitä tavasta jolla tilastollisilla suhdeluvuilla leimataan väestöryhmiä, jota tapaa siis vääntelyksi kutsuit kun kyseessä oli suomalainen ryhmä ulkomailla.

eli vääntelyn perusteella todettu "voi aiheuttaa" on ihan sitä samaa vääntelyä.

ja lukumääräisesti "suurin osa" taas ei liity suhdeluvuilla vääntelyyn taas mitenkään. siinä kyse on taas aivan muusta, kotouttamisen pahasta epäonnistumisesta ja siitä helposti seuraavasta yhteiskunnan rakenteellisesta rasismista.ensinnäkin, tilastokeskus antaa seksuaalirikoksille eri lukuja kuin raiskauksille.
vastauksessasi käytämästäsi tilastokeskus-lähteestä en tiedä enkä huomannut mitään linkkiä siihen, mutta esim. tässä , vuoden 2014 seksuaalirikokset suomessa sai luvun 3013 ja raiskaukset suomessa sai luvun 1009.
(itselleni jäi epäselväksi, tarkoittaako linkissäni lähteenä käytetty Poliisin tietoon tullut rikollisuus tuomioita vai rikosepäilyjä?)
Poliisin tietoon tullut tarkoittaa niitä joista on tehty rikosilmoitus ja varmaan yleisen syytteen alaisista myös sellaisia joita on otettu selvitettäväksi ilman asianomistajan pyyntöä. Raiskauksia tulee tietoon runsas tuhat joissa epäiltyjä 600, tuomioita kaksisataa. Jotain tuota kertaluokkaa, lue perustietoja vaikka tämän ketjun aloitusviestistä ja  etsi lisää muualta. Kantasuomalaisilla lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskausrikokset ja muut seksuaalirikokset ovat kolme samaa suuruusluokkaa. Ulkomaalaisilla seksuaalirikokset painottuvat raiskausrikoksiin (raiskaus, törkeä raiskaus, pakottaminen sukupuoliyhteyteen tai mitä nimikkeet milloinkin ovatkaan)  Laki muuttuu niin tiuhaan, että ajallinen vertailu vaikeutuu.

Lainaus
toiseksi, vaikka tilasto kertoisi vain somalian kansalaisten raiskaustuomioiden suomessa olevan vähälukuisia, niin pitäisikö raiskauslukujen olla rajustikin suurempia niillä somaleilla jotka ovat saaneet suomen kansalaisuuden? miksi ihmeessä?
Suomen kansalaisista ei tilastoida aikaisempaa kansallisuutta. Noin 100000, somaleja kertaluokkaa 10000. Suurin osa pakolaisstatuksen saaneista somaleista on Suomen kansalaisia eikä heitä erotella muista Suomen kansalaisista.


Tilastokeskuksen taulukoista
joutuu suodattelemaan ja laskemaan. Juuri nyt ei ole käytettävissä. (Olisiko ollut syytetyt ja tuomitut tai rikosasioiden ratkaisut, tietoontulleet rikokset erikseen)
tärkeää on siis että vertailemme tuomioita tuomioihin ja rikosepäilyjä rikosepäilyihin, oikeita lukuja keskenään, eikö totta?

vastaustasi toiseen lainaukseesi en ymmärtänyt ollenkaan. enkä sitä miten se liittyi lainaukseensa.

ehkä siis todistat täysin omat laskelmasi tilastokeskuksen sivuilta sitten kun kykenet siihen.

Aamulehden luvuton juttu: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194953714827/artikkeli/il+naiden+maiden+kansalaiset+tekevat+suhteellisesti+eniten+rikoksia+suomessa.html
Ilmenee, että kyse on käräjäoikeuksien antamista tuomioista 2011-2013.

Tuossa ei erotella rikostyyppejä. Niitä katsoen tulisi mielenkiintoisia piikkejä. Venäläiset törttöilevät liikenteessä. Liettualaiset tms. itä-eurooppalaiset (romanit) syyllistyvät varkauksiin ja murtoihin ja Välimeren eteläpuoliset sekä omaisuusrikoksiin, että runsaasti seksuaalirikoksiin.
ensinnäkin, tilastokeskus antaa seksuaalirikoksille eri lukuja kuin raiskauksille.
vastauksessasi käytämästäsi tilastokeskus-lähteestä en tiedä enkä huomannut mitään linkkiä siihen, mutta esim. tässä , vuoden 2014 seksuaalirikokset suomessa sai luvun 3013 ja raiskaukset suomessa sai luvun 1009.
(itselleni jäi epäselväksi, tarkoittaako linkissäni lähteenä käytetty Poliisin tietoon tullut rikollisuus tuomioita vai rikosepäilyjä?)
Poliisin tietoon tullut tarkoittaa niitä joista on tehty rikosilmoitus ja varmaan yleisen syytteen alaisista myös sellaisia joita on otettu selvitettäväksi ilman asianomistajan pyyntöä. Raiskauksia tulee tietoon runsas tuhat joissa epäiltyjä 600, tuomioita kaksisataa. Jotain tuota kertaluokkaa, lue perustietoja vaikka tämän ketjun aloitusviestistä ja  etsi lisää muualta. Kantasuomalaisilla lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskausrikokset ja muut seksuaalirikokset ovat kolme samaa suuruusluokkaa. Ulkomaalaisilla seksuaalirikokset painottuvat raiskausrikoksiin (raiskaus, törkeä raiskaus, pakottaminen sukupuoliyhteyteen tai mitä nimikkeet milloinkin ovatkaan)  Laki muuttuu niin tiuhaan, että ajallinen vertailu vaikeutuu.

Lainaus
toiseksi, vaikka tilasto kertoisi vain somalian kansalaisten raiskaustuomioiden suomessa olevan vähälukuisia, niin pitäisikö raiskauslukujen olla rajustikin suurempia niillä somaleilla jotka ovat saaneet suomen kansalaisuuden? miksi ihmeessä?
Suomen kansalaisista ei tilastoida aikaisempaa kansallisuutta. Noin 100000, somaleja kertaluokkaa 10000. Suurin osa pakolaisstatuksen saaneista somaleista on Suomen kansalaisia eikä heitä erotella muista Suomen kansalaisista.


Tilastokeskuksen taulukoista
joutuu suodattelemaan ja laskemaan. Juuri nyt ei ole käytettävissä. (Olisiko ollut syytetyt ja tuomitut tai rikosasioiden ratkaisut, tietoontulleet rikokset erikseen)
tärkeää on siis että vertailemme tuomioita tuomioihin ja rikosepäilyjä rikosepäilyihin, oikeita lukuja keskenään, eikö totta?
Ehdottomasti. Eri tilastoja vertaillessa vielä ongelmana, että yleensä ovat eri asioita
Lainaus

vastaustasi toiseen lainaukseesi en ymmärtänyt ollenkaan. enkä sitä miten se liittyi lainaukseensa.

Ymmärsit kirjoittamani jotenkin hassusti. En ole ottanut kantaa että Suomen kansalaisuuden saaneilla somaleilla olisi suurempi rikollisuus (rikosepäilyjen lukumäärä / henkilövuosi tms.) kuin pakolaisilla vaan käsitykseni mukaan päinvastoin. Enemmän heitä kuitenkin on kuin somalipakolaisia - en arvaile onko rikoksia kokonaislukumääränä enemmän vai vähemmän. Eikä suomenkansalaissomalien rikollisuudesta liene olemassa tietoja. He ovat mukana Suomen kansalaisten rikollisuudessa. Tuolta Tilastokeskuksen taulukoista olen katsonut pöyristyttäviä Somalian kansalaisten epäiltynä olemisen lukuja kokonaisrikollisuudessa.

Vantaan vankilassa on jo nyt enemmistö ulkomaan kansalaisia.

Tuo Tuomio ja perikato löyhkää tekstissään epärehellisyyttä niin, että en ymmärrä että kukaan samansuuntaisesti ajattelevakaan häneen nojaisi.

Itse blogi esittää tunnetun vitsin, että perussuomalaisten eduskuntaryhmässä on tarkastelujaksolla 2011-2013 tuomion saanut 2 / 37 ja se on suurempi luku kuin 150 / 7500 . Tällä demonstroidaan pienestä populaatiosta lasketun suhteen suurempaa epätarkkuutta. Minusta on erittäin häpeällistä, että kansanedustaja saa rikostuomion. Liikennerikkomuksia katsomme enemmän läpi sormien vahinkoina. Somalien rikostuomioluku lienee jotkut valitut rikokset joka on murto-osa kaikista.

Rikoksia tulee viranomaisen tietoon vuodessa noin 500 000 ja lisäksi tieliikennelakia vastaan tehtyjä liikennerikkomuksia noin 400 000. Jakakaa siitä Suomen väkiluvulla. Rikoslain piiriin kuuluvia liikennerikoksia on rattijuopumus ja joitain muita, 130 000, Muita rikoksia kuin rikoslakia vastaan tehtyjä eli järjestyshäiriöitä ja vastaavia  on 70000. Seksuaalirikoksia tulee tietoon 3000 josta kolmasosa raiskausrikoksia. Raiskauksia siis rikoksista 0,2%
lainaan erästä aiheeltaan ytimekästä mutta kenties sanavalinnoillaan hiukan liioittelevaa kommenttia:
Siihen on syynsä, miksi tilastorotuopin kannattajat haluavat puhua suhdeluvuista. Kun absoluuttiset luvut ovat pieniä, niistä ei saa tehoa omaan propagandaan.


Kun rakastat kysymyksiä niin kysytään: miksi lainaat juuri tuota? Onko täällä joku nimimerkki joka mielestäsi on tilastorotuopin kannattaja?
Miksi et sano suoraan vaan ammut nurkan takaa?

Löytyisikö sinulta joku lause kertomaan miten laskutaidottomat suhtautuvat aritmetiikkaan - tai joku yhtä yhdentekevä näsäviisaus?
jos et ole seurannut tässä ketjussa täysin ohitetuksi kokemani pointtini hokemista jaskalle ja vähän muillekin, niin tuossa lainaamassani lauseessa se taas olisi tarjolla. siksi lainasin sitä.
ja siksi puhuin myös siinä esiintyvästä hiukan liioittelevasta sanavalinnasta, koska lainauksessa esiintyi ansiokkaasti esiinnostamasi sana tilastorotuoppi. itse puhuisin vain tilastopropagandasta tai tilastojen ymmärtämättömyydestä.

Kieltämättä, en lue juttujasi kuin satunnaisesti. Faktojen karttelusi selviää siitäkin.
Somalian kansalaiset oikeudessa tuomitut 2011-2013
http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__oik__syyttr/044_syyttr_tau_110_fi.px/?rxid=4bfc36c7-9f81-471e-a921-668ee0899f38 Kaikki  ja seksuaalirikokset

Ottakaa mukaan asuinpaikka niin ilmenee, että ei-asuinpaikkaa Suomessa eli turvapaikanhakija ja on asuinpaikka Suomessa eli pakolaiset jakautuvat somalialaisten rikoksissa  niin että rikoksia ei tehdä turvapaikanhakijoina vaan pakolaisina. On vastoin esittämääni oletusta. Vai onko niin että asuinpaikka olisi tuomion eikä teon aikainenTätä vastaan kiinnostaisi mikä luku on Tuomio ja perikadon 150 tuomittua kolmessa vuodessa, joka oli se joka sai minut epäilemään häntä. Iltalehden esittämiä lukuja en ole löytänyt, olisiko siinä jutussa valaistusta. Kun blogi kirjoitettiin IL:n artikkeli varmaan löytyi, mutta nyt blogista ei saa tolkkua.
Millaisia rasisteja nuo tilastonikkarit oikein on? Ei tuollaisia pitäisi julkaista.

Raiskaavatko kantasuomalaiset suhteellisesti enemmän kuin maahanmuuttajat?

Eivät, vaan raiskaavat ihan määrällisesti enemmän. Siis useammin, ja useampia.

T: Xante
Ei Xantippa ymmärrä sanaa "suhteellinen". Suhde on kahden asian suhde, ja Xantippa ymmärtää vain yhden asian kerrallaan.
Tilastokeskus vastasi ilmoitukseeni tilastojen kantahakujen toimimattomuudesta:

Lainaus
StatFinistä on otettu käyttöön uusi versio ja vanha on poistettu käytöstä. Uusi osoite on http://pxnet2.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/

Eli tässä ketjussa esiintyvät monet linkit eivät toimi mutta tiedot on etsittävissä uudelleen.
 

Ei Xantippa ymmärrä sanaa "suhteellinen". Suhde on kahden asian suhde, ja Xantippa ymmärtää vain yhden asian kerrallaan.

Ei Sepe ymmärrä, että raiskaus ei ole suhteellista, vaan siinä on yksi (tai usea) tekijä, mutta vain yksi uhri kerrallaan. Sepe lentelee suhdesfääreissään ja kuvittelee, että näitä asioita voidaan ilmaista silleen yleisesti, suhde- ja prosenttiluvuin.

T: Xante
Hibiscuksen ihanneihmisen arvio omasta toIminnnastaan:


Saudimiljonääri selvisi raiskauksesta tuomiotta:
"Saatoin vahingossa sutaista häntä"
Keskiviikko 16.12.2015 klo 11.02 
Saudimiljonääri selitteli kompastuneensa, kaatuneensa nuoren naisen päälle ja sutaisseensa tätä ehkä vahingossa Lontoon-asunnossaan


............ Ei selvästikään ollut raiskaus, pelkkä sutaisu, pitäisikö tilastoida, vai ei ???

Hibiscuksen ihanneihmisen arvio omasta toIminnnastaan:


Saudimiljonääri selvisi raiskauksesta tuomiotta:
"Saatoin vahingossa sutaista häntä"
Keskiviikko 16.12.2015 klo 11.02 
Saudimiljonääri selitteli kompastuneensa, kaatuneensa nuoren naisen päälle ja sutaisseensa tätä ehkä vahingossa Lontoon-asunnossaan


............ Ei selvästikään ollut raiskaus, pelkkä sutaisu, pitäisikö tilastoida, vai ei ???

Reiska on minusta ollut tämän foorumin alusta lähtien kroonisin sekopää. Minun toimintaani ei kuulu raiskaaminen ja olen saanut kyllä muutenkin nauttia lemmen iloista. Jos en saisi, niin en raiskaisi sittenkään. Mens sana in corpore sano ja terveet kädet.

Reiskalle myös tiedoksi se, että Lontoon on Englannissa, ei Suomessa, joten suomalaisiin raiskaustilastoihin tuota kieltämättä vastenmielistä tapausta ei voi ottaa. Joka ainoa raiskaus on väärin olipa raiskaaja sitten afrikkalainen muslimi, porilainen Reiska tai arjalaiset Jaska ja Sepe. Kysy Sutilta, oliko kyseessä pelkkä sutaisu.


Ei Xantippa ymmärrä sanaa "suhteellinen". Suhde on kahden asian suhde, ja Xantippa ymmärtää vain yhden asian kerrallaan.

Ei Sepe ymmärrä, että raiskaus ei ole suhteellista, vaan siinä on yksi (tai usea) tekijä, mutta vain yksi uhri kerrallaan. Sepe lentelee suhdesfääreissään ja kuvittelee, että näitä asioita voidaan ilmaista silleen yleisesti, suhde- ja prosenttiluvuin.

T: Xante

No ei tietenkään. Prosenti- ja suhdeluvut ovat jo lähtökohdiltaan rasistisia.

Tässä esimerkki neutraalista ilmaisusta: "Kantasuomalaiset raiskaavat ihan määrällisesti enemmän. Siis useammin, ja useampia."
Siis ihan ilman mitään vertailua: enemmän, useammin ja useampia. Ihan noin vaan, yleisesti

Kantasuomalaiset naiset tekevät perättömiä ilmoituksia raiskauksista enemmän, useammin ja useampia kuin ei-kantasuomalaiset. Noin yleisesti ottaen.Ei Xantippa ymmärrä sanaa "suhteellinen". Suhde on kahden asian suhde, ja Xantippa ymmärtää vain yhden asian kerrallaan.

Ei Sepe ymmärrä, että raiskaus ei ole suhteellista, vaan siinä on yksi (tai usea) tekijä, mutta vain yksi uhri kerrallaan. Sepe lentelee suhdesfääreissään ja kuvittelee, että näitä asioita voidaan ilmaista silleen yleisesti, suhde- ja prosenttiluvuin.

T: Xante

No ei tietenkään. Prosenti- ja suhdeluvut ovat jo lähtökohdiltaan rasistisia.

Tässä esimerkki neutraalista ilmaisusta: "Kantasuomalaiset raiskaavat ihan määrällisesti enemmän. Siis useammin, ja useampia."
Siis ihan ilman mitään vertailua: enemmän, useammin ja useampia. Ihan noin vaan, yleisesti

Kantasuomalaiset naiset tekevät perättömiä ilmoituksia raiskauksista enemmän, useammin ja useampia kuin ei-kantasuomalaiset. Noin yleisesti ottaen.

En ole pyrkinyt neutraaliin ilmaisuun, vai mitähän nyt Sepsukka sitten tuollakin taas hakeekaan.

Muutoin olen kanssaan samaa mieltä, aivan varmasti Suomessa kantasuomalaiset naiset tekevät enemmän perättömiä ilmoituksia kuin ulkomaalaiset. Lisäksi en tunne mitään tarvetta alkaa laskeskelemaan suhde- tai prosenttilukuja koskien perättömiä ilmotuksia, koska se mielestäni antaisi ymmärtää, että yritän peittää sitä tosiasiaa, että suurin osan, eniten, useammin ja useampiin kohdistuvia perättömiä ilmoituksia tekevät kantasuomalaiset naiset.

MIelestäni tälläisessä vertailussa ei ole mitään vikaa, jos se tehdään rehellisesti, eikä vääntäen suhdelukuja asiasta, jossa moiset luvut tuovat keskusteluun ainoastaan suhteettomuutta.

T: Xante
Miehet raiskaavat todella paljon usemmin kuin naiset. Silti miehet vinkuu aina, ettei saa yleistää, eikä kaikki miehet ole raiskaajia. Miksi miehistä ei saa sanoa, että heidän osuutensa raiskaajista on ylettömän suuri? Paljon suurempi kuin heidän osuutensa väestöstä. Mutta ulkomaalaisista saa kuitenkin just tuollaisen toteamuksen esittää.


MIelestäni tälläisessä vertailussa ei ole mitään vikaa, jos se tehdään rehellisesti, eikä vääntäen suhdelukuja asiasta, jossa moiset luvut tuovat keskusteluun ainoastaan suhteettomuutta.


Tästä olemme suht.koht. samaa mieltä. En usko, että olemme samaa mieltä siitä, että ne prosentti- ja suhdeluvut jotka olen esittänyt olen esittänyt rehellisesti ja mitään vääntämättä.
Niin se vaan kuitenkin on etkä toisin voi osoittaa.MIelestäni tälläisessä vertailussa ei ole mitään vikaa, jos se tehdään rehellisesti, eikä vääntäen suhdelukuja asiasta, jossa moiset luvut tuovat keskusteluun ainoastaan suhteettomuutta.


Tästä olemme suht.koht. samaa mieltä. En usko, että olemme samaa mieltä siitä, että ne prosentti- ja suhdeluvut jotka olen esittänyt olen esittänyt rehellisesti ja mitään vääntämättä.
Niin se vaan kuitenkin on etkä toisin voi osoittaa.

Jos olet prosenttilukuja esittänyt, en ole niitä erikseen noteerannut, joten en väitä tosiaankaan toisin. Puhuin tässä yleisesti esitetyistä prosenttiluvuista, joita tässäkin, kuten muussa somekeskustelussa esiintyy.

T: Xante
Kirjoitan suhteellisuudesta, jota Xantippa ei joko halua tai pysty ymmärtämään.

Olkoon kaksi valtiota: Suomi ja kuvitteellinen Rotlandia (ei nimetä mitään).
Rotlandian väkiluku on 80 miljoonaa.
Varsin varmaa on että rotlandialaiset miehet raiskaavat moninkertaisesti sen mitä suomalaiset miehet.
Tämän väitteen informaatioarvo on siksi =0.

Jos sen sijaan väitetään että rotlandialaiset miehet raiskaavat suhteellisesti enemmän kuin suomalaiset miehet, tällä väitteellä on jo informaatioarvoa.
Suhteellisuus voidaan ilmaista esim. raiskauksia / 1000 miestä tai raiskausten kokonaismäärien suhteena verrattuna miespuolisten kansalaisten lukumäärän suhteeseen jne.
Jos raiskausten lukumäärien suhde on 20 ja kun miesten lukumäärien suhde on luokkaa 16 (80/5), voidaan väittää että rotlandialaiset raiskaavat enemmän, useammin ja useampia.
Mutta rotlandialaiset ovat ystäviämme eikä tuollaista saa mennä sanomaan.Hibiscuksen ihanneihmisen arvio omasta toIminnnastaan:


Saudimiljonääri selvisi raiskauksesta tuomiotta:
"Saatoin vahingossa sutaista häntä"
Keskiviikko 16.12.2015 klo 11.02 
Saudimiljonääri selitteli kompastuneensa, kaatuneensa nuoren naisen päälle ja sutaisseensa tätä ehkä vahingossa Lontoon-asunnossaan


............ Ei selvästikään ollut raiskaus, pelkkä sutaisu, pitäisikö tilastoida, vai ei ???

Reiska on minusta ollut tämän foorumin alusta lähtien kroonisin sekopää. Minun toimintaani ei kuulu raiskaaminen ja olen saanut kyllä muutenkin nauttia lemmen iloista. Jos en saisi, niin en raiskaisi sittenkään. Mens sana in corpore sano ja terveet kädet.

Reiskalle myös tiedoksi se, että Lontoon on Englannissa, ei Suomessa, joten suomalaisiin raiskaustilastoihin tuota kieltämättä vastenmielistä tapausta ei voi ottaa. Joka ainoa raiskaus on väärin olipa raiskaaja sitten afrikkalainen muslimi, porilainen Reiska tai arjalaiset Jaska ja Sepe. Kysy Sutilta, oliko kyseessä pelkkä sutaisu.

On kuitenkin länsimaissa tapahtunut raiskaus ja Islamistin tekemänä.

Voidaanko siis tilastoida, vai ei ?? Meillähän on EU:n puitteissa samat arvot raiskausasioissa, kuin Englannissakin.

Saudimiljonääri kertoo vain sutaisseensa, voidaanko sitä sanoa raiskaamiseksi sanan todellisessa merkityksessä ??? Onko silminnäkijöitä tms. todistusaineistoa ?

Tarkoitan, että laittaisitko tilastoihin, jos olisit Englannin kuninkaallisessa tilastotoimikunnassa mukana, taikka sitten siellä jossakin yksityisen puolen tilastonikkarien pikku pikku työpajoilla touhuamassa tekemässä varsinaista elämäntyötäsi ?

Vantaan vankilassa on jo nyt enemmistö ulkomaan kansalaisia.

Vankilat ovat Suomen monikulttuurisimpia yhteisöjä, kuten Mikko Puumalainen (ex-vähemmistövaltuutettu) vuosia sitten sanoi. Joku toinen voisi toki kysyä, onko tuollainen monikulttuurisuus tavoittelemisen arvoista, mutta tähän tuskin vastataan.


Kantasuomalaiset naiset tekevät perättömiä ilmoituksia raiskauksista enemmän, useammin ja useampia kuin ei-kantasuomalaiset. Noin yleisesti ottaen...

Luultavasti tekevät yleensäkin enemmän ilmoituksia, koska tulokaskulttuurin naisella ei usein ole mahdollisuutta ilmoittaa. Samira Bellil aikoinaan kirjoitti tuosta Ranskan lähiökulttuurista kuvottavaa esimerkkiä siitä, miten joukkoraiskaukset olivat varsin yleisiä noissa yhteisöissä. Islaminuskoinen yhteisö ei välittänyt, koska pojat ovat poikia. Tytön syytä oli se, jos jäi raiskattavaksi. Olisi pitänyt pysyä vain neljän seinän sisällä.
https://en.wikipedia.org/wiki/Samira_Bellil

Todellakin toivon, ettei tuollaista kulttuuria Suomeen tule siirtolaisuuden kautta..., Mutta kyllähän sitä tulee Ruotsin tyyliin.


Tuo Tuomio ja perikato löyhkää tekstissään epärehellisyyttä niin, että en ymmärrä että kukaan samansuuntaisesti ajattelevakaan häneen nojaisi.

olisiko sinulla ojentaa auttavaa kättä ja osoittaa jokin esimerkki tuon blogin epärehellisyydestä.

itse en ainakaan tällä hetkellä koe tuossa blogissa vilahtelevia viittauksia iltalehdessä esitettyihin lukuihin epärehellisinä, koska ilman vankempia perusteita lienee järkevämpää olettaa kyseessä olevan todellisesta iltalehden uutisesta joka oli lukijoiden käytettävissä tuon blogikirjoituksen ja siihen tulleiden kommenttien aikaan. en huomannut kommenteissaan kenekään kyseenalaistaneen blogissa esitettyjä viittauksia iltalehden uutiseen tai sen lukuihin.

eri asia olisi, jos ei kerrottaisi mistä esitetyt luvut ja alskelmat ovat peräisin. toki näin jälkikäteen tuntuu kovin mahdottomalta lähteä tutkimaan noita iltalehden esittämiä lukuja, koska niitä ei tunnu löytyvän.
pikemminkin iltalehden toimesta tässä ehkä hieman haiskahtaa jokin.

lisäksi tuossa blogissa viitataan yhtä avoimesti myös optulan lukuihin ja tilastoihin, jotka ovat yhä saatavilla.

lisäkysymyksenä: mitä mieltä olet tästä kirjoituksesta?
Tehdäänpä perussuomalaiseen malliin tilastoista totta
löytyisikö myös tuosta jotain tilastotietojen lukutaitoon meitä tavallisia kansalaisia opettavaa materiaalia, virheitä tai epärehellisyyttä?

kaikki apu otetaan kiinnostuneena vastaan.


Vantaan vankilassa on jo nyt enemmistö ulkomaan kansalaisia.

Vankilat ovat Suomen monikulttuurisimpia yhteisöjä, kuten Mikko Puumalainen (ex-vähemmistövaltuutettu) vuosia sitten sanoi. Joku toinen voisi toki kysyä, onko tuollainen monikulttuurisuus tavoittelemisen arvoista, mutta tähän tuskin vastataan.

tai voisiko tämä johtua vain siitä että monikulttuurisuus keskittyy suuriin kaupunkeihin ja Rikostilastoinnin vanhan totuuden mukaan suurimman osan rikoksista tekevät 15-39 vuotiaat miehet. Tähän ryhmään kuuluu 15 % suomalaisista ja 29 % ulkomaalaisista.
http://turmiojaperikato.blogspot.fi/2015/01/vertailun-vuoksi.html

Kirjoitan suhteellisuudesta, jota Xantippa ei joko halua tai pysty ymmärtämään.

Olkoon kaksi valtiota: Suomi ja kuvitteellinen Rotlandia (ei nimetä mitään).
Rotlandian väkiluku on 80 miljoonaa.
Varsin varmaa on että rotlandialaiset miehet raiskaavat moninkertaisesti sen mitä suomalaiset miehet.
Tämän väitteen informaatioarvo on siksi =0.

Jos sen sijaan väitetään että rotlandialaiset miehet raiskaavat suhteellisesti enemmän kuin suomalaiset miehet, tällä väitteellä on jo informaatioarvoa.
Suhteellisuus voidaan ilmaista esim. raiskauksia / 1000 miestä tai raiskausten kokonaismäärien suhteena verrattuna miespuolisten kansalaisten lukumäärän suhteeseen jne.
Jos raiskausten lukumäärien suhde on 20 ja kun miesten lukumäärien suhde on luokkaa 16 (80/5), voidaan väittää että rotlandialaiset raiskaavat enemmän, useammin ja useampia.
Mutta rotlandialaiset ovat ystäviämme eikä tuollaista saa mennä sanomaan.
olet kuitenkin valinnut esimerkkiisi niin suuret populaatiot että satunnaistekijät ovat ihan eri luokkaa kuin vaikkapa muutamien satojen tai tuhansien yksilöiden populaatioissa joissa jo yksikin rikosten tehtailija voi vaikuttaa lukuihin suuresti, etenkin kun suhteutetaan pieniä populaatioita suuriin ja lasketaan suhdekertoimia.

olisiko sinulla ojentaa auttavaa kättä ja osoittaa jokin esimerkki tuon blogin epärehellisyydestä.
Siis http://turmiojaperikato.blogspot.fi/2015/01/vertailun-vuoksi.html

Varsinainen blogi on sitoutunut niin vahvasti Iltalehden juttuun, että se vain heittelee pääosin epäselviksi jääviä väitteitä lehden piikkiin.
"[font=georgia]Tutkimusjakson aikana Suomessa asui 7 500 somalialaista, jotka tuomittiin rikoksista 150 kertaa. Se tarkoittaa, että Suomen somalialaiset tekivät 0,02 rikosta yhtä somalialaista kohti. Vertailun vuoksi mainittakoon, että saman ajanjakson aikana eduskunnassa istui 37 perussuomalaisten kansanedustajaa, jotka tuomittiin rikoksista 2 kertaa. Se tarkoittaa, että perussuomalaiset kansanedustajat tekivät 0,05 rikosta yhtä kansanedustajaa kohti."[/font]
Tämä on tietenkin vitsi. Varmaan lehdestä. Tuo 150 näytti ensimmäiseksi epätodennäköiselle. Luontonsa blogisti näyttää kommenttikeskustelussa.

Kommentoija kysyy romanien osuutta ruotsalaisten rikoksissa Suomessa. Turmio moneen kertaa kiistää etnisyystietoa olevan olemassa vaikka kertoo tutustuneensa Optulan raportteihin aihepiiristä.
"mistä sen muka voisi tietää? Ei rikostilastoissa eroteta "etnisiä ryhmiä", vaan kansalaisuuksia ja äidinkieliä, jotka löytyvät oikeuden asiakirjoista. Ja romaneillahan tuo äidinkieli on suomi tai ruotsi. Ei siinä mitään poliittisesti korrektia salailua ole, romani-taustalla ei nyt vain ole mitään merktystä, kun viranomainen pyrkii yksilön henkilöllisyyden varmistamiseen. Ymmärrän kyllä, että tämä "ruotsalaiset ovatkin romaneja" -teoria kiinnostaa eräitä piirejä, mutta romanit nyt ovat niin pienen pieni vähemmistö"
Noissa Optulan raporteissa kyllä todetaan romanien suuri osuus ruotsalaisten Suomessa tekemistä rikoksista - erityisesti suomea puhuvien Ruotsissa syntyneiden. Joissain suurissa rikoslajeissa oli muistaakseni puolet ruotsalaisten rikoksista Suomessa. Jopa niin että sen seurauksena ikä-, tulotaso- ja sukupuolivakioinnilla ei ruotsalaisten rikollisuus juuri laskenut. Siinä paljon puhuttaneessa viime vuoden Lehti&al raportissa. Turmio korostelee somalialaisten olevan rikollisuuskertoimissa ruotsalaisten alapuolella. Kommentoimaan tulee myös toinen blogisti joka näyttää Optula-raportin kohdan romaneista, mutta Turmio vain sönkkää että se voi tarkoittaa jotain muuta.
Yleisölle tarjolla olevissa datoissa etnisyyttä ei esitetä, mutta tutkijoiden käytettävissä tiedot toki ovat, jos ei muuten niin henkilön identifiointitiedolla väestörekisteristä - siis Optula on käyttänyt.

Vakiointia Turmio ylistää. Eli karrikoiden ulkolaisten suuri rikollisuus Suomessa johtuu siitä, että rikolliset käyvät Suomessa. Köyhät, huonosti koulutetut nuoret miehet ym. Niin ei ulkomaalainen rikollinen kai ole sen rikollisempi kuin yhtä rikollinen suomalainen. Mitäs se auttaa siihen ettei tykkää rikollisuudesta.

Täältäkin tuttuun tapaan tulee että määrällisesti suomalaiset tekevät suurimman osan rikoksista. Hitto, Ranskassa 7% muslimiväestö miehittää kaksi kolmasosaa vankilapaikoista. Minulle se vihjaa, että 10% muslimiväestölisäyksellä voimme saada rikollisuuden kolminkertaistettua.

Vaikka myöntää että ensimmäisen polven maahanmuuttajilla rikollisuus on yli kaksinkertainen, niin hehkuttaa ettei meille ole tullut toisen polven maahanmuuttajista ongelmaa. Eikä suostu näkemään että maahanmuuttajissa on rikollisuudeltaan hyvin erilaisia ryhmiä.

Turmio sanoo että raiskauksesta tuomittuja on vuosittain noin 60. En löytänyt tietoa joka yhdistäisi henkilön eri tuomioita, mutta tilastokeskus kertoo viime vuosina raiskauksista + törkeistä raiskauksista  150-200 tuomiota, joka ymmärrykseni mukaan usein käsittää useampia raiskauksia. En usko lukuun 60 eri raiskaajaa vuodessa. Enkä Turmion ilmoitukseen että 2006-2013 somaliraiskaajia on yhteensä tusina. Vähän myöhemmin kymmenkunta. Raiskaustuomioita tuolla jaksolla Somalian kansalaisille on 28. Todet luvut on minusta oikein tuoda esille mutta lukujen systemaattinen muuttelu on mätää. Luottamus menee kuin valtiovarainministeriltä.

Vaikka Turmio toteaa kolmanneksen raiskaajista ulkomaalaisiksi, niin hän kuitenkin sanoo "Suomessa asuvan naisen riski joutua kantasuomalaisen raiskaamaksi on yhä moninkertainen verrattuna riskiin joutua ulkomaalaisen raiskaamaksi." Tätä nimitän epärehelliseksi asenteeksi.

Puoli kommenttiketjua haukuttu toinen blogi Jaskanpauhantaa ei liity minuun, jos joku sellaista kuvitteli.
Tuon blogin kirjoittaja (Jaska Brown) tuli ketjuun asiallisin kommentein ja sai asiatonta kohtelua Turmiolta.

Emme tiedä onko Iltalehti "vakioinut" määrät ja sitten poistanut väärät tiedot netistä vai mistä on kyse mutta tarkoituksellisen harhaan johtamisen vaikutelman Turmio ja perikato antaa. Ei puutu kuin kaikki vaimojaan raiskaavat suomalaismiehet, mikä on perisuomalainen ominaispiirre - sitä en lukemassani osuudessa nähnyt

En viitsi kahlata blogin yököttävää kommenttiketjua loppuun. Sitähän tähän ketjuun jo viime kuussa runsaasti  copy-pastesit käsittämättömäksi puuroksi. Blogin kommenttiketjuun tutustuminen oli ihan ajanhukkaa. Mistään ei tullut vaikutelmaa, että kirjoitettuun voisi luottaa, eikä varmaan ollut tarkoituskaan vaan väittäminen. Tällä foorumillakin on vastaavaa tarjolla enemmän kuin tarpeeksi.

Toiseen yllytykseesi sinua kiinnostavan asian linkistä en sorru. Kerro itse näkemyksesi tällä foorumilla.
 

Kirjoitan suhteellisuudesta, jota Xantippa ei joko halua tai pysty ymmärtämään.

Olkoon kaksi valtiota: Suomi ja kuvitteellinen Rotlandia (ei nimetä mitään).
Rotlandian väkiluku on 80 miljoonaa.
Varsin varmaa on että rotlandialaiset miehet raiskaavat moninkertaisesti sen mitä suomalaiset miehet.
Tämän väitteen informaatioarvo on siksi =0.

Jos sen sijaan väitetään että rotlandialaiset miehet raiskaavat suhteellisesti enemmän kuin suomalaiset miehet, tällä väitteellä on jo informaatioarvoa.
Suhteellisuus voidaan ilmaista esim. raiskauksia / 1000 miestä tai raiskausten kokonaismäärien suhteena verrattuna miespuolisten kansalaisten lukumäärän suhteeseen jne.
Jos raiskausten lukumäärien suhde on 20 ja kun miesten lukumäärien suhde on luokkaa 16 (80/5), voidaan väittää että rotlandialaiset raiskaavat enemmän, useammin ja useampia.
Mutta rotlandialaiset ovat ystäviämme eikä tuollaista saa mennä sanomaan.

Jaa mennään siis ympäri. Minä sanon, että suhteellista, prosentuaalista raiskausta ei ole. Jos sinusta joku voidaan raiskata suhteellisesti tai prosentuaalisesti, se kertoneee mielenmaisemastasi. Kuten joku minua fiksumpi loihe lausumaan: puhutaan meilellään suhdeluvuista ja prosenttiluvuista, koska absoluuttiset, aktuaaliset luvut eivät kuulosta yhtä hyviltä.

Oletko sitä mieltä, että Suomessa raiskaa joku muu enemmän, useammin ja useamman kuin kantasuomalainen? Noh, suhteellisesti varmaan olet. Onhan se suhde luokkaa.


T: Xante
Oletko Xantippa ihan tosissasi?

Oletko Xantippa ihan tosissasi?

Olen aivan tosissani. Olen hyvin väsynyt tähän prosenttikeskusteluun, jota asian ympärillä käydään pitkin somea ja mediaa. En tosin ole ainut. Moni raiskattu on tähän kantaa sanoen, että keskustelun viesti on loukkaava. Ensinnäkin sen vuoksi, että viestinä on, että jos on raiskattu vain suomalaisen toimesta, niin onko se nyt niin vakavaa. Ja toiseksi, että raiskaus on kuule erittäin yksilöllinen tapahtuma. Sen kutistaminen prosenteiksi ja spekuloinniksi on loukkaava.

Oletan, että täällä ollaan aika akateemisella tasolla, ei ole raiskattuja tai raiskaajia, mutta osa tätä samaa somekeskustelua, jossa spekuloidaan raiskaajien luvuilla, tämäkin on. Kehotan sinua tutustumaan, mitä esim. poliisiviranomainen Elfgren on asiasta sanonut, löytyy tästäkin ketjusta, mutta en nyt jaksa alkaa uudelleen asiaa penkomaan.

Mutta oletko sinä sitä mieltä, että jos jätämme nämä prosenttipyörittelyt, Suomessa jotkut muut raiskaavat määrällisesti enemmän kuin kantasuomalaiset?

T: Xante

Mutta oletko sinä sitä mieltä, että jos jätämme nämä prosenttipyörittelyt, Suomessa jotkut muut raiskaavat määrällisesti enemmän kuin kantasuomalaiset?

Tätä ketjua on nyt näemmä jankattu 50 sivua (eikä ole kiinnostavammasta päästä), mutta ymmärtääkseni Jaska Jokusen esille tuoma data oli oikeellista. Yleensä 40 sivua paskaa ei näet muuta alkuperäistä asetelmaa. Sen tiedon perusteella muistaakseni ikä ja tulotaso vakioituna afrikasta ja lähi-idästä saapuvat miehet raiskaavat silti todennäköisemmin kuin suomalainen mies. Sitähän tässä haettiin: onko ulkomaalaisilla rikollisia taipumuksia enemmän kuin suomalaisilla.

Määrällisesti heitä ei ole enemmän Suomessa kuin kantasuomalaisia miehiä. Ilmeisesti olet vakavissasi, kun kerran kysyt.

ps. oletko samaa mieltä niiden feministien kanssa, joiden mielestä oli loukkaavaa esittää taltioitu luentotilaisuus aiheesta islam ja naiset , ja että Atheist, Secularist and Humanist Society:n kuuluisi pahoitella muslimeihin kohdistunutta loukkaustaan islamofobian levittämisestä?


Kirjoitan suhteellisuudesta, jota Xantippa ei joko halua tai pysty ymmärtämään.

Olkoon kaksi valtiota: Suomi ja kuvitteellinen Rotlandia (ei nimetä mitään).
Rotlandian väkiluku on 80 miljoonaa.
Varsin varmaa on että rotlandialaiset miehet raiskaavat moninkertaisesti sen mitä suomalaiset miehet.
Tämän väitteen informaatioarvo on siksi =0.

Jos sen sijaan väitetään että rotlandialaiset miehet raiskaavat suhteellisesti enemmän kuin suomalaiset miehet, tällä väitteellä on jo informaatioarvoa.
Suhteellisuus voidaan ilmaista esim. raiskauksia / 1000 miestä tai raiskausten kokonaismäärien suhteena verrattuna miespuolisten kansalaisten lukumäärän suhteeseen jne.
Jos raiskausten lukumäärien suhde on 20 ja kun miesten lukumäärien suhde on luokkaa 16 (80/5), voidaan väittää että rotlandialaiset raiskaavat enemmän, useammin ja useampia.
Mutta rotlandialaiset ovat ystäviämme eikä tuollaista saa mennä sanomaan.

Jaa mennään siis ympäri. Minä sanon, että suhteellista, prosentuaalista raiskausta ei ole.

Minä en ole sanonut itse raiskauksesta mitään (tuomitsen ne kaikki), mutta nyt voin sanoa: suhteellista, prosentuaalista raiskausta ei ole.

Siirtelet taas maalitolppia ja alat kinaamaan haluamastasi teemasta - ole hyvä vaan.
Huokaus. Aika tyypillinen sometilanne. En viitsi lukea muuta kuin omaan agendaani sopivan osion ja sillä perusteella sitten sanon sinulle saman jankkauksen kuin toisetkin ovat tehneet.

Siis lyhyesti Laika: se, mistä tämä suhdelukujen kanssa retvaaminen alkoi, oli kolmen vuoden ajalta julkaistut tilastot raiskaustuomioista. Näitä lukuja iloisest sitten murtolaskettiin, prosentoitiin ja tilastonikkaroitiin. Datajoukko, siis kolmen vuoden ajalta, oli 263, joista ulkomaalaisten (kaikki kansallisuudet) oli 48. Voit itse päätellä, mitä valmis ennustamaan tälläisen datajoukon perusteella. Jaskaa ei yhtään haittaa spekuloida, että niinniin mutta, jos se joukko ei olisikaan 48 vaan miljoona, niin siitähän sitten seuraisi. Minä en tälläistä ajattelua kovin älyllisenä pidä.

Muutenkin juuri tuo väite, raiskaa todennäköisemmin, on aivan älytön. Ei tämä ole mitään todennäköisyyslaskentaa, vaan ainoastaan tapahtuneilla raiskauksilla on mitään painoarvoa, minun mielestäni. Ei näillä spekulaatiolla naisten toiveista (suoraan sanottuna aika ala-arvoista). Ja se tilanne on, että useimmiten se on suomalainen mies nyt kumminkin on se, joka raiskaa. Raiskattua ei yhtään lohduta se, että katoppa, no sulla ei toi "todennäköinen" tilanne sitten toteutunutkaan.

En ota kantaa feministien mielipiteisiin jossakin toisaalta, itselläni ei tuosta asiasta ole tarpeeksi tietoa, jotta voisin omani muodostaa.

T: Xante
Sen tiedon perusteella muistaakseni ikä ja tulotaso vakioituna afrikasta ja lähi-idästä saapuvat miehet raiskaavat silti todennäköisemmin kuin suomalainen mies. Sitähän tässä haettiin: onko ulkomaalaisilla rikollisia taipumuksia enemmän kuin suomalaisilla.

Se tieto on poliisin tietoon tulleet raiskaukset ja/tai raiskauksesta tuomitut. Ilmeisesti 85-95% raiskauksista ei tule poliisiin tietoon ja syynä on yleensä se, että uhri kokee osasyyllisyyttä tapahtumaan tai uskoo muuten, ettei hänen tarinansa ole vakuuttava.  Se rikostyyppi johon nimen omaan ulkomaalainen syyllistyy, on tuntemattoman henkilön väkivaltainen puskaraiskaus. Ne ovat prosentin luokkaa kaikista raiskauksista ja ne pääsääntöisesti ilmoitetaan poliisille.

Huokaus. Aika tyypillinen sometilanne. En viitsi lukea muuta kuin omaan agendaani sopivan osion ja sillä perusteella sitten sanon sinulle saman jankkauksen kuin toisetkin ovat tehneet.

Siis lyhyesti Laika: se, mistä tämä suhdelukujen kanssa retvaaminen alkoi, oli kolmen vuoden ajalta julkaistut tilastot raiskaustuomioista. Näitä lukuja iloisest sitten murtolaskettiin, prosentoitiin ja tilastonikkaroitiin. Datajoukko, siis kolmen vuoden ajalta, oli 263, joista ulkomaalaisten (kaikki kansallisuudet) oli 48. Voit itse päätellä, mitä valmis ennustamaan tälläisen datajoukon perusteella. Jaskaa ei yhtään haittaa spekuloida, että niinniin mutta, jos se joukko ei olisikaan 48 vaan miljoona, niin siitähän sitten seuraisi. Minä en tälläistä ajattelua kovin älyllisenä pidä.

Joo, tilastollisesti joukko on hiukan liian pieni analyysiin, jos noin oli. Miljoona raiskausta olisi kova juttu.

Lainaus
Muutenkin juuri tuo väite, raiskaa todennäköisemmin, on aivan älytön. Ei tämä ole mitään todennäköisyyslaskentaa, vaan ainoastaan tapahtuneilla raiskauksilla on mitään painoarvoa, minun mielestäni.

Ai edes tapahtumatta jääneillä raiskauksilla ei ole mitään painoarvoa? Oho.

Lainaus

Ei näillä spekulaatiolla naisten toiveista (suoraan sanottuna aika ala-arvoista). Ja se tilanne on, että useimmiten se on suomalainen mies nyt kumminkin on se, joka raiskaa. Raiskattua ei yhtään lohduta se, että katoppa, no sulla ei toi "todennäköinen" tilanne sitten toteutunutkaan.

Aika moni nainen kuitenkin ei joudu raiskatuksi, ja he varmaan ennemmin haluaisivat kokea voivansa kulkea iltaisin kaupungilla pelkäämättä. Politics of fear perustuu ihmisten pelkoon, siis juuri se mistä vihervasurit ovat valittaneet viime päivinä. En usko että teesisi auttaa, siis se että useammin suomalaisia naisia raiskaavat suomalaiset miehet.


En ota kantaa feministien mielipiteisiin jossakin toisaalta, itselläni ei tuosta asiasta ole tarpeeksi tietoa, jotta voisin omani muodostaa.

Siellä linkittämässäni ketjussa tietoa on, löytyy koko tallenne.
Xantippan kritiikki näyttää kohdistuvan siihen, että melko pienestä aineistosta tehdään prognooseja.

Jos siis sen sijaan, että sanotaan "maahanmuuttajat raiskaavat moninkertaisesti per capita sen mitä kantasuomalaiset" sanottaisiin ""maahanmuuttajat ovat raiskanneet moninkertaisesti per capita sen mitä kantasuomalaiset" yksi valituksen aihe poistuisi?
Enpä usko.
Jos maahanmuuttajan raiskaamalle suomalaisnaiselle sanotaan "älä huoli, suomalaiset raiskaavat enemmän" olisi taas yksi huoli poistettu?
Enpä usko.

En haluaisi nähdä sitä tilannetta, että maahanmuuttajien raiskauksia on tarpeeksi prognoosin tekemiseen. Xantippan mielestä.

Xantippan kritiikki näyttää kohdistuvan siihen, että melko pienestä aineistosta tehdään prognooseja.

Jos siis sen sijaan, että sanotaan "maahanmuuttajat raiskaavat moninkertaisesti per capita sen mitä kantasuomalaiset" sanottaisiin ""maahanmuuttajat ovat raiskanneet moninkertaisesti per capita sen mitä kantasuomalaiset" yksi valituksen aihe poistuisi?
Enpä usko.
Jos maahanmuuttajan raiskaamalle suomalaisnaiselle sanotaan "älä huoli, suomalaiset raiskaavat enemmän" olisi taas yksi huoli poistettu?
Enpä usko.

En haluaisi nähdä sitä tilannetta, että maahanmuuttajien raiskauksia on tarpeeksi prognoosin tekemiseen. Xantippan mielestä.

Sinusta siis on ilmeisesti vallan sopivaa sanoa, että miehet (kaikista kansllisuuksista) taiskaavat paljon todennäköismmin. Heidän osuutensa raiskaajista on selvästi suurempi kuin heidän osuutensa västöstä. On siis ihan oikein, että kaikista miehistä varoitetaan potentiaalisina raiskaajina, koska tilastollinen todnnäköisyys on merkittävä. Kamalinta on se, ettet missään koskaan ja kenenkään miehen seurassa voi olla turvassa. Jopa aviomiehesi voi sinut raiskata. Miehet raiskaavat moninkertaisesti per capita. Aineistokin on tässä asiassa varmasti riittävän suuri.

Onko tässä tulkinnassa vikaa vai näinkö se menee?

On siis ihan oikein, että kaikista miehistä varoitetaan potentiaalisina raiskaajina, koska tilastollinen todnnäköisyys on merkittävä.

Ihan oikein koska naisia ei voi varoittaa potentiaalisina kohteina, eikä heille voi esim. sanoa "älä hortoile kännissä yöllä yksinäsi puistossa". Totta kai nainen saa hortoilla kännissä, saahan mieskin.

Mitä oikein yrität todistaa tällä viisastelullasi? Että olet oikeassa ja ainoa joka osaa tulkita tilastoja.
Totta kai niinhän se on.


Xantippan kritiikki näyttää kohdistuvan siihen, että melko pienestä aineistosta tehdään prognooseja.

Jos siis sen sijaan, että sanotaan "maahanmuuttajat raiskaavat moninkertaisesti per capita sen mitä kantasuomalaiset" sanottaisiin ""maahanmuuttajat ovat raiskanneet moninkertaisesti per capita sen mitä kantasuomalaiset" yksi valituksen aihe poistuisi?
Enpä usko.
Jos maahanmuuttajan raiskaamalle suomalaisnaiselle sanotaan "älä huoli, suomalaiset raiskaavat enemmän" olisi taas yksi huoli poistettu?
Enpä usko.

En haluaisi nähdä sitä tilannetta, että maahanmuuttajien raiskauksia on tarpeeksi prognoosin tekemiseen. Xantippan mielestä.

Sinusta siis on ilmeisesti vallan sopivaa sanoa, että miehet (kaikista kansllisuuksista) taiskaavat paljon todennäköismmin. Heidän osuutensa raiskaajista on selvästi suurempi kuin heidän osuutensa västöstä. On siis ihan oikein, että kaikista miehistä varoitetaan potentiaalisina raiskaajina, koska tilastollinen todnnäköisyys on merkittävä. Kamalinta on se, ettet missään koskaan ja kenenkään miehen seurassa voi olla turvassa. Jopa aviomiehesi voi sinut raiskata. Miehet raiskaavat moninkertaisesti per capita. Aineistokin on tässä asiassa varmasti riittävän suuri.

Onko tässä tulkinnassa vikaa vai näinkö se menee?

En tiedä yleisestä asenneilmapiiristä palstan miesten keskuudessa, mutta tiedän varmuudella vain yhden, joka puoltaa pedofiilien oikeutta solmia liittoja pikkutyttöjen kanssa. Aineisto ei ole tietenkään riittävän suuri esimerkiksi osoittamaan, josko suomalaiset miehet haluaisivat yleisesti laillistaa pedofilian. Sen sijaan meillä on laajempaa näyttöä siitä, missä maissa naisten oikeudet toteutuvat paremmin ja missä huonommin:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/Map5.1Discrepant_Behavior_compressed.jpg" />

Tuon kartan ja muutamien ketjun puheenvuorojen logiikan perusteella emme voi päätellä mitään esimerkiksi naisten fyysisen koskemattomuuden toteutumisesta Kongossa . Minun täytyy tunnustaa, että se Jaskan tilastoaineisto on kovin suppea, mutta ehkä otoksen pienuuden ongelma vähitellen korjaantuu, jos vain saamme enemmän nuoria pakolaismiehiä afrikasta ja lähi-idästä tänne.

Muokkaus: kuva on liian suuri, mutten tiedä miten sen saa pienempään kokoon.
Taas muokkaus: Kiitos Jaska vinkistä.

Olen hyvin väsynyt tähän prosenttikeskusteluun, jota asian ympärillä käydään pitkin somea ja mediaa. En tosin ole ainut. Moni raiskattu on tähän kantaa sanoen, että keskustelun viesti on loukkaava.

Prosenteissa ei ole minustakaan paljon keskusteltavaa - sen verran selvältä tilanne vaikuttaa.

Ihanko todella moni raiskattu on sanonut niiden prosenttien ahdistavan? Mitä minä olen nähnyt (pari puheenvuoroa), niin yksittäisten tekojen yksityiskohdilla revittely on ollut se tympeä juttu. Taisin muuten yhden tällaisen puheenvuoron linkittää tännekin.
Edellä olevia kirjoituksia lukiessani tuli jostakin syystä mieleeni Halla-ahon* jo kauan sitten esille nostama toiseuden käsite. Jo yli yhdeksän vuotta sitten (7.9.2006) hän kirjoitti, että "suvaitsevaisuusväki on haltioissaan muslimien toiseuden edessä". Hänen vanhat kirjoituksensa (joita hän on myöhemmin jonkin verran sensuroinut) ovat mielenkiintoisia, koska niistä käy ilmi hänen alkuperäinen ajatusmaailmansa. Tyyli on rennompi kuin myöhemmin, jolloin hänestä tuli poliitikko.

Pidän itseäni suvaitsevaisena mutta jossakin määrin eri merkityksessä kuin mihin Halla-aho viittaa.

Toiseudella Halla-aho tarkoittaa kulttuurillista ja etnistä erilaisuutta, johon hänen mielestään tietyt ihmiset Suomessa ovat ihastuneet jopa siinä määrin, että se näkyy halveksunta omaa kulttuuria ja etnistä ryhmää kohtaan. Toiseuden edustajista on tehty ihailun ja palvonnan kohteita. Halla-aho kirjoittaa:

"...tällainen glorifioiva ja nuoleskeleva lähestymistapa vie muslimeilta motiivin ja edellytykset muuttua joustavammiksi. Jos he itse valmiiksi tietävät olevansa ylivertaisia olentoja, ja jos me omalla käytöksellämme kerromme olevamme samaa mieltä, minkä ihmeen vuoksi he kokisivat tarvetta tehdä jotain integroitumisensa hyväksi?"

Blogikirjoittaja Ruukinmatruuna** puolestaan on sitä mieltä, että edessä häämöttää etninen konflikti, kun suomalaisten mitta tulee täyteen. Hän kirjoittaa "matumiehistä", "joiden keskimääräinen ÄO on 10-15 pistettä han-suomalaisia alhaisempi, joiden sivistystaso on suomalaista alhaisempi, joiden testosteronitaso on europideja korkeampi, joiden kulttuuri on äärimmäisen patriarkaalinen ja misogynistinen ja joiden sekä yhteiskunta että uskonto suorastaan kehottaa vääräuskoisten raiskaamiseen eikä pidä sitä minkäänlaisena rikoksena". Hän ihmettelee, miksi feministit näkevät nämä miehet "patriarkaatin ja misogynian uhreina" jopa enemmän kuin heidän mahdollisesti raiskaamansa naiset.

*(En katso olevani "halla-aholainen", koska tietyissä kriittisen tärkeissä näkökohdissa edustan täysin vastakkaista näkemystä kuin hän. Pidän häntä kuitenkin hyvänä kirjoittajana tietyin varauksin.)

**(En ole Ruukinmatruunan fani, vaikka usein viittaankin hänen kirjoituksiinsa. Hänen ongelmiaan ovat liioittelu, asioiden yksinkertaistaminen, liian pikaiset johtopäätökset sekä mutkien vetäminen suoriksi tulkintoja tehtäessä. Ja muutakin. Hän on mielestäni lisäksi jonkin verran ristiriitainen mielipiteissään.)

Tämänhetkinen häly ulkolaisten raiskauksista ryöpsähti päälle turvapaikanhakijoiden vyöryn myötä spontaanina puolustusreaktiona. Jälkikäteen on turha rypistellä, kun on jo housuissa. Tietoa odotettavan raiskaustapausten kasvun pohjaksi on niin ulkomailta kuin kotimaasta.
Ehkä jotkut ovat jopa oppineet jotain tilastojen käytöstä: tilastojen käyttömahdollisuudesta päätösten perusteena, ennusteiden epätarkkuudesta, tekniikoista ja niiden puutteistakin.

Raiskaukset on mediaseksikäs aihe ja siitä kertoo tämänkin ketjun viestimäärä. Raiskaukset ovat kokonaisrikollisuudessa ja pakolaisten rikollisuudessa aivan mitätön aihe, mutta sen kautta toivottavasti huomiota tulee oleellisempaankin ja kokonaisuuteen.

Raiskauksen käsite on itse asiassa varsin epämääräinen, pakottaminen sukupuoliyhteyteen. Pahoinpitely ja väkivalta on paljon selkempää rikkomusta. Epämääräisyydestä kertoo selvää kieltä, että raiskausrikosilmoituksista pieni murto-osa päätyy tuomioon, joka varmaan ilmoituksen tarkoituksena yleensä on. Samoin kuin se, että erilaisissa rikosuhrikyselyissä saadaan hyvin erilaisia määriä ilmoittamatta jääneistä seksuaalirikkomuksista tai sellaisten yrityksistä. Eri asteisia seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkauksia tapahtuu varmasti ilman että ne tulevat viranomaisten tietoon. Kaikki eivät rangaistavuuskynnystä ylitäkään. Epäilemättä osapuolten välit paljon vaikuttavat haluun puida seksuaalielämää viranomaisen kanssa. Oudon väkivaltainen päällekarkaus ilmoitetaan ja sen oman kumppanin vastenmielistä pyrkyä ei, jonka kanssa halutaan edelleen tulla toimeen. Tämä on luonnollinen tilanne ja näin ajattelisin että suurin piirtein ne raiskaukset, jotka ansaitsevat tulla ilmoitetuiksi, sisältyvät niihin jotka ilmoitetaan. Muiden edes nimittäminen raiskauksiksi on enimmäkseen huteralla pohjalla.
Semmoisen mielikuvan levittäminen, että vain pieni osa raiskausilmoituksista johtaa tuomioon, ei potentiaalisten raiskaajien keskuudessa toimi ainakaan raiskauksia estävänä tekona.
En tekisi sellaista johtopäätöstä, että raiskausilmoitus, joka ei päädy raiskauksesta epäillyn tuomioon, olisi huteralla pohjalla.

Huterilla raiskaukseksi nimitettäviksi ajattelin lähinnä rikosuhrikyselyiden seksuaaliseen tekoon pakottamisyrityksiä, joita kyselyiden luvut pääosin lienevät, no yrityksiksi jääneitä ehkä 80%. Ikäviä tapauksia nekin toki.

Pieni langettavien tuomioiden määrä minuakin askarruttaa. Muistelen että 30% ilmoituksista jää selvittämättömiksi, 10% poliisi toteaa että rikosta ei ole tapahtunut, jokin määrä sovitaan osapuolten kesken ja ilmoitus perutaan.
Suuri osa karsintaa tapahtuu syyttäjällä syyttämättäjättämispäätöksinä. Oikeuteen edenneistä pääosasta kyllä tulee langettava tuomio. Tähän en kaivele tarkistuksia mutta tuonne päin.


Tämänhetkinen häly ulkolaisten raiskauksista ryöpsähti päälle turvapaikanhakijoiden vyöryn myötä spontaanina puolustusreaktiona. Jälkikäteen on turha rypistellä, kun on jo housuissa. Tietoa odotettavan raiskaustapausten kasvun pohjaksi on niin ulkomailta kuin kotimaasta.
Ehkä jotkut ovat jopa oppineet jotain tilastojen käytöstä: tilastojen käyttömahdollisuudesta päätösten perusteena, ennusteiden epätarkkuudesta, tekniikoista ja niiden puutteistakin.

Raiskaukset on mediaseksikäs aihe ja siitä kertoo tämänkin ketjun viestimäärä. Raiskaukset ovat kokonaisrikollisuudessa ja pakolaisten rikollisuudessa aivan mitätön aihe, mutta sen kautta toivottavasti huomiota tulee oleellisempaankin ja kokonaisuuteen.

Raiskauksen käsite on itse asiassa varsin epämääräinen, pakottaminen sukupuoliyhteyteen. Pahoinpitely ja väkivalta on paljon selkempää rikkomusta. Epämääräisyydestä kertoo selvää kieltä, että raiskausrikosilmoituksista pieni murto-osa päätyy tuomioon, joka varmaan ilmoituksen tarkoituksena yleensä on. Samoin kuin se, että erilaisissa rikosuhrikyselyissä saadaan hyvin erilaisia määriä ilmoittamatta jääneistä seksuaalirikkomuksista tai sellaisten yrityksistä. Eri asteisia seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkauksia tapahtuu varmasti ilman että ne tulevat viranomaisten tietoon. Kaikki eivät rangaistavuuskynnystä ylitäkään. Epäilemättä osapuolten välit paljon vaikuttavat haluun puida seksuaalielämää viranomaisen kanssa. Oudon väkivaltainen päällekarkaus ilmoitetaan ja sen oman kumppanin vastenmielistä pyrkyä ei, jonka kanssa halutaan edelleen tulla toimeen. Tämä on luonnollinen tilanne ja näin ajattelisin että suurin piirtein ne raiskaukset, jotka ansaitsevat tulla ilmoitetuiksi, sisältyvät niihin jotka ilmoitetaan. Muiden edes nimittäminen raiskauksiksi on enimmäkseen huteralla pohjalla.

Puhut kyllä täyttä kukkua. Ei raiskaamisessa ole mitään epämääräistä. Eikä ilmoittamatta jättämisestä voi tehdä esittämiäsi päätelmiä. Jäähän myös parisuhde- ja perheväkivaltatapauksia ilmoittamatta. Onkos nekin "epämääräisiä" siis? Häpeä on varmasti erittäin merkittävä syy jättää raiskaus. Mutta ei se, että uhri tuntee häpeää, kerro mitään siitä, oliko kyseessä "oikea" raiskaus. Ihan samalla mekanismilla pedofiilien uhritkin tuntee häpeää eikä heille ole helppoa kertoa tapahtuneesta, mutta rikos siinä silti on kyseessä.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19