Huom! Selaat foorumin lukualuita, joten liittymä on hiukan erilainen.

Ketju Lainaa Print

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Pitkät => Fiilikset ja päivän mietteet (nro 1)

Tänään on kauppapäivä.
Ostan kahvimaitoa, margariinia, juustopalan ja ehkä kahvia.

Mikä ihana tekosyy poistua kotoa!
Tämä on hyvä ketju! On ihanaa, kun on upeat fiilikset. Vaikka tunne kestäisi vain vähän aikaa. Kun osaisi vain tarttua siihen. -Jatkumo.NET on ihana.

Oli hoppuinen päivä, joka venähti kymmentuntiseksi. Liukuva työaika on hankala aamuvirkulle, joka haluaa mennä kello seitsemäksi töihin päästäkseen puoli kolmen ja kolmen välillä lähtemään kotiin. Suurin osa kuitenkin tulee töihin kahdeksan ja yhdeksän välillä, joten usein käy niin, että nämä järjestävät palaveri iltapäivälle niin, että palaveri alkaa kolmelta, kuten tänään kävi, eikä niillä sitten ollut mikään kiire lopettaa, vaan asiaa riitti melkein viiteen asti.

Hyvä fiilis päivästä kuitenkin jäi eikä yhtään ole väsynyt olo vielä.
En osaa päättää onko vinkeää vai häiritsevää teettää pehmolelu joka on lemmikkisi kopio:

http://www.earthporm.com/this-company-creates-exact-plush-toy-replicas-of-your-pets/?ts_pid=2
On ollut jotenkin levottoman jännittynyt ja olo, mikä sinänsä ei ole harvinaista. Syynä ovat osittain raha-asiat eli huoli siitä, mihin suuntaan ne kehittyvät. Pahin pelko on tietenkin tulojen romahdus oman toiminnan - ei laittoman toiminnan vaan tietämättömyyden ja siitä johtuvien mahdollisten väärien päätösten - takia, mikä on kädestä suuhun elävälle ja muillekin kauhuskenaario. Mutta ei enempää tästä asiasta. Nämä ovat pelkkiä sosiaalipummin huolia.

Tänään tein yhden lajin henkilökohtaisen ennätyksen. Kävin hiihtämässä lämpimämmässä säässä kuin koskaan aikaisemmin. Yleensä sukseni eivät luista lainkaan, vaan keräävät pohjiinsa jäätynyttä lunta, jos lämpötila lähenee nollaa. ”Hiihtäminen” muuttuu silloin sukset jalassa kävelemiseksi, mikä on hankalaa. Tänään kuitenkin ilmatieteen laitoksen sivu näytti näille seuduille 9,1 astetta plussaa, ja silti oli mahdollista hiihtää. Syynä oli karkea rakeinen lumi, joka ei tarttunut suksien pohjiin kuten normaali lumi. Luisto vaihteli välttävästä hyvään ollen keskimäärin tasolla tyydyttävä miinus. Vanha latu oli vielä hiihtokelpoinen, vaikka lumi sieltä täältä olikin jo sulanut.

Olen lueskellut kirjaa ”Kolmannen valtakunnan vieraat”, jossa kerrotaan suomalaisten yhteyksistä natsi-Saksaan. Olen parhaillaan lukemassa kirjoittajien arviota siitä, mitä Suomessa tiedettiin ja ketkä tiesivät saksalaisten tekemistä ”ei-toivotun” aineksen joukkomurhista. Kirjassa kerrotaan, ketkä Suomen puolella olivat päätekijöitä ja innokkaimpia yhteistyömiehiä näissä puuhissa. Valpon poliisit, mikä ei liene yllätys. Lapissa heidän kerrotaan jopa henkilökohtaisesti teloittaneen sotavankeja. Päätekijä pakeni kirjan mukaan sodan jälkeen Venezuelaan eikä joutunut vastuuseen teoistaan.

Mielenkiintoinen on myös kirjassa toistettu Kekkosen toiminta. Presidentin tuleva poliittinen ura oli vähällä tuhoutua Saksan yhteyksien takia, mutta kohtalo puuttui peliin, ja Kekkosen maine säilyi ministeri- ja presidenttikelpoisena. Joskus tulevan historian suunta on pienistä asioista kiinni.

Lukemani kansanmurhakuvaukset yhä mielessäni selasin nettiä ja vilkaisin, mitä eräät suomalaiset nykyajan ”aatteen miehet” kirjoittelevat. Jos ajat olisivat toiset, mitä nämä ihmiset saisivatkaan aikaan. Seuraavassa näytteenä ruutukaappaus heidän mielenmaisemastaan.

http://aijaa.com/cUs7YH
Huikeita revontulia Kuopiossa noin 15 minuuttia sitten!

Käykääpä katsomassa näkyykö teillä jotakin vastaavaa!

Hyvvee yötä!

Huikeita revontulia Kuopiossa noin 15 minuuttia sitten!

Käykääpä katsomassa näkyykö teillä jotakin vastaavaa!

Hyvvee yötä!

Pitääpä katsoa. Huomenna on paska päivä, lääkärissäkäynti. Ei vakavaa, mutta ikävää.


Huikeita revontulia Kuopiossa noin 15 minuuttia sitten!

Käykääpä katsomassa näkyykö teillä jotakin vastaavaa!

Hyvvee yötä!

Pitääpä katsoa. Huomenna on paska päivä, lääkärissäkäynti. Ei vakavaa, mutta ikävää.

juu, eilenhän niitä oli isosti.

äsken ei näkynyt mitään täällä päin suomea.

Hyvät yöt ja tsemppiä huomiseen


... Jatkumo.NET on ihana.

Hui, vähän mua pelottaa kirjoitella palstalla, joka on jonkun mielestä ihana... niin me ihmiset ollaan erilaisia. Heittoa ei pidä ottaa liian vakavasti. Tällaisissa kohdissa ymmärrän miehiä: asiaan, asiaan.  ;D


... Jatkumo.NET on ihana.

Hui, vähän mua pelottaa kirjoitella palstalla, joka on jonkun mielestä ihana... niin me ihmiset ollaan erilaisia. Heittoa ei pidä ottaa liian vakavasti. Tällaisissa kohdissa ymmärrän miehiä: asiaan, asiaan.  ;D

Vanhastaan tiedetään, että synnintunto pitää ihmisen kaidalla ja turvallisella tiellä. Nautinnollinen elämä on taas hyvin epäilyttävää. Sinä ilmeisesti haluat olla muurahainen; minä sen sijaan olen heinäsirkka.
Tänään pääsin vihdoin ensimmäisen kerran tällä viikolla lähtemään ajoissa töistä, kun oli pakko. Olin varannut hammaslääkärin tarkistusajan niin, että ehdin mukavasti kun lähden heti liukuman alussa. Hammaslääkärin jälkeen kävin Itiksessä pitkästä aikaa ostoksilla ja odottelin tyttäreni työn päättymistä ja tulimme sitten yhtämatkaa kotiin.

Reilu puoli vuotta nyt takana jälkipolven kanssa jälleen samassa pihapiirissä ja hyvin on luonnistunut. Eivät ole ottaneet velvollisuudekseen käydä kyläilemässä, vaan tulevat käymään, jos siltä tuntuu. Välillä toimitan lähikaupan virkaa, kun keittiöni tuntuu olevan paremmin varustettu kuin heidän. Minulle tässä on ollut aika paljon sosiaalisuuden opettelemista, kun ehdin olla yksin jo aika monta vuotta. Ei ehkä ole pahitteeksi tuokaan muutos :)

Ihmetyttää miten suoraan ne kauppakeskuksessa olevat liittymien myyjät yrittävät huijata ihmistä saadakseen kaupat tehtyä.

Erehdyin vastaamaan myyjän kysymykseen samalla kuin torjuin hänet kohteliaasti. Kerroin tälle missä firmassa on puhelinliittymäni ja missä netti. Netti oli juuri tämän myyjän edustamassa, joten hän innostui, että nyt laitetaan puhelin samaan pakettiin ja yhdelle laskulle. Kerroin, että en halua siirtää puhelinliittymääni, sillä mistään en saa yhtä edullista ja tarpeeseen sopivaa; eli noin 3-4 kk:n välien tulee parinkympin lasku.

Annoin kuitenkin, puheisiin kun oli käyty, hänen tarkistaa olisiko hänellä tarjota edullisempaa samantasoista nettiliittymää. Selailtuaan aikansa edestakaisin ruudulla tietojani (lauleskellen  :o ::) ), hän yhtäkkiä hän kysyi puhelinnumeroani, johon liittymä laitetaan, numerohan pysyy samana. Hiukan jo ärsyyntyneenä sanoin, että sinunhan piti katsoa löytyykö tarjousta nettiliittymään ja puhelinta ei siirretä. Myyjä totesi vain, että minulla on määräaikainen voimassa elokuulle ja minun pitää sitten palata asiaan.

Kiusallinen kokemus kaiken kaikkiaan. Mietin, että miten noihin pysäyttelijöihin oikein pitäisi suhtautua? En välittäisi olla epäkohtelias, mutta sitten niistä on vaikea päästä eroon, jos en ole ko. tuotteen tarpeessa. Tämä ei suinkaan ole ollut ainoa saman suuntainen kokemus. edellisellä kerralla sähkönmyyjä oli todella päällekäyvä innokkuudessaan ja melkein kävi käsiksi, kun olin lähdössä pois tilanteesta.

Kiusallinen kokemus kaiken kaikkiaan. Mietin, että miten noihin pysäyttelijöihin oikein pitäisi suhtautua? En välittäisi olla epäkohtelias, mutta sitten niistä on vaikea päästä eroon, jos en ole ko. tuotteen tarpeessa. Tämä ei suinkaan ole ollut ainoa saman suuntainen kokemus. edellisellä kerralla sähkönmyyjä oli todella päällekäyvä innokkuudessaan ja melkein kävi käsiksi, kun olin lähdössä pois tilanteesta.

Olen ottanut sen linjan, että jos yksi kohtelias ei riitä, niin sitten olen tyly. Ammattitaitoiset kaupalliset toimijat yleensä uskovat kohdallani sen ein. Näinä aikoina kaduille kuitenkin ilmaantuu suuri joukko amatöörejä kauppaamaan vaaliehdokkaita. Nämä ihmiskauppiaat eivät osaa kunnolla lukea kuljijoista ettei heidän kauppatavaransa kiinnosta. Erityisen ärsyttäviä ovat vähän tunnetumpien poliitikkojen apupojat ja -tytöt. Nämä wanna-be-poliitikot pyrkivät väkisin henkilökohtaiselle reviirille. Heitä kohtaan olen lähtökohtaisesti kielteinen. Joskus tosin huvitan itseäni ja kerron ehdokkaan kauppaajalle edustavani päin vastaista aatetta esim. persun kauppaajalle olen vihreä mamunhalaaja ja vihreälle olen suursikatilallinen kepulainen jne. Tänään olin sen verran aikaisin liikenteessä, että vaalitelttoja vasta pystyteltiin ollessani kaupungilla. Niinpä sain liikkua rauhassa.
Nytpä pitääkin ihan uudella tavalla perehtyä eduskuntavaaliehdokkaisiin, kun olen muuttanut vaalipiiristä toiseen, eli Helsingistä Uudellemaalle. Eipä ole aikaisemmin yhtään tullut vilkuiltua muita kuin oman vaalipiirin ehdokkaita ehkä yhtään vielä ole katsonut, mitä täällä "maalla" on tarjolla.

Klikuttelin eilen aikani kuluksi sitä leikkimielistä Ylen Kandideittia kumpaakin sukupuolta ja laajalla ikäskaalalla ihan vain katsoakseni näkyykö edes joitain tuttuja nimiä. Oli! Tommi Läntinen, jonka ehdokaskuva oli kuin viikon ryyppyputken jäljiltä. Ihmettelen miksi ei ole edes vaivautunut siistimään itseään kuvaan, jos on vakavalla naamalla liikkeellä. No, enpä Läntistä olisi muutenkaan valinnut. Huomattavan vähän tuttuja nimiä tuli vastaan ja kyllästyin pian kliutettuluun.

Ehkä sitten pitää kokeilla onneaan hiukan vakavahenkisemmillä vaalikoneilla :)
Viikko sitten torstaina aivan yllättäen alkoi kurkkua kutittaa, joka muuttui kuivaksi yskäksi. Yskää oli vaikea saada loppumaan ja se muuttui koko ajan repivämmäksi. Ihmettelin, mistä voisi olla kyse. Olenko allerginen jollekin? Join vettä ja otin muutaman kerran päivässä yskänlääkettä. Öistä selvisin juuri ja juuri. Sitten sunnuntaina tapahtui raju käänne. Nopeasti muutamassa tunnissa nousi korkea kuume, runsas nuha, kurkkukipu, lihaskivut. Menin tutkimaan nettiä. Ja oireet sopivat täydellisesti influenssan diagnoosiin. Mutta kaikki loppui yhtä yllättäen kuin alkoikin; tänä aamuna tunsin itseni korkeintaan toipilaaksi ja jaksoin kävellä kohtuullisen pitkän lenkin koiran kanssa. Kumma juttu. Edellisestä influenssasta on ainakin vuosikymmen.
:)ihmeparantuminen! ===minä otan aina liikunnan jälkeen (ukon-hattu-uutetta!)

-eli eccina-forcea, sillä olen tuon vilustumisen torjunut, jotkut sanovat sen olevan

alkoholia, siittä en tiijä mutta toimiin ku "tauti! ;)

Tänään meinasi eräs pyöräilijä törmätä, tai oikeasti törmäsi minuun. Tai minä häneen. Miten vain. Olin ihan unen pöpperössä.

Törmäys päättyi vastaanottavaan haliin. Kaappasin sen vähän vanhemman naisen syleilyyn.

Joten päivä kyllä lähti lämpämin kivasti!

Törmäys päättyi vastaanottavaan haliin. Kaappasin sen vähän vanhemman naisen syleilyyn.

Puumaa Juha metsästää   ;D

Ps. Monreposissa olisi kasaribileet...
;) :-*
.
K y l m ä .
Minua ärsyttävät vallitsevaa systeemiä puolustelevat tyypit, jotka perustelevat systeemiä puolustelevat mielipiteensä systeemin esittämillä olettamuksilla ja valheilla. Tällaisen tyypin kanssa on ärsyttävä keskustella, koska hän pelaa sellaisten sääntöjen mukaan, jotka takaavat sen, että hän on oikeassa ja minä väärässä, kävi miten kävi.

Jos esimerkiksi esitän jollakin foorumilla esimerkin tapauksesta, jossa kansalainen on saanut kokea epäoikeudenmukaista tai muulla tavoin huonoa kohtelua viranomaisten taholta jonkin epäoikeudenmukaisen lain takia, vastaväittäjä kumoaa mielipiteeni sillä, että systeemi on täydellinen, eikä ole olemassa epäoikeudenmukaisia lakeja. Jos kansalaisen ja systeemin intressit ovat ristiriidassa, systeemi on aina oikeassa ja kansalainen väärässä. Vastaväittäjä puolustelee kansalaisen kokemaa kohtelua sillä, että kansalainen on tehnyt väärin, kun ei ole noudattanut lakia. Oma vika siis.

Vaikka millä tavoin yrittäisi osoittaa tälle ihmiselle, että kansalainen ei todellakaan ole tehnyt mitään pahaa eikä siten ansainnut kohteluaan, tai että kohtelu on joka tapauksessa ollut liian julmaa, hän ei suostu myöntämään sitä, koska jos hän myöntäisi sen, hän joutuisi myöntämään, että systeemissä on vikaa. Ja sitä hän ei myönnä.

Esitän käytännön esimerkin, mikä sai minut kirjoittamaan tämän jutun.

Erään blogin kommenttiosastolla keskusteltiin samasta asiasta kuin monilla foorumeillakin viime päivinä eli rangaistusten ankaruudesta. Kirjoitin, että minua ei haittaa, jos joku pääsee liian helpolla, mutta jos luen uutisen, että joku on saanut kohtuuttoman ankaran rangaistuksen, se ärsyttää ja tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Esimerkkinä mainitsin eteläsuomalaisen liikemiehen saaman 11000 euron sakon ylinopeudella ajamisesta. Systeemin puolustaja vastasi niin kuin voi olettaa systeemin puolustajan vastaavan. Hän sivuutti pohdinnan siitä, että reaalimaailmassa on tapahtunut ja otti perustelunsa suoraan systeemin propagandasta:

”Mitä taas ylinopeussakkoihin tulee, niin ökymiljonääri ei suinkaan kärsi sen takia että hän on miljonääri vaan sen takia että hän vaaransi lähimmäisensä hurjastelullaan. Sellaisesta piittaamattomuudesta kuuluukin olla seurauksia jotka toimivat varoituksena ja muistutuksena.”

Todellisuudessa ökymiljonääri ei vaarantanut kenenkään turvallisuutta. Tapaus, josta tuomio tuli, on esitetty televisiossa, ja olen itsekin nähnyt sen. Nopeutta oli 37 kilometriä tunnissa, eikä lähimailla ollut ketään, joka olisi vaarantunut.

Koska systeemin puolustaja perustelee väitteensä systeemin esittämällä ”ylinopeus vaarantaa aina muut” -tyyppisellä propagandalla, hänen on mahdotonta myöntää, että joku voisi ajaa ylinopeutta vaarantamatta muita. Vaikka muita ei olisi olemassakaan, muut vaarantuisivat silti, koska propagandassa niin sanotaan. Ja vaikka 37 kilometriä tunnissa ei näyttäisi hurjastelulta eikä olisi hurjastelua, se olisi sitä kuitenkin, koska propagandassa niin sanotaan. Se lakkaisi olemasta muita vaarantavaa hurjastelua ainoastaan silloin, jos nopeusrajoitus poistettaisiin.

Valtiolla on yksinoikeus päättää, onko jokin asia jotakin. Sillä, mitä asia oikeasti on, ei ole merkitystä, koska valtiolla on monopoli määritellä, mitä asiat ovat puhuttiinpa nykypäivästä tai historiasta. Ei ole olemassa muuta oikeasti kuin valtion määrittelemä oikeasti. Se taas voi olla mitä sattuu eikä se välttämättä vastaa kansalaisten käsityksiä, joilla puolestaan ei ole merkitystä.

Politiikka ratkaisee. Neuvostoliiton tyyppisessä diktatuurivaltiossa valtion määrittelemät oikeasti ja todellisuudessa olivat jotain aivan muuta kuin miten yksityiset kansalaiset näkivät asioiden olevan omassa todellisuudessaan.

Systeemin puolustaja korvaa tosiasiat valtion propagandalla. Hän voittaa aina väittelyt, koska valtion propaganda on virallisesti totta, vaikka se olisi toisessa – varsinaisessa - todellisuudessa millaista valhetta tahansa.

Systeemin puolustajan motiiveja voi vain arvella. Onko hän sisältä niin tyhjä, että tyhjyys pitää täyttää virallisella tiedolla, vaikka se riitelisi sen kanssa, mitä ihminen silmillään näkee ja korvillaan kuulee. Kun pumppaa itsensä täyteen virallista tietoa, kokee kai olonsa turvalliseksi. Silloinhan on aina oikeassa. Ei ole ristiriitoja. Ei tarvitse itse ajatella. Tarvitsee vain muistaa ulkoa opitut propagandalauseet. Niillä pärjää.

Minua ärsyttävät vallitsevaa systeemiä puolustelevat tyypit,

Itse ärsyynnyn ihmisistä, jotka yleensä tai aina asettuvat yleisen mielipiteen puolelle asiaa sen kummemmin miettimättä. Se on oikeastaan ärsyttävin piirre, mikä ihmisessä voi olla. Systeemin puolustaminen on tavallaan sama asia, puolustetaan organisaatiota ihmistä vastaan.
Kopek:
systeemi on ilmeisen ristiriitainen "olio": kapitalistinen systeemi on mahdollistanut sen, että systeemin puitteissa subjekti (jota sinä varmasti kutsuisit "yksilöksi") voi kerryttää niin paljon tuloa, että päiväsakkojärjestelmän puitteissa häntä rangaistaan noin raskaasti.

Jos systeemi itse on subjektinsa mahdollistanut suhteellisesti noinkin rikkaana toimijana, eikö se saa myös rankaista omaa subjektiaan yhtä ristiriitaisen epäoikeudenmukaisesti niin halutessaan?

Positiivista epäoikeudenmukaisuutta (systeemin piirissä on mahdollista kerryttää kohtuuton määrä tuloa) vastaa negatiivinen epäoikeudenmukaisuus (nimellisestä rikkeestä on mahdollista saada määrältään kohtuuton rangaistus).

Minua häiritsee enemmän tuo ensiksi mainittu epäoikeudenmukaisuus, siksi ehkä päivän fiiliksissäni toiseksi mainittu epäoikeudenmukaisuus (vaikka kertomasi tapaus onkin naurettava: hiljalleen lipumisesta sakkoa) aiheuttaa lähinnä hymähdyksen.

Minua ärsyttävät vallitsevaa systeemiä puolustelevat tyypit, jotka perustelevat systeemiä puolustelevat mielipiteensä systeemin esittämillä olettamuksilla ja valheilla. Tällaisen tyypin kanssa on ärsyttävä keskustella, koska hän pelaa sellaisten sääntöjen mukaan, jotka takaavat sen, että hän on oikeassa ja minä väärässä, kävi miten kävi.
...
Todellisuudessa ökymiljonääri ei vaarantanut kenenkään turvallisuutta. Tapaus, josta tuomio tuli, on esitetty televisiossa, ja olen itsekin nähnyt sen. Nopeutta oli 37 kilometriä tunnissa, eikä lähimailla ollut ketään, joka olisi vaarantunut.
...
Systeemin puolustajan motiiveja voi vain arvella. Onko hän sisältä niin tyhjä, että tyhjyys pitää täyttää virallisella tiedolla, vaikka se riitelisi sen kanssa, mitä ihminen silmillään näkee ja korvillaan kuulee. Kun pumppaa itsensä täyteen virallista tietoa, kokee kai olonsa turvalliseksi. Silloinhan on aina oikeassa. Ei ole ristiriitoja. Ei tarvitse itse ajatella. Tarvitsee vain muistaa ulkoa opitut propagandalauseet. Niillä pärjää.

Olen ilmeisesti ärsyttävä systeeminpuolustelijatyyppi, koska esitin toisessa ketjussa, että kyseisen esimerkkitapauksen tuomio oli periaatteellisesti oikein. Jatkan siis ärsyttämistä kertaamalla "olettamuksia ja valheita".

Varmaan helpompi on aloittaa siitä, onko yli kymppitonnin sakot oikein. Olen edelleen sitä mieltä, että ehdottomasti kyllä. Jotta rangaistukset eivät olisi liian kovia tai lieviä eri henkilöille, meillä on päiväsakkojärjestelmä. Toiselle satasen hankkiminen on saman työn takana kuin toiselle kymppitonni. Niinpä tosiaan suurelta tavallisen ihmisen korvaan kuulostava sakko on hyvä rangaistus.

Entä onko 37 kilometrin tuntinopeudesta oikein antaa rangaistus? Riippuu monestakin seikasta. Paikalla oli nopeusrajoitus 5 km/h. Tämä tarkoittaa yli 30 km/h ylinopeutta tai pahemmin määriteltynä seitsenkertaista ylinopeutta. Oli oikeuden tuomion perustelu kumpi tahansa, niin kyllä tuo täyttää ylinopeuden määritelmän. Joten jonkinmoinen rangaistus on paikallaan. En ota kantaa päiväsakkomäärään.

On esitetty ettei kyseinen veneilijä aiheuttanut vaaraa muille liikenteessä oleville, koska niitä ei kanavanpätkällä ollut. Samaa perustelua käytetään tyhjällä tiellä kaahatessa. Mutta kyse on ennakoitavuudesta. Tästä ei ole pitkä aika kun eräs autoilija lähti ylittämään valtatietä Kaakkois-Suomessa. Samalla tiellä kaahasi virka-auto ministeri takapenkillä kyydissä. Tien ylittäjän pitää varmistua, että ehtii alta pois ennen päätietä kulkevia. Nyt tienylittäjä ei voinut ennakoida ministerin auton nopeutta huonoin seurauksin. Veneilijän kohdalla on kyse on vastaavasta asiasta - vaaraa ei aiheudu ennen kuin kolahtaa, silloin vain on liian myöhäistä.

Asioissa voi olla lieventäviä tai vaavasti koventavia tekijöitä. En muista kerrottiinko uutisoinnisa mitä oikeus oli tulkinnut niistä. Eli oliko annettu päiväsakkomäärä mistä kohtaa skaalaa tuon tyyppisestä rikkeestä. Asiat harvoin ovat yksiselitteisiä. Julkisuudessa on esimerkkitapauksestamme uutisoitu venekaaharilähtöisesti. Tähän monet, myös minä, ovat antaneet vastareaktionsa.
Varsin pitkälle olen Hayabusan kanssa samaa mieltä.
Hayabusa tarkasteli rikosta ja tilannetta, Kopek lähtee siitä että systeemi (ilmeisesti se että häneltä ei kysytä) on väärin.

Systeemillä tarkoitettaneen sitä, että kansa valitsee varsin vapaissa vaaleissa edustajansa parlamenttiin, ja parlamentti säätää lait. Tuomiovalta on oikeuslaitoksella ja toimeenpanovalta hallituksella, jonka sisäministeriö on poliisin "esimies".
Tämä on siis väärin, ilmeisesti koska kansa äänestää väärin.

Kopek hyökkää valtion vallankäyttöä vastaan useassakin kohtaa vuodatustaan. Se on niin helppoa, vaihtoehtoa hän ei rohkene sanoa. Yksi varsin populistinen esimerkki ei saa minua vakuuttuneeksi että systeemi on väärä ainakaan siltä osin.
Ei näy Lappeenrannan ja Lemin välillä kuutostiellä peltipoliiseja?
https://scontent-bru.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/s526x395/11031136_933354320029783_7021192045613116620_n.jpg?oh=acb769410c42e87d038406a42e3c7e2f&oe=559D012B

Ajattelin ottaa kännykällä kuvan naamastani, printata sen ja laittaa kesämökkimme seinään ja sitten siinä kuvan lähellä lukee:

"Täällä vartioin minä."

Keijo Kullervo
Meillä on jo "Fiilikset ja päivän mietteet". Onko ihan varma että KeijoKullervo tarvitsee mietteilleen oman ketjun?
Laajenna sinäkin Keijo Kullervo maailmankuvaasi - ja käväise Kouvolassa!
Matkalla on muistaakseni muutama kameratolppa.

Ps. mökkivahtina selfietä paremmin voisi toimia belfie  ;)

Meillä on jo "Fiilikset ja päivän mietteet". Onko ihan varma että KeijoKullervo tarvitsee mietteilleen oman ketjun?

Tämä päivä onkin ihan erikoinen päivä.

Jäin tänä päivänä eläkkeelle 10 vuotta sitten eikä se ollut mikään  huhtikuun ensimmäisen päivän pila.


Ystävällisesti...

Keijo Kullervo

Nyt alkoi hyvä hengähdystauko poikkeuksellisen toimeliaan jakson jälkeen. Kiirettä on ollut niin töissä kuin vapaa-aikanakin, mikä on ottanut hiukan voimilla ab-kuurin aikana. Mutta nyt lepoa ja rentouttavia kotiaskareita. Viherkasvit ovat kaivanneet jo pitkään keväthuoltoa, mutta asia on lykkääntynyt milloin mistäkin syystä ja jos ei syytä ole ollut, niin hyviä tekosyitä on löytynyt.

Neljällä lomapäivällä pääsiäisen vuoksi saa runsaan viikon mittaisen loman. Senkin jälkeen on vielä toista viikkoa käyttämättä vanhoja lomia ja niistä jouduin osan siirtämään toukokuulle, kun koko ryhmämme ei voi olla poissa samaan aikaan ja olin taas viimeinen, joka muisti varata loma-aikoja. Eipähän ollut kuin pari irtopäivää mahdollista sijoittaa enää huhtikuulle tämän lomaviikon jälkeen, siksi loput menivät siirtoon.
-päivänrisusavotta suoritettu, siipan kanssa!

-erittäin hyvää fengshuita suhteeseen!!

-huvi ja hyöty samalla! :) :) :)

Sorry jos en oikein voi osallistua. On vähän taas erilaista fiilispuolella.
Juha hei, ei mitään hätää. Ison J:nkin sanotaan lepäilleen aina välillä.
Kyllä se lepo tavalliselle ihmisellekin välillä on tarpeen.


Itse olen ihmetellyt miten päivät karkaavat käsistä. Paljon kaikenlaista pientä puuhaa olisi tehtävänä, mutta ei aina jaksa innostaa ja sitten tulee pelattua koneella vähän turhankin paljon. Paikallaan nököttäminen taitaa syödä energiaa paljon enemmän kuin ahertaminen. Monesti viikonloppuna tai lomalla olen paljon väsyneempi kuin hetkisten työpäivien jälkeen.

Perjantaista asti yritin löytää sopivaa hetkeä kouliakseni chilini ja vasta tänään sen hetken löysin, tai pikemminkin pakotin itseni sen tekemään. Harmittaa, että olen sitä lykännyt ja olen niiden kanssa näin myöhässä. Tosin alkuvuosi on ollut niin synkeä, että ilman lisävaloa niistä aikaisemmin olisi tullut ihan rimpuloita.

Jotain tehdäkseni nyt lomalla tarjouduin parille vaahtosammuttimen kokoiselle iltapäivähoitajaksi. Tuleepahan tähänkin huusholliin taas hiukan vipinää. Samalla saan hyvän tekosyyn jättää jotain tylsempää puuhaa tekemättä :)

Monesti viikonloppuna tai lomalla olen paljon väsyneempi kuin hetkisten työpäivien jälkeen.
Ei tavatonta ja iän myötä lisääntyy että rauhoittuminenkin ottaa aikansa. Lepääminen on kuitenkin hyödyksi ja tarpeen.
Nuorena sanottiin, että pitkään nukkuminen kaunistaa. Veli a4 äänestysketjussa todistaa, että olen jo aika kaunis.
Pitkään laiskottelin pitkään huonolla omallatunnolla. Mutta vanhempanakin oppii.

Pääsiäinen on omiaan rauhoittumiseen jos ei ole muuta. Liikuntakaverit vetivät välistä eikä tänään ollut muuta. Kaupatkin kiinni. Paitsi paistoin karitsanpaistin. Lihalämpömittari on elinaikani suuria keksintöjä.
Yksinelämisen ainoana haittana näen sen, että ei ole kukaan potkimassa liikkeelle. En tarkoita, että tämä toinen välttämättä tekisi aktiivisesti itse mitään. Riittää, että itse olen ottanut puheeksi jonkun tekemisen, niin tunnen asiakseni myös sen tehdä. Ei tule lykättyä tekemisiä syyttä suotta hamaan tulevaisuuteen. Yksinhuoltajana sain päivät pyörimään helposti, kun ipanoille kerroin edeltäkäsin milloin mitäkin tehdään. Nämä olivat mestareita pitämään minut aikataulussa. Kissojen kanssa elellessä on vain kaksi kellonaikaan sidottua tehtävää, kissojen aamuruoka ja kissojen iltaruoka. Näistä nuo pitävät tarkoin huolen, muusta tekemisestäni eivät piittaa.

Viimeisen kuukauden aikana olen alkanut tuntea itseni hyvin vajavaiseksi, kun olen seurannut Kamarin ketjustojen sikiämistä. Tähän ikään mennessä en ole vielä oppinut tutkailemaan sisintäni, millainen ihminen olen, vatvomaan suhdettani ympäristöön ja muihin ihmisiin, tutkailemaan motiivejani milloin jääkaapilla käyntiin, milloin johonkin muuhun tekemiseen jne. En tiedä sitten olenko ollut vain liian kiireinen pysähtyäkseni noiden asioiden äärelle vai onko elämäni vain liian yksinkertaista tai jopa pinnallista, ettei siinä juuri ole ainesta syvällisesti pohdittavaksi kovin pitkään. Kuuluuko ihmisen loputtomasti analysoida itseään ja tekemisiään?

Tästä päivästä jäi kivat fiilikset, vaikka ei juurikaan hiljaista hetkeä ole ollut.
Kuuntelin autolla ajaessani Katariina Sourin ohjelmaa, jossa hän haastattelee Tuomas Enbuskea. On mielenkiintoista kuunnella kahden mensalaisen keskustelua. Ohjelma jäi vähän kesken, joten kuuntelen sen loppua parhaillaan Yle Areenasta.

En yleensä harrasta viihdeohjelmia, mutta nyt katsoin uteliaisuudesta viime viikolla nauhoitetun David Hasselhoff shown. Jostakin syystä katsominen oli ajoittain kiusallista. Katsoinkin joitakin kohtia pikakelauksena. Ohjelmassa esiteltiin suomalainen kuuluisuus Maria joku... täytyy katsoa ohjelmatiedoista... Veitola. Hasselhoff kysyi, miksi hän on niin kuuluisa.

En ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä henkilöstä. Myös ulkonäkö oli täysin vieras. Suomessa voi siis olla kuuluisa, vaikka osa ihmisistä ei tietäisi kuuluisuudesta tai koko henkilöstä mitään.

Toinen esimerkki on vanhempi. Joitakin vuosia sitten tiedotusvälineet kertoivat suurena uutisena, että Nightwish oli erottanut solistinsa Tarja Turusen. En ollut koskaan kuullut sen enempää Nightwishistä kuin Turusestakaan. En vieläkään tiedä, millaista musiikkia kyseinen orkesteri tai yhtye tai bändi, tai miksi sitä pitää sanoa, tekee. En tiedä, onko se iso, vai onko se pieni. Tiedän ainoastaan nimen, koska se on esiintynyt julkisuudessa. Turusen ulkonäöstä minulla on uutiskuvien perusteella jonkinlainen käsitys. Googlatessani laulajan nimeä huomasin, että tapahtumasta onkin jo 9½ vuotta.

Suomessa voi siis olla kuuluisa yhtye ja kuuluisa laulaja, vaikka osa ihmisistä ei tietäisi niistä mitään. Ennen vanhaan, kun televisiokanavia oli yksi tai kaksi, tavalliset television kuuluttajatkin olivat suuria julkkiksia. Entisaikojen elokuvatähdet olivat myös.

Voisikohan kuuluisuutta mitata prosenteissa, eli kuinka monta prosenttia suomalaisista tietää julkkiksen. Matti Nykänen ja Mika Häkkinen ovat todennäköisesti olleet aika korkean prosenttiosuuden kuuluisuuksia. Kauan vaikuttaneet johtavat poliitikot lienevät myös.

Kuka mahtaa olla kaikkien aikojen kuuluisin suomalainen.

http://areena.yle.fi/radio/2713168

Viimeisen kuukauden aikana olen alkanut tuntea itseni hyvin vajavaiseksi... En tiedä sitten olenko ollut vain liian kiireinen pysähtyäkseni noiden asioiden äärelle vai onko elämäni vain liian yksinkertaista tai jopa pinnallista, ettei siinä juuri ole ainesta syvällisesti pohdittavaksi kovin pitkään. Kuuluuko ihmisen loputtomasti analysoida itseään ja tekemisiään?

Mitäpä jos onkin niin päin, että psyykkisesti kaikkein ehjimmät vatvovat itseään ja tekemisiään kaikkein vähiten... ?

Mitäpä jos onkin niin päin, että psyykkisesti kaikkein ehjimmät vatvovat itseään ja tekemisiään kaikkein vähiten... ?

Luulen samoin. Yleensäkään ei kannata pysähtyä miettimään asioita, jos ne toimii.

Toisaalta voi olla myös niin, jos jokin ei toimi, on ainoa järkevä asia pysähtyä. Kelailua voi yrittää, jos sen arvelee auttavan.

Jos ei itse ymmärrä pysähtyä törmäilyssään, niin vaatimus tulee viimeistään muilta. Usein muilta tuleva vaatimus on sitä, että joutuu olemaan heittopussina. Siihen ei kuulu niin paljoa itseohjautuvuus, vaan pelkkä muiden mukaan toimiminen. Se ei pysyvänä ratkaisuja käy oikeasti myöskään sille, joka pyrkii kertomaan sen, miten asioiden tulisi olla.

Kuuntelin autolla ajaessani Katariina Sourin ohjelmaa, jossa hän haastattelee Tuomas Enbuskea. On mielenkiintoista kuunnella kahden mensalaisen keskustelua.

Näitä mensalaisia arvostetaan nykyään liikaa. Itse olen elänyt yhden, Mensan sisäisen hierarkian mukaan, huippuälykkään, kanssa kohta sen 40 vuota ja, no jaa, näihin vuosiin on mahtunut monta aivan tolkutonta rimanalitusta.

Voisikohan kuuluisuutta mitata prosenteissa, eli kuinka monta prosenttia suomalaisista tietää julkkiksen. Matti Nykänen ja Mika Häkkinen ovat todennäköisesti olleet aika korkean prosenttiosuuden kuuluisuuksia. Kauan vaikuttaneet johtavat poliitikot lienevät myös.

Kuka mahtaa olla kaikkien aikojen kuuluisin suomalainen.

Itse arvelisin Urho Kekkosen olevan kaikkien aikojen kuuluisin suomalainen, mutta kuulun siihen sukupolveen, joka pohti kuka valitaan uudeksi kekkoseksi Urkin väistyttyä tehtävästään. Voi olla, että nykyisellä koululaissukupolvella Kekkonen on yksi nimi historiassa muiden joukossa?

Lienee suurikin ero kysytäänkö vain suomalaisilta vai kysytäänkö koko maailmalta kuka suomalainen on tunnetuin. Kun ottaa huomioon Suomen syrjäisyyden maailmanpolitiikassa ja ajan kulumisen Kekkosen ajoista, varmaan "kaikkien aikojen" kuuluisinta suomalaista pitää etsi tuoreemmista maailmanvalloittajista. Martti Ahtisaari voisi olla yksi kuuluisimmista.

Yksi mittari on googlemainintojen lukumäärä ja se sitten antaakin aivan erilaisen tuloksen. Listalla on monia suomalaisia, joista hädintuskin olen kuullut. Listan muodostamsiessa ongalmana on lisäksi se, miten ja kuka noita osumia etsii.

Tässä yksi lista viiden vuoden takaa: http://www.ilmatar.net/~np/kuuluisat/

Tämän kymmenen vuoden takaisen listan mukaan Linus Torvalds olisi ylivoimainen ykkönen: http://www2.hs.fi/extrat/kulttuuri/kuuluisin/suomalainen.html


Kuuntelin autolla ajaessani Katariina Sourin ohjelmaa, jossa hän haastattelee Tuomas Enbuskea. On mielenkiintoista kuunnella kahden mensalaisen keskustelua.

Näitä mensalaisia arvostetaan nykyään liikaa. Itse olen elänyt yhden, Mensan sisäisen hierarkian mukaan, huippuälykkään, kanssa kohta sen 40 vuota ja, no jaa, näihin vuosiin on mahtunut monta aivan tolkutonta rimanalitusta.

Älykkyys ja tolkku ovat eri asioita. Niin taitavat olla myös älykkyys ja järki. Ja tunteisiinhan älykkyys ei taida suuremmin vaikuttaa. Tunteet puolestaan ohjaavat tekojamme monesti enemmän kuin järkisyyt ja älyllinen pohdinta. Älymystön edustajia on mukana mitä ihmeellisimmissä asioissa, poliittisissa haihatteluissa, ääriliikkeissä ym., joista tyhmemmät älyävät pysyä erossa. Ehkä tässäkin on taustalla tunne-elämä. Älykäs haluaa kokea, että hän on edistyksellinen ja kuuluu yhteiskunnan soihdunkantajiin. Eivät kuitenkaan kaikki. Ja voihan tyhmempikin kuvitella itsestään vaikka mitä.

Tyttäreni oli vähän aikaa Mensan jäsenenä läpäistyään testin. Hän ei viitsinyt kuitenkaan enää maksaa jäsenmaksua. Vaikka blogikirjoittaja Ruukinmatruuna tyypitteleekin älykkäät ihmiset sosiaalisesti kömpelöiksi ja poikkeaviksi, hänen yleistyksensä ei voi koskea kaikkia. Eivät esimerkiksi Souri ja Enbuske vaikuta sosiaalisesti eristyneitä nörttityypeiltä. Tyttärellänikin on erittäin laaja kaveripiiri. Hän tutustuu ja ystävystyy ihmisiin hyvin nopeasti missä tahansa.

Jos vielä palataan aiemmin mainitsemaani radio-ohjelmaan, Enbuske esitti siinä mielenkiintoisia havaintoja naisten ja miesten luovuuden eroista. Hän oli pannut merkille, että miesseurassa puhutaan yleensä asioista kuten politiikasta tai tekniikasta tai muusta tällaisesta. Naisten seurassa puhutaan sen sijaan ihmisistä ja ihmissuhteista. Tällaisen havainnon minäkin olen tehnyt niissä piireissä, joissa liikun.

Miehet puhuvat autoista ja laitteista ja matkoista ja muista tämän tyyppisistä asioista mutta eivät kovin paljon ihmisistä ja ihmisten suhteista. Totta kai tällaisistakin asioista voidaan puhua, jos ne liittyvät jotenkin ”aiheeseen” eli siihen varsinaiseen asiaan, mistä puhutaan. Voidaan esimerkiksi pohtia poliittisen puolueen asioita ihmissuhdenäkökulmasta, eli miten johtajilla menee keskenään. Voidaan puhua valtataistelusta ja poliittisesta juonittelusta. Asioiden käsitteleminen on kuitenkin pinnallisempaa kuin naisten keskusteluissa, joissa ihmissuhteet ovat pääosassa.

Kun nainen kertoo työstään ja työpaikastaan, hän kertoo siellä olevista ihmisistä ja heidän keskinäisestä kemiastaan. Kun mies kertoo työstään ja työpaikastaan, hän kertoo ohjelmista ja laitteista ja rakennuksesta ja parkkipaikasta ja aikatauluista ja niin edelleen. Voi hän tietysti kertoa ärsyttävästä pomostaankin, eli eivät ihmiset täysin pois suljettu aihe ole.

Vaikka käytin edellä sanoja mies ja nainen, käytän niitä tekstin ulkopuolella aika vähän. Ne ovat jotenkin ulkopuolisia kuvauksia. Koen vieraaksi ja suorastaan kiusalliseksi käyttää näitä nimityksiä tutuista ihmisistä. Voin esimerkiksi sanoa, että tiellä käveli joku nainen tai joku mies. Mutta jos tiedän kyseisen henkilön nimeltä, en sano häntä naiseksi tai mieheksi. Itseäni en myöskään ajattele miehenä... yök, tuntuu pahalta kirjoittaakin asiasta. Samoin en myöskään ajattele tuttaviani miehinä – olenhan tuntenut heistä useimmat lapsuudestani ja nuoruudestani saakka. Milloin meistä muka jotain miehiä on tullut. Olemme tyyppejä, kavereita, tuttuja. Olemme ihmisiä, joilla on nimet.

Yhdistän ”mies” -sanaan mainoksissa esiintyvän maskuliinisen arkkityypin, joka haisee partavedelle valkoisessa paidassaan. Hän on virallinen ja tärkeä. Hän on – jos ei fyysisesti niin ainakin henkisesti – vanhempi kuin minä. Hän ei ole leikkisä. Hän ei ole rento. Hän on vakava ja tärkeä.

http://image.made-in-china.com/2f0j00CjaEnGKhYRog/2012-Fashion-Business-Mens-Dress-Suits-LJ-1211-.jpg

Ajatus naisesta on väljempi. Kriteerinä on kenties ikä, vaikka en osaakaan sanoa, missä iässä tyttö muuttuu naiseksi. Se riippuu ehkä asiayhteydestä. Itse asiassa on kiusallista joutua miettimään, miksi naispuolista henkilöä pitäisi nimittää. Ehkä samaa pätee miespuolisiinkin.

http://dbsjeyaraj.com/dbsj/wp-content/uploads/2013/03/PKFM031913.jpg

Erään kyselyn mukaan ”World’s Most Gorgeous Woman Politician”.

Jos itse joudun pukemaan johonkin tilaisuuteen puvun, mitä tapahtuu erittäin harvoin (viimeksi tätini hautajaisissa syksyllä) koen olevani ei oma itseni aivan kuin olisin jonkinlaisessa naamiaisasussa. Kun tapahtuman jälkeen riisun asun päältäni ja vedän farkut jalkaani ja rähjäisen puseron päälleni, muutun taas omaksi itsekseni. Jotain kertonee se, että en osaa edes sitoa kravattia, vaan jonkun muun on se pantava. Ehkä on ollut jonkinlaista kapinaa ”aikuisten maailmaa” ja virallisuutta ja pukukulttuuria kohtaan, että en ole opetellut.
Kaikkein vaikein kysymys minulle on aina ollut ja tulee aina olemaan, näin uskon, että kuka MINÄ olen?

Hyvä, oikea kysymys, nyt vain kysyt itseltäsi, kuka tuota kysyy.?

Onko se kysyjä, joku muu kuin ajatus?

Minulle aina välillä tulee mieleen saman suuntainen kysymys: Mitä, jos minä en olisikaan minä, vaan joku muu? Missä olisin ja mitä tekisin?

Ajatus on tullut usein vielä jossain päivittäisessä rutiinissa, jossa ajatus harhailee vailla päämäärää, esimerkiksi työmatkallani. Kysymyssarja jatkuu kysymyksellä: Jos minä en olisi minä, niin mitä tässä juuri nyt olisi? Olisiko tyhjä paikka metrossa tai nykyisin bussissa, vai olisiko joku muu ottanut tämän paikan. Tuskin olisi kuitenkaan matkalla samaan kohteeseen kuin minä juuri nyt. Jonkun muun, tai varmaan joidenkin muiden, olisi pitänyt tehdä ne työt, jotka pitkän työurani aikana olen tehnyt työnantajalleni. Minulla on tätä kautta ollut paikka ja tehtävä maailmassa, mutta en olisi korvaamaton.

Korvaamaton olen ollut vain siinä, että kolme tytärtäni olemassa. Juuri nämä kolme. Juuri heitä ei olisi voinut syntyä ilman minua. Ajatus saa minut tuntemaan itseni hyvin merkitykselliseksi siitäkin huolimatta, että en heitä ole yksi saanut aikaan.

Melkoisia kysymyksiä, joista tuntuu pää vain menevän pyörälle.  :-\

Viimeisen kuukauden aikana olen alkanut tuntea itseni hyvin vajavaiseksi, kun olen seurannut Kamarin ketjustojen sikiämistä. Tähän ikään mennessä en ole vielä oppinut tutkailemaan sisintäni, millainen ihminen olen, vatvomaan suhdettani ympäristöön ja muihin ihmisiin, tutkailemaan motiivejani milloin jääkaapilla käyntiin, milloin johonkin muuhun tekemiseen jne.

Yleensä en Kamarin aiheita lue, tuollaiset tutkailut ja vatvomiset ovat minun mielestäni turhanpäiväisiä.

Olen huomannut Hipin muuttuneen ahkerammaksi kirjoittajaksi verrattuna muutaman kuukauden - takaiseen aikaan. Ihan kiva.
Aktivoitumiseni on ollut yllätys itsellenikin. Ympäristönvaihdos hieman rennompaan on tehnyt hyvää, etenkin kun pahin kuohunta on toivottavasti nyt ohi. Lisäksi on ollut noita vanhoja lomia pidettävänä, joten luppoaikaa on ollut tavallista enemmän.

Luen yleensä paljon laajemmalta alueelta aiheita kuin mihin itse osallistun. Lukiessa kyllä usein herää jotain mietteitä, mutta ei välttämättä sellaisia, jotka ansaitsevat paikan varsinaisessa ketjussa. Tämä sekalaisia mietteitä sisältävä ketju on minusta oivallinen paikka varsinaisen ketjun ja Tislaamon välimaastossa. Voi kirjoittaa mietteistään häiritsemättä niitä, jotka varsinaiseen aiheeseen ovat kovin syventyneet.


Olen huomannut Hipin muuttuneen ahkerammaksi kirjoittajaksi verrattuna muutaman kuukauden - takaiseen aikaan. Ihan kiva.

Olen saman pannut merkille, Hippi on ohittanut Juhan sisällön tuottajana. Lienee menossa totaalinen osien vaihto: Hipistä tulee mestarijuhailija ja Juhasta kaappitosikko.

Kiitos huomautuksesta.
Ehkäpä on parasta pitää taas taukoa.


Kiitos huomautuksesta.
Ehkäpä on parasta pitää taas taukoa.

Ei kannata pitää, foorumi pysyy hengissä teidän urakoitsijoiden ansiosta.


Ei Hippi tosikkoudestaan helposti eroon pääse.

Häneen se näyttää liimautuneen ikävällä tavalla.

Muutenhan Hippi olisi loistava ja jopa älykäskin Foorumisti.

Mielestäni hänen oma tosikkoutensa rajaa mahdollisuuksia suureen läpimenoonsa.

Minusta Hippi on arkisuuden mestari. Sellaisesta voi kasvaa arjen sankari.
"Eipä taida meistä olla lähtemään mökille tänään.
Eilisen urakan jälkeen roppa on kuin hakatulla sammakolla... Joka paikka on vähän kipeänä....
Sitä se tekee vaikka käymme molemmat kuntoilemassa ja uimassa, mutta ihan eri lihaksiin haravoiminen taitaa käydä. Kiva kun sai huomata että on ainakin yli sata- kaksisataa lihasta joista en ole tiennyt mitään?
Tuntuu ainakin siltä.
https://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/ihminen.htm
Onneksi on vasta huhtikuu ja aikaa tehdä niitä mökkihommia myöhemminkin... Lupasi kyllä sateitakin tänne Lappeenrannan seuduille iltapäiväksikin...
Onhan niitä ilmoja."

Keijo Kullervo
Miksei kukaan ole avannut NHL-ketjua, avataan vain näitä ihmisaiheita?

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18