Huom! Selaat foorumin lukualuita, joten liittymä on hiukan erilainen.

Ketju Lainaa Print

0 1 2 3

Ketjukaiset => Ajatuksia ja ideoita uudesta

Näkökulma jää foorumina historiaan.

Jatkan tosiaan sanasatama.net-projektilla siinä kun ehdin. Kivaa puhdettta.

Jatkosta voisin muuten sanoa, jatkopaikasta riippumatta, että sopivampaa mukananaoloa voisi miettiä. Vähän töksähtävää ollut meininki. Hyvä yrittää olla väleissä kaikkien kanssa. Hyvä, ettei ole suuremmin häiriöksi kellekään. Jotain pienempää. Jotain sujuvampaa. Hyvä tavoite.
Hienoa Juha! Tämä on oikea paikka keskustella tulevasta uudesta foorumista. Sekin on hyvä, ettei tätä moderoida, mutta uutta näkökulmaa on varmaankin pakko ainakin kevyesti moderoida. Mitä useampi moderaattori, sitä pienemmäksi yksittäisen moderaattorin taakka kevenee. Ehdotan tulevan foorumin uudelle moderointitiimiille omaa "suljettua osastoaan", jossa he voisivat yhdessä kehittää foorumia ja päättää mahdollisista sanktioista nopeasti ja rauhassa. Näkökulma meni vähin erin pilalle myös siksi, että omistaja tuntui lopulta päättävän yksin kaikesta ja usein vieläpä pikaistuksissaan ja antipatioissaan rypiessään. Näkisin uuden foorumin moderaattoeina mielelläni Xantipan, Tummasilmäsusannan, Socrateen, Hayabusan ja Antti Ladonlukon. Itseoikeutettuna ylläpitäjänä toimisi foorumin luoja. Tällä hetkellä hän näyttäisi olevan Jimi.

Muitakin hyviä ehdokkaita tulee mieleen, mutta liian suureksi modejoukkoa ei kannata paisuttaa. Nuo ehdotukseni eivät ole missään sopivimmuusjärjestyksessä, mutta kunnioituksestani naissukupuolta kohtaan panin heidät ensiksi listalleni. Itse en missään tapauksessa halua moderaatiotiimiiin, sillä ehdottaisin ensimmäisenä kaikkien aikojen foorumihäirikön, Sepen alias Outomaan Sutin sulkemista foorumilta ja kenties muutaman muunkin huru-ukon tai häirikön eristämistä sitä mukaa, kuinka he käyttäytyvät foorumilla. Oma käytöksenikään ei ole ainakaan toistaiseksi ollut mallikelpoista, joten minut voi myös heittää foorumilta, mikäli huru-ukkoklikin syytökset foorumin ilmapiirin pilaamisesta, riidanhaastamisesta ja solvaamisesta osoittautuvat niin räikeiksi, että moderoititopimenpiteelle kohdallani on tarvetta. Ylläpidolta ja moderaattoreilta toivon, etteivät he suostu manipuloitaviksi. Ylläpidon manipulointi on pilannut monta foorumia ja luulen sen pilaanneen Näkökulmaakin ja vaikuttaneen osin ylläpidon päätökseen lopettaa foorumi. Tosin despoottisellakin omistajalla on oikeus tehdä, mitä haluaa foorumillaan, eikä hänen ole mikään pakko kuunnella jäsenistöä.

En tiedä sinusta, Sepestä ja muista, joilla on ollut paljon kipakkaa vääntöä painotetusti. Itselleni riittää, että tulen taas jonkin verran seesteisemmäksi kaiken kanssa. Samaa toivoo muillekin. Nämä menevät kuitenkin jokaisella omaa tahtiaan. Jokainen jatkosaitti määrittää erikseen tarkemmat puitteet, joiden varassa mennään.

Se on kyllä tärkeää, että linjat on, olivatpa löysät tai tiukat.

Oma agenda on suosia erilaisia ratkaisuja. Olen tykästynyt heterogeenisten ratkaisujen ideaan. Samoin foorumeitten väliseen vaihdantaan ja ajatusten vaihdantaan yleensäkin.

Keskustelijamäärää kun saisi vaikka Facebookista sopiville jatkoille ...

Juha, mikä tämän välilaskupaikan suhde on Jimin tekeillä olevaan foorumiin?
Onko sinulla Jimin kanssa jotain yhteistyötä siinä Jimin projektissa vai onko tämä välilaskupaikka kohti sitä foorumia, joka sinulla on nyt työn alla?

Minua hiukan huolettaa porukan hajaantuminen jos näitä projekteja on useampia ja kaikki vetävät eri suuntiin.
Se googlen kyljessä oleva kai on tarkoitettukin ihan yhteydenpitopaikaksi eikä sillä kai ole tarkoituskaan pitempään jatkaa, mutta onko nyt tosiaan sitten syntymässä kaksi pysyväksi tarkoitettua, jotka voisi nähdä jopa kilpailijoiksi keskenään ja vielä erikseen Outomaan kanssa?

Hipin kysymyksiin vastausta ...


Juha, mikä tämän välilaskupaikan suhde on Jimin tekeillä olevaan foorumiin?

Jimin projektissa oli takkuilua. Ilmoitti siitä Näkkärille. Kun saa valmiimpaa, niin varmaan ilmoittaa. Nyt voi tehdä sen vaikka täällä.


Onko sinulla Jimin kanssa jotain yhteistyötä siinä Jimin projektissa vai onko tämä välilaskupaikka kohti sitä foorumia, joka sinulla on nyt työn alla?

Täältä voi lähteä minne suuntaan vain. Jimin tai vaikka sanasatamaan, jos saan itse sen valmiiksi, jne.


Minua hiukan huolettaa porukan hajaantuminen jos näitä projekteja on useampia ja kaikki vetävät eri suuntiin.

Se googlen juttu ei oikein vakuuta. Outomaa on ollut aina. On eräs vaihtoehto nytkin.
Tämä on ihan yhtä hyvä foorumi kuin mikä tahansa muukin. Ei muuta kuin muotoilemaan sääntöjä, ellei Suomen laki riitä. Ilmottaudun mielelläni moderointiraatiin. Lepposampi värimaailma olisi kiva juttu, koska sinisyys vain pahentaa sinisen valon haittoja.

Sitten vaan heittelemään keskutelunavauksia ja odottelemaan inttäjiä!

..ehdottaisin ensimmäisenä kaikkien aikojen foorumihäirikön, Sepen alias Outomaan Sutin sulkemista foorumilta ja kenties muutaman muunkin huru-ukon tai häirikön eristämistä sitä mukaa, kuinka he käyttäytyvät foorumilla.
Näin avaa hibiscus uransa tällä foorumilla.

Jotta Adminilla olisi edes teoreettinen mahdollisuus toteuttaa hibiscuksen märkä uni (ja sulkea minut foorumilta), rekisteröidyin tänne.

Toivon että saamme nähdä ja kokea asiallistakin keskustelua.

Moderaattoreita näköjään kaivataan ja ehdotellaan, vaikka Admin ei niitä suunnittele nimeävänsä.
Hayabusa kertoi mahdollisen moderaattoriagendansa olevan Xantipan bannaaminen, minkä takia hibiscus ilmeisesti ehdottaa Xantippaa - ihan Hayabusan mieliksi.

Itse en koe olevani huru-ukko, mutta en pahastu jos joku huru-ukko minua sellaiseksi nimittää. Vaivansa kullakin, kaikkea ei voi parantaa.
Toivottavasti tässä aiheessa pystytään keskustelemaan ajatuksista ja ideoista, jotka koskevat uutta perustettavaa foorumia, eikä viestintä ajaudu keskusteluun keskustelijoista. Toivon myös, että tänne rekisteröidytään lähinnä keskustelemaan siitä aiheesta, miksi Juha tämän foorumin perusti. Henkilökohtaisista syistä tänne ja uudelle foorumille rekisteröityminen ei mielestäni ole kovinkaan älykästä.
Kirjoitanpa tänne, en viitsi avata uutta ketjua:
Pitäisikö alueen Aketemia nimi olla Akatemia?
Näkökulmaa on enää muutama tunti - kunnes Näkökulman talkkari on saanut kotonaan lapset nukkumaan. Monen Suomen parhaana pitämän harrastuksena pyöritetyn yleisfoorumin taru päättyy. Sitä ennen tänään on vielä arkisto auki ja arkiston helmiä voi itselleen kopioida.

Jälkimainingeissa kelluu vielä sitä ja tätä, josta hyvinkin vielä jonkinmoinen keskustelupaikka saadaan kerätyksi.

Outomaa on aikoinaan irtautunut Näkökulmasta ja siellä on kirjoitellut koko joukko henkilöitä, jotka ovat kirjoittaneet myös Näkökulmalla. Näkökulman päättyessä moni varmaan katselee Outomaan menoa aprikoiden omaa kiinnostustaan myös sinne.

Outomaa sen paremmin kuin tämä tai tekeillä oleva akatemia.net ei ole Näkökulma vaan näkökulmalaisille mahdollisuutena oleva keskustelupaikka. Google-ryhmälle Toinen näkökulma kiitos varalaskupaikan varaamisesta, mutta ainakin minun vaikutelmani on että se poikkeaa tekniikaltaan liikaa istuakseen pysyväksi ratkaisuksi (alueet varmaan toteutettava erillisinä ryhminä, sitoutuu vahvasti Google-profiilin kokonaisuuteen). 

akatemia.net on tuhlannut etsikkoaikaansa muodostaa internetkeskustelufoorumi. Nyt tämän välittäjäfoorumin tultua käyttöön, akatemia.netiltä odotetaan käynnistyessä enemmän valmista kuin täällä on. Käsitykset poikkeavat, millainen on hyvä keskustelufoorumi. Oma käsitykseni on pitkälti Näkökulman pitäjien käsityksen suuntainen. Kaikenkarvaiselle kokeilulle en anna erityistä arvoa. Tavoitteena on hyvä keskustelu. Joka tapauksessa käsitykseni on lähempänä Näkökulman peruslinjaa kuin Näkökulmalla heiteltyjen muutosideoita. Mielestäni sellaisella foorumilla jolla ei ole tunnistettavaa tyyliä ja henkeä, ei ole perustetta tulla valituksi. Hyvä foorumi on sellainen jossa on luettavana kiintoisia keskusteluketjuja, huono sellainen jossa vallitsee ilkeily, henkilötason riitely, tyhjänpäiväinen jaarittelu. Lähtökohtana on, että tekniikka toimii ja on selkeää. Sen päälle tulevat fiksut ihmiset jotka tekevät keskustelun laadun, ihmiset ymmärtävät toistensa ajatuksia ja saavat niistä jotain. Hyvissä keskusteluissa ei ole sijaa typeryydelle, joka paikkaan tunkevalle yhden asian julistukselle, henkilöhyökkäyksille, tivaamiselle, röyhkeydelle.

Toivottavasti tässä aiheessa pystytään keskustelemaan ajatuksista ja ideoista, jotka koskevat uutta perustettavaa foorumia, eikä viestintä ajaudu keskusteluun keskustelijoista. Toivon myös, että tänne rekisteröidytään lähinnä keskustelemaan siitä aiheesta, miksi Juha tämän foorumin perusti. Henkilökohtaisista syistä tänne ja uudelle foorumille rekisteröityminen ei mielestäni ole kovinkaan älykästä.

Kerrankin olen hibiscuksen kanssa samoilla linjoilla.

Vaihdoin nikkini toiseksi, tarkoituksenani muuttaa myös ulosantiani.

Minulle kelpaisi ihan hyvin tämäkin foorumi, mitä sitä enää muualle menisi, jos täällä hommat sujuvat?

Kiitokset Juhalle. Ripeästi ja pyyteettömästi toimittu.

korjattu typo

Toivottavasti tässä aiheessa pystytään keskustelemaan ajatuksista ja ideoista, jotka koskevat uutta perustettavaa foorumia, eikä viestintä ajaudu keskusteluun keskustelijoista.

Tarkoittanet, että vältetään esimerkiksi tällaista:

" Itse en missään tapauksessa halua moderaatiotiimiiin, sillä ehdottaisin ensimmäisenä kaikkien aikojen foorumihäirikön, Sepen alias Outomaan Sutin sulkemista foorumilta ja kenties muutaman muunkin huru-ukon tai häirikön eristämistä sitä mukaa, kuinka he käyttäytyvät foorumilla."

Lainaus
Toivon myös, että tänne rekisteröidytään lähinnä keskustelemaan siitä aiheesta, miksi Juha tämän foorumin perusti.

Me tiedämme, että Juha perusti tämän foorumin siksi, että Näkökulma lakkautetaan. Jos siinä aiheessa mennään syvemmälle, keskustellaan väistämättä sellaisesta, mitä sanot haluavasti välttää.

Lainaus
Henkilökohtaisista syistä tänne ja uudelle foorumille rekisteröityminen ei mielestäni ole kovinkaan älykästä.

Enpä oikein keksi sellaista kohtuulliseen itsearvioon pohjautuvaa yleismaailmallista syytä, miksi joku foorumille rekisteröityisi. Kai se melko henkilökohtainen juttu on.

Vaan mainiostipa alkuun päästiin!

mks


Henkilökohtaisista syistä tänne ja uudelle foorumille rekisteröityminen ei mielestäni ole kovinkaan älykästä.

Enpä oikein keksi sellaista kohtuulliseen itsearvioon pohjautuvaa yleismaailmallista syytä, miksi joku foorumille rekisteröityisi. Kai se melko henkilökohtainen juttu on.

Vaan mainiostipa alkuun päästiin!

mks

Kyllä jokainen loppujen lopuksi henkilökohtaisista syistä foorumille listautuu. Nekin jotka katsovat edistävänsä yleistä hyvää ajamalla väärin ajattelevat pois.

Alkuun päästiin, ja hyvin pitkälti odotetulla tavalla.

P.S. mukava nähdä mks:n kirjoituksia.
Toivomukseni siitä, että täällä keskuteltaisiin mahdollisen uuden palstan perustamisesta ja puntaroinnista on näköjään mennyt harakoille. Keskustelua keskustelijoista voitaisiin jatkaa jossakin muussa ketjussa, jos se koetaan tarpeelliseksi. Näkökulmankin käytäntöjen kehumisen voisi lopettaa uudesta foorumista keskusteltaessa. Mahtaako oma lehmä olla ikuisesti juuttunut ojaan?

Voisiko joku viedä vielä kerran tämän osoitteen Näkökulmalle ennen sen sammuttamista? Itse en voi tehdä sitä, sillä tulin arvostelleeksi  lakkautettavan foorumin ylläpitäjää hetimmiten edellisen bannini jälkeen ja sain oitis kahden kuukauden jäähyn. Se siitä, mutta asiaan. Minusta Jimin projektia ei voida arvostella, ennen kuin tai jos se on joskus arvosteltavissa. Minusta kokonaan uudella foorumilla olisi parhaat edellytykset aloittaa puhtaalta pöydältä ilman muiden foorumeiden painolastia. Veikkaan, että osa kirjoittajista rahaa joka tapauksessa vanhoja syntisäkkejään mille tahansa Näkökulman jatkoksi perustettavalle tai jo perustetulle foorumille. Uusia yrittäjiä kehiin ja huru-ukkojen mahdolliset kehityskeskustelut unholaan!
Tämähän näyttää ihan hyvältä. Oma domainkin.

Sille ei mahda mitään, että Näkökulma on osa Jatkumon historiaa. Enkä ainakaan itse muuta toivokaan.
Juha kuinka vakaalla pohjalla tämän sivuston tekniikka oikein on? Luuletko, että tämä taipuisi kovempaankin ja pysyväänkin käyttöön? Ihan vaan siltä varalta, että akatemia.net ei koskaan nouse, ja muutenkin. Onhan täällä jo varsin kotoinen tunnelma (tervetuloa hibiscus!)  :D

Olen myöskin sitä mieltä, että se google-foorumi on ihan kökkö tekniikaltaan. Jos en kuule mitään erityistä vastustamista, pyyhin sen bittitaivaaseen.

Juha kuinka vakaalla pohjalla tämän sivuston tekniikka oikein on? Luuletko, että tämä taipuisi kovempaankin ja pysyväänkin käyttöön?


Tekniikka lepää näitten harteilla:

http://www.ovh-hosting.fi/webhotelli/webhotelli-perso.xml
http://www.simplemachines.org/

Dedikoitu palvelin olisi tietysti omaa luokkaansa. Tiedä näistä hotelleista, että mitä milloin kestävät. En osaa oikein ajatella, kun ei suuria rajoja tullut vielä vastaan.

Mulla oli vielä vuosi sitten dedikoitu palvelin n 37e/kk. Melko kallis. Jos rahaa, niin saatan hankkia sen jossain vaiheessa. Samalla voisi ehkä siirtää tämän saitin sinne, jos tarve.


Outomaa sen paremmin kuin tämä tai tekeillä oleva akatemia.net ei ole Näkökulma vaan näkökulmalaisille mahdollisuutena oleva keskustelupaikka.

En oikein seurannut tuota Näkökulman hautausprojektin keskustelua, mutta onko siis oikeasti toinenkin projekti Näkökulma-tyylisen foorumin jatkamiseksi (akatemia.net?)? Jotenkin tuntuisi, että tässä jo on sellainen?


Juha kuinka vakaalla pohjalla tämän sivuston tekniikka oikein on? Luuletko, että tämä taipuisi kovempaankin ja pysyväänkin käyttöön?


Tekniikka lepää näitten harteilla:

http://www.ovh-hosting.fi/webhotelli/webhotelli-perso.xml
http://www.simplemachines.org/

Dedikoitu palvelin olisi tietysti omaa luokkaansa. Tiedä näistä hotelleista, että mitä milloin kestävät. En osaa oikein ajatella, kun ei suuria rajoja tullut vielä vastaan.

Mulla oli vielä vuosi sitten dedikoitu palvelin n 37e/kk. Melko kallis. Jos rahaa, niin saatan hankkia sen jossain vaiheessa. Samalla voisi ehkä siirtää tämän saitin sinne, jos tarve.

Tilinumero kehiin, jos siltä vaikuttaa!
Vähän aavistelen, että Jimi luopuu akatemia-projektistaan, kun huomaa joukkopaon tänne. Niin tai näin, toivon vain jomman kumman foorumin jäävän pysyväksi.

Ymmärrän huolesi, Socrates. Olin tuota mieltä itsekkin. Älä kanna turhaan huolta, vaan heittäydy mukaan. Elämä kutsuu sinua muutenkin mukaan. Jokaista. Foorumeidenkin osalta.

Joskus voi koittaa aika ajattelemallesi kunnon yhdistymiselle. Aikana A1. Ei ennemmin, eikä myöhemmin. Se aika tulee, tai ei, ja jos tulee, niin myös menee.

Runollista, mutta totta.

Vähän aavistelen, että Jimi luopuu akatemia-projektistaan, kun huomaa joukkopaon tänne. Niin tai näin, toivon vain jomman kumman foorumin jäävän pysyväksi.

Olisiko sille enää tarvetta, jos tänne on kirjautunut jo 24 kirjoittajaa yhden päivän aikana? Määrä todennäköisesti lisääntyy aika lailla lähipäivinä. Eikös tässä ole aika hyvä foorumin alku?


Vähän aavistelen, että Jimi luopuu akatemia-projektistaan, kun huomaa joukkopaon tänne. Niin tai näin, toivon vain jomman kumman foorumin jäävän pysyväksi.

Olisiko sille enää tarvetta, jos tänne on kirjautunut jo 24 kirjoittajaa yhden päivän aikana? Määrä todennäköisesti lisääntyy aika lailla lähipäivinä. Eikös tässä ole aika hyvä foorumin alku?

En tiedä, lähinnä mietityttää Juhan aiempien foorumien kaatuminen, minkä takia olisin toivonut muitakin ylläpitoon mukaan mikäli aletaan moderoida.

Toisaalta epäilen hiukan onko Jimilläkään ainakaan yksin aikaa ja tarvittavia ominaisuuksia adminiksi niin kohtelias kirjoittaja kuin hän onkin.
Puolisen tuntia enää näkkäri olemassa. Kurkkikaa ja lurkkikaa vielä.
Olen käsittänyt että tämä saitti on eräänlainen odotustila taikka vaikka kiirastuli jonka jälkeen koittaa - jos koittaa - se että ovet aukenevat varsinaiseen toiseen ulottuvuuteen. Joten sijoitin tänne itseni odottelemaan, enpä sen kummempaa.
Tämä on ymmärtääkseni Juhan pikaisen päätöksen tuloksena perustettu paikka, jossa edesmenneen Näkökulman entiset jäsenet voivat keskustella tarkoituksenaan erityisesti uuden foorumin perustamisesta. Juha voi tarkentaa, olenko oikeassa. Tietysti häntä houkuttaa fooruminpitäjänä jatkaa tätä foorumia, kun tänne on rekisteröitynyt niinkin paljon jäseniä. Luultavasti kaikki entisiä näkkejä. Jos mitään muuta ei ilmaannu, niin yksin Juhan käsissä tästä saattaa tulla jatkajana torso, joten Juhan olisi syytä kysellä ylläpitotiimiin muitakin jäseniä. Toivottavasti ei sellaisia, jotka alkavat dominoida tämänkin foorumin moderointia ja ylläpitoa. Odotetaan nyt Jimin vastauksia haasteeseen. Jos hän lopettaa puuhastelun, niin toivoisin Tummasilmäsusannan ottavan projektin omakseen, kun hänellä tuntuu olevan vapaaehtoinen henkilökin, jolla on sekä halua,että kyky viritellä foorumi esittelykuntoon ja toimia koneenhoitajana. Kalervonpoika olisi minusta oivallinen kumppani TTS:n aisapariksi.


En oikein seurannut tuota Näkökulman hautausprojektin keskustelua, mutta onko siis oikeasti toinenkin projekti Näkökulma-tyylisen foorumin jatkamiseksi (akatemia.net?)? Jotenkin tuntuisi, että tässä jo on sellainen?

Jimin akatemia.net myöhästyi Näkökulman sulkemisesta. Liputimme akatemia.netin puolesta ja toivoisin että jimin kanssa keskustellaan kun hän lähti ponnistuksiin keskustelupaikan pystyttämiseksi. Ehkä moderaattoreiksi akatemia.net:iin lupautuneilla on kontakti tai vielä parempi jos Jimi tulee tänne pohtimaan.

Hyvä olisi minusta että koitetaan löytää sen tyyppinen foorumi jonka tyyli sopii useimmille jatkoa haluaville ja sille panostetaan ensisijassa ettei voimia hajoiteta heikkoihin yritelmiin. Tänne on nyt rekisteröitynyt yli kaksikymmentä Näkökulmalta ja tämä on nyt paras paikka pohtia.

Ehkä Näkökulman malliin eri alueilla voisi olla eri eri tyyppinen käsittelytapa, jolloin sama foorumi voisi palvella erilaisia keskusteluja kaipaavia. Henkilökohtaisesti en usko täysin moderoimattomaan ympäristöön syntyvän vetovoimaista keskustelua.

Myöskin olen korostanut fooruminpitäjän ensisijaisuutta foorumin luonteen muotoutumisessa. Vastoin fooruminpitäjän ajatusta foorumi ei voi onnistua. Toki halukkaat voivat omantyylisiään foorumeita pistää pystyyn useitakin, mutta tässä etsitään yhteistä pääponnistusta.

Heittäkääpä vaikka ihan lyhyesti, mitä teidän mielestä jatkofoorumilla olisi oleellisinta olla.

Näkökulman mallia ei ole syytä kokeilla, koska se ei itse foorumin omistajankaan mielestä enää toiminut niin, että palstanpitoa olisi ollut aiheellista jatkaa. Turha sitä Näkkärin formaattia ja erinomaisuutta on enää hehkuttaa täälläkään. R.I.P. Näkökulma. Antakaa uusien tuulien puhaltaa raikkaasti.
Jatkumo on hyvä nimi. Kuvastaa myös joidenkin aiheiden keskustelua: ne vain jatkuvat ja jatkuvat.

Samalla Jatkumo on lupaus tulevaisuudesta, jossa ei unohdeta historiaa. Jos me entiset näkkäriläiset, oletan ettei täällä muita ainakaan vielä ole, tuomme mukanamme Näkökulman ajoittaisen innostuksen ja monipuolisuuden sekä muistamme jättää jankkauksen taaksemme, niin tästä tulee hyvä. Aika näyttää onko tämä "pysyvä" vai jatkavatko nettinomadit seuraavalle foorumille.
Olemme sikäli pattitilanteessa, että mikä tahansa moderaattorinimitys tai - toimenpide tulkitaan näkkärillä olleiden vastapoolien suosimiseksi tai syrjimiseksi. Mikäli moderointiin täällä siirrytään, ehdotan entisille näkkäriläisille moderointisuojaa eli heidän viestejään ei moderoida vaan moderointimahdollisuus säästetään mahdollisen ulkopuolelta tulevan vyörytyksen varalle. Järjestely olisi tietenkin täysin poikkeuksellinen ja epätasa-arvoinen, mutta perusteltavissa myös sillä, että minusta kaikilla näkkärin vakiokirjoittajilla on taitoa ja kykyä laadukkaaseen asiakeskusteluun vaikka sortuisivatkin ajoittain häiriköintiin.
Jäi sellainen mielikuva että Näkökulmasta tuli pyörittäjilleen taakka koska asenteena oli se että aikuisia ihmisiä pitää paimentaa. Mitä jos ei paimennettaisi? Ainoastaan jos on ihan paha tilanne ja joku tosissaan hätää kärsimässä asiaan puututtaisiin (jota varten toki olisi punainen hätänappula jota hätää kärsivä voi painaa, ja toivottavaa olisi ettei sitä ihan alvariinsa pimputettaisi, koska "jos aina huutaa sutta, lopulta kukaan ei tule hätiin"). - Ja sanomattakin selvää tietenkin että laittomuudet veks.
Nysse näytti sulkeutuneen, kevyet mullat Näkökulmalle ja onnea uudelle elämälle.
Ehdotan 5-9 vanhan näkin raatia, joka päättää moderointilinjasta. Raati nimittää moderaattorit. Olen käytettävissä.

Jäi sellainen mielikuva että Näkökulmasta tuli pyörittäjilleen taakka koska asenteena oli se että aikuisia ihmisiä pitää paimentaa. Mitä jos ei paimennettaisi? Ainoastaan jos on ihan paha tilanne ja joku tosissaan hätää kärsimässä asiaan puututtaisiin (jota varten toki olisi punainen hätänappula jota hätää kärsivä voi painaa, ja toivottavaa olisi ettei sitä ihan alvariinsa pimputettaisi, koska "jos aina huutaa sutta, lopulta kukaan ei tule hätiin"). - Ja sanomattakin selvää tietenkin että laittomuudet veks.

Pari monomaanista jankkaajaa tuhoaa minkä tahansa keskustelun, laittomuuksista nyt puhumattakaan.
Näkökulmalla kävi tänään kaiketi seitsemisenkymmentä kirjautunutta jäsentä. Runsas kolmannes siitä on rekisreröitynyt tänne. Täällä keskustelemme tänne kirjautuneiden keskustelufoorumitarpeista. Kaikilla meillä on kokemuksemme Näkökulmasta, mutta mikä vallitsi Näkökulmalla ei ole itseisarvo.

Selvästikin haluna on internetkeskustelufoorumi jolla keskustelua voidaan jatkaa.

Iso ilmassa roikkuva kysymys on rajojen vetäminen, mitä keskustelupaikalle halutaan ja mitä ei haluta. Jos ei haluta täyttä vapautta jonka rajoina on vain Suomen laki, niin mitä pidetään epäsuotavana.
Ketjun "Keskustelua foorumeiden jäsenistä ja muista foorumeista " tyyppinen käsittely karkottaa  keskustelupaikalta asiallisen keskustelun ennen kuin se on alkanutkaan.
Ketjun "Keskustelua foorumeiden jäsenistä ja muista foorumeista " tyyppinen käsittely karkottaa  keskustelupaikalta asiallisen keskustelun ennen kuin se on alkanutkaan.


Parempi jos oikeasti karkoittaa, eikä tällaiset puheet. Oikea reagointi kunniaan, eikä liirum-laarum-oletus-manipulaatiot.

Minkä tahansa voi melkein saattaa todeksi, jos kunnolla haluaa. Siis vaikka pelkän manipuloinnin keinoin.

Millaisiin vedätyksiin, ja millaisiin tavoitteisiin kukin haluaa. Hyvät, kaikkien jakamat jutut olkoon johtotähtenä. Jos joku kokee sortoa, se hänelle jotenkin pyrittäköön korvaamaan.

Ketjun "Keskustelua foorumeiden jäsenistä ja muista foorumeista " tyyppinen käsittely karkottaa  keskustelupaikalta asiallisen keskustelun ennen kuin se on alkanutkaan.


Parempi jos oikeasti karkoittaa, eikä tällaiset puheet. Oikea reagointi kunniaan, eikä liirum-laarum-oletus-manipulaatiot.

Minkä tahansa voi melkein saattaa todeksi, jos kunnolla haluaa. Siis vaikka pelkän manipuloinnin keinoin.

Juha, älä jahkaile. Päätä moderointimekanismista ja lopeta metailu.

Tollasiin kommentteihin (JJ) on hyvä osata sopiva kuittaus. Haastekommenteista on hyötyä. Se on kuitenkin keskustelua.

Jos jonkin tavoitteen voisin viedä läpi tai edistää, niin se olisi se, että voisin osoittaa, että vuorovaikutus on sittenkin sen arvoinen juttu. Ihan sama miten kristallista asiaa täällä muuten saataisiin aikaan.

Ei ole oikein tsoukki.
Voisko alkuun kokeilla ilman yleistä moderointia? Jokainen voisi moderoida itseään. Näin alkajaisiksi.
-Hyvä foorumi on kuin puro, josta kasvaa suuri virta(amatzon).

Virta polveilee, ja ylläpitää elämää, auttaa henkisiin pohdintoihin,

yksityisesti ja yleisesti.

-välillä virta ei ole niin vuolas, ja syntyy "hedelmällistä liejua, johon vesikasvit kiinnittyvät.

-syötävää riittää haikaroista, aina krokotiileihin asti.)

-foorumin paras missio on hyvät puheenparret, joskus vähän draamaakin,

-olemme erilaisia, joten iloitkaatte siitä! ;)

Virta on vaaralliseksi koettu, Vatupassi.

Virta on parhaimmillaan kuin vapaus. Miten valmistautua sitä vastaan, kun vastassa on arvaamaton elämänluovuus?

Ehkä haaste on sitäkin parempi. Entinen ei toimi. Sen ei tarvitse edes toimia.

Voisko alkuun kokeilla ilman yleistä moderointia? Jokainen voisi moderoida itseään. Näin alkajaisiksi.
Jatkumolla mennään nyt ilman moderointia. En pyytänyt puuttumaan tapaukseen nyt. Kirjoittavat maksavat saamassaan arvostuksessa ja hyväksynnässä. Lukijat ovat enimmäkseen arviointikykyistä porukkaa. Tarkoitan, että henkilöidenhaukkumisketju on sopiva case pohdittaessa mihin puuttumisen rajat laitetaan. Rajat ovat oleellisia foorumin luonteelle ja kirjoitustapa sille millaiset kirjoittajat osallistuvat.

Tarkoitan, että henkilöidenhaukkumisketju on sopiva case pohdittaessa mihin puuttumisen rajat laitetaan.


Anteeksi negatiivinen arviointi.

Jälkikäteen viestisi selkeni linjasi kanssa. Sut tulee tuntea hyvin, niin kommenttisi saavat sopivan ymmärryksen.

Meinasin perustaa ketjun: "Tärkeää tietoa itsestä muille". Jos ei moderaatiota jossain vaiheessa, niin edes tällaisia työkaluja!

Voisko alkuun kokeilla ilman yleistä moderointia? Jokainen voisi moderoida itseään. Näin alkajaisiksi.

Vähän pelkään ajatusta foorumista ilman aktiivista moderointia, mutta tuo asettaa ehkä hyviä vaatimuksia meille. Foorumi on vain niin hyvä, miksi sen itse luomme. Jos itse kusemme kanoottiimme, foorumi on sen näköinen. Jokaisen tulee vähän miettiä, miten asiansa sanoo ennen Lähetä-nappulan painamista. Jäseniäänhän foorumi lopulta kuvastaa.
Luulisin, että jokaisen lähimmän kaveripiirin tapoihin kuuluu myös terävä (?) naljailu. Kaikki sukulaiseni ja entiset tuttavani harrastivat sitä. Kesti tovin ennen kuin huomasin, ettei naljailu toimi lainkaan kirjoitettuna 'tuntemattomien' keskustelijoiden välillä. Samoin kuin edellisissä ikuisissa keskusteluista puheesta ja olioista, minulle valkeni, ettei tekstissä voi ilmaista 'merkitsevää hiljaisuutta', mikä normaalissa kohtaamisessa toimii hienona jarruna vääränlaiselle 'leikinlaskulle'.

Toisaalta tänne kirjoittavat eivät ole avattaria, eivätkä marsilaisia (uskoisin näin), vaan Turingin koneesta puhuvia eläviä ja tuntevia ihmisiä. Kirjoittaminen on jatkuvaa harjoittelua ja yritystä korvata herjoittelu asiatekstillä, mitä ei juuri kaveripuheessaan muuten harrasta.

Jatkumo on hyvä nimi. Kuvastaa myös joidenkin aiheiden keskustelua: ne vain jatkuvat ja jatkuvat.

Samalla Jatkumo on lupaus tulevaisuudesta, jossa ei unohdeta historiaa. Jos me entiset näkkäriläiset, oletan ettei täällä muita ainakaan vielä ole, tuomme mukanamme Näkökulman ajoittaisen innostuksen ja monipuolisuuden sekä muistamme jättää jankkauksen taaksemme, niin tästä tulee hyvä. Aika näyttää onko tämä "pysyvä" vai jatkavatko nettinomadit seuraavalle foorumille.

Rekkauduin sitten minäkin, tosin monen tunteroisen tuumauksen jälkeen.

Syy siihen on, että vaikka minulla olisi minkälainen halu tukea juuri tuota edellä sanottua, niin mahdollisuuteni lienee aika heikot jatkaa ainakaan Akatemiassa, sillä päätöksethän kohtalostani näemmä on jo tehty:


Moderaattoreita näköjään kaivataan ja ehdotellaan, vaikka Admin ei niitä suunnittele nimeävänsä.
Hayabusa kertoi mahdollisen moderaattoriagendansa olevan Xantipan bannaaminen, minkä takia hibiscus ilmeisesti ehdottaa Xantippaa - ihan Hayabusan mieliksi.


Kuten sanottua moneen kertaan, olen käsittääkseni selkeästi ilmaissut, että en ole käytettävissä moderointiin. Joten sikäli mahdolliset kaavailut kenenkään mieliksi tai mielipahaksi eivät onnistune.

Mutta ilmeisesti täällä voin kuulumisia vaihtaa niin kauan, kuin a) paikka on moderoimaton, b) mahdollisen modetiimin tulevat henkilöt eivät ole etukäteen päättäneet bannata minua.

T: Xante


Jatkumo on hyvä nimi. Kuvastaa myös joidenkin aiheiden keskustelua: ne vain jatkuvat ja jatkuvat.

Samalla Jatkumo on lupaus tulevaisuudesta, jossa ei unohdeta historiaa. Jos me entiset näkkäriläiset, oletan ettei täällä muita ainakaan vielä ole, tuomme mukanamme Näkökulman ajoittaisen innostuksen ja monipuolisuuden sekä muistamme jättää jankkauksen taaksemme, niin tästä tulee hyvä. Aika näyttää onko tämä "pysyvä" vai jatkavatko nettinomadit seuraavalle foorumille.

Rekkauduin sitten minäkin, tosin monen tunteroisen tuumauksen jälkeen.

Syy siihen on, että vaikka minulla olisi minkälainen halu tukea juuri tuota edellä sanottua, niin mahdollisuuteni lienee aika heikot jatkaa ainakaan Akatemiassa, sillä päätöksethän kohtalostani näemmä on jo tehty:


Moderaattoreita näköjään kaivataan ja ehdotellaan, vaikka Admin ei niitä suunnittele nimeävänsä.
Hayabusa kertoi mahdollisen moderaattoriagendansa olevan Xantipan bannaaminen, minkä takia hibiscus ilmeisesti ehdottaa Xantippaa - ihan Hayabusan mieliksi.


Kuten sanottua moneen kertaan, olen käsittääkseni selkeästi ilmaissut, että en ole käytettävissä moderointiin. Joten sikäli mahdolliset kaavailut kenenkään mieliksi tai mielipahaksi eivät onnistune.

Mutta ilmeisesti täällä voin kuulumisia vaihtaa niin kauan, kuin a) paikka on moderoimaton, b) mahdollisen modetiimin tulevat henkilöt eivät ole etukäteen päättäneet bannata minua.

T: Xante

Heh! Niin ne huhut ja muut jutut saavat siivet. Ymmärtääkseni modeja ei ole valittu tänne eikä Akatemiaan. Ainakaan minulle ei ole kerrottu miltään viralliselta taholta, että kuuluisin mihinkään sensurointikomissioon. Joku ehdotus heitettiin Näkökulman jatkot tms. -ketjussa.
Vanhojen kirjoitusten perusteella keksisin helposti tusinan verran entisiä näkökulmalaisia jotka pitäisi / voisi bannata ennen Xantippaa, mikäli minulle moinen valta suotaisiin.

En ole niin perehtynyt foorumisoftaan, että osaisin sanoa, mitä kaikkea täällä voi tehdä moderoinnin suhteen. Kirjoituskielto on se äärimmäinen konsti. Oma näkemykseni on, että häiriköinti pitäisi siivota pois rekisteröimättömien näkyvistä. Tämän jälkeen "perhepiirissä" voi sitten ryhtyä tiukempiin toimiin. Siivous vaatii valppautta niiltä, jotka ottavat siivouksen työkseen.

Omalla agendallani on kirjoittaa. Toisten kirjoituksiin vastatessa pyrin vastaamaan kirjoitukseen en nimimerkkiin ja hänen historiaansa, vaikka se joskus voikin olla vaikeaa, kuten tapaus-Xanten
sta havaitsee. ;)
Hayabusa,

Rehellisesti sanoen, en minäkään uskonut, että sinä olet tuollaista agendaa ainakaan mitenkään kovin laajasti esitellyt. Juuri sen vuoksi pidänkin...vähitäänkin kyseenalaista moista väitettä esim. tämän foorumin lähes ensimmäisissä viesteissä lörpötellä.

Tämä foorumi oli mielestäni meille NK-nostalgikoille melkoinen onnenpotku ja ainakaan minä en uskaltanut luottaa, että tämä tapahtuisi. Tästä edelleen Juhalle suurkiitokset! Ja kuten sanot, mielestäni tämä kyllä meille asettaa myös aikamoisen vastuun kirjoittelijoina: yrittää käyttäytyä niin, ettei Juhan nyt aivan tolkuttomasti täydy katua.

Kiitos siitä, että selvensit asian, joka kieltämättä jäi vaivaamaan, sillä minun mielestäni meillä ei ole ollut sellaista sananvaihtoa, joka moisen aiheuttaisi. Itse asiassa omasta puolestani päinvastoin. Mutta toki käsityksensä perustaa myös vastauksista muille, joiden kärkeä pyrin kyllä pyöristämään. Jossakin tapauksissa se tulee ilman muuta olemaan vaikeaa, syystä että ks. edellä.

T: Xante
Jotkut elelevät täysin omissa kuvitteellisissa maailmoissaan, eikä niihin kuvitelmiin kannattaisi puuttua. Täällä ja mahdollisella uudella foorumilla yritän jättää joidenkin harhaiset tulkinnat omaan arvottomuuteensa ja toivon sitä muiltakin. Toivottavasti Jimi esittelee mahdollisimman pian uuden fooruminsa tai ilmoittaisi edes jotakin, että tietäisimme, missä mennään. Mahtaako Tummasilmäsusanna puuhailla foorumin parissa? Toivottavasti puuhailee.
Foorumin perustamiseen menee oikeasti 10-20 minuuttia ja jos joku tarvitsee siihen 2 viikkoa, ei ehkä kannata pidättää hengitystä. SMF ja pari muuta foorumisoftaa on noilla vuokrapalvelimilla jo valmiina, kunhan vaan rekisteröi domainin ja tekee aluejaon.

0 1 2 3