Huom! Selaat foorumin lukualuita, joten liittymä on hiukan erilainen.

Ketju Lainaa Print

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Pitkät => Päivän poliittiset (nro 1)
Aika kova veto Ahola-Laurilalta julkaista vaalikeväänä uusi kirja Soinin kupla.
YLE vielä mainostaa tänä päivänä kovasti (ja Soinia jurppii ;) :

[1] http://yle.fi/uutiset/perussuomalaisehdokas_arvostelee_soinia_itsevaltaisuudesta/7819947
Vaalitappiota kohti purjehtivassa Perussuomalaisissa käy kuhina kuin uppoavassa laivassa, jonka rotat valmistautuvat jättämään. Pelastuslauttoja vain ei ole tarpeeksi. Osa "rotista" teeskentelee, että ei mitään hätää ja aloittelee vaalikampanjaansa. Laiva ei ihan uppoa, mutta hörppää pahasti ja nilkuttaa eteenpäin poliittisissa myrskyissä. Osa rotista huuhtoutuu kannelta, ja muutama pelastuu ja aloittaa tai jatkaa eduskunnassa. Huhtikuun jälkeen moni vanhakin edustaja kuitenkin räpiköi aallokossa ja ihmettelee että, mitä nyt, mitä nyt. Syyttelyä ja riitelyä - mikä tappiosta todennäköisesti seuraa - on mielenkiintoista katsella. Nähtäväksi jää, miten Soini kantaa vastuunsa.

Kun politiikasta puhutaan, niin nostetaanpa yksi aihe esille, joka (onkohan se jo nostettu) putkahtaisi ennen pitkää esiin kuitenkin.

Luin aamun Helsingin Sanomista lyhennelmän muissa lehdissä olleista artikkeleista. Kooste oli otsikoitu: ”Vaasa on maahanmuuton menestystarina”

Helsingin Sanomien mukaan Pohjalainen lehdessä olleessa pääkirjoituksessa on iloittu siitä, että Vaasa on maahanmuuton suosikkikaupunkeja ja menestystarina:

"Vaasa on jostakin syystä maahanmuuton suosikkikaupunkeja pääkaupunkiseudun jälkeen. Me tiedämme, että Vaasa on menestystarina."

Menestystarinan syyksi Helsingin Sanomien koosteessa kerrotaan maahanmuuttajiin viitaten, että ”ilman heitä kaupunki ei olisi kasvanut asukasluvultaan juuri lainkaan”. Lisäksi mainitaan, että koska kaupunki on sijoittanut maahanmuuttajia asumaan pitkin ja poikin eri asuinalueille suhteet kantaväestöön ovat hyvät. Lapset tutustuvat toisiinsa koulussa.

Helsingin Sanomien jutun luettuani ajattelin, että tuossako se menestystarina on. Väkiluku on kasvanut, maahanmuuttajat on asutettu hajalleen, suhteet ovat hyvät.

En tiedä, keitä Vaasaan muuttaneet ovat, joten en osaa arvioida, miten hyvät mahdollisuudet heillä on työllistyä. Minulla on kuitenkin se käsitys, että työllistyminen Suomessa on yleisesti ottaen vaikeaa. Lehdissä on kirjoitettu, että yli 55-vuotiailla työttömillä työn saamisen mahdollisuudet alkavat olla olemattomat. Potentiaalista työuraa olisi kuitenkin vielä jäljellä. Työnsaannin vaatimuksia kiristetään koko ajan. Alalle kuin alalle tarvitaan tutkintoja ja koulutusta ja työkokemusta, ja työpaikan saaminen on silti hyvin epävarmaa. Viime kevään insinööriksi valmistunut perheemme junior on lähettänyt hakemuksia ja käynyt työhaastatteluissa, mutta työpaikkaa ei ole kaikesta huolimatta löytynyt. Häntä vanhempi tyttäremme onnistui saamaan ”vakituisen” työpaikan, mutta koville se on hänelläkin ottanut. On ollut harjoittelua ja pätkätyötä ja puolen vuoden koulutuksen omaista työtä työmarkkinatuella. On tarvittu erittäin suurta aktiivisuutta.

Koska työ vaatii nykyään yhä enemmän koulutusta ja osaamista, mitkä ovat työnsaantimahdollisuudet ihmisillä, jotka eivät ole saaneet edes peruskoulun päästötodistusta puhumattakaan ammatillisesta koulutuksesta? Tiedotusvälineet ovat kertoneet, että eräissä maahanmuuttajaryhmissä on huolestuttavan paljon tällaisia. Ja näiden maahanmuuttajaryhmien työllisyysaste onkin alhaisin.

Maahanmuuttajille järjestetään monenlaista koulutusta. Jos maahanmuuttajia käsitellään yhtenä ryhmänä, johon kuuluvat venäläiset, virolaiset sekä ”ei-eurooppalaisesta” kulttuurillisesta, uskonnollisesta ja etnisestä ympäristöstä tulleet, tilastoista on vaikea tehdä johtopäätöksiä eri maahanmuuttajaryhmien koulutuksesta. Yleensä ihmiset mieltävät maahanmuuttajaksi eli ”mamuksi” ihmisen, josta jo kaukaa huomaa, että hän on maahanmuuttaja. Venäläisestä ja virolaisesta ei huomaa, joten heitä ei välttämättä edes pidetä ”varsinaisina” maahanmuuttajina.

Pohjalainen lehden alkuperäisessä jutussa kysymystä avataan enemmän kuin Helsingin Sanomien koosteessa. Toimittaja myöntää, että maahanmuuttajien työllisyysaste on alhaisempi. Hän selittää sitä sillä, että ”lukujen takana majailee toisenlainen todellisuus”.

Helsingin kaupungin opetusviraston julkaisusarjasta löytyi tutkimus eri maahanmuuttajaryhmien koulumenestyksestä. Julkaisussa kerrotaan mm. seuraavaa:

”Kun koehenkilöiden selviytymistä ja syrjäytymistä tarkastellaan kansallisuuksittain, havaitaan, että somalialaisia ja muita afrikkalaisia syrjäytyy lukumääräisesti eniten. Somalialaisia oli 51 oppilasta eli 42% koko koeryhmästä. Selviytyjien ryhmässä somaleja oli 37 eli 41%. Suhde koehenkilöiden ja selviytyneiden ryhmissä pysyy siis lähes samana. Parhaiten opiskelunsa suoritti päätökseen venäläisten ja virolaisten ryhmä. 13 koehenkilöstä kukaan ei keskeyttänyt opintojaan, vaikka yhdeltä jäikin kursseja kesken seuraavaksi syksyksi suoritettavaksi. Bosnialaisetkin selvisivät kohtuullisesti (81 %).”

Somalityttöjen koulunkäynnistä tutkimus kertoo seuraavaa:

” Tytöillä paine lopettaa opinnot kesken näyttää olevan poikia suurempi, sillä yli 16-vuotiaina mukaan tulleista tytöistä ei 9.luokan keväällä enää kukaan ollut paikalla. Suuri osa tytöistä on tutkijan epävirallisen kartoituksen mukaan tässä vaiheessa joko vaihtanut sivilisäätyä tai hakeutunut maahanmuuttajille varatuille lisäluokille.”

Erityisesti matemaattiset taidot jakavat tutkimuksen mukaan ihmisiä selviytyjiin ja syrjäytyjiin.

” Matematiikan arvosanat eroavat siis tilastollisesti erittäin merkitsevästi syrjäytyjien ja selviytyjien välillä toisistaan.”

Jäänemme odottamaan vaasalaisen menestystarinan puhkeamista lopulliseen loistoonsa.

http://www.psykologienkustannus.fi/pdf/opetusvirasto.pdf

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/p%C3%A4%C3%A4kirjoitus/maahanmuutto-kasvattaa-vaasaa-1.1780872

http://www.oph.fi/download/140729_Aikuiset_maahanmuuttajat_perusopetukseen_valmistavassa_opetuksessa_perusopetuksessa_ja_lukiokoulutuksessa.pdf
Homma-foorumissa on tarkat selvitykset Lieksan kohdalta, jota on pidetty esillä jatkuvasti. Toisaalta Juhana Vartiaisen markkinoima työllistämismekanismi vuosittaisella 40 000 uuden lukutaidottoman maahantuonnilla ei tunnu sekään järkevältä sellaisesta, joka ei ole saanut merkonomikoulutusta. Vartiaisen vision takana on tulevaisuudenkuva, jossa toimelias alin luokka tuottaa alipalkattuna kaikki ne toimet, joihin ei tarvita luovaa ajatuspajaa, tieteellistä tulevaisuuden tutkimusta ja ideointia heikoista signaaleista, tai automaattista pölynimuria.

Tuntuu kuitenkin yhä varmemmalta, että itse kukin on aina väärässä ikäluokassa olipa syntynyt milloin tahansa. Paitsi talousviisaat ja luovat johtajat. Aina me tavikset olemme taakka hyvälle kehitykselle ja menestyjien lompakolle. Jospa nuoruuden unelmamme joskus toteutuisi ja kaikki ekonomit, yo-merkonomit tai muuten reippaat nuoret miehet menisivät päiväntasaajalle kädet levällään ja sormet toisiaan koskettaen. Se olisi hyvä juttu.
Tästä(kin) Soini + co suuttuivat kamalasti

http://areena.yle.fi/tv/2467187
MOT:Ääniä perus-Suomesta.  Puolueet yrittävät vaikka puoliväkisin koota kenttänsä johdon taakse ennen huhtikuun vaaleja. Yhdessä puolueessa kuohuu muita enemmän. Toimittajana Kai Byman.

Esitetty: Ma 23.2.2015 klo 20.00 Yle TV1http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022319247569_uu.shtml
Pettyneet perussuomalaiset äänessä Ylen ohjelmassa -
Tästä Soini hermostui
Ylen MOT-ohjelma tuo illalla ruutuun pettyneitä perussuomalaisia. Näin he puhuvat.


PS-Reijo Tossavainen suuttui:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015022319249701_uu.shtml
Kansanedustaja suuttui MOT-ohjelmasta:
"Eroan Ylen hallintoneuvostosta"

Vähän ihmettelen tuollaista omaan kanoottiin kusemista, mitä kirjoittaja juuri toteutti. Jos hän on tosiaan PS:n aktiivi, miksi haluaa leimata YLE:n kautta omaa porukkaansa? No, tiedän, että PS:ssa on aikamoista porukkaa ollut puolueen jytkyn jälkeen, mutta ihmetyttää tällaiset, todella? Eukko tekee solvauskirjan omasta puolueestaan ennen vaaleja? Mihin puolueeseen liittyy vaalien jälkeen?

En tarkoita, etteikö omaa puoluetta arvostella saisi, mutta tuo ajankohta ihmetyttää kovasti. Jos oman puolueen etua ajaisi, olisi luultavasti lykännyt kirjan 2 kk myöhemmäksi? Kuten sanoin PS on laajentunut aika lailla viime vuosina, joten näitäkin näyttää kovasti olevan... ;D

Lähipolitiikan nousua

Se on YLEkin alkanut seurailla lähiaiheita yhä enemmän. Hyvä. Ollaan oltu aikaa edellä, joten kiva, että perässäkin hiihdellään.

Tämän päivän saldoa YLEn etusivulta:

http://yle.fi/uutiset/henkisesti_heiveroinen_ihminen_ei_sailyta_salaisuuttasi/7880709
http://yle.fi/uutiset/hyva_yhteistyo_voi_tyssata_huonoon_kaytokseen/7884415
http://yle.fi/uutiset/stressaavat_ajatukset_aiheuttavat_jopa_kroonista_unettomuutta/7889060
Tänään 30.4.2015 klo 15 katson iltapäivälehtien nettietusivuja ja huomaan eron:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015043019607472_uu.shtml
SDP on valmis 3 miljardin sopeutuksiin vaalikauden alussa
(Perussuomalaisista on sivussa vain vanha uutinen miten Meppikuvio on auki).

http://www.iltasanomat.fi/
"Juuri nyt: Hallitustunnustelut: Näin Perussuomalaiset vastasivat Sipilän kysymyksiin"

Olenko siis nyt saanut vahvistuksen arveluilleni:
-Ilta-sanomat on Persujen lehti
-Iltalehti on SDP-läisten lehti
?Olenko siis nyt saanut vahvistuksen arveluilleni:
-Ilta-sanomat on Persujen lehti
-Iltalehti on SDP-läisten lehti
?

Ainahan sitä ihminen saa, mitä haluaa.

Minusta kuitenkin pitäisi saada hieman enemmän otoksia, materiaalia, tuota lopullista vahvistustasi varten.

Keräät nyt koko loppuvuoden erilaisista tapahtumista annettuja lausumisia ja teet sitten vasta  alustavan yhteenvedon, mutta lopullisen version aiheesta kannattaa tehdä viiden vuoden kuluttua.
.............

Siis ainahan saa sitä näkyvyyttä, mitä haluaa, jos on suuri kuulijakunta, viittaan Vladimir Putiniin.

Hänellä on tapana saada porukkansa avulla juuri senkaltaisia lausuntoja paikalliseen, sikäläiseen Mediaan, mikä niihin/heihin  uppoaa parhaiten.

Jopa täälläkin, kun olen kuunnellut  venäläis/suomalaisten juttuja, niin olen huomannut, että venäjää kun puhuvat keskenään, tarkoittavat tällöin, kun moititaan  Ukrainalaisia, että ovat fasisteja ukrainalaiset, Poroshenkot ym.

Elikkä nämä Suomessa asuvat venäläiset saavat ihan omia uutisiaan mistä milloinkin.
IS:n päätoimittaja (Appelsin) on Persujen tavoin ja myötäjuosten hyökännyt Umayya Abu-Hannaa, Suvivirren poistoa ja viimeksi Krista Kososta vastaan.

JK. IS just nyt otsikoi kuin kauhuissaan:
Perussuomalaiset ulkona hallituksesta? Sipilä: "Aika kaukana ollaan".

MraKAT ei taida olla neuvottelutaktiikan mestari. Sipiläkin näyttää töppäävän.

Asetelmahan on että Kepu on työnantaja ja kolme töihin pyrkijää. Neuvottelua vetävän ei tulisi kommentoida toisten pyrkijöiden esityksiä kuin korkeintaan "neuvoteltavaa on".

MraKAT ei taida olla neuvottelutaktiikan mestari. Sipiläkin näyttää töppäävän.

MaraKATit ovat matkimisen/linkittämisien mestareita eläinmaailmassa.

MraKAT ei taida olla neuvottelutaktiikan mestari. Sipiläkin näyttää töppäävän.

Asetelmahan on että Kepu on työnantaja ja kolme töihin pyrkijää. Neuvottelua vetävän ei tulisi kommentoida toisten pyrkijöiden esityksiä kuin korkeintaan "neuvoteltavaa on".


Toisaalta, ketäpä yllättää todella se että persut luistaisi vastuusta, enemmän hämmästyttäisi etteivät ainakin yrittäisi livetä...

Dramaattisia otsikoita PS-kriittisemmästä iltapäivälehdestä:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015043019608426_uu.shtml
Tästä Sipilä suuttui Soinille

Toimitusjohtaja tottunut siihen että kättä päälle luottamus pitää. Nyt se särky..

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015043019607722_uu.shtml
Hallitustunnusteluissa muhii anti-jytky: perussuomalaiset ulkona?  Heti puhelu Soinille
Voihan se olla niinkin kuin IL sanoo : Sipilä varoitti perussuomalaisia. Sipilä osaa neuvotella paremmin kuin Soini (peruutan vähän tulkintaani). Suuttuminenkin on peliä.

En nyt muista minkä puolueen vasalli IL on MrKAT:n analyysin mukaan.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015050119610104_ul.shtml

Miksi eurooppalaiset eivät osaa rakentaa toimivia yhteiskuntia?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015050119610104_ul.shtml

Miksi eurooppalaiset eivät osaa rakentaa toimivia yhteiskuntia?

Baltimoressa mielenosoittajat ovat tyytymättömiä siihen, että poliisi ampui aseettoman pakenevan miehen kuoliaaksi.

Tähän viitaten hämmästelet, etteivät eurooppalaiset osaa rakentaa toimivia yhteiskuntia. Olisiko mielestäsi toimivampaa, jos Euroopassakin poliisit alkaisivat ampua enemmän ihmisiä vai riittäisikö Sinulle toimivuudeksi se, että eurooppalaiset ryhtyisivät osoittamaan mieltä sellaisia ampumisia vastaan vaikkei niitä olisikaan? Vai pitäisikö ottaa ihan Afganistanista mallia ja pistää 19 poliisia + 30 siviiliä pahoinpitelemään nuori nainen hengiltä valheellisen kirjanpolttojuorun vuoksi?

Itse en pidä yhteiskuntaa toimimattomana sillä perusteella, etteivät ihmiset vaivaudu ahkerasti tappamaan toisiaan. Voihan sitä olla jotain muutakin aktiviteettia.

mks
Edelleen  näen evidenssiä siitä, että Iltalehti SDP:mäisempi kuin persumaisempi Ilta-sanomat koska tänään 6.5. etukannessa ilkkuu:

IL: SOINI ANTOI PERIKSI KREIKASTA.

(Viime viikolla IS ilkkui SDP:lle enempi siitä Rinteen mokasta. IL piti hiukan sordiinoa, pienemmin otsikoin jne.)

6 kirjoitusta MrKAT`ilta. 6 kirjoitusta mollaa perussuomalaisia. Yhden asian henkilö?
Ennen vaaleja näillä ei ollut mitään mahdollisuutta menestyä. Kuitenkin puolue siinä missä muutkin.
Koitetaan yhdessä kestää väärin äänestetyt vaalit. Ruotsalaiset jo varoittivat muita puolueita ryhtymästä
Minkäälaiseen yhteistyöhön persujen kanssa. Auta armias millainen vastalauseiden kuoro olisi tullut jos
määräys olisi tullut Venäjältä.
"Ymmärtääkseni pankit maksavat tällä hetkellä negatiivista korkoa talletuksille?
Jos noin on, kannattaisko piilottaa rahat sukanvarteen tai patjaan, niin olo olisi kuin Roope ankalla.

Uteliaana..."

Keijo Kullervo

"Ymmärtääkseni pankit maksavat tällä hetkellä negatiivista korkoa talletuksille?

Olet ymmärtänyt väärin. Negatiivista korkoa voivat esim. pankit joutua maksamaan keskuspankille. Mutta onpa minullakin nyt pankkilainaa, jonka korko on selvästi alle 1 % eli onhan tilanne outo.


VA.
http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/korot/?selected=talletuskorot#kayttelytili

Käyttelytilillä on tällä hetkellä huonoimmillaan nollakorko. Varmaan pankkien kilpailu pitää huolen siitä, että asiakkaiden talletuksista ei peritä negatiivista korkoa. Siitä huolimatta käyttelytilillä ei kannata seisottaa sästöjään, vaan sen verran kuin arjen pyörittäminen vaatii ja ehjä jonkinlainen yllätysvara. Onhan noissa säästötileissäkin sellaisia, joissa kuluitta voi muutaman kerran vuodessa nostaa kuluitta rahaa, mutta niissä on hiukan parempi korko ja tarvittaessa ne on nostettavissa nopastikin.

Rahastosäästäminen on myös yleistynyt myös ns. tavallisialla ihmisillä, jotka eivät mihinkään sijoituspelaamiseen halua ryhtyä.


"Ymmärtääkseni pankit maksavat tällä hetkellä negatiivista korkoa talletuksille?

Olet ymmärtänyt väärin. Negatiivista korkoa voivat esim. pankit joutua maksamaan keskuspankille. Mutta onpa minullakin nyt pankkilainaa, jonka korko on selvästi alle 1 % eli onhan tilanne outo.


VA.

Paljonko mahtaa olla inflaatioprosentti tällä hetkellä?

Vai ollaanko deflaation puolella jo, mitä epäilen.

Keijo Kullervo


PS. Minusta, jos uskon lukemaani, Tanskassa maksetaan talletuksille negatiivista korkoa jo?
http://www.hs.fi/talous/a1423813974881


Paljonko mahtaa olla inflaatioprosentti tällä hetkellä?

Vai ollaanko deflaation puolella jo, mitä epäilen.


Mitä tekemistä tällä ja vaimon kutomilla villasukilla on tekemistä toistensa kanssa? Vai onko kyseessä maagiset inflaatiolta suojaavat ihmesukat?

VA.


Paljonko mahtaa olla inflaatioprosentti tällä hetkellä?

Vai ollaanko deflaation puolella jo, mitä epäilen.


Miksi kyselet, mikset ota itse selvää?
Miksi luulet muiden tietävän mutta itse et?
"Juuri nyt jännää kuin 'lannanajo pimmees, ylämäkkee ilman takalautaa'.

Keijo Kullervo

PS.  Selvinnee meneekö keskusta kokoomuksen ansaan josta se sai karvaasti katua kahden hallituskauden jälkeen ihan vähän aikaa sitten...

Suomessa on rahaa...

Se miten sitä käytetään onkin aivan toinen juttu.

"Rahaa on kuin roskaa, roska on kuin paskaa ja paska ei lopu koskaan."

Ylämäkeä neljän vuoden ajan oletettavasti... Toivotaan, että kukaan ei putoa kyydistä matkan aikana."

.........

Kunnallispoliittinen vastaus

titityy
Kaikenlaista se taajuussanasto tuottaa.
Jäsen Gingston ilmeisesti ymmärtää että kunnallispolitiikka on pelkkää nyhveröintiä.

Siihen kuuluu yleensä vain kunnan kulujen lisääminen.

Monesti kulujen lisääminen ei tarkoita, että kokouspalkkioista olisi puutetta vakijäsenille.

Edelleen  näen evidenssiä siitä, että Iltalehti SDP:mäisempi kuin persumaisempi Ilta-sanomat koska tänään 6.5. etukannessa ilkkuu:

IL: SOINI ANTOI PERIKSI KREIKASTA.
Tänään just nyt IL näyttäisi taas persuille ilkkuvalta:

IL: Tähän Soini taipui

(Taipui kait kaikki mutta Soinista tehdään otsikossa se ainut häviäjä. Kuvaankin on valittu myrtynyt otos Soinista.)
mielipidesivuston parahaat:
hs
-helvetinlogiikka-pardoksi,
liittymällä euroon pyrimme ytimeen, mutta euron kahlitsemana olemme näivettyneet reunavallaksi,
(jolle sitäpaitsi aletaan vittuilla vaivaisen 3%prosentin velasta!
eipä olla saman arvoisia muitten maitten kanssa!ja mitä tekee ranskalaiset suomessa,
rakentavat sitä perhanan ydinvoimalaa, josta ei oo tullut vielläkään lasta eikä paskaa!
-joo suomen on panostettava uuteen osaamiseen,
mutta täältä on lähössä hurumykke maksavia eläkeläisiä, "aurinkoranta -pakolaiseksi!
suomi menestyy kyllä jollain osaamis alueellaan missä on huippu!

-mielensä pahottamisella ,kateudella ,kyräilyllä sillä on tilausta, ja aina vain tiukentuneella,
keskustelulla ja viha-puheella!

-akateemiset varoittavat kyllä menojen leikkausten kurjistavan työttömien tilannetta,

ja oikein kun aattelee tuota köyhän osaa:
pomo-miehillä on haareminsa: siellä paneskellaan sitte sihteerikköä niin kuin vierasta sikaa!
-sihteerikkö keittelee kahvia, ja tulostaa paperia"pyyhkii pomon perseen melkein!
-no nyt tais lähtee jopo jo käsistä., tään ei pitänyt olla yle-leaks,

eikä twin peaks, tästä tuli vitutus-leaks!
"Sanotaan nyt sitten ihan suoraan kiertetelmättä ja kaartelematta.

Paperiteollisuus kuin myös kännykkäteollisuus on pahassa jamassa kun suurimmat firmat  siirsivät tuotantoaan ns. halvemman kustannustason maihin kuten Kiinaan ja Intiaan... Kaiken lisäksi Nokia myi koko puhelin roskan Windowsille.

Miten sitä vientiä voli tulla, kun on saneerattu koko teollisuutta. Viety työpaikkoja ja annettu potkuja perseelle osaavalle henkilökunnalle ympäri Suomen?
Lähes joka päivä tulee joka tuutista ilmoituksia irtisanomisista...

Globaali talous vaatii veronsa.

Kenelläkään ei saa olla suhtkoht hyvin. Siitä kärsivät kaikki onnettomat ympäri maailmaa.

"Kärsi kärsi niin kirkkaimman kruunun Taivaassa saat."

Maailmassa on yksityisellä elävällä ihmisillä keskimäärin ottaen aika vähän onnellisuutta ja hyvinvointia... Suurin osa on surua ja kärsimystä kaiken vaivan palkaksi..."

Keijo Kullervo
Inflaatio on nollassa , jopa vähän pakkasella. Syynä polttonesteiden, omakotitalojen ja korkojen aleneminen.
Keskuspankkien ohjauskorot ovat alhaalla edistämässä investointeja, mutta yritykset eivät halua investoida. Olemme taantumassa.

Inflaatio on nollassa , jopa vähän pakkasella. Syynä polttonesteiden, omakotitalojen ja korkojen aleneminen.
Keskuspankkien ohjauskorot ovat alhaalla edistämässä investointeja, mutta yritykset eivät halua investoida. Olemme taantumassa.

Ilmankos keskusliikkeet,kun rahan arvo on tapissaan, alentavat hintoja pikkuhiljaa... Olemme deflaatiokierteessä eli negatiivisessa inflaatiossa.

Tanskassa eräässä pankissa saa jo maksaa siitä että pitää rahojaan pankissa.
http://www.hs.fi/talous/a1423813974881
Kaikkein otollisinta on pistää rahat 'sukan varteen' kun rahan arvo kasvaa sielläkin.

Onneksi monella on pankkilippaat kotonaan jotka luovat turvallisuutta edes pikkuisen.

Keijo Kullervo
Tuleva hallitus on kansalaisille katastrofi. Siksi toteutankin päätökseni poistua Suomesta pysyvästi. Pääsyyllisenä pidän Soinia, joka viimeinkin on nuttunsa nurin käänneltyä saanut sen ratkotuksi kappaleiksi, ja nuollut itsensä ministeriksi. Tulevat hallituspuolueet linjasivat aikanaan, ettei koulutuksesta enää säästetä. Nyt kutienkin kaavaillaillaan jopa 600 miljoonaan säästöt lähinnä lukio- ja ammattikolutuksesta. Näin kasvatetaan Suomeen uusia ääliöpersuja. Korkeampi koulutus takaisi muuten sen, että perussuomalaiset putoaisivat puolueena paarialuokkaan. Toinen kuvottava säästökohde, mitä kolme ässää kaavailevat on sosiaali- ja terveyspalvelut. Nuo molemmat säästökohteet perustellaan sillä, että on otettava rahaa sieltä, missä sitä sitä on. Voi pyhä jyräys. Raha pesii ihan jossakin muualla, mutta lähinnä Stubb suojelee niitä turhia pääomia, joita ei laiteta kiertoon luomaan uusia työpaikkoja. Kesäkuun alusssa lähden täältä, enkä tule enää takaisin kuin hakemaan osan omaisuuttani. Tämä maa on kypsä vajoamaan suohon, jossa on vielä turvetta ja silmäkkeitä. Jos joskus Suomeen äänestetään puolueita, jotka muodostavat järkevän hallituksen, voin harkita palaamisa, Nyt tilanne on kuitenkin niin toivoton, etää minun on pakko poistua maasta, joka rypee tällaisessa loassa.

Tuleva hallitus on kansalaisille katastrofi. Siksi toteutankin päätökseni poistua Suomesta pysyvästi. ....
Nyt kutienkin kaavaillaillaan jopa 600 miljoonaan säästöt lähinnä lukio- ja ammattikolutuksesta. Näin kasvatetaan Suomeen uusia ääliöpersuja.
....Nyt tilanne on kuitenkin niin toivoton, etää minun on pakko poistua maasta, joka rypee tällaisessa loassa.

Hieno homma! Paras Uutinen moneen kuukauteen - vasemmiston vaalitappion ohella - tai sanotaanko täydennykseksi.

Hyvää matkaa sinne Antifastilaan - tai ehkäpä menetkin onnellisten Kalifaattiin, jossa eli ääliömäistä demokratiaa palvota?

VA.
En olisi uskonut, että sinusta on hieno homma, että tuleva hallitus on kansalaisille katastrrofi. Tervetuloa järkiisi!

Voi pyhä jyräys. Raha pesii ihan jossakin muualla, mutta lähinnä Stubb suojelee niitä turhia pääomia, joita ei laiteta kiertoon luomaan uusia työpaikkoja.

Missä asioissa säästöjä pitäisi tehdä? Mistä pitäisi leikata valtion menoja, jos leikkaukset ovat ainoa vaihtoehto?


Kesäkuun alusssa lähden täältä, enkä tule enää takaisin kuin hakemaan osan omaisuuttani. Tämä maa on kypsä vajoamaan suohon, jossa on vielä turvetta ja silmäkkeitä. Jos joskus Suomeen äänestetään puolueita, jotka muodostavat järkevän hallituksen, voin harkita palaamisa, Nyt tilanne on kuitenkin niin toivoton, etää minun on pakko poistua maasta, joka rypee tällaisessa loassa.

Ei kannattane kysyä, missä on sellainen hyvä maa tai hyvä maanosa, jonne kotimaan loasta tarpeeksi saaneet valveutuneet ihmiset suuntaavat pysyvästi. Älykkäiden ihmisten maastamuuttoa nykyisessä tilanteessa voisi kenties nimittää jopa aivovuodoksi, minkä kielteiset vaikutukset korostuvat, kun samaan aikaan maahan jääneistä yhä useampi taannutetaan koulutuspoliittisilla toimenpiteillä persuksi.

Toivottavasti arvoisa hibiscus ei kuitenkaan jätä foorumia, vaikka fyysisesti muuttaakin muualle.

Hallituksen tulevista säästökohteista en osaa sanoa muuta kuin sen yleisen toteamuksen, että viimeiseksi pitäisi säästää asioista, joista säästäminen vaarantaa ihmishenkiä - enkä nyt tarkoita poliisin "palveluita” - ja heikentää mahdollisuuksia talouden nousemiseen tulevaisuudessa. Jokin toimenpide voi tuoda säästöä nyt mutta aiheuttaa sitäkin suurempaa taloudellista tappiota myöhemmin. Koulutusta on yleensä pidetty asiana, johon panostaminen kannattaa pitkällä tähtäimellä.

Juttelin tyttäreni kanssa valtion säästökysymyksistä. Aalto yliopiston kauppatieteiden ”finance” ohjelmaan on hänen mielestään suomalaisen käytännössä mahdotonta päästä, koska kiinalaiset vievät kaikki paikat. Kiinalaiset harjoittelevat vuosien ajan pääsykokeisiin kuuluvaa testiä, ja päihittävät suomalaiset ylioppilaat, joka on kenties ovat lukeneet vain jonkin aikaa pääsykoekirjoja. Kiinasta eivät keskinkertaisuudet edes lähde pyrkimään ulkomaalaisiin korkeakouluihin. Taso on erittäin korkea.

http://www.aalto.fi/fi/studies/education/programme/finance_master/

Edellä mainitusta syystä tyttäreni pitää perusteltuna lukukausimaksun määräämistä ulkomaalaisille opiskelijoille. Hänen mielestään nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ei ole järkevää antaa ilmaista opetusta ulkomaalaisille, jotka käyvät Suomessa vain suorittamassa tutkinnon ja häipyvät sen jälkeen maailmalle.

Tästä tulikin muuten mieleeni ajatus, voitaisiinko kehitysapu antaakin tällä tavalla. Kehitysmaiden opiskelijat kävisivät Suomessa opiskelemassa kehitysavun piikkiin. Käytäntö edistäisi juuri niitä asioita, joita kehitysavulla halutaan edistää eli kohdemaan kehittymistä ja koulutustason nousemista.

Itse pidän uudessa hallituksessa huolestuttavampana ominaisuutena sen mahdollista taipumusta vauhdittaa suomen kehittymistä koti kuri/poliisivaltiota. Aika näyttää, onko huoli tässä suhteessa turha. Kovat arvot tuntuvat joka tapauksessa olevan muodissa.

http://kuvapilvi.fi/k/yicV.jpg


Kesäkuun alusssa lähden täältä......  Nyt tilanne on kuitenkin niin toivoton, etää minun on pakko poistua maasta, joka rypee tällaisessa loassa.

Ei kannattane kysyä, missä on sellainen hyvä maa....


Hallituksen tulevista säästökohteista en osaa sanoa.....

Aalto yliopiston kauppatieteiden ”finance” ohjelmaan on hänen mielestään suomalaisen käytännössä mahdotonta päästä, koska kiinalaiset vievät kaikki paikat. Kiinalaiset harjoittelevat vuosien ajan pääsykokeisiin kuuluvaa testiä, ja päihittävät suomalaiset ylioppilaat, joka on kenties ovat lukeneet vain jonkin aikaa pääsykoekirjoja. ....

Edellä mainitusta syystä tyttäreni pitää perusteltuna lukukausimaksun määräämistä ulkomaalaisille opiskelijoille. Hänen mielestään nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ei ole järkevää antaa ilmaista opetusta ulkomaalaisille, jotka käyvät Suomessa vain suorittamassa tutkinnon ja häipyvät sen jälkeen maailmalle.

Mitä turhia - kyllähän yksi suomalainen tuhatta kiinalaista + tuhatta intialaista vastaa.... hibin toivomaa vallankumousta tietysti edistäisi kreikkalaisyylinen Suomen valtion romahdus konkurssiin.

VA.


Tästä tulikin muuten mieleeni ajatus, voitaisiinko kehitysapu antaakin tällä tavalla. Kehitysmaiden opiskelijat kävisivät Suomessa opiskelemassa kehitysavun piikkiin. Käytäntö edistäisi juuri niitä asioita, joita kehitysavulla halutaan edistää eli kohdemaan kehittymistä ja koulutustason nousemista.


Ei hullumpi idea, mutta se sotii Ajan Henkeä ja sinunkin keskeisintä arvoasi vastaan. Yksilönvapautta siis. Jotta tuo järjestelmä toimisi, tulisi kehitysmaalaisten opiskelijoiden sitoutua palaamaan omaan maahansa ja pysymään siellä. Tällä hetkellä tuollainen järjestelmä todennäköisesti hyödyttäisi vain noita opiskelijoita itseään sekä sitä kolmatta tahoa, joka värväisi valmistuneet lahjakkuudet hommiin jonnekin muualle (Yhdysvallat olisi ainakin lähimenneisyydessä hyötynyt tästä). Kustannukset tulisivat emämaan ja Suomen maksettaviksi, mutta hei! Yksilönvapaus!

muoks. kirjovihreitä


Ei hullumpi idea, mutta se sotii vasten Ajan Henkeä ja sinunkin keskeisintä arvoasi vastaan. Yksilönvapautta siis. Jotta tuo järjestelmä toimisi, tulisi kehitysmaalaisten opiskelijoiden sitoutua palaamaan omaan maahansa ja pysymään sinne. Tällä hetkellä tuollainen järjestelmä todennäköisesti hyödyttäisi vain noita opiskelijoita itseään sekä sitä kolmatta tahoa, joka värväisi valmistuneet lahjakkuudet hommiin jonnekin muualle (Yhdysvallat olisi ainakin lähimenneisyydessä hyötynyt tästä). Kustannukset tulisivat emämaan ja Suomen maksettaviksi, mutta hei! Yksilönvapaus!

Yksilönvapautta voidaan arvioida monella tavalla ja monesta näkökulmasta. Tässä tapauksessa olisi kai kyse siitä, että ihminen vapaaehtoisesti tekee sopimuksen, jonka nojalla hän saa tietyn etuuden (opiskelu), josta hän maksaa tietyn hinnan (sitoutuminen paluuseen ulkomaille). Elinikäisesti velvoittavia sopimuksia ei mielestäni pitäisi tehdä kovin kevyin perustein, ja niissäkin sopimuksissa, joita tehdään, voisi olla jonkinlainen takaportti. Sopimuksen saisi päättymään tietyin ehdoin ja mahdollisesti tietyllä hinnalla.

Opiskelun kustannukset tulisivat tietysti Suomen maksettavaksi, mutta eikö rahasta tällaisessa tapauksessa kuitenkin jäisi enemmän Suomeen (esimerkiksi opetushenkilökunnan palkat ja verot) kuin jos raha annettaisiin jonnekin kehitysmaahan, jossa huomattava osa siitä päätyisi diktaattorin suvulle ja muille hämärille tahoille. Kaikki tietysti riippuu siitä, miten asiat lasketaan, ja mitä katsotaan opiskelun menoiksi.

Ulkomaalaisten opiskelijoiden maksuttoman koulutuksen tarkoitus ei ole ilmeisesti alun alkaenkaan ollut se, että he kaikki jäisivät Suomeen. Kyse on ollut osittain siitä, että on ajateltu maailmalle muuttavien opiskelijoiden pitävän yhteyttä Suomeen ja muodostavan kanavia, jotka auttavat ulkomaankaupassa ja muissa tämän tyyppisissä asioissa. Hyöty on siis arvioitu Suomen kannalta välilliseksi ja pitkällä aikavälillä vaikuttavaksi. Kehitysmaiden asukkaat, jotka opiskelevat ulkomailla, päätyvät nimittäin usein merkittäviin asemiin omassa maassaan. Tuttavuussuhde tällaisen henkilön kanssa voi joissakin tapauksissa olla hyödyksi.

Ajat ovat kuitenkin muuttuneet ja maailma on "globalisoitunut". Suomessa maisterintutkinnon tai väitöskirjan tehnyt aasialainen ei välttämättä ole kiinnostunut Suomesta sen jälkeen, kun hän lähtee täältä. Hän ei välttämättä osaa suomea, koska opiskelukieli on englanti, ja vapaa-aikanaankin hän on pitänyt yhteyttä lähinnä omiin maanmiehiinsä. Kiinalaiset varsinkin taidetaan mieltää etäisiksi ja omissa porukoissaan oleskeleviksi. Henkilökohtaiset kontaktit Suomeen ja suomalaisiin jäävät ohuiksi. Tällaisten ihmisten opiskelujen maksaminen suomalaisten veronmaksajien pussista, ei taida on olla kovin tuottava hanke.
Täältä tulee myös kannatusta Kopekin kehitysapukoulutukselle. Koulutus nimenomaan on se tie, joka mahdollistaa kehitysmaiden hyvinvoinnin nousun. On sitten lähettävän maan asia hoitaa riittävät paluusitoumukset yksilöille. Opiskelijoita ei kannata ottaa niistä pahimmista diktatuureista tai kivikautisista maista, vaan sellaisista maista joissa on jo jotain positiivista kehitystä tapahtunut. Sellaisissa maissa on myös tarjolla nousujohteisia uria fiksuille ja hyvinkoulutetuille nuorille miehille ja naisille.


Voi pyhä jyräys. Raha pesii ihan jossakin muualla, mutta lähinnä Stubb suojelee niitä turhia pääomia, joita ei laiteta kiertoon luomaan uusia työpaikkoja.

Missä asioissa säästöjä pitäisi tehdä? Mistä pitäisi leikata valtion menoja, jos leikkaukset ovat ainoa vaihtoehto?

Tässäkin asiassa SSS-hallitus ja suurin osa suomalaisista ovat oikeassa: säästää voi vain sellaisesta mihin menee rahaa. Budjetissa ei ole erikseen kohtaa "ylimääräiset menot"! Säästöjen toteuttamistapa ratkaisee. Ylipäätään hallintoon tarvitaan toimintatapojen muutosta. Se on ainoa keino todellisiin säästöihin. Esimerkki toimivasta säästämisestä:
http://yle.fi/uutiset/ennaltaehkaisy_kannatti_lasten_huostaanottojen_maaran_romahti_parissa_vuodessa/7855155
Imatran kaupungissa aloitettiin muutama vuosi sitten radikaali muutos lastensuojelussa. Kaupunki päätti vähentää laitoshoitopaikkoja ja panostaa rahat ennaltaehkäisyyn. Tulokset puhuvat puolestaan.
...
Imatran kaupunki on myös saanut merkittäviä rahallisia säästöjä panostamalla ennaltaehkäisevään työhön, jonka ansiosta esimerkiksi erittäin kallis laitoshoito on vähentynyt.


Aalto yliopiston kauppatieteiden ”finance” ohjelmaan on hänen mielestään suomalaisen käytännössä mahdotonta päästä, koska kiinalaiset vievät kaikki paikat. Kiinalaiset harjoittelevat vuosien ajan pääsykokeisiin kuuluvaa testiä, ja päihittävät suomalaiset ylioppilaat, joka on kenties ovat lukeneet vain jonkin aikaa pääsykoekirjoja. ....

Edellä mainitusta syystä tyttäreni pitää perusteltuna lukukausimaksun määräämistä ulkomaalaisille opiskelijoille. Hänen mielestään nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ei ole järkevää antaa ilmaista opetusta ulkomaalaisille, jotka käyvät Suomessa vain suorittamassa tutkinnon ja häipyvät sen jälkeen maailmalle.

Finance on 2-vuotinen kauppatieteen maisterin tutkintoon johtava Master's Program opiskelijoille, joilla on aikaisempi tutkinto. En löytänyt tilastoa kiinalaisten osuudesta ohjelmaan otetuista, mutta ihmettelen jos juuri he erityisesti ovat tulppana ohjelmaan pääsylle, vaikka en haluakaan kyseenalaistaa tyttäresi tietämystä. Sisäänpääsy ko. ohjelmaan on vaikeaa kenelle tahansa. Kiinalaisista ja muista aasialaisista tänne toki siivilöityy ahkeria ja älykkäitä opiskelijoita, kuten ovat vieneet kai jo puolet parhaiden usalaisten yliopistojen koulutuspaikoista. Toki heiltä voi lukukausimaksua alkaa periä ainakin tuohon ohjelmaan. Riittävän suurina takaavat sen, että tänne tulee opiskelemaan vain rikkaiden perheiden tyhmemmät, jotka eivät pääse maailman kuuluisimpiin yliopistoihin, ja jotka palaavat perheen töihin lähtömaahansa jäämättä edistämään suomalaista elinkeinoelämää.

Kiinalaisista ja muista aasialaisista tänne toki siivilöityy ahkeria ja älykkäitä opiskelijoita, kuten ovat vieneet kai jo puolet parhaiden usalaisten yliopistojen koulutuspaikoista. Toki heiltä voi lukukausimaksua alkaa periä ainakin tuohon ohjelmaan. Riittävän suurina takaavat sen, että tänne tulee opiskelemaan vain rikkaiden perheiden tyhmemmät, jotka eivät pääse maailman kuuluisimpiin yliopistoihin, ja jotka palaavat perheen töihin lähtömaahansa jäämättä edistämään suomalaista elinkeinoelämää.

Ei kyllä taida Suomeen jäädä sen enempää niitä ahkeria ja älykkäitäkään. Suomi ei ole kovin houkutteleva kohde ylisuorittavalle uraohjukselle, koska uramahdollisuudet ovat rajoittuneita, ilmasto ja yleinen miljöö ei kiehtone useimpia ja verotuskin on korkea. Näitä asioita ei oikein voi muuttaakaan*, ja Suomessa pitää mielestäni totutella siihen ajatukseen, että maamme tulee kärsimään jonkinasteisesta aivovuodosta tulevaisuudessa.

Tämä on varmastikin katkeraa nieltävää niille, jotka uskovat maailman tulevaisuuden lepäävän lahjakkaiden superyksilöiden olkapäillä. Me muut voimme ottaa rennommin.


*ei, ei edes verotusta voi muuttaa niin paljon, että se muuttaisi Suomen kilpailukykyiseksi tässä asiassa.


Finance on 2-vuotinen kauppatieteen maisterin tutkintoon johtava Master's Program opiskelijoille, joilla on aikaisempi tutkinto. En löytänyt tilastoa kiinalaisten osuudesta ohjelmaan otetuista, mutta ihmettelen jos juuri he erityisesti ovat tulppana ohjelmaan pääsylle, vaikka en haluakaan kyseenalaistaa tyttäresi tietämystä.

Täytyypä keskustella asiasta informaation antajan kanssa. Tieto ei nimittäin näytä pitävän täysin paikkaansa ainakaan tämän vuoden kohdalla. Kerroin itsekin asiasta epätarkasti sen enempää miettimättä. Olin jopa niin huolimaton, että sotkin mielessäni eri asteiden opintoja ja niihin pääsemisen.

Yhdeksästä Finance -ohjelmaan hyväksytystä peräti neljällä on suomalainen nimi. Yksi nimi näyttää eurooppalaiselta (voi olla myös suomalainen). Neljä nimeä näyttää aasialaisilta, kenties kiinalaisilta.

Aika moni eri ohjelmiin hyväksytyistä joka tapauksessa on ainakin nimen perusteella aasialainen.

Minulla itselläni ei ole kiinnostusta asiaan eikä kantaa siihen, keneltä ja kuinka paljon mahdollisia opintomaksuja pitäisi kerätä. Eikä säästöillä kuitenkaan valtion taloutta pelasteta. Mutta pienistä puroistahan menot koostuvat. Kun puroja tukitaan, alkaa tulla säästöä. Ehkä Suomen kannattaa toimia tässä asiassa tavalla, jolla eurooppalaiset maat keskimäärin toimivat eikä erottua muista suuntaan tai toiseen.

http://www.aalto.fi/en/studies/admission_results/accepted_2015_biz.pdf

Minulla itselläni ei ole kiinnostusta asiaan eikä kantaa siihen, keneltä ja kuinka paljon mahdollisia opintomaksuja pitäisi kerätä.

Jos ei ole kiinnostusta, ei toki kannata paljoa taittaa peistä.

Oma käsitykseni on, että Aalto-yliopisto ja Tampereen yliopisto ovat ottaneet mieluusti mm intialaisia ja kiinalaisia opiskelijoita. Mikä onkaan se valikointi, jolla opiskelijat lähtömaastaan pääsevät Eurooppan opiskelemaan, kampuksella he eivät erotu ryyppääjinä ja melskaajina vaan lukevat vimmatusti. Kun DI promootiossa mainitaan "oivallisesti valmistuneeksi", nimi viittaa Aasiaan promovoitavien määrään nähden suhteettoman usein.

Mitäpä tuo "oivallisuus" yliopiston kannalta painaisi ellei siihen liittyisi keskimääräistä korkeampi jatko-opiskelun määrä ja - ennen kaikkea - keskimääräistä selvästi korkeampi panos kansainvälisesti kestävällä tasolla olevassa tutkimus- ja teknologiakehityksessä sekä kyky innostaa hitaita hämäläisiä osallistumaan innovointiin.

Kukaan ei oikeasti tiedä tiedä, mitä lukukausimaksujen määrääminen noihin asioihin vaikuttaa. Ehkäpä aasialaisvälkyt vain tiivistävät opintonsa vähempiin lukukausiin! Menestymisen jano heillä on varmasti 1990-luvun Nokian insinöörien tasoa.

mks


Voi pyhä jyräys. Raha pesii ihan jossakin muualla, mutta lähinnä Stubb suojelee niitä turhia pääomia, joita ei laiteta kiertoon luomaan uusia työpaikkoja.

Missä asioissa säästöjä pitäisi tehdä? Mistä pitäisi leikata valtion menoja, jos leikkaukset ovat ainoa vaihtoehto?


Leikkaukset eivät ole ainoa vaihtoehto. Verotuksen progressiota tulisi lisätä ja ylivarakkaiden tulisi maksaa enemmän omaisuudestaan ja tuloistaan valtiolle ja kunnille, mutta he osaavat keinot, joilla he onnistuvat hoitamaan asiansa niin, etttei veroja tarvitse maksaa juuri lainkaan. Niissä kätköissä pesii miljardeja, jotka tulisi laittaa kiertoon.

Mielestäni järkevintä olisi leikata valtavista valtion ja kunnan turhista byrokratian rattaista ja laittaa osa niistä loisista käppäilemään kilometritehtaalle tutustumaan köyhien työttömien todellisuuteen. Sanon vielä kerran, että koulutuksesta säästäminen on hölmöintä, mitä tuleva hallitus voi tehdä.

Onneksi Soini ja Stubb joutuivat taipumaan, eikä ympäristöministeriötä lakkauteta. Ympäristöministeriä aletaan tosin rasittaa sellaissllakin tehtävillä, jotka eivät periaatteessa ympäristöministerille kuuluisi. Ilokseni pääsen täältä pian livohkaan ja alan tehdä konsultointitehtäviä muissa maisemissa.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19