Huom! Selaat foorumin lukualuita, joten liittymä on hiukan erilainen.

Ketju Lainaa Print

0 1

Ketjukaiset => Foorumin parantelu

Foorumin parantelu


Foorumille voi jatkossa rakentaa vaihtoehtoisen värimaailman, eli luoda oman teeman tai useampia, painottuen juuri eri väreihin. Teemat vapaasti valittavissa.

Foorumi kaipaa pientä viesti-historiaa. Jotain 50-toimintoa, joka oli Näkökulmallakin. 100-toiminto voisi olla kätevämpi tosin.


Tulen aloittamaan ehkä järjestelijänä sopivia ketjuja, joilla voi vaikuttaa muutenkin foorumin toiminnallisuuteen.

Järjestelijä on nyt vaikka se tittelini. Siihen viittaa tämän aloituspaikan luominenkin.


Tänne siis parannusehdotukset. Katotaan, mitä kannattaa tehdä, ja missä vaiheessa aikaa ja muita resursseja toteutukseen.


Ehkä tarvitsee eriyttää vielä alueet: Kehitys, sekä Kulttuuri. Katotaan ...

Uusi alue: Järjestelyt

Voi olla, että se kehitys-puolen oma alue erittelee olemassaolevana ajatuksia sopivan tehokkaasti. Siten ehkä syytä rakentaa.

Alueen nimeksi sopisi: Järjestelyt. Tarkoittaa tämän foorumin järjestelyjä, ja ehkä kyseessä voisi olla jonkin verran koko keskustelukulttuuria käsittelevä juttu.

Toisaalta mm Kulttuuri erottuisi paremmin Vapaalla omaksi itsekseen. Jos tässä vaiheessa vain se uusi alue: Järjestelyt.

Siirtelen ketjuja uudelle myöhemmin ...


Uusi alue: Järjestelyt

Voi olla...

Mitäs jos lopettaisit tuon veivaamisen ja nysväämisen ja varsinkin siitä kirjoittamisen? Foorumin käyttäjät osaavat kilkata näkyviin uudet viestit ja aluejaolla ei ole käytännössä mitään merkitystä, koska kaikki asiat liittyvät kaikkiin asioihin.

Tärkeää täällä viihtymisen kannalta on miten keskustellaan.

Järjestelyjen taustoitus

Sopiva järjestelyjen taustoitus on hyvä ja tärkeä asia. On osa tärkeää toimivuutta, kun kaikki tietää kuvioista tarpeellista.

Pitäydyn etupäässä tarpeellisten järjestelyjen ilmaisussa tällä nikillä.

(Vastausta samalla Tahalle)
Sopiva järjestelyjen taustoitus on hyvä ja tärkeä asia.

Miten hyvin se toimi edellisillä foorumeillasi?

Moderoimattomuuden keinoista: järjestelyjen taustoitus


Admin:  Sopiva järjestelyjen taustoitus on hyvä ja tärkeä asia.
Taha Islam:  Miten hyvin se toimi edellisillä foorumeillasi?

Hyvin tai huonosti. Ei ehkä kauheasti väliä.

Luulen silti em seikan positiiviseen vaikutukseen, vaikka toki tarvitaan muutakin. Ei tuo ole kuin yksi mahdollinen osa hyvää toimintaa. Paljon hyvästä on vielä löytymättä.

Moderoimattomuus on iso juttu. Se on samalla myös melko uusi juttu menetelmäksi. Myös toimimatonta joutuu kokeilemaan tässä yhteydessä. Siitä voi kyllä saada tarpeellista tietoa.


Moderoimattomuuden keinoista: järjestelyjen taustoitus


Admin:
Taha Islam:

Tämä foorumisofta mahdollistaa viestien ketjuuntumisen ja niiden helpon lainaamisen ns "quote" toiminnon avulla. Viestejä ei tarvitse otsikoida tekstikenttään, koska softa tuottaa viestille otsikon automaattisesti tai sen voi kirjoittaa itse.

Lainaus
Moderoimattomuus on iso juttu. Se on samalla myös melko uusi juttu menetelmäksi.

Ei, kyllä sitä on harjoitettu siitä asti kun kirjotettua tekstiä on ollut olemassa ja säännöllisesti on havaittu, että moderointi on sittenkin parempi vaihtoehto.
Moderoimattomuus on parempi vaihtoehto kuin puolueellinen, liiallinen tai muuten huono moderointi. Moni foorumi on toiminut moderoimattakin, toki lähinnä ne, joilla ei käsitellä kovin mieliä kiihdyttäviä asioita. Mikäli uskontoa ja maahanmuuttoa ei käsitellä, moderoinnille ei juurikaan tarvetta ole.

Moderointi sanakirjan mukaan tarkoittaa hillitsemistä, valvomista, sovittelua, sääntelyä.

Keskustelufoorumilla tarkoitamme sillä fooruminpidon antamia huomautuksia, viestien siirtelyä ja poistoa, määräaikaisia tai pysyviä kirjoituskieltoja tai rajoituksia. Onko muuta?

Moderaatiosta ei tietenkään yleisellä tasolla tai yksittäistapauksessa olla yksimielisiä. Lääke- ja tuoteväärennösten mainokset aika yksimielisesti haluamme pois ja taitaa fooruminpitäjä olla jonkinmoisessa vastuussa jos foorumilla esiintyy rikollista toimintaa. Keskustelun parantamiseen pyrkiminen asettamalla normeja jankkaamisesta, solvaamisesta, valehtelusta, riitelystä, pornosta on sitten oma kysymyksensä. Ketjujen ja viestien siirtely valvojan mielestä parempaan paikkaan on hiukka niin ja näin, kun viesti ei löydykään sieltä minne sen jätti. Sille joka vasta tulee sitä lukemaan uudelleensijoitettuna saattaa olla luonnollisemmassa yhteydessäUudesta keskustelupaikasta keskustelu on niin keskeinen, että sen erottaminen Vapaasta omaksi alueeksi oli ihan hyvä selkeytys. Joku näkee varmaan punaista, kun sanon jotain hyväksi - hyväksi ei mitään pitäisi nimittää, varsinkaan minun. Nähköönpähän vain.

Mikäli uskontoa ja maahanmuuttoa ei käsitellä, moderoinnille ei juurikaan tarvetta ole.

Jos moderoidaan esim. islamin markkinointi pois, ei tarvita moderointia?
Eikö se ole paradoksi?
Moderointi ei ole läheskään aina foorumin parantamista. Usein se on jopa foorumine heikentämistä. Heikoimmat eväät hyviksi moderaattoreiksi ovat sellaisia, jotka ovat oman maailmankuvansa, sympatioidensa, empatioidensa, antipatioidensa ja kaunaisuutensa vankeja.
Värimaailmaa voisi kehitellä. Vaikka vähän Näkökulman näköiseksi, kun tämä sen jatkumoa on.

Heikoimmat eväät hyviksi moderaattoreiksi ovat sellaisia, jotka ovat oman maailmankuvansa, sympatioidensa, empatioidensa, antipatioidensa ja kaunaisuutensa vankeja.

Edellä mainitun lisäksi ainakin yhden ylläpitoon pyrkivän toiveiden yli pitää laittaa ruksi ihan yhteystietojen salaamiseksi turvallisuussyistä. Emme kai halua, että kommandojoukot alkavat listiä islamia ylistämättömiä sillä hurskaalla oikeutuksella, että USA:ssa mielipidesyin ammutaan presidenttejäkin.

mks
Paheksun henkilön XYZ käytöstä. Linkki .

-
Tuollainen 1-rivinen voisi olla itse kirjoittajien itsesäätelevä paheksunnan ilmaisu ja linkki osoittaa Takapihalle Paheksuntaketjuun jossa  tarkemmin paheksujat ja loukatut analysoivat käytöstä jota paheksuu.  Etuja: a)1-rivinen ei tuki pääketjua,  ja b) ohjaa mahdollista ottelua Takapihalle. Moderaattoria ei tarvittaisi. 
Kyllä melua maailmaan mahtuu,

kyllä tuo moderointi alkaa olla myrsky vesilasissa, puhuttais kerrankin asioista,

eikä mistään hemmetin pilkun viilauksesta!

-Hyvää Jatkoo vaan kun ei oma riitä, niin pannaan sitte vahinko kierrokselle!
Ennaltaehkäisy, rokotus jne on halvempaa ja hallitumpaa kuin sitten kun epidemia on jo räjähtänyt silmille.

Teemat vapaasti valittavissa.

Kiitos, SMFn uusi oletusteema (Curve ) on siedettävämpi kuin tämän foorumin oletus. Onneksi on siis vaihdettavissa.
Tuollainen 1-rivinen voisi olla itse kirjoittajien itsesäätelevä paheksunnan ilmaisu ja linkki osoittaa Takapihalle Paheksuntaketjuun jossa  tarkemmin paheksujat ja loukatut analysoivat käytöstä jota paheksuu.  Etuja: a)1-rivinen ei tuki pääketjua,  ja b) ohjaa mahdollista ottelua Takapihalle. Moderaattoria ei tarvittaisi.


Näitä ideoita voi jonkin verran toteuttaa ihan tosta vain. Jos ei kunnolla toimi, niin sitten vaikka peruutetaan jos onnistuu jotenkin. Jos toimii, eikä pitäisi toimia, niin peruutusta kannattaa harkita.

Kokeiluja kannattaa jonkin verran suosia turhan vatvomisen sijaan. Jos haluaa selvyyttä, voi keskustelua käydä niin, ettei ehdotuksen toimeenpanolla hiillostele. Tulee jos tulee.

Muistakaa, että foorumi on yhteisön. Alkuun hyysäsin liikaa.

Jonkin verran tarvitaan sopivissa kohdin auttavia (ei välttämättä täydellisiä!) näkemyksiä, olkoon antajana kuka vain, kunhan osuu. Tietyt henkilöt korostuu, mutta sitä mukaa kun on annettavaa, ja haluaa osallistua foorumin rakentumiseen, niin kyllä omasta puolestani rohkaisen.

Linjoja muodostuu parhaiten juuri näin käytännön tilanteisiin reagoimalla.Värimaailmaa voisi kehitellä. Vaikka vähän Näkökulman näköiseksi, kun tämä sen jatkumoa on.

Tään viikon aikana toteutuu, ellei mitään ylläriä yksityiselämässä.

Uusi alue: Kulttuuri ja harrastukset

http://jatkumo.net/index.php?board=9.0

Tein sittenkin heti alkuun alueen kulttuurille ja samalla harrastuksille.

Alue jäsentää hyvin viestejä. Lisäksi alue kutsuu olemassaolollaan. Myös helpottaa ketjujen löytämistä.

Alueita kahdeksan. 7 yleistä ja yksi jäsenten oma. Jos vie liikaa sivutilaa, voi aluenäkymän kutistaa, jolloin viestihistoriaa näkyy kätevästi.

Tuo Kulttuuri ja harrastukset alue voisi olla ehkä nimeltään vaikka: Verstas. Vai mikä olisi parempi lyhyempänä?

Paheksun henkilön XYZ käytöstä. Linkki .

-
Tuollainen 1-rivinen voisi olla itse kirjoittajien itsesäätelevä paheksunnan ilmaisu ja linkki osoittaa Takapihalle Paheksuntaketjuun jossa  tarkemmin paheksujat ja loukatut analysoivat käytöstä jota paheksuu.  Etuja: a)1-rivinen ei tuki pääketjua,  ja b) ohjaa mahdollista ottelua Takapihalle. Moderaattoria ei tarvittaisi.

Tuollaisia voi tietty käyttää ja jos toimivaksi havaitaan, niin käytäntö yleistyy. Sopimuksenvaraiset protokollat huononlaisesti astuvat yleisesti voimaan avoimilla foorumeilla, muttei ehkä ei tarvitsekaan. Huomioefekti toimii.

Foorumin viimeisimpiin viesteihin pääsee täältä. Kyseessä on viestilista. 100 viimeisintä.

http://jatkumo.net/viestit.php

Linkki on etusivulla: (hae 100). Informaatiokeskuksessa.
Tuo 100 viimeisinä -lista on hyvä.
Mutta onko sen lisäämisen yhteydessä -kuvake hypännyt pois sivupalkista?

Minusta sen paikka nyt on hiukan outo tuossa viestilistan yläpuolella, kun mielestäni se aiemmin oli vasemmalla puolella olevassa pystypalkissa.

Hitto mitä tumpeloimista. Tägi-nestaus missä sattu :)

Kiitos. Ei näkynyt visuaalisuudessa tällä Tuliketulla, eikä Chromiumillakaan.

Korjaan ...


Oli livahtanut joukkoon sulkeva tägi: </viestit>. Eivät selaimet tunnista tuota tägitystä :)
Vissiin vähän väsy eilen myöhään.

Uusi teema: ruskea

Tein teeman, nimeltä ruskea. Jonkin verran punertavuutta. Laitan kokeeksi teeman oletukseksi.

Jos seuraa oletusteemaa, niin tämän pitäisi näkyä nyt. Jos on itse valinnut vaikka curven, niin tätä täytyy testata erikseen.

Pitää katella voiko jättää yleiseksi. Kommentteja.

Lisäteemoja on helppo tehdä, jos vain väriä vaihtaa. Joten muitakin voisin tehdä jossain vaiheessa.
Tämä on paljon miellyttävämpi silmälle kuin aikaisempi sininen teema.
Tuo lienee makuasia, itse pidin siitä sinisestä enemmän. Mutta tärkeintä mielestäni on, että teemoja ei saisi vaihdella tuolla tavalla. Olkoon foorumi vaikka kuinka ankea, mutta sen pitää pysyä stabiilina. No tämä on tietysti vasta alkutaipaleellaan, mutta toivottavasti ylläpito ei vaihtele foorumin ulkoasua kuin sukkia.

teemoja ei saisi vaihdella tuolla tavalla. Olkoon foorumi vaikka kuinka ankea, mutta sen pitää pysyä stabiilina.
Profiili -> Muokkaa profiilia -> Keskustelualueen oletukset -> Nykyinen teema muuta : Valitse jokin muu teemavaihtoehto kuin Keskustelualueen oletus
niin ei vaihdu oletusta vaihdettaessa.

Mutta tärkeintä mielestäni on, että teemoja ei saisi vaihdella tuolla tavalla. Olkoon foorumi vaikka kuinka ankea, mutta sen pitää pysyä stabiilina. No tämä on tietysti vasta alkutaipaleellaan, mutta toivottavasti ylläpito ei vaihtele foorumin ulkoasua kuin sukkia.

Nykyään keskityn sisältöön ja vähemmän pinnallliseen olotilaan.
Uteliaana ja väsäilynhaluisena haluaa kokeilla kaikkea. Sitä vaihetta on ollut jo paljon, joten pääsee palaamaan paremmin asioiden ääreen.

Hyvää tosiaan tuo, että teemaa voi itse vaihtaa vapaasti.
Kiitos! Ilmeisesti tuo uusimmat viestit top 100 on osa teemaa?

Minulle ei tosiaan ole kovinkaan tärkeää se, miltä foorumi näyttää, mutta se ei saisi muuttua kovin usein. Ja värit pitää olla tietysti sellaiset, että en saa migreenikohtausta. Olen siis aika vaatimaton  :D

Ilmeisesti tuo uusimmat viestit top 100 on osa teemaa?


Hyvä huomio. Tein siitä 100-sivusta aika geneerisen. Viestejä listaava loota simplistinen ja harmaa reunoiltaan.

Linkki kulkee teeman mukana, joten kai se täytyy installoida jokaiseen teemaan erikseen. Toteutan jossain vaiheessa. Nyt 100-sivu toimii coressa ja sen johdannaisessa, eli ruskeassa.

Ainiin. Sekin, että curvessa ei ole etusivun viestihistoriaosuutta ruksattu päälle.

Curve on minusta ihan kaunis alkuperäisväreillä. Nyt siinä on etusivun historia, ja linkki sataan (100-sivu).

(Valitsin Admin-tunnukselle tämän teeman. Samalla erottuu hiukan, että millä tunnuksella kirjoittaa)

Arkisto-alue

Nyt kun tuli mieleen, ja vielä muistan.

Ketjujen ei kannata ehkä antaa kasvaa yli 1000 viestin mittaiseksi. Näkkärilläkin Tislaamoa pätkittiiin ajoittain.

Perusteluna on mm se, että tulostusversiot ketjusta ovat käteviä. Jos niitä ottaa mammuttikejusta, niin datansiirto on valtaisa. Tarkoittaa kuormaa, kun hakurobotit tekevät samaa. Siis juuri hakurobotit voivat ehkä kuormittaa paljon.

Ratkaisuna on Arkisto-alue. Sen voi laittaa Vapaa-alueen lapseksi, eli Vapaa-alueen alaisuuteen. Sopivasti syrjään, jolloin pääsy onnistuu noihin ikiketjuihin, jos tarve. Toisaalta eivät pyöri muualla enää.

Tämä on paljon miellyttävämpi silmälle kuin aikaisempi sininen teema.

Vähän tänään alussa pisti silmään tämä foorumin väritys, mutta luultavasti tuohon tottuu. Tylsänä ihmisenä olisin odottanut tylsempiä värejäkin, mutta ehkäpä tuo toimii. Kirjoituspohjan tulee toki olla valkoinen ja kommenttien lukualusta hyvin vaalea (nyt hyvin vaaleanruskea), koska minullakin on pieniä näköongelmia. Tekstin tulee erottua hyvin, joten kontrastia tekstin ja taustan välillä tarvitaan. Tekstiä toki saa aina suurennettua. Näyttää teksti kuitenkin erottuvan hyvin.
Väritus on aika paljon kaiketi kiinni koneen omista värisäädöistä ja varmaan osaltaan vaikuttaa jonkin verran myös huoneen valaistus värien vaikutelmaan.

Työkoneella tämä näytti aika karmealta. Tuo palkeissa oleva voimakkain väri näytti kirkkaan kellervänoranssilta, mutta nyt kotona läppärillä tämä on parempi ilmeisesti tuota nyt voisi sanoa kupariin heittäväksi väriksi.

Ehkä tuossa oli opetusta mukana, jotta ei pidä työkoneella tänne kuikuilla :)

Oma ajatukseni olisi ollut harmaan ja violetin yhdistelmä, jos sellainen olisi tarjolla.

Pelkäsin Juhan taas kaivavan jonkun vihreän virityksen, mutta tämä oli lopultakin ihan hyvä ylläri.

Oma ajatukseni olisi ollut harmaan ja violetin yhdistelmä, jos sellainen olisi tarjolla.


Tein.

Laitoin esille. Olkoon tämän päivän niin tämän teeman osaa myös laittaa päälle halukkaat.

Yrittäkää kestää säätämisvaihe. Huomenna lopulliseen väriin.

Saatan tehdä tumman vihreän, mutta sitä ei tarvitse enää esitellä mitenkään. Jos toiveita, ei vaikea toteutella ...
Tämä ei ole minun silmääni kovin neutraali, tai edes harmaaseen vivahtava; enemmän violetti joka vivahtaa violettiin. Tulee mieleen yksisarvisfoorumi :)

Ongelmani ei ole violetti, mutta kannatan vähemmän neon-hohteeseen suuntaavia sävyjä.

Niin.

Ehkä väritkin on sellaisia, joita tulee hakea hartaasti.

Yhden värin vaihtelu on helpointa, sillä ulkonäön rakentamisen voisi melkein automatisoida suoraan nappien naksutteluun jääväksi. Toisaalta muutenkin. Ei jaksa ihan niin sofistikoitunutta juttua värin takia.

Jos pykäisin pystyyn vielä muutaman teeman eri väreillä. Äänestämisen voisi suorittaa vaihtamalla sopivaan. Foorumin oletus olisi se punaruskea, tai jos jotain äänestettäisiin käytännössä eniten, voisi äänestystä käyttää oletusvärin valinnan tukena.

Menee varmaan paremmin taustalla tää projekti. Vaikka äänesettä. Jätän tuon linkin tonne uutisiin, niin kiinnostuneet voivat tarttua ratkaisuihin.
Ainakin minun silmään se violetti on aivan kauhea. Hyppää silmille. Lisäksi musta teksti violetilla pohjalle ei ole luettava. Itsellä on joku näistä tyrkyllä olevista sinisistä teemoista, ei se smf-oletus.

Huomasin, että tästä ulkonäköjutusta voi saada aikaan melkoisia hittejäkin. Onnistumismahdollisuus ei ole huono. Vaatii vähän aikaa, suunnittelua ja kokeilua. Palillaan ...

Pääjuttu on keskustelu. Kiva ulkonäkö on toki jees.

Tein juuri lauta-teeman. Näitä löytyy tetsonista suoraan.

Voi kurkata, niin saa ensimakua: http://jatkumo.net/index.php?theme=5

Virittelen kun aikaa ja ehkä ilmoittelen mahdollisesti vain hitistä jatkossa.


RESETOIN siihen ekaan, eli ruskeaan. Olkoon niin kauan kuin hitti löytyy. Jos ei löydy, niin sitten jää pysyväksi.

Tässä paranneltu verisio violetista ja harmaasta: http://jatkumo.net/index.php?theme=6 (violetti_harmaa_lauta)

Tämä on juuri se mikä on omassa käytössä.

Tuo Proton antama linkki muuten helpottaa elämää jos oletusteemaksi valikoituu omaa silmää häiritsevä värimaailma. Laittaa peruslinkin perään ?theme=joku numero (oman teeman numero). Näin saa värit kohdalleen vaikkei olisi kirjautunut. Bookmarkeihin vain pidempi versio, niin ei tarvitse näpytellä.

Voi kurkata, niin saa ensimakua: http://jatkumo.net/index.php?theme=5
.. nips ..
Tässä paranneltu verisio violetista ja harmaasta: http://jatkumo.net/index.php?theme=6 (violetti_harmaa_lauta)

No tuo violetti on hiukan vääränsävyinen, mikä tekee siitä räikeän. Oikea sävy olisi "goottisametti".

Sitä paitsi, taisin kyllä jo eilisen illan myötä tykästyä tähän kuparin väriseen, ihan todella. Tämä on lopultakin aika kaunis ja ennen kaikkea lämmin värisävy ainakin minun silmiini. Myös tekstit erottuvat hyvin :) Ehkä vain vieroksuin aluksi sitä, kun se poikkesi totutuista Näkkärin väreistä. Mutta jos tarkemmin muistelen, niin se ensimmäinen Näkkäri, jolle minä olen aikanaan törmännyt, oli aika lailla tuollainen punervanrusehtava.

Eiköhän haudata violetti ja ainakin se lapsenkakan keltainen lautaliiteri, joka tuossa jossain vaiheessa lurkkiessa tuli esiin jotain linkkiä painamalla. Laudoitus on ideana ihan kiva, mutta hiukan levoton minun makuuni.

Varmaan nyt tuo eilen tehty kupari (tai onko se ruskea?) ja sitten ne oletuksena tulleet riittävät hyvinkin. Pääasia kaiketi on sillä, mitä on kirjoitettu. Lisää värejä saa hakemalla Tokmannilta eriväriset aurinkolasit :P

Lautaliiteri toi mieleen saluunan. Ei miellyttänyt.

Lautaliiteri toi mieleen saluunan. Ei miellyttänyt.


Ok. Joskus on niin, ettei ensivaikutelma kerro pitempiaikaista. Voi olla alkuun jokin töksähtävää, mutta sitten siihen tykästyy.

Mutta kuten Hippi sanoi, (tai sanoiko), tään nysväämiseen ei kannata vaivata keskustelijoita. Teen taustalla. (Jos teen)

Yllätyin, että näistä voi saada periaatteessa ihan kivan jutun. Siis pohjautuen vaikka pelkkään core:en.

Sinällään useampi tekele ei haittaa. Kovalevytilaa on, eikä teemet vie tolkuttomasti. Ja turhat voi heivata viimeistään seuraavassa päivityksessä vek.

Jonkin listan voisin tehdä suoraan kokeiltavaksi ehkä. Siis sen luettelon linkeistä, joilla kätevästi testata. Mut aika säätöö tääkin. (Ja jos olisi oma foorumisofta, niin "makrolla" vaikka linkit. Siis yhdellä "bbc"-"lauseella", joka generoi testauslinkkiluettelon :))

Lautaliiteri toi mieleen saluunan. Ei miellyttänyt.


Tyyliin Lucky Luke!
Tai Wix Teller.

Tässä on merkittävä parannus foorumin materiaaliin pääsylle: http://jatkumo.net/aiheet.php.
Laitoin linkin foorumin etusivulle.

Curve-teemassa ei tainnut vielä olla... Nyt on.

Pientä säätöä oli vielä tässä toiminnossa. Liitin viesti- ja aihe-näkymien helpon pomppimisen toisesta toiseen.

Viittausjärjestelmä

Eräs kiinnostava projekti olisi tosiaan tehdä se indeksi foorumin viesteihin. Tarkoittaisi, että olisi joukko kuvaavia sanonoja, leimoja, joiden perusteella avautuisi käyty viestiavaruus.

Ehkä hyvä, jos tuota ei tarvitse tehdä täysin manuaalisesti, vaan olisi softa, jolla tehdä leimat ja yhdistelyt.

Olen sitä mieltä, että käytyyn on oltava hyvä ote. Jos viittausjärjestelmä onkin tarpeellinen jatkossa?

Idea on aikasen uudenkarhea. En ole kuullut vastaavaa Tarkoittaa  merkityksellisyyksien kartoitusta.

Kai sitä turhempiakin tietotekniikkaprojekteja on. Idea sopii tutkivasta otteesta pitävälle! Useaa ei toki kiiinnosta, mut ei haittaa.

Toteutin alustavan viittausjärjestelmän: http://jatkumo.net/arvioinnit.php. Laitoin linkin Informaatiokeskuksesta arviointeihin.

Foorumin viestejä varten voi rakennella leimoja, ja liittää leimat viesteihin. Näin avautuu mahdollisuus arvioida käytyä materiaalia. Kyseessä on eräänlainen metaliittymä sisältöön.

Tein alkuun itse arviointia admin-tunnuksella. Siis melko yleistä hahmottelua foorumiin ja yhteisöön liittyen, ei niinkään omaan itseen.

Voin avata arviointimahdollisuuden halukkaille. Ruksaan sitä mukaa, kun toiveita. Privaa vain...

Noissa arvioinneisssa korostuu oma näkemys. Tämä on tärkeä muistaa.

Nyt oon ihan tillin tallin. Varmaan jäi jokunen bugi, mut yritetään mennä. Eiköhän ne sieltä ...

0 1