Huom! Selaat foorumin lukualuita, joten liittymä on hiukan erilainen.

Ketju Lainaa Print

0 1

Ketjukaiset => Foorumin parantelu
Juha, yhtään väheksymättä tätä "Järjestelyt" osiota, minusta sen paikka olisi yhden pykälän alempana tuona "Vapaan" alapuolella. Voi olla, että tämä on vain maku- tai tottumuskysymys, mutta foorumin hoitoon liittyvät yleensä ei ole varsinaisten aihealueiden välissä. Silloin tämän osio näkyisi lurkkijoille alimpana, kuten on tapana. Kirjautuneillehan näkyisi vielä tuo huuhaa osasto sitten tämänkin alapuolella ja sen olisi kyllä ihan ok.

Tään osuus vähenee jatkossa. Alkuun tulee pohdittua enempi.

Ehkä hyvä idea.
Onko viittausten idea, että lätkimisluvan pyydettyään voi lätkiä kaikkiin viesteihin kahden sortin tarralappuja: leimoja ja arviointeja? Onko leima käsitellyn aiheen luokitusta ja arvio jonkinmoinen kouluarvosanatyylinen poltinmerkki.

Kun tuollaisia on lätkitty, niin mitä sitten. Näkyvätkö annetut merkit viestejä lukiessa vai miten. Voiko viestejä hakea noiden perusteella. Näkyykö kenen mielipiteestä kyse. Heittääkö kukin leimaaja käytettävät merkit (avainsanat tms.)  stetsonistaan.

Eniten on äskenluotu linkkijärjestelmä. Tulee käytyä materiaalia tietyllä tapaa, kun luokittelee viestejä siltä kannalta, jonka katsoo itse tärkeäksi.

Jokaisella on omat perusteensa luokitella ja luoda katsantoa käytyyn. Hyvää voi edistää tai kyseenalaisempaa. Itse poiminut lähinnä positiivisia ja tärkeitä juttuja tietokantaan, eli "ts" mieleen.

Periaatteessa luokitukset ovat informatiivista ainesta muilekin kuin luokittelijalle. Eniten ne kertovat luokittelijasta.

Luokittelu on idea. Siitä voi syntyä jotain hyvää.

Itselläni on Juha-tunnuksella leima: "kommentoi". Tai: "haaste". Noihin kohtiin on helppo palata, kun on eväitä käydä käsiksi.

Luokitus on vähän väärä sana. Eniten leima kuvaa jotain viestin ja viestinnän osuvaa puolta, eli sitä, mitä noiden merkitys ehkä on itselle (ja ehkä jollekin toiselle).

Leima on eniten vinkkiä. Samaan kastiin kuuluu myös esim viestien otsikot. Niitä kannattaa yrittää lisäillä sopiviin kohtiin. On yllättävän paljon selkoa tuovaa, ja samalla kehittävää luojalle.

Kun tuollaisia on lätkitty, niin mitä sitten. Näkyvätkö annetut merkit viestejä lukiessa vai miten. Voiko viestejä hakea noiden perusteella. Näkyykö kenen mielipiteestä kyse. Heittääkö kukin leimaaja käytettävät merkit (avainsanat tms.)  stetsonistaan.


Linkkisysteemi on omassa maailmassaan. Sieltä voi tosin seurailla suoraan viestien mukana SMF:n omiin ketjuihin. SMF:n virallisen puolen jätän täysin rauhaan. Ei halua riippuakkaan SMF:n koodissa, ja muutenkin.

Leimat on aina jäsenen itse luomia. Näin jokainen saa käytyä materiaalia sillä tavalla, jonka katsoo kunakin hetkenä tarpeelliseksi. Leimoja voi poistaa ja editoida vapaasti. Leimat tosiaan tetsonista, ja mieluiten myös sieltä. Omani antavat vinkkiä vähän, mutta en suosittele kopsaamista. No, jotain suuntaa ehkä muista voin ottaa itsekkin.

Systeemi on kokeilussa. Tään päivää mennyt väsäillessä sitä. Oman järjestelmän luominen on helppoa. Leimat joutuu naputtelemaan, mutta muuten on pelkkää klikkailua.

Ainiin. Kun arvioitavan viestilistan (luontiperusteena mm: topic, member, periodit) saa eri lailla näkyviin, on suositeltavaa, että viestin arvioinnin suorittaa omassa välilehdessä, ettei tarvitse hakea itse listaa heti seuraavaa viestin arviointia varten palvelimelta. Lista voi olla pitkä, ja kuormittava, ja toisaalta sijainnin kontrolli listan käymisessä vaikeutuu. Eli ne välilehdet on tärkeitä ja kätsiä.
Annettuja arviointeja so arvioijan tietyn leiman kuten
muutos
oivalluksia
oma_toimitapa
opastus
antamisia viestille pääsee arvioijan lisäksi katsomaan kaikki.
Täältä  http://jatkumo.net/arvioinnit.php pääsee katsomaan  joko 1) käytettyjen leimojen listan ja leimoista mille viesteille sitä leimaa on annettu tai 2) arvioijan leimalla arvioimat viestit missä näkyy mikä leima on arvioksi annettu.

Juu luokittelu tuo ei ole. Luokitteluhan tarkoittaa sitä, että luokiteltavat sijoitetaan tasan yhteen luokkaan kukin (vertaa kirjojen luokittelu kirjastossa)

Mitä tavallinen kirjoittaja tällä voisi tehdä? Tällä voisi merkitä jossain mielessä tärkeitä viestejä, joihin haluaa itse palata tai antaa toisille tiedoksi joukon viestejä ja toiset voisivat liittää ryhmään lisää sopivia viestejä. Ei oikein tule mieleen millaisille ryhmittelyille olisi tarvetta. Jos vaikka joku viesti olisi paikallaan toisessakin ketjussa, niin luontevampaa lie toiseen ketjuun kirjoittaa viesti, jossa linkkaa viestiin alkuperäisessä paikassa tai tilanteen mukaan kopsaa viestiä toiseen ketjuun. Tai jos haluaa osoittaa alueella  aliryhmitystä aiheille, niin aiheen alkuun saattaa aloittaja halutessaan laittaa esim. [kristinusko]/[muut uskonnot]/[uskonnottomuus]/[maailmankatsomus]. Ylläpito tietenkin voisi halutessaan merkitä käsittelyvaihetta kuten käsiteltäviä muutosideoita ja suljettuja muutosideoita, jos ei hoidu ketjutekniikalla.

Jaska. Jos haluat mukaan tähän pilottivaiheeseen, ruksaan sut mukaan. Järjestelmässä toinen näkee aina paremmin sen, mitä on saatu ajoiksi. Rakentaja ja testaaja voi yhdistyä, tosin helposti jotain jää katveeseen.

Admin-tunnuksella leimojen rakentelu oli vähän keinotekoista vielä. En ollut ihan mieletäni toiminnon tasolla, vaan liikaa toteutusfiiliksissä. Luotua tulisi tarkastella ja elää enemmän siitä itsestään käsin.

Hyvin sanottu luokittelusta. En olisi tajunnut kertoa noin.

Lisäsin "tutkijoille" pari hallinnollista kenttää: yleinen ja lupa. Lupa leimojen kanssa operointiin voidaan evätä. No, hyvä olla valmius tähän, vaikkei valmiutta käyttäisi.

Yleinen-kenttä karsii jo nyt listauksesta kaikki henkilön rakentelut niin, etteivät muut voi niitä nähdä. Tosin kiertotie tässäkin, eli suoran osoitteen kautta on pääsy estäjän rakenteluun. Yleinen-kenttää voi lisäksi hallinnoida vain admin. Eli vähän on keskeneräisyyttä toteutuksessa, mut noi järjestelmä puolet ei tule niin pian vastaankaan toisaalta, ja niitä voi viilailla. [LIS] EM puutokset korjattu. Yleinen-kentän vaihtaminen edelleen vain admin-tunnuksilla. [/LIS]


LISÄYS

Lisäsin uutena tämän: http://jatkumo.net/topiclist.php. Näkyy vain kirjautuneille. Auttaa nopeassa koko materiaaliin pääsyssä, ja suhteellisen kevyesti ehkä.

Samalla rajoitin Aiheet-toimintoa jos ei ole kirjautuneena. Googlelle mm ei kannata antaa paukutella tietokantaa miten sattu.
Vanhan Näkökulman ylläpidolta ja moderaattorilta loppuivat alan työt. Onneksi on tämä Juhan foorumi, että voivat tätä foorumia parannella sinne näkkärin suuntaan. Arvostan kyllä Hippiä, mutta kehäraakkia en pidä missään arvossa. Taajuussanaston apuna nysvääminen lienee hänen merkittävin ansionsa. Toivottavasti kyseinen  omia aikaansaannoksiaan vuolaasti kehunutja kehuva huru-ukko jakelee neuvojaan samalla nuoruuden innolla Outomaallakin.

Minä en Jaskan taustaa tiedä. Jos ja kun taitaa edustaa historiassa vanhempaa näkemystä, kuuntelen kyllä siitä huolimatta. Mitään turhia katkoksia ei tulisi syntyä esim sukupolvien perusteella. Aikanaan olen itsekkin iäkkäämpi.


LISÄYS

Tuonne omiin toteutuksiin voisi lisätä jotain sopivaa. Nyt on mm seuraavat toiminnon: TL, Aiheet, Viestit, Arvioinnit.

Esim suora vedos omista viesteistä olisi kiva suoraan yhdellä näppäimellä. MM bbc-muotoisena. Prosessoi kuka miten haluaakin. SMF-liittymä takaa melko työlään vaihtoehdon tallentaa omia viestejä.

Vedoksia voisi tehdä myös ketjuista, joihin ylipäätään osallistunut joskus. Jne.

Ajatuksia voi heitellä. Jos jotain menee uudessa pieleen, niin peruutellaan sitten.
Tagipilven saa lisäosana, sitä ei tarvitse itse rakentaa. Asennus kestää ehkä 15 sekuntia.
SMF-porukka on varmaan saanut vuosien mittaan paljon erilaisia ideoita ja rakentanut kokonaisuuden joka pelaa yhteen ja soveltuu erilaisiin käyttötilanteisiin.

Juhalla foorumisoftan virittely ja jopa kokonaan oman rakentaminen on harrastus. Siinä itse tekemällä syntyy syvempi ymmärrys keskustelun toiminnallisuuteen.

Meille keskustelufoorumin käyttäjille selkeys ja ymmärrettävyys taas ovat arvoja ja lisämahdollisuudet enimmäkseen ylimääräistä sekottavaa kuormaa. Omien kirjoitusten - tai miksei kenen tahansa nimetyn nimimerkin - viestien listaus yhteen pötköön talletettavaksi, tulostettavaksi tai jonkin asian etsimiseksi on niitä lisäominaisuuksia joita SMF:stä olen kaivannut.

SMF:n tagipilvi taitaa olla eri asiaa kuin Juhan viiterakennelma. Tagipilvessä katsotaan viesteissä esiintyviä sanoja ja autetaan sanojen esiintymisen avulla löytämään viestit joissa käsitellään samoja asioita. Kokeilematta vallitsee kyllä epäilys, että suomen kielen taivuttaminen ja yhdyssanat hankaloittavat tämän toimimista  suomen kielellä.

Omien leima- ja arviokommenttieni tarkoitus edellä oli selkeyttää Juhan rakentamaa lisäpiirrettä ja nähdä mahdollisia käyttökohteita. Omastakin vuosikymmenien kokemuksesta tunnen että rakennellessa auttaa kummasti, jos asiasta saa keskustella toisten kanssa. Välitöntä tukea itse foorumikeskusteluun en tuosta havainnut.


Hyvin kirjoitettu, Jaska.

Asiat on hyvä pitää yksinkertaisena. SMF on aika selkeä käyttäjälle siinä, mitä tulee ihan tavallisiin toimintoihin. Jos jotain lisätään, niin yksinkertaista ja toimivaa ei tarvitse eikä kannata vaarantaa liiaksi. Tekee lisä-juttuja selkeästi sivussa. Saa ikäänkuin optionaalista rakentelijana jne, jos kiinnostaa.

Suora keskustelu on pääjuttu. Erilaisia virittelyjä lisäämällä voi joskus löytää ihan kivaa. Johtuu ihan siitä syystä, että liike tuo eteen milloin mitäkin. Joskus jopa "tiheä pajukko" tuo jotain oivaltavaa.

Ennakkoluulottoman harrastelun ja hakemisen tukena täytyy olla ihan normaali ja toimivaksi havaittu systeemi.

Harkinnassa. Laitoin jo tyngäksi: http://jatkumo.net/blogi.php

Aivan ylhäällä, foorumin otsikon oikealla on nyt linkit paremmassa paikassa. Aimpi paikka informaatiokeskuksessa oli mielestäni kökömpi.

Lainaus
Blogi Viestit Aiheet Arvioinnit

Sananen pilottihankkeista
Toteutin alustavan viittausjärjestelmän: http://jatkumo.net/arvioinnit.php.Näissä pilottihankkeissa on hyvä, että rakentaja itse testailee rakennettua toimintoa kaikessa rauhassa jonkin aikaa. Kun toiminto on käytännössä lähes poikkeuksetta rakentajalle itselleenkin uusi, niin siinä on aika ymmyrkäinen olo. Keskeneräisen käyttäjäksi ei kannata kutsua noin vain. Siinä helposti turhauttaa ihmiset, jotka haluavat olla muuta kuin testaajia.

Nytkin viittausjärjestelmä saa aikaan jatkuvaa pientä uudistamista, mikä tosin ei näy heille, jotka eivät ole palvelun täysimittaisia käyttäjiä.

Hyvä on jonkin verran informoida tulevista mahdollisuuksista. Vaikkei laaja-alaisena toteudukkaan, niin tietoisuus sinänsä voi poikia ihan hyödyllistä rakentajalle, jne.
Mihin etusivulta on hävinnyt lista 100 tuoreimmasta viestistä (jos oli jossain jo infottu, niin on mennyt ohi)?

TSS. Katso ylös oikealle. Nykyinen paikka on parempi, sillä viesteihin pääsee joka-ainoalta sivulta yhdellä klikkauksella. On muutenkin sijoittelu osuvampi.

Auts, sielläkö ne olikin :D
Aamusella huomasin niiden kadonneen, mutta havainnon tehdessäni olin lurkkijana ja ajattelin, että noita toimintoja ei tarjota lurkkijoille resurssien säästösyistä. Sitten vain unohdin koko jutun, kunnes nyt TTS:n kysymys muistutti asiasta.

Lienenkö sokea vai mikä mättää, mutta ainakaan tabletilla eikä kännykällä ei moista satu silmääni?
No nyt löytyi.. Etsin samanlaista nappia kuin ennenkin... Mutta hyvä, kiitos :)

Totta! Kun ei näy, niin ei näy. Ainakaan kaikilla laitteilla.Tuo nykyinen paikka on hyvä.

Jos jokin mobiililaite ei näytä oikeaa kulmaa enää kunnolla, niin katsotaan samalla joku toinenkin kohta linkeille. Vaikka etusivulta.

... Jos ootte vakuuttuneita siitä, ettei nykyinen ratkaisu riitä yksinomaisena.

Ok.

Nyt on varsinaiset SMF:n ulkopuoliset lisätoiminnot saatavilla myös toisen linkkipaikan kautta. Linkkipaikkoina siis oikea yläkulma, ja lisänä infromaatiokeskuksen pääpalkki. Vaikka infocenterin kutistaisi, niin linkkeihin pääsee yhä käsiksi.

Etusivu on skrollattava, ja linkit sopii hyvin kahteen paikkaan. Eivät vaadi vertikaalisesti lisää skrollatavaa.

Harkinnassa. Laitoin jo tyngäksi: http://jatkumo.net/blogi.php

Mitä olet harkinnut blogien tarkoituksesta ja toteutuksesta?
Olisiko blogi aloittajalleen nimetty kirjoitteluketju (esim max 1 per jäsen)? Kuitenkin lukijoille jonkinlainen mahdollisuus kommentoida bloginpitäjän kirjoitelmia? Kun bloginaloittajien on vaikea tavoittaa kirjoitelmilleen lukijoita, niin foorumin kyljessä ehkä kutsuisivat keskustelijoita katsomaan? Jotkut kirjoittajat eivät kykene käymään keskustelua ja foorumi voisi suoda heille paikan tuoda agendaansa esiin? Kelpaako kaikki joka mahtuu laillisuuden rajoihin?

Näkemäni muutamat blogiyritelmät keskustelun kyljessä eivät ole kukoistaneet. Se ehkä ei ole tavoitteenakaan vaan esim. mahdollisuuksien moninaisuus? Mikä minusta on ilmeinen sudenkuoppa. Eräs haaste on, että oikeat blogit antavat tukea hyvän esitysmuodon helpolle saavuttamiselle valittavien sivupohjien muodossa.

Korostan tuota että kun olet saanut foorumille viisikymmentä keskustelijaa, sellaista joukkoa ei voi kohdella kuin kymmenkuntaa foorumiominaisuuksien kokeilusta kiinnostunutta. Niukahkotkin puitteet käyvät, kun ne ovat selkeitä, toimivat tempoilematta varmasti, palvelevat peruskeskustelua.


Mahdollisesta blogista


IkuistaKierrätystä voisi hyötyä blogista. Aloite heräsi hänen saapumisen yhteydessä.

Jos jollakulla on iso tarve ilmaista itseään muuten kuin keskustelujen kautta, tai hän ei osaa liittyä jouhevasti muiden keskusteluun, niin silloin ylläpitäjänä voin edistää ko henkilön siirtymistä blogille. Jos kaukainen blogi Googlella on liian eristyksellinen, niin ehkä tarkoitukseen voi sopia tää mesta.

Ehdoton juttu on, ettei blogille kommentoi kukaan. Se ei ole keskustelumesta, tai jos on käsittelyt sitä, niin tuotakoon suoraan itse foorumille.

Toki foorumilla voi mainostaa blogiaan, vaikka se olisi melko paikallinen suhteessa tämän saitin yhteisöpaikkaan eli foorumiin.

Mörkö-edellä ei ole kiva rakennella mitään. Luo epäviihtyvyyttä innostuneisuuden sijaan. Asiaankuluvasta on hyvä keskustella.

Omat sivu-palveluni ovat sitä, että ne voi sulkea milloin vain. Mitään peruuttamatonta ei tapahdu. Systeemi on kohtuuvalmis, ja muu optionaalista. Jos jokin palvelu saa jäsenten ison kiinnostuksen, on sidonnaisuus luotuun ehkä arvokas, ja sitä voi silloin alkaa vaalia enemmän. Ei paha toikaan.


Blogisysteemi on kohtuu-helppo väsätä.

Oma toteutukseni menee niin, että blogisti luo sopivia ketjuja (esim 1-5 yleisluontoista), joiden alle voi jäsennellä niitä ajatuksiaan, joita varten haluaa täyden rauhan tjmv. Etusivulle voi ruksata näkymään niiden ketjujen viestit, jotka toivoo selailijoiden näkevän heti ensimmäisenä.

Toteutus voisi pitää sisällään sen, että osa ketjuista näkyisi vain itselle. Näin blogiaan voisi käyttää vaikka muistiinpanoihin, jotka kulkevat helposti matkassa.

Blogin etusivu näyttäisi nopsasti tapahtumat blogistanissa. Osa saattaa tykästyä kirjoittelemaan, osa ei varmaan edes vilkaise, vaikka joku kirjoittelisi.

Jos toteutan sen blogin, niin sinne voi tuoda omia teoksiaan muiden luettavaksi. Teen mahdollisuuden muuttaa blogiviestin kirjoitushetken alkuperäiseen, jolloin kronologia säilyy, ja on sopivasti kertomassa omaa tarinaansa kirjoittajasta ja kirjoituksista.
Juha, voisitko jo jäädyttää foorumin? En tiedä olenko ainoa, jota ärsyttää softan jatkuva muuttuminen. Taas oli uusien viestien listaus muuttunut. Miksi ihmeessä?

Tämä on vain tietysti oma näkemykseni, mutta uskoisin sen edustavan myös monen muun mielipidettä: ei ole kovinkaan tärkeää miltä foorumi näyttää, oletusasetukset on ok, mutta tärkeää on se, että kun siihen tottuu, niillä asetuksilla sitten mennään. Tänne tullaan kirjoittamaan, ja se totta vie jo onnistuu. Alustalla on ominaisuuksia paljon enemmän kun kukaan kaipaa. Siis, please, lopeta jo se hinkuttaminen ja keskity vaikka luovaan kirjoittamiseen.

Lisäys vielä, että ei jää epäselväksi: foorumi on nyt todella hyvä. Ihan oikeasti! Joten sen parantelun voi jo lopettaa, se on valmis.

Juha, voisitko jo jäädyttää foorumin? En tiedä olenko ainoa, jota ärsyttää softan jatkuva muuttuminen. Taas oli uusien viestien listaus muuttunut. Miksi ihmeessä?


SMF:n puoli ei muutu. Sitä ei ole syytä muutella. Teemat, eli erilaiset värit on tehty, ja se riittää. Jotain marginaalista on, kuten linkit Kylkeen.


Kyljestä olen sanonut, etten sen muuttumattomuutta voi taata. Olen vaeltava toteuttaja. Etenenen iteratiivisesti ja evolutiivisesti. Alkuun jotain liikkeelle lähtöä, sitten jatkoa tuntuman pohjalta.

Käyttäjiä tuo eteneminen voi rasittaa. Näin kai.


Ilalla koodasin parisen tuntia lisää. Muutos oli eniten sisäinen. Topiclist-palvelu sai käytännössä uuden paikkansa aiheiden alta ja siten myös uuden osoitteen: http://jatkumo.net/aiheet.php?action=aluelista. Muilta osin muutos on ulospäin sama. Viestilistan esitys on vähän toisenlainen.

Kyljen osalta muutoksia voi myös jäädyttää heti kun syytä, ja perusteluna voi olla käyttäjien kokemus ja toive asioiden riittävästä paikoillaan pysymisestä. Esim viestien ja aiheiden oletusnäkymät voisi olla lukittuna nykyiseen. Viestit vie siihen "100-listaan" kuten ennenkin. Samoin aiheet foorumin aktiivisiin aiheisiin.


LISÄYS1

Mahdollisesta muutoksista vielä sen verran, ettei niitä tehdä kuin tarpeeseen. Itselläni kunnon pääsy materiaaliin korostuu. Haluan tehokkaita liittymiä. Mitään muutosta vailla muutostarvetta en ryhdy tekemään. Muutoksilla ja palvelujen lisäyksillä on oltava idea. Koen olevani etupäässä kirjoittelija ja osallistuja, joten pohja uuden toteuttamiseen ei ole hutera eikä teoreettinen.


LISÄYS2

Kylki voisi olla rakennettu niin, että tavallisen käyttäjän muuttumattomuustoive ja tehokäyttäjän tehokkuus toteutuisi. Jäsen voisi valita itse, haluaako typistetyn Kylki-liittymän vai ei. Näin kehittelyä ja uusimpia ratkaisuja voisi seurailla he, joita asia kiinnostaa.

Taas oli uusien viestien listaus muuttunut. Miksi ihmeessä?

Sitä itsekin ihmettelin, sillä se oli muuttunut huomattavan sekavan näköiseksi yleensä ja erikseen vielä lisätty numerointi ei tuo mitään lisäarvoa.
Sen sijaan nyt lurkkijoillekin näkyy suljetun alueen viestit, jota klikkaamalla joutuu kirjautumissivulle. Ennen ne eivät näkyneet kirjautumattomalle.

Itse en ainakaan halua mitään lisähilavitkuttimia, merkkauksia, blogeja yms. ja toistaiseksi ne pysyvät tavalliselta käyttäjältä näkymättömissä. Ainakin minulle riittää suurinpiirtein saman ominaisuudes kuin näkkärivainaalla oli.


Lisäys:

Mikähän se ylimääräinen kapea palsta on ketjulistan vasemmassa reunassa? En muista sitä aikaisemmin huomanneeni. Saako sitä pois omista asetuksistaan, kun en huomaa sillä olevan mitään käyttöä?

Asiallinen ja tarpeenmukainen palaute auttaa. Painokas turha päivittely ja tyytymättömyys kuormittaa kaikkia. Etenkin kun Kylki-toiminnot ovat ihan sivuosassa.

Odotan normaalia asioiden sovittelua aikuisilta ihmisiltä. Hipillä on hyviä pointteja mukana, tosin tyyli vähän kuin Tahalla.
Ajattele Juha asiaa vaikka niin, että nyt kun täällä on jo paljon kirjoittajia, alusta pitäisi laittaa ns. "tuotantoon", eli siihen ei enää kosketa pitkällä tikullakaan, ellei joku mene rikki.
Ajattele Juha asiaa vaikka niin, että nyt kun täällä on jo paljon kirjoittajia, alusta pitäisi laittaa ns. "tuotantoon", eli siihen ei enää kosketa pitkällä tikullakaan, ellei joku mene rikki.


Tuotantoidea on hyvä, ja siihen pystyy nyt, kun keksin sen tehokäyttäjän idean. Voin tehdä tehokäytöllisyyden ihan itseäni varten. Kivaa puuhastelua, eikä häiritse varmaan ketään ihmeemmin. Liittyä voi jos haluaa, ja voi liittyä pois.

Kyljen ei ole tarkoitus olla tavallisille käyttäjille erikoisemmassa roolissa. SMF riittää hyvin.
Jos kirjautumattomana lurkin Jatkumossa, sivun lopussa esitetään 4+4 viimeisintä viestiä.
Kirjautuneena niitä ei näy. Minulle olisi paremi jos näkyisi.
Ettet olisi vahingossa piilottanut sen osion?
Jatkumo.NET - Informaatiokeskus  -rivin edessä on + -merkki jos alapuolinen on piilossa.
Olin. Vahingossa. Kiitos Hippi.
Juha, korjaatko kirjoitusvirheen otsikosta: http://jatkumo.net/index.php?topic=329.msg8427#msg8427
Ei väliviivaa sanaan "Ihmissuhteista"

Höh.
Vaikka on vastoin normaalia kirjoituskäytäntöä, niin onpahan selkeämpi lukea tuo otsikko.

En osaa sanoa. Pittää toki miettiä, vaikkei iso asia  ;D

Juha, aloittamasi ketju: Sukupuoliroolit, sukupuolten erilaisuus   kattaisi ainakin osan tämän Ulkonäkökeskeinen maailmankuva ketjun keskustelusta, joka on jo karannut ulkonäöstä yleisemmälle tasolle.

Kannattaisiko katsoa viimeksi mainitusta osa uuteen ketjuun ja jättää se ulkonäkö -ketju valumaan historiaan, jos siitä tuoreimmat viestit yhdistetään toiseen ketjuun.

Kiitti vinkistä, Hippi. Palaan ehdotukseesi.

Nyt on kommentointivaihe päällä :)

0 1