Kirjoittaja Aihe: Ruoka tappaa  (Luettu 3021 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa hibiscus

 • Konkari
 • Viestejä: 3482
Vs: Ruoka tappaa
« Vastaus #140 : ti 06.12.2016, 07:56:21 »


Ei olisi ollut huomiota saava uutinen, että maailman vanhin syö suosituksia nuodattaen ja elää pitkässä parisuhteessa.

No ei varmaankaan, eikä tietenkään ole uutisarvoa sillä, että on  tiettävästi maailman vanhin kansalainen ja täyttää/täytti 117 vuotta. Et taida elää parisuhteessa, etkä syödä suosituksia noudattaen, kun noin lyttäät varsinaisen syyn siihen, miksi uutinen nousi maailman parrasvaloihin: Emma Morano-Martinuzzi täytti 19.11. 2016 117 vuotta. Olet mitä ilmeisimmin homoseksuaali.
"Sosiaalipsykologia ja pedagogia tarkoittaa että tarhan tätiä totellaan."

Sepe

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 2755
Vs: Ruoka tappaa
« Vastaus #141 : pe 06.01.2017, 01:58:53 »
Kyllä se ruoka tappaa lopulta Emmankin.

Tai aikoinaan olleen parisuhteen jälkivaikutukset sitä ennen.

Satavuotiaita katsomme sillä silmällä, että mitä olisi tehtävä että pääsisi samaan ikään. Sadalta satavuotiaalta kun kysytään niin saadaan sata erilaista tarinaa. Paras keino taitaa olla syntyä pitkäikäiseen sukuun. Minulla kaksi isänpuolen tätiä on elänyt yli yhdeksänkymmenviiden. Ja Emma opettaa, ettei kananmunien syöminenkään välttämättä ennenaikaiseen hautaan vie. Itse syön kananmunan lähes päivittäin ja kolesterooliarvot ovat hyvät.

Emmalta kuoli lapsi eronsa jälkeen kahdeksisenkymmentä vuotta sitten. Itse hän pitää pitkään vapaana pysymistään pitkän ikänsä perusteena - toisin kuin siinäkin yleisesti ajatellaan.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 3584
Vs: Ruoka tappaa
« Vastaus #142 : pe 06.01.2017, 02:29:34 »
Paras keino taitaa olla syntyä pitkäikäiseen sukuun.
Se on tärkeä ja ainut keino. Joskus postitin MTV:n uutisen että pitkän iän ihmisten elintapoja EI kannata matkia.

Olisi typerää ruveta seuraamaan myös 110-vuotiaan Suomen ennätysnaisen elämää perässä. "Hanki itsellesi tappavan rankka espanjantauti ja jää siitä henkiin, jää sisällissotaa käyvään maahan ja piileskele. ...". ;)

KOKOOMUS aukaisee rajat ja esteet puolestasi.

Poissa Norma Bates

 • poliittinen pikkuorava
 • Konkari
 • Viestejä: 5612
Vs: Ruoka tappaa
« Vastaus #143 : ma 23.01.2017, 19:00:36 »
Silloin tällöin olen nähnyt ihmisten vastustavan netissä keinotekoisia makeutusaineita sellaisen logiikan pohjalta että kun ihminen ei saa sokeria elikkäs energiaa tuotteista jotka on keinotekoisesti makeutettu, hän muka menee ja mässäilee entistäkin enemmän sellaisten tuotteiden kanssa joissa on sokeria ja joista saa huimasti energiaa. Ikäänkuin elimistö kostaisi sen että kaikessa mahdollisessa ei sitä lemmon sokeria olekaan. Olen vähän ihmetellyt tätä logiikkaa.

Nyt ei tarvitse enää ihmetellä, nämä ihmiset ovat väärässä. Katsoin juuri boksista pois sokeria käsittelevän tiededokumentin. Siinä kahdelle eri lentopallo(?)joukkueelle annettiin keskenään identtisen oloista juomaa, mutta toinen joukkue joi virvoitusjuomaa joka oli sokeroitu, ja toinen joukkue juomaa jossa ei ollut sokeria. Sitten nämä joukkueet päästettiin syömään ja selvisi että sokeripitoista juomaa juoneet söivät enemmän kuin sokeritonta juomaa nauttineet.

Asian olisi pitänyt olla päinvastoin jos kroppa olisi niin kiero taikka vaatelias että sen on suorastaan pakko saada sokeria/kaloreita. Mutta paremminkin se on siis niin että koska elimistö/ihminen ei osaa hahmottaa virvoitusjuomia nautittuaan että hän on JO saanut valtavan määrän kaloreita, hän menee ja mättää niitä vielä lisää.

Ohjelmassa mainittiin että keinotekoisia makeutusaineita on kyllä visusti tutkittu kokoajan, ja haitallisemmaksi muodostuu todennäköisemmin valtaisan sokerimäärän nauttiminen kuin pieni määrä keinotekoista makeutusainetta.

(Allekirjoittanut ei aio edelleenkään kittailla sen paremmin sokeroituja kuin keinotekoisesti maustettuja limsojakaan, koska en erikoisemmin pidä limsoista ja varsinkaan ruoan kanssa en pidä makeasta juomasta. Poikkeuksena max 1 hamppariateria per kk. Tällöin voi siis valita zero-vaihtoehdon.)
What if?

Poissa socrates

 • Konkari
 • Viestejä: 5632
 • Perspanomies
Vs: Ruoka tappaa
« Vastaus #144 : ma 23.01.2017, 19:13:13 »
Jossain näin juttua, että keinotekoisetkin makeutusaineet laukaisisivat insuliinin tuotannon sokerin tapaan. Ei ihan mahdottomalta tunnu.
Saska on paska ja pitäisi hakata.

Poissa Norma Bates

 • poliittinen pikkuorava
 • Konkari
 • Viestejä: 5612
Vs: Ruoka tappaa
« Vastaus #145 : ma 23.01.2017, 19:33:51 »
Jossain näin juttua, että keinotekoisetkin makeutusaineet laukaisisivat insuliinin tuotannon sokerin tapaan. Ei ihan mahdottomalta tunnu.

Kuvittelisin että riippuu siitä minkä sortin keinotekoista tai "keinotekoista" makeutusainetta on käytössä. En ole näihin niin perehtynyt kun ei ole valtavaa tarvetta ahtaa kaikkea mahdollista paskaa kitusiin niin että tyrä rytkyy. Jos syö kohtuullisesti ja pysyy normaalipainoisena, ei tarvitse hylätä kaikkea sokeria, mutta ei myöskään pelätä hysteerisesti joka kerta jos nyt kerran pari kuussa sattuu jonkun zero-tuotteen käyttämään.
What if?

Poissa socrates

 • Konkari
 • Viestejä: 5632
 • Perspanomies
Vs: Ruoka tappaa
« Vastaus #146 : ma 23.01.2017, 19:38:24 »
Intiaanisokeria olen ryhtynyt käyttämään silloin, kun itse lisään makeutusta. Juuri äsken tilasin 4kg säkin.
Saska on paska ja pitäisi hakata.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 2755
Vs: Ruoka tappaa
« Vastaus #147 : ma 23.01.2017, 23:32:14 »

Sokerissa terveyden kannalta ratkaisevaa on määrä, ei käyttääkö 90%:sta "täyssokeria" kuten intiaanisokeria vai 100 %:sta valkoista sokeria. Makukysymys ja vähemmän prosessoituihin sokereihin liittyy uskomuksia muttei luotettavaa tietoa. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/12/20/tumman-sokerin-terveellisyydesta-ei-ole-tutkimustietoa Hedelmäsokeria ei pidetä enää terveellisenä.

Keinomakeutusaineilla on suositellut maksimipäiväannokset, jotka normaalitilanteessa eivät tule lähellekään. Sokeria makeampia ovat ja itse asiassa niissä kilokaloreitakin painoyksikköä kohti sokeria enemmän, mutta käyttömäärät ratkaisevasti vähäisempiä mihin perustuu niiden käyttö sokeria korvaamassa. Niiden haitallisuutta vakuuttavat anttiheikkilät, mutta yksimielisyyttä ei vallitse. Elimistölle tarpeellisia eivät ole.

Sokerin haittoja ovat hammasmätä ja että se on hiilihydraatti-energiaa ilman muita hyödyllisiä aineita. Ymmärtääkseni täyssokerin ja muitten ruskeitten sokerien melassi ei ole terveydellisesti perusteltavissa. Energia varastoituu rasvaksi "pahojen päivien varalle". Kakkostyypin diabeteksen riskiä kasvattaa verensokerin kohoaminen syötäessä/makeaa juotaessa liian korkealle ja siinä sokeri ja valkoinen vehnäjauho ovat nopeina hiilihydraatteina suuressa merkityksessä.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 3584
Vs: Ruoka tappaa
« Vastaus #148 : ti 24.01.2017, 23:19:05 »
BBC:n tiedeohjelmien juontajalääkäri Michael Mosley (myös 5:2 dieetin "myyjä") mainitsi että sokeri haitallista sydämelle. Ja niinpä näyttäisi olevan vaikkei olisi edes ylipainoinen:

Eating too much added sugar increases the risk of dying with heart disease
A sugar-laden diet may raise your risk of dying of heart disease even if you aren’t overweight. So says a major study published in JAMA Internal Medicine.

- Harvard.edu 6.2.2014: Eating too much added sugar increases the risk of...

Intiaanisokerit ja muut luomuväen hömpötykset voinee panna samaan humbuugia!-sarakkeeseen kuin muinoin Näkökulmalla/täällä käsitelty "Himalajan suola". Väitetyt hivenainelisät on merkityksettömiä itse pääaineen muodostaman terveysriskin rinnalla. Eri asia sitten makuasiat: jos kokee makeammaksi.
KOKOOMUS aukaisee rajat ja esteet puolestasi.