Kirjoittaja Aihe: Lemmikkiketju (yleinen)  (Luettu 850 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Unforgiven

  • Vieras
Lemmikkiketju (yleinen)
« : la 21.03.2015, 10:21:45 »
Lemmikkieläinten ympärillä pyörii monenlaista bisnestä. Yhtä osa-aluetta edustavat eläinlääkärit. Ymmärrän kyllä että eläimet eivät maksa veroja, mutta sitäkin taustaa vasten käytänteet voisivat olla joustavampia. Esimerkkinä: Soitan eläinlääkäriasemalle tai kunnalliselle eläinlääkärille että koirallamme on taas uusiutunut korvatulehdus ja pyydämme korvatippoja joita on aiemminkin määrätty. Vastaus on ettei onnistu ilman paikallakäyntiä. Pelkkä ovesta sisään astuminen maksaa vähintään 30 euroa plus laskussa on kaikenlaisia labra- ynnä muita tutkimuskuluja. Itse särkylääke tai korvatipat maksavatkin sitten sen muutaman euron.

Eli korvatippojen tai särkylääkkeiden saaminen koiralle maksaa luokkaa 80-120 euroa kaikkine kustannuksineen ainakin täällä päin Suomea ilman tutun kauppaa. Viimeisin lasku särkylääkkeistä oli se 120 euroa kun kaikenlaista turhaa tutkimusta tehtiin vaikka omistajalla oli tieto kivun syystä. En näe asiassa järkeä muuta kuin tienaavan tahon osalta.

Eläinvakuutukset toki ovat olemassa mutta sattuneesta ovat kohtuullisen kalliita. Omat koirat on vakuutettuja.

Ja tiedoksi vielä. Ihmisten lääkkeet eivät sovi pääsääntöisesti eläimille.

Ja tiedoksi vielä vol 2. Kärsivin osapuolihan tässä on se eläin, jonka omistajilla ei ole vakuutusta ja/tai rahaa saada lemmikilleen apua.

Jaha, tämä oli rivakasti siirretty koiraketjuun kirjoittamastani viestistä omaksi aiheekseen. Mikäs siinä, ketjun otsikko ei tosin vastaa viestini agendaa.
« Viimeksi muokattu: la 21.03.2015, 11:24:57 kirjoittanut Unforgiven »

Poissa Hippi

  • Konkari
  • Viestejä: 1342
Vs: Lemmikkiketju (yleinen)
« Vastaus #1 : la 21.03.2015, 11:48:12 »
Minulla on ollut onni eläinlääkärin kanssa, sillä Kontulan kotini lähellä oleva eläinlääkäri oli hyvin maltillinen laskutuksessaan Tiitun kroonistuneen silmäongelman kanssa.

Emme tutkimusten jälkeenkään saaneet selville, mistä silmän pintään tuli hankautumisvamman näköisiä naarmuja ja silmä tulehtui pahasti. Monilla lääkkeillä sitä yritettiin hoitaa sen mukaan, minkä ajateltiin olevan syynä tulehdukseen. Lopulta se tulkittiin autoimmuunireaktion aiheuttamaksi ja siihen löytyi oikea salva. Reilu pari vuotta sitä jouduttiin hoitamaan ja nyt ongelma on ollut jo toista vuotta poissa, mutta ei koskaan tiedä, milloin se uusii.

Kontrollikäytejä oli paljon ja näistä lääkäri laskutti vain parikymppiä ja sain vielä yhden salvaputkilon hätävaraksi, jos silmä alkaa oireilemaan niin, että en heti sitä pääse näyttämään. Voin aloittaa hoidon itsenäisesti ja tulla sitten jonkin ajan kuluttua näyttämään sitä, jotta tarviiko miten pitkään jatkaa hoitoa.

Tämä tapaus taisi olla lääkärille itselleen niin mielenkiintoinen haaste, että halusi tarkkaan tätä seurata kynimättä hintaa täysimääräisesti. Muut käynnit toki ovat sitten ihan listahinnoilla ja samaa hintaluokkaa kuin omat lääkärikäyntini yksityisellä.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 11035
  • Back
Vs: Lemmikkiketju (yleinen)
« Vastaus #2 : ti 11.12.2018, 20:45:25 »

How to Survive a Dog Attack

https://www.youtube.com/watch?v=vX-OOfbnD9w


Hyvää tietoa.

Vaikka koirat ovat vaihtelevan suuruinen riski, ja yleensä kai isompi muille kuin omistajille, niin sivullisetkin voi ajatella, että riski on ihan hyvä ottaa. Mitä olisi maailma ilman koiria? Voi olla melkoinen rikkaus, joten kai jotain voi sietää, jos ei kaikki ihan mieleen.

Lapsena pelkäsin koiria, ja olin kauhuissani. Näin monesti, eikä aikuiset osaa oikein tässä helpottaa, kun nähtävästi ei tarvitse niin varoa?

Nytkin koiran ääni kyllä seisauttaa. Liekkö äänen tarkoitus juuri tuo. Pelkoa se herättää, teki mitä teki, jos on kookas, tai vahvahampainen koira kontaktoimassa. Vaistoilla sitä menee, jos koirat ei kovin tuttuja, lemmikkkeinä tmvaa.