Kirjoittaja Aihe: Hiihtoketju  (Luettu 8971 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #40 : la 16.04.2016, 17:08:01 »
Espoon Oittaalla näköjään viimeiset sitkeät sissit vielä sahaavat lyhyttä tykkilumilatua. Eilen ajettiin koneella viimeisen kerran.

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #41 : ti 15.11.2016, 19:43:20 »
Viime perjantaina tuli avattua hiihtokausi Helsingissä reilusti tavallista aikaisemmin. 10km helpossa maastossa ihan hyvällä ladulla kymmenen asteen pakkasessa.
Paikat kipeytyivät kuten nykyään aina aluksi käy.

Nyt alkoi lorotella vettä joten hiihtäminen jää joksikin aikaa.

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #42 : ti 03.01.2017, 14:40:08 »
Kymppi hiihtoa seitsemän asteen pakkasessa ja pyryssä. Äkkiä muuttui maisema talviseksi.

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #43 : la 07.01.2017, 11:43:33 »
10km kunnon myräkässä. Avopaikoille ei mitään asiaa, mutta metsässä tarkeni ja latukin pysyi auki, kun hiihtäjiä oli jonkin verran. Yllättävän hyvä luisto ja nappipito.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #44 : ma 09.01.2017, 17:29:15 »
Yllättäen järvenjäälle oli jo tehty virallinen tuplalatu. Näin sen kun eilen kävin käppäilemässä jäällä, mutta en jaksanut juosta eestaas suksia hakemassa. Tänään kun sitten sukset tanassa marssin paikanpäälle oli laduista toinen jo himppasen ummessa, mutta oli onneksi sen verran vähän väkeä että mukavasti sain sutaistua tavanomaisen 4 + 4 km hiihtoni ilman että piti kovin montaa väistää vaikka olikin vain yksi latu käytössä. Aurinkokin paistoi ja ehkä -1 aste pakkasta, pitopohjasukset. Enimmäkseen luistivat siihen suuntaan kuin tarviskin.

Tulevina päivinä onkin puolestaan ilmeisesti taas semmoiset vesiliirtokelit että ei kiitos.

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #45 : ke 11.01.2017, 14:54:31 »
Hiihtoa joku epämääräinen matka (ehkä 15-20km) inhottavan jäisellä tykkilumiladulla. Menin vapaatakin paikoitellen, kun edes liisteri ei kunnolla pitänyt.

Seuraavaan kertaan odottelen lisää luonnon lunta.

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #46 : su 12.02.2017, 18:14:47 »
Hiihtoa jäällä jotain 7km. Tulipa kierrettyä Seurasaari upeassa talvisäässä. Jäällä lunta juuri sopivasti ja porukkaa aika paljon. Huomenna ehkä maissa hiihtoa.

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #47 : ma 13.02.2017, 11:18:00 »
Hiihtoa jotain 13km. Osa luonnonlumiladuistakin ihan tyydyttävässä kunnossa. Voitelu onnistui kerrankin nappiin.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #48 : ma 13.02.2017, 11:22:41 »
Eilen tavanomaiset 8 km. Paremmatkin latu-urat olisi voinut olla, mutta kun ei lunta jään päällä ole paljoa, niin minkäs teet. Kauhean montaa nutipäätä ei osunut vastaan tai ohittamaan matkan aikana. Ja jos entisellä tyylillä mennään, niin heti kun lumi alkaa sulamaan jään päältä pois, siellä menee kaikenlaista fanaatikkoa niin että vesi roiskuu. Minun on vaikea käsittää miten hiihtäminen voisi olla nautinto paljaan jään päällä vesiliirrossa tehtynä. Minähän en tykkää edes siitä että porkka iskee suoraan jäähän, haluaisin mieluummin lykkiä lumi alustana.

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #49 : ke 22.02.2017, 10:26:06 »
Radiossa haastatellaan paraikaa Juha Mietoa joka hävisi 15 km. hiihdon Thomas Wasbergille sadasosasekunnilla joskus silloin muinoin.

Onneksi nykyään voittoon riittää kymmenesosasekunnin voitto. Joten jos aikoinaan olisi ollut noin, olisi kultamitali pitänyt antaa kummallekin.

Voidaan jo ajatella selkeästi niin, että ajanoton kellon heitto ajassa aiheutti ko. sadasosa mittauksen.

Ei tuntunut Juha Mietoa ko. enää harmittavan kun elämä muutoin on mallissaan?

Muisto Keijo Kullervo
« Viimeksi muokattu: ke 22.02.2017, 10:33:04 kirjoittanut Keijo Kullervo »
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #50 : pe 24.02.2017, 22:33:24 »
Kymppi hiihtoa laduilla, jotka olivat yllättävän hyvässä kunnossa. Ei tämä aivan mahdottoman huono talvi ole kumminkaan ollut.

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #51 : ma 27.02.2017, 10:47:15 »
Noin 12km talven parhaissa olosuhteissa. Lopetan tältä talvelta hiihdot tähän, kun rempat ja krempat painavat päälle ja lähipäiviksi on ennustettu vesisadetta.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #52 : ma 27.02.2017, 18:54:47 »
8 km, plussaa siitä että ei tuullut, miinusta siitä että lunta ei kauhean paljoa ollut ja sehän ei ole kiva iskeä porkalla suoraan järvenjäähän. Toista käsivartta alkoi särkeä ihan sikana, hellitti sentään puolivälin jälkeen eli palaillessa.

Varmaan minunkin osaltani talven vihonviimeinen lenkki.

Oli aika kiva kun siinä kohdin missä oli oikeastaan vain yksi kunnon latu annoin latua vastaantulevalle miekkoselle ja tämä oli asian johdosta aivan fiiliksissä elikkäs onnessaan, kiitteli siis. Lieneekö tottunut siihen että yleensä ihmiset ajattelevat ladulla vain itseään. Minkä huomasin joku talvi kun samoin yksiuraisella ladulla hiihtäessäni annoin latua varmaan 20 ihmiselle ja yksikään ei kiittänyt. Plus joku oli vielä pysäköinyt ladun yli poikittain itsensä ja koiransa. Ehkäpä lienen tänne asiasta mäkättänytkin. Kyllä minä niin mieleni pahoitin. Vaan tänään sain siis kompensaatiota sille traumalle.  :D

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #53 : ti 16.01.2018, 11:41:32 »
Talven ensimmäinen hiihto, tunti kilsan pituisen tykkilumiladun hinkkaamista. Tasamaata ja aika hyvä keli, mutta pirun kylmä tuuli. Alaselkä kremppasi hiukan oikealta puolelta eikä kunto kummoinen 6viikkoa sahanneen räkätaudin takia.

Pukukopissa oli tuttu ikämies, joka kiersi samoja hiihtotapahtumia 80-luvulla. Oli elinikäisestä himokuntoilusta  huolimatta sairastunut sepelvaltimotautiin ja puheltiin muidenkin veteraaniurheilijoiden loppuluisuista. Jotkut vanhainkodissa, jotkut haudassa. Pahalta näyttää >:(.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #54 : pe 19.01.2018, 12:52:50 »
Koskahan sinne hiihtämään pääsisi, nyyh.  :'( Männävuosina ostin kahdetkin sukset kun keksin että hiihdän järvenjäällä ja ei tarvitse olla turvallaan ylämäessä eikä perseellään alamäessä. Mutta lähiseudun metsässäkin tuli jokunen kerta hiihdettyä ja olisi kiva edelleenkin tulla. Ensin sinne ilmestyi metsätyömaa ja joko sinne ei tehty latua, tai ei tehty yhdyslatua loitompana sijaitsevaan reitistöön. Sitten oli paskoja talvia ettei siellä edes olisi pystynyt hiihtämään. Paikkakunnalla muutenkin panostetaan yhteen toiseen paikkaan, jonne minun pitäisi lähteä sukset kainalossa bussilla, mikä ei oikein innosta. Minä kun en halua mitään huisin pitkää matkaa hiihtää, niin sekään ei oikein luonnista että yrittäisin hiihtää ihmisten peltoja pitkin umpihangessa sinne missä alkaa se tehty latu...

Ei ne taida enää tehdä sitä yhdyslatua sinne jonnekin, kun viittakin on otettu metsästä pois joka sinne aikoinaan osoitti. Että ei tässä oikein muuta voin kuin tarkkailla tilannetta järvellä. On ollut tässä -8 kieppeillä päivästä toiseen, mutta siitä ei ole kauhean pitkä aika kun uutisissa luki että jäälle ei voi vielä mennä (tai niitä ei edes ole). Lunta kyllä varmasti olisi, mutta huonompi homma jos jää pettää sieltä alta.

Kävinkin sitten tänään luistelemassa, edes. Heti ensialkuun kirousten tulva kun "nyökkäsi" eteenpäin jäälle päästyään. Olen totaalisen paska luistelija ja alussa se on aina yhtä tuskaa. Jää tuntui aivan paskaksi luistellulta. Miten tuntuu että lapsena oli aina hyvät jäät, ja tällä paikkakunnalla missä asun se on aina jotain röpelöä täys, ihmeellisiä möykkyjä ja mäkiä, ja sitten jos on jotain tasaista kohtaa, niin se on tuotapikaa luisteltu pilalle. Tarvitsisin kännykkään sellaisen äpsin joka ilmoittaa että nyt on juuri tehty upouusi jää, niin hyökkäisin sinne neitseelliselle jäälle... Saattaa olla luistimissa terätkin tylsät, kun en niitä ainakaan vuosi sitten teroituttanut. Tosin en silloin tainnut luistellakaan kuin kerran.

Alkoihan se siitä sitten sujua, mutta kyllä nykyään diggailen hiihdosta enemmän.

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #55 : pe 19.01.2018, 13:26:18 »
Hiihtoa kymppi edelleen kilsan tykkilumiladulla. Luonnonlumellakin olisi voinut jo jollakin lailla hiihtää, mutta jätin vielä väliin ettei sukset naarmuunnu.

Pakkasta muutama aste ja selkä tuntui vähemmän. Sitä täytyy kuitenkin yrittää rentouttaa ja oikoa välillä. Jatkuva pieni jännitys tuntuu pahemmalta kuin raskaatkaan nostot.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #56 : pe 19.01.2018, 16:17:12 »
Haluaisin laskettelemaan oikeaan mäkeen. Olen kaksi kertaa elämässäni kokeillut ja nauttinut kummastakin kerrasta.

Kun vuokraa välineet, yhdelle laskettelukerralle kertyy (kertyi silloin, kun 3-4 vuotta sitten viimeksi kävin) hintaa viisi kymppiä plus matkat päälle (chromebookistani ei löydy plus-merkkiä). Suurin ongelma on se, että en meinaa millään kehdata mennä vuokraamaan lasketteluvälineitä siksi, että olen a) epäurheilijamainen ja b) en ymmärrä laskettelusuksista ja kengistä mitään. Pitäisi vetää jotain huumeita, että kehtaisi.

Jos olisi omat sukset ja kengät, tarvitsisi ostaa vain hissilippu kioskista. Mutta lasketteluvälineiden ostamiseen pätee sama kuin niiden vuokraamiseenkin. On nolo mennä ostamaan, kun ulkonäkö ja olemus on fyysisesti mikä on (en ole lihava, siitä ei ole kyse vaan ulkonäköni yleisestä sopimattomuudesta mihinkään vauhtilajeihin joidenkin silmissä - ehkä) eikä tiedä suksista ja siteistä ja kengistä myöskään mitään - en toisin sanoen tiedä, mitä olen menossa ostamaan muuta kuin jotkut lasketteluvarusteet - eivätkä mielellään kovin kalliit - pitäisi saada. Eli voisiko myyjä neuvoa. Pelkään, että myyjä sanoo, että tulitte väärään kauppaan. Rollaattoreita myydään tuolla alakerran liikkeessä, häh, häh, hää.

Vaikka myyjä ei noin sanoisikaan, ostaminen on noloa, kun ei tiedä varusteista mitään.

Tavallista hiihtoa olen harrastanut tänä talvena yhden kerran. Kävin uuden vuoden aattona hiihtämässä lenkin. Toivottavasti pääsen ensi kuussa hiihtelemään.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #57 : pe 19.01.2018, 17:25:08 »

Suurin ongelma on se, että en meinaa millään kehdata mennä vuokraamaan lasketteluvälineitä siksi, että olen a) epäurheilijamainen ja b) en ymmärrä laskettelusuksista ja kengistä mitään. Pitäisi vetää jotain huumeita, että kehtaisi.


Ei todellakaan. Suuri osa vuokraajista ei ole koskaan edes lasketellut.

Sanot sille vuoraamon pojanklopille, että et jaksanut kaivaa tallista vanhoja varusteitasi ja haluaisi viimein kokeilla noita carvereita - mutta ei mitään kovin äkkiväärää. Ja niihin nron XX monot.
"Osaat varmasti katsoa minulle sopivat. Kiitos".


SdP
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #58 : la 20.01.2018, 19:26:09 »
Jaaha, se on sitten jäälle tehtyä latua tarjolla. Mutta piru vie kun vähän turhan tuimia pakkasia lykkää lähipäiville. En muista mikä on kylmin ilma jolla olen hiihtänyt, mutta tässä kun on useamman päivän ollut kokoajan sellainen olo kuin flunssa tulemaisillaan (pari yönä varsinkin aivan jäässä ja olen joutunut kasamaan läjän peittoja päälleni), niin en tiedä uskallanko lähteä ladulle. Jos laittaisin soft cell -takin, se olisi liian vähän. Jos laittaisin laskettelutakin, uisin taas hiessä kuten havaitsin tekeväni vuosia sitten kun en vielä tajunnut että laskettelutakki on laskettelua varten, ja hiihtäessä siinä tulee liian kuuma. Samapa tuo tietysti jos sitä nyt vähän hikoileekin, kunhan ei palele sentään. Maanantaina ja tiistaina on jo järkkyä menoa -15 ja -17 että se siitä. Keskiviikkona -2, mutta sitten pitäisi tulla taas lunta ja tiedän etten siitäkään tykkää jos ladulla tupruttaa. Alkaa suksi lipsua jos ura täyttyy lumesta. Torstaina pitäisi olla jo +3.  :'(

socrates

 • Vieras
Vs: Hiihtoketju
« Vastaus #59 : la 20.01.2018, 19:51:52 »
Täälläkin on Espoossa Bodom-järven jäälle ajettu latu. Meren jäälle ei ole vielä asiaa paitsi ihan rannan tuntumassa.

Tykkään hiihtää erittäin leudossa säässä, kun palelen älyttömästi varsinkin sormista. Siksi taidan odottaa keskiviikkoon, jolloin sää lauhtuu.