Kirjoittaja Aihe: Selkounet  (Luettu 12306 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anemone

 • Vieras
Vs: Selkounet
« Vastaus #20 : ma 28.12.2015, 15:04:47 »
Rakastan nukkumista, nukun melkein aina hyvin enkä juuri muista unia. En edes välitä muistaa niitä, sillä haluan nukkuessani pikemminkin "olla rauhassa kaikelta". Haluan myös olla teoretisoimatta unien merkitystä. Ne ovat mitä ovat ja vaikuttavat mitä vaikuttavat ihan ilman mitään tekniikoita tai harjoituksia. Näin on hyvä.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Selkounet
« Vastaus #21 : ma 28.12.2015, 16:23:53 »
Minua on selkounissa kiinnostanut tajunnan ja tietoisuuden suhde unen eri tiloissa.

Suomessa  selkouniin opettaa mm. Olli Erjanti, jonka pro graduun kannattaisi myös tutustua:
http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/hum/uskon/pg/erjanti/

Mystinen tajunta

Tajunta neurofilosofian ja mystiikan näkökulmista
Avainsanat Neurotiede, mystinen kokemus, neurofilosofia, buddhalaisuus

« Viimeksi muokattu: ma 28.12.2015, 16:28:55 kirjoittanut Sepe »

Poissa Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1782
 • ex-Kalervonpoika
Vs: Selkounet
« Vastaus #22 : ma 28.12.2015, 16:39:39 »
Minua on selkounissa kiinnostanut tajunnan ja tietoisuuden suhde unen eri tiloissa.

Suomessa  selkouniin opettaa mm. Olli Erjanti, jonka pro graduun kannattaisi myös tutustua:
http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/hum/uskon/pg/erjanti/

Mystinen tajunta

Tajunta neurofilosofian ja mystiikan näkökulmista
Avainsanat Neurotiede, mystinen kokemus, neurofilosofia, buddhalaisuus


Mielenkiintoinen tutkija! Tuo hesarin juttu viittaa hänen selkouni-sivustoon, jossa hän esittelee joitakin tekniikoita: http://www.selkouni.fi/


Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Selkounet
« Vastaus #23 : ma 28.12.2015, 18:46:09 »
Alan harrastajien suomenkielinen sivusto löytyy osoitteesta http://www.hoyhensaaret.info/
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

hibiscus

 • Vieras
Vs: Selkounet
« Vastaus #24 : ma 28.12.2015, 19:39:00 »
Alan harrastajien suomenkielinen sivusto löytyy osoitteesta http://www.hoyhensaaret.info/

Kiitos harrastuksesta. Taisin jo liittää tänne tuon saman linkin, mutta kertaus on opintojen äiti.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Selkounet
« Vastaus #25 : ti 29.12.2015, 08:41:31 »
Heh, selkounissa ei ole mitään hullua, saati umpihullua. Sillä on yllättävän laaja harrastajakunta ja ylivoimaisesti suurin osa harrastaa sitä vain koska se on kivaa.
Jo se, että pystyy pitämään yllä unimaailmaa "heräämisen" jälkeen vaatii treeniä, saati sitten unimaailman tietoinen kontrolloiminen. Siinä kohtaa yleensä karkaa uni hyppysistä ja seuraa aito herääminen. Se harmittaa vietävästi, ja sitä sitten jää odottelemaan seuraavaa unta. Vähän kun kalassa kävisi ja vonkale pääsee karkuun.


Kivoja ovat selkounet. Saa kylpeä halutussa, ja kun tapahtumat koostaa omilla elementeillä, saa paljon elokuvaa suuremmat efektit aikaan. Toisaalta harvemmin selkojuttu liittyy painajaisiin, ja kun selkoa on painajaisissa, niin ne pystyy ohjaamaan toisenlaiseksi, tai sitten voi päättää herätä. Kummastakin on itselläni vain yksi kokemus. Pakotettu heräämiseen ajautuminen sensijaan on tuttu, kun vaikean tilanteen kohtaaminen unessa käy sietämättömäksi.

Mielenkiintoisia ovat tilasiirtymät. Tiloja ovat mm valvetila, unitila, selkounitila, tajuttomuus / tajuamattomuus (torjunta, kanavien sulkeminen), sekä noiden välimaastoon jumettumiset.

Ihminen tuskin voi olla enemmän sekaisin, jos on unitilassa ja samanaikaisesti toiminta vaatii valvetilassa olemista. Jos unia ei muisteta aina valvetilasta käsin, voi joskus jäädä muistamatta unesta valvetilaan siirtyminenkin. Ehkä on jutellut noustuaan tolkullisia, mutta jälkikäteen ei muista mitään valvetilan toimista.

Kerran seurasin tajuntaani sängyssä loikoillessa ja unta odotellessa. Mietin jotain, ja mietintäni oli melkoisen irtonaista ja ajattelun logiikka ja kytkökset muuttuivat vähemmän napakoiksi. Huomasin, että unitila ei ole kovin kaukana, jos kykenee valvetilasta käsin yhä parempaan ajattelun hassutteluun. Rennon sekoileva ajatuskirmailu tai ajatuspoukkoilu tai hyppelehtiminen syvenevänä johtaa varmaan suoraan detatched-tilaan, eli uneen. Samaa siirtymämahdollisutta saadaan yleensä edistettyä kun rentoudutaan ja laitetaan aisti-infoa pienemmälle mm silmiä sulkemalla jne. Se on irroitusta tästä todellisuudesta, ja aivot tykkäävät aina valloittaa sen, mitä niille tarjotaan.

Aivoja voi opettaa ohjaamaan itseään. Aivot voivat tarjoilla itselleen tarvittavaa. Yleensä tarjoilu on automaattista ja tietoinen mieli voi ehkä yrittää havainnoida sitä, miten aivot hakevat tarvitsemansa. Tietoisempi aivotilojen tarjoilu tarkoittaa usein sitä, että tehdään niitä toimia, joilla aivojen automatiikka ottaisi ohjat käsiin sillä tavalla, että saataisiin jotain tiedostetun toivottua.

Selkounissa ihminen voi vaikuttaa selkeimmin unenkulkuun, joka on yleensä spontaania ja aivojen automatiikan tuottamaa. Selkounissa koneella on ohjaaja, unennäkija, kokija ja toimija itse, ja tavallisissa unissa ollaan lähinnä matkustajia, katsojia, kokijoita, ja ohjaajana on autopilotti. Selkeämpinä toimijoina ja kokijoina olemme puolestamme kaapattuja jonkin meitä hallinoivan alaisuuteen. Lähinnä koemme sitä, miten joku vie ja hallinnoi meitä, ja vain ahdistavimpiin vienteihin osaamme reagoida niin, että hallitsijamme tahto murentuu, ja livahtaudumme unesta fiilisten kera.

Psykoosi vahvana lienee sitä, että emme ole itse puikoissa, vaan valvetila on kaapattu jollekin muulle samoin kuin tervellä käy tavallisessa unessa. Jos terve hallinnoi selkeästi valvetilaa, on tämä aikasen normaalia, mutta jos terve "hallitsee" untaan, tai paremmin sanoen on vahva unitilansa ohjaaja, niin tämä ei ole ihan niin tavallista, vaikkakin unien selkovientiä tapahtuukin jossain vaiheessa elämää monella.

On todennäköistä, että aivot valitsevat ja orjentoituvat kohden mukavuutta. Aivojen kannalta on tiloja, joita ne rakastavat, ja joita ne pyrkivät edistämään maksimissaan. Kun aivojen tilahallinnointi on kytkeytynyt reaalimaailman palkkioihin ja sanktioihin, eivät aivot voi toteuttaa mielihyväpolitiikkaansa miten sattu. Aivoilla on vain yksi suunta, ja se on mielihyvä tmv. Jos päädimension voi ajattella noin pelkistetysti, niin sijoittauminen dimension aksilla voi olla puolestaan hyvin monimutkaista ja haasteellista.

EM mukavuusperiaate näkyy ääri-ilmiöissä. Kun unitilan painajainen käy sietämättömäksi, siitä poistutaan. Kun todellisuus käy sietämättömäksi, voi seurauksena olla vaikka se, että tiettyä todellisuudenosaa koskeva kanava sulkeutuu, ja tajunnalisuus häviää tietyltä sektorilta. Tajunnallisuuskato voi kohdistua aistielinten kautta tapahtuvaan suodatukseen, tai siihen suodatukseen, joka toteutetaan pään sisällä olevalle aiemmin kertyneelle ainekselle, tai tarkemmin sanoen noiden jonkinasteiselle "yhdistelmälle". Psykoosissa puolestaan valvetila on myös kaapattu. Tuskaa ja kuormitusta ei voida blokata pois, ja toisaalta aistipainotteiseen eli ympäristöohjattuun olotilan vientiin ei ole mahdollisuutta, vaan painokkaampi "pakottaja" on se, jonka mukaan toimitaan.

Yhteistä tilakarkuruuksille, tai tilapakottavuuksille on tosiaan se mielihyvän seurailu, ja tuskan ja mielipahan karttaminen. Selkouniteeman kannata kiinnostavaa on ajatella, että mikä on se ihmisen aivojen tila, jossa aivot voivat ottaa mukaan tietoisemman puolen agendoijan niin, että univaiheen kiksejä saadaan hilattua sopivampaan suuntaan. Kiksikoneisto toimii valveilla oksti, vaikka irtonaisuusaste on heikkoa, ainakin jos ei olla psykoosissa.

Aistiympäristö sitoo vahvasti, ja vaikka ei niin mukavaa, niin melko harvoin ilmenee psykooseja eikä usein kaikilla ensinkään. Vaikka unessa ollaan hyvin irrallisia aistimaailman sitovuuteen nähden, on sidoksellisuutta paljonkin sisäistetympään ainekseen, jonka pohjalta unitilat generoituvat.

Veikkaan, että selkounet viittaavat elämäntilanteen toimijavajeeseen. Jos päivätajunnassa ei ole riittävästi toimijuutta, on seurauksena kompensointia uniajalla. Asioihin vaikuttaminen on varmaan jokin tarve, ja jos vaikuttamisvaje ilmenisi selkounena. Kun vaikuttamisvajetta ei ole, niin ei selkounet jaksa aivoja kiehtoa, vaan enemmän surffailu, jonka autopilotti tarjoilee karmeudessaan, kauneudessaan, ...

Jos selkounia haluaa lisätä, voi em päätellä jotain soveltavaa tähän tarpeeseen. Suunnataan tahtoa unimaailmaan. Ojentoidutaan tietoisesti jollain menettelyllä sille puolelle. Epäsuorempi ja varmempi keino ajaa aivoja kohden selkounia on "tarjota" niille kokemusköyhyyttä valveillaoloa. Tarkoitan em sitä, että toimijaa dissataan, ja päivää enemmän lasetellaan, jolloin syntyy patoutumaa, joka purkautuu unenajan aktivoitumisina, kun puikkoihin joko halutaan tarttua, tai ei voida olla vastustamatta "toiminta"kutsua.

Unessa aktivoituminen voi olla mahdollisuuksia antavaa. Kun aktivoituminen tapahtuu yleensä valveaikaan, on pelikenttä usein melko sidottua. Unessa voi tilanteita luoda suuremmilla vapauksilla, ja kapelimestari samanaikaisena kokijana ja rakentelijana voi merkitä jotain uutta ja parempaa.

Miten sitten pidettyä unia miellyttävinä, jota selkounet vaativat. Painajaisia ei paljoa selkouneilla. Jos toimijavajetta ja patoutumaa kasvattaa, miten varmistaa, ettei yölliset kokemukset aktivoidu kielteisestä pohjasta kohden painajaismaisuuksia. Kaipa uneen valikoituvaan materiaalipohjaan voi vaikuttaa jotenkin. Uneen tulee kai se tarvittava, ja jos elää sopivasti, vaihtelee tarvittavaksi koettu sen mukaisesti. No, noin yleisesti sanoen. Vaikea sanoa tarkemmin.

Poissa Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1782
 • ex-Kalervonpoika
Vs: Selkounet
« Vastaus #26 : ti 29.12.2015, 09:05:50 »
Juhan pitkä viesti on hyvin, hyvin subjektiivinen. Selkounet harrastuksena ei oman käsitykseni mukaan korreloi jonkinlaisen elämänköyhyyden tai muun vastaavan kanssa. Vaikka elämässäni ei tapahtuisi yhtikäs mitään (näitä jaksoja on välillä, liian harvoin valitettavasti), en näe (= muista) mitään unia, ellen ota sitä asiakseni.

Toinen väärinkäsitys on tässä unen hallinnassa ja sen karkaamisessa, se ei mitenkään liity mihinkään "negatiiviseen fiilikseen" tms. vaan ihan siihen, että se on teknisesti vaikeaa. Esim. minä en missään nimessä halua pois selkounesta, mitä ikinä siellä tapahtuisikin (oma unimaailmani on tosin äärettömän tylsä, ei siellä koskaan mitään kovin dramaattista tapahdu. Ylivoimaisesti suurin osa selkounista on ihan vaan kävelyä kadulla tms.). Se vain yksinkertaisesti on niin, että se tajunnantilanmuutos helposti katkaisee unen. Tähän on myös monia tekniikoita, mm. varovainen unikehon ympäri pyöriminen, se saattaa keskeyttää heräämisen. jne. jne.

Mielestäni selkounet ovat aika harmiton ja neutraali harrastus, vähän kuten lintubongaus. Tietysti monet yhdistävät siihen omia erityisyyksiään, mutta se on täysin subjektiivinen asia.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Selkounet
« Vastaus #27 : ti 29.12.2015, 09:11:47 »
Minusta taas kerran Juha ei ymmärrä asiasta josta kirjoittaa yhtään mitään. Tyypillistä tyhjäpäiden sutimista.

Ajatelkaa nyt:" Jos selkounia haluaa lisätä voi kuvitella jotain soveltavaa tähän tarpeeseen". Ei ole ihan selkeässä tilassa kirjoitettu.

"Kivoja ovat selkounet." Sen syvempään analyysiin ei mestarimme pysty.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Selkounet
« Vastaus #28 : ti 29.12.2015, 22:30:20 »


Mielestäni selkounet ovat aika harmiton ja neutraali harrastus, vähän kuten lintubongaus. Tietysti monet yhdistävät siihen omia erityisyyksiään, mutta se on täysin subjektiivinen asia.

Harmiton onkin. Mainitut(?) erityisyydet toivat kytkentöjä selkounen ilmiöön. Linkkaus muihin tajunnantiloihin on ihan arkiteoriaa ja loi kokonaiskuvaa aivojen tiloista. Selkounien yhteydessä voi puhua siihen verrattavissa olevista. Yhdistyksiä tulisi noukkia tarkemmin, jos aikoo jotain linkkausta ja sen osuvuutta kritisoida.


Juhan pitkä viesti on hyvin, hyvin subjektiivinen.

Pitkälle arkiteoriaa. Toki pohjana on omia kokemuksia. Subjektiivisuus ei sinällään ole paha. Se on paha, jos subjektiivisuuksista ei ole riittävää otantaa. Autenttiset subjektiivisuudet ovat parhaita. Niistä saadaan jotain yhtenäistä näkemystä, mutta hyvin puntaroiden. Paremmin kuin jostain keskiarvomössöstä.


Selkounet harrastuksena ei oman käsitykseni mukaan korreloi jonkinlaisen elämänköyhyyden tai muun vastaavan kanssa. Vaikka elämässäni ei tapahtuisi yhtikäs mitään (näitä jaksoja on välillä, liian harvoin valitettavasti), en näe (= muista) mitään unia, ellen ota sitä asiakseni.

Elämänköyhyys on kokemuksellisesti otettuna mielestäni lisäävä tekijä. Jos on itselle kuuluvaa käydä asioita intensiivisesti, niin vaikka päivät näyttäisi täysipainoisilta, voi jotain patoutumaa jäädä. Toisaalta monelle hyvin vähäisen oloiset tapahtumat ovat se, jota varten ei tarvitse jatkaa lainkaan yökukkumista, vaan lähinnä koetun sulattelua.


Toinen väärinkäsitys on tässä unen hallinnassa ja sen karkaamisessa, se ei mitenkään liity mihinkään "negatiiviseen fiilikseen" tms. vaan ihan siihen, että se on teknisesti vaikeaa. Esim. minä en missään nimessä halua pois selkounesta, mitä ikinä siellä tapahtuisikin (oma unimaailmani on tosin äärettömän tylsä, ei siellä koskaan mitään kovin dramaattista tapahdu.

Negatiivinen fiilis ajaa pois painajaisesta, ellei fiilis muutu siedettäväksi esim selkosiirtymän takia. Toisaalta hyvä fiilis vahvistaa sitä tilaa, jonne hyvä fiilis kuuluu. Merkitys on tässä se tekijä. Koettu merkitys. Positiivinen pitää tilassa, ja negatiivinen potkii toisaalle. Jos merkitystä on vähän, voi siirtymät syntyä hyvin vähästä. Selkouni ei silloin ole kovin vankka.

Poissa Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1782
 • ex-Kalervonpoika
Vs: Selkounet
« Vastaus #29 : ma 04.01.2016, 12:52:20 »
Unessa on mahdollisuus, tiesivät Meiju Suvas ja Kake Randelin aikoinaan!

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Selkounet
« Vastaus #30 : ma 04.01.2016, 21:21:46 »
Onhan niitä tullut nähtyä. Eniten joskus vuodesta 2001 eteenpäin, eli kolmikymppisenä. Taisivat pääpuolisesti tyssähtää siihen että koska otin asiakseni kirjoittaa ne kaikki aina ylös, hommasta tuli liian uuvuttavaa. Unissa oli välillä niin helvetisti kaikenlaista krääsää ja yksityiskohtia että perusteellisena ihmisenä kun yritin sen kaiken tallentaa verbaalisesti (kun en maalatakaan osaa), niin meni mielenkiinto sellaiseen urakointiin. Plus kun useimmiten näin selkounia aamulla jos olin nukkunut vähän huonosti, en sitten millään olisi viitsinyt laittaa valoja ja alkaa kirjata unta ylös, kun halusin nukkua vielä lisää.

Minun unissani minun piti jostain syystä melkein aina kokoajan liikkua eteenpäin. Välillä saatoin myös menettää näköni, ja jouduin tekemään kaikenlaisia temppuja että kuva tuli takaisin, enkä ollut pelkässä mustassa.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Selkounet
« Vastaus #31 : su 10.01.2016, 16:55:10 »
Android-puhelimiin on saatavilla ilmainen Awoken-sovellus, joka opastaa näkemään selkounia.

Tuco

 • Vieras
Vs: Selkounet
« Vastaus #32 : to 10.03.2016, 14:35:11 »
En katsele varsinaisesti selkounia, mutta tavallisissa unissani on viime aikoina toistunut pari teemaa: toisessa minulta irtoavat hampaat ja toisessa joudun täysin valmistautumattomana tenttiin.

Kuin tilauksesta niille löytyi selitys:

http://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva_olo/terveys/9_yleisinta_unta_ja_mita_ne_tarkoittavat_psykologi_kertoo?utm_campaign=IS_etusivun_nostobox_&source=nosto_&utm_medium=iltasanomat.fi&utm_adcontent=


hibiscus

 • Vieras
Vs: Selkounet
« Vastaus #33 : to 10.03.2016, 14:47:20 »
Monissa unien selitysissä kerrotaan, että unessa hampaan tai hampaiden irtoaminen tarkoittaa jonkun läheisen ta tuttavan kuolemaa. Olen nähnyt yhden kerran hampaan irtoamisunen, eikä mennyt kauam, kun sain suruviestin.

Tuco

 • Vieras
Vs: Selkounet
« Vastaus #34 : to 10.03.2016, 14:49:38 »
Monissa unien selitysissä kerrotaan, että unessa hampaan tai hampaiden irtoaminen tarkoittaa jonkun läheisen ta tuttavan kuolemaa. Olen nähnyt yhden kerran hampaan irtoamisunen, eikä mennyt kauam, kun sain suruviestin.

Kiitos tästäkin tiedosta. Nyt sitten vain odotellaan.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Selkounet
« Vastaus #35 : to 10.03.2016, 14:50:09 »
Kirjoittiko sivupersoonasi Rampsi sinulle suruviestin, että ass to mouth on irronnut? :)
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Xantippa

 • Konkari
 • Viestejä: 8414
Vs: Selkounet
« Vastaus #36 : to 10.03.2016, 15:08:54 »
Itse asiassa taitaa olla kyllä taikauskoa, että hampaiden putoaminen unessa tarkoittaisi kuolemaa lähipiirissä, ylipäätään suhtaudun vähän skeptisesti tälläiseen "sitä se mun uneni tiesi"-juttuun. Sen sijaan olen kuullut selityksen, että mieli työstää menettämisen pelkoa ja kuulemma etenkin, jos on pelko terveyden menettämisestä, hampaat irtoilevat unessa. Niin että kenties lääkärintarkastus olisi paikallaan!

Menetys voi olla jo tapahtunut, esim. irtisanominen duunista, parisuhteen loppu, tms, mutta mielii vielä unessa näitä käsittelee. Joten en odottaisi kuolonuutisia...ellei sellaisia ole realistista syytä odottaa.

T: Xante

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Selkounet
« Vastaus #37 : la 12.03.2016, 23:32:22 »
On tavallaan loogista että hampaiden irtoaminen liitetään kuolemaan. Muinaisina aikoina jos menetit hampaasi, olit vainaa - ellei ollut mahdollista mössätä ruokaansa. Mutta itse en usko "enneunivakioihin", eli että olisi olemassa jotain kaikille yhteistä kuvastoa joka automaattisesti aina tarkoittaa sitä ja sitä. Jos unta pitää tulkita että se muuttuisi enneuneksi, ei oikein vaikuta vakuuttavalta, taikka sen tulkinnan pitää olla sellainen että se merkkaa sille yhdelle ihmiselle, unen näkijälle itselleen, tiettyä asiaa. Eli hänen unensa puhuvat kieltä jota hän voi tajuta, mutta eivät välttämättä muut ihmiset.

Eniten kumminkin olisin enneunissa kiinnostunut sellaisista unista joissa asia esitetään just presis kuten se on.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Selkounet
« Vastaus #38 : su 13.03.2016, 00:01:01 »
On tavallaan loogista että hampaiden irtoaminen liitetään kuolemaan. Muinaisina aikoina jos menetit hampaasi, olit vainaa - ellei ollut mahdollista mössätä ruokaansa. Mutta itse en usko "enneunivakioihin", eli että olisi olemassa jotain kaikille yhteistä kuvastoa joka automaattisesti aina tarkoittaa sitä ja sitä. Jos unta pitää tulkita että se muuttuisi enneuneksi, ei oikein vaikuta vakuuttavalta, taikka sen tulkinnan pitää olla sellainen että se merkkaa sille yhdelle ihmiselle, unen näkijälle itselleen, tiettyä asiaa. Eli hänen unensa puhuvat kieltä jota hän voi tajuta, mutta eivät välttämättä muut ihmiset.

Eniten kumminkin olisin enneunissa kiinnostunut sellaisista unista joissa asia esitetään just presis kuten se on.

Lainaus käyttäjältä: Xantippa
Itse asiassa taitaa olla kyllä taikauskoa, että hampaiden putoaminen unessa tarkoittaisi kuolemaa lähipiirissä, ylipäätään suhtaudun vähän skeptisesti tälläiseen "sitä se mun uneni tiesi"-juttuun. Sen sijaan olen kuullut selityksen, että mieli työstää menettämisen pelkoa ja kuulemma etenkin, jos on pelko terveyden menettämisestä, hampaat irtoilevat unessa. Niin että kenties lääkärintarkastus olisi paikallaan!

Menetys voi olla jo tapahtunut, esim. irtisanominen duunista, parisuhteen loppu, tms, mutta mielii vielä unessa näitä käsittelee. Joten en odottaisi kuolonuutisia...ellei sellaisia ole realistista syytä odottaa.

T: Xante

Hassua, että juuri näin unen tuosta. Tosin voi johtua siitäkin, että itselläni on poskihammas hajalla. Ihan se vähän realistisempi selityskin siis löytyy.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa RGR

 • Konkari
 • Viestejä: 1291
 • etelänhämyhaikara
Vs: Selkounet
« Vastaus #39 : ti 03.10.2017, 10:07:13 »
En löytänynnä unien tulkintaketjua, joten menköön tänne.

Viime yönä näin unta, selkeästi, että olin katsojana Porin teatterissa (erittäin hieno rakennus, muuten) jossa oli jonkinlainen ohjelmallinen iltama menossa. Ohjelmassa oli stand-uppia ja pieniä musiikkiesityksiä. Tunnelma oli leppoisa ja välitön.

Jossain vaiheessa lavalle asteli Sauli Niinistö Jenni-puolisonsa kanssa. Sauli alkoi puhua moniselitteisesti jostakin kultturellista asiasta mutta sai sen välillä tuntumaan vaalipuheelta. Sitten hän yhtäkkiä havahtui ja kertoi saaneensa lukuisia runonpätkiä kansalta ja aikoi nyt laulaa niitä ja välillä säestää itseään huuliharpulla. Vieressä Jenni näytti kauhistuneelta. Sauli kysyi: "Mihis sinä Jenni laitoit ne runot?" ja kaivoi harmoonican taskustaan. Tässä kohtaa Jenni yritti pidellä runoja käsilaukussaan ja Sauli joutui ne puolittain väkisin kaivelemaan sieltä.

Sauli selkeästi närkästyi ja viittasi turvamiehelle joka puolittain työnsi Jennin pois lavalta Saulin vain katsoessa perään. Hän jatkoi: "No niin, nyt voi aloittaa" ja vetäisi huuliharpulla pätkän ja lausui jotain betonimyllärin tapaista pikkuisen. Näin ilta jatkui, pieniä pätkiä soittoa ja taas lausuntaa. Sitten heräsin.

Voisiko joku ystävällinen henkilö, mieluiten osaava, tulkita minulle tämän kupletin juonen?