Kirjoittaja Aihe: Joulun viettoa.  (Luettu 3242 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Viljo Aabraham

  • Konkari
  • Viestejä: 15595
  • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #40 : pe 21.12.2018, 09:55:49 »

Joulunvietto tuo mieleen kummallisia ajatuksia. Joulua vietetään Jeesus-ihmisen takia. On vähän kuin liputuspäivä, vaikka Runebergille, mutta joulua ei liputeta samalla tavoin, vaan vietetään toisin.

Kristinusko on tietysti selkein taho tässsä juhlassa. Ei kai sekään mikään välttämättömyys ole, vai?

Kun uskonto pyritään häivyttämään joulusta, ja pyöristämään vaikka jouluun kuuluva musiikki muuhun muotoon, niin tulisiko jokaisen ryhmän viettää joulua vähän omilla tavoilla, kun itse teemakin on varmaan yhteisenä aika tökkiväksi koettu.


Pöh!

Joulun vieton alkuperällä ei ole mitäään tekemistä kristinuskon kanssa. Keskitalven, talvipäivän seisauksen, juhlaa on tuhansia vuosia vietetty kaikkialla maailmassa nykyisen joulukuun lopussa.

Alun perin joulu sanakin on tarkoittanut nimenomaan keskitalven pakanallista juhlaa, sen kanssa samaa kantaa on sana juhla germaanisista kielistä.

Roomassa joulu - Saturnalia ja Sol Invictuksen, voittamattoman aurigon juhla oli suuri tapahtuma ja siksi kirkkko keskiajalla varasti juhlan ja muokkasi omiin tarpeisiinsa. Suomalaisetkin jouluperinteet ovat suurelta osian jo pakanalliselta ajalta.


Opetushallituksen opetusneuvokset saavat tulla omalla uskollaan autuaiksi..... mutta Luojan kiitos nykyisin Jeesus on sirretty joulun vietossa marginaaliin, sivulle 5.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu