Kirjoittaja Aihe: Joulun viettoa.  (Luettu 3243 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #20 : pe 25.12.2015, 10:39:36 »
Perinnejoulu. Joulurauhan julistus radiosta.

Kun omat lapseni olivat pieniä, ja vähän isompiakin, niin istutin heidän joka joulu kuuntelemaan joulurauhan julistuksen televisiosta. Lapsilla oli joulun pitkinä pyhinä taipumusta käydä hiukan ylikierroksilla, joten käytin joulurauhan julistusta näiden ylikierrosten hillitsemiseen. Julistuksessahan mainitaan, että " ... joka tätä jouhurauhaa rikkoo sopimattomalla käytöksellä .... rangaistakoon ankarmiiman mukaan ... " - jotenkin tuohon mallinhan se menee.

Lasten hillitsemiseen joulunpyhinä riitti, kun muistutin mitä joulurauhan julistuksessa sanottiin.

Kyllä, uhkailu ja kiristys ovat oivallisia keinoja, sopivasti käytettynä :D

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #21 : pe 25.12.2015, 10:51:11 »

Itse käsitän joulurauhan julistuksen virallisena. Se on juhlallinen, juhlava. Sen ääreen hiljennytään.

Sanktio-sanat ovat retoriikkaa. Ei niitä voi ottaa kovin tylysti. Liekkö sitten tarkoitus. Ehkä tarkoitus on ollut toinen, siis varoittava. Toisaalta jos tapana oli aina kähistä, niin korostaminen oli vähän arkisen oloista muistuttamista.

Vaikea sanoa kattavasti joulurauhan sisällöstä.

socrates

 • Vieras
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #22 : pe 25.12.2015, 11:34:06 »

Perinnejoulu. Joulurauhan julistus radiosta. Sauna, leikinlaskua nelivuotiaan kanssa tontuista ja pukista. Juhlava ateria kynttilänvalossa, väkeä kuudesta taloudesta. Lohta ja kinkkua, laatikoita ja salaatteja, mätiä, kotitekoista leipää, viiniä ja väkeviä.  Joulupukki kävi isännän ulkonakäynnin aikana, nelivuotias riemurinnoin leikissä mukana. Sai toivelahjansa eikä olisi halunnut avaamaan juuri hänelle kertynyttä muuta lahjavuorta. Kolmen sukupolven aikuisten keskusteluja maailmankuvaa muovanneista kokemuksista. Vuoden parhaita päiviä.

Juuri samaa ajattelin eilen, vuoden parhaimpia ellei paras päivä. Ei Joulua mikään voita ja pari päivää vielä jatketaan jäähdytellen.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #23 : pe 25.12.2015, 11:41:52 »

Kun tuosta kinkunpaistamisesta naljailtiin,
niin onhan näitä yrittäjiä:

Tässäkin eräs koreatyyppinen paahtaa parastaan:
http://www.youtube.com/watch?v=dyKwHbu7s1g
http://www.youtube.com/watch?v=hCivVDrqi_k

Kun vastassa on Ding Ning,
niin vaikka kivaa ja taitavaa kypsennys onkin,
niin jää vastustaja vielä hiukan raa-aksi.

No,
korjaisin kyllä molemmat,
ja haittaisiko puoliraakuus jotain :)


Korjattu väärä video.
« Viimeksi muokattu: su 27.12.2015, 14:32:09 kirjoittanut Juha »

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #24 : pe 25.12.2015, 11:51:08 »
korjaisin kyllä molemmat,
ja haittaisiko puoliraakuus jotain :)

Ei kai siitä kinkun kypsennyksestä kukaan naljaillut vaan kysyi. Itsekin ihmettelin, että miten kattilan kansi saadaan kinkun päälle ja mikä sen merkitys siinä on ollut. En huomannut vastausta kysymykseen.

Kinkun puoliraakuus kyllä haittaa, sillä sianliha pitää kypsentää riittävästi. Oliko se trikini, vai mikä, saattaa piileskellä huonosti kypsennetyssä sianlihassa.

Sen sijaan sitä en ymmärtänyt, miten tenniksen pelaaminen liittyy sekä siivoukseen (toisessa ketjussa) että kinkun kypsennykseen tässä ketjussa?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #25 : pe 25.12.2015, 11:56:45 »

Kyllähän kinkun päällä jotain täytyy olla. Eikös?

Mitä siivoukseen tulee, niin tennis poikkeaa siitä, että niitä siivottavia pyritään ottamaan jo ilmatilasta kohden sopivampia sijoituspaikkoja. Tässä täytyy tietysti olla oikeanlainen, tehtävään sopiva työkalusto. Lakaisutekniikka voi näyttää hieman erikoiselta, mutta veikkaan, että on ihan tehokas.

Katsoppa uudestaan, tai edes harkitse kertailevaa vastaanottoa:

http://www.youtube.com/watch?v=dyKwHbu7s1g?

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #26 : pe 25.12.2015, 12:12:00 »

Kyllähän kinkun päällä jotain täytyy olla. Eikös?

Miksi pitäisi?
Kinkun voi valmistaa uunissa joko paistopussissa tai ilman. Ilman se onnistuu hyvinkin niin, että asettaa kinkun uuniritilälle ja sen alapuolelle pellin, jossa on vettä. Näin kinkku ei kuivu.

Mutta kattilan kansi? En edelleenkään sitä oivalla. Onko sinulla ollut kinkku kattilassa ja kattila uunissa? Mitenkään muuten en tuota osaa kuvitella.

socrates

 • Vieras
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #27 : pe 25.12.2015, 12:21:59 »
Kinkku pitää paistaa kypsemmäksi ja kuivemmaksi kuin ohjeissa yleensä neuvotaan, tarvittaessa iso kinkku vaikka leivinuunissa yön yli. Tulee mureaa ja älyttömän hyvää.

socrates

 • Vieras
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #28 : pe 25.12.2015, 15:14:44 »
Äsken toinen satsi jouluruokia, maistui kyllä edelleen. Kun vain malttaisi olla ahtamatta konvehteja ja veisi ne mökille, missä nameja oikeasti tarvitaan.

Päivällä kävelyllä rannoilla melkein myrskyssä, mikä korvaa jossain määrin lumen puuttumista tunnelman kannalta.

Tummasilmäsusanna

 • Vieras
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #29 : pe 25.12.2015, 21:00:13 »
Joulun aikaan tulee mietittyä joulun merkitystä itselle. Mitä joulussa oikein juhlimme. Joulun merkitys ei ole herkkujen syönti ja lahjat, vaikka ne ovatkin joulussa mukavaa. Itselleni joulu on rakkauden juhla, ja symbolisesti siitä kertovat niin joulupukki kuin kertomus Jeesuksen syntymästäkin, vaikka kumpikin ovatkin vain kauniita tarinoita. Kuitenkin kumpikin tarina kuuluu jouluna mietteisiini ja niiden symbolinen sisältö kertoo siitä, että rakkaus on suurinta maailmassa.

***

Jouluiltana pienempi lapsi nukahtaa rinnalle ja isompi nukahtaa käsi kädessäni. Kumpikin tarvitsevat osansa äidistä. On ihanaa, että pystyn antamaan heille tarvitsemansa, ja ennen kaikkea, että saan antaa. Lapset ovat paras lahja elämältä.

socrates

 • Vieras
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #30 : la 26.12.2015, 14:05:24 »
Kolmas kerta jouluruokia, mitkä hupenevat hyvää vauhtia tai oikeammin suuri osa loppuikin tänään. Kinkkua toki jäi välipäiville.

Illalla kirkkoon kuuntelemaan ja miksei laulamaankin joululauluja, mistä on tullut viime vuosien perinne vaikka kirkkoja ja laulamista muuten välttelenkin.

Ensi Joulu mennee ikävämmissä merkeissä, luultavasti putkiremppaa evakossa ja jälkikasvukin ehkä jo itsenäistynyt. Viimeksi oli ikävä Joulu yhdeksän vuotta sitten, toivottavasti tämä ei ollut viimeinen kiva Joulu.

socrates

 • Vieras
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #31 : la 26.12.2015, 19:43:26 »
Äsken tuli lunta sentin verran Helsinkiinkin. Viime tipassa, että voi nauttia valkoisesta Joulusta.

socrates

 • Vieras
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #32 : la 26.12.2015, 20:50:15 »
Nyt tuiskuaa kunnolla. Lumi tuntui utopistiselta vielä eilen, kun lämpö on pyörinyt 5-10 asteen välillä.

Poissa wade

 • Konkari
 • Viestejä: 1560
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #33 : la 26.12.2015, 21:53:50 »
Hektinen joulu menossa, ensimmäinen kerta aikuisiälläni, kun en tehnyt juuri mitään jouluvalmisteluja: kilometrejä kertyy senkin edestä satoja ja taas satoja. Välietappeja viisi ympäri Suomea.

Onneksi välietapeilla pääsee valmiisiin pöytiin, nytkin kolmessa eri osoitteessa. Tosin perinteinen suomalainen jouluruoka ei koskaan ole kuulunut suosikkiruokiini: laatikoista peruna on hyvää, lanttu ok, muut turhia; rosolli on pahaa; kinkku yleensä melko sitkosta (osin koska sitä kinkku on, isommin osin koska paistajat eivät ole yleensä tehtävänsä tasalla); silleistä en ole koskaan perustanut. Parhaat osat joulupöytää eivät ole minulle jouluklassikoita, vaan klassikoita yleensä: loimutettu lohi, kylmäsavustettu logi, graavattu siika, lihapullat, karjalanpaisti. Kriittiseen näkemykseeni saattaa vaikuttaa myös se, että sain jostain syömästäni muutamina yön pitkinä tunteina ohi menneen ruokamyrkytyksen/vatsataudin, ja monet joulupöydän mauista palasivat suuhuni kummittelemaan kuin Scroogen kolme joulun henkeä.

Joulussa parasta on ollut perinteisesti sen staattinen rauhallisuus ja läsnäolo: perheessämme jouluvalmistelut on aina hoidettu (kiitos äitini) ajallaan ja ilman minkäänlaista haloota. Itse joulu alkaen jo aattoa edeltävänä päivänä on sitten hyvin seesteistä olemista, jokainen tekee mitä tahtoo, eikä kenelläkään tunnu olevan vaatimuksia toisilleen: yhdessäoleminenkin on passiivista, ei aikataulutettua.

Lapsen tultua kuvioihin tilanne on muuttunut sikäli, että jokainen haluaa palasen jälkikasvusta; ja mikä pahinta, itse koen että vaateensa on oikeutettu. Siksi myös ei-hektisinä jouluinamme tilanne tulee olemaan se, että vanhaan ei ole paluuta: ympäri Suomea on mentävä. 

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #34 : su 27.12.2015, 01:51:59 »
Vuosiin en ole juop..tai siis syöpötellyt niinkuin nyt jouluna suklaata. 12-15 konvehtia yhdessä illassa.
Varotoimenpiteistä huolimatta tuli sitten seuraavana päivänä krapulaista päänsärkyä ja vähän kehnoa oloa.

Tein joulupäivänä suurehkon kermavaahto-hedelmätäytekakun. Ihan nappiin ei mennyt vaikka monta palaa kelpasi syötyä ähkyyn asti. Tuli pientä nurinaa että liikaa oikeita(happamahkoja) hedelmiä. Koitan yleensä tehdä vähän semmoista C-vitamiinipitoista "tyrkyttävää" terveyskaakkua, kun normaalisti sukulaisjengi ei kamalasti hedelmistä välitä, vaikka talvella pitäisi.

Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #35 : su 27.12.2015, 02:14:52 »
Punkkua lipitelty pari päivää, pari lämmintä ateriaa ja iltapalat (kinkkua, lohta, kanaa, ja paahtopaistia), sekä suklaata puolisen kiloa. Tuossa on varmaan 25 000 kaloria päivässä. :o

Jos en nyt saa sydäriä, elän 100-vuotiaaksi.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Anemone

 • Vieras
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #36 : ma 28.12.2015, 18:59:44 »
Huh huh, kylläpä on kuulunut melkoista syöpöttelyä muutamilla kirjoittajilla jouluun. Kyllä itsekin söin vatsan jouluaattona kylässä hieman liian täyteen, mutta sillä ei ole väliä, koska en muuten ollut syönyt päivän aikana kuin vähän. Tämä ei ollut mitenkään suunniteltua, vaan satun vain omaamaan hyvin toimivan kylläisyys-refleksin. Olen tottunut aika pieniin aterioihin ja tulen nopeasti täyteen (vaikka en ole pienikokoinen). Ennen ateriaa ehdimme käydä hautausmaalla, mistä sukeutui ihan oikea kävelylenkki, koska auto piti jättää aika kauas ja sukulaisten haudat sijaitsevat etäällä toisistaan. Aurinko oli juuri laskemassa ja iltarusko oli upea. Joululahjoja ei omaan jouluuni ole kuulunut vuosikausiin, joten ei siis nytkään. Istuimme iltaa varsin myöhään, minkä jälkeen kävelin kotiin n. 40 min. Olin melkein ainoa kulkija (autoilijoita näkyi kyllä) paitsi sitten aivan kotinurkilla, joka on kantakaupunkialuetta ja siellä on aina koiranulkoiluttajia tai baarikärpäsiä liikkeellä.

Joulupäivinä istuskelua kynttiläkruunun alla kirjoja ja puutarhalehtiä lukien. Aika paljon myös netissä vietin aikaa, mutta tv:stä en löytänyt juuri mitään katseltavaa. Aterioiksi kaupan valmista perunalaatikkoa ja muutama kinkkuviipale. Jälkiruoaksi vähän jäätelöä. Konvehteja ei lainkaan (ei ole). Kahvin kanssa pari ohutta piparia (Annas pepparkakor). Nopeasti kuluivat pyhät. Niiden mentyä kävimme jo erään ystävän kanssa lähibaarissa oluella.

Ai niin, tuli kotona otettua muutamia valokuvia (rakas harrastus). Kuvasin kynttiläkruunun ja sähkölamppuasetelman. Käytin vanhempaa kameraani, koska uusi kamera on huollossa. Digikameroita toki molemmat. Henkilökuvaukseen en ole vielä perehtynyt.
« Viimeksi muokattu: ma 28.12.2015, 19:26:15 kirjoittanut Anemone »

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #37 : ti 29.12.2015, 18:50:28 »
Joulupahaolo tuli tänä vuonna hiukan myöhäjunassa, eli vasta tänään. Tänään ruokakaupassa oli pakko ostaa vierasvaraksi (lue: pahan päivän varalle lohtua) jokunen vaatimaton rasia joulunamia, kun kerran viimeisiä tyrkytettiin puoleen hintaan. Tänä vuonna en löytänyt suosikkiani Mon Cherietä ollenkaan, mutta vuoden löytö oli saksalaiset konvehdit ”Finest Cream & Irish Whiskey” Chocolates with liqueur filling. Herkullisia suussa sulavia ällömakeita napakalla viskin maulla höystettyjä suklaita. Rasiassa oli viisitoista konvehtia ja niiden mättäminen noin pariinkymmeneen minuuttiin sai hien nousemaan pintaan. Näköjään ikä taitaa tässäkin lajissa tehdä temppunsa. Ei ole kunto enää entisensä.

Veikkaan, että ei tule käytyä tänään enää namikaapilla. Ajatuskin toisen rasian avaamisesta tai edes muutamasta marmeladista tekee pahaa. Mutta näin on joulurituaalit täytetty ja huomenissa voi taas palata arkeen ja mennä töihin viikon loman jälkeen.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #38 : to 13.12.2018, 18:47:15 »

Varotoimenpiteistä huolimatta tuli sitten seuraavana päivänä krapulaista päänsärkyä ja vähän kehnoa oloa.

Tein.......  sukulaisjengi ei kamalasti hedelmistä välitä,.....


Mr. PussyCatin joulunvieton ja -leivonnaisten ohella pitää tosissaan jännittää myös brittihovin joulunviettoa - pakotetaanko Catherine viettämään pyhät Meghanin kanssa?

Kuninkaallisen perheen joulu on pysynyt muuttumattomana kuningattaren nuoruudesta eli ensimmäisestä maailmansodasta lähtien. Asiantuntijoiden mukaan joulupäivällisellä puhutaan ja hymyillään tänä vuonna vähän tavallista vähemmän.

Lahjojen valinta kuninkaallisilla on vielä vaikeampaa kuin tavallisella kansalla. WC-paperiteline on aina varma valinta.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Joulun viettoa.
« Vastaus #39 : pe 21.12.2018, 09:28:52 »

Joulunvietto tuo mieleen kummallisia ajatuksia. Joulua vietetään Jeesus-ihmisen takia. On vähän kuin liputuspäivä, vaikka Runebergille, mutta joulua ei liputeta samalla tavoin, vaan vietetään toisin.

Kristinusko on tietysti selkein taho tässsä juhlassa. Ei kai sekään mikään välttämättömyys ole, vai?

Kun uskonto pyritään häivyttämään joulusta, ja pyöristämään vaikka jouluun kuuluva musiikki muuhun muotoon, niin tulisiko jokaisen ryhmän viettää joulua vähän omilla tavoilla, kun itse teemakin on varmaan yhteisenä aika tökkiväksi koettu.

Kun sitten mennään yhteisjaettavuuteen, niin uskontojen rinnalle ei voi tulla väistämättä mieleen markkinat, ja siihen liittyvä sanoma. Tätä on vaikeampi kiertää. Tulee syöttönä, ja periaatteessa tältä voi suojautua, mutta jos sen tekee, voi ongelmia oikeasti seurata.