Kirjoittaja Aihe: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit  (Luettu 10897 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anemone

 • Vieras
Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« : la 28.11.2015, 02:02:29 »
Skavlan-ohjelmassa (Yle Fem/SVT)oli vieraana ranskalainen toimittaja Nicolas Hénin, joka oli Isisin panttivankina seitsemän muun panttivangin ohella. Hänet lopulta vapautettiin noin 10 kuukauden jälkeen neuvottelun seurauksena (todennäköisesti maksettiin lunnaat). Hénin luonnehti IS-terroristeja kiinnostavalla tavalla. Hän kertoo, että suurin osa hänen tapaamistaan jihadisteista oli Euroopasta tulleita, he puhuivat esimerkiksi englantia tai ranskaa, mutta eivät välttämättä paljonkaan arabiaa. Yksi hänen vanginvartijoistaan oli Mehdi Nemmouche, Brysselin juutalaisen museon iskusta epäilty. Héninin mukaan tämä oli hyvin lapsellisen oloinen ja narsistinen. Nemmouche piti kovasti ranskalaisista tv-ohjelmista, erityisesti eräästä rikos-aiheisesta ohjelmasta. Hénin uskoo, että Nemmouche oli lähtenyt IS-toimintaan mukaan, jotta saisi itsestään kertovan jakson tv-ohjelmaan. Eräässä mielessä IS on kuin tuotantoyhtiö, joka keskittyy luomaan mainetta ihmisille, joilla ei ole elämää. (Haastattelun pohjustukseksi näytettiin IS:n mahtipontinen propagandavideo.) Toinen kidnappaaja, nyt jo kuollut Jihad John, oli hyvin väkivaltainen, hullu, mutta samalla oudolla tavalla älykäs. Useimmat jihadistit olivat tyhmiä tai lapsellisia, mutta JJ oli älykäs ja osasi manipuloida mielipiteitä länsimaissa.

Toisin kuin länsimaalaiset luulevat, uskonto ei lopulta jihadisteille ole tärkeää (39:15). He ovat radikalisoituneet ennen kääntymistään islamiin. He ovat henkilöitä, jotka hakevat seikkailua. Tälle seikkailulle islam tai jihad ovat vain käteviä tekosyitä, pelkkää pintakuorrutusta. Suurin osa jihadisteista on käännynnäisiä, minkä he myös myöntävät. He saattavat olla perhetaustaltaan kristittyjä, juutalaisia tai maallistuneita muslimeja. Suurin osa heistä on tehnyt pienempiä rikoksia ja ollut vankilassa. Radikalisoituminen onkin tapahtunut vankila-aikana. He hakevat eräänlaista oikeutusta aikaisemmalle (pikkurikolliselle) elämälleen isommasta rikollisuudesta – jihadismista. Usein kai käy niin, että he näkevät tv-uutisista vuodesta toiseen, kuinka syyrialaisia surmataan eikä ulkomaailma puutu asiaan. Heistä tuntuu, että heidän pitää lähteä Syyriaan ja tehdä jotain. He näkevät itsensä siis jonkinlaisina ritareina. Mutta sitten he joutuvat aivopestyiksi. He elävät todellisuudessa, joka on kuin sekoitus lahkolaisuutta ja salaliittoa.

Länsimaiden pommitukset Raqqassa ovat ansa, koska tämä ”sota” pohjautuu enimmäkseen propagandaan ja painostukseen. Tämän sodan voittaa osapuoli, joka saa Syyrian kansan omalle puolelleen – ei se, jolla on eniten asevoimaa. Pommittamalla Syyriaa vieraannutamme Syyrian kansaa itsestämme ja työnnämme heitä IS:n syliin. Tämä palvelee juuri IS:n tavoitteita. Ongelma on, että Ranska aloitti pommitukset Syyriassa ennen Pariisin iskua. Pommituksia ei voi lisätä, koska se edistäisi IS:n päämääriä. Pommitusten lopettamisen IS tulkitsisi omaksi voitokseen. Näin tilanteesta on IS:n vastavoimille muodostunut ansa, jossa ei voi edetä eikä perääntyä.

Haastattelu alkaa noin 29 minuutin kohdalla. http://www.svtplay.se/video/5050396/skavlan/skavlan-sasong-14-avsnitt-11

Hénin on kirjoittanut myös kirjan Jihad Academy, joka ilmestyy englanniksi ensi vuoden puolella.


Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5588
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #1 : la 28.11.2015, 02:30:49 »
Länsimaiden pommitukset Raqqassa ovat ansa, koska tämä ”sota” pohjautuu enimmäkseen propagandaan ja painostukseen. Tämän sodan voittaa osapuoli, joka saa Syyrian kansan omalle puolelleen – ei se, jolla on eniten asevoimaa. Pommittamalla Syyriaa vieraannutamme Syyrian kansaa itsestämme ja työnnämme heitä IS:n syliin. Tämä palvelee juuri IS:n tavoitteita. Ongelma on, että Ranska aloitti pommitukset Syyriassa ennen Pariisin iskua. Pommituksia ei voi lisätä, koska se edistäisi IS:n päämääriä. Pommitusten lopettamisen IS tulkitsisi omaksi voitokseen. Näin tilanteesta on IS:n vastavoimille muodostunut ansa, jossa ei voi edetä eikä perääntyä.

Edetä voidaan, kunhan siihen on poliittista tahtoa ja päätetään heti alussa edetä loppuun saakka. Yhdysvallat miehitti Irakin maaoperaatiossa muutamassa kuukaudessa, vaikka silloin aluetta piti hallussaan organisoitu sotilaskoneisto. Nämä Puukko-Mackit pystytään kyllä hoitamaan, mutta se edellyttää tietysti sitoutumista erään ideologian tuhoamiseksi. Meidän pitäisi aseistaa kaikkia ISIS:in vihollisia sumeilemattomasti ja hävittää saasta maan päältä ja alta viimeistä niljaketta myöten, sekä karkoittaa kaikki liikkeen tukijat.

Kun nyt kuitenkin nähtävästi iso osa ihmisistä on laskenut moraalisen standardinsa niin alas, että katselevat mieluummin vierestä kun ihmisiä suljetaan häkkeihin ja poltetaan elävältä, niin onko tuo ihme jos eteneminen on vaikeaa. Minun puolestani Suomen puolustusvoimatkin voitaisiin lähettää alueelle, ja lähtisin vaikka henkilökohtaisesti ampumaan jihadistisaastaa, mikäli valtio- ja sotilasjohdon siunaus sellaiselle operaatiolle ikinä annettaisiin. Roskajoukko Irakissa ja Syyriassa luottaa siihen, etteivät ulkopuoliset vaivaudu likaamaan käsiään. Ei heillä muita etuja ole puolellaan. Boko Haram ja ISIS kuuluvat samaan hall of fameen kuin punakhmeerit tai Ruandan kansanmurhaajat. Järjestön suomalainen kannattajakunta ja perseennuolijat löytyvätkin sitten ihan Jatkumolta, joten sikäli meillä on saatavillamme todellisen esteen etenemiselle muodostava näyte sekä jihadistien sympatisoijista että nihilistisestä saamattomuudesta ongelman kitkemiseksi.

Ps. YK on ilmoittanut, että se tukee järjestön hävittämistä. Siten kansainvälisen mandaatin hankkiminen ei ole ongelma. Ja onhan meillä tuhansittain vetreitä nuoria miehiä Irakista ja Syyriasta armeijakunnan verran koulutettaviksi, joille ei näköjään kerrota mitä me puollamme ja mitä vastustamme (kun nihilisteille on vitun samantekevää, poltetaanko ihmisiä häkeissä elävältä vai mitä). Hyvä esimerkki oli muuankin kurdinainen briteistä, joka sai pidätysmääräyksen kotimaassaan Iso-Britanniassa yrittäessään sotimaan kurdien joukoissa sadistisia paskoja vastaan. Mitä se kertoo eurooppalaisten kyvystä tarttua asioihin?
« Viimeksi muokattu: la 28.11.2015, 02:42:41 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Anemone

 • Vieras
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #2 : la 28.11.2015, 02:58:36 »
 I am no apologist for Isis. How could I be? But everything I know tells me this is a mistake. The bombardment will be huge, a symbol of righteous anger. Within 48 hours of the atrocity, fighter planes conducted their most spectacular munitions raid yet in Syria, dropping more than 20 bombs on Raqqa, an Isis stronghold. Revenge was perhaps inevitable, but what’s needed is deliberation. My fear is that this reaction will make a bad situation worse.

While we are trying to destroy Isis, what of the 500,000 civilians still living and trapped in Raqqa? What of their safety? What of the very real prospect that by failing to think this through, we turn many of them into extremists? The priority must be to protect these people, not to take more bombs to Syria. We need no-fly zones – zones closed to Russians, the regime, the coalition. The Syrian people need security or they themselves will turn to groups such as Isis.

…The group is wicked, of that there is no doubt. But after all that happened to me, I still don’t feel Isis is the priority. To my mind, Bashar al-Assad is the priority. The Syrian president is responsible for the rise of Isis in Syria, and so long as his regime is in place, Isis cannot be eradicated. Nor can we stop the attacks on our streets. When people say “Isis first, and then Assad”, I say don’t believe them. They just want to keep Assad in place.

Nicolas Hénin, The Guardian
http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/nov/16/isis-bombs-hostage-syria-islamic-state-paris-attacks

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5588
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #3 : la 28.11.2015, 03:03:13 »
Jos Raqqan asukkaat kääntyvät jihadisteiksi, niin tuhottakoon sitten koko Raqqa. Pääasia on yksimielisyys tavoitteesta hävittää jihadistisaasta maan päältä ja alta ja tuon yksimielisyyden viestiminen myös vastapuolelle. Jotkin älypommitukset sinne tänne eivät kieli määrätietoisuudesta ja sitoutumisesta, jotka ovat avainsanoja tässä. Siellä tarvitaan saappaita maahan ja luoteja jihadistien kalloon. Antautuville taistelijoille ei tule tarjota mahdollisuutta normaaliin elämään euroopassa tai missään kehittyneiden maiden alueella. Kaikki alueelle taistelemaan lähteneet ja sittemmin takaisin palanneet ISIS-taistelijat tulee karkottaa ja mieluiten perheineen, jos perheen juuret ovat alueella.

Ilmeisesti länsimaissa ei tajuta enää nykyään mitään sodankäymisestä, koska täällä ei ole sodittu pitkiin aikoihin. Kaivakaapa Macchiavelli esille jostain. Ei sotaa voida käydä 'siististi'. On harhaista luulla, että sivulliset uhrit voidaan välttää (tai että se olisi edes kategorisesti suotavaa sodassa -sodassa on tärkeintä näyttää vastapuolelle oma sitoutuminen mennä juuriin saakka, ja valmius hyväksyä uhri sitä varten). Länsimaissa kai haluttaisiin sotia käymättä sotaa, mikä ei ole mahdollista tässä tapauksessa.

Niin ja yleinen käsitys tosiaan tuntuu olevan, että joku muu hoitaa likaisen työn. Ilmeisesti sitä odotetaan kurdeilta, mutta kurdit eivät voi toimia, EU tekee ennemmin likaisia diilejään Turkin kanssa ja yksi käsi pesee toisen koko jutusta.
« Viimeksi muokattu: la 28.11.2015, 03:44:23 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1782
 • ex-Kalervonpoika
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #4 : la 28.11.2015, 06:35:07 »
Luulisin Laika, että noilla iskuja tekevillä tahoilla on hiukkasen enempi tietoa asioista kuin meillä anonyymeillä huutelijoilla interwebsissä. Ja tuskin todella toivoisit sitäkään, että maailma kääntyisi "full retard"-moodiin ja paikkoja ruvettaisiin pistämään sokeasti paskaksi. Ehkä näin käy, mutta sitten kenelläkään meistä ei ole kivaa.

Tuo toimittajan kuvaus jihadisteista pitänee hyvinkin paikkansa. Pahimpia kiihkoilijoitahan ovat aina juuri tuollaiset käännynnäiset, joilla ei ole mitään juuria eikä mitään menetettävää.

Sinänsä ymmärrän hyvin turhautumisen. Eiköhän tässä rupea kaikilla olemaan sellainen olo, että kaikki tämä roska saisi jo loppua. Jokin ratkaisu olisi syytä tulla, että päästäisiin jatkamaan elämää normaalisti. Itse olen harrastanyt jo vuosia sellaista, että kun rupeaa ottamaan päähän liikaa, painun mediapimentoon. Mutta joka ikinen kerta kun sieltä tulee takaisin, turhauttaa ja suututtaa vain entistä enemmän.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5588
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #5 : la 28.11.2015, 18:48:08 »
Luulisin Laika, että noilla iskuja tekevillä tahoilla on hiukkasen enempi tietoa asioista kuin meillä anonyymeillä huutelijoilla interwebsissä. Ja tuskin todella toivoisit sitäkään, että maailma kääntyisi "full retard"-moodiin ja paikkoja ruvettaisiin pistämään sokeasti paskaksi. Ehkä näin käy, mutta sitten kenelläkään meistä ei ole kivaa.

Sota harvoin on 'kivaa', minkä vuoksi meidän pitäisi valita tarkoin, milloin sotiin ryhdytään, tai tarkemmin sanottuna miksi ja millaisiin sotiin haluamme ryhtyä. Tätä mm. Yhdysvalloissa eivät poliittiset piirit ole ymmärtäneet. Toisaalta esimerkiksi Ruandan kansanmurha olisi voitu estää pienehköilläkin panoksilla, jos ulkomaailmassa olisi havahduttu näkemään asiaa intervention arvoisena. Minä en usko sellaiseen rusinat pullasta -ajatukseen, että sotia voitaisiin käydä menestyksellisesti ilman negatiivisia ulkoisvaikutuksia, mutta uskon että vihollisen nujertaminen vaatii vihollisen mahdollisimman perinpohjaista nujertamista, kun vihollinen kerran on määritelty, ja uskon, että ISIS:in kanssa ei pidä missään olosuhteissa tai missään vaiheessa neuvotella (se olisi peruuttamaton virhe, jonka seuraukset olisivat pahimmat mahdolliset -järjestön ideologia on apokalyptinen ja universaali). Siksi erilaiset älypommitukset tuottavat niin vaatimattomia tuloksia. Eräässä mielessä sota on järjestelmän full retard-tila, tai suuri reset-näppäin. Sotaan lähdettäessä annetaan tietty jalansija kaaokselle. Ajattelen asiaa kuitenkin syövänhoidon kannalta: syövällä saattaa olla elimistön kannalta niin vakavia seuraamuksia, että on parempi uhrata tervettäkin solukkoa sen hoitamiseksi, milloin syövän perustyyppi on tarpeeksi vaarallinen.

Olen pitkälti institutionalisti, mutta vastustan institutionalisoitua ja standardoitua mädännäisyyttä (tai institutionalisoitua rikollisuutta, miten vain halutaan), jota ISIS edustaa. Itse asiassa institutionalisoitu mädännäisyys on vielä pahempaa kuin kaaoksesta johtuva, kuten kansallisosialistisen Saksan institutionalisoitu ja standardoitu mätä oli pahempaa kuin ensimmäistä maailmansotaa seurannut kaoottinen järjestys haittoineen. Standardilla tarkoitan edellä mahdollisuutta asettaa se niin alas, että siitä tulee uusi normaali. Se on nähdäkseni ISIS:in keskipitkä tavoite ideologiselta kannalta tarkasteltuna. Tässä ihmisen sopeutuvalla luonnolla on ratkaiseva merkitys. Kun sanotaan, ettei meidän pidä 'antaa periksi pelolle' tarkoitetaan reagoimattomuudella yhtäältä, että 'meidän tulee sopeutua terroriin' ja sen moraaliset standardit korruptoiviin vaikutuksiin. Luhmannin Social Systems odottaa yhä pöydällä lukemistani, joten en halua tarkentaa lausumaani tässä vaiheessa.
« Viimeksi muokattu: la 28.11.2015, 19:09:45 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Einsten

 • Konkari
 • Viestejä: 722
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #6 : la 28.11.2015, 19:51:40 »
"Toisin kuin länsimaalaiset luulevat, uskonto ei lopulta jihadisteille ole tärkeää (39:15)."

Voi olla, että rivimiehillä se ei ole tärkeää, mutta tuskin se on myöskään merkityksetöntä. Ensisijaisina motiiveina voi olla ihan muut tekijät, kuten raha, tilapäinen feimi ennen paratiisia jne. Vaikea silti kuvitella, että sillä ei olisi mitään tekemistä asian kanssa. Isisin tavoitteena on kuitenkin kalifaatti, projektia vetää islamilaisen teologian tohtori ja mm. Pariisin iskuja perusteltiin uskonnolla.

Olen sitä mieltä, että monikansallinen sotilaallinen interventio olisi paikallaan. En silti kannata porukan lahtaamista, vaan lähinnä operaatiota pakotetun rauhan puolesta.

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15275
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #7 : la 28.11.2015, 20:31:10 »
"Toisin kuin länsimaalaiset luulevat, uskonto ei lopulta jihadisteille ole tärkeää (39:15)."

Voi olla, että rivimiehillä se ei ole tärkeää, mutta tuskin se on myöskään merkityksetöntä. Ensisijaisina motiiveina voi olla ihan muut tekijät, kuten raha, tilapäinen feimi ennen paratiisia jne. Vaikea silti kuvitella, että sillä ei olisi mitään tekemistä asian kanssa. Isisin tavoitteena on kuitenkin kalifaatti, projektia vetää islamilaisen teologian tohtori ja mm. Pariisin iskuja perusteltiin uskonnolla.

Olen sitä mieltä, että monikansallinen sotilaallinen interventio olisi paikallaan. En silti kannata porukan lahtaamista, vaan lähinnä operaatiota pakotetun rauhan puolesta.

Ainahan löytyy porukka, joka innostuu ihan minkä tahansa aatteen nimissä lähteämään rähinöimään. Se todellinen kiihoke on päästä tekemään kaikkea sitä, milä muuten on kiellettyä. Syntyy vallantunne, jota ei muutoin olisi saatavissa. Tällainen porukka on aina ollut olemassa maailman sivu. Ja mitä vähemmän vaihtoehtoja on tarjolla, sitä suurempi se on. Itse aatteen sisältö on täysin toissijaista tässä. Mitä vaikeammaksi muuten tehdään nuorten miesten vaimon löytäminen ja perheellistyminen, sitä todennäköisempää on, että osa ajautuu erilaisten väkivaltaisten liikkeiden piiriin.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #8 : la 28.11.2015, 20:48:38 »
Ja muistutan vielä että ISIS:n teologisen oikeutuksen voi kumota koraanikoulun ekaluokkalainenkin. Ainoa ketä he hämäävät, ovat he itse ja kaupallinen media.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Anemone

 • Vieras
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #9 : la 28.11.2015, 20:56:46 »
"Toisin kuin länsimaalaiset luulevat, uskonto ei lopulta jihadisteille ole tärkeää (39:15)."

Voi olla, että rivimiehillä se ei ole tärkeää, mutta tuskin se on myöskään merkityksetöntä. Ensisijaisina motiiveina voi olla ihan muut tekijät, kuten raha, tilapäinen feimi ennen paratiisia jne. Vaikea silti kuvitella, että sillä ei olisi mitään tekemistä asian kanssa. Isisin tavoitteena on kuitenkin kalifaatti, projektia vetää islamilaisen teologian tohtori ja mm. Pariisin iskuja perusteltiin uskonnolla.

Iskujen tekijät ovat tietenkin eri henkilöitä kuin suurempia linjoja vetelevät mastermindit.

Poissa Valdemar Ala-Tuuhonen

 • Konkari
 • Viestejä: 15491
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #10 : la 28.11.2015, 21:13:44 »
Ja muistutan vielä että ISIS:n teologisen oikeutuksen voi kumota koraanikoulun ekaluokkalainenkin. Ainoa ketä he hämäävät, ovat he itse ja kaupallinen media.

Eikö lainkaan moskeijoiden sadat radikaali-imaamit ja  tuhaennet värvätyt. Eläköön Daesh!

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Einsten

 • Konkari
 • Viestejä: 722
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #11 : la 28.11.2015, 21:19:05 »
Ja muistutan vielä että ISIS:n teologisen oikeutuksen voi kumota koraanikoulun ekaluokkalainenkin. Ainoa ketä he hämäävät, ovat he itse ja kaupallinen media.

En epäile hetkeäkään. Eipä silti, olis se silti kiva nähdä Taha Islam väittelemässä Abu bakr al-Baghdadin kanssa Isisin teologisesta oikeutuksesta.

Poissa Einsten

 • Konkari
 • Viestejä: 722
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #12 : la 28.11.2015, 21:23:29 »
"Toisin kuin länsimaalaiset luulevat, uskonto ei lopulta jihadisteille ole tärkeää (39:15)."

Voi olla, että rivimiehillä se ei ole tärkeää, mutta tuskin se on myöskään merkityksetöntä. Ensisijaisina motiiveina voi olla ihan muut tekijät, kuten raha, tilapäinen feimi ennen paratiisia jne. Vaikea silti kuvitella, että sillä ei olisi mitään tekemistä asian kanssa. Isisin tavoitteena on kuitenkin kalifaatti, projektia vetää islamilaisen teologian tohtori ja mm. Pariisin iskuja perusteltiin uskonnolla.

Olen sitä mieltä, että monikansallinen sotilaallinen interventio olisi paikallaan. En silti kannata porukan lahtaamista, vaan lähinnä operaatiota pakotetun rauhan puolesta.

Ainahan löytyy porukka, joka innostuu ihan minkä tahansa aatteen nimissä lähteämään rähinöimään. Se todellinen kiihoke on päästä tekemään kaikkea sitä, milä muuten on kiellettyä. Syntyy vallantunne, jota ei muutoin olisi saatavissa. Tällainen porukka on aina ollut olemassa maailman sivu. Ja mitä vähemmän vaihtoehtoja on tarjolla, sitä suurempi se on. Itse aatteen sisältö on täysin toissijaista tässä. Mitä vaikeammaksi muuten tehdään nuorten miesten vaimon löytäminen ja perheellistyminen, sitä todennäköisempää on, että osa ajautuu erilaisten väkivaltaisten liikkeiden piiriin.

En edelleenkään usko, että islamin sisältö on täysin toissijainen. Toki kyseessä on varmaan liikkeellä porukkaa erilaisin motiivein, mutta vois kuvitella, että jokaisella se on jossain määrin läsnä. Vallantunnetta tärkeämpänä näkisin oikeassa olemisen tunteen, jonka täytyy olla varmaan aika vahva, että pystyy terroritekoihin.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5588
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #13 : la 28.11.2015, 22:23:36 »
Olen sitä mieltä, että monikansallinen sotilaallinen interventio olisi paikallaan. En silti kannata porukan lahtaamista, vaan lähinnä operaatiota pakotetun rauhan puolesta.

Yksi käytännöllinen taktiikka olisi lisätä armeijan valtuuksia eri maissa lähestyä siviilipukuisia värväreitä tiedustelunomaisesti ja riittävän aineiston perusteella ampua heidät kotiovelleen. Sotilaallisesti se olisi tarkoin organisoituna tehokasta sympatisoijienkin likvidoimiseksi. Epäsymmetrinen sodankäynti voitaisiin periaatteessa tuoda myös jihadistien kotioville samassa mielessä kuin he rakentelevat pommivöitä ja räjäyttävät jäseniään yökerhoissa ja metroasemilla.

Ainahan löytyy porukka, joka innostuu ihan minkä tahansa aatteen nimissä lähteämään rähinöimään. Se todellinen kiihoke on päästä tekemään kaikkea sitä, milä muuten on kiellettyä. Syntyy vallantunne, jota ei muutoin olisi saatavissa. Tällainen porukka on aina ollut olemassa maailman sivu. Ja mitä vähemmän vaihtoehtoja on tarjolla, sitä suurempi se on. Itse aatteen sisältö on täysin toissijaista tässä.

Aatehistoriallisesti ajatus aatteiden sisällön toissijaisuudesta on kummallinen ja nihilistinen, jos vaikka nihilistinen käsitys aatteiden ja arvojen merkityksettömyydestä voidaan sekin ymmärtää aatesuuntauksena tai -suuntauksina. Totta kai tärkein viesti tällaisissa purkauksissa ISIS:in aatteettomuudesta perustuu pakonomaiseen tarpeeseen pitää islamin nimi puhtaana silloinkin, kun se on löydettävissä jo järjestön nimestä ja saa ilmentymänsä islamin muinaisilla synnyinseuduilla.
« Viimeksi muokattu: la 28.11.2015, 22:37:17 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16523
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #14 : la 28.11.2015, 22:39:04 »
Kyllä minä uskon, että jihadismi on monille tekosyy seikkailuun ja väkivaltafantasioihin. Useimmat toki ovat muslimeja, eivät käännynnäisiä. Luulen monien muslimien ottavan opikseen niitä koraanin oppeja, jotka oikeuttavat väkivaltaan. Vähän samoin kuin tuo "prisonislam"/"jailhouseislam" Yhdysvalloissa. Monet mustat väkivaltarikolliset kääntyvät islamiin, koska islam antaa oikeutuksen heidän väkivaltaiselle käytökselleen, mitä esim. kristillisyys ei anna!

Tuo on se musta puoli islamissa, se oikeasti antaa hyväksyntää väkivallalle, jos sitä perustellaan uskonnon hyvällä. Minäminä-kulttuuriahan se on, minä ennen muita ja vahvin voittaa.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16523
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #15 : la 28.11.2015, 22:43:57 »
Eipä silti, olis se silti kiva nähdä Taha Islam väittelemässä Abu bakr al-Baghdadin kanssa Isisin teologisesta oikeutuksesta.

Taha luultavasti ammuttaisiin liian liberaalina... Baghdadi islamilaisen teologian tohtorina tuskin sallisi tuollaisia liberaaleja keskuudessaan. Taha sentään yrittää ymmärtää muitakin näkemyksiä, mitä Baghdadi ei yritä.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #16 : la 28.11.2015, 22:44:34 »
...koska islam antaa oikeutuksen heidän väkivaltaiselle käytökselleen, mitä esim. kristillisyys ei anna!

http://edition.cnn.com/2015/11/28/us/colorado-planned-parenthood-shooting/
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #17 : la 28.11.2015, 22:47:09 »
Baghdadi islamilaisen teologian tohtorina...

Myytti. "Baghdadi" ei ole hänen oikea nimensä ja opintoja taisi olla takana yhden lukukauden verran. Itse asiassa "Baghdadi" on salanimi, jolla on esiintynyt ilmeisesti useampi tyyppi. Muslimihallitsija ei piiloutuisi salanimen taakse.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16523
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #18 : la 28.11.2015, 22:59:50 »
Baghdadi islamilaisen teologian tohtorina...

Myytti. "Baghdadi" ei ole hänen oikea nimensä ja opintoja taisi olla takana yhden lukukauden verran. Itse asiassa "Baghdadi" on salanimi, jolla on esiintynyt ilmeisesti useampi tyyppi. Muslimihallitsija ei piiloutuisi salanimen taakse.

On mahdollista, vaikka Baghdadia usein pidetään johtajana. Toki on ilmiselvää, ettei tuo aate ole yhden henkilön asiaa, se juontuu islamilaisesta perinteestä. Se on paljon laajempi ilmiö.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Toimittaja kertoo: tällaisia ovat jihadistit
« Vastaus #19 : la 28.11.2015, 23:01:25 »
Toki on ilmiselvää, ettei tuo aate ole yhden henkilön asiaa, se juontuu islamilaisesta perinteestä.

Ei juonnu.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."