Kirjoittaja Aihe: Mikä on kaunista?  (Luettu 4076 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 10069
Vs: Mikä on kaunista?
« Vastaus #20 : la 27.05.2017, 13:06:05 »
Kauneus viittaa sanana pintapuolisuuteen.

Eikä viittaa.

Minulle herää mielikuvia kaunaus-sanasta eniten pintapuoliseen liittyen. En tiedä miten kauneus muuten on määritelty.

Kyseessä on omakohtainen koenta. Totta.

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 10069
Vs: Mikä on kaunista?
« Vastaus #21 : la 27.05.2017, 13:34:49 »

Jos ihminen on enemmän visuaalinen, ja elää painotetummin näköaistin varassa, kuten vaikka jotkin eliölajit, niin kaikki olemassaoleva tulee havaituksi paljon näkemisen kautta, ja jos esim pehmeys ei ole havaitsijalle arvo, siis tuntoaistijutut, jne, esim hyvin kokemusten myötä, niin aivan eri asia puhua kauneudesta, koska merkityksellisiä ulottuvuuksia ei ole niin paljoa. Jos merkityksellisyyttä on, niin ne liittyvät tosiaan näkemiseen.

Tämä on eräs pointti tarkastella ihmisten eroja. Siis suuntaa-antava kommentti, jolla voi olla merkitystä.

Joskus inhottaa oikeasti se, että on kiinni pinnallisissa viitteissä, eikä tajua sitä, mihin ne oikeammin viittaa. Esim yhteishenki, tunnelmat, ... ovat koettavissa, mutta jos niitä ei oikein tajua olemassaolevina, niin on aika vietävissä, eikä edes tajua tätä. Tämä puoli on erittäin merkityksellinen minusta.

Osa ihmisistä voi katsella kaikkea täysin latteasti, tai jos itsellä on menossa vaihe, ettei oikein kaikin puolen syty, eli jää tilanteet myös ihmeemmin vaivaamatta.

Poissa Toope

  • Konkari
  • Viestejä: 15483
Vs: Mikä on kaunista?
« Vastaus #22 : su 28.05.2017, 01:26:56 »
Kevät ja alkava kesä on kaunista. Nuo puut, jotka pihallani lehtiä luovat, pilaavat näköalani, mutta annettakoon anteeksi. Hienoa elämää tuollainen, kun nuo suuret, jo osin aika iäkkäät puut alkavat värikirjoissaan roihuamaan. Noissa on jotain mystistä voimaa.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 10069
Vs: Mikä on kaunista?
« Vastaus #23 : to 01.03.2018, 13:12:55 »

Joskus tuli lonkalta linkattuna kauneus tehoon. No, fysiikkaa vähän opiskelin, niin käsitteet ja ilmaisut sen mukaisia.

Jos nyt hiukan tarkentaisi, tai liikkuisi jonnekin suuntaan, niin voisi sanoa, että kauneus on resonanssiennuste. Kun uutta väläystä ajattelee muihin kuvauksiin liittyen, niin voi muistaa sen arvelun, että kauneus on katsojan silmässä. Vähän sama asia kai, eli polkupyörä tuli keksityksi, hiukan toisella tapaa.

Kokonaan toinen asia on se, miten resonanssiennusteisuus lähtee toteutumaan, eli syntyykö jotain muutakin kuin ennusteisuutta. Kauneus on jotain kaukaista, objektiivisen oloista. Kun merkittävyyttä tulee mukaan, menee asiat pyöreämmäksi, johon on tietysti omanlaisia sanoja.

Kauneus-käsite objektiivisimmillaan voisi olla ehkä paremmin jonkin muun sanan kautta viitattu. Ei tule mieleen.

Poissa ROOSTER

  • Konkari
  • Viestejä: 1928
Vs: Mikä on kaunista?
« Vastaus #24 : la 31.03.2018, 13:04:48 »
Kaunis sukunimi on esim. Hellinen.

Ruma sukunimi on esim. Lindorff.
Yleinen mielipide on aina väärässä