Kirjoittaja Aihe: Feminismi! (nro 2)  (Luettu 47874 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Feminismi! (nro 2)
« : to 12.11.2015, 12:05:12 »

Ilouutisia Xantipalle ja Safiirille: Feminismi elää ja tulee - Oletko sisareni valmis?

Tuomas Enbuske
Kristillisdemokraatit – Suomen feministisin puolue
http://blogit.apu.fi/tuomaanevankeliumi/kristillisdemokraatit-suomen-feministisin-puolue/

"Eduskunnasta löytyy puolue, jonka pitäisi olla Suomen feministeille unena märempi kuin Janne Katajan talon kattohirret.

Puolueen nykyisistä kansanedustajista 60% on naisia, sen 2000-luvun europarlamentaarikoista ja ministereistä 100% on ollut naisia, sen puheenjohtaja on ollut yli vuosikymmenen nainen, lähes kaikki eduskunta-avustajat, eduskuntaryhmän pääsihteeri sekä valtiosihteeri ovat naisia. Jopa puolueen pää-äänenkannattajan päätoimittaja on nainen. Muissa eduskuntapuolueissa ei ole naisia puheenjohtajina.

Puhun tietysti Kristillisdemokraateista,....
 
Kuten kuka tahansa fiksu yritys- tai puoluejohtaja, myös uusi demaripuheenjohtaja Antti Rinne julistautui välittömästi feministiksi, äijäfeministiksi. Tuon pyhän sanan kieltäminen olisi ollut sosiaalidemokraattien puheenjohtajalle poliittinen polttoitsemurha.

.... Tärkeintä on tehdä pyhä feminismin uskontunnustus.

Antti Rinne teki virallisen feministisen liturgian mukaisen uskontunnustuksen, mutta katolisen papin tapaan toimi oikeasti ihan toisin. Päästyään valtaan Rinne järjesti puolueessaan suuren “putschin”, poisti johtopaikoilta lähes kaikki naiset.

Miksi kristillisdemokraatit eivät sitten kelpaa feministeille? Puolueen naisethan tekevät juuri sitä, mitä feministit kannustavat naisia tekemään: ajattelevat itse.

Feministi saa siis ajatella radikaalisti, kunhan ajattelee tismalleen samalla tavalla eri tavalla kuin kaikki muutkin. Luojan kiitos Suomesta löytyy yksi puolue, joka ei saarnaa naisten asemaa, vaan toteuttaa sitä."


Mitä mieltä? Onhan Enbuske oikeassa naiset äänestävät SDP:tä ja miehet johtavat. Näin kai kuuluu ollakin.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Admin

 • Ylläpitäjä
 • Seniori
 • Viestejä: 375
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #1 : to 12.11.2015, 18:37:04 »

Anneli-ihqu on aloittanut ketjun teeman joskus aiemmin, ja ketju on saavuttanut täyden mittansa, joten se on siirretty Arkistoon.
http://jatkumo.net/index.php?topic=413.0

Jatketaan teemasta tällä ketjualoitteella. (Mikäli tämä ketju ei sovi jonkin olemassaolevaan)
Jos ilmenee nimittelyä, tai epäkunnioittavaa käytöstä, ilmoitta asiasta yhteisölle, ja tarvittaessa ylläpidolle.
Admin on ylläpitonikki. Tavallinen nikkini on Juha.

Poissa Anneli Mattila on ihqu!

 • Täysjäsen
 • Viestejä: 242
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #2 : to 12.11.2015, 19:20:16 »
Olen eri mieltä Päivi Räsäsen kanssa monesta asiasta, mutta silti minun on helppo kunnioittaa ja kuunnella häntä. Hän vaikuttaa älykkäältä, argumentoivalta ja hänellä on sanomistensa taustalla yhtenevä logiikka.


Se on vähän toista kuin feministien rusinoiden poiminta, missä mielipide muuttuu sen mukaan, kenestä puhutaan.
EN OLE Anneli Mattila.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #3 : pe 13.11.2015, 17:02:05 »
Uskovaisuus on ilmeisesti sellainen vastamyrkky joka tekee jopa feministin vaarattomaksi (miehille, mutta ei muille naisille, eikä homoille). Oikeastaan voisi tässä puhua jonkinlaisesta loistartunnasta niin että jos feministi on myös uskovainen, niin hänestä on jäänyt vain feministin ontto kuori jäljelle, ja sisällä on sitten jotain ihan muuta.

Minkään sortin logiikka tai järki ei kyllä ainakaan minulle selitä miten yksikään feministinainen voisi kannattaa mitään sellaista oppia tai instituutiota jolle nainen on kakkosluokan olento, miestä mitättömämpi. K-uskonnon se muoto joka voitti eri uskojen välisen eloonjäämistaistelun pitää sisällään Paavalin nimiin pannut höperrykset (hän itse ei niitä välttämättä edes kirjoittanut) joiden mukaan mies on naisen pää (hahah, räkäti räks...) ja naisen pitää vaieta seurakunnassa. VT:ssa on lisäksi ympättynä yhteen vähintään kaksi erilaista luomiskertomusta, joista toisen mukaan Jumala loi naisen ja miehen yhtäaikaa, ja toisen mukaan loi ensin miehen ja sitten näpräili tämän kylkiluusta naisen. Jälkimmäinen misogyyninen kertomus tosin saattaa olla jäänne alkuperäisestä tarinasta jossa Adamin kanssa yhtäaikaa luotu ensimmäinen vaimoihminen eli Lilith otti ritolat kun ei ollut huvittunut (tarinan mukaan) yhtymään lähetyssaarnaaja-asennossa, eli makoilemaan miehen alla, jolloinka piti tehdä uusi vaimo ja jostain syystä tämä sitten piti tehdä Adamin omista osista (oli kai materiaali loppunut kesken).

Toisaalta taas Mesopotamiassa on kuulema sellainen Raamattua vanhempi tarina jonka mukaan jumalatar Nin-Ti loi alkuparin, ja koska juutalaisten kielessä "ti" tarkoittaa kylkiluuta, olisi tarina korruptoitunut elikkäs vääristynyt kansalta toiselle siirtyessään. Kuitenkin (muistaakseni) VT yhä muistaa kertoa että Eevan nimi tarkoittaa elämää tai elämänantajaa(?) joka viittaa jälleen kerran siihen että jumalatar loi, ei joku partasuu ukkojumala.

Harekrishnalaisuudessa uskotaan että mies yksinään on ylin olento joka kykenee valaistumaan. Sen vuoksi naisen paras mahdollinen tehtävä on toimia valaistumaan pyrkivän miehen apulaisena. Sitä omaa miehenä vietettävää inkarnaatiota odotellessa...

Buddhakaan ei olisi oikein suostunut päästämään naisia maisen elämän orjuudesta elelemään nunnana luostarissa, ennen kuin muuan Buddhan seuraajista pani pahan eli kysyi suoraan että eivätkö naiset kykene valaistumaan. Koska Buddha myönsi että kyllä pystyvät, ei naisia enää voinut pitää pakotettuina perheorjuuteen. Tosin Buddha kuitenkin lykkäsi näille enemmän ehtoja, kuin miehille, sitä varten että luostariin edes pääsisi.

Kaikenkaikkiaan eri uskontojen parissa on ollut uskovaisilla joku ihme tarvis alentaa ja rajoittaa naisia. Pitää olla jonkin verran tyhmä että suostuu noin vain olemaan noiden sortouskontojen kannattaja naisena. Tai ehkä tarkoitus on tehdä myyräntyötä sisältäkäsin? Moni sitä on kyllä ihmetellyt homoillekin että miksi te edes haluatte kirkkohäät sellaisen uskonnon taholta joka katsoo teitä karsaasti. Samaa voi kysyä naisiltakin että miksi haluatte miltään naisia dissaavalta uskonnolta yhtään mitään. Perustakaa omia uskontoja!

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #4 : pe 08.01.2016, 15:57:21 »
Tuorein taistelu mies-naisrintamalla on puhjennut perinteisesti maskuliiniseksi mielletyssä miesten jääkiekossa. Liigan sivuilla bloggaava Ari-Pekka Kaipiainen on kirjoittanut otteluraportin pelistä vuodelta 2046, jolloin tasa-arvon nimissä pelistä on tullut melko feminiiniä, ja saanut kirjoituksestaan somellisen väitteitä naisvihamielisyydestä.

http://liiga.fi/blogit/karkikyna/naisvalta-jaakiekossa-vuonna-2046

Pari lainausta:
.....

"Joukkueet lipuvat rasiaan, taitoluistimilla. Kypärät ovat pyöräilykypäriä. Olen lukenut Me Kiekkonaisten turvallisuusosiosta (2/3 julkaisusta), että ne ovat kaatumisen varalta, koska lätkässä ei taklata. Kuuluttaja sanailee hempeästi: "Ihanat naiset ja herrat! Nyt joukkueiden henkilöstöt! Kotijoukkue Niityvirran Leinikit: maalissa Metsä Virtanen. Avausvitjan takana Ilma Virtanen ja Nietos Ahvenainen. Keskuskiekkoilijana (sana hyökkääjä on sensuroitu kiekkokulttuurista) pelaa Pär-Jää Jäätäväinen, laidoillaan Köynnös Kasvi ja Kauno Hyytiäinen. Vierasjoukkue Seinäjoen Pelisisarusten maalilla...". Puheensorina jyrää.

......

Jää on täynnä grafiikkaa, avantgardea luomulähitaidetta etunenässä. Kaikki jäässä on jonkin punaista, lähtien siniviivoista, joiden katsottiin ehdollistavan junnukiekkoilijoita vaivihkaa maskuliinisiin piilovaltarakenteisiin. Jäähyjä ei tule, koska nyt uskotaan humanistiseen pelaajankasvatuskäsitykseen. Tyylikäs herra valaisee asiaa erätauolla, kun istumme pytyllä pissalla: "kasvattaessamme pelaajat taideterapialla tunneälykkäiksi, he löytävät sisällään kukertavan herkkyyden, eivätkä kohtele ketään kaltoin". Häntä ei haittaa sekään, että miesten arvokisoihin Suomi ei ole yltänyt vuosiin.

.....

Kävelen uutta kulttuuria päässäni ristivalotellen ja löydän vessan. Laskin niitä seitsemän naisille ja yhden miehille, johon on noin 300 metrin apea jono. Joku uskaliaasti parrakas mies kuiskaa pälyillen, että tätä tämä oli kuule heti, kun lajia alettiin salonkikelpoistaa. "Naisten vessoja oli ennen vähän, koska heitä kävi peleissä niin vähän. Sitten asiasta änistiin eduskuntaa myöten ja vessamäärä päätettiin kääntää hyvitykseksi päikseen. Kantsii käydä pissalla joko etukäteen tai harjun takana."

.....

Pelin jälkeen matkalla medialoungeen näen monien jonottavan tuomarikopille. Pyytävät anteeksi. Kolmas erä meni mukavissa merkeissä ja tulokseksi ilmoitettiin 7–7. Matsi loppui ryhmähaliin. Joku toivotti ovella terkkujaaaaa.

Yleisöllä on ollut sauma myös hemmotteluhoitoihin pukukopeissa. Fysiot ja huoltajat osaavat täälläkin yhtä sun toista. Myös japanilaista paperintaittelutaidetta sai kokeilla, orien kiekkogamet ovat vaihtuneet origameihin. Koppikäytävällä saapastellessani näen Leinikkien voimalaiturin kulkevan alasuojissa. Yhteiskuntasuhdevastaava taluttaa hajamielisen Ruso Miettisen hissukseen takaisin koppiin. Vielä on urostelevasta kulttuurista joitakin pikku juttuja jäljellä. Mediatilassa lauletaan, että kaikki ollaan sankareita. Lopulta Leinikeiden pään valmentaja T. Nättinen selittää muutamille leimallisesti miehekästä lajia kaihoaville tv-katsojille muutoksen syitä. Laskin Pelisisarusten osuneen useammin, mutta Nättinen sanoo olevan tosi hyvä, että pelaajien henkistä kanttia ei liiskata vertailulla, vaan julistetaan aina rehti tasuri. "Ei ole rakentavaa arvottaa ketään menestyksellä. Lätkä on moniulotteista vuorovaikutusta autereisissa tunnelmissa. Tunneäly, avoimuus, herkkyys ja lupa olla oma itsensä ovat ottaneet kantin ihannoinnin, salailun, hirveän kilvan ja fyysisyyden paikan. Maailma muuttuu keskoseni."

Toimari tilittää: "Aavistamme kyllä, että houkuttelisimme naisia luomalla perhehinnoiteltuja paketteja ja monipuolistamalla tapahtumaa, ei vain naisia, vaan kaikkia kiinnostavaksi. Mutta kun on tämä aate patriarkaalisuuden ja äijäilyn juurimisesta, niin me tehdään nyt näin. On tää, hei, ihan kivaa näinkin". Mies hymyilee väkinäisesti. Silmäkulmassa häilähtää kyyneleen tapainen pisara."

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #5 : pe 08.01.2016, 18:03:36 »
En voinut tarkistaa kuinka monta "Sovinisti!" -kommenttia tuo oli kerännyt, koska kirjoitus on jo poistettu ilmeisen nais(ihmis)vihamielisyytensä takia.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #6 : pe 08.01.2016, 18:37:07 »
Paljon sovinistikommentteja oli. Näköjään blogi on tosiaan poistettu sen jälkeen kun kiekkotähdetkin olivat tuominneet sen:

Kiekkotähdet tyrmäsivät SM-liigan kohublogin: "Hävettää teidän puolesta"
SM-liigan sivuilla julkaistu blogikirjoitus ei saanut ymmärrystä kiekkotähdiltä.
http://www.iltalehti.fi/smliiga/2016010820930567_sm.shtml

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #7 : pe 08.01.2016, 20:44:22 »
Episodi kertoo feministimafian voimasta nykyisessä Suomessa. Humoristiseksi tarkoitettu kirjoitus, jonka kritiikin kohde on vaatimus miesten jääkiekon muuttamisesta feministisen unelman neitikiekoksi, on pakko poistaa.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #8 : pe 08.01.2016, 23:00:17 »
Feminismi on sekin ideologia, joka on pitkälti menettänyt tarkoituksensa, koska on saavuttanut likipitäen kaikki tavoitteensa länsimaissa. Joillakin mittareillahan naiset ovat jopa paremmin yhteiskunnan suojeluksessa miehiin verrattuina. He pärjäävät avioerojen suhteen, heitä on minimaalinen määrä asunnottomina... jne. Nykypäivän feminismin itse koen osin naisten asian ajamisena, en enää tasa-arvon ajamisena.

Tietyt feministit toki yrittävät löytää tasa-arvo-ongelmia vaikka väkisin, kuten Tulva-lehdessä tms.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #9 : pe 08.01.2016, 23:57:56 »
Feminismi on sekin ideologia, joka on pitkälti menettänyt tarkoituksensa, koska on saavuttanut likipitäen kaikki tavoitteensa länsimaissa.

Feminismi on aate, jonka tarkoitus on poistaa sukupuolierot siellä, missä niillä ei ole merkitystä. Joka vastustaa feminismiä, vastustaa ihmisyyttä.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #10 : la 09.01.2016, 00:35:32 »
Feminismi on sekin ideologia, joka on pitkälti menettänyt tarkoituksensa, koska on saavuttanut likipitäen kaikki tavoitteensa länsimaissa.

Feminismi on aate, jonka tarkoitus on poistaa sukupuolierot siellä, missä niillä ei ole merkitystä. Joka vastustaa feminismiä, vastustaa ihmisyyttä.

Olisi liian irvokasta vedota islamiin vastauksessani, joten en viitsi sitä tehdä. Totean vain sen, että jokaisella aatteella on rajansa, jossa ovat hyviä. Ylitettyään nuo rajansa, eivät välttämättä ole enää hyviä. Liberalismi on tietyssä suhteessa kannatettava ajatus, kun ajaa ihmisten vapauksia. Kun se ylittää rajansa, jossa individualismia koetaan yhteisön kustannuksella, aate ei enää toimi hyvin. Sosialismi on kiva ajatus, niin kauan kuin se ei koske sinua. Konservatiivisuus on hyvä niin kauan, kuin se taantuu kielteisyydeksi kaikkea uudistumista kohtaan. Uskonto on yhteisöllisesti rakentavaa niin kauan kuin siitä tulee yhteiskuntaa ohjaava tekijä, kuten Iranissa.

Ei feminismin vastustaminen ole ihmisyyden vastaista, tasa-arvon vastustaminen voi sitä olla. Radikaali feminismin muoto on pahimmillaan jopa ihmisvastaista, koska aatteet eivät tunne rajojaan. Ne yrittävät kokeilla niitä äärimmäisyyteen saakka. Radikaalifeminismihän edustaa brutaalia miesvihaa (Tulva-lehti, Akuliina jne.). Feminismiä toki ei tule leimata sen äärimmäisyyksiensä mukaan, kuten ei esim. nationalismia tms. mitä tahansa ideologiaa.

Tahalla on toki hauska sanaleikki tuossa, että poistetaan sukupuolieroja siellä, missä niillä ei ole merkitystä. Tuohan tarkoittaa sitä, että "islamin määräämissä rajoissa feminismi on sallittua". Ei länsimaisen tasa-arvokäsityksen rajoissa toki. Länsimaissa kai tasa-arvokäsitys on tärkeä, joten miten rajaat yhteiskunnasta teemat, joilla merkitystä ei ole?
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #11 : la 09.01.2016, 00:44:11 »
Ei feminismin vastustaminen ole ihmisyyden vastaista, tasa-arvon vastustaminen voi sitä olla.

Feminismi ajaa nimen omaan sukupuolten tasa-arvoa, ei samanlaisuutta, joten tietysti sen lähtökohtana on ihmisyys. Kaikki ihmiset ovat erilaisia, heillä on erilaiset taustat, halut ja motiivit mutta osa on yhteistä samalle sukupuolelle.

Tuon kiistäminen on kollektivismia, tasapäisyyttä ja ihmisyyttä halveksivaa. Enkä viitsi edes huomauttaa siitä että millaisen roolin juutalaiskristillinen kulttuuri naiselle antaa, koska poimit rusinat pullasta.

Käytät ilmeisesti tasa-arvoa ja samanlaisuutta toistensa synonyymeinä, kuten niin usein moni muukin käyttää. Naisella pitää olla oikeus naiseuteen ja se että mitä se tarkoittaa, on ihan normaalia tieteen tutkimuskenttää.
« Viimeksi muokattu: la 09.01.2016, 00:47:41 kirjoittanut Taha Islam »
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

taneh

 • Vieras
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #12 : la 09.01.2016, 00:57:12 »
Episodi kertoo feministimafian voimasta nykyisessä Suomessa. Humoristiseksi tarkoitettu kirjoitus, jonka kritiikin kohde on vaatimus miesten jääkiekon muuttamisesta feministisen unelman neitikiekoksi, on pakko poistaa.

Missä ja milloin on esitetty "vaatimus miesten jääkiekon muuttamisesta feministisen unelman neitikiekoksi"?


Poissa wade

 • Konkari
 • Viestejä: 1560
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #13 : la 09.01.2016, 08:23:56 »
Episodi kertoo feministimafian voimasta nykyisessä Suomessa. Humoristiseksi tarkoitettu kirjoitus, jonka kritiikin kohde on vaatimus miesten jääkiekon muuttamisesta feministisen unelman neitikiekoksi, on pakko poistaa.

Jos asia on kuten ehdotat, ei minusta pieni vastarinta ole lainkaan huono asia.

Tekstin humoristinen kritiikki on kommenttisi mukaan siinä, että jääkiekon muutos tapahtuu ulkoapäin: asialla on "feministimafia", "feministinen unelma", ja uhrina ulkopuoliselle hyökkäykselle on jääkiekko, joka määrittyy nimenomaan miehiseksi toiminnaksi.

"Naiseus" hyökkää ulkopuolelta "miehekkyyttä" vastaan, joka on voimaton.

---

Tällainen on minusta suorastaan vainoharhainen maailmankuva, ja oikeuttaa pienen kritiikin.

Minusta on myös loukkaavaa ehdottaa, että miehisyyteen ei kuuluisi avoimmuus, tunneäly ja lupa olla oma itsensä. Että nämä olisivat jotenkin naisellisia piirteitä ja siten kritiikin kohteena olevia mieheyttä muuttavia feministimafian toimia, kuten Rebus ehdottaa.

Poissa Einsten

 • Konkari
 • Viestejä: 722
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #14 : la 09.01.2016, 08:53:18 »
Feminismi on sekin ideologia, joka on pitkälti menettänyt tarkoituksensa, koska on saavuttanut likipitäen kaikki tavoitteensa länsimaissa.

Feminismi on aate, jonka tarkoitus on poistaa sukupuolierot siellä, missä niillä ei ole merkitystä. Joka vastustaa feminismiä, vastustaa ihmisyyttä.

En ole feminismin kannattaja, mutta uskoisin että tässä kohtaa feministien tavoite on nimenomaan ajaa tavoitteitaan siellä missä niillä on merkitystä. Muutoinhan oman ryhmän etua tulisi valvottua lähinnä kotioloissa. Feminismi on poliittinen eturyhmä, joka ajaa muiden poliittisten ryhmien tavoin omaa etua. Mikä nyt sinänsä on kovin inhimillinen piirre.

Poissa wade

 • Konkari
 • Viestejä: 1560
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #15 : la 09.01.2016, 09:04:07 »
Feminismi on sekin ideologia, joka on pitkälti menettänyt tarkoituksensa, koska on saavuttanut likipitäen kaikki tavoitteensa länsimaissa.

Feminismi on aate, jonka tarkoitus on poistaa sukupuolierot siellä, missä niillä ei ole merkitystä. Joka vastustaa feminismiä, vastustaa ihmisyyttä.

En ole feminismin kannattaja, mutta uskoisin että tässä kohtaa feministien tavoite on nimenomaan ajaa tavoitteitaan siellä missä niillä on merkitystä. Muutoinhan oman ryhmän etua tulisi valvottua lähinnä kotioloissa. Feminismi on poliittinen eturyhmä, joka ajaa muiden poliittisten ryhmien tavoin omaa etua. Mikä nyt sinänsä on kovin inhimillinen piirre.

Sukupuolen kautta tarkastellaan myös yhteiskunnallista diskurssia. Jos tätä halutaan kutsua "feminismiksi", niin silloin ilmiötä ei voi palauttaa edunvalvontaan. Kyse on enemmän dynaamisesta yhteiskunnallisesta ilmiöstä, jonka avulla jäsennämme ja merkityksellistämme maailmaa.

Minusta on absurdia ehdottaa, että aina kun jossain kritisoidaan sukupuolitettua tapaa puhua (kuten yllä mainitun blogin tapauksessa), kyse olisi jostain edunvalvontatahosta, mafiasta, poliittisesta liikkeestä. Minusta haiskahtaa siltä, että kyseessä on vain tapa vähätellä feministisen ajattelun valtaa: se ei ole "aidosti olemassa" tai todellista kokemusta, vaan jonkun mädän tahon masinoimaa epä-todellisuutta.

Poissa Chill Out

 • Konkari
 • Viestejä: 1553
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #16 : la 09.01.2016, 09:17:41 »


Minusta on myös loukkaavaa ehdottaa, että miehisyyteen ei kuuluisi avoimmuus, tunneäly ja lupa olla oma itsensä. Että nämä olisivat jotenkin naisellisia piirteitä ja siten kritiikin kohteena olevia mieheyttä muuttavia feministimafian toimia, kuten Rebus ehdottaa.

Ei kai noita ominaisuuksia ole kukaan miesten jääkiekosta kieltämässä. Päinvastoin. Sen sijaan jääkiekko, jossa suvaitaan vain feminiinejä ominaisuuksia, ei ole enää miesten jääkiekkoa. Tänä päivänä eron miesten ja naisten jääkiekossa näkee helposti katsomalla yhden pelin kumpaakin sarjaa. Miesten jääkiekko on vielä naisten jääkiekkoa fyysisempää, nopeampaa ja aggressiivisempaa. Kouluissa ja juniorityössä noita ominaisuuksia ollaan kieltämässä ja se näkyy jo miesten pelin harrastajien ja katsojien määrässä. Onneksi viimeiseen alle 20-vuotiaiden joukkueeseen löytyi joukko huippulahjakkuuksia, mutta tulevaisuus miesten kiekon osalta näyttää huonolta juuri tuon neitikiekkoon siirtymisen vuoksi.

Poissa Einsten

 • Konkari
 • Viestejä: 722
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #17 : la 09.01.2016, 10:07:15 »
Feminismi on sekin ideologia, joka on pitkälti menettänyt tarkoituksensa, koska on saavuttanut likipitäen kaikki tavoitteensa länsimaissa.

Feminismi on aate, jonka tarkoitus on poistaa sukupuolierot siellä, missä niillä ei ole merkitystä. Joka vastustaa feminismiä, vastustaa ihmisyyttä.

En ole feminismin kannattaja, mutta uskoisin että tässä kohtaa feministien tavoite on nimenomaan ajaa tavoitteitaan siellä missä niillä on merkitystä. Muutoinhan oman ryhmän etua tulisi valvottua lähinnä kotioloissa. Feminismi on poliittinen eturyhmä, joka ajaa muiden poliittisten ryhmien tavoin omaa etua. Mikä nyt sinänsä on kovin inhimillinen piirre.

Sukupuolen kautta tarkastellaan myös yhteiskunnallista diskurssia. Jos tätä halutaan kutsua "feminismiksi", niin silloin ilmiötä ei voi palauttaa edunvalvontaan. Kyse on enemmän dynaamisesta yhteiskunnallisesta ilmiöstä, jonka avulla jäsennämme ja merkityksellistämme maailmaa.

Minusta on absurdia ehdottaa, että aina kun jossain kritisoidaan sukupuolitettua tapaa puhua (kuten yllä mainitun blogin tapauksessa), kyse olisi jostain edunvalvontatahosta, mafiasta, poliittisesta liikkeestä. Minusta haiskahtaa siltä, että kyseessä on vain tapa vähätellä feministisen ajattelun valtaa: se ei ole "aidosti olemassa" tai todellista kokemusta, vaan jonkun mädän tahon masinoimaa epä-todellisuutta.

Keskustelin Tahan kanssa feminismistä yleisellä tasolla, enkä ottanut kantaa lätkäkirjoitukseen. Nyt otan. Kirjoitus oli mielestäni huumoria, jossa leikiteltiin perinteisillä sukupuolirooleilla. On mielestäni hupsua etsiä tässä tapauksessa kritiikkiä sukupuolittuneesta tavasta puhua, kun se on ollut koko jutun juoni. Vähän sama kun menisit katsomaan stand-up -koomikkoa, jonka komiikka perustuu ns. insult-comedyyn, eli komiikkaan, jossa "pilkataan" erilaisia vähemmistöjä ja esityksen jälkeen valittaisit siitä, että se loukkasi vähemmistöjä.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #18 : la 09.01.2016, 11:37:22 »
Feminismi on sekin ideologia, joka on pitkälti menettänyt tarkoituksensa, koska on saavuttanut likipitäen kaikki tavoitteensa länsimaissa.

Feminismi on aate, jonka tarkoitus on poistaa sukupuolierot siellä, missä niillä ei ole merkitystä. Joka vastustaa feminismiä, vastustaa ihmisyyttä.

En ole feminismin kannattaja, mutta uskoisin että tässä kohtaa feministien tavoite on nimenomaan ajaa tavoitteitaan siellä missä niillä on merkitystä. Muutoinhan oman ryhmän etua tulisi valvottua lähinnä kotioloissa. Feminismi on poliittinen eturyhmä, joka ajaa muiden poliittisten ryhmien tavoin omaa etua. Mikä nyt sinänsä on kovin inhimillinen piirre.

Tarkistin asian varmuuden vuoksi Wikipediasta ja se on juuri kuten esitin.
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Feminismi! (nro 2)
« Vastaus #19 : la 09.01.2016, 11:51:38 »

Naisasiaa totisesti - lainaus uusimman Tulvalehden pääkirjoituksesta:

"Mistä muodostuukaan todellisin uhka tämän maan naisten ja tyttöjen oikeuksille? Itse en pelkää pakolaisia, vaan nationalismia ja ksenofobiaa, jotka kaventavat myös minun hengitystilaani."

Ei sanaakaan, jossa lainkaan, sanallakaan tuomittaisiin naisiin kohdistuva lisääntyvä ahdistelu, väkivalta ja raiskaukset. Päinvastoin. Eläköön viriilit ja rohkeat miehet!

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu