Kirjoittaja Aihe: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 2)  (Luettu 103874 kertaa)

0 jäsentä ja 3 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Rampsi

  • Konkari
  • Viestejä: 1158
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 2)
« Vastaus #1000 : ma 12.06.2017, 05:54:57 »
Myttta vv9oisoiko se ollec kuotanlooim.kiuöyyyyyyyyttiitiööne sägyy?
Vopi vitti minkä teki Ruzlanas!!!

Poissa Lenny

  • Konkari
  • Viestejä: 1782
  • ex-Kalervonpoika
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 2)
« Vastaus #1001 : ma 12.06.2017, 06:02:02 »
Entäpäs jos itse Soinikin pitää Halla-ahon porukkaa natseina?

Rehellisyyden nimissä on todettava, että Soinin PS oli retoriikaltaan lähempänä natseja kuin tämä nykyinen, tosin sekin aika kaukana; se vain flirttaili ja vihjaili. Halla-aholta puuttuu kokonaan suuri kansakuntaa uhkaava valta ja vastapainoksi tarjottava myyttinen menneisyys (pienviljelijän sielu). En katso islamin tai maahanmuuton edustavan Halla-ahon retoriikassa samaa asiaa, se olisi oikomista. Natseillahan asia meni niin, että aluksi juutalaisten katsottiin edustavan ylikansallista rahavaltaa, jolla oli pahoja, tavallista saksalaista uhkaavia suunnitelmia. Juutalaisilla oli valtaa ja voimaa horjuttaa kansakuntia. Ja koska tavallisella saksalaisella meni huonosti, syy oli juutalaisten, MOT.

Halla-aho yritti linjapuheessaan vielä väkinäisesti olla "pienen ihmisen" puolella suuria rakenteita, kuten EU:ta vastustaen. Jäi vain hieman epäselväksi mikä se pieni ihminen on. Aikaisemmista puheistaan on jäänyt sellainen kuva, että se on ns. pikkuporvari, jonka sijoituksia ilmeisesti on nyt sitten puolustettava.

Jos väkisin pitää kaivella näitä yhtymäkohtia, niin ehkä EU voitaisiin nähdä Halla-aholaisessa retoriikassa tällaisena varajuutalaisena, jota on hyvä pitää taskun pohjalla jos kotimaassa menee huonommin, eli businekset eivät suju.


Lisäys: se mikä Halla-aholaisuudessa on aidosti huolestuttavaa, on sen myötä politiikkaan vaivihkaa hiipivä libertarismi. En tarkoita tällä Halla-ahoa itseään, vaan hänen kannattajakunnassaan olevia tahoja. Ne jos joku ovat aidosti ihmisen vihollisia. Aatteena libertarismi on niin kylmää ja vierasta, että se tarvitsee aina jonkinlaisen keppihevosen. Tässä tapauksessa Halla-ahon PS kelpaa siihen tarkoitukseen. Käsittääkseni tämä aate on Suomen poliittisella kentällä täysin uusi asia. Nyt kun tarkemmin asiaa ajattelen, niin aika uskomattomaltahan tämä kehitys tuntuu. Hommafoorumilla kirjoitetaan ilakoiden, että he nostivat puoluejohdon valtaan.

Libertarismi on voimantuntonsa ja suojatun elämänsä harhauttamien nuorten miesten kammottava ideologia, joka ei koskaan saavuttaisi omillaan minkäänlaista kannatusta.

Tilanne on nyt sellainen, että Kokoomuksen ja muidenkin valtapuolueiden on pakko koventaa linjaansa juuri niissä asioissa, joita PS:n uusi johto ajaa. Toinen vaihtoehto on yrittää sulauttaa uusi PS isällisen lämpimästi, kuten se vanhakin, mutta se kusetus tuskin menee enää läpi. Sitten voi tietysti vielä riskillä laskea sen varaan, että mitään sellaista ulkoista tekijää joka vaikuttaisi PS:n suosioon ei enää tapahtuisi.
« Viimeksi muokattu: ma 12.06.2017, 06:53:58 kirjoittanut Lenny »