Kirjoittaja Aihe: Rempat ja remputus – kremppailu  (Luettu 25851 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Xantippa

  • Konkari
  • Viestejä: 5319
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #780 : to 05.10.2017, 15:05:16 »
Veikkaukseni on, että valtaosa pateista on ihan vaarattomia, vaikka kaikki patit kyllä ehdottomasti kannattaakin tarkistaa. Hoikilla naisilla on muuten pienempi rintasyöpäriski, ihan vaan tiedoksi.

Jos joudutaan ottamaan biopsia, ainakin joskus joudutaan se ottamaan ainakin rinnasta niin, että on mammigrafia-laitteen puristus päällä, jotta osataan osua oikeaan kohtaan. Kannattaa ottaa kipulääkettä ennakkoon silloin, jos on sen tyyppiset rinnat, että sattuu. Rauhoittava lääkekin on jees. Itse otan sekä että ihan tavan mammografiaankin, kun on sellainen rintatyyppi, että se kipu on perkeleestä. Kainalossa rauhaset ovat kyllä sen verran pinnalla, että ko. mammografiaohjausta ei tarvita (veikkaus).

Mulla oli kerran patti rinnassa, ja se vastauksen odottaminen biopsiasta oli kamalaa.

Tämä oli hyvää tietoa - jostain syystä kipu- saatika rauhoittavat lääkkeet ei ole itsellä käynyt ikinä mielessäkään, vaikka mammografia oikeasti on harvoja paikkoja, joissa vesi valuu silmistä pelkän kivun vuoksi. Tiivis rintakudos ei aina ole ilo. Tosin rauhoittavia lääkkeitä ei ole kotiapteekissa:-), mutta jotain potkaisevaa kipua lääkitsevää voisi kai harkita, todennäköisesti jopa toimisi kunnolla, kun yleensä ei ole tarvetta käyttää mitään.

Tuli muuten käytyä silmälaserissakin ilman lievitystä, jälkeenpäin kuulin, että sielläkin olisi ollut mahdollisuus hommaa helpottaa. Mutta kysymykseen käytätkö lääkitystä vastasin tietysti en:-) tämä on jälkeenpäin vähän naurattanut, mutta silloin kyllä niinkään ei.

T: Xante


Poissa Norma B

  • Konkari
  • Viestejä: 10795
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #781 : to 05.10.2017, 16:07:53 »
Mammografiassa ei mitään (kuulema tiivis rintakudos). Ultrassakaan ei mitään. Kumma juttu. Selkeä patti kun kerta TK-lääkärikin sen löysi, mutta UÄ:ssä vain normaaleja imurauhasia ja rasvaa.

Höh. Noh, en tiedä viitsinkö tuota pohtia. Siis sitä miten moneen kertaan on tullut lehdissä vastaan että mitään ei löydy tutkimuksissa ja sitten onkin syöpä.

Minua mammo ei sattunut rintoihin, mutta niska ja selkä olivat koetuksella kun piti olla niin vaikeissa asennoissa. Siihen laitteen muotoiluun voisi kyllä panostaa...
Konmarinoitu kotletti.