Kirjoittaja Aihe: Rempat ja remputus – kremppailu  (Luettu 87721 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4270
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1480 : pe 02.11.2018, 16:44:40 »
Kiitoksia mukavan sävyisestä viestistäsi. Minua ei ollenkaan haittaa nimesi, Hartsi. Iskias on kyllä tosi-inha vaiva, ja sympatiani ovat puolellasi.

Tässä vielä joitakin hajatelmia. Kyynärsauvat (joita saa terveyskeskuksesta lainaksi) voisivat ehkä auttaa liikkumaan, mutta en tiedä käytetäänkö niitä niinkään ennen selkäleikkausta (vain selkäleikkauksen jälkeen). Mutta voisin kuvitella, että mikä tahansa, mikä auttaa liikkumaan, voisi olla hyväksi, ainakin niin kauan, kun se ei liiaksi muuta liikeratoja (esim. rollaattori voi kyllä muuttaa, siinä on semmoinen etukumara asento). Kyynärsauvoista on apua, jos niiden avulla saa paremman kävelyasennon (ei toispuoleisen esim, vaan symmetrisemmän).

Liikkumisesta on mm. hyötyä siten, että veri kiertää paremmin, vie ravintoaineita (kipeisiinkin) kudoksiin, ja lisäksi siten, että se kehittää aivoissa luonnon omia kipulääkkeitä eli endorfiineja.

Jos menee jalkapohjista tunto, tai pidemmältä matkalta jaloista, tai tulee halvausoireita (eli niitä jalkojaan "raahaa perässään" kävellessä eli eivät toimi), kannattaa harkita sitä leikkaustakin. Kantapäillä kävely ja päkiällä kävely ovat yksi vaaranmerkki jostakin, mutta niiden merkitystä en tunne, olisikohan merkki hermovauriosta? Mutta varsinkin, jos tulee ns. satulapaikka-anestesia, eli ulosteen ja virtsan pidätyskyky häviää, kannattaa tilata ambulanssikyyti lähimmälle tapaturma-asemalle, silloin ovat hermot selkärangassa niin puristuksissa, että voivat vaurioitua pysyvästi, jos selkää ei leikata.

Usein välilevytyrät kyllä kutistuvat ajan myötä itsekseen. Mutta on syytä tietää noista em. asioista edellä olevassa kappaleesta, jotta hermovaurioista ei tule pysyviä.

Krooninen kipu murentaa ihmisen henkistä kanttia, tehdä ärtyisäksi, ja voi pahimmillaan syöstä masennukseenkin, varsinkin jos aiheuttaa unettomuutta. Masennuksenkin  ja kivusta johtuvan pitkäaikaisen unettomuudenkin välttäminen on ainakin omasta mielestäni hyvä syy mennä leikkaukseen, masennus kun on yksi eniten elämänlaatua heikentävä sairaus, tuki- ja liikuntaelin vaivojen lisäksi, ja unettomuus on pitkään jatkuessaan vaarallista.

Ja vielä sellainen tiedonhippunen, että kivunhoitoon kannattaa suhtautua vakavast isojen kipujn osalta, sillä kipu voi kroonistua, jolloin se "jää päälle" (eli kipuradat laukovat omia aikojaan), vaikka se varsinainen alkuperäinen aiheuttaja esim. välilevyntyrä korjattaisiinkin tai parantuisikin omia aikojaan.
« Viimeksi muokattu: pe 02.11.2018, 16:48:46 kirjoittanut kertsi »

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1481 : pe 02.11.2018, 17:31:38 »
Kiitoksia paljon, dear kertsi, sinulle  esimerkillisestä tietoisuudesta kaikenlaisiin asioihin.

Olen kyllä itsekin selvän selvästi ilmiselvä ihminen, joka tiedän yhteyden moniin asioihin, niin kuin kait sinäkin.
Sen lisäksi voin muuten ihan tutkaista netistä, tutuilta naapureilta, vanhoilta tuntemiltani lekureilta kaikenlaisia asioita, myöskin tuosta iskiaksesta.
………
Eipäs vaan ole tullut Framille yhtäkään ihmistä, jolla olisi ollut sen enempää tietoa, mitä minulla oli ennestään, taikka mistä olisi hetken helpotus.
 -- Aikaa kun kuluu, niin kivut hellittävät !
  Siinä se totuus, vai mitä kertsi ?
………..
  Taikka sitten ei hellitä ?
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4270
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1482 : pe 02.11.2018, 17:35:33 »
Joillakin iskiaskivut hellittävät itsestäänkin ajan myötä, kyllä. Joillakin muilla ei, tai toistuvat yhä uudestaan ja uudestaan. On paljon ihmisiä, joilla kivut jäävät leikkauspöydälle, varsinkin jos hoitavat tunnollisesti leikkauksen jälkeisen kuntoutuksensa vaatimat harjoitteet. (Ja sitten on niitäkin onnettomia, joille tulee leikkauksesta komplikaatioita.) Toivottavasti sinä kuulut tähän ensimainittuun ryhmään.

Poissa Hänen pyhyytensä

 • Konkari
 • Viestejä: 2117
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1483 : pe 02.11.2018, 17:48:58 »
Pikaisella nettihaulla löysin, että noin 80% potilaista paranee iskiaksesta kuudessa viikossa ja noin 90% kolmessa kuukaudessa. Ohjeen mukaan tätä nk. luonnollista paranemista kannattaa odotella riittävän pitkään. Jos ei odottelu auta, voi kyseessä olla hermovaurio tai selkärangan (normaali) rappeuma, joka sitten ärsyttää hermoa ja näistä syistä johtuvaa iskiasta voidaan "hoitaa" ymmärtääkseni vain kipulääkkeillä. Vai olisiko joku leikkaushoito olemassa hermovaurioon/selkärankarappeumaan?

Potilaalla on tietojeni mukaan Suomessa oikeus toimivaan kivunlievitykseen, johtui iskias mistä hyvänsä ja oltiin ongelman kanssa sitten missä vaiheessa tahansa.
« Viimeksi muokattu: pe 02.11.2018, 17:57:55 kirjoittanut Hänen pyhyytensä »
Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4270
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1484 : pe 02.11.2018, 18:00:21 »
Leikkaus ei varsinaisesti paranna hermovauriota, sillä siinä vaan poistetaan sitä hermoa painava (ja hermoa mahdollisesti kemiallisestikin ärsyttävä?) välilevyn sisältö. Eli leikkauksella estetään hermon pysyvä vaurioituminen, ja toivon mukaan myös välilevyn ulostursunneen sisällön aiheuttama hermosärky.

Kivunlievitys (lääkkein) hermosäryissä on kyllä kinkkinen juttu, sillä käsittääkseni ne toimivimmat ovat opioidipohjaisia, mistä syystä niihin voi jäädä koukkuun. Keskivahvoja voimakkaampia kipulääkkeitä ei anneta kai selkä- ja iskiaskipuihin. Niitä kaikkein voimakkaimpia annetaan vain syöpäkipuihin, sillä niillä on inhoja sivuvaikutuksia, suolilamaa sun muuta.
« Viimeksi muokattu: pe 02.11.2018, 19:14:28 kirjoittanut kertsi »

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1485 : pe 02.11.2018, 18:17:13 »
Ei se sitten kyllä varmaankaan iskias ollut mikä minua vaivasi parikymppisenä useampaan kertaan, kun ei noin hurja ja pitkäkestoinen ollut. Alaselkä kun tuli kipeäksi, jouduin kävelemään kenossa kun ei kivulta saanut selkää suoraksi, ja ainakin viimeisimmillä kipukerroilla joiden oletan ja muistan kestäneen parisen viikkoa kerrallaan kipu säteili molempia jalkoja pitkin alas asti. Kuvittelin että selkä pitää saada suoraksi vaikka väkisin, ja makoilin vatsallani.

Oliko tuo sitten noidannuoli vai mikä, niin noin ei tule tehdä, vaan makoilla selällään ja laittaa jotain polvitaipeiden alle niin että lantio rentoutuu ja alaselkä painuu alustaa vasten lepoa saaden. Itselläni röntgenkuvassa todettiin "madaltunut nikama" alaselässä, kulumaksi sitä kai voinee sanoa (ainakin nykyään). En tiedä auttoiko se että aloin kolmikymppisenä kävelemään pitkiä kävelylenkkejä ja painokin putosi (pahimpien kipujen aikaan minulla painoindeksi oli miltei 25 eli olin ylipainon rajalla), mutta muutakaan syytä en ole keksinyt miksi viikkoja kestäviä alaselän kipuja ole enää ollut. Joskus tökkää kyllä edelleen, mutta se sitten jotenkin siitä kuntoutuukin myös.

Keskiselkä se on nykyään mikä vittuilee sen minkä ehtii.

Poissa Hänen pyhyytensä

 • Konkari
 • Viestejä: 2117
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1486 : pe 02.11.2018, 18:37:00 »
Joo, en ole itsekään kuullut leikkaushoidosta hermosärkyyn. Lähinnä jonkinsortin keinohermon tai sähköisen filtterin asentamista tuossa ajattelin, mutta se lienee vielä aikalailla scifiä. Eli sitä kautta lähestyin pulmaa, että kun sähköistä selkäydinstimulaatiota käytettäneen hermoperäisessä kivunlievityksessä (?) ja jos jonkun aparaatin saisi asennettua, jonka paristot muistaisi vain ladata, niin olisiko yksi harmi vähemmän. Tosin en tiedä, että jos iskias johtuu akuutista/kroonisesta selkäydinahtaumasta, että toimisiko sähkömanipulaatio myös tässä tapauksessa. Enkä myöskään tiedä, millainen tuo lieventävä vaikutus luonteeltaan on, että toimisiko jokin automatisoitu systeemi tässä alkuunkaan vai pitääkö hoito ottaa jonkinlaisena paikkaa vaihdettavana täsmähoitona ja esimerkiksi riittävän harvoin, ettei mene hermot kokonaan pilalle.
« Viimeksi muokattu: pe 02.11.2018, 18:39:28 kirjoittanut Hänen pyhyytensä »
Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1487 : pe 02.11.2018, 19:00:02 »
... Lähinnä jonkinsortin keinohermon tai sähköisen filtterin asentamista tuossa ajattelin, mutta se lienee vielä aikalailla scifiä. Eli sitä kautta lähestyin pulmaa, että kun sähköistä selkäydinstimulaatiota käytettäneen hermoperäisessä kivunlievityksessä (?) ...

Minäkin oletan, että sähkö olisi varmasti ratkaisu. Ihmisen hermostossa signaalit kulkevat sähköimpulsseina. Kehon sähkönjohtavuus riippuu suolatasapainosta ja siksi esim. helteellä voi saada kamalan krampin jos ei saa tarpeeksi suoloja.

Sähköä ja suolaa, siinä on terveyden avain. Jotkut vanhakantaiset suosivat tässäkin erilaisia öljyjä, niistä ei tule muuta kuin kuonaa ja lisäkalkkeutumista.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Socru

 • Vieras
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1488 : pe 02.11.2018, 19:03:23 »
Alaselkäkipuihin/issiakseen ei ole mitään ihmeparannusta tai edes yhtä selkeästi muita parempaa hoitolinja, koska kipu voi aiheutua niin monesta syystä.

Käytännössä jää usein epäselväksi, onko kivun syynä rakenteelliset poikkeamat / kulumat vai lähinnä toiminnallinen häiriö.

Myös on yllättävän vaikea määritellä, onko ongelma lannerangassa vai ristinivelessä. Usein joudutaan vain kokeilemaan erilaisia hoitoja tai muita konsteja josko joku niistä tai pelkkä aika parantaisi.

Poissa Hänen pyhyytensä

 • Konkari
 • Viestejä: 2117
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1489 : pe 02.11.2018, 19:15:27 »
Alaselkäkipuihin/issiakseen ei ole mitään ihmeparannusta tai edes yhtä selkeästi muita parempaa hoitolinja, koska kipu voi aiheutua niin monesta syystä.

Käytännössä jää usein epäselväksi, onko kivun syynä rakenteelliset poikkeamat / kulumat vai lähinnä toiminnallinen häiriö.

Myös on yllättävän vaikea määritellä, onko ongelma lannerangassa vai ristinivelessä. Usein joudutaan vain kokeilemaan erilaisia hoitoja tai muita konsteja josko joku niistä tai pelkkä aika parantaisi.
Tämä kuulostaa varsin tutulta tilanteelta.
Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Socru

 • Vieras
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1490 : pe 02.11.2018, 21:51:36 »
No niin, hammas + polvitilanne siedettävä.

Polvi oli aamulla aika kipeä, mutta on päivän mittaan vertynyt. Jäitä ja Voltarenia on kulunut.

Implanttihaava ei särje juuri ollenkaan, vaikka annettiin ymmärtää, että hirveet kivut edessä. Eikä suihkuta verta nenästä tai suusta eikä ole pää turvonnut melonin näköiseksi ja muuttunut mustaksi. Jos yöllä ei tule takapakkia, niin vähällä selvisin.

Lääkkeitä riittää: antibiootti, särkylääke (en ole ottanut), suuhuuhde, Nasolin ja vielä polvitropit. Näillä mennään.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1491 : pe 02.11.2018, 22:01:10 »

Alaselkäkivuista.

Voiko jalan eri pituus vaikuttaa?

En tiedä onko minulla noin, mutta eräs asia vähän mietityttänyt. Voin olla helpommin lonkkalevossa oikealla puolella, kuin vasemmalla. Rullaluistellessa tämän huomaa.

Vasen jalka on kyllä heikompi ja huterampi, kun nilkka nyrjähti aikoinaan, ja nivelkin on ollut paljon paksumpi sen jälkeen. Nyt turvotus tmv ei enää niin näkyvä.

Vasen jalka on polvinivelestä paljon liikkuvampi. Kyykyssä, täysin oikealla puolella ei voi olla niin pitkään.

Tänään oli töissä vaikeaa alaselän takia. Jos ei voi toimintaa sopeuttaa, voisi olla hankala paikka. Onneksi työtä voi vielä tehdä vähän pitkin tai poikin.

Istuminen tietysti pääsyy särkyyn. Sekin tulee tehdä miten sattu, ettei käy hankalaksi. Aina ei voi.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4270
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1492 : pe 02.11.2018, 22:09:35 »

Alaselkäkivuista.

Voiko jalan eri pituus vaikuttaa?
Ehdottomasti voi vaikuttaa monenlaisiin vaivoihin ja kipuihin. Jos jalat ovat eripituiset, tulee helposti epätasapainoa kehon motoriikkaan, lihasepätasapainoa sun muuta. Asia tosin on melko helppo kai korjata erillisellä tukipohjallisella tai sitten kenkään itseensä rakennetulla koron korotuksella. Tiedän erään henkilön, jolla tällaiset on.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4270
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1493 : pe 02.11.2018, 22:13:14 »
Iskiaskivusta vielä semmoinen tuli vastaan, että mikäli hermo on vaurioitunut (esim. välilevytyrän aiheuttamasta puristuksesta aiheutunut krooninen iskiaskipu), voi se aiheuttaa ns. neuropaattista kipua, eli hermovauriokipua. Siihen kyllä määrätään vahvojakin opioideja tämän mukaan:  Neuropaattisen kivun hoito-opas (Duodecim)


Ai niin, semmoinenkin muistui mieleen, että näin kerran tv-dokumentin, jossa aika vakuuttavasti esitettiin, että kannattaa yrittää elää niin normaalia elämää kuin vaan selkäkivultaan pystyy. Jos sitä kipeää kohtaa alkaa suojelemaan liiaksi, eikä esim. kumartele ollenkaan, voi se jäädä lihasmuistiin tai jotain, ja sekin voi kroonistaa tilaa. Eli niin pitkälle kuin suinkin mahdollista, kannatta yrittää elää normaalia elämää. Ja kannattaa yrittää liikkuakin normaalisti (eikä klenkata) niin pitkälle kuin vaan mahdollista.
« Viimeksi muokattu: pe 02.11.2018, 22:27:43 kirjoittanut kertsi »

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1494 : la 03.11.2018, 04:00:42 »
Työkavereissani on monia, joilla on useita eri lääkityksiä päällä koko ajan. Suht ok vaikuttavat yleensä olevan. Ihmettelen joskus, haetaanko lääkkeistä hieman liian herkästi apua? Tuntuu, että monilla elämäntapamuutokset (= esim. laihdutus) ratkaisisivat jo osan ongelmista. Onko helpompi/liian helppo tapa hakea apua lääkkeistä?
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Hänen pyhyytensä

 • Konkari
 • Viestejä: 2117
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1495 : la 03.11.2018, 16:10:57 »
Toope: "Työkavereissani on monia, joilla on useita eri työprojekteja päällä koko ajan. Suht ok vaikuttavat yleensä olevan. Ihmettelen joskus, haetaanko työelämästä hieman liian herkästi apua? Tuntuu, että monilla elämäntapamuutokset (= esim. rahan hakeminen kelasta) ratkaisisivat jo osan ongelmista. Onko helpompi/liian helppo tapa hakea apua työelämästä?"
Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1496 : su 04.11.2018, 08:49:52 »

Voimantuottokyky oikeassa olkapäässä kasvanut kaiken aikaa, mutta hitaasti, vuosie saatossa.

Nyt uutena on hermopinne, koska jos nukkuu hetkenkin oikealla kyljellä, on kämmenet tulessa, ja olkapää.

Kädet kyllä kuormittuvat, mm töissä. Kuormittuminen terveellisesti tapahtuneena tuskin on ongelma. Esim työpäivän jälkeen voivat kädet olla hyvin raskaat ja painavat. Ei paha. Kroppa kun kokonaisuutena perjantaina tätä, niin puksautin pään kirjaston pöytään, vaikka mieli ihan ok. Fyysisesti voi väsyä, tai kokea tekemiskertymää.

Eräs päivä oli kyynervarsista alaspäin kädet aika tuntevia, kun tuntemukset keskittyi sinne, vähän kuin tuntemuspainajaisissa. Kävellessä saattoi aistia jokaisen käsilatvan solun. Oikeasti tunne oli niin kiva, että olisi voinut jatkaa, hyvin pitkään. Syntisten seurauksien johdosta, en jatkanut hekumallisia nautintoja sen kauempaan.

Tuo käsijuttu on aika noin, mutta harvemmin noita tosiaan ilmenee. Tiettyjä erikoistilanteita ei tosiaan osaa hakea tekemällä, kun tipahtavat itsestään. Vähän kuin se luovuudenTunne, joka voi vallata, jos leikkaa itsensä kaljuksi, vasemmalla kädellä, ensimmäistä kertaa.

Oikea käsi ei tosiaan oikein siedä olla kovin ylhäällä. Mitähän elimistö yrittää kertoa. Vaikea keksiä ratkaisua.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1497 : su 04.11.2018, 08:57:19 »
Alaselkäkipuihin/issiakseen ei ole mitään ihmeparannusta tai edes yhtä selkeästi muita parempaa hoitolinja, koska kipu voi aiheutua niin monesta syystä.

Käytännössä jää usein epäselväksi, onko kivun syynä rakenteelliset poikkeamat / kulumat vai lähinnä toiminnallinen häiriö.


Jotenkin tyypillistä keskivartalolle. Keuhkotkin, siis hengitys, voi säätyä itsekseen, tai sitten siihen voi tahdonalaisesti vaikuttaa. Selän pysyväluonteiset lihakset vähän samaa. Ehkä peruspohjatonuksen taso on löydettävissä tältä alueelta. Sen puitteissa menee muu. On tietysti teoria, joista teoreetikkona pidän.

Ehkä tuota fyysisempi on sitten aika matelijaa. Tarkoitan suolta, ja sisäelimistöllisempää yleensäkin. Anatomiaan, tai kropparakenteeseen liittyy selkeää jakoa, tai erittelypotentiaalia, ja hermotuksen osalta puhutaan sympaattisesta, ja parasympaattisesta hermostosta. Olisiko tässä jotain samaan viittaavaa.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1498 : su 04.11.2018, 14:02:18 »

Kun mennään tuohon rajatila-alueeseen, kropan osalta, niin voi olla, että tässä kohden olen aika kahtaalla. Tietoisempi puoli on niin vahva (syyhyn tarkemmin paneutumatta), että joskus voi vaatia vähän räväkkää otetta, että on enemmän mukana. Extremismi tulee varmaan tästä.

Kun ajattelee vaikka hengityksen luontevuutta, niin piti tehdä alkukesäkylmän aikaan viikonlopun pyöräretki, ja nukkua kesäteltassa, vaikka lämpötila noin 5 astetta. Kun rehkin ja juomakin loppui pyöräillessä, tuli automaattihengitys varmaan ydinjatkeesta.

Joskus ajatellut, että ellei aikaa tehdä kunnon extremeä, ei toimissa ole vaikuttavuutta. Se on kuin vesi hanhen selästä. Lokeroita voi otella käyttöön, mutta kehollisessa mielessäkin autisti. Ehkä ei sitten ajattelullisuudessa, vaikka siihenkin merkitys tulee viimein tuntemuspuolelta, jos ajattelee kokonaisempaa paketoitumaa.

Keho on varmaan viimeinen asia, joka ottaa vastaan kaiken. Siihen voi myös palata, jos muu on tähän tasoon kuuluvaa. Näin itsensä viiltely on helposti ymmärrettävää. En ole sitä tehnyt, mutta kipeänä olosta tykkään. Lihaskipu voi olla nautinnollista jopa, tosin siinä on itse mukana enemmän, jos on toteuttajana mukana myös itse.

Pikku kävelylenkin tein, ja mietin alaselkää, ja olkapäätä. Liitoskohtia molemmat. Voi olla, että liikekaventumallisia ilmiöitä.

Kävelyssä heräsi mielenkiinto kävelyyn, urheiluna. Siinä on pakko perehtyä tekniikkaan, joka muuten näyttää ällöltä. Lisäksi tuntuu, että aivan kuin olisi siltaa noiden kahden välillä, jos käsiä käyttää liikkeessä.

Kävely urheilumaisesti taitaa olla eniten juuri alakropan ja yläkropan koordinaatioon vaikuttavaa. Onko? Päätaitekohtaan jos menee, niin voi kuntouttaa remppoja.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4270
Vs: Rempat ja remputus – kremppailu
« Vastaus #1499 : su 04.11.2018, 15:50:37 »

Voimantuottokyky oikeassa olkapäässä kasvanut kaiken aikaa, mutta hitaasti, vuosie saatossa.

Nyt uutena on hermopinne, koska jos nukkuu hetkenkin oikealla kyljellä, on kämmenet tulessa, ja olkapää.
...
Oikea käsi ei tosiaan oikein siedä olla kovin ylhäällä. Mitähän elimistö yrittää kertoa. Vaikea keksiä ratkaisua.
Suosittelen lämpimästi osaavan fysioterapeutin pakeille. Voi olla, että tuon voi parantaa fysiojumpalla.