Kirjoittaja Aihe: Ihmisasetelmat (yksilöt, yhteisöt, yhtenäisyys, epäyhtenäisyys, blokit, ...)  (Luettu 1717 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back

Paljon tulee noukittua esiin erilaisia epäkohtia tai kyseenalaisuuksia. Ihan ok, sillä parempi kertoa, kuin kantaa kuormaa, kunnes kertoo asioista todennäköisemmin epärakentavasti, tai toimii radikaalimmin, tai alkaa jotenkin muuten kylvää pahaa oloa ympäristöön, jolloin ympäristö kyllä saa viimein sen osansa, mutta ylösnouseminen vaikeutuu. Olisiko tämä ikävän kanavoiminen sitten yhteisöjen pääongelma?

Henkilökohtaisella tasolla ajatellen viestintä ei oikein saavuta järkevyyttä. Siis kokemuksen puolesta. Torjunta ja kuuntelemattomuus aiheuttaa pahaa oloa, kertojalle, että torjujalle, niin reitti kohti yhteisön pahanolontilaa saavutetaan myös blokkaamalla järkeväksi ajatellut viestit. Vanha "totuus" yhteiskunnasta on, ettei asioihin voi yksittäinen ihminen vaikuttaa kuin äänestämisen kautta, minkä vaikutus tosiaan tiedetään. Jää vain pahan olon purkumahdollisuus.

Entä jos epäkohtiin ei ota ulkopuolista suhdetta niin, että ne jäävät aina jonkun toisen kontolle? Näin kaikkeen kyseenalaiseen tai räikeään ilmiöön suhtautuessa.

socrates

 • Vieras
Foorumeille tyypillisiä blokkeja voisivat olla:
-perustajajäsenten blokki
-ylläpidon ympärille kertynyt blokki, joka usein liittyy osin edelliseen
-asiantuntijablokki, ovat tai olettavat olevansa muita asiantuntevampia foorumille tyypillisissä aiheissa
-iän tai sukupuolen mukaan koostuva blokki, ilmenee lähinnä ikäihmisillä
-systeemiä vastustava blokki, melko hajanainen foorumihallintoa ja sitä myötäileviä blokkeja vastustava blokki

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back

YLEn TV-uutiset meni kertomaan, että Karl Marx olisi kommunismin perustaja. Onko kyseessä valeuutinen?

Kysymys ei sinänsä tärkeä, mutta kertoo tärkeän seikan vahvoilla olijoista. Kun on vahvempi ja heikompi ryhmä, jossa on kilpailuasetelmaa, tai yleensäkin etuja varmistettavana, niin arviointilogiikka näiden ryhmien osalta vaihtelee.

Joskus kerrotaan, että voittaja tekee tulkinnan historiasta, tai nykyisyys määräytyy vallassaolijoiden mukaan suoraan, ja sen historian tietyn näkemisen kautta, samoin tulevaisuus on todennäköisimpänä sitä, missä painottuu tietyt toiveet, jolloin toki saadaankin todistettavasti ennusteisuutta ja pitkää linjaa, eräänlaista momenttia.

On yleisesti ryhmät A, ja B, ja An asema on dominoiva, ja päätöksissä merkkaa voima.

1.  Kun ryhmästä B esitetään näkemyksiä, näkemysten arvo on nolla, koska ryhmässä B esiintyy selkeää floppia, eikä ole kauttaaltaan uskottava.
2.  Kun ryhmästä A esitetään näkemyksiä, on kaikkien varteenotettavaksi ajateltujen näkemysten arvo joko hyvin selkeä, tai vähintään potentiaalinen jopa vääränä, jolloin lähtökohta on aina oikea.

Kohdat ovat karrikoituja, mutta voivat ilmetä reaalisesti, joissain tilanteissa.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back

Tällaisia ketjuja voisi varmaan yhdistellä. Otsikkona voisi olla jotain kattavampaa, esim: Ihmisten järjestäytyminen ja muodostuvat asetelmat. Ketjurakenne voisi kasaantua ajastaan paremmin palvelevaksi, ja liityttävämmäksi, siinä kun tietoa alkaa tulla lisää paremmasta.

–––

Joskus puhutaan enemmistöistä, ja niihen nähden vähemmistöistä. Oikeastaan tämä jako ei aina tee oikeutta todellisuudelle. On ihmisiä, jotka eivät välttämättä kuulu mihinkään vähemmistöön. On vain enemmistöjä, eikä varsinaisesti vähemmistönä elämistä.

Itse käyttänyt automaattisesti monessa yhteydessä sellaista sanaa kuin laitalainen. Joku täälläolevan kuullut summailevan, että oudokit harvoin löytävät toisiaan. Oli toisiaan löytämätön millainen sitten oli, niin laitalaisuus yhdistää, eli se, ettei mikään varteenotettava yhdistä.

Tässä muuten eräs kaunokirjallinen(?) ilmaisu asiasta:  http://jatkumo.net/index.php?topic=14.msg161346#msg161346.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Melkein tekisi mieli aloittaa ketju "Kyvyttömyys asettua toisen ihmisen asemaan". Olkoon. Hivenen harkitsin tätä myös normaalien ihmisten outoihin toimintoihin -ketjuun jonka itse aloitin (en nyt muista sitä nimeä tarkalleen), mutta mikä sitten on normaalia...

Sataa sen verran että pisarat huomaa silmälaseissaan, mikä ei ole kivaa. Myöskin jos tarpeeksi kauan tuolla pihalla tepastelee, kyllä siinä tukkakin kastuu ja kuteet ja kaikki. Silti kun olin kävelemässä kohti erästä paikkaa tulee mummeli vastaan ja sanoo että "ei täällä sada, ei tarvitse varjoa". Hymyilin vaan idioottimaisesti, en jaksa vanhusten kanssa riidellä. Tämä ei ollut eka kerta kun joku katsoo asiakseen huomauttaa että toinen ihminen ei saa käyttää varjoa, vaan edellytyksenä on että on kastuttava koska ei sada kaatamalla. Viimeksi tuon ihan saman litanian latelivat nuoret pojat muutama vuosi sitten. Sillä kertaa ilmankosteus oli vähän vähäisempi, että se olikin siinä ja siinä että sataako vai ei. Mutta nyt sataa. Varjokin oli käteen märkä, kun sitä siveli.

Kun itse ei käytä jatkuvasti silmälaseja, vaan vain siististi sisätiloissa lukulaseja jos tarvis, ei kai ymmärrä miten tympeää on kun lasit kastuvat. Enkä minä märkyydestä tykkää muutenkaan. Ja tykkäsin tai en, niin ihmettelen että millä oikeudella joku ihminen menee päättämään toisen puolesta mitä tämän tulee kokea ja mitä ei?

Vai onko tämä jotain huumoria? Ehkä tässä kohdin nostan kädet pystyyn ja totean että olen autisti. Tai ehkä en ymmärrä huonoa huumoria. Tai tylsää semmoista.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Kun itse ei käytä jatkuvasti silmälaseja, vaan vain siististi sisätiloissa lukulaseja jos tarvis, ei kai ymmärrä miten tympeää on kun lasit kastuvat. Enkä minä märkyydestä tykkää muutenkaan. Ja tykkäsin tai en, niin ihmettelen että millä oikeudella joku ihminen menee päättämään toisen puolesta mitä tämän tulee kokea ja mitä ei?


Ryhtyisit itse vääntämään, jotta saisit yhteisestä toista. Ja olisi hauskaa rakentajien seurata, kun ihmiset kinaavat jonginjoutavalla keskenään.

On tuo kokonaisuuden kuvausta, vaikka osa ei välttämättä haluaisi näin mieltää omaa tilannetta, tai sitten olisi siinä kohden, että voisi enempi hihitellä mielessään, tai vaikka sopivan klikin piirikivana.

Hassuinta näissä on, että rakentajaa ei varmaan ole osoittaa. Sitä ei myöskään tulisi ehkä osoittaa, ellei sormeiltaisi kaikkia, osoittavasti. Ehkä yhtä turhaa kuin kieli, joka kyllä käy, tosin oikea-aikaisena toimena vain sen jälkeen, kun jotain kalahtelee.

Tämä voi olla isompi uusi vinkkeli useimmille. Ei tulisi hallinnoida, eikä etenkään tulisi saattaa ketään hallinnoimaan muita. Idean sovellettavuudessa toki miettimistä, vaikka peruslähtöpohjaa paljon.

(Viilattu)
« Viimeksi muokattu: to 11.10.2018, 14:43:57 kirjoittanut Juha »

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
En ole koskaan tykännyt junttiviisastelusta tyyliin vesi on kylmää ja märkää. En kauhean mielelläni heittäydy arrogantiksi, mutta tyhjänpäiväinen länkytys (savolaiseen tapaan?) ärsyttää joskus niin per... Ei sitä tiedä mitä noille sanoisi. Vanhuksille ei tietysti mitään, kun heillä leikkaisi heti iso pyörä kiinni siitä että joku ilmaisee ettei nyt jaksa mitään muka-hauskuuksia.  :P