Kirjoittaja Aihe: Suomen nykyinen porvarihallitus  (Luettu 37185 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Suomen nykyinen porvarihallitus
« Vastaus #360 : ke 03.10.2018, 12:35:34 »
No, eipä ole aikoihin yhtä johdonmukaisesti ajanut mikään hallitus Suomeen ulkomaisen työvoiman harmaita halpamarkkinoita. Olisiko kokoomuksen idea, ei kai sinisillä mitään omia ideoita yleensä ole.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa wade

 • Konkari
 • Viestejä: 1560
Vs: Suomen nykyinen porvarihallitus
« Vastaus #361 : pe 05.10.2018, 21:46:25 »
En ole oikein mistään saanut hahmotettua kunnollista kuvaa siitä, millaisissa tilanteissa hallituksen bolsevistisella rauhallisuudellaan eteenpäinviemä irtisanomislaki vaikuttaisi. Kokoomuksen Eero Lehti kuitenkin mainitsee kolme esimerkkiä, jotka hän ilmeisesti itse näkee lakimuutoksen piiriin kuuluviksi:
- korttinsa menettäneen pakettiautokuskin irtisanominen
- työntekijä ei tahdo päivittää osaamistaan oleellisen työsuorituksen kohdalla
- työntekijä ei tee keskeistä työsuoritusta

"Kun työnantajan palveluksessa on säännöllisesti alle 10 työntekijää, asiallisena ja painavana irtisanomisperusteena voidaan pitää myös edellä 1 momentissa säädettyä vähäisempää, mutta kuitenkin työsuhteeseen vaikuttavien velvoitteiden niin merkittävää rikkomista, laiminlyöntiä taikka työntekijän henkilöön liittyvien työntekoedellytysten muuttumista, ettei työnantajan voida perustellusti edellyttää jatkavan työsuhdetta"

Suomessa päättyy vuosittain noin 600.000 työsuhdetta; henkilöperustaisesti irtisanottiin vuonna 2017 n. 14 tuhatta ihmistä, joista n. 300 - 400 riitautti irtisanomisen. Hyvin hankala kuvitella että asia on oikeasti yrittäjille niin suuri peikko mitä Suomen Yrittäjien jäsenilleen tekemä kysely ehdottaa - että jos laki menisi läpi, syntyisi pieniin yrityksiin kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja(!!), kun yrittäjät yht'äkkiä alkaisivat rekrytä kiimaisesti. Ei yrittäjän riski katoa mihinkään lakimuutoksen myötä - eihän sen vaikutusta oikeuskäytäntöön ole vielä edes testattu.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Suomen nykyinen porvarihallitus
« Vastaus #362 : pe 05.10.2018, 21:53:55 »
No, eipä ole aikoihin yhtä johdonmukaisesti ajanut mikään hallitus Suomeen ulkomaisen työvoiman harmaita halpamarkkinoita.

Vittu miten ovelaa fasisteilta - hallitus ajaa kaikilta salaa punavihreiden rajat auki politiikkaa.

VP.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Suomen nykyinen porvarihallitus
« Vastaus #363 : pe 05.10.2018, 22:22:56 »
No, eipä ole aikoihin yhtä johdonmukaisesti ajanut mikään hallitus Suomeen ulkomaisen työvoiman harmaita halpamarkkinoita.

Vittu miten ovelaa fasisteilta - hallitus ajaa kaikilta salaa punavihreiden rajat auki politiikkaa.

VP.
Aina olisi suurempaa säästöä panostaa väestöön, joka jo elää täällä! Siten saataisiin sosiaaliporukkaa vähenemään ja saataisiin työllistettyä jumiporukkaa, jota meillä on paljon. Edes tukityöllistäminen olisi hyvää, vaikka olisikin vähän tempputyöllistämistä. Ei aina ole. Tukityöllistäminen on taloudellisesti järkevämpää kuin esim. ulkkarien tuonti tänne. Parinsadan tuhannen alityöllistetyn väestönosan työllistäminen on säästöä yhteiskunnalle. Ulkomaisen työvoiman tuonti ei sitä ole.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Suomen nykyinen porvarihallitus
« Vastaus #364 : la 27.10.2018, 11:22:01 »
Nyt kun irtisanomiskiista on saatu hetkeksi siirrettyä pöydälle -ainoa työntekijä Suomessa, jota ei saa irtisanoa Suomessa edes vakavan epäpätevyyden perusteella on Timo Soini- palaanpa hetkeksi kohtaan #koulutuslupaus. Rehellisesti sanoakseni nykyinen opetusministeri luultavasti ei päätä tai pohdi asioita itse, joten hän lienee syyntakeeton siihen, mitä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen puolella tapahtuu. Orpo varmaan käskee mitä Sannin pitää sanoa ja allekirjoittaa. Itse asiassa en olisi niinkään varma, onko tässä kyse varsinaisesti puolueestakaan, yhtä lahopäistä koulutuspolitiikkaa kun saataisiin aikaiseksi minkä hyvänsä puolueen voimin. Kokoomuslaisuudesta on tietty se ilmeinen etu, että puolueen ideologian mukaan markkinaehtoisuuden on toimittava myös siellä missä se ei toimi, tässä tapauksessa akateemisessa maailmassa. Aiheesta kirjoittaa J. Sakari Hankamäki Uudessa Suomessa osuvalla ja koruttomalla otsikolla Miten pilataan Suomen korkeakoulujärjestelmä?

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) asettama työryhmä jätti äskettäin toimeksiantajalleen ehdotuksen, jolla yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen rahoitus yritetään sitoa entistäkin tiukemmin suoritettujen tutkintojen määrään.

Valmisteluryhmän ehdotuksen mukaan tutkintojen osuutta yliopistojen rahoituksessa kasvatettaisiin nykyisestä 19 prosentista 30 prosenttiin ja ammattikorkeakoulujen nykyisestä 40 prosentista 56 prosenttiin.

Kun STT kysyi Grahn-Laasoselta, ”onko vaarana, että korkeakoulujen tutkintoja painottava rahoitusuudistus johtaa tasosta tinkimiseen?”, hänen vastauksensa oli:

–  Sellaista vaaraa ei saa olla. Laadun vahvistaminen ja edistäminen on nimenomaan vision ytimessä.

”Ei saa olla.” Ministeri siis kieltää sen, mihin hänen työryhmänsä toimintaa tosiasiallisesti ohjaa. Samaan tapaan voisi sanoa lapselle, että ”älä itke”, tai köyhälle, että ”kerjuu kielletty”. Tyypillistä kokoomuslaista politiikkaa.

Yliopistojen simputusmalli mädättää tieteiden sisällöt

On tietysti hyvä, että yliopistoistakin valmistutaan. Mutta. Yliopistojen ulkopuolelta tarjotut tuloksellisuusvaatimukset ovat johtaneet yliopistojen hallintovirastoja solmimaan kunnianhimoisia sopimuksia, joiden toteuttaminen on siirretty oppiaineiden vastuulle ilman käsitystä siitä, mitä laitoksilla tehdään, miksi laatu pitäisi korvata määrällä tai kuinka määrä saataisiin loihdituksi laaduksi.

Rahankiilto silmissä ja kuristusköysi kaulan ympärillä harjoitettu tutkintotehtailu on jo nyt johtanut tieteen tason laskuun.

Esimerkiksi väitöskirjoja sorvataan mitättömistä ja tieteellisesti mielenkiinnottomista aiheista, ja eräillä disipliinimäisillä tieteenaloilla aiheet ovat päässeet jopa loppumaan.
...
Asukaslukuumme suhteutettuna Suomessa suoritetaan 3–5-kertainen määrä tohtorintutkintoja verrattuna esimerkiksi Yhdysvaltoihin, Ranskaan, Saksaan ja Japaniin, jotka kaikki pitävät itseään tieteen suurvaltoina.

Jo tuloksellisuuden ja johtamisen käsitteet ovat karkeita yliopistoyhteisöön. Olen asettanut tiedepoliittiseksi tavoitteekseni sen, että hiostavaksi koetusta rahoitusmallista luovutaan ja palataan monessa muussa Euroopan maassa vallitsevaan malliin, jossa yliopistot saavat julkisen perusrahoituksensa ilman turhaa ehdollistamista, niin kuin tieteen vapauteen kuuluu.
...
Vasemmiston ja liberaalin porvariston mielestä sivistyksen taso nousee, kun tutkintotodistukset saadaan mahdollisimman moniin käsiin.

Tällä logiikalla opetusministeriön kannattaisi perustaa postimyyntiliike ja lähettää maisterinpahvit jokaiseen kotiin.

Mikäli kokoomuksessa vaivauduttaisiin ajattelemaan omien liiketaloudellisten ihanteidensa mukaan, huomattaisiin, että monistamalla tutkintojen arvo oikeastaan laskee.

Miten käykään aidoille tuotteille, jos markkinoille ilmestyy väärennöksiä? Ensisijaisesti putoaa aitojen arvo.

Näin kävi myös opistoasteen uudistuksessa. Ammattikorkeakoulut pyrkivät profiloitumaan yliopistoiksi valehtelemalla englanninkielisissä nimissään olevansa ”soveltavien tieteiden yliopistoja” (university of applied sciences). Tämä nimenkäyttöoikeus pitäisi ottaa opistoilta pois.


Sitten ihmetellään, kun koulutuksen laatu Suomessa laskee. Meillä vallitsee eräänlainen vulgaariekonomismi, joka perustuu johonkin 1800-luvun taloustieteelliseen oppiin. Kaikki nimettävät ilmiöt kuten nyt koulutus kuvitellaan tuotteiksi, joihin pätevät samat lainalaisuudet kuin marketissa myytävään mustaan makkaraan. Olen aiemmin kritisoinut mainittua tutkintotehtailua, mutta Hankamäki laittaa asian sanoiksi taitavammin. Poliitikot eivät voi odottaa tutkijoiden toimivan kuten makkarakauppias tai edes samojen taloudellisten yllykkeiden ajamina. Aitoa tieteentekijää motivoi uteliaisuus ymmärtää maailmaa, ei viimekätisesti se, paljonko apurahoja kilisee taskuun. Kun heidät laitetaan juoksemaan erilaisten projektirahojen ja tulosvaatimusten perässä, kärsii se kaikkein olennaisin. Sitä paitsi heidät laitetaan kilpailuun nimenomaan niiden makkarakauppiaiden kanssa, koska makkarakauppiaalle on tärkeintä vain myydä mahdollisimman paljon makkaraa. Siinä kilpailussa tutkijat ja filosofit jäävät toiseksi, sillä heillä on järjestelmän näkökulmasta alkujaankin väärät motivaattorit takanaan.
« Viimeksi muokattu: la 27.10.2018, 11:24:08 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Suomen nykyinen porvarihallitus
« Vastaus #365 : su 04.11.2018, 20:51:23 »
Mitä helvettiä?!

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina” (Yle).

"Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa sovelletaan seksuaalisen väkivallan ja ahdistelun tapauksissa sääntöä, jonka mukaan rikkomuksilla täytyy olla kaksi todistajaa tai tekijän tunnustus.

Jos syytetty ei tunnusta rikosta, tai sille ei löydy todistajaa, asia jää “Jehovan käsiin”.

Ilmiselvä ongelma tässä on se, että erityisesti lapseen kohdistuvalla seksuaalisen väkivallan teolla ei yleensä ole silminnäkijöitä, eikä tekoja helposti tunnusteta. Asiaa ei tarvitse viedä viranomaisten tietoon, jos kerran ei ole epäilyä siitä, että olisi tapahtunut rikos, Valkila kommentoi".


Nykyisen hallituksemme opetusministeriössä hyväksytään tällainen täysin takapajuinen menettely. Eivät uskonnolliset yhteisöt voi olla Suomen lain yläpuolella. Tämä päätös mahdollistaa myös sen, että shariaa voidaan vakavissaan ehdottaa maallisen lain yläpuolelle rinnakkaisjärjestelmäksi.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Suomen nykyinen porvarihallitus
« Vastaus #366 : su 04.11.2018, 21:03:01 »
Mitä helvettiä?!

Opetusministeriö hyväksyi Jehovan todistajien ohjeistuksen seksuaalirikosten käsittelyssä – Professori: “On ongelma, jos yhteisöt toimivat tuomioistuimina” (Yle).

"Jehovan todistajien oikeuskomiteoissa sovelletaan seksuaalisen väkivallan ja ahdistelun tapauksissa sääntöä, jonka mukaan rikkomuksilla täytyy olla kaksi todistajaa tai tekijän tunnustus.

Jos syytetty ei tunnusta rikosta, tai sille ei löydy todistajaa, asia jää “Jehovan käsiin”.

Ilmiselvä ongelma tässä on se, että erityisesti lapseen kohdistuvalla seksuaalisen väkivallan teolla ei yleensä ole silminnäkijöitä, eikä tekoja helposti tunnusteta. Asiaa ei tarvitse viedä viranomaisten tietoon, jos kerran ei ole epäilyä siitä, että olisi tapahtunut rikos, Valkila kommentoi".


Nykyisen hallituksemme opetusministeriössä hyväksytään tällainen täysin takapajuinen menettely. Eivät uskonnolliset yhteisöt voi olla Suomen lain yläpuolella. Tämä päätös mahdollistaa myös sen, että shariaa voidaan vakavissaan ehdottaa maallisen lain yläpuolelle rinnakkaisjärjestelmäksi.

Opetusministerön ikiaikaisten linjausten mukaista - jatketaan sivistämisen sijasta opetusneuvosten "Virsivisa"-kilpailujen järjestämistä....

VA.

Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Suomen nykyinen porvarihallitus
« Vastaus #367 : su 04.11.2018, 21:17:11 »
Hieman hankala kuvitella, että tämä olisi vain sattuma, kun samaan aikaan on itsekin lahkoon kuuluva pääministeri...
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Suomen nykyinen porvarihallitus
« Vastaus #368 : ti 27.11.2018, 18:45:17 »

BREAKING NEWS!
Punavihreät ovat eduskunnassa yhdistäneet voimansa ja vaativat hallitusta poistamaan perintöveron.

Nyt on jo vaikeaa päätää ketä äänestäisi.....

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Suomen nykyinen porvarihallitus
« Vastaus #369 : ti 27.11.2018, 20:52:12 »
No, eipä ole aikoihin yhtä johdonmukaisesti ajanut mikään hallitus Suomeen ulkomaisen työvoiman harmaita halpamarkkinoita.

Vittu miten ovelaa fasisteilta - hallitus ajaa kaikilta salaa punavihreiden rajat auki politiikkaa.

VP.

Aivan. Olet asian ytimessä.

Ne, joilla on mahdollisuus ja suuri halu avittaa halpatyövoiman tuloa tekevät sitä mahdolliseksi kaikin keinoin. Vastuuta seurauksista he eivät kuitenkaan halua itselleen ja siksi ovelasti kaadetaan "ansio" niiden niskaan jotka vain haluavat auttaa kurjimpia, jo maassa olevia, sopeutumaan.

Jos joku on varmaa, niin se, etteivät tästä hetkestä taaksepäin katsottuna vihreillä ja vasemmistolla ole ollut mitään mahdollisuutta vaikuttaa maahanmuuttoon. Päätöksiä ovat sorvanneet aivan muut tahot, haluamikseen.

Sinänsä en vastusta halpatyötä, onhan se kiva kun jotkut tekevät minunkin työni. Jää enemmän aikaa itselle.
Yleinen mielipide on aina väärässä