Kirjoittaja Aihe: Kuolleita  (Luettu 45297 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1838
Vs: Kuolleita
« Vastaus #500 : ke 02.05.2018, 06:25:54 »
Verrataan sitten vaikka johonkin 70-luvun rock-aktiin, esimerkiksi tässä: Black Sabbath - "War Pigs" Live Paris 1970. Musiikillisesti tämä ei ole sen kummallisempaa, ehkä vielä yksinkertaisempaa (jos mahdollista), mutta tämä oli aikaa ennen systemaattista markkinointiosastojen PR-työtä, ennen varsinaisia musiikkivideoita. Tämä on esityksenä jonkinlaista emansipatorista raivoa, hillitön purkaus joka lähtee soittajista itsestään...

Kuuntelin pari pätkää Aviciin hittejä. Ne olivat minusta aivan sietämättömiä laskelmoidun teollisia tekeleitä. Koska en kuuntele soittolistaradioita, en ollut koskaan ennen kuullut näitä. Ero 60-70-luvun poppiin ja rockiin on suuri. Esim. tuo heavy vasta keksittiin vuosikymmenten vaihteessa. Ei ollut esikuvia, joita matkia. Sitä voi kutsua taiteelliseksi innovaatioksi. Kukaan ei tiennyt, tulisiko siitä suosittua vai kuolisiko se saman tien. On aika hölmöä lähteä pilkkomaan erilaisia taiteellisen ilmaisun tuotteita osiinsa ja lytätä ne argumentilla "pohjimmiltaan ne ovat samanlaiset", koska jokainen vingahdus, kilahdus, kumahdus, on olennainen osa kokonaisuutta. Totta kai rock on yksinkertaista, pohjimmiltaan. Mutta silti yhä vielä syntyy hyvää uutta rockia. On kyse juuri pienistä nyansseista. Laulajalla on erikoinen ääni tai tuottaja on löytänyt soundin, jonka voi erottaa uudenlaiseksi, vaikkei ole mahdollista sormella osoittaa, mistä tuo uusi oikeastaan koostuu. Kaikin mokomin kuunnelkoot hittien ystävät hittejään, mutta en lähde relativistien kyytiin, jossa "kaikki ovat yhtä oikeassa ja kaikki on yhtä hyvää". Muovi on muovia.

En voisi olla enempää eri mieltä, mutta kuitenkin myös samaa mieltä  ;)

On äärettömän tärkeää nähdä musiikillisen muodon tai formaatin takana se itse essentia, koska mistä tässä muuten ylipäätään edes keskustellaan? Jos keskustellaan musiikista, niin keskustellaan. Jos keskustellaan esiintymisestä, niin sitten siitä, mutta nämä ovat erillisiä asioita, vaikka tietenkin myös kokonaisuus.

Kyse ei siis ole lyttäämisestä, vaan pikemminkin siitä, että on täysin ok fanittaa vaikka Aviciin musiikkia, onkoonkin "muovista". Aviciin lyttääminen sillä, että "ennen oli parempaa" taas nimenomaan osoittautuu huteraksi jos lähdetään analysoimaan sitä musiikkia. Osoittautuu, että Aviciin musiikki on pohjimmiltaan samaa kuin 60-luvun rock. Vain muoto vaihtelee, ja se taas on täysin aikansa lapsi.

Itseäni miellyttää ajatus musiikista nimenomaan jonkinlaisena raakana essentiana, joka voidaan kirjoittaa vaikkapa pianolle ja kirjata ylös nuotteina. Siinä on se itse musiikki. Se voidaan siten sovittaa orkesterille, tai vaikka läjälle suhisevia syntetisaattoreita (tai nykyään tietokoneelle). Tai se voidaan laulaa vaikka tuhatpäisellä kuorolla. Pointti tässä on se, että mahtavalla sovituksella tai paatoksella voidaan kyllä saada aikaiseksi vaikuttavia efektejä, mutta se ei kestä pitkään.

Sama pätee kaikkeen. Voiko elokuva olla kovin hyvä ilman hyvää tarinaa, pelkästään näyttävillä efekteillä? Voidaan tietysti sanoa, että efektit ovat uutta taidetta, ja viedä niitä aina vain pidemmälle ja pidemmälle, jopa niin että elävät täysin omaa elämäänsä, ja se essentia ei enää olekaan merkityksellinen.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10065
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Kuolleita
« Vastaus #501 : ke 02.05.2018, 09:50:48 »
Tänään Avicii (Tim Bergling), maailmanluokan DJ Ruotsista, vain 28-vuotiaana.

Aiempi haimatulehdus viittaa vahvasti dokailukuolemaan.
En tohtinut lausua ääneen mutta kyllä semmoinen todennäköisyys on suuri. Sen takia lopettikin - tai jäähdytteli uraa.
Paitsi että kuoli tekemällä itsemurhan, viiltämällä suonet auki. Omaiset julkaisivat asiasta jo aiemmin tiedotteen, jonka mukaan taustalla on klassinen yhdistelmä perfektionismia ja riittämättömyydentunteita, maailmantuskaa ja pahoja masennuskausia.

Minullakin on ollut haimatulehdus, joskus 8-9-vuotiaana. En ollut juonut siinä vaiheessa pisaraakaan alkoholia. Viinan kanssa haimatulehduksen voi saada ihan vain yhdestä humaltumiskerrastakin, mutta se on todella harvinaista.

Nyt on viimeinkin ryhdytty tutkimaan psykedeelisiä huumeita masennuksen hoidossa. Jo alustavat tulokset ovat olleet erittäin lupaavia. Ketamiini ja LSD, Ayahuasca-kasvin uutos... Toimivat ilmeisen hyvin myös PTSD-oireisiin. Aviciikin olisi voinut saada avun niistä, mikäli niiden kehittäminen lääkkeiksi olisi sallittu aiemmin.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3046
 • Väärinajattelija
Vs: Kuolleita
« Vastaus #502 : la 12.05.2018, 16:30:53 »
Taidekriitikko Otso Kantokorpi on kuollut.

Kantokorpi oli Suomen merkittävin taidekriitikko ja osaava näyttelykuraattori. Itselleni hän oli myös jonkin verran tuttu aivan suoraankin opiskelupiireistä. Yksi läheinen ystäväni on hänen lähipiiriään, joten kuolinuutinen oli poikkeuksellisen järkyttävä, myös yllätyksellisyydessään.

Ylen Kulttuuricocktail-radio-ohjelman tuottaja Sampo Mäkelä toimi Kantokorven kolumnien tuottajana Kultakuume-ohjelmassa vuosina 2011–2015.

Mäkelä arvioi, että Kantokorven kuolema on iso menetys suomalaiselle taiteelle. Mäkelä piti Kantokorpea erittäin teräväkynäisenä sekä yhtenä tärkeimmistä suomalaisista taidevaikuttajista ja -kriitikoista.
– Otso nosti sellaisia asioita esiin taiteesta, jotka olivat välillä vähän kiusallisia ja monesti sellaisia, että ihmiset pystyivät samaistumaan niihin tosi hyvin.

https://yle.fi/uutiset/3-10202062

Kantokorpi koki, että taide on tuottanut hienon elämän. Hän sai keskustella kiinnostavista asioista päivittäin taiteilijaystävien kanssa.
”Mutta silti olen ahdistuneempi kuin koskaan”, Kantokorpi totesi.

Syy siihen oli Sipilän hallituksen ”kyyninen välinpitämättömyys” ja se, mitä se aiheuttaa.

Vasemmistolainen hän ilmoitti olleensa 13-vuotiaasta lähtien.

Taiteilijaeläkkeelle vapaa kriitikko pääsi vuodenvaihteessa. Kantokorpi ehti nauttia eläkettä neljä kuukautta.

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005677323.html

Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5041
Vs: Kuolleita
« Vastaus #503 : la 12.05.2018, 18:23:19 »
Nuotteja on rajallinen määrä...
Kun näin ensimmäisen kerran tietokoneen elävänä, sen annettiin lukea reikänauha ja sen päälle laitettiin matkaradio. Matkaradio viritettiin tietokoneen taajuudelle ja sieltä kuului konemaisesti soitettuna "Oh my darling Clementime". Sitten ohjelma alkoi permutoimaan säveliä, siis vaihtamaan kappaleeen sävelten järjestystä. Meille kerrottiin, että jos se saa jatkaa, 41 vuoden kuluttua se alkaa toistaa itseään. Siitä on aikaa yli 41 vuotta.
Mikä sitten on milloinkin hyvää musiikkia on vaikeampi kysymys. Mutta vaihtoehdot eivät lopu.
Hän on täällä tänään

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16442
Vs: Kuolleita
« Vastaus #504 : la 12.05.2018, 22:32:01 »
Vasuritoimittaja, josta kukaan ei oikeasti ole kuullut, saa toisilta toimittajilta (=omalta viiteryhmältään) muistokirjoituksia. ???
No, sääli sinänsä jos nuorena kuolee, mutta en minä tuota tyyppiä tiennyt ennen tätä uutista.

"Vasemmistolainen hän ilmoitti olleensa 13-vuotiaasta lähtien."
Totta kai, koska ei oikeistolaisena olisi mediahommiin päässyt.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3046
 • Väärinajattelija
Vs: Kuolleita
« Vastaus #505 : la 12.05.2018, 22:50:28 »
Toimittaja, josta "kukaan ei ole koskaan kuullut" ::) on vuosikausia tehnyt kolumneja Ylelle, kirjoittanut Hesariin ties kuinka monta kertaa, kuten lähes jokaiseen merkittävään sanomalehteen Suomessa, julkaissut useita kirjoja, kuratoinut korkean tason taidenäyttelyitä, paljastanut näyttelyssä esitellyn väärennettyjä töitä (Wäinö Aaltosen museo, Aleksandr Rodtsenkon maalaukset), saanut valtion taiteilijaeläkkeen (jota ei muuten helposti myönnetä). JNE.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4127
Vs: Kuolleita
« Vastaus #506 : la 12.05.2018, 23:17:48 »
Eikös hän ollut myös Taide-lehden päätoimittaja jossain vaiheessa? Terävä kaveri, ja kiinnostavia analyyseja kirjoitti taiteesta. Niin kiinnostavia, että harkitsin jossain vaiheessa ko. lehden tilaamista.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4226
Vs: Kuolleita
« Vastaus #507 : la 12.05.2018, 23:34:42 »
Vasuritoimittaja, josta kukaan ei oikeasti ole kuullut, saa toisilta toimittajilta (=omalta viiteryhmältään) muistokirjoituksia. ???
No, sääli sinänsä jos nuorena kuolee, mutta en minä tuota tyyppiä tiennyt ennen tätä uutista.

"Vasemmistolainen hän ilmoitti olleensa 13-vuotiaasta lähtien."
Totta kai, koska ei oikeistolaisena olisi mediahommiin päässyt.

Jokseenkin tuntematon minullekin. Ehkä erikoisen nimen olen jossakin nähnyt, mutta en ole noteerannut.

Maankuulu voi olla monella eri alalla ja monien eri ihmisryhmien keskuudessa. Jopa minä olen tunnnettu tietyissä (harrastus)piireissä ympäri maata, vaikka olenkin pelkkä mitättömyys.

Taidealat ovat sen verran rajallisia, että jos ne eivät kiinnosta, ei niissä toimivia ihmisiäkään tiedä, elleivät ne nyt joka päivä hypi silmille jostakin iltapäivälehtien lööpeistä. Sama pätee melkein kaikkeen, urheiluun, politiikkaan ja niin edelleen.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16442
Vs: Kuolleita
« Vastaus #508 : la 12.05.2018, 23:52:29 »
Toimittaja, josta "kukaan ei ole koskaan kuullut" ::) on vuosikausia tehnyt kolumneja Ylelle, kirjoittanut Hesariin ties kuinka monta kertaa, kuten lähes jokaiseen merkittävään sanomalehteen Suomessa, julkaissut useita kirjoja, kuratoinut korkean tason taidenäyttelyitä, paljastanut näyttelyssä esitellyn väärennettyjä töitä (Wäinö Aaltosen museo, Aleksandr Rodtsenkon maalaukset), saanut valtion taiteilijaeläkkeen (jota ei muuten helposti myönnetä). JNE.
Wikipedia-kommentti. Oletko itse kuullut?
On vähän niitä sisäpiirin julkkiksia, mitä acii, vai mikä se räppäri nyt olikaan ja moni muu julkkiskuplan julkkis...? Jostain julkkiksista tehtiin useiden päivien ajan uutisia, vaikkei kukaan ymmärtänyt, miksi. Teri Niitti? Kuka?
« Viimeksi muokattu: la 12.05.2018, 23:56:12 kirjoittanut Toope »
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa urogallus

 • Konkari
 • Viestejä: 3164
Vs: Kuolleita
« Vastaus #509 : su 13.05.2018, 00:10:23 »
Jostain julkkiksista tehtiin useiden päivien ajan uutisia, vaikkei kukaan ymmärtänyt, miksi. Teri Niitti? Kuka?

No kato kun se myy. Se on sitä yksityissektorin tehokasta toimintaa, jolla yhteiskuntaa elätetään...

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3046
 • Väärinajattelija
Vs: Kuolleita
« Vastaus #510 : su 13.05.2018, 01:05:37 »
Vasuritoimittaja, josta kukaan ei oikeasti ole kuullut

Jokseenkin tuntematon minullekin. Ehkä erikoisen nimen olen jossakin nähnyt, mutta en ole noteerannut.

Maankuulu voi olla monella eri alalla ja monien eri ihmisryhmien keskuudessa. Jopa minä olen tunnnettu tietyissä (harrastus)piireissä ympäri maata, vaikka olenkin pelkkä mitättömyys.

Taidealat ovat sen verran rajallisia, että jos ne eivät kiinnosta, ei niissä toimivia ihmisiäkään tiedä, elleivät ne nyt joka päivä hypi silmille jostakin iltapäivälehtien lööpeistä. Sama pätee melkein kaikkeen, urheiluun, politiikkaan ja niin edelleen.

Mutta miksi hyökätä huutelemaan "josta kukaan ei ole kuullut", kun henkilö on esiintynyt jokseenkin kaikissa merkittävissä kotimaisissa medioissa toistuvasti vuosikymmenien aikana? Se on hieman eri asia kuin olla tunnettu jossakin harrastajien piireissä. En lähtisi huutelemaan, "ei kukaan tunne" vaikkapa Suomen jääkiekkojoukkueen valmentajan kuoltua. Jos ei itse tunne jotakin, niin se on eri asia kuin "kukaan ei ole kuullutkaan". Jos taide on niin marginaalinen kenttä, niin kaiketi sitten Jukka Kajava ja Seppo Heikinheimokin olivat hahmoja, "joista kukaan ei ollut kuullut".
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5041
Vs: Kuolleita
« Vastaus #511 : ma 14.05.2018, 02:11:52 »
Mutta miksi hyökätä huutelemaan "josta kukaan ei ole kuullut", kun henkilö on esiintynyt jokseenkin kaikissa merkittävissä kotimaisissa medioissa toistuvasti vuosikymmenien aikana?
Tämä "josta kukaan ei ole kuullut" tuli Toopella siitä että jutussa Kantokorpi sanottiin vasemmistolaiseksi. Toope vihaa vasemmistoa ja koittaa löytää ihmisiä vihansa kohteeksi. Totuudesta Toope ei perusta. Mikä tahansa kelpaa kunhan on aatteensa puolesta. Aivan kuin Taha. Siinä missä hibiscus on ollut vasemmistolainen linnunpelätti ja Taha islamistinen, Toope on oikeistolanen. Tarkentakoon itse ja kyllä hän tarkentaakin.
Hän on täällä tänään

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1838
Vs: Kuolleita
« Vastaus #512 : ma 14.05.2018, 05:15:29 »
Mutta miksi hyökätä huutelemaan "josta kukaan ei ole kuullut", kun henkilö on esiintynyt jokseenkin kaikissa merkittävissä kotimaisissa medioissa toistuvasti vuosikymmenien aikana?
Tämä "josta kukaan ei ole kuullut" tuli Toopella siitä että jutussa Kantokorpi sanottiin vasemmistolaiseksi. Toope vihaa vasemmistoa ja koittaa löytää ihmisiä vihansa kohteeksi. Totuudesta Toope ei perusta. Mikä tahansa kelpaa kunhan on aatteensa puolesta. Aivan kuin Taha. Siinä missä hibiscus on ollut vasemmistolainen linnunpelätti ja Taha islamistinen, Toope on oikeistolanen. Tarkentakoon itse ja kyllä hän tarkentaakin.

Toopen edustamassa uusoikeistolaisessa ajattelussa on monia pimeitä kohtia, lähtien nyt vaikka seuraavista:

- Amerikkalaisesta näkökulmasta suomalaiset ovat malliesimerkki sosialismista. Siis positiivisessa mielessä, kuinka sosialismi voi toimia. Tämä on Toopelle sokea piste ja itseinhon lähde.
- Hesari on se pääasiallinen syy miksi Kantokorpi on "never heard". HS on Toopelle vihervassarimedia, vaikka erkkolainen HS nimenomaan edustaa "amerikkaa". Sen malli on suoraan amerikkalaisen median malli. HS:n liberaali nuorsuomalaisuus muodostaa nimenomaan vaihtoehdon suomalaiselle sosialismille. Toopen pitäisi lukea sitä into pinkeänä, mutta taas kerran, sokea piste.
- Toope toistaa papukaijan lailla amerikkalaisen uusoikeiston hokemia, koska ammentaa juttunsa hommasta ja Sarastuksesta, tuntematta sen tarkemmin aatteensa alkuperää. Samaan aikaan hän kieltää itsensä uusoikeistolaisena. Taas sokea piste.

Kun näitä yhdistelee, on päivän selvää, miksi Toopen mielestä Kantokorpi on jotakin sellaista, jota ei ole.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3079
Vs: Kuolleita
« Vastaus #513 : ma 14.05.2018, 18:47:44 »
Olen kuullut Kantokorpea. Nimittäin radiosta. Oikein mukavia juttuja. Ja yllätysyllätys (siis Toopelle): hän ei tuputtanut poliittista aatetta jutuissaan.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16442
Vs: Kuolleita
« Vastaus #514 : ti 15.05.2018, 22:55:39 »
HS on nykyisin hyvin vasemmistovihreä arvoliberaali julkaisu, ei todellakaan enää sitä, mitä oli joskus oikeistoliberaalina kymmeniä vuosia sitten.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16442
Vs: Kuolleita
« Vastaus #515 : ti 15.05.2018, 22:57:14 »
Jostain julkkiksista tehtiin useiden päivien ajan uutisia, vaikkei kukaan ymmärtänyt, miksi. Teri Niitti? Kuka?

No kato kun se myy. Se on sitä yksityissektorin tehokasta toimintaa, jolla yhteiskuntaa elätetään...
Niin. Media ei myy asiaa. Se myy, mitä rahvas haluaa ostaa. Ei tuolla journalismin kanssa mitään tekemistä toki ole.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3046
 • Väärinajattelija
Vs: Kuolleita
« Vastaus #516 : ti 15.05.2018, 23:04:05 »
Kirjailija Tom Wolfe on kuollut.

Wolfen tunnetuimpia teoksia on romaani Turhuuksien rovio vuodelta 1987. Teoksen aiheena ovat New Yorkin 80-luvun jupit.

https://yle.fi/uutiset/3-10206770
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16442
Vs: Kuolleita
« Vastaus #517 : ti 15.05.2018, 23:24:12 »
Oli kai ihan merkittävä nykykirjailija, kuulemma?
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3046
 • Väärinajattelija
Vs: Kuolleita
« Vastaus #518 : su 20.05.2018, 13:14:58 »
Merkittävä suomalaissyntyinen journalisti ja kirjailija Yrsa Stenius on kuollut.

Stenius työskenteli pitkällä journalistin urallaan muun muassa Aftonbladetin politiikan päätoimittajana. Stenius työskenteli Ruotsin lehdistöasiamiehenä vuosina 2007–2011 ennen eläköitymistään. Hän kirjoitti yhdeksän kirjaa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005688182.html

Yksi huikeimmista Steniuksen kirjoista on Mannen i mitt liv (Elämäni mies), Albert Speerin elämäkerta.

Hänet tunnettiin myös koiraihmisenä, jonka sydäntä lähellä olivat erityisesti mäyräkoirat.

Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Valdemar Ala-Tuuhonen

 • Konkari
 • Viestejä: 15326
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Kuolleita
« Vastaus #519 : ke 23.05.2018, 16:09:35 »

Ja taas yksi kirjailija lisää: Philiph Roth, amerikkalaisen Rothin isovanhemmat olivat juutalaisia maahanmuuttajia Itä-Euroopasta ja hänestä tulee ainakin minulle aina ensimmäisenä mieleen tragikoominen "Portnoyn tauti."

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu