Myrskyn merkkejä ilmassa.
Kaikenlaista on menossa, samaan aikaan. Yleensä, kun kaikki alkaa mennä päin persettä, ainoa korjausliike mikä toteutuu on suuri sekasorto ja kauhea myllytys. Sen jälkeen on sitten taas mahdollisuus saada suurempi yksimielisyys, että tämmöinen järjettömyys ei voi jatkua. Asioita korjataan ja alkaa "ikuinen rauha".
Mielenkiintoinen artikkeli, mutta löytyy varmasti iso liuta muita asiantuntijoita, jotka ovat tietyistä väittämistään perustellusti eri mieltä. Kukaan tuskin kiistää sitä, etteikö tilanne olisi huolestuttava, mutta kannattaa katsoa, mikä Debeuf on miehiään. Hän kannattaa varauksetta globalisaatiota, kuten myös EU:n liittovaltiokehitystä. Nykyiselläänhän EU on valtioliitto, ei liittovaltio - onneksi! Hän on esim.
Spinelli Groupin jäsen.
Mikä demokratiaa murentaa? No, kun valtaa siirretään kansallisilta toimijoilta liikaa ylikansallisille instituutioille ja monikansallisille korporaatioille, niin öh... Eikös se murenna demokratiaa?
Ahaa, etteikö taloudella ole muka mitään tekemistä asioiden kanssa? Mielestäni sillä on hyvinkin paljon tekemistä näiden asioiden kanssa. Globalisaatio on ollut kiihdytetty prosessi, ja on hyvä, että siinä on pientä hengähdystaukoa. Tulee erottaa toisistaan globalisaatio, ja kansainvälistyminen. Kansainvälistyminen on yksittäisille valtioille omaehtoisempaa ja hallitumpaa, kuin globalisaatio. Sitä voidaan säännellä ja valvoa paremmin. Euroopan tasolla tavallisten natiivien kokemus monin paikoin lienee, että globalisaatiosta on nyt ollut heille enemmän haittaa, kuin hyötyä. Kun hän toisaalla väittää, että suoraa yhteyttä talouteen ei Brexitin tai Trumpin valinnan kanssa ole, niin on aivan oikeassa. Suoraa yhteyttä ei ole löydetty, mutta entäs ne epäsuorat? Brexitissä suurin yksittäinen tekijä oli maahanmuuttokysymys. Tavan britit ovat olleet kurkkuaan myöten täynnä vierasmaalaisia, joiden halpatyövoiman vuoksi maan omat kansalaiset köyhtyvät, keskiluokka kurjistuu ja kaikenlaiset sosiaaliset ongelmat kasvavat. Juu, ei ole mitään tekemistä talouden kanssa, ei sinne päinkään...
Meillä oli täällä Suomessa männä viikolla vierailemassa nobelisti Bengt Holmström. Hän puolestaan laskeutui kertomaan, miten hyvinvointivaltiota tulisi kehittää. Vitsi piilee siinä, että Bengt Holmström ei kannata koko hyvinvointivaltion konseptia! Yhtä hyvin voisimme päästää ketun kanatarhaan kertomaan kanoille, miten näiden tulisi kehittää ruokatottumuksiaan.
Artikkelissa on hyviä pointteja ja huoli on aito, mutta syistä voidaan olla perustellusti montaa mieltä. Itse en tässä raapaissut, kuin pintaa.