Kirjoittaja Aihe: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä  (Luettu 45626 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1506
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #560 : to 08.12.2016, 18:46:09 »
ROOSTER takertuu tekniikkaan, minä koetin kertoa että kun verkonhaltija antaa käyttöluvan se tarkoittaa että verkonhaltijan kanssa on sovittu.

Tekniikkaan täytyy takertua koska laitteisto pitää olla verkonhaltijan hyväksymä ennenkuin käyttölupaa ja sopimusta sähkön myynnistä verkkoon voi tehdä.

Koetin myös saada perille että se kaikki maksaa.
Koetin myös vihjata että sopimusjärjestelmä on kehitettävä, sähkömoottoripyörähän saattaa olla kytkettynä verkkoon missä päin maatamme tahansa ja kaikki latausasemat eivät ole samanlaisia. Paikassa A sähkö menee yhtiön P verkkoon ja paikassa B yhtiön R verkkoon. On luotava laskutusjärjestelmä, eri yhtiöt maksavat eri tavoin.
Kaikki toki on mahdollista mutta vie aikaa ja maksaa !!

Maksaa maksaa, kaikki maksaa, siksi pitää etsiä kokonaistaloudellisia ratkaisuja.

Standardit ja ohjeet ovat yleensä olemassa juuri siksi että yhteensopivuus olisi taattu ja laskutusjärjestelmät siksi, että rahansiirrot menisivät oikealla tavalla.

Usko pois, yhtenäiset ohjeet säännöt ja direktiivit ovat tulossa hyvin pian, kuten myös laskutusjärjestelmä.

Parhaillaan sähköverkkoon investoidaan voimakkaasti - 2020-luvun loppuun mennessä kokonaisuudessaan yli 8 miljardia euroa. Käytännössä jakeluverkot rakennetaan suurelta osin uudestaan. Samalla verkon rakenne muuttuu, kun ilmajohdoista siirrytään maakaapeleihin.

Muutos mahdollistaa myös uudet ratkaisut. Sähköverkkoja täydennetään tietoliikenneverkolla ja älykkäällä energiankäytön seurannalla. Tuloksena on älykäs sähköjärjestelmä, mikä vastaa tulevaisuuden haasteisiin.

Älykäs sähköjärjestelmä on edellytys EU:n energia- ja ilmastotavoitteiden toteutumiselle. Se tukee sähkömarkkinoiden integraatiota, kilpailukykyä ja toimitusvarmuutta, ja sen odotetaan lisäävän kansalaisten hyvinvointia ja luovan uusia työpaikkoja. Älykäs sähköjärjestelmä auttaa kansalaisia tehostamaan energiankäyttöään muun muassa kysyntäjoustoja hyödyntämällä. Pienimuotoisen, erityisesti kiinteistökohtaisen sähkön mikrotuotannon kasvu johtaa verkon käyttötapojen muuttumiseen. Se edellyttää sähköjärjestelmältä älykkyyttä.

Fiksun energiamittauksen ansiosta Suomen sähköjärjestelmä on jo älykäs. Muita esimerkkejä verkon älykkyydestä ovat automaattinen vianpaikannus ja -erotus sekä verkon käytön optimointi. Älykäs energiamittari ja kaksisuuntainen tiedonsiirto asiakasliittymän ja verkon välillä ovatkin keskeisiä asioita sähköverkon uudistamisessa.

Eikös se tuossa ole aika selvästi sanottu.


Koko vääntö sähkömoottoripyörien käytöstä sähköverkon kuormien tasaukseen on nippelipuuhaa. Mieluimmin puhuttaisiin asiasta molemmat jalat tukevasti maassa kuin ilmassa.

Nippeli ja nippeli - muutaman suuren voimalaitoksen tuottamasta energiasta siirrytään yhä hajasijoitetumpaan malliin jossa ei ylenkatsota sähkön mikrotuotantoakaan. Yhtä hyvin kuin auto, voi sähköä syöttää tarvittaessa verkkoon myös moottoripyörä, mopo tai vaikka polkupyörä.

Jatkossa mittarille kerrotaan aina kuka on liittynyt kuluttaja-tuottajaksi ja seuraavassa laskussa huomioidaan ostetut ja myydyt sähköt. Erotus maksetaan tai palautetaan. Ihan kuin kanta-asiakaskorttia vilauttaisi, ihan sama missä liikut.

Tavoitteena olevan 250000 sähköauton akkukapasiteetti voi olla jopa 25000MWh, jos siihen lasketaan päälle vaikka 10000 sähkömoottoripyörää, 30000 sähkömopoa ja 250000 sähköpolkupyörää saadaan lisäksi ehkä 200MWh+200MWh+125MWh eli kaikki yhteensä arviolta 25525MWh.

Tavallisen kolmen asukkaan kerrostaloasunnon keskimääräinen kulutus on noin 2,4MWh vuodessa.   http://www.vattenfall.fi/fi/keskimaarainen-sahkonkulutus.htm


Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 7722
 • Etevä ajattelija
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #561 : to 08.12.2016, 18:57:28 »

Usko pois, yhtenäiset ohjeet säännöt ja direktiivit ovat tulossa hyvin pian, kuten myös laskutusjärjestelmä.


Kuten tunnettua on, en ole uskovainen.

Verkkoyhtiöt investoivat miljarditolkulla sähköjohtojen viemiseksi maan alle. Verkkoyhtiö ei hyödy sähkökuorman tasauksesta sähkömoottoripyörien avulla, en ihan tältä istumalta hoksaa kuka maksaisi sellaisen vaatiman investoinnin. Käyttäjä?
Verkkoon syötetyn sähkön arvo jää reilusti alle sen hinnan jolla se on ostettu.
Valtakunnan tasolla verkon valvonnasta vastaa Fingrid, mutta se ei kyllä lähde sähkömoottoripyörien kanssa pelaamaan.

Poissa Vanha aatami

 • Konkari
 • Viestejä: 13344
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #562 : to 08.12.2016, 19:14:32 »

Mitä moottoripyöristä - tai jaloista....

Kiinalaisia tasapainoskoottereita, jotka kulkevat 15 - 20 km/h saa jo alle 200 € hintaan eli halvemmalla kuin polkupyörän. Eli kohta ei enää jalan-, rollaattorilla tai bussilla- tms. kulkijoita näekään.

TS.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1506
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #563 : la 10.12.2016, 10:09:26 »

Mitä moottoripyöristä - tai jaloista....

Kiinalaisia tasapainoskoottereita, jotka kulkevat 15 - 20 km/h saa jo alle 200 € hintaan eli halvemmalla kuin polkupyörän. Eli kohta ei enää jalan-, rollaattorilla tai bussilla- tms. kulkijoita näekään.

TS.

Varmaan tasapainoskootterit syövät polkupyörien osuutta melko vahvasti tulevaisuudessa. Ainoa huono puoli on, ettei morsianta saa istumaan tarakalle.

Toisaalta siinä on akku kuten sähköpolkupyörässäkin, joten nekin saa tekniikan yleistyessä liitettyä verkkoon,ihan kuten aurinkopaneelit.

Lainaus käyttäjältä: http://aurinkovirta.fi/kysymyksia/
K: Miten verkkoyhtiö suhtautuu aurinkosähköön?

V: Nykyään verkkoyhtiöt suhtautuvat yleensä aurinkosähköön positiivisesti, verkkoyhtiö antaa luvan aurinkosähköjärjestelmän kytkentään pyydettäessä. Prosessi on hyvin yksinkertainen. Valitset saksalaisen VDE-AR-N-4105 -standardin mukaisen verkkoinvertterin, kuten esim. SMA Sunny Tripower 5000TL. Täytät yhden A4-lomakkeen (“Mikrotuotannon yleistietolomake”) ja palautat lomakkeen verkkoyhtiölle. Saat luvan aurinkosähköjärjestelmän kytkemiselle verkkoon joko heti tai muutaman päivän sisällä. Lomakkeen voit täyttää joko itse tai aurinkosähköjärjestelmän suunnittelija tai toimittaja täyttää lomakkeen puolestasi.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1506
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #564 : la 10.12.2016, 10:24:36 »
Kaliforniassa kehitetään kaikkea kivaa.

Piilaakson alue Kaliforniassa Yhdysvalloissa on paitsi sähköautovalmistaja Teslan myös sähkömoottoripyörävalmistaja Zeron kotiseutua. Samalla alueella tarkemmin Brisbanessa etelään San Franciscosta toimii myös toinen sähkö-mp-valmistaja Alta Motors. Se haluaa tehdä nopeita ja tehokkaita sähkömoottoripyöriä, ja käyttää 3D-tulostusta nopeuttamaan tuotekehitysprosessia.

...

Alta Motors ottaa osaa "oikeisiin" motocross-kisoihin Redshiftinsä konsepteilla ja valmiilla pyörillä. Mikäli joku joskus epäili, että sähkömoottoripyörillä ei ole asiaa tositoimiin motocross-radalla, niin aiemmin tänä vuonna Josh Hill, entinen kilpa-ajaja päätyi Redshiftillä neljänneksi Red Bullin Straight Rhytm -kisassa.

Sähkömoottoripyörien kisakäytössä on tietysti myös se hyvä puoli, että niiden tuottama metelin määrä on marginaalinen polttomoottorisiin kisapyöriin verrattuna.
...

Altan filosofia sähkömoottoripyöräilyyn siirtymisestä on ihailtava: "Maailmassa on 300 miljoonaa moottoripyörää ja kevyttä ajoneuvoa. Jossain vaiheessa 20 vuoden sisällä ne kaikki muuntuvat sähköisiksi," toteaa yksi Altan perustajista, Marc Fenigsetin Gas2:n artikkelissa.Alta Electric Moto-X Takes Historic First National-level EV Win

...Alta scored its first national-level supercross win. A historic first for an electric motorcycle. (!)

That historic win for an electric bike had a bit of extra “Hollywood” to it from the start, too. The ride signaled the return of Josh Hill, who came out out of retirement to ride the Alta RedShift MX for the Red Bull-sponsored weekend.

Not bad for a bike starting at under $15K, right?
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1506
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #565 : ke 14.12.2016, 16:58:52 »
Ranska haistaa tulevaisuuden ja vastaa aktiivitoimenpiteillä - Ranska, edelläkävijä, Liberté, Égalité, Fraternité. Vapaus, veljeys, tasa-arvo, suuri vallankumous jälleen.

Jos vuosi 2016 on ennätyksellinen sähkömoottoripyörien myynnin kannalta, niin ensi vuodesta tulee vielä parempi. Tammikuusta lähtien Ranskan hallitus maksaa 25 % sähkömoottoripyörän hinnasta. Maksimissaan summa voi olla tuhat euroa.

Se tarkoittaa sitä, että mikä tahansa uusi Zero on sen 1000 € halvempi ja esimerkiksi 3000 euron sähköskootteri halpenee 750 euroa.

Pariisin kaupungilla on lisäksi oma tukiohjelmansa, joka koskee sähköpolkupyöriä sekä mopoja vastaavia sähköskoottereita. Se hyvittää 33 % niiden hinnasta, maksimissaan 400 €.

Lisäksi Pariisi on juuri aloittanut toisen väliaikaisen tukitoimenpiteen sähköisille kaksipyöräisille: jos siirryt ennen 31.5.2000 ostetusta bensiinikäyttöisestä moottoripyörästä tai skootterista sähköiseen, saat 25 % bonuksen, maksimissaan 1000 euroa. Tämä ohjelma on kuitenkin rajoitettu koskemaan vain tuhatta ensimmäistä.

Huom! Ei käyttömaksuja, vaan tukea. Saako kuinka helposti Ranskan passin? Tämmöiset uutiset asettavat Suomen politiikan suunnan erittäin kyseenalaiseksi.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1506
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #566 : pe 16.12.2016, 17:37:33 »
Italialainen (=jumalattoman hyvännäköinen muotoilu) sähkömoottoripyörä Armotia on kaksivetoinen eli molemmat pyörät vetävät. Enduromallilla pääsee varmasti hankaliinkin paikkoihin.

Etummainen moottori sijaitsee pyörän navassa, takimmaisen teho valjastuu takapyörän käyttöön perinteisesti ketjun ja rattaiden kautta. Vääntöä voidaan jakaa etu- ja takapyörän välille tarpeen mukaan.

Kyseessä on pikkupaja, joten olisiko jo pian aika herätä Suomessakin pienimuotoiseen sähkömoottoripyörien valmistukseen ja kokoonpanoon?

Yksi este taitaa olla hallitus joka kasaa täysin mielipuolisia esteitä hyvälle harrastukselle.

Lähes kaikki pahimmat skenariot toteutuvat hallituksen esityksessä moottoripyöräilyn kannalta, kuten arveltiinkin. Liikennekäytöstä poistaminen kesken verokauden ei esimerkiksi vaikuttaisi kannettavan veron määrään. Kyseessä on siis käytännössä omaisuusvero eikä ajoneuvovero.

Verratkaapa vaikka Ranskaan.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5352
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #567 : pe 16.12.2016, 18:16:23 »
Funchalissa ajelin sähköautolla
Funchal Madeira. Renault Twizy for rent 100% electric vehicle - Stock Image


Olenhan vastustanut saastunutta ilmaa jo pikkupojasta alkaen.

Kävimme kavereiden kanssa polttamassa pilliklubia

poikien kanssa niin kaukana, että savuhaitat jäivät mahdollisimman pieniksi omakotialueen lähitaloille.
« Viimeksi muokattu: pe 16.12.2016, 18:23:32 kirjoittanut Reinholdt JR »
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1506
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #568 : la 07.01.2017, 19:28:06 »
Se on kuulkaas niin, että tulevaisuudessa autot muuttuvat liikkuviksi olohuoneiksi joissa syödään, rentoudutaan ja lueskellaan (rohkeimmat voivat sekstatakin). Sen mahdollistaa sähkökäyttö ja robottiautomaatio.
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ces-messut-paljastavat-nain-autot-muuttuvat-oleskelutiloiksi/wbjwF5Xd

Individuaaliseen liikkumiseen elämyksiä saa kun vaihtaa moottoripyörään. Siinä on edelleenkin vapauden ja riippumattomuuden tunne, räjähtävä kiihtyvyys ja kaikki turvajärjestelmät irtikytkettynä myös kiihottava vaaran läsnäolo.

Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1506
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #569 : ke 11.01.2017, 10:33:07 »
Ranska:

Tuleeko Ranskasta sähkömoottoripyörien Norja? Valtio tukee hankintaa

Kaksipyöräisten sähkömoottoroitujen ajoneuvojen myynti on ottanut Ranskassa harppauksen eteenpäin, vaikka valtio alkaa kompensoida niitten hankintaa vasta ensi vuoden alusta. (tammikuussa 2017, ROOSTER huom.)

Britannia:

Brittihallitus muuttamassa käsityksiään sähkömoottoripyöristä - hankintatukea luvassa


Iso-Britanniassa valtio kompensoi jatkossa sähkömoottoripyörien ja -skoottereiden hankintaa.

Suomi:

Toukokuussa 2015 käydyissä hallitusneuvotteluissa perussuomalaiset vaativat, että hallitusohjelmaan kirjataan moottoripyörille ja veneille uusi vero. Alkusyksystä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kehui tiedotustilaisuudessa, että ”juppiskootterit” saadaan nyt verolle.

Tässä Soinin ja Suomen mallissa valtio tulee jäämään taloudellisesti tappiolle. Ranskassa ja Britanniassa osataan ilmeisesti hieman paremmin laskea eikä kateuskaan ole hallitseva ominaisuus.

Ehdotankin, että moottoripyörävero poistetaan ja aletaan antaa verohelpotuksia sähkömoottoripyöriin siirtyville.

Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8598
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #570 : ke 11.01.2017, 10:49:08 »
Näihin sähköhommeleihin liittyy muuten Jevonin paradoksi (Wikipedia): mitä energiatehokkaampia rakkineita keksimme, sitä enemmän energiaa kuitenkin käytämme.

Infran osalta tiedämme senkin, että uusien teiden rakentaminen lisää yleisellä tasolla liikenneöintiä, ei vähennä sitä. Siis, että kun rakennetaan vaikkapa kaupunkien ohitusväyliä, liikenne niin kaupungissa kuin uusilla väylilläkin vain kasvaa.

Pilvipalvelut syövät tolkuttomasti sähköenergiaa; mikäli Yhdysvalloissa kiellettäisiin esim. kaikki pelikonsolit, sen jälkeen voisi sulkea samalla pari ydinvoimalaa.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1506
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #571 : ke 11.01.2017, 10:51:43 »
Pilvipalvelut syövät tolkuttomasti sähköenergiaa; mikäli Yhdysvalloissa kiellettäisiin esim. kaikki pelikonsolit, sen jälkeen voisi sulkea samalla pari ydinvoimalaa.

Jos kaikki pelikonsolit kiellettäisiin voitaisiin nähdä melko väkivaltainen pelinörttien kapina.

Yleinen mielipide on aina väärässä

socrates

 • Vieras
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #572 : ke 11.01.2017, 11:21:03 »
Pilvipalvelut syövät tolkuttomasti sähköenergiaa; mikäli Yhdysvalloissa kiellettäisiin esim. kaikki pelikonsolit, sen jälkeen voisi sulkea samalla pari ydinvoimalaa.

Jos kaikki pelikonsolit kiellettäisiin voitaisiin nähdä melko väkivaltainen pelinörttien kapina.

Kun pelikonsolimies ehdottaa pelikonsolien kieltämistä, jotain on pahasti vialla.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8598
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #573 : ke 11.01.2017, 11:30:57 »
Jos kaikki pelikonsolit kiellettäisiin voitaisiin nähdä melko väkivaltainen pelinörttien kapina.
Ei ne huonokuntoiset, ruutujen ääressä lihaksensa ja näkönsä surkistuttaneet tehorilliset nyt mitään kovin merkittävää vahinkoa aikaiseksi saisi - varsinkin, jos pitäisi oikein tuonne ulkoilmaan lähteä riehumaan. :)
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8598
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #574 : ke 11.01.2017, 11:35:30 »
Kun pelikonsolimies ehdottaa pelikonsolien kieltämistä, jotain on pahasti vialla.
Hei pahvi, en minä sitä missään ehdottanut vaan totesin niiden vain vievän paljon energiaa. Mikä vittu siinä on, että kaltaisesi oman elämänsä sporttivartit tarvitsevat kaikessa vähänkään älyä vaativassa niin paljon värikyniä avuksi? :)
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1506
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #575 : ke 11.01.2017, 11:36:21 »
Jos kaikki pelikonsolit kiellettäisiin voitaisiin nähdä melko väkivaltainen pelinörttien kapina.
Ei ne huonokuntoiset, ruutujen ääressä lihaksensa ja näkönsä surkistuttaneet tehorilliset nyt mitään kovin merkittävää vahinkoa aikaiseksi saisi - varsinkin, jos pitäisi oikein tuonne ulkoilmaan lähteä riehumaan. :)

Ei välttämättä tarvitse edes poistua ruutunsa äärestä aikaansaadakseen merkittävää tuhoa:

Teinihakkerin tarina: Näin 17-vuotias Tomi pani Osuuspankin polvilleen, kiristi ja uhkaili, törsäsi luksukseen ja rehenteli rikoksilla
Uudenvuodenaattona 2014 Osuuspankin verkkopankki kaatui, eivätkä maksukortit toimineet kunnolla. Ongelmat jatkuivat päivien ajan. Se johtui nuoresta hakkerista, joka istui lappeenrantalaisessa asunnossa ja pommitti pankin sivustoa tuhansien tietokoneiden voimalla.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1506
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #576 : ke 11.01.2017, 11:38:27 »
Kun "Tomien" kaltaisten energia suunnataan oikeisiin kohteisiin saadaan tämmöisiä toimeksi:

https://www.youtube.com/watch?v=Okf283Ct-NY

Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 8598
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #577 : ke 11.01.2017, 11:41:06 »
^
Aivan, silläpä ei kannattaisikaan rakentaa maailmaa täysin riippuvaiseksi tietokoneista, kun joku epästabiili, noobtubea kiljuva nörttikakara voi halutessaan ryssiä koko roskan.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 1506
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #578 : pe 20.01.2017, 11:58:03 »
Autoliiton Pasi Nieminen suunnitellusta moottoripyöräverosta:

Hallitusohjelman tavoitteena on siirtää ajoneuvon hankinnan verotusta käytön verotukseen. Vuosittaisessa moottoripyöräverossa ollaan toimimassa kuitenkin täysin päinvastoin.
...
Yleensä kun verotuksen piiriin tuodaan uusi osa-alue, niin jatkossa seuraavat hallitukset laajentavat veropohjaa ja nostavat verotasoja verotuottojen lisäämiseksi. Todennäköisesti tämänkin veron kohdalla tapahtuu näin ja nyt verolta välttyneet ajoneuvoryhmät ovat jatkossa veron piirissä, kun virheellisiin olettamuksiin perustuvaa verokertymää ei saavuteta.
...
Mitään veroa ei pidä säätää vain siitä syystä, että enemmistö haluaa sen, koska eivät joudu itse sen piiriin.
...
Ajoneuvoverolakiin ollaan säätämässä uutta 57 §:n 2 momenttia, jolla säädetään poliisin tehtävänä olevasta verotuksen valvonnasta. Poliisin liikennevalvonta on vähentynyt ja sen resurssi on keskittynyt automaattiseen liikennevalvontaan. Uusien tehtävien antaminen poliisille vähentää entisestään rikosten valvontaan ja liikenneturvallisuuden varmistamiseen osoitettuja resursseja.
...
Verot, joista valtaosa kuluu järjestelmän luomiseen ja pyörittämiseen ja jotka vahingoittavat työtä ja toimeliaisuutta tulisi jättää säätämättä.

Poliiseistakin ollaan tekemässä ajoneuvoverotarkastajia.


Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 2633
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #579 : la 21.01.2017, 21:53:45 »
Liikenne- ja viestintäministeriön suunnitelmat ja ketjun otsikko yhdistäen: "ajoneuvoverotuksenkin tulevaisuus on sähkössä".

Polttoaineverotus on tulossa tiensä päähän sähköajoneuvojen yleistymisen myötä. Niinpä vaihtoehtoisten rahankeräyskeinojen etsintä on luonnollista. Valitettavasti murroksen myötä yritetään samalla viedä rahat aivan vääriin taskuihin.