Kirjoittaja Aihe: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä  (Luettu 58288 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ROOSTER

  • Konkari
  • Viestejä: 2266
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #740 : ke 07.11.2018, 22:59:35 »
Harley-Davidsonin LiveWire on tulossa ensi vuonna tuotantoon ja myyntiin. Nelisen vuotta ovat hioneet ilmeisesti lähinnä äänimaailmaa ja akunkestoa sopivaksi.

Tässä on heille kohtalonkysymys, miten siirtää kannatus nykyaikaan, nykyinen ostajakunta on ikääntynyt vakavasti ja nuorisoa kiinnostaa aivan eri asiat kuin ennen. Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin kiihtyvä ja näyttävä peli jolla pystyy saamaan uusia nuoria asiakkaita. Onnea matkaan.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=wU1Hv8uuDY4
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa ROOSTER

  • Konkari
  • Viestejä: 2266
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #741 : su 11.11.2018, 11:54:35 »
Britit ovat esitelleet sähkömoottoripyörän jonka suunnittelun lähtökohdat ovat olleet:

Paras toteutus ilman kompromissejä

– Halusimme suunnitella tulevaisuuden sähkömoottoripyörän tai ajatella sen siten kuin polttomoottorisia moottoripyöriä ei olisi koskaan ollutkaan olemassa, vaan että rakentaisimme vain parhaan mahdollisen toteutuksen ilman kompromissejä, Mark Truman totesi tiedotustilaisuudessa.

Pääsuunnittelija on, Jaguar Land Roverin Whitespacen, eli villien ideoiden osaston, entisen johtajan Mark Truman. Lopputulos onkin aika ainutlaatuinen.

Mittaristo heijastetaan kypärän visiiriin, ajopuku ilmoittaa muuttuvista ajotilanteista värinävasteella. Monokokkihiilikuiturunko, keinuhaarukka edessä ja takana. Paino akkuineen 220kg, kaupunkimatkaa tekee akulla 320km (NEDC normilla 650km!) , 436 km (EU Reg. 134/2014, annex VII). Kiihtyvyys 0-100km/h 3,1 sekuntia.

Lainaus
Asussa on kolme eri valintaa. Urban mode keskittyy turvallisuuteen, ja varoittaa kuljettajaa uhista, kuten ajoneuvoista sokeassa pisteessä kohteliaalla taputuksella olkapäähän. Sports-valinta puolestaan antaa palautetta pyörän asennosta ja parametreistä keräämällä G-voimista dataa Arc Vectorin sensoreista ja antaen palautetta, joka kertoo, miten lähellä pyörän ääriominaisuuksia kuljettaja oli. Esimerkiksi mitä kovempaa jarrutat, sitä isomman palautteen saat.

Kypärä kuuluu hintaan, mutta ajoasu taitaa olla erikseen. Hinta on 100 000 euroa. Varaa omasi nopeasti sillä ensimmäinen tuotantosarja on vain 399kpl.

Vihdoinkin moottoripyörärintamalla jotain uutta mutta samalla jännittävää. Ei pelkästään hiukan isompia mäntiä, jyrkempiä nokkia tai isompia venttiileitä.

Yleinen mielipide on aina väärässä