Kirjoittaja Aihe: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä  (Luettu 62490 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #740 : ke 07.11.2018, 22:59:35 »
Harley-Davidsonin LiveWire on tulossa ensi vuonna tuotantoon ja myyntiin. Nelisen vuotta ovat hioneet ilmeisesti lähinnä äänimaailmaa ja akunkestoa sopivaksi.

Tässä on heille kohtalonkysymys, miten siirtää kannatus nykyaikaan, nykyinen ostajakunta on ikääntynyt vakavasti ja nuorisoa kiinnostaa aivan eri asiat kuin ennen. Ilmeisesti kyseessä on kuitenkin kiihtyvä ja näyttävä peli jolla pystyy saamaan uusia nuoria asiakkaita. Onnea matkaan.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=wU1Hv8uuDY4
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #741 : su 11.11.2018, 11:54:35 »
Britit ovat esitelleet sähkömoottoripyörän jonka suunnittelun lähtökohdat ovat olleet:

Paras toteutus ilman kompromissejä

– Halusimme suunnitella tulevaisuuden sähkömoottoripyörän tai ajatella sen siten kuin polttomoottorisia moottoripyöriä ei olisi koskaan ollutkaan olemassa, vaan että rakentaisimme vain parhaan mahdollisen toteutuksen ilman kompromissejä, Mark Truman totesi tiedotustilaisuudessa.

Pääsuunnittelija on, Jaguar Land Roverin Whitespacen, eli villien ideoiden osaston, entisen johtajan Mark Truman. Lopputulos onkin aika ainutlaatuinen.

Mittaristo heijastetaan kypärän visiiriin, ajopuku ilmoittaa muuttuvista ajotilanteista värinävasteella. Monokokkihiilikuiturunko, keinuhaarukka edessä ja takana. Paino akkuineen 220kg, kaupunkimatkaa tekee akulla 320km (NEDC normilla 650km!) , 436 km (EU Reg. 134/2014, annex VII). Kiihtyvyys 0-100km/h 3,1 sekuntia.

Lainaus
Asussa on kolme eri valintaa. Urban mode keskittyy turvallisuuteen, ja varoittaa kuljettajaa uhista, kuten ajoneuvoista sokeassa pisteessä kohteliaalla taputuksella olkapäähän. Sports-valinta puolestaan antaa palautetta pyörän asennosta ja parametreistä keräämällä G-voimista dataa Arc Vectorin sensoreista ja antaen palautetta, joka kertoo, miten lähellä pyörän ääriominaisuuksia kuljettaja oli. Esimerkiksi mitä kovempaa jarrutat, sitä isomman palautteen saat.

Kypärä kuuluu hintaan, mutta ajoasu taitaa olla erikseen. Hinta on 100 000 euroa. Varaa omasi nopeasti sillä ensimmäinen tuotantosarja on vain 399kpl.

Vihdoinkin moottoripyörärintamalla jotain uutta mutta samalla jännittävää. Ei pelkästään hiukan isompia mäntiä, jyrkempiä nokkia tai isompia venttiileitä.

Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #742 : la 08.12.2018, 15:53:55 »
Breaking News ! Breaking News ! Breaking News ! Breaking News !

Nyt se kauan odottamani asia on tapahtunut! Kotimainen sähkömoottoripyörä on tilattavissa !

Kotimainen sähköprätkä tuli ennakkotilattavaksi – valmistus alkaa vuoden lopulla

Pyörän varausmaksu on 2 000 euroa ja pyörän lopullinen hinta rekisteröitynä Suomeen on noin 24 990 euroa.

"Mikäli valmistuskustannukset alittavat merkittävästi arvioidun, pyörän hintaa lasketaan. Se oli minun vaatimukseni", Saukkio kertoo.

Voi tätä onnen ja ilon päivää.

Tässä yhteydessä on annettava erityiskiitokset niille joille se kuuluu myös, sillä ilman MMAF:n lakimies Teemu Lindforsia ja hänen uupumatonta työtään omavalmistepyörien rekisteröinnin helpottamiseksi tämäkin läpimurto olisi voinut jäädä toteutumatta.

Monet moottoripyörien rakentelijat saavat kiittää lakimies Teemu Lindforsia siitä, että moottoripyörien rakentelun normeja on saatu purettua.

Lindfors on työskennellyt yli kymmenen vuotta Suomen motoristien kattojärjestö SMOTOn ja rakennettujen moottoripyörien yhdistys MMAFin apuna.

Molemmat yhdistykset ovat tehneet työtä harrastemoottoripyörien eteen.

– Laskimme vuonna 2010 kaverini Ahosen Santun kanssa SMOTOn ja MMAFin hyväksi tehtyä työtä. 15 euron tuntipalkalla laskutettavaa olisi kertynyt puoli miljoonaa euroa, Lindfors kertoo.

Kuusi vuotta sitten voimaan tuli ”kopterilaki”, joka mahdollistaa vapaamman moottoripyörän rakentelun. Asetus siirsi vastuuta enemmän rakentajalle, kun aiemmin se oli katsastajalla.

Tämän vuoden alusta tuli voimaan asetus, joka mahdollistaa omavalmisteiset moottoripyörät. Vuodessa näitä on mahdollista rekisteröidä 150 kappaletta Trafin myöntämille runkonumeroille.

Nyt sitten reippaasti tekemään ennakkovarauksia pyörästä. Onhan se aika mahtavaa kertoa lapsenlapsille, että ukki oli kahdeksan ensimmäisen joukossa ostamassa suomalaisvalmisteista sähköprätkää. Siitä on tuleva arvokas keräilyharvinaisuus, aivan kuin nykyään on esim. Vincentin ja Brough Superiorin mallit.

Teemu Saukkio ei olisi tosi suomalaisyrittäjä jollei pyörässä olisi jotain hienoa omaa keksintöä mukana:

Lainaus
E2 on alumiinirunkoinen moottoripyörä, jonka erikoisuus on takavanteen kehään integroitu moottori. Moottori toimii myös osana takapyörän laakerointia, joten takavanteessa ei ole perinteistä napaa ollenkaan.

"Saimme torstaina jätettyä patenttihakemuksen, joten voimme kertoa tästä nyt julkisesti", pyörän suunnittelija Teemu Saukkio kertoo.

...

"Moottorin tehoa jouduttiin skaalaamaan alaspäin, koska ensimmäisen version vääntömomentiksi tuli 960 Nm. Liikkeelle lähtö sutimatta olisi ollut sula mahdottomuus."Suomalaisen sähkömoottoripyörän kehitys etenee kuin juna!

Suomalainen sähkömoottoripyörä aiotaan tuoda sarjatuotantoon – Toimintasäde 200–300 kilometriä
...

Ällistyttävästi hinta näyttäisi myös olevan kilpailukykyinen, kuten toimintamatkakin.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #743 : la 08.12.2018, 20:25:37 »
Motööripyörien tulevaisuus voi olla sekä sähköinen että 3D.

Berliiniläinen yritys halusi esitellä mitä kaikkea 3d-tulostimella voi tehdä. Yritys kehittikin tätä varten maailman ensimmäisen 3d-tulostetun ajettavan sähkömoottoripyörän prototyypin.
...
Bayer korostaa että 3d-tulostus vähentää tuntuvasti valmistajan riippuvuutta alihankkijoista. Tuotteiden suunnittelu nopeutuu ja kustannukset laskevat. Näin lopputuotteenkin hinta laskee

Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #744 : pe 14.12.2018, 18:08:29 »

Anne Bernerin työryhmän raportista kriittisesti.....

Ministeriön laskelma Suomen siirtymisestä sähköautoihin on niin huimaava, että se syö koko raportin uskottavuutta
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005932832.html

"Liikenne- ja viestintäministeriö esitti alkuviikosta bensiini- ja dieselkäyttöisten henkilöautojen myynnin kieltämistä viimeistään vuodesta 2035 eteenpäin osana ilmastonmuutoksen vastaista kamppailua. Vastaavaa on esitetty myös muualla maailmassa. Yhteistä näille on, että missään näitä kieltoja ei ole otettu käyttöön.

Moni on ymmällään, miten ihmiskunnan suurimpiin keksintöihin luettavasta, ihmisen vapaan liikkumisen mahdollistaneesta polttomoottorista on tullut muutamassa vuodessa kiellettävä laite. Eihän polttomoottori tuota kasvihuonepäästöjä, vaan päästöt ovat peräisin polttoaineesta. Eli toisin ilmaisten: jos bensiini- tai dieselauto käy uusiutuvasti tuotetulla polttoaineella, kuten vaikka biokaasulla, ei se tuota grammaakaan kasvihuoneilmiötä voimistavaa hiilidioksidia. Ilmastomuutoksen kannalta harmiton auton moottori voi olla bensiini tai diesel, siis polttomoottori.

Tämä on syytä selventää, sillä ministeriön esittämä polttomoottorin kieltäminen henkilöautoissa tarkoittaisi käytännössä kieltoa myös sataprosenttisesti biopolttoaineella liikkuville autoille.
,.......


Iso kysymys on, miten ihmisten tasavertainen kohtelu toteutetaan, kun ihmisten liikkumista halutaan liikennesuoritteen vähentämisen nimissä suitsia. Ministeriön raportissa kannustetaan jalan, polkupyörällä tai joukkoliikenteellä tapahtuvaan liikkumiseen. Kaupungissa ne voivat toimia, mutta Suomen harvaan asutuilla alueilla mikään näistä ei voi korvata merkittävässä määrin henkilöautoa. Haja-asutusalueella eläville liikenne- ja viestintäministeriön neuvo kävelyn ja pyöräilyn lisäämisestä on kuin huono vitsi."


Ehkä työryhmä tarkoitti sähköpyöriä.....


VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #745 : la 15.12.2018, 10:16:44 »
Harvoin näkee laskelmia sähköautojen todellisista päästöistä ja hiilijalanjäljestä.
Lukaiskaapaa https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/autot/sahkoauto-voi-olla-iso-saastuttaja-tarkeinta-on-katsoa-koko-energiapalettia-ja-elinkaarta-6752745

Suomessa ajavan sähköauton elinkauden hiilijalanjälki on suurempi kuin 4 l/100 km kuluttavan diesel-auton.

EU-keskiarvolla laskien 100 km ajo dieselillä 6 l/100 km päästää CO2 yhtä paljon kuin sähköauto.

Laskelman parametreja voi arvostella mutta se kertoo, ettei sähköauto mikään suuri pelastus ilmaston lämpenemiselle ole.


Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #746 : la 15.12.2018, 10:26:03 »
Moottoripyöristä autoihin....

Viranomaisten unelma on 1 000 000 sähköautoa Suomessa v. 2050.
Keskimääräisellä ajolla ja kulutuksella tämä merkitsee 2,5 TWh/vuosi.
Tuohon vuoteen mennessä OL3 ja Hanhikivi toivottavasti ovat käynnissä, Loviisa ja OL1 ja OL2 ilmeisesti ovat käytöstä poistetut. Kivihillilaitokset on romutettu.
Bensiiniä ja dieseliä ei saa, hybridiautot eivät toimi.


Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #747 : la 15.12.2018, 12:21:48 »
Harvoin näkee laskelmia sähköautojen todellisista päästöistä ja hiilijalanjäljestä.
Lukaiskaapaa https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/autot/sahkoauto-voi-olla-iso-saastuttaja-tarkeinta-on-katsoa-koko-energiapalettia-ja-elinkaarta-6752745

Suomessa ajavan sähköauton elinkauden hiilijalanjälki on suurempi kuin 4 l/100 km kuluttavan diesel-auton.

EU-keskiarvolla laskien 100 km ajo dieselillä 6 l/100 km päästää CO2 yhtä paljon kuin sähköauto.


Kukapa city-punavihreiltä mitään järkevää on odottanutkaan....  Minun kolmilitrainen turbo ei kuluta lähellekään 6 litraa eli minun ajeluni ovat aina ympäristöteko.

Punavihreät ovat pitkin syksyä todistaneet, että tehokkain tapa pienentää omaa hiilijalanjälkeä on valita auton, bussin tai junan sijaan - taksi.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #748 : ti 18.12.2018, 10:33:58 »
Lämpöpumppujen suosio kasvaa, niitä asennetaan kasvavia määriä.
Miten tämä liittyy sähkömoottoripyöriin?

Sähkö: mielestäni energiaa pitäisi katsoa kokonaisuutena, ottaa huomioon niin kulutus kuin tuotantokin. Entä jos pakkasyönä pitäisi valita annetaanko lataussähköä 1 000 000 autoille (älykäs sähköverkko osaa sen) vai annetaanko lämpöpumpulle sähköä?
Tämä valinta saatetaan joutua tekemään jo taloyhtiön verkon takia.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #749 : ti 18.12.2018, 10:40:31 »
Sähkö: mielestäni energiaa pitäisi katsoa kokonaisuutena, ottaa huomioon niin kulutus kuin tuotantokin.

Tämähän on vallan loistava idea! Pitääkin heti kertoa sähkömarkkinoiden toiminnasta vastaaville, he ovat tuskin ikinä tulleet edes ajatelleeksi tuota! [/ironia]

Tosissaan kyllähän tilanne on niin, että sangen monet eivät ajattele kokonaisuutta vaan yksioikoisesti vastustavat aurinko- ja tuulivoimaa sekä liikenteen sähköistämistä, useimmiten juuri samat henkilöt. Siinä on kokonaisuuden hahmotus kerta kaikkiaan hukassa.

Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Moottoripyörienkin tulevaisuus on sähkössä
« Vastaus #750 : to 20.12.2018, 15:42:40 »

Sähköauton lataamista aletaan verottaa 1.1.2019 alkaen – IS:n laskelma osoittaa summan varsin kovaksi
Jos allasi on täyssähköauto tai niin sanottu plug-in- eli töpselihybridi ja lataat autoasi työnantajan tarjoamalla sähköllä, verotetaan sinua ensi vuoden alusta alkaen lähtökohtaisesti tasasummalla eli 30 eurolla kuukaudessa.
https://www.is.fi/autot/art-2000005941684.html

Kyllä sähkömoottoripyörienkin sähkölle hinta tulee.