Kirjoittaja Aihe: Kehittyvä elämänviisauteni  (Luettu 35464 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #200 : ti 20.03.2018, 11:44:36 »

Tyytymättömyyttä vallitsee siihen, että kansainvälisen talouskasvun hedelmät ja enemmänkin on suunnattu yrityksille. Sosioekonomiselta asemaltaan yrittäjiä on Suomen aikuisväestöstä vain 10% ja heistäkin puolet eläkeläisiä. Menossa on maakuntauudistus keskustan poliittisen päätäntävallan kasvattamiseksi ja soteuudistuksen nimellä kulkeva sosiaali- ja terveystoiminnan yksityistäminen muutamalle ulkolaiselle yritykselle voitontavoitteluun mahdollisimman laajassa mitassa kokoomuksen ollessa apupoikineen kyvytön ohjaamaan yhteiskunnan julkista toimintaa.

Hullunkurinen tilanne tuli perussuomalaisissa kun halla-aholaiset kappaasivat puolueen ja suurin osa perussuomalaisten kansanedustajista laidan yli heitettyinä perusti uuden eduskuntaryhmän ja puolueen, mutta ei saanut mukaansa äänestäjiä, jotka menivät takaisin demareille.

Isompaa elämänviisattua tähän päivänpolitiikkaan ei kätkeydy. Tyhmyyttä enemmänkin on nähtävissä.

Sote-soppa voi kaataa hallituksen, mutta toisaalta eduskuntavaaleihin ei ole muutenkaan enää kauhian pitkä aika, joten ehkä sinnittelevät.
Juhalla ei ainakaan liene kanttia mennä sille tielle, senjäkeen hän ei olisi pääpuijari.

Saattaisi olla orpon voitto, joten ehkä hänen kannattaisikin ajaa asiat siihen kuosiin. Tosin silloin voisi uuden hallituksen muodostamisen kanssa olla ongelmia ja siksi ilmeisesti hänell'kään ei ole siihen isoja hinkuja.

Elämänviisaudesta ei tosiaan ole kysymys, vaan raadollisesta oman edun, (lue puolueen edun) ajamisesta, nehän ovat käytännössä sama asia.

Soinin kumppaneiden oma etu ja persujen etu joutuivat ristiriitaan ja sen vuoksi he lähtivät lyhytnäköisesti omalle tielleen toivoen saavansa (tyhmimmät persut) mukaansa.

Aliarvioivat kovasti asiaa.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #201 : ti 20.03.2018, 13:16:31 »

SOTE-soppa kaataa hallituksen korkeintaan liian monen kansanedustajan asettuessa sitä vastan. 2015 eduskuntavaaleissa kannatukset olivat suurimmille puolueille Keskusta 21,1 % (49 paikkaa), Kokoomus 18,2 % (37), Perussuomalaiset 17,7 % (38), SDP 16,5 % (34), Vihreät 8,5 % (15), Vasemmistoliitto 7,1 % (12), Siis Kesk+Kok+Ps 57 %. Nyt helmikuun gallupissa Keskusta 17,0 %, Kokoomus 20.0 %, Perussuomalaiset + Siniset 8,5 + 1,6 %, SDP 21,0 %, Vihreät 14,5 %, Vasemmistoliitto 8,9 %. Siis Kesk+Kok+Ps + Sin vain 47,1 ei riitä enemmistöön. Uuden eduskunnan hallituksessa ei ole mukana minkään värisiä persuja vaan todennäköisimmin demarit kun se on suosituin tai toiseksi suosituin puolue; ja varmaan Kokoomus ja Keskusta. Totta, että myös kokoomus hyötyisi edustajapaikoissa ennenaikaisista vaaleista, muttei puoliakaan siitä minkä keskusta on häviämässä.

Minä kyllä arvelen, että Keskustalla ja Kokoomuksella on vahvasti näppinsä siinä pelissä että Soinilaiset pidetään hallituksessa apupoikina ja siinäkin, että syntyi Uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmä ja Sinisen tulevaisuuden puolue, jolla on tässä eduskunnassa enemmän kansanedustajia kuin Perussuomalaisilla.
« Viimeksi muokattu: ke 21.03.2018, 00:05:26 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #202 : ma 26.03.2018, 13:39:48 »

Sote-soppa voi kaataa hallituksen, mutta toisaalta eduskuntavaaleihin ei ole muutenkaan enää kauhian pitkä aika, joten ehkä sinnittelevät.


Kaksikymmentä vuotta sitten todettiin, että kuntien terveysmenot kasvavat sitä vauhtia, että uudistus on pakko tehdä, koska monista kunnista loppuvat terveydenhuoltorahat ja palvelut.....

Kaksikymmentä vuotta sopaa on keitetty ja esitetty kaikki mahdolliset mallit, joita joku on keksinyt. Kaikki mallit ovat perustuslainvastaisia tai poliittisesti täysin mahdottomia.....

Ehkä myös seuraavat 20 vuotta Suomi jatkaa Euroopan ainoana maana, jossa asukkaiden terveyspalveluista vastaa jokainen kunta itse. Ehkä maanpuolustuskin kannattaisi siirtää suoraan kuntien vastuulle....

PS.
Vasemmiston esitys suolan reilusta lisäämisetä tuimaan soppaan on jakanut kansaa......

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #203 : ma 13.08.2018, 10:09:26 »

Tulevaisuuden ennusteluun ei paljoa tarvita,
ja tuntuu luonnistuvan vähän kaikilta,
mutta kuka on se,
joka ennustaa nykyhetkeä,
osuvsti?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #204 : ti 14.08.2018, 15:32:13 »

Vapaata tahto tarkoittaa,
että voisi tehdä valintaa hyvän ja toimivan välillä,
ja välttää päinvastaista,
oli toimijana vasemman jalan varvas,
tai oikea käsi,
mutta vielä parempi on ajatella,
että siinä kun jotain tapahtuu automaattisesti,
niin voi ajatella,
että kun se automaatio,
niin miksi juuri se hankala,
kun voi ottaa vastaan toimivamman,
eli kun on joskus liittynyt,
niin miksi sen antaa sulkea,
eli jättäisi olemasta liittymisen ketjua jatkossa,
kun kerran liittyminen taitaa olla se juttu.

Vapaata tahtoa on, mutta nähtävästi vain menneeseen nähden, kun siihen liittyy kokemusta ja vähän kaikkea, hallinnan avaimistoa. Jos on vapaata tahtoa uutta kohtaan, niin kielellisesti tällainen ilmaisu voi olla harhaanjohtavaa, koska jos on uutta, ei sen paikkaa vanhassa voi oikeasti ennustaa, ellei uutta ota vastaan vanhan pohjalta, jolloin sille löytyy kyllä paikka, muttei muuten kuin vanhan vankistajana.

Näin vapaa tahto uuden tilateessa, uusivaikutteisena on aina jotain heittäytymätyyppistä, vanhan saattamista rikkoutumisuhan alle, jolloin jotain on arveltava kyseenalaistavasti, nykykertymään liittyen. Vapaa tahto vaalii saatua, saavutettua, ja kun tahtoa on, ei ole kuin sitä vaalittua.

Onko tämä huuhaata?

Omiminen, omistaminen on vaalimista viimeisen päälle. Näin se Eurooppalainen "aikaansa edelleolevan" (=ikiaikaisuudenmukainen?) puhe on ymmärrettävää, kun meni kertomaan, että omistus on varkaus. On sen kiinnittämistä, mikä on elämää ja liikkeenalaista. Raamatussa puhutaan vakan alle kätkemisestä, vaikka talous sijoituksineen ei suoraan merkitse hyvää tai huonompaa.

Vapaus on viimein vaikeaa, kun kaiken tulisi voida romuttua, eikä tässä tarkoiteta romuttamisella tyhjänpäiväistä sekamelskaa, vaan ehkä huolella kasattua, jolloin romuttaminen ei tosiaan ole nollatoiminto. Usein kokemuksena tiedetään, että kasaamiset voivat olla hyviä, mutta vain sen takia, että ne kasat voi jälkikäteen kaataa. Tämä on tietysti arvelu, jota on vaikea väittää tolkulliseksi.

Erään poliitikon iskulause oli joskus, että verotus on varkaus. Ehkä näki asian oikein. Miten laajasti näki tällaista, on ongelma. Tosi juttu joka tapauksessa, vaikkei ajatukseen lähdetty mukaan. Tai  totta oli mukana sen verran, että olisi sitä voinut ehkä seurailla, ellei parempaa langanpäätä.
« Viimeksi muokattu: ti 14.08.2018, 15:35:32 kirjoittanut Juha »

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #205 : ti 14.08.2018, 15:43:29 »

Omistaminen ja siihen tarraaminen, ja konservatiivinen lähestymistapa on etenemistä puutumisen kautta, eli jotain tehdään pakosti, koska alkaa hiertää. Vanha on ollut hyvä, mutta kokemus alkaa ohjata pikkuhiljaa muuhun.

Mikä on puutumislähestymistavalle vastakkaista, ehkä yhtä hullua, mutta toisella tapaa? Mikä taas on ehkä parempaa?

EMssa nimittäin on se ongelma, että kokemukseen voi vastata elähdyttävästi, viihteen keinoin. Entisessä voi tosiaan olla, kun jotain kompensaatiota.

Onko esim aktiivitoimet työttömien pakottamisessa tähän malliin perustuvia? Miten järkevästi suhtautua, jos suhtautumista kuitenkin yrittää muodostaa, tai joutuu olemaan osana tätä?

L: Ehkä työelämä on kauttaaltaan niin suurta kollektiivista ahneutta sisällään pitävä, että se ulottuu kaikkialle. Kaikki nähdään työn ja työelämän kautta. Vaikuttava, ja tähän on voinut hukuttautua, kunniallisesti, ja jopa laajoja vaatimuksia liittäen.

L2: Tässä tuntee olonsa, kuin kaima2seksi. Tarkoitan Juha Siltalaa.
« Viimeksi muokattu: ti 14.08.2018, 15:46:22 kirjoittanut Juha »

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #206 : ke 15.08.2018, 01:51:13 »
Vapaata tahto tarkoittaa,
että voisi tehdä valintaa hyvän ja toimivan välillä,
ja välttää päinvastaista
Tokkopa vain
Hän on täällä tänään

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #207 : la 20.10.2018, 08:12:50 »

Siinä missä syttyy oivalluksen lamppuja,
salamana,
siinä myös sammuu asioita,
yhtä näyttävästi,
tietoisuuden hautausmaalle,
mutta erikoisinta on tosiaan se,
että jälkimmäinen on vaikeampaa,
vähemmän arvostettua,
mutta ei välttämättä ollenkaan vähemmän tärkeää.

Voi näyttää omituiselta, kun palaan aiempiin oivaltaviin ajatuksiin, niitä selitellen. Selittämistä onkin, sillä nuo ovat sillä tavoin läpikäymättömiä tekijälleenkin, ettei niitä ymmärrä. Ne vain ovat, ja tulevat kirjatuiksi, eikä epäkonkretia tässä ole (aina) ongelma, vaikka jaettavuudelle kyllä.

Autuaat unohtavat. Autuaat löytävät. (pe 09.05.2014, 11:05:40)

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #208 : la 20.10.2018, 09:02:22 »

Aitoa runkkaamista ei voita mikään.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #209 : la 20.10.2018, 09:51:51 »

Aitoa runkkaamista ei voita mikään.

Varmaankin, jos muita vaihtoehtoja ei ole.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #210 : ma 29.10.2018, 21:54:20 »

Ihmiset ovat kranttuja, kun tulisi kuunnella palautetta ja parempia ehdotuksia.

Hyvästä syystä!

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #211 : ke 31.10.2018, 01:30:04 »

Niin, valikointi tehdään omista lähtökohdista. Tietenkin.
Hän on täällä tänään

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #212 : ke 31.10.2018, 20:49:12 »
Niin, valikointi tehdään omista lähtökohdista. Tietenkin.

On dialogin edellytys.

Missä kohden dialogi sitten katkeaa. Mitä katkeamistyyppejä voisi olla, oleellisesti ottaen.

On tilanteita, joissa ei voi ottaa itseään huomioon, vaan on reaktioiden ja voimien armoilla. Missä vaiheessa kukakin, niin tietysti ihmiset eroaa, mutta ilmiö selkeä.

Kun itseä ei voi ottaa huomioon, on otettava huomioon se, joka on tärkeämpi. Silloin mennään täysin toisista lähtökohdista. Ensin koenta, sitten oma rakentuminen, eli jotta jotain tuntee, tarvitaan törmäys muuhun/muualta.

Kaikki toiminta lähtee toisista lähtökohdista. Mieluummin näin perin. Kun linjaa syntyy siedettävänä, se tulee omaksi. Miten mahdollisuuksia sitten on uusilla tilanteilla, niin ristivetoa syntyy, kun aiempi, ja siitä kiinnipidetty ei takaa pitkää sujuvaa liikettä.

Mitä irtiottoja aiempien töytäisyjen pohjalta voi sitten onnistua tekemään, jos ajatellaan, että tällainen töytäisysumma aiheuttaa impulsseja muualle. Objektiivisesti ottaen emme poikkea potkijoista, tai potkituista.

Suunnat vaihtelee, ja joku jää toista enemmän jälkoihin. Näin kokonaisuus menee, ellei sitten jotain vastavoimaa sille. Millaiset muuttavat jotain, on tietysti oma juttunsa.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #213 : ke 28.11.2018, 20:48:48 »

Missä yksi tahi useampi hiljenee,
    siellä heidän keskuudessaan on Jumala,
    tai Jumalan erilainen vaikutus,
        jonkun kautta,
        epäsuorasti,
    aiheuttaen sen,
        mikä maailmassa näkyy,
        milloin mitenkin,
ja siellä missä hiljennytään,
    on vaikutusta edellisestä,
    ruuan, pienemmän, tai suuremman äärellä,
    vaihtelevassa määrin,
ja siellä missä puhutaan,
    ei ole koskaan Jumala,
    vaan ihminen,
    ja hänen liittolaisensa
ellei kyseessä puhe,
tai yleisemmin rakenetelu,
    jonka oikea paikkaa ensinnäkin tiedetään,
    jolloin hetkiin voi ilmetä jumaluutta,
        kuten tavallista,
            eli vähän mitä sattu,
        tai ihmisen ollessa yhtä jumalansa kanssa,
            se hetki.

Vähän pitkästi sanottu. Tiivistelmänkin voisi esittää, mutta ehkä se olisi vaikeampi, kun vaatisi taustatietoa.

Noinko se menee? Jumalaa tässä yhteydessä en liitä kenenkään erityisryhmän Jumalaan, tai vaihtelevasti kaikkiin.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #214 : ke 28.11.2018, 21:32:10 »

Edellinen mietelmä tuli eräästä tilaisuudesta. Ymmärsin Linkolaa, ja objektiivista puolta, joka hänellä ilmenee, jotenki, ja muissa ei ehkä niin, koska .... Ajatelman voi karkeistaa niin, että:

Missä yksi, kaksi tai kolme, siellä heidän kanssaan on Jumala, ja missä useampi, siellä on ihmisyys, yhä suurenevana, kunnes romahtaa mahdottomuuteensa.

Aivan kuin isommat ryhmät olisivat jo lähtökohtaisesti sokeita todellisuudelle. En käytä sanaa totuus, joka on ihmisten juttu, tai todellisuus on se, mikä on riittävän hyvä, suhteessa muuhun, josta ihmiset isompanakin ryhmänä täysin riippuvaisia. Ihmisten kesken totuuksista voi kertoa, miten tehdäänkin. On sekin viimein todellisuutta, mutta sitä niin vaikeasti, että vaikeuteen jää helposti.

Kunnioituksesta puhuttiin. Näistä jää aina mieleen yleispölinä, eikä mitään tiivisty, tai tiivistetä, tai kohden sitä ei oikein mennä, jotta jotain jäisi saamisena. Pölinät avaavina ovat ok, jos suppenevat ajastaan parempaan. Muuten vaikutus voi olla jopa kielteinen.

Mielessäni tiivistin kunnioituksen niin, että ihminen aina kunnioittaa arvokasta, eli sitä, millä on merkitystä, olipa merkitys kiva, tai satuttava. Kunnioitus on suhtautumistapa, lähellä tunnetta ja opittua tunnekokemusta. Jos pyydetään kunnioitusta, on se vähän kuin pyytäisi rakastamaan toista. Tai vihaamaan. Toiseen voi saada haluttuja tunteita, mutta yleensä ne seuraavat jotenkin tarkoituksenmukaisesti mukana, siinä missä koenta jostakin aiemmin kohdatusta.

Se analyysi, yksinkertaisena, vaikka puheen pohjaksi. Pienestä lähtee turha häly ja kumina, jolle ei ole loppua.

Täysin uutta on itselleni idean laajennus. Jos elämä tähän mennessä, eri tavoin ihmisten ilmentämänä on keskustelu, ja viestit vieläkin monimuotoisempia kuin tämäniltainen puhelutuokio, niin mitä tulisi oivaltaa tästä kaikesta? Turhaanko kaikki on esille nostettu, tai nostaantunut?

Tyhmyydestä on aina hyvä jatkaa, siinä mielessä, että aika helppoa, ellei jopa automaattista.

Teköälyyn tulisi kiva asso automaatio-sanasta. Kun sitä juntataan möröksi, tai yritetään ikonisoida, eikä käsitellä realistisena vaarana, niin voi unohtaa, että täsmätoimellista suuntautuu meihin kaiken aikaa jo nyt, ja tätä on ollut pitempään jo. Tekoäly ja robot tekee nykyisyydestä tietysti helpomman, eli on vakaampaa se, mitä laitetaan vakaudeksi.

Tekoälyn vois sanoa olevan niin helppoa, että tulee automaattisesti. Tekoälyttömyys vaatii jo astetta enemmän. Ehkä se on pakko tehdä, kun on todemman seurailua.

Miten ihminen on välineissään. Kun selkeä uhka välineistymisen överiydessä, niin siitä se haaste tulee. Saman voi tehdä ideologioilla, taloudella, säädöksillä, perinteillä, ...siis päätöksen suhteessa todellisuuteen. Miten oikeasti kannetaan vastuu päätöksistä? Kenestä on kantajaksi? Itse en ilmoittaudu, tai haluaisin, etten kykenisi tuohon. Hetket päättävät puolestamme. Kuka mistäkin tykkää, ja jos enemmistö erityisesti jostain. Varmasti vastuunsa kantavat tykkäämisestään.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #215 : ke 28.11.2018, 21:52:09 »

Arkipolitiikaksi voisi kääntää edellistä.

Mitä kiinteämpi järjestely pinnallisena jotain hyvää tarkoittaen, pitkäksi ajaksi, selkein odotuksin, sen paremmin on hyvä aidattu, jolloin sekoittuminen hidastuu, mutta on vääjäämätöntä, jolloin on kyllä aitaukset, mutta sinne on kiikutettu se, mitä alupitäen lähdettiin eristämään muusta, ja se on nyt muurien takana, puikoissa.

Joka hetki, ja joka vaihe vaatii omat erilaiset vallankumouksensa. Ehkä parasta on, jos näiden mahdollisuus on jotenkin yksinkertaisempaa. Mitä vähemmän aitoja vaikeina, sen parempi virtaus ummehtuneisuuteen, ja sieltä muualle, kun tarvis, ellei jatkumoa ole selkeämmin, jos parempi olisi.

Jos jotain rajaa löydetään, monen pinnallisemman viittauksen ohjaaman, niin voidaan rakentua enemmän sisäisesti aikanaan niin, että kasvamme niihin rajoihin, jotka selkeästi kantavat, kun ovat pitkään olleet vaikuttamassa, ja siten paikkansa ansainneet, kun pärjäämistä vielä.

Siinä missä ihminen kouluttaa koiraa, voi hän kouluttaa itseäänkin. Fiksaatiovaara on, kuten lemmikki-jalosteista tiedämme. Saman näkee ihmispersoonallisuuksissa, ehkä.

Ihan kiva pohdinto. Eikö?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #216 : ke 28.11.2018, 22:11:32 »

Jos ihminen kysyy jotain,
eikä sen jälkeen muista,
mitä on vastattu,
niin moniko osaa ajatella sitä,
että kysyjä on päättänyt mielessään,
ettei halua muistaa vastausta,
tai ei ehkä halua muistaa sitäkään,
että on jotain joskus kysynyt, joltakulta?

Onko muuten joku huomannut tällaista tyyppiä? Moniko katsonut kakkosella?

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #217 : to 06.12.2018, 18:05:43 »
Tässä maallisen elämäni aikana hankkimani ns. tieto, mutta Sielussani on myös Jeesukseen Kristukseen ankkuroitu usko: https://sites.google.com/site/keijokullervonkotisivu/

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #218 : to 06.12.2018, 18:30:55 »
Keijon LSD-trippi näkyy jatkuvan.

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #219 : to 06.12.2018, 18:36:04 »
Keijon LSD-trippi näkyy jatkuvan.

Ai... sinäkin olet vielä elossa? Luulin sinun menneen jo manan majoille.


Toivottavasti pysyt 'aikani' verran elossa jotta minullakin on Sielunkumppaneita.

Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki