Kirjoittaja Aihe: Kehittyvä elämänviisauteni  (Luettu 29086 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Faustinen

  • Konkari
  • Viestejä: 6853
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #200 : ti 20.03.2018, 11:44:36 »

Tyytymättömyyttä vallitsee siihen, että kansainvälisen talouskasvun hedelmät ja enemmänkin on suunnattu yrityksille. Sosioekonomiselta asemaltaan yrittäjiä on Suomen aikuisväestöstä vain 10% ja heistäkin puolet eläkeläisiä. Menossa on maakuntauudistus keskustan poliittisen päätäntävallan kasvattamiseksi ja soteuudistuksen nimellä kulkeva sosiaali- ja terveystoiminnan yksityistäminen muutamalle ulkolaiselle yritykselle voitontavoitteluun mahdollisimman laajassa mitassa kokoomuksen ollessa apupoikineen kyvytön ohjaamaan yhteiskunnan julkista toimintaa.

Hullunkurinen tilanne tuli perussuomalaisissa kun halla-aholaiset kappaasivat puolueen ja suurin osa perussuomalaisten kansanedustajista laidan yli heitettyinä perusti uuden eduskuntaryhmän ja puolueen, mutta ei saanut mukaansa äänestäjiä, jotka menivät takaisin demareille.

Isompaa elämänviisattua tähän päivänpolitiikkaan ei kätkeydy. Tyhmyyttä enemmänkin on nähtävissä.

Sote-soppa voi kaataa hallituksen, mutta toisaalta eduskuntavaaleihin ei ole muutenkaan enää kauhian pitkä aika, joten ehkä sinnittelevät.
Juhalla ei ainakaan liene kanttia mennä sille tielle, senjäkeen hän ei olisi pääpuijari.

Saattaisi olla orpon voitto, joten ehkä hänen kannattaisikin ajaa asiat siihen kuosiin. Tosin silloin voisi uuden hallituksen muodostamisen kanssa olla ongelmia ja siksi ilmeisesti hänell'kään ei ole siihen isoja hinkuja.

Elämänviisaudesta ei tosiaan ole kysymys, vaan raadollisesta oman edun, (lue puolueen edun) ajamisesta, nehän ovat käytännössä sama asia.

Soinin kumppaneiden oma etu ja persujen etu joutuivat ristiriitaan ja sen vuoksi he lähtivät lyhytnäköisesti omalle tielleen toivoen saavansa (tyhmimmät persut) mukaansa.

Aliarvioivat kovasti asiaa.

Poissa Jaska Jokunen

  • Ikijäärä
  • Konkari
  • Viestejä: 4813
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #201 : ti 20.03.2018, 13:16:31 »

SOTE-soppa kaataa hallituksen korkeintaan liian monen kansanedustajan asettuessa sitä vastan. 2015 eduskuntavaaleissa kannatukset olivat suurimmille puolueille Keskusta 21,1 % (49 paikkaa), Kokoomus 18,2 % (37), Perussuomalaiset 17,7 % (38), SDP 16,5 % (34), Vihreät 8,5 % (15), Vasemmistoliitto 7,1 % (12), Siis Kesk+Kok+Ps 57 %. Nyt helmikuun gallupissa Keskusta 17,0 %, Kokoomus 20.0 %, Perussuomalaiset + Siniset 8,5 + 1,6 %, SDP 21,0 %, Vihreät 14,5 %, Vasemmistoliitto 8,9 %. Siis Kesk+Kok+Ps + Sin vain 47,1 ei riitä enemmistöön. Uuden eduskunnan hallituksessa ei ole mukana minkään värisiä persuja vaan todennäköisimmin demarit kun se on suosituin tai toiseksi suosituin puolue; ja varmaan Kokoomus ja Keskusta. Totta, että myös kokoomus hyötyisi edustajapaikoissa ennenaikaisista vaaleista, muttei puoliakaan siitä minkä keskusta on häviämässä.

Minä kyllä arvelen, että Keskustalla ja Kokoomuksella on vahvasti näppinsä siinä pelissä että Soinilaiset pidetään hallituksessa apupoikina ja siinäkin, että syntyi Uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmä ja Sinisen tulevaisuuden puolue, jolla on tässä eduskunnassa enemmän kansanedustajia kuin Perussuomalaisilla.
« Viimeksi muokattu: ke 21.03.2018, 00:05:26 kirjoittanut Jaska Jokunen »

Poissa Vanha aatami

  • Konkari
  • Viestejä: 13561
  • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #202 : ma 26.03.2018, 13:39:48 »

Sote-soppa voi kaataa hallituksen, mutta toisaalta eduskuntavaaleihin ei ole muutenkaan enää kauhian pitkä aika, joten ehkä sinnittelevät.


Kaksikymmentä vuotta sitten todettiin, että kuntien terveysmenot kasvavat sitä vauhtia, että uudistus on pakko tehdä, koska monista kunnista loppuvat terveydenhuoltorahat ja palvelut.....

Kaksikymmentä vuotta sopaa on keitetty ja esitetty kaikki mahdolliset mallit, joita joku on keksinyt. Kaikki mallit ovat perustuslainvastaisia tai poliittisesti täysin mahdottomia.....

Ehkä myös seuraavat 20 vuotta Suomi jatkaa Euroopan ainoana maana, jossa asukkaiden terveyspalveluista vastaa jokainen kunta itse. Ehkä maanpuolustuskin kannattaisi siirtää suoraan kuntien vastuulle....

PS.
Vasemmiston esitys suolan reilusta lisäämisetä tuimaan soppaan on jakanut kansaa......

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu