Kirjoittaja Aihe: Kehittyvä elämänviisauteni  (Luettu 33471 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 7728
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #200 : ti 20.03.2018, 11:44:36 »

Tyytymättömyyttä vallitsee siihen, että kansainvälisen talouskasvun hedelmät ja enemmänkin on suunnattu yrityksille. Sosioekonomiselta asemaltaan yrittäjiä on Suomen aikuisväestöstä vain 10% ja heistäkin puolet eläkeläisiä. Menossa on maakuntauudistus keskustan poliittisen päätäntävallan kasvattamiseksi ja soteuudistuksen nimellä kulkeva sosiaali- ja terveystoiminnan yksityistäminen muutamalle ulkolaiselle yritykselle voitontavoitteluun mahdollisimman laajassa mitassa kokoomuksen ollessa apupoikineen kyvytön ohjaamaan yhteiskunnan julkista toimintaa.

Hullunkurinen tilanne tuli perussuomalaisissa kun halla-aholaiset kappaasivat puolueen ja suurin osa perussuomalaisten kansanedustajista laidan yli heitettyinä perusti uuden eduskuntaryhmän ja puolueen, mutta ei saanut mukaansa äänestäjiä, jotka menivät takaisin demareille.

Isompaa elämänviisattua tähän päivänpolitiikkaan ei kätkeydy. Tyhmyyttä enemmänkin on nähtävissä.

Sote-soppa voi kaataa hallituksen, mutta toisaalta eduskuntavaaleihin ei ole muutenkaan enää kauhian pitkä aika, joten ehkä sinnittelevät.
Juhalla ei ainakaan liene kanttia mennä sille tielle, senjäkeen hän ei olisi pääpuijari.

Saattaisi olla orpon voitto, joten ehkä hänen kannattaisikin ajaa asiat siihen kuosiin. Tosin silloin voisi uuden hallituksen muodostamisen kanssa olla ongelmia ja siksi ilmeisesti hänell'kään ei ole siihen isoja hinkuja.

Elämänviisaudesta ei tosiaan ole kysymys, vaan raadollisesta oman edun, (lue puolueen edun) ajamisesta, nehän ovat käytännössä sama asia.

Soinin kumppaneiden oma etu ja persujen etu joutuivat ristiriitaan ja sen vuoksi he lähtivät lyhytnäköisesti omalle tielleen toivoen saavansa (tyhmimmät persut) mukaansa.

Aliarvioivat kovasti asiaa.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 4978
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #201 : ti 20.03.2018, 13:16:31 »

SOTE-soppa kaataa hallituksen korkeintaan liian monen kansanedustajan asettuessa sitä vastan. 2015 eduskuntavaaleissa kannatukset olivat suurimmille puolueille Keskusta 21,1 % (49 paikkaa), Kokoomus 18,2 % (37), Perussuomalaiset 17,7 % (38), SDP 16,5 % (34), Vihreät 8,5 % (15), Vasemmistoliitto 7,1 % (12), Siis Kesk+Kok+Ps 57 %. Nyt helmikuun gallupissa Keskusta 17,0 %, Kokoomus 20.0 %, Perussuomalaiset + Siniset 8,5 + 1,6 %, SDP 21,0 %, Vihreät 14,5 %, Vasemmistoliitto 8,9 %. Siis Kesk+Kok+Ps + Sin vain 47,1 ei riitä enemmistöön. Uuden eduskunnan hallituksessa ei ole mukana minkään värisiä persuja vaan todennäköisimmin demarit kun se on suosituin tai toiseksi suosituin puolue; ja varmaan Kokoomus ja Keskusta. Totta, että myös kokoomus hyötyisi edustajapaikoissa ennenaikaisista vaaleista, muttei puoliakaan siitä minkä keskusta on häviämässä.

Minä kyllä arvelen, että Keskustalla ja Kokoomuksella on vahvasti näppinsä siinä pelissä että Soinilaiset pidetään hallituksessa apupoikina ja siinäkin, että syntyi Uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmä ja Sinisen tulevaisuuden puolue, jolla on tässä eduskunnassa enemmän kansanedustajia kuin Perussuomalaisilla.
« Viimeksi muokattu: ke 21.03.2018, 00:05:26 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Valtteri Ala-Knaapi-Pesonen

 • Konkari
 • Viestejä: 14997
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #202 : ma 26.03.2018, 13:39:48 »

Sote-soppa voi kaataa hallituksen, mutta toisaalta eduskuntavaaleihin ei ole muutenkaan enää kauhian pitkä aika, joten ehkä sinnittelevät.


Kaksikymmentä vuotta sitten todettiin, että kuntien terveysmenot kasvavat sitä vauhtia, että uudistus on pakko tehdä, koska monista kunnista loppuvat terveydenhuoltorahat ja palvelut.....

Kaksikymmentä vuotta sopaa on keitetty ja esitetty kaikki mahdolliset mallit, joita joku on keksinyt. Kaikki mallit ovat perustuslainvastaisia tai poliittisesti täysin mahdottomia.....

Ehkä myös seuraavat 20 vuotta Suomi jatkaa Euroopan ainoana maana, jossa asukkaiden terveyspalveluista vastaa jokainen kunta itse. Ehkä maanpuolustuskin kannattaisi siirtää suoraan kuntien vastuulle....

PS.
Vasemmiston esitys suolan reilusta lisäämisetä tuimaan soppaan on jakanut kansaa......

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Juha

 • Keljun kiskoja
 • Konkari
 • Viestejä: 10564
 • Päivää
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #203 : ma 13.08.2018, 10:09:26 »

Tulevaisuuden ennusteluun ei paljoa tarvita,
ja tuntuu luonnistuvan vähän kaikilta,
mutta kuka on se,
joka ennustaa nykyhetkeä,
osuvsti?
Keljun kaista kiskoilla.

Poissa Juha

 • Keljun kiskoja
 • Konkari
 • Viestejä: 10564
 • Päivää
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #204 : ti 14.08.2018, 15:32:13 »

Vapaata tahto tarkoittaa,
että voisi tehdä valintaa hyvän ja toimivan välillä,
ja välttää päinvastaista,
oli toimijana vasemman jalan varvas,
tai oikea käsi,
mutta vielä parempi on ajatella,
että siinä kun jotain tapahtuu automaattisesti,
niin voi ajatella,
että kun se automaatio,
niin miksi juuri se hankala,
kun voi ottaa vastaan toimivamman,
eli kun on joskus liittynyt,
niin miksi sen antaa sulkea,
eli jättäisi olemasta liittymisen ketjua jatkossa,
kun kerran liittyminen taitaa olla se juttu.

Vapaata tahtoa on, mutta nähtävästi vain menneeseen nähden, kun siihen liittyy kokemusta ja vähän kaikkea, hallinnan avaimistoa. Jos on vapaata tahtoa uutta kohtaan, niin kielellisesti tällainen ilmaisu voi olla harhaanjohtavaa, koska jos on uutta, ei sen paikkaa vanhassa voi oikeasti ennustaa, ellei uutta ota vastaan vanhan pohjalta, jolloin sille löytyy kyllä paikka, muttei muuten kuin vanhan vankistajana.

Näin vapaa tahto uuden tilateessa, uusivaikutteisena on aina jotain heittäytymätyyppistä, vanhan saattamista rikkoutumisuhan alle, jolloin jotain on arveltava kyseenalaistavasti, nykykertymään liittyen. Vapaa tahto vaalii saatua, saavutettua, ja kun tahtoa on, ei ole kuin sitä vaalittua.

Onko tämä huuhaata?

Omiminen, omistaminen on vaalimista viimeisen päälle. Näin se Eurooppalainen "aikaansa edelleolevan" (=ikiaikaisuudenmukainen?) puhe on ymmärrettävää, kun meni kertomaan, että omistus on varkaus. On sen kiinnittämistä, mikä on elämää ja liikkeenalaista. Raamatussa puhutaan vakan alle kätkemisestä, vaikka talous sijoituksineen ei suoraan merkitse hyvää tai huonompaa.

Vapaus on viimein vaikeaa, kun kaiken tulisi voida romuttua, eikä tässä tarkoiteta romuttamisella tyhjänpäiväistä sekamelskaa, vaan ehkä huolella kasattua, jolloin romuttaminen ei tosiaan ole nollatoiminto. Usein kokemuksena tiedetään, että kasaamiset voivat olla hyviä, mutta vain sen takia, että ne kasat voi jälkikäteen kaataa. Tämä on tietysti arvelu, jota on vaikea väittää tolkulliseksi.

Erään poliitikon iskulause oli joskus, että verotus on varkaus. Ehkä näki asian oikein. Miten laajasti näki tällaista, on ongelma. Tosi juttu joka tapauksessa, vaikkei ajatukseen lähdetty mukaan. Tai  totta oli mukana sen verran, että olisi sitä voinut ehkä seurailla, ellei parempaa langanpäätä.
« Viimeksi muokattu: ti 14.08.2018, 15:35:32 kirjoittanut Juha »
Keljun kaista kiskoilla.

Poissa Juha

 • Keljun kiskoja
 • Konkari
 • Viestejä: 10564
 • Päivää
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #205 : ti 14.08.2018, 15:43:29 »

Omistaminen ja siihen tarraaminen, ja konservatiivinen lähestymistapa on etenemistä puutumisen kautta, eli jotain tehdään pakosti, koska alkaa hiertää. Vanha on ollut hyvä, mutta kokemus alkaa ohjata pikkuhiljaa muuhun.

Mikä on puutumislähestymistavalle vastakkaista, ehkä yhtä hullua, mutta toisella tapaa? Mikä taas on ehkä parempaa?

EMssa nimittäin on se ongelma, että kokemukseen voi vastata elähdyttävästi, viihteen keinoin. Entisessä voi tosiaan olla, kun jotain kompensaatiota.

Onko esim aktiivitoimet työttömien pakottamisessa tähän malliin perustuvia? Miten järkevästi suhtautua, jos suhtautumista kuitenkin yrittää muodostaa, tai joutuu olemaan osana tätä?

L: Ehkä työelämä on kauttaaltaan niin suurta kollektiivista ahneutta sisällään pitävä, että se ulottuu kaikkialle. Kaikki nähdään työn ja työelämän kautta. Vaikuttava, ja tähän on voinut hukuttautua, kunniallisesti, ja jopa laajoja vaatimuksia liittäen.

L2: Tässä tuntee olonsa, kuin kaima2seksi. Tarkoitan Juha Siltalaa.
« Viimeksi muokattu: ti 14.08.2018, 15:46:22 kirjoittanut Juha »
Keljun kaista kiskoilla.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 4978
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #206 : ke 15.08.2018, 01:51:13 »
Vapaata tahto tarkoittaa,
että voisi tehdä valintaa hyvän ja toimivan välillä,
ja välttää päinvastaista
Tokkopa vain
Hän on täällä tänään

Poissa Juha

 • Keljun kiskoja
 • Konkari
 • Viestejä: 10564
 • Päivää
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #207 : la 20.10.2018, 08:12:50 »

Siinä missä syttyy oivalluksen lamppuja,
salamana,
siinä myös sammuu asioita,
yhtä näyttävästi,
tietoisuuden hautausmaalle,
mutta erikoisinta on tosiaan se,
että jälkimmäinen on vaikeampaa,
vähemmän arvostettua,
mutta ei välttämättä ollenkaan vähemmän tärkeää.

Voi näyttää omituiselta, kun palaan aiempiin oivaltaviin ajatuksiin, niitä selitellen. Selittämistä onkin, sillä nuo ovat sillä tavoin läpikäymättömiä tekijälleenkin, ettei niitä ymmärrä. Ne vain ovat, ja tulevat kirjatuiksi, eikä epäkonkretia tässä ole (aina) ongelma, vaikka jaettavuudelle kyllä.

Autuaat unohtavat. Autuaat löytävät. (pe 09.05.2014, 11:05:40)
Keljun kaista kiskoilla.

Poissa Juha

 • Keljun kiskoja
 • Konkari
 • Viestejä: 10564
 • Päivää
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #208 : la 20.10.2018, 09:02:22 »

Aitoa runkkaamista ei voita mikään.
Keljun kaista kiskoilla.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #209 : la 20.10.2018, 09:51:51 »

Aitoa runkkaamista ei voita mikään.

Varmaankin, jos muita vaihtoehtoja ei ole.

Poissa Juha

 • Keljun kiskoja
 • Konkari
 • Viestejä: 10564
 • Päivää
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #210 : ma 29.10.2018, 21:54:20 »

Ihmiset ovat kranttuja, kun tulisi kuunnella palautetta ja parempia ehdotuksia.

Hyvästä syystä!
Keljun kaista kiskoilla.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 4978
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #211 : ke 31.10.2018, 01:30:04 »

Niin, valikointi tehdään omista lähtökohdista. Tietenkin.
Hän on täällä tänään

Poissa Juha

 • Keljun kiskoja
 • Konkari
 • Viestejä: 10564
 • Päivää
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #212 : ke 31.10.2018, 20:49:12 »
Niin, valikointi tehdään omista lähtökohdista. Tietenkin.

On dialogin edellytys.

Missä kohden dialogi sitten katkeaa. Mitä katkeamistyyppejä voisi olla, oleellisesti ottaen.

On tilanteita, joissa ei voi ottaa itseään huomioon, vaan on reaktioiden ja voimien armoilla. Missä vaiheessa kukakin, niin tietysti ihmiset eroaa, mutta ilmiö selkeä.

Kun itseä ei voi ottaa huomioon, on otettava huomioon se, joka on tärkeämpi. Silloin mennään täysin toisista lähtökohdista. Ensin koenta, sitten oma rakentuminen, eli jotta jotain tuntee, tarvitaan törmäys muuhun/muualta.

Kaikki toiminta lähtee toisista lähtökohdista. Mieluummin näin perin. Kun linjaa syntyy siedettävänä, se tulee omaksi. Miten mahdollisuuksia sitten on uusilla tilanteilla, niin ristivetoa syntyy, kun aiempi, ja siitä kiinnipidetty ei takaa pitkää sujuvaa liikettä.

Mitä irtiottoja aiempien töytäisyjen pohjalta voi sitten onnistua tekemään, jos ajatellaan, että tällainen töytäisysumma aiheuttaa impulsseja muualle. Objektiivisesti ottaen emme poikkea potkijoista, tai potkituista.

Suunnat vaihtelee, ja joku jää toista enemmän jälkoihin. Näin kokonaisuus menee, ellei sitten jotain vastavoimaa sille. Millaiset muuttavat jotain, on tietysti oma juttunsa.
Keljun kaista kiskoilla.