Kirjoittaja Aihe: Kehittyvä elämänviisauteni  (Luettu 35527 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #20 : ti 21.07.2015, 01:04:24 »
ihminen ajattelee jotain kuolematonta
Se joka ei synny, ei myöskään kuole. Mutta et astu kahdesti samaan virtaan.
Hän on täällä tänään

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #21 : ti 21.07.2015, 08:08:45 »
On omahyväistä ajatella että juuri minä tunnen totuuden.

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #22 : ti 21.07.2015, 12:21:06 »

Lapsena ajattelin, että ainoa Totuus on tuolla jossakin, se olisi vain löydettävä. Tuolla tiellä ajautuu elämässä valheeseen.

Nyt ajattelen, että jos rakennan niin niin valtavan totuuden, että en sitä ymmärrä, niin se ei ole enää totuus.

Totuus ei ole missään ja se on kaikkialla. Tarvitseeko sitä ymmärtää, jokainen ymmärtää omia totuuksiaan, jos ymmärtää. 

Maailma on täynnä uskontoja ja aatteita.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #23 : pe 24.07.2015, 05:13:02 »
Ehkä ihminen voi kysyä itseltään, miksi hän ajattelee erilaisia utopistisia ajatuksia, ovatko ajatukset jotenkin "vapaita materian pauloista.
Onko materia elotonta, kun se on ihmisenkin aikaan saanut.?


Hyviä kysymyksiä.

Itseä oudoksuttaa epäjatkumot. Viittaa siihen, että käsitykset ovat jollain tapaa heppoisalla tasolla. Mitä enemmän maailmankuviin liittyy epäjatkumoita, sitä sirpaleisemmin ja monimutkaisemmin asioista ajatellaan. Turhaa runnomista ei pidä tehdä, mutta toisaalta toimimattomaan ei kannata olla täysin tyytyväinen.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #24 : pe 24.07.2015, 05:52:58 »
Eikö niin, että kun kirjoitat Jatkumolle tai lisäät suolaa ruokaasi, se on elämää koska on elävän organismin toimintaa, mutta kun tuuli pöllyttää erämaan hiekkaa tai sade piiskaa maata, se ei ole vaikka aiheuttaa muutosta elinolosuhteisiin.


Jokin saa ilman virtaamaan. Jokin saa erilaisen materiakokonaisuuden kautta virtaavan energian suuntautumaan tietyllä tapaa. Sysäyksiä tulee mistä tulee. Alkuperä on usein ajateltu olevan erityisesti Auringossa, ellei haluta mennä nykyisen kaltaista Aurinkoa kauemmas historiassa. Energia vaikuttaa Maan olosuhteisiin eri mekanismien kautta. Eläväksi kutsuttujen läpi virtaava energia voi kohdentua aika oudolla tavalla, eikä mallintaminen ole aivan helppoa edes ko virran hallitsijalle, tai sille, joka virtoihin voi sanoa "sanansa" jonain ohjailijana.

Millaisia ovat ne elämänvirtoja kanavoivat yksiköt, joista käytetään nimitystä elävä? Tämän alueen epäilyissä taitaa haiskahtaa pieni itsekeskeisyys ihmisen ja hänen kaltaisten suuntaan. Voisi tehdä tarkastelijalle välttämättömien erottelujen sijaan myös sitä, mikä luomakunnan osiksi katsottuja yhdistää toisiinsa.

Se on erityisen tyhmää, että niin vähin päätelmin tehdään vankkoja oletuksia, tai oletuksia, jonka perusteella aletaan käytännössä suuntautua pitkälle jotenkin. Jos jotain vähänkään vankan palvelevaa tiedetään joskus soveltamisen arvoiseksi, tehdään tuon vankkuuden pohjalta mielikuvia, vaikka suurta pakkoa merkittäviin spekulaatioihin ei olisi. Toisaalta jos jätetään spekuloimatta, niin faktaperusta johtaa painotuksiin, jotka voivat olla hyvin heikkolaatuista settiä.

Elämä on luonteeltaan eniten olioita ajatellen hallitsematonta ja järjestymätöntä, siis uuden ja toisenlaisen rakenteen läpipuskentaa. Oliot eivät ole kiinnostuneita aina täydestä vapaudesta, sillä sitä kautta on vaikea ja hidas saada omia arkitarpeisiin liittyviä asioita hoidelluiksi. Tarpeelliseksi koetutut ovat yleensä parhaiten toteutettavissa niiden menettelyjen kautta, jotka kuuluvat jo toimijan omaan hallinnanalaiseen pakettiin.

Ihmiseen ja eliöihin liittyvät rakenteet ovat usein hierarkisesti muodostuneita, tai noin muodostettuja siinä kun erilaista hallintavaltaa on. Objektiivisempien, ihmisestä enemmän riippumattomien faktojen tulisi olla rakennettu enemmän niin, ettei niissä näkyisi tarkastelijan omat vääristyneet ajatukset. Jos jotain näkemystä luodaan suhteessa ihimiseen, on tärkeää tehdä sellaisia löydöksiä, jossa tarkastelija tai palveltavaa taho tulee huomioiduksi koetulla tavalla. Jos muuta tarkastellaan erillisemmin, jotenkin enemmän muiden rakenteiden kautta muodostuneena rakennelmana, ei ihmistä kannata tunkea joka rakoon.

Lumi tippuu maahan, olipa ihmistä tahi ei. Tosin oletuksena on, että ihminen ei kanavoi itseen kohdistuvaa, ja itseensä haalimaa energiaa niin, että syntyy esim se tilanne, että lumisade käy jollain tapaa mahdottomaksi. Ihminen voi vaikuttaa ja linkkautua osaksi paljoa, joko tiedostaen, tai tahtomatta, tai molemmin tavoin.

Ehkä elämä on jotain linkkautumiskykyä, tietynlaisiin yhteyksiin kasvamista. Jollain tapaa aktiivisesti ja/tai passiivisesti saadun energian sellaista kanavoimista, jossa hajaannuksen lisäksi syntyy vähintään jotain rakennetta.

Jos ihminen vaikuttaa energian suuntaajana ympäröivään niin, että lumisadetta ei enää ole, ei hän ehkä energiakanavana ole enää rakentuva, ellei lumisateettomuus ole osa sitä kokonaisuutta, jossa ihminen voi hyvin, tai jopa kukkeammin. En lähtisi suoraan tavoittelemaan tällaista, tosin kai tuon kaltaisellekin tulee tarve viimeistään silloin, kun Auringon osuus Maahan muuttuu merkittävämmin.
« Viimeksi muokattu: pe 24.07.2015, 05:54:35 kirjoittanut Juha »

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #25 : la 25.07.2015, 02:06:35 »
Jokin saa ilman virtaamaan.
Kokonaisuus on prosessi jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kun tarkastellaan jotain osaa (vaikka tuulta), tietoisesti pelkistetään ja yksinkertaistetaan, koitetaan nähdä tarkasteltavasta oleellinen. Jotain olisi oivallettava siitä, että vaikka maan liike on varsin säännöllinen, niin säätila on kovin oikullinen.

Lainaus
Millaisia ovat ne elämänvirtoja kanavoivat yksiköt, joista käytetään nimitystä elävä? Tämän alueen epäilyissä taitaa haiskahtaa pieni itsekeskeisyys ihmisen ja hänen kaltaisten suuntaan.
Nyt varovasti oletusten ja käsitteiden kanssa. Takapuoli edellä puuhun kiivetessä ollaan jo valittu Jumala, ja sillä tiellä ei voi tiedollisesti edetä.


Lainaus
Se on erityisen tyhmää, että niin vähin päätelmin tehdään vankkoja oletuksia
Tieteellinen tieto selittää todellisuutta sata kertaa uskontotuutta tarkemmin, mutta metodiin kuuluu, että huono käsitys hylätään ja korvataan paremmalla. Mikä tahansa vallitsevasta tiedosta poikkeava käsitys ei ole tasa-arvoinen, on myös esitettävä pätevämpi perustelu. Erityisesti käsityksiä verrataan havaintoihin todellisuudesta.

Lainaus
Elämä on luonteeltaan eniten olioita ajatellen hallitsematonta ja järjestymätöntä
Tarkoitat, että tämän planeetan ohuessa pintakerroksessa elämä on tavattoman monimuotoista? Kyllä. Mutta elämä tarvitsee suuren  järjestyksen, yleensä yksinkertainen ei riitä.


Lainaus
Ihmiseen ja eliöihin liittyvät rakenteet ovat usein hierarkisesti muodostuneita
Elämän biologiset rakenteet ovat jossain - varsinkin ymmärrettävyyden - mielessä hierarkioita.


Lainaus
Ehkä elämä on jotain linkkautumiskykyä
Elämäkäsitteen määrittelyssä yksilön kopioituminen on keskeistä. Jotain kemiaa määrittelyyn varmaan myös sisällytetään.

Fysiikan lempikäsitykseni on E = mc2, energia ja massa ovat saman asian, materian, ominaisuuksia. Ei ole materiasta erillistä energiaa. On eri näkökulma, montako etunojapunnerrusta jaksat ja mikä on putoavan kiven vaikutus maahan, ei siinä ole mystifioitavaa.

Lainaus
Auringon osuus Maahan muuttuu merkittävämmin
Maahan saatava auringon energia on keskeinen elämän edellytys meille. Emme ehkä kuitenkaan nimitä aurinkoa elämän syyksi - miljardit auringot ovat ilman kaltaistamme elämää aurinkokunnassa.
« Viimeksi muokattu: la 25.07.2015, 02:31:01 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #26 : la 25.07.2015, 10:27:47 »
"Näkökulmalla oli aikoinaan otsikko tähän tapaan:
"Ateisti on paras uskovaisen puolestapuhuja ja uskova ateistin."

Jotenkin ymmärrän asian niin, että ns. negatiiviset viestit putoavat hedelmättömään maahan, mutta uskoa ja toivoa ns. tulevaisuuteen antavat monesti hyvän sadon.

Ystävällisesti."

Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa Heijastus

 • Täysjäsen
 • Viestejä: 115
 • Heijastus-Viesti
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #27 : la 25.07.2015, 10:53:36 »
Jotenkin ymmärrän asian niin, että ns. negatiiviset viestit putoavat hedelmättömään maahan, mutta uskoa ja toivoa ns. tulevaisuuteen antavat monesti hyvän sadon.

Olet kuolettavan oikeassa mr.Kullervo

Eräs elämänviisauksista on antaa kuolla sen mikä ei ole omaa itseä.

Hyvä tuottaa parhaimmillaan hedelmää,jos maaperä on otollinen,pahassa ei kasva perunakaan.
Tuo kiimainen lapsi syntyi kynttilöiden hehkuun

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 8095
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #28 : su 26.07.2015, 11:12:40 »
"Näkökulmalla oli aikoinaan otsikko tähän tapaan:
"Ateisti on paras uskovaisen puolestapuhuja ja uskova ateistin."

Jotenkin ymmärrän asian niin, että ns. negatiiviset viestit putoavat hedelmättömään maahan, mutta uskoa ja toivoa ns. tulevaisuuteen antavat monesti hyvän sadon.

Ystävällisesti."

Keijo Kullervo

Rohkenen väittää, että usko ja toivo on huijausta. Jeesuksenkin hyvä sanoma on pudonnut maahan, mutta onko se saanut mitään hyvää aikaiseksi.

Sanotaan, että hedelmistään puu tunnetaan. Uskonnon ja isänmaan varjolla tapetaan nytkin eri puolilla maailmaa ihmisiä, uskon ja toivon vuoksi.
Raha ja valta on se mitä halutaan, siihen uskotaan ja sitä toivotaan.  "Taivaspaikka" tarjotaan typerille itsensä uhraajille, jotka pommi kainalossaan ovat valmiita uskonsotiin.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #29 : su 26.07.2015, 15:14:10 »

Eräs elämänviisauksista on antaa kuolla sen mikä ei ole omaa itseä.


Suomen ev.lut. kirkon jäsenmäärä laskee vuosi vuodelta. Minulle se sopii, enkä näe yhtään syytä vastustaa sen kuolemaa.

Kirkosta eroamista on kiihdyttänyt (varsinkin Helsingissä) Helsingin kanta suurmoskeijaan. Esim. 22.07.15 kirkosta erosi 288 henkeä, kun heinäkuussa keskimäärin eroaa päivittäin 60. Siis lähes viisinkertainen eropiikki.

"Aivan käsittämätön on Helsingin kaupungin rooli moskeijahankkeessa. Helsinki on ilmeisesti antamassa moskeijalle tontin ilmaiseksi tai hyvin pientä korvausta vastaan. Tämä sotii erittäin pahasti uskontojen ja vakaumusten yhdenvertaisuutta vastaan. Helsingin kaupunki tuskin antaisi vapaa-ajattelijoille ilmaista tonttia."

http://www.eroakirkosta.fi/media/none/tiedote_05_2015.html?year=2015

Teki kirkko mitä tahansa, pieleen menee. Koko "liikeidea" on mahdoton.

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #30 : pe 28.08.2015, 18:54:20 »
"Tässä alla linkissä mielenkiitoista luettavaa
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107145-uuden-aika-666-herattaa-riemua-kristillisdemokraattien-puoluekokouksessa

Olen aina, siis lähes aina, tiennyt että 666 on merkittävä luku, mutta nyt asia sai vahvistuksensa kristillisdemokraattien puheenjohtajavaalin osallistuneilta.

Hyvä kristillisdemokraatit...
Ja hyvä Sari  joka valittiin yksimielisesti ko. puolueen puheenjohtajaksi tänään..."

Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #31 : pe 28.08.2015, 18:56:51 »
Luku 555 on aina kiehtonut minua ja ystäväpiiriäni.
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #32 : pe 28.08.2015, 21:14:40 »
Muistan Sari E:n tästä laulusta: https://www.youtube.com/watch?v=hqg96jIP_do

Toivon, että Sari löytää ns. oikean tien ja alkaa kävellä kohti menestystään.

Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #33 : ma 31.08.2015, 03:33:44 »

Aito avioliitto -kampanjan logon naisfiguuri on ilmetty Päivi. Homoliiton kutsuminen avioliitoksi on typeryyttä, mutta myöhäistä nyt on enää rypistellä. Kansa on puhunut.

Sääli että Päivi lähti Eroa kirkosta -toiminnan innoittajan paikalta. Tähän asti Sari on käyttäytynyt ihan mallikkaasti ja innoittamattomasti.
« Viimeksi muokattu: ma 31.08.2015, 11:42:34 kirjoittanut Jaska Jokunen »
Hän on täällä tänään

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #34 : ma 31.08.2015, 08:46:04 »

Toivon, että Sari löytää ns. oikean tien ja alkaa kävellä kohti menestystään.


Olen samaa mietä, Sari on väärällä tielä.

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #35 : ma 31.08.2015, 10:32:12 »
"Tässä alla linkissä mielenkiitoista luettavaa
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107145-uuden-aika-666-herattaa-riemua-kristillisdemokraattien-puoluekokouksessa

Olen aina, siis lähes aina, tiennyt että 666 on merkittävä luku, mutta nyt asia sai vahvistuksensa kristillisdemokraattien puheenjohtajavaalin osallistuneilta.

Hyvä kristillisdemokraatit...
Ja hyvä Sari  joka valittiin yksimielisesti ko. puolueen puheenjohtajaksi tänään..."

Keijo Kullervo
Ps. Taidan liittyä kristillisdemokraattiseen puolueeseen ja erota
SDP:stä  pikapuolin.
Erottu on SDP:stä ja liittyminen kristillisdemokraatteihin odottaa vielä ajankohtaansa... Nyt olen myös netin kautta liittynyt kristillisdemokraatteihin.
« Viimeksi muokattu: ma 31.08.2015, 10:34:45 kirjoittanut Keijo Kullervo »
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #36 : ma 31.08.2015, 10:46:27 »
"Tässä alla linkissä mielenkiitoista luettavaa
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107145-uuden-aika-666-herattaa-riemua-kristillisdemokraattien-puoluekokouksessa

Olen aina, siis lähes aina, tiennyt että 666 on merkittävä luku, mutta nyt asia sai vahvistuksensa kristillisdemokraattien puheenjohtajavaalin osallistuneilta.
.......

Keijo Kullervo
Ps. Taidan liittyä kristillisdemokraattiseen puolueeseen ja erota
SDP:stä  pikapuolin.
.....

Haaska uutinen! Onneksi uskovaiset eivät ole sentään taika-uskoisia.....

Ero on hyvä päätös. Olitkin vähällä jäädä X:n ja Kisun kanssa viimeisiksi.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #37 : ma 31.08.2015, 10:53:39 »
Tämä linkki kuvaa tunteitani: https://www.youtube.com/watch?v=kSdAhSRouz0

Parasta menestystä elämäntielläsi, lukija...

Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #38 : ma 31.08.2015, 12:57:20 »
Tämä linkki kuvaa tunteitani: https://www.youtube.com/watch?v=kSdAhSRouz0

Parasta menestystä elämäntielläsi, lukija...

Keijo Kullervo

Käsitit ihan väärin. En tarkoittanut tätä Kisua, vaan HraKattia.

PS.
Ihan passeli laulu kuitenkin. Kun tämä musiikki on nyt vielä sallittua. Meillä täällä.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: Kehittyvä elämänviisauteni
« Vastaus #39 : ma 31.08.2015, 19:06:48 »
Kun seuraa uutisviestejä, television uutistarjontaa, ympäri maailma, ei voi muuta kirjoittaa kuin että 'Ihminen' suurella I:llä on kehittynyt peto joka kaikkialla yrittää yksityisestikin kasvattaa valtaansa uusille alueille.

Ainostaan pelko elämän loppumisesta aiheuttaa joitakin pidikkeitä sotilaallisen valmiuden ja suoranaisen sodan alkamisessa.

Sivistys kaikkinensa on hillitsemässä suoranaista konfliktia toisella tavalla ajattelevien kanssa.

Edellä olevan asian tiesivät jo Raamatun kirjoittamisen aikaan ja Ilm. 13:18 kertoo koruttomasti ko. asian.
"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusi sataa kuusikymmentä kuusi."
Me olemme petoja ja elämme laina-aikaa...

Toivottavasti niin kauan, että sivistymme lisää ja viisastumme?

Muuten meidät paha perii...

Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki