Kirjoittaja Aihe: Egoismi synnyttää huuhaata  (Luettu 1203 kertaa)

Anemone 2.0 ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anemone

 • Vieras
Egoismi synnyttää huuhaata
« : ke 20.05.2015, 21:17:25 »
Törmäsin äskettäin radio-ohjelmassa Kaija Juurikkalan haastatteluun, jossa hän kertoilee kirjastaan, maalauksistaan ja jos vaikka mistä henkimaailman asioista. Hän on aikaisemminkin kertonut näkijän kyvyistään ym. (esim. http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/tunnettu-suomalaisohjaaja-nain-hypnoosissa-oman-kuolemani/134368 ). Tätä ennen hän on ollut julkisuudessa elokuvaohjaajana ja nuorten kasvattajana. Minulle tulee usein näistä henkimaailman asioilla julkisuuteen pyrkivistä henkilöistä hyvin vahvasti tunne siitä, että pohjimmiltaan on kyse vain heidän egoistisesta halustaan toimia johtajina. Ja kun tiedollinen asiantuntijuus jollakin alalla on työläs saavuttaa, niin on kätevää tarttua omaan "erityisherkkyyteen", sillä siten voi esiintyä asiantuntijana vaikkapa enkelten näkemisessä ja kaikenlaisessa sieluun liittyvässä. Enkelit, sielu yms. aiheet eivät minua sinänsä ärsytä, mutta näiden "näkijöiden" kyvyt ja "asiantuntemus" kyllä.

Jos joku haluaa kuunnella mainitsemani radio-ohjelman, niin se löytyy täältä otsikolla Saako ihminen yhteyden sieluunsa unessa https://www.radiohelsinki.fi/ohjelmat/Vaiheessa . Tämän avaukseni aihe ei siis varsinaisesti ole Juurikkala, vaan ilmiö, jossa tietyt ihmiset pyrkivät pelkillä mielipiteillään asiantuntijuuteen yhä uudestaan. Terveyskeskustelussa esiintyy havaintojeni mukaan myös paljon tee-se-itse-tietäjiä.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Egoismi synnyttää huuhaata
« Vastaus #1 : ke 20.05.2015, 21:56:31 »

Tavallisuuden ulkopuolella on jotain. Voi olla, että jotta siihen saa kosketusta, tulee ehkä luulla itsestään jotain epäkorrektisti. Vituralleen yleensä menee jokin, mutta samalla voi syntyä jotain hyödyllistäkin.

Rajojen avartelussa usko itseen on kova sana. Usko väärin perustein kyllä kostautuu. Joku kärsii.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Egoismi synnyttää huuhaata
« Vastaus #2 : ke 20.05.2015, 22:41:09 »
Näitä menneisyyteen tai Siriukseen matkaavia henkimaailman-Juurikkoloita pystyisin pudottamaan jalustalta joissain erikoistilanteissa omalla erikoisasiantuntemuksellani: Jos hän luulee tietävänsä mitkä tähdet oli näkyvissä Suomessa 18 000 eKr tai missä suunnassa nyt (tai tarkemmin keskipäivällä, livenä kadulla) Sirius muka on josta vastaanottaa alien-viestejä.
 Terveysasiantuntijoina esiintyviä ylimielisiä amatöörejä on vähän helpompi pudottaa maan pinnalle, ainakin periaatteessa. Sotkeutuvat käsitteisiinsä, sisäisiin ristiriitoihin ja biokem. faktoihin ja imevät sisäänsä vielä uutta humbuugia. (Erityisesti tulee mieleen eräs Antti Heikkilä ja Tomi "maito on myrkkyä" Kokko).
 
Mutta tämä egoismi-hypoteesi.
 Ymmärrän egon noston tällä helpommin eräälle tavispariskunnalle joka ajattelee saavansa Siriukselta viestejä kuin tässä jo ennestään julkkiksena ja elokuvaohjaajana olevalla Juurikkalalla tai julkkislaulaja Katri Helenalla (joka esittellyt henkimaailman käsityksiänsä Seuroissa ym). Ellei sitten julkisuuteen nousu ole jo merkki sisäsyntyisestä egoisminhimosta joka kaipaa aina lisävahvistusta.
 Egon nosto ei ole välttämättä edes oma syy koska media nykyään tarttuu helposti poikkeaviin ihmisiin ja nostaa kiisteltäväksi.

Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Anemone

 • Vieras
Vs: Egoismi synnyttää huuhaata
« Vastaus #3 : ke 20.05.2015, 23:00:04 »
En koe Katri Helenan enkelipuheiden taustalla olevan egoistinen motiivi, sillä hän toimii edelleen laulajana ja heiltähän kysellään haastatteluissa kaikkea mahdollista. Hän ei ole pyrkinyt erityisesti mielipidejohtajaksi enkelikyvyillään, toisin kuin esim. Juurikkala, joka on tuotteistanut erityislahjansa kirjoiksi ja maalauksiksi. Varsinainen egoismi alkaa siis siitä, että haluaa korostaa, että itsellä on tällainen poikkeuksellinen kyky kehittyneempi kuin muilla ja sitten kohotetaan oma itse sen avulla muiden yläpuolelle.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Egoismi synnyttää huuhaata
« Vastaus #4 : to 21.05.2015, 00:08:39 »
VOI olla että henkisten tai "henkisten" (kuviteltujen/väitettyjen) kokemusten retostelu julkisuudessa on egon alleviivausta. Tai voi olla että ihminen on kokemastaan tai henkisistä asioista niin innostunut että hän haluaa möykätä asioista kaikille muillekin, taikka arvostelukyky pettää ja tulee huudeltua kelle sattuu, vaikka jälkikäteen ajatellen olisi ehkä ollut vähän hiljempaa. Olen itsekin miettinyt että kannattikohan kaikille sulhasehdokkaille nuorempana välttämättä alkaa paapottaa reinkarnaatiosta. No, niille kannatti joilla oli samaa idistä, mutta ei kaikille. Se pitäisi aina selvittää ensin että minkä sortin tallaajaa vastassa on.

Mutta krääsän myynti henkisyyden tai kokemustensa nimissä on minustakin kyllä perin vastenmielistä. Roina on roinaa vaikka se olisi miten leimattu nimikkeillä "henkinen" (okkulttinen, maaginen, rajatieteellinen...) Ei ihminen sitä kamaa tarvitse.

Ja sitten tietysti tulisi muistaa että jos on jotain hypnoosikokemuksia (en jaksa perehtyä tuohon esimerkkinä olevaan tapaukseen...), niin eivät ne mitään "henkisiä" ole. Omaa mieltään on varmaan lopulta varsin helppo manipuloida tuottamaan kaikenlaisia "jänniä" kokemuksia, jos vaan viitsii opetella ne menetelmät.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Egoismi synnyttää huuhaata
« Vastaus #5 : to 21.05.2015, 00:19:00 »
haastatteluissa kaikkea mahdollista. Hän ei ole pyrkinyt erityisesti mielipidejohtajaksi enkelikyvyillään, toisin kuin esim. Juurikkala, joka on tuotteistanut erityislahjansa kirjoiksi ja maalauksiksi. Varsinainen egoismi alkaa siis siitä, että haluaa korostaa, että itsellä on tällainen poikkeuksellinen kyky kehittyneempi kuin muilla ja sitten kohotetaan oma itse sen avulla muiden yläpuolelle.
Ai jaa. Voipi olla. Ja näköjään (luemma) on saanut suorassa lähetyksessä itketettyä Janne Katajaa, Novan toimittajaa ja ohjelman tuottajaakin kopissaan samassa lähetyksessä kun Juurikkala sai yhteyden Jannen isoäitivainaaseen, muka. Eli koko mediapoppoo sormensa ympärille tyrskimään. Se ollee jo enemmänkin kuin vain oman egon pientä nostoa.

Eikä se egon nosto jää tähän maailmaan vaan siellä toispuolellakin pitää olla se hienoin ja kaunein neito tai aatelinen tms. Tulisi joskus realismia ja esiintyisi likaisen ja kuppaisen roistomaisen ruman maatyöläisen inkarnaationa niin olisi edes vähän katu-uskottavuutta.

Hyvä on, myönnän, egon nostatukselta vaikuttaa - molemmin puolin mualimaa. ;)

Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Anemone

 • Vieras
Vs: Egoismi synnyttää huuhaata
« Vastaus #6 : to 21.05.2015, 21:43:07 »
Radiomainonnasta havaitsin, että maailmanluokan huuhaa-guru, Deepak Chopra, on tulossa Suomeen. Hän on kovin huolestunut lapsen identiteetistä ja luovuudesta (arrgggh!):

Identiteettimme on ehdollistettu identiteetti. Se perustuu sosiaaliseen ohjelmointiin, eräänlaiseen sosiaaliseen hypnotisointiin. Kun lapsi syntyy, tämä prosessi alkaa. Hänelle kerrotaan, mikä hänen nimensä on, onko hän suomalainen vai intialainen, mikä hänen uskontonsa ja rotunsa on. Lasta pommitetaan tiedoilla siitä, mihin kansaan hän kuuluu, millainen kulttuuriperintö hänellä on vaalittavanaan ja ovatko hänen vanhempansa kenties rikkaita vai köyhiä. Kaikenlaisen tiedon ja käskytyksen muovaamana ihmisestä tulee ehdollistettu mieli.

– Ehdollistettu mieli on sirpaloitunut. Ennen ehdollistamista lapsi on täynnä ihmettä, uteliaisuutta, rakkautta, iloa ja energiaa. Ehdollistaminen luo ihmiselle oletetun identiteetin ja vie synnynnäisen luovuuden mennessään, Chopra kuvaa.
i]

Lapselle ei siis saisi välittää suvun tapakulttuuria ja perinteitä, koska se rajoittaa lapsen luovuutta? Mutta mitä tuntuu lapsesta, joka on jätetty näiden ulkopuolelle? Miten luovuus kukoistaa ilman rakennusaineita? Kuka määrittelee, ja miten, mitä lapselle saa/voi välittää? Mitä tapahtuu kun lapsen tarpeet kohotetaan perheessä ohi kaikkien muiden tarpeiden?

Mielestäni tällainen ajattelu on ylikorostettua individualismia. Kukaan ei kuitenkaan ole yhtään mitään ilman yhteisöltä saatuja elämän rakennusaineita, esim. äidinkieltä, kotimaata, juuria. Mitä tapahtuu kansoille ja valtioille, jos ihmiset on kasvatettu vain yksilöiksi? Miten vanhempien omista ehdollistumista edes voi päästä irti "puhtaaseen" tilanteeseen, jossa tällaista luovaa ihmettä voi hoivata (kasvattaminen kaiketi kielletty)?

Mihin perustuu Chopran asiantuntemus koskien ihmisen psyykeä? En ole kuullut hänen opiskelleen psykologiaa. Ilmeisesti siis guru, jonka varsinainen tuote on tehdä yleisö riippuvaiseksi hänen ajatuksistaan, joiden totuudet ovat kyseenalaisia.

http://www.mtv.fi/lifestyle/tunteet/artikkeli/tietoisuus-guru-deepak-chopra-neuvoo-meditoi-nain/5091178

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Egoismi synnyttää huuhaata
« Vastaus #7 : to 21.05.2015, 22:12:48 »
Lapselle ei siis saisi välittää suvun tapakulttuuria ja perinteitä, koska se rajoittaa lapsen luovuutta? Mutta mitä tuntuu lapsesta, joka on jätetty näiden ulkopuolelle? Miten luovuus kukoistaa ilman rakennusaineita? Kuka määrittelee, ja miten, mitä lapselle saa/voi välittää? Mitä tapahtuu kun lapsen tarpeet kohotetaan perheessä ohi kaikkien muiden tarpeiden?

Mielestäni tällainen ajattelu on ylikorostettua individualismia. Kukaan ei kuitenkaan ole yhtään mitään ilman yhteisöltä saatuja elämän rakennusaineita, esim. äidinkieltä, kotimaata, juuria.
Minusta(kin) juureton lapsi on heikompi, poljettavampi "orpo", kuin juurellinen, joka itsetietoisempi ja omaa vahvemman itseluottamuksen.

Lainaus
Mihin perustuu Chopran asiantuntemus koskien ihmisen psyykeä? En ole kuullut hänen opiskelleen psykologiaa.
Opetellut TM:ää ?

Hän tuo mieleen Dr. Oz:n. Lääkäritausta, idän ja lännen kulttuurin sulauma, josta vaihtoehto-satu-tv-guruksi. Kumpikin saanut nostetta vaikutusvaltaiselta upporikkaalta show-naiselta, Oprah Winfreyltä.

Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Anemone

 • Vieras
Vs: Egoismi synnyttää huuhaata
« Vastaus #8 : pe 22.05.2015, 00:50:39 »
Chopran "viisaudesta" pääsee osalliseksi halvimmillaan 49,50e hintaan, mutta sykähdyttävin on kalleimpien lippujen (149,50e) edut.

Eturivin paikka luennolle, VIP-jono DeepakChopran nimikirjoitusten jakoon, ja Deepak Chopran kirja. Kiva, että rahalla voi ostaa paikan VIP-nimikirjoitusjonossa.  :o :D  :D  :D