Kirjoittaja Aihe: PC- ja konsolipelaamisen ketju.  (Luettu 27777 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Renttu

 • Vieras
PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« : su 10.05.2015, 22:51:04 »
Kaikkea pelaamiseen liittyvää tähän ketjuun. Modit, uutiset, mielenkiintoiset klipit ja löydöt, hyvät tarjoussivustot ja ongelmatilanteiden setvinnät, tietysti myös älypuhelimet ja tabletit mukaan lukien.

The Void (2 min. 16 s.). Uuden pelihallikonseptin esittelyvideo.

Hauska modaus Hitman: Absolution -peliin.
GTA V:nkin pc-modaus on jo täydessä vauhdissa, tässä yksi hauska klippi. Pelihahmona lentävä apina, joka ampuu aseestaan autoja.

choosemypc.net. Avustussivusto oman pelikoneen rakentamiseen niillekin, jotka eivät ole sitä aiemmin tehneet. Sivu auttaa osien valikoinnissa ja vaikka hinnat ovat dollareissa, kokonaishinnasta saa hyvän käsityksen euroiksikin.

Littlewargame.com. Selainpohjainen strategiapeli. En ole itse kokeillut tuota, mutta kuulemma varsin laaja ja addiktiivinenkin.

Hyvien flashpohjaisten ilmaispelien esittelykuvia. Kuvien alla linkit lataussivuille.

Poissa wade

 • Konkari
 • Viestejä: 1560
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #1 : ke 13.05.2015, 11:43:45 »
Koska olen köyhistä oloista, mulla ei ollut koskaan omaa tietokonetta lapsena. Näin siis jäin monessa mielessä peliskenestä ulos. Mulla oli tosin jossain vaiheessa 8bit nintendo (kun muilla oli 16bit Sega tai Snes), ja kun mä sain Segan, niin muilla alkoi olla PlayStationit. Olin siis koko ajan askeleen muita jäljessä, enkä siten (muita kadehtiessani) saanut kaikkea iloa irti siitä mitä mulla oli.

Yläasteella ja lukiossa tuli pelattua melko paljon koulussa, mutta olosuhteiden pakosta mahdollismman helposti lähestyttäviä ja sosiaalisia pikkupelejä. Tältä ajalta ovatkin parhaimmat pelimuistoni. Klassikkostatuksen ovat saaneet legendaariset suomalaiset pelit, kuten GeneRally ja Deluxe Ski Jump 2, molemmat yksinkertaisuudestaan huolimatta nerokkaita moninpelejä.


GeneRallyssa ajettiin pienillä autoilla, joita ohjattiin yksinkertaisesti nuolinäppäimillä (kaasu, jarru, oikea, vasen). Ajotuntuma oli arcadea parhaasta päästä. Monipuolisuutta ajoon toivat eri tavalla ohjaukseen vaikuttavat alustat, kuten sora, asvaltti, muta; sekä renkaiden ja bensan kuluminen, joka toi varikkostrategian mukaan tiukkoihin kilpailuihin.


DSJ2 oli yhtä simppeli ja koukuttava peli. Pelaaminen tapahtui yksinkertaisesti hiirellä: hiiren klikkaus sai vuorossa olevan hyppääjän astuvan vauhtimäkeen. Oikea hiiren nappi oli oikea jalka, vasen nappi vasen jalka: ponnistaessa piti painaa juuri oikealla hetkellä hyppyrin nokalla molemmat hiiren napit lyhyesti pohjaan (kuvassa pelaaja on muuten ajoittanut ponnistuksena miten sattuun, hyppääjä näyttää olevan laskeutumassa kumpareelle). Tämän jälkeen hiirellä kontrolloitiin hyppääjän lentoasentoa (ylös, alas, sivusuunnassa) pyrkien ottamaan huomioon mäen ominaispiirteet ja tuuli. Alastulossa pystyi valitsemaan telemarkin, tai hakea riskillä hieman lisäpituutta lennolle ja ottaa sitten tasajalka-alastulo. Tasajalka-alastulossa tyylipisteet olivat heikot, mutta mäkiennätyksen kummitellessa mielessä tämä ei paljoa haitannut.


EDIT. Olin unohtaa vielä yhden "klassikon", wormsia emuloineen pikkupelin nimeltään "molez".

Molezissa pelattiin kaksi tai kolme vastustajaa kerralla. Pelihahmoina toimivat pienet rambo-myyrät, ja pelikenttä oli yhden ruudun kokoinen. Jokainen myyrä sai valita (tai arpoa) kolme asetta, joista jokaisella oli omat vahvuutensa ja omat heikkoutensa. Aseita oli esim. sniper kivääri (yksi osuma teki paljon tuhoa, hyvin tähdättynä väistäminen oli hankalaa, mutta aseen lataaminen oli hidasta), katkaistu haulikko (läheltä ammuttuna haulit tekivät pahaa jälkeä, kaukaa haulisade hajosi ja aiheutti vain hieman damagea), polttopullo (jonka pystyi heittämään ahtaisiin rakoihin); osa aseista oli lähitaisteluun erikoistuneita, osa kaukaa ampumiseen, mutta taitavien pelaajien ollessa kyseessä oli yksipuolisella asevalikoimalla hankala menestyä. Pelin alkaessa jokainen pelaaja ilmestyi yhteen pelialueen nurkkaan. Pelikentässä oli kaivettavaa (tai asein tuhottavaa) maa-ainesta ja tuhoutumattomia kiviä (joiden taa saattoi piiloutua vastustajan tuhoamisyrityksiä, ja jonka suojista tehdä omia hyökkäyksiään). Aseiden lisäksi myyrä (joka muuten oli jalkaisin hidas) oli eräänlainen heittoköysi, jonka pystyi ampumaan kiinni eri pintoihin ja siten liikkua nopeasti pelikentällä.

Kavereita vastaan pelatessa eri asein tehdyt taidokkaat tapot (pelissä laskettiin tappoja, keskimääräisiä elossapysymisaikoja, jne) herättivät suurta iloa. Esimerkiksi täydellinen tarkk'ampujasuoritus pelialueen toiselta laidalta hyppien väistelevään vastustajaan herätti riemua. Tai taitava heittoköyden avulla tehty vastustajan lähietäisyydelle hyökkääminen ja hengen riistäminen molotovin koktaililla tai käsikranaatilla. Heittoköydellä pystyi myös tarttumaan vastustajaan ja vetämään tätä lähemmäs, upeaa oli mm. karkuun yrittävän kaverin vetäminen köydellä ensin lähelle, ja sitten katkaistulla haulikolla selkään ampuminen :)
« Viimeksi muokattu: ke 13.05.2015, 11:57:15 kirjoittanut wade »

Renttu

 • Vieras
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #2 : to 14.05.2015, 20:28:23 »
Tovi sitten oli suuri Valve-kohu. Valve yritti ryhtyä kauppaamaan Steam-palvelunsa kautta pc-pelien modeja. Pelaajat hermostuivat tästä niin, että ainakin toistaiseksi Valve joutui perääntymään rahastusyrityksessään. Kuvio poiki kuitenkin erittäin hauskan klipin, jonka katsomista suosittelen niillekin, joita pelaaminen ei edes kiinnosta. Seuraavaa meksikolaismiehen tilitystä on käytetty sittemmin monissa muissakin teemoissa, ja periaate klipissä on sama, kuin niissä Hitler kuulee, että... -klipeissä. Tämä vain on mielestäni vieläkin hauskempi, kuin Hitler-klipit.

SHOCKING interview with Valve employee about selling mods on the workshop.

Renttu

 • Vieras
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #3 : to 14.05.2015, 22:36:14 »
Älypuhelinten ja tablettien omistajat!

1. Avaatte Google Playn (Tai Apple Storen) ja haette sanoilla plague inc
2. Lataatte sen ilmaisversion, ellette halua maksaa täysversiosta.

Plague Incorporated´in peli-idea on lystikäs: kehitä bakteeri/virus/ektoplasma, joka tuhoaa koko maapallon populaation. Se on siis strategiapeli, jossa tähtäimenä on ihmiskunnan hävittäminen.

Kun ilmaisversiota pelaa riittävästi, se aukaisee sitten samalla eri toimintoja ja lopulta peli on täysversio, vaikka ei olisi maksanutkaan.

Olin seurannut peliä PC-puolella odottaen, että se tulisi riittävän hyvään alennukseen. Sitten älysin katsoa sitä tabletilla Google Playsta. Hauska peli ja mukava juttu, että ei tarvinnut edes ostaa sitä PC:lle.
« Viimeksi muokattu: to 14.05.2015, 22:53:56 kirjoittanut Renttu »

Renttu

 • Vieras
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #4 : ke 03.06.2015, 21:02:31 »
PC-pelaajat ovat olleet pari päivää pähkinöinä: eilen Bethesda Softwaren sivuilla lähti päivälaskuri käyntiin, ja tänään tuli ensimmäinen traileri: Fallout 4 (Youtube). Ihan nättiä grafiikkaa kun ottaa huomioon, että perinteisesti Fallout -sarja on pyörinyt hyvin keskitasonkin koneilla.

Joka tapauksessa, nelonen tulee pian. Onnea kaikille yliopistojen pääsykokeisiin lukeville pelaajille! :)

Renttu

 • Vieras
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #5 : su 14.06.2015, 20:58:08 »
Steamilla menossa jälleen perinteinen kesä-ale, neljäs päivä (Kestää 21. päivään saakka). Päivän tarjoukset voimassa 24 tuntia, flash-myynnit 12 tuntia kerrallaan. Eri pelivalmistajien kokoelma-alennuksia kannattaa nyt vilkaista, sillä niissäkin saa nyt rahoille vastinetta. Poimin tähän muutaman:

2K 10th Anniversary Bundle. Alennus pelipaketissa 87%, iso läjä laatupelejä FPS:stä strategiaan. 45 euroa ja vähän hiluja.
Eidos Anthology. 34 Peliä yhdessä nipussa lisäosineen, hinta yhteensä rapiat 30 euroa.
Valve Complete Pack. Kaikki Valven parhaat kerralla, alle 25 euroa.

Renttu

 • Vieras
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #6 : ti 16.06.2015, 21:03:13 »
Nyt on meneillään peliteollisuuden suurin vuosittainen tapahtuma, E3 2015. Fallout 4 sai julkaisupäivän, Dark Souls 3 on tuloillaan ja henkilökohtaisesti mukavinta on tietää, että Arma 3 saa piakkoin uuden, todella laajan karttapäivityksen. Kolme traileria uusista peleistä niille, jotka eivät ole sattuneet vielä näitä näkemään:

Star Wars Battlefront: Multiplayer Gameplay.
MASS EFFECT™: ANDROMEDA.
DOOM 4 GAMEPLAY.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #7 : ke 17.06.2015, 22:21:37 »
Pelimakuni kuulemma suosisi Dark Soulsia, kovasti tuttuni sitä minulle on ainakin suositellut. Viime päivinä olen retroillut vanhan kunnon Nethackin parissa. Steamissa näytti olevan tarjolla Nethackia graafisesti ja kenties pelillisesti päivittänyt Vulture. Nethackin vuoropohjaisuus on rentouttavaa rpg-kentässä -kuoleman lopullisuus kaikkien mielestä välttämättä ei.

Nethackin esikuva oli Rogue. Puhutaan siis merkkigrafiikan keinoin toteutetusta rpg-seikkailusta.
« Viimeksi muokattu: ke 17.06.2015, 22:23:49 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Renttu

 • Vieras
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #8 : to 18.06.2015, 02:05:42 »
Pelimakuni kuulemma suosisi Dark Soulsia, kovasti tuttuni sitä minulle on ainakin suositellut. Viime päivinä olen retroillut vanhan kunnon Nethackin parissa. Steamissa näytti olevan tarjolla Nethackia graafisesti ja kenties pelillisesti päivittänyt Vulture. Nethackin vuoropohjaisuus on rentouttavaa rpg-kentässä -kuoleman lopullisuus kaikkien mielestä välttämättä ei.

Nethackin esikuva oli Rogue. Puhutaan siis merkkigrafiikan keinoin toteutetusta rpg-seikkailusta.
Dark Soulsia ovat kehuneet kaikki (Hyvällä tavalla vaikea, kuulemma), en ole itsekään pelannut. Rogue ja sittemmin Nethack ovat jääneet aikoinaan väliin (Tiedän, se on tavallaan pelirikos), koska Ultima -sarja ja VietCong (VC, merkkigraafinen strategia).

Noita linkkaamiani klippejä kun katsoi, niin Battlefront hymyilytti, mutta Doom 4 (Tai ilmeiseti pelkkä Doom) ei nyt vaikuttanut graafisesti paljonkaan paremmalta, kuin modattu Doom 3 - ja sen ilmestymisestä on jo yli 10 vuotta aikaa. En kuitenkaan Doomin kohdalla muuten motkota siitä, ettei se vaikuta tarjoavan varsinaisesti mitään uutta - vähän hankala moittia sitä, että Doom on Doom. Kun genreä on hakannut Spear of Destinystä alkaen niin ymmärtää kyllä, että itse on jo väsähtänyt, mutta nuorempia kyllä hypettää.

Sain vinkin hyvästä saitista, jolta voi katsoa kaikki E3:ssa julkistetut uutuudet, trailerit ja moninpelit: E3recap.com, tuolta löytyy.

Renttu

 • Vieras
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #9 : la 18.07.2015, 17:34:33 »
Tulin ostaneeksi Green Man Gaming -sivustolta Wolfenstein: Old Bloodin, kun maksoi kokonaista neljä euroa. Luulin sen olevan vain lisäosa, vaan olikin kokonaan itsenäinen pelinsä. Mukava juttu!

Laika,

Jokos sinulla on pelikäyttöönkin soveltuva PC? Jos, niin mahdollisesti halutessasi voit valita jonkin seuraavista peleistä (Vaativat Steam-tilin):

1. FrozenByte Collection (Sisältää pelit Shadowgrounds, Shadowgrounds Survivor, Trine, Trine 2 Complete Story, Trine 2: Goblin Menace)
2. Zack Zero
3. Heli Heroes
4. Spaz (Space Pirates And Zombies)
5. Two Worlds II: Velvet Edition
6. Outland
7. Mirror´s Edge
8. Marlow Briggs And The Mask of Death
Nuo löytyvät lahjaluettelostani tällä hetkellä; katso tuubista mikä kiinnostaa eniten, ja lähetä vaikka privana Steam-käyttäjänimesi, niin lähetän sitten lahjuksen tavaraluetteloosi.

***

Peliklippi, Fallout 4, Bethesdan tuubitililtä. Näyttää hyvältä.
Tulevan No Man´s Sky:n laajudesta tämä .gif. Jokainen valopiste on oma galaksinsa, joilla lukuisia planeettoja.
Unreal on julkaissut uusimman pelimoottorinsa (Unreal Engine 4) suoraan avoimeen käyttöön. Virallinen lataussivusto tässä. Koneessa täytyykin olla hitusen enemmän potkua, mikäli tuolla lähtee leikkimään.
Samalla moottorilla tehtyjä maisemia. Kuvat voi klikata suuremmiksi.
Ruutukaappaus, Witcher 3. Nätti peli, vaan kun ei ole taaskaan oikein ehtinyt...
« Viimeksi muokattu: la 18.07.2015, 17:59:03 kirjoittanut Renttu »

Renttu

 • Vieras
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #10 : la 29.08.2015, 15:58:18 »
Tässä suosimiani luotettavia pelien ostopaikkoja, ja alehintojen kyttäyssivustoja. Uusistakaan peleistä ei tarvitse maksaa täysiä hintoja!

Instant Gaming. Esitilasin täältä juuri tulevan Mad Maxin (Alennus 65%, ja tähän hintaan sitä ei saa mistään ainakaan pariin vuoteen). Konsolipelaajatkin, huom! En ole katsonut, toimiiko sivuston konsolipelien alennussysteemi vielä Euroopassa, mutta jos ei vielä, niin piakkoin pitäisi toimiman.
HumbleBundle. Vaihtuvia pelikokoelmia polkuhinnoin, ja samalla osa tuotosta menee hyväntekeväisyyteen. PC- ja mobiililaitekokoelmia; toisinaan myös kirjoja, sarjakuvia ja äänikirjojakin.
GreenManGaming. Alesivusto, säännöllisesti vielä lisäalennuskoodejakin. Kannattaa kytätä, milloin suorittaa ensirekkautumisen sivulle: uudet jäsenet saavat liittyessään viisi ilmaista peliä, ja mainostavat tätä sitten tasaisin kampanjoin.
GOG. Retropeleihin ja nostalgiapyrskähdyksiin pääasiassa keskittyvä myyntipaikka, mutta uusiakin pelejä myydään. Täältä löytyvät lähes kaikki vanhat hyvät pelit, jotka on siis muutettu uusillakin käyttöjärjestelmillä toimiviksi samalla, kun niistä on poistettu DRM-suojaus. GOG antaa myös uusille reksiteröityneille viisi ilmaista retropeliä.

Hintojen kyttäyssivuja:

Steam Sales Tracker. Täältä löytyvät aina kaikki Steamillä meneillään olevat alennukset, mukaan lukien ne piilotetutkin.
CheapShark. Useiden myyntipaikkojen alennukset kokoava seurantasivusto.
Is There Any Deal. Sama kuin edellä, mutta monipuolisempi ja ilmoittaa myös alekoodeista.

Edit: Vinkkinä, että HumbleBundlesta saa juuri nyt (Humble Store) pelin Stealth Inc. 2 ilmaiseksi, kun vain rekisteröityy sivun käyttäjäksi.
« Viimeksi muokattu: la 29.08.2015, 16:13:29 kirjoittanut Renttu »

Renttu

 • Vieras
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #11 : su 30.08.2015, 22:37:48 »
Pelinälkäisille erinäisiä ilmaisten pelien sivustoja plerattavaksi. En ole itse lataillut tai testannut näiltä mitään, mutta minulla oli tylsää, ryhdyin etsimään arvellen, että joku voisi löytää näistä hupia!

Free And Legal PC-Games.
Digipen Game Gallery
0 A.D.. Ilmeisesti vuoropohjainen strategiapeli CIV-sarjan tapaan.
Internet Arcade. Yli 600 retropeliä.
Allegiance. Alun perin Microsoftin kehittämä peli, nyt ilmaisena ja pelaajien jatkokehittämänä.
Freeware Database. Lisää retropelejä.
Elder Scrolls I ja II ovat ilmaiseksi ladattavina pelisarjan viralliselta sivulta.
Battle of Wesnoth, vuoropohjaista strategiaa.
Unity ShowCase. Unityllä laadittuja pelejä, joista monet ilmaisia.

FPS-peleistä pitäville voin suositella Steamiltä ilmaispeliä PlanetSide 2. Vaatii koneelta kuitenkin hieman potkua.

Poissa a4

 • Konkari
 • Viestejä: 4327
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #12 : ke 02.09.2015, 13:35:16 »
onko peliympäristö avoimenakin liian pieni? miten olisi 18 kvintiljoonaa planeettaa?


The Google Earth app has a hidden flight simulator built into the code that allows you to literally (virtually) fly around the entire planet.

I'm writing a book about it at the moment, it's essentially set in 15-20 year future and is about a game like No Man's Sky (or its future version) that has been explored and charted and split by humans and where there's also tons of AI ''bots'' to help or even rule over some parts of this universe... Since many people are permanently living in that world in VR and earning money (crypto-currencies) and the game is distributed across all the players and many countries, it's too big to shut it down. It all starts with disappearance of some of the top leaders of one of factions of the game and a simple guy starts investigating what's happening and discovers that all these guys have been killed in real life. He teams up with 40 sth police detective and they both start investigating this in VR, as it seems like what are totally random killings in real world, are kills ordered from VR.... What they discover is actually that some algorithms have produced much more intelligent ''bots'' which are still unaware that they are living in a simulation, but more aggressive and smart and waging an interstellar war now. Also VR has advanced to a point when people are taking some substances to make time spent in VR seem longer than reality and the substances sort of distort the ability to differentiate between VR and real world, so there's also this sub text of dependency on VR and simulation over the real world,
wormhole

Poissa a4

 • Konkari
 • Viestejä: 4327
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #13 : pe 13.11.2015, 16:42:45 »
itse pelistä en tiedä mutta sen esittelyvideot ovat..mielenkiintoisia:

1
2
3

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #14 : pe 11.12.2015, 23:54:07 »
Töttöröö! Nethack on saanut laajan päivityksen, ja luvassa on ilmeisesti lisää:

http://www.pelaajalehti.com/uutiset/luolastoseikkailulegenda-nethack-sai-ensimmaisen-suuremman-paivityksensa-12-vuoteen

ps. Renttu, pahoittelen etten hyödyntänyt tarjouskoodejasi. En ole ehtinyt oikeastaan lainkaan uusien pelien pariin (tuttavalta ostamani XCom ps3:lle makaa edelleen pöydällä kokeilematta), ja oli muutenkin hankaluuksia kirjautumisessa tälle paskafoorumille eräässä vaiheessa katsastamaan niitä.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #15 : la 12.12.2015, 18:02:33 »
ps. Renttu, pahoittelen etten hyödyntänyt tarjouskoodejasi. En ole ehtinyt oikeastaan lainkaan uusien pelien pariin (tuttavalta ostamani XCom ps3:lle makaa edelleen pöydällä kokeilematta), ja oli muutenkin hankaluuksia kirjautumisessa tälle paskafoorumille eräässä vaiheessa katsastamaan niitä.
Juu, huomasin itsekin tuon Nethack-päivityksen, mutta minullakin aivan liian paljon muita menoja ryhtyä pelaamaan sitä (Semminkin, kun pelaan tällä hetkellä Fallout 4:ää).

Jos koodit ovat vielä tallella niin  veikkaanpa, että toimivat edelleenkin. Tarjouksiahan ne eivät ole, vaan niillä saat pelit ilmaiseksi. Jos olet luonut Steam-tilin, pysyvät kirjastossasi ikuisesti ja voit ryhtyä pelaamaan niitä, milloin lystää (Esimerkiksi jo vuonna 2027). Ei haittaa vaikka ei kiinnostaisikaan, anna koodit jollekin kaverillesi, jolla on aikaa pelailla!

Steamilla alkaa muuten talviale kuuden päivän päästä, jatkuen aina tammikuun 2. päivään. Ken sinne tällä välin käy lurkkimaan, saa pitää lompuusistaan visusti kiinni, sillä laatupelejä saa taas naurettaviin hintoihin.

***

Fallout 4:sta ei missään nimessä kannata ostaa. Nimittäin, jos ei halua koukuttua määrittelemättömiksi ajoiksi koneen ääreen! Hyvien pelien efekti - "Istahdan tähän korkeintaan tunniksi ja sitten niitä onkin mennyt neljä" - toimii tässä tapauksessa erityisen hyvin.

Havahtuu ajankuluun raatokasan keskellä samalla, kun keräilee mm. tinapurkkeja ja pöytätuulettimia yhdyskuntien rakennustarpeiksi! Tai kuten viimeksi, kun juosta humputtelin takaisin alueelle, jonka olin hieman aiemmin putsannut vihollisista - tai niin ainakin luulin. Olin aikeissa mennä luuttaamaan paikan aseista ja muusta hyödyllisestä irtoroinasta, kun erästä kukkulaa ylittäessäni edestäni juoksi kaksi vauhkoontunutta mutanttilehmää. Käännähdin katsomaan, mitä lehmät oikein pakenevat ja voi ristus ja rikkaruoho, homma meni niin kuin elokuvissa! Ehdin nähdä vain, miten Deathclaw (Pelin vaarallisimpia otuksia, kolme kertaa ihmisen kokoinen, häijy paskiainen) jyräsi kohti jo kätösensä iskuun kohottaneena, ja niin se löi minulta lennosta pään irti ja jatkoi mutanttilehmäjahtiaan. Se oli mahtavaa! Nauroin vedet silmissä hyvän tovin ja harmittaa vieläkin, että en tallentanut tapahtumaa!

"Voit ihailla tiikerin kauneutta samalla, kun se hyökkää kimppuusi", vanha kiinalainen sananlasku.

En ollut lainkaan niin innoissani Skyrimistä kuin monet muut, mutta Fallout 4 on kolahtanut kovaa. Periaatteessa ne ovat samoja pelejä, toimintaympäristö ja teema vain toiset. Silti, mitä olen lukenut, tämän vuoden parhaaksi peliksi valittaneen Witcher 3. Se on hc-pelaajien mieleen ja moni pitää sitä paljon parempana, kuin FO4. Minultakin Witcher 3 löytyy, mutta en ole ehtinyt aloittaa sitäkään.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #16 : la 12.12.2015, 18:06:41 »
Perhana, taidankin ryhtyä nyt pelaamaan - ja juomaan kaljaa!
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #17 : la 09.01.2016, 21:49:19 »
Huomenna klo 18.00 ilmassa on suurta maaotteluhenkeä, sillä ARMAFinland kohtaa Venäjän Tushinon! Mitä, etteikö muka FIN - RUS kiinnostaisi semminkin, kun mittelö käydään planeetan parhaassa sotasimulaattorissa, ja mukana on aikuisten oikeastikin asiansa osaavaa tekijää?! Pelaajia tässä mittelössä on yhteensä 190, eli raatoja on takuuvarmasti luvassa.

Mainittakoon, että muutama viikko sitten ARMAFinland pieksi Ruotsin joukkueen kirkkaasti.

Slottaus ja briiffaus vievät tovin, itse tehtävä alkaa klo 18.25. Tehtävä sijoittuu Chernaruksen saarelle, jonne Yhdysvaltain armeija (AFI) hyökkää Venäjän militiaa (Tushino) vastaan. Kesto n. kaksi-kolme tuntia.

Jos kiinnostaa, tässä linkki livestreamiin (twitch.tv).

En ota kantaa siihen, olenko mahdollisesti itsekin mukana. :)
« Viimeksi muokattu: su 10.01.2016, 04:52:02 kirjoittanut Renttu »
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa a4

 • Konkari
 • Viestejä: 4327
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #18 : la 09.01.2016, 23:28:34 »
^
kiitos vaan. juutuin tunniksi katsomaan suomi-ruotsi kamppailua. :)
melko realistisen oloista menoa. itikoita, pölyä ja auringon häikäisyä..

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: PC- ja konsolipelaamisen ketju.
« Vastaus #19 : ma 11.01.2016, 07:11:10 »
Eilisestä pelistä ei sitten tullutkaan mitään, Tushinon serverit (Heidän kuului isännöidä matsi) kaatuivat jo, ennen kuin peli ehti alkaa. Ongelmia oli myös omilla palvelimilla. Harmitti, mutta joskus käy näin.

***

a4,

Oli mennyt ohi nuo linkkaamsi trailerit. Minulla on ko. peli (The Stanley Parable), mutta en ole ehtinyt pelaamaan sitä. Kovasti kehuttu, hyvän tuulen (Filosofinen?) ongelmaratkaisupeli. Toinen vähän vastaava (Joskaan ei yhtä humoreski) on Antichamber. Sekin löytyy, mutta pelaamatta.

Yksi korvan taakse laitetuista on The Talos Principle. Portal-tyyppinen pulmaratkaisu eksistentiaalisin elementein. Mukana asteittain vaikeutuvia kysymyksiä elämän ja ihmisyyden luonteesta.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao