Kirjoittaja Aihe: Jatkumo uneksii  (Luettu 17772 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #140 : pe 25.05.2018, 22:35:24 »
Tapasin minäkin unessa jatkumolaisen.

Unessani olin poistumassa suuresta modernin taiteen näyttelystä ja aulassa päätin vielä käydä vessassa, vaikka ei ollut ihan välitöntä tarvettakaan. Löysin tiskin jossa luki, että WC-maksu 35 €. Pidin hintaa hieman korkeana ja ajattelin mielessäni, että vessan on parempi olla tosi hyvä. Lipunmyyjä kysyi tiskillä, että mihin olin ostamassa lippua? Vastasin närkästyneenä, että tuohon hintaan lipunmyyjän pitäisi jo itsekin tietää, mihin on lippua myymässä, saatana! Maksoin lipun kortilla.

Astuin vessan ovesta ja päädyin ulos pitkälle laiturille, jonka päässä varsinainen vessa sijaitsi. Vähän kuten Muumimaailman uimakoppi. Laiturilla jonotti väkeä vessaan. Edessäni seisovan naisen tunnistin jostakin syystä Anemoneksi. Ihmettelimme siinä jonottaessamme kristallinkirkasta vettä ja meren pohjaa, joka oli kivinen ja täysin puhdas. Missään ei näkynyt kasveja, levää tai kaloja. Laituri oli lämpökäsiteltyä haapaa, mitä pidin huonona ratkaisuna.

Jono laiturilla eteni hiljakseen ihmisten astuessa sisään vessaan. Hetken kuluttua kiinnitin ääneen huomiota siihen, että koppiin on mennyt jo useita ihmisiä, mutta kukaan ei ole tullut ulos. "Kuuluu asiaan", vastasi Anemone. Mielestäni moinen kummallisuus ei kuulunut lainkaan asiaan. Oliko kyseessä jiokin tilataideteos, jossa WC-asiakkaat olivat osa outoa installaatiota, sitä en jäänyt miettimään, vaan käännyin kannoillani laiturilla ja lähdin palaamaan näyttelytilaan. Mutta taidemuseorakennus kohosikin tolppien varassa keskeltä avomerta kuin öljynporauslautta, eikä sieltä ollut poispääsyä.

Heräsin ja menin omaan vessaan. Oven jätin varmuuden vuoksi auki.

En tavallisesti tulkitse unia pyytämättä, koska ne ovat näkijöilleen niin henkilökohtaisia, mutta tähän oli pakko tarttua, koska olin "mukana" ;D. Seuraava ”tulkinta” on siis luonnosteltu pelkkien yleisten assosiaatioiden perusteella, unennäkijän tunnelmia, asenteita ja henkilökohtaisten symbolien merkityksiä tuntematta. Siksi käytän "tulkinnassa" Bruton sijaan keskushenkilöstä nimitystä "Päähenkilö". Tämä ei ole tulkinta hänen unestaan, vaan yleistä hahmottelua unen aineksista.

Päähenkilö on modernin taiteen näyttelyssä, siis oletettavasti varsin kultivoituneessa tilanteessa ja paikassakin. Yleensä näyttelytilat ovat valoisia ja avaria sekä asiakaskunta sivistynyttä, avaramielistäkin ehkä. Kävijä koki kuitenkin hyväksi yhdistää käyntiinsä kosketus ihmiselon likaisimpaan ja vähiten kultivoituneeseen puoleen, jota unessa ilmentää vessakäynti. Kiinnostava tasapaino ylevän ja alhaisen välillä! Vessakäynti osoittautuu kuitenkin kalliiksi, 35e. Päähenkilö kuitenkin maksaa hinnan, mikä voi ilmaista hänen persoonassaan vallitsevaa luontevaa ja arvostavaakin suhtautumista elämän alhaisempiinkin, ”likaisiin” puoliin. Maksaessaan hän silti "läksyttää" vaativaisesti auktoriteettihahmoa eli lipunmyyjää. Henkilöstä hahmottuu kuva juurevana ihmisenä, jonka persoonassa ruumiillinen ja henkinen vaikuttavat tasavahvoina toisiaan raviten. Auktoriteettihahmojen kohtaaminen voi tosin synnyttää kiukustunutta halua vallankäyttöön. On kuitenkin hyvä muistaa, että joskus alistuminen auktoriteetille on itselle parhaaksi. Onko äksyily päässyt automatisoitumaan liiaksi?

Päähenkilö suorittaa vessamaksun kortilla. Maksukortti on symboli, jota en pysty tulkitsemaan päähenkilön asennetta tuntematta. (Omissa unissani maksukortti on hyvin vahva symboli, joka ei millään muotoa sovi yleiseksi tulkinnaksi.)

Vessaan johtaa pitkä laituri, jolle on muodostunut jono. Laiturista tulee mieleen catwalk, punainen matto tai muu vastaava pitkä suora esiintymispaikka tai kunnia”käytävä”. Tämä jatkaisi ylhäinen-alhainen teemaa. Tässä voidaan ajatella tietoisuuden muistuttavan ruumiin tarpeiden olevan arvokkaita ja arvostettavia. Ruumiin tarpeet sisältävät tässä kaikki ruumiin aistitoiminnot, koko biologian, vietit, vaistot ja seksuaalisuuden.

Päähenkilö havaitsee jonossa edellään Anemonen, jonka kanssa hän jakaa kauniin havainnon kristallinkirkkaasta vedestä ja puhtaasta, kivisestä meren pohjasta. Merenpohja, kirkas vesi ja kivet viittaavat päähenkilön psyyken omiin pohjamutiin ja jo mainittuihin ”alhaisiin” osiin. Henkilö kokee syvät pohjavetensä kirkkaina ja selkeinä, kauniinakin. Tästä voidaan arvella, että hän suhtautuu ihmisen eläimelliseen viettipuoleen ja mielen tuntemattomiin syvyyksiin hyväksyvän arvostavasti ja täysin häpeilemättä. Hänellä voi otaksua niin viettienergian kuin mielikuvituksenkin toimivan esteettömästi. Hänellä ovat ruumiin ja mielen energiat hyvin käytössä.

Lämpökäsitelty haapa laiturin materiaalina on päähenkilön mielestä huono. Vaikka hänen persoonassaan ylhäinen ja alhainen ovat jokseenkin ihanteellisessa toiminnassa ja tasapainossa keskenään, niiden välillä toimiva väylä ei täytä henkilön laatuvaatimusta. Jotain pientä kitkaa hänen sisäisessä energiassaan sittenkin on. Häpeää? Pelkoa? Estoja?

Seuraavaksi unessa kohdataan mysteeri, jota voidaan pitää koko ”näytelmän” kulminaatiopisteenä. Jono etenee hitaasti, ihmiset menevät sisään, mutta kukaan ei tule ulos. Todella herkullinen unimaailmalle tyypillinen paradoksi ja arvoitus. Arvoitusta ei ratkaista millään tavalla, vaan Anemone vain toteaa ”katoamisen” olevan täysin luonnollista, se ”kuuluu asiaan”. Anemone edustaa tässä päähenkilön feminiinistä puolta, joka toimii tilanteessa asiantuntijana. Päähenkilön mieli protestoi tulkintaa ja päätyy rationalisoimaan, että kyseessä onkin jokin tilataideteos, johon hän on joutunut osallistujaksi.

Henkilön närkästys on niin voimakasta, että hän päättää palata näyttelytilaan. Poistumisyritys tyssää havaintoon veden keskellä sijaitsevasta museorakennuksesta, josta ei ole poispääsyä. Jo toistamiseen henkilö kohtaa poistumisen mahdottomuuden teeman. Aikaisemmin kukaan ei poistunut wc:stä, eli alhaisesta, ja nyt sama toistuu museossa, eli ylhäisessä.

Tulkinta: vaikka henkilön persoonallisuus on varsin hyvin kehittynyt ja vitaalienergia virtaa kirkkaana ja puhtaana, häntä haittaa ihmissuhteissa liika rationalisointi. Tuntumaa feminiiniseen puoleen on jo aika tavalla, Anemone (melkein sama sana kuin Anima, muuten!) on hyväksytty asiantuntijaksi keskeisessä mysteerissä, mutta viime hetkellä henkilö vetäytyy totunnaiseen reaktiomalliinsa, jolloin ”poispääsyä ei ole”. Jokin luovempi, rennompi, vaistomaisempi suhtautumistapa on kypsymässä henkilön persoonassa, mutta pelko, luutunut ajattelu, estot tai haluttomuus heittäytyä enemmän vaistomaiseen kokemiseen estävät vielä uudenlaisia elämänratkaisuja.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #141 : la 26.05.2018, 14:40:07 »
Kiitokset perinpohjaisesta ja erittäin mielenkiintoisesta tulkinnasta! :D

Nyt kaduttaa, etten mennyt sinne koppiin selvittämään sen salaisuutta.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #142 : la 26.05.2018, 17:54:05 »
Kiitokset perinpohjaisesta ja erittäin mielenkiintoisesta tulkinnasta! :D

Nyt kaduttaa, etten mennyt sinne koppiin selvittämään sen salaisuutta.

Täytyy sanoa, että olen hieman kade saamastasi hienosta unitulkinnasta.

Freudilainen kateellinen tulkinta: Sinua panetti, mutta huomasit siihen tilanteeseen pääsemisen liian vaikeaksi, joten ajattelit: Antaa olla saatana ja palasit lähtöpisteeseen.
Yleinen mielipide on aina väärässä


Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #144 : su 01.07.2018, 20:05:02 »
En ole koskaan nähnyt unta jatkumolaisista paitsi viime yönä.
  Mks otti henk. koht. yhteyttä ja pyysi hyväntekeväisyyslahjoitusta lasten hyväksi kauttaan. Hän itse oli vankilassa ja nuorempi kuin kuvittelin. (Ohoh!) 
  Tilanne alkoi olla jo vähän kiusallinen kun rupesin miettimään käytännön hankaluuksia että miten minä siirron tekisin, postiosoite vankilaan ja kirjekuoressa seteli?, entäs jos minä tilisiirrän vankilakundille, eikö siinä ole jotain epäilyttävää ja poliisi ala kysellä?... ja entä oma nimettömyyteni? 
  En muista missä vaiheessa aloin heräilemään, tämä saattoi olla jo herättyä mutta aloin ihmetellä purjehdusreissujansa joten hän on ilmeisesti virkamies- valkokaulusrikollinen luottovanki joka saa välillä lomaa...:D
  Olavi J. Mattilaksi jo häntä kuvittelin. (Wiki paljastaa nyt että ei Olavi ole ollut hengissä moneen vuoteen).

Tarkemmin miettien eilisillalla tai yöllä olin aihepiiriin liittyvää mietiskellyt: Tositapaus, naapurit (joka kommunistiperhe), oli olleet kirjeystävinä venäläisen vangin kanssa, NL:n aikaan.

« Viimeksi muokattu: su 01.07.2018, 20:08:11 kirjoittanut MrKAT »
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #145 : la 21.07.2018, 22:32:15 »
Tämä menee rajamaille. Siis valveen ja unen. Olin kovassa univelassa ja toissapäivänä ennenkuin iltanokosilla sain lopulta unen päästä kiinni niin näin itseni päivällä munaamassa (askartelin pieleen helteen turruttamin aivoin kiroten raskaasti munaustani, avasin väärän pullon saksilla) ja kiroilin, siis se "elokuvan henkilö".  Minä, siis valveuneen eli "elokuvan" katselija, räjähdin nauramaan tuolle tollolle. :D :D

Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #146 : la 21.07.2018, 22:40:33 »
Joskus minulla on unessani niin iso mulkku, etten mahdu edes makuuhuoneen ovesta sisään.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Paikalla Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #147 : su 22.07.2018, 01:08:14 »
Joskus minulla on unessani niin iso mulkku, etten mahdu edes makuuhuoneen ovesta sisään.

 ;D ;D ;D
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #148 : ma 23.07.2018, 09:55:27 »
Olin verikokeissa ja sain jonkun järjettömän tuloksen Hb:ksi, olisiko ollut 166. Istuin pyöreän pöydän äärelle tuoliin ja siinä oli entuudestaan istumassa saittimme Juha. Hän kertoi saaneensa tiedon että hänellä Hb on 105.

***

Toisessa unessa olin jossain kokeessa joka oli - jälleen - järjetön. Kysymykset olivat äärimmäisen vaikeita. Koe oli ilmeisesti olevinaan fysiikan koe. Ruikutin asiasta naispuoliselle opettajalle. Sain raivokohtauksenkin. Sitten yritin saada selkoa niistä kysymyksistä. Yksi oli jopa joku ihme tietovisa jossa olisi pitänyt tietää kaikenlaisia asioita, kuten esim. mikä latinankielinen nimi liittyy johonkin lintuun.

Jossain vaiheessa se opettaja tuli sanomaan minulle että kirkko ei tykkää siitä että olen ollut deittipalstalla koulun koneella. Sanoin että kirkko saa tykätä tai olla tykkäämättä, mitä se heille kuuluu. Opettaja sanoi vähän naureskelevaisesti että kirkko on tehnyt heille lahjoituksen (joten saavat siis määräillä). Hän oli huvittunut koska se asia tuntui niin naurettavalta hänestä itsestäänkin. Jossain vaiheessa naisopettaja poistui ja tilalle tuli miesopettaja. Koehelvetti päättyi ilmeisesti heräämiseeni.


Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #149 : la 25.08.2018, 15:27:10 »
En muista, että olisin koskaan aikaisemmin nähnyt "rasistista" unta tai ylipäätään unta, jossa esiintyy muita etnisyyksiä kuin vaaleaihoiset kantikset. Viime yönä näin.

Unessani istuin elokuvateatterissa katsomassa jotain filmiä. Kädessäni oli pieni ääninauhuri, jolla oli tarkoitukseni nauhoittaa pätkä elokuvan ääntä omiin tarkoituksiini. Jonkinlain laiton bootleg -nauhoitus siis oli mielessä, mutta ei eteenpäin jaettavaksi. Harmikseni huomasin, että nauhoittaminen ei onnistu, koska laitteesta ovat patterit lopussa. Juuri tuolla hetkellä oikealla puolella vieressäni istunut henkilö - johon en ollut kiinnittänyt mitään huomiota - yritti repiä laitetta käsistäni ja syytti kovaan ääneen minua, että olen yrittänyt salakuvata häntä. Vilkaisin sivulle ja huomasin, että mies on mustaihoinen.

Ja nyt tulee unen rasistinen osuus. Vetäisin laitteen itselleni ja sanoin tyypille närkästyneenä, että oletteko te (tähän väliin taisi tulla pahamaineinen n-sanakin) todella niin tyhmiä, että ette tajua edes sitä, ettei tämä ole mikään kamera. Aikomukseni ei siis ollut salakuvata kyseistä henkilöä enkä ollut edes huomannut, minkä värinen ihminen vieressäni istuu.

En tiedä, mistä tuollainen uni tuli mieleeni. Olisiko ollut siitä, kun illalla ennen nukkumaan menoa katsoin Jimi Hendrixin kuolinuutista ja siinä käytettyjä sanontoja. Mutta mistä nauhoitus/salakuvaaminen tuli, sitä en tiedä. Ehkä taustalla se monessa yhteydessä kommentoitu tosiasia, että mustien ihmisten lähellä on oltava varovainen, koska tekipä mitä tahansa tai jätti tekemättä, se nähdään helposti rasismina.

Ja musta ja valkoinen ihminen joutuvat väittelyyn tai "sanasotaan" mustalla on huomattava etu puolelellaan, koska hän voi hakkua valkoista miten tahansa niin paljon kuin jaksaa ilman vaaraa, että häntä syytettäisiin rasismista. Valkoinen sen sijaan joutuu olemaan kiivastuksissaankin kieli keskellä suuta, ettei vain sanoisi jotain, josta seuraa rasismisyyte. Musta voi viitata valkoisen etnsyyteen ja keksiä siitä jotain pilkkaamista, mutta auta armias, jos valkoinen tekee saman. Silloin hän syyllistyy aivan hirvittävään rikokseen.

Siirtomaat, riisto, orjuus... siitä kaikki johtuu, ei tarvitse toistaa. 

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #150 : la 25.08.2018, 17:53:21 »
Näin unta, että varpaankynteni vaativat lyhentämistä. Siispä leikkuri ja varpaat esiin.

Leikkasin kynteni ja samalla puolet ukkovarpaan viereisestä varpaasta, verta ei tullut ollenkaan, eikä kipua ollut. Ihmettelin kumppanille asiaa ääneen ja hän totesi että varpaat kyllä kasvaa uudelleen, mitäs siinä valitat.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #151 : to 04.10.2018, 12:31:42 »

Viime yönä nähtiin toisi iso hiidenkirnu. Oli porukkaa paikalla, en muista ketä.

Hiidenkirnu oli erään kallion kupeessa. Se oli aivan kuin kallo, mutta jälkenä kalliossa. Silti tuli kallomainen vaikutelma.

En olisi muistanut unta, ellen olisi vahingossa lukenut tätä:  http://jatkumo.net/index.php?topic=783.msg195034#msg195034
« Viimeksi muokattu: to 04.10.2018, 12:33:53 kirjoittanut Juha »

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #152 : to 04.10.2018, 15:19:10 »

Pohdintaa unista lähtien

Vuorovaikutusta unimaailman kanssa on voinut olla, ja todennäköisesti kyllä, mutta sellainen tunne, että aika vaisua tai pliisua, esim aiempaan nähden, pitkän aikaa.

Edellisen unen sain veivattua ylös, tosin sekin sattumalta, päiväpuolen kirjauksen houkuttelemana, riittävän ajoissa, että kytköstä vielä onnistui jotenkin tekemään.

Sitä en tiedä, miten voi ihminen ajatella uni- ja valve-maailman välisestä vuorovaikutuksesta. Jotain vuorovaikutusta ilmenee, ja varmaan syytä, jos elävien kirjoilla. Miten vuorovaikutusjaksot mahdollisesti vaihtelevat eri elämänvaiheiden aikana, tai mitä vuorovaikutus parhaimmillaan voisi olla.

Asia voi tuntua mystiseltä, koska tämän tyylistä operointinohevuutta ja kulttuuria ei taida paljon olla. Unen merkityksellisyyttä harva kiistää, tai sitä, että ollaan hereillä nukkumisen jälkeen, jotenkin sopivasti.

Unen maailmassa on omat tasonsa. Sama koskee valveillaoloa.

Joskus lapsena kärsin painajaisista, ja ongelma oli siinä, että tiesin aika tarkkaan, että jos nukahdan, alkaa joku "takiaisuni" piinata. Sen vuoksi en uskaltanut nukahtaa, vaikka valveillaolokin oli piinaa, yksin pimeässä hikoillen. Painajaiselämä oli hyvin kouriintuntuvaa, koska esim tyyny saattoi olla täysmärkä. Havainnon kanssa en ollut yksin, vaan huomasi joku muukin.

Eilen kun katsoin sen Nunna-elokuvan, niin sellaista oli todellisuus, kun mielenterveys oli joskus parikymppisen jälkeen hankalassa tilanteessa. Tietyllä tapaa samaa, kuin lapsena, tosin uni vaikutti päiväoloihin enemmän, vaikka lapsenakin jonkin verran.

Hyvä uni voi vastaavasti saada seuraavan päivän liitämään, ja takaavan helppouden aallon, johon ei liity mitään patologista, kuten maanisuutta, vaan enemmän seesteistä rauhantilaa. Tämä vaikutus on olotilan sitkeyteen liittyvää. Hyvässä mielessäkin voi upota syvälle.

Kasvu on jollain tapaa putoamista sinne, mikä on mahdollista. Mitä alemmas, sen syvemmältä lähtee muu. Tämä tuo tarkkuuden ja erottelun mahdollisuutta, kun jotain täytyy pohjata suuremmaksi. Eliön yleisongelma taitaa olla karkeajakoisuus, ei-juurettuneisuus, ja toisaalta hienojakoisuus, mutta kapeaan kohdistuvana.

Reviirieläimellisyys vaihtelee, vaikka kaikki ovat reviireistä riippuvaisia, vaikka niiden rakenne ja laajuus vaihtelisi paljon. Eniten sulateltavaa on laajareviirisellä, kuten ihmisellä. Menee "poikkialueelliseksi". Tällaiseen tapaukseen liittyy sorvauksia ja karkeajakoisuutta, ja erilaista priorisoinnin jouhevuutta.

Mitä paremmin kokonaisuus on ehyt, sen paremmin se venyy, minne tarvis, tai minne voi. Elämä etsii paikkansa jokaisen yksilön, osansa, jne kautta. Osa näistä tapahtuu automaattisesti. Vaikea sanoa, mitä oikeasti tarvitaan, tai mihin on viimein tarve, ja mille tulisi luoda tilaa, siinä kun edellytyksiä voi luoda. Vaikka kasvua ei voi tietoisesti päättää, sen edellytyksiin voi vaikuttaa. Olisiko siinä sitten koko valveillaolon idea, kun tällaista alkanut ilmetä, ja voi olla tietynlainen vahvuus.

Jos kysyttäisiin, että kumpi oli ensin: uni vai valve, niin vastaisin että uni. Heräämisiä syntyi myöhemmin. Näiden suhteen ei olla mitenkään rajautuneita, ja rajanveto tarkempana herännäisyyttä koskien voi olla josku vähän liian keinotekoista.

Miten tämä sitten liittyy kielillä puhumiseen, ja enkelten puheisiin, niin taidan tässä kohtaa pysäyttää, ja antaa jatkopuheenvuoron Perttu Häkkiselle, ja hänen seuralaisilleen: https://areena.yle.fi/1-4017566.

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #153 : to 04.10.2018, 15:29:34 »
^Yritin lukea tuon ajatuksella. Ohikiitävän hetken kuvittelin saavani otteen jostakin konkreettisesta, mutta lopulta huomasin kuitenkin harovani tyhjää.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #154 : to 04.10.2018, 18:56:26 »
Bruton yllyttämänä yritin myös.
VMP.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #155 : pe 19.10.2018, 14:06:42 »

Taidan jo kuulua harjoitteleviin unissalukijoihin, ja kyseessä enemmän sellainen unitilan kirja.

Viime yönä luin tekstiä, joka tosin meni yhä vaikeammaksi hahmottaa. Tihrustaa yritin, kun asiaa tuntui olevan.

Kerran aiemmin luin myös jotain yksittäistä, mutta mieleenpainuvaa. Nyt meni kokonaisia lauseita.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #156 : pe 19.10.2018, 17:13:51 »

Viime yönä luin tekstiä, joka tosin meni yhä vaikeammaksi hahmottaa. Tihrustaa yritin, kun asiaa tuntui olevan.


Luitko vanhoja kirjoituksiasi? ;)
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #157 : pe 19.10.2018, 23:13:13 »

En. Täysin uutta. Tiivistettä ja osuvaa. Oivaltavaa. Ei hölynpölyä.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #158 : la 20.10.2018, 07:56:37 »

Näin varmaan unia, mutta tänä aamuna unen saalis tuli herätessä. Sen vielä muistaa.

Usein sanotaan, että tieto lisää tuskaa. Ihmetellyt toisaalta tätä, jostain syystä. Päinvastaista kertoo kokemus. Voi olla, että olen poikkeus, kun saan myös vapauttavaa tietoa, ja kokemusta siitä. Mistä johtuu, on toinen asia.

Sanonta taitaa tulla siitä, että kun ihminen tiedostaa asioita, hän samalla ymmärtää jotain paremmin. Jos ymmärrykseen liittyvää ei voi työstää paremmaksi maailmaksi, jollain keinoa, jää tieto enemmän ongelmaksi, joka pyrkii jännitteellisenä aiheuttamaan oireilua, ja pahempaa tietysti, jos jännite tekee tehtävänsä, ja kanavoituu purkutyöksi, joka ei osu, ja tällöin vinoutuminen on ainoa vaihtoehto.

Sekin saavutettu tieto, joka voi olla potentiaalinen, vie vinoon. Tämä ei ole koko totuus, sillä kriisiä pukkaa, ja isompaa tiedostamisen mahdollisuutta ajautumasta, jota poikkeama väistämättä kerää lisää ja lisää.

Jonkin näkeminen ja kokeminenkin oikeastaan on aina erillisyyttä, jännetteen, tai erilaisen jännitteistön mahdollistamaa. Uni voi opettaa, mutta jännitteen voisi arvella ilmaantuvan rajapinnoilla, joissa on tosiaan sitä kontrastia. Herätessä kontrasti unen suuntaan syntyy heräämisen puolelta, jolloin unimaailmaa vielä koetaan jotenkin, ja siihen voidaan liittyä sieltä, joka on liitosmahdollinen päivään, jolloin valveilla voi kertoa näkemäänsä/kokemaansa.

Kaikki unennäkö voi olla myös kontrastista, erottua jännitteenä, vaikka ei tosiaan ulkosen maailman herättämiä tiloja vasten. Uni on matkaa, ja melko lahjomatonta, jolloin seurailu on vapaampaa, ja otantaan tulee vapaammin erilaista. Vuorotellen tiloista toiseen, syntyy menojen lomittumista, aiemman näkemistä uuden siirtymän pohjalta. Uni ns kulkee, koska otanta voi menneenä tilana kestää vähän aikaa, samoin se, johon on siirrytty, joten jännitteinen näkymä on ajallisesti määräytyvä, jossa omat lainalaisuutensa.

Unessakin nähdään ns telkkaria. Unta ei varsinaisesti nähdä, vaan nukkumisen aikana katsotaan telkkaria. Samaa tehdään valveilla, kun mielikuvat syntyvät aistitusta, suhteessa kaikkeen aiempaan mielikuvapohjamateriaaliin, jolloin syntyy erottuvuus, tarkastelun paikka.

Jos ihminen sulkee tietoa, uni voi silti yrittää avata sitä joillain keinoin. Tiedonsulkeminen ei ole vain oma aktiivinen toimi.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #159 : la 20.10.2018, 13:27:11 »
Nukuin jälleen huonosti. Valvottuani välillä pari tuntia sain taas juonesta kiinni. Se meni jotenkin näin:

Istuin pimeässä itäsiiven terassilla ja katselin tähtiä. Oli aivan hiljaista koska linnut olivat jo aikoja sitten lopettaneet yöhuutonsa. Jostain kuului vain rekkojen renkaitten ulvonta, kunnes aloin kuulla rapinaa ja puhinaa. Luulin siilin siellä tonkivan syksyn pudonneita lehtiä, mutta sieltä ilmestyikin naapurini umpihumalassa ja viiden litran pirtukanisteri kädessä.

Hän istahti viereeni ja sopersi, että janottaa niin riivatusti, muttei saa tonkkaa auki. No, minä selvänä miehenä tartuin reippaasti haasteeseen ja yritin kierrekorkkia auki, mutta vain hetkisen, sillä jostain tyhjästä ilmaantui valtava jääkarhu joka nappasi sen kitaansa kädestäni ja meni hieman sivummalle sen kanssa. Puri voimakkaasti jolloin kanisteri suorastaan räjähti, eläin pärski pöllämystyneenä hetken ja irvistellen loikki pimeyteen.

Naapuri selvisi huomattavasti ja lähdimme taskulampun valossa etsimään minne karhu meni - viisasta eikö totta.  Autotallin ovien edessä näimme kuolleen supin jonka nostimme sivuun. Autotallissahan tuo karhu makoili ja samassa tilassa oli myös kolme kissaa, joita en entuudestaan tuntenut. Naapuri väitti tilassa olevan liian kylmää jääkarhulle joten kehoitin häntä vääntämään lämpöpatterin venttiiliä suuremmalle.

Hän teki työtä käskettyä mutta kauan liikkumatta ollut venttiili hajosi ja alkoi silmittömästi vuotaa. Olin huolestunut, sillä olin erittäin humalaisen naapurin, arvaamattoman jääkarhun, kolmen tuntemattoman kissan ja alkaneen vesivahingon kanssa keskellä yötä autotallissa.

Aivoni raksuttivat kuumeisesti. Ensisijaiseksi ongelmaksi muodostui vesi. Jos vuoto kuivattaisi koko lämmitysjärjestelmän kaikki kylmenisi ja autotalli kostuisi pahanpäiväisesti ja jääkarhu ja kissat altistuisivat kastumiselle. Ratkaisuksi irrotin venttiilin ja tulppasin putken päät puutapeilla, tilapäisratkaisu. Sitten hain sähköisen lämpöpuhaltimen ja laitoin sen huolehtimaan kylmäntorjunnasta.

Laitoin autotallin oven kiinni takanani, pönkkä vielä oven taakse, ja ohjasin naapurin kotiinsa. Menin uudelleen sänkyyn ja ajattelin, että huomenna sitten mietin lisää asioita ja keksin kyllä tarvittavat ratkaisut. Unessa sain sitten heti unta mutta sitten heräsin.

Anemone? Tulkintaa?
Yleinen mielipide on aina väärässä