Kirjoittaja Aihe: Jatkumo uneksii  (Luettu 17914 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #40 : ti 03.05.2016, 23:19:19 »
Jos pohdinta on aina keskeneräistä ja vailla ilmaisullista tarkkuutta, niin eikö oikeastaan voida yhtä hyvin ilmaista: pohdinta on keskeneräistä juuri sen vuoksi, että siitä puuttuu ilmaisullista tarkkuutta. Mitä silloin jää käteen keskeneräisestä pohdinnasta? Ketä se palvelee? Ainakaan se ei voi palvella pohtijaa itseään, koska kyseisenlainen pohdinta ennemminkin sumentaa kuin terävöittää kuvaa maailmasta. Sellaisen pohdiskelun sijaan olisi parempi olla tekemättä mitään, koska vaikenemisesta ei johdu vielä virhetulkintaa, joiden suossa keskeneräisiä pohdiskeluja harrasteleva joutuu vaeltamaan.


Kun jotain terävännäköistä runnoo, niin onpahan enemmän sitkeässä ja esteenä uuden tajuamisessa. Se terävyysvaikutelma syntyy kun on tutuilla vesillä. Silti antaa väärää kuvaa ymmärryksestä, ja siitä tuttuustunteesta tulisi paremminkin kyetä kuoriutumaan eroon. Tarkkuus kohden aidosti uutta, itselle tuntematonta, on jotain, jota vasten ei tarkkuutta ole mahdollista kovin suoraan arvioida.

Itseään ei kannata nuijia sanoillaan sekotilaan. Täytyy säilyttää väljyys ja retvakka arviointi kelkan kääntämisiin. Kun lähtee liikkeelle löysästi hahmotellen, ilman suurempia nipotuksia ja tärkeys- tai varteenotettavuusvaikutelmia, on oikeasti liikkeellä, eikä ole ehdottelemassa skeidaa, ja siihen takertumista itselle eikä muille.

Jos sanoillaan eksyttelee itseään, on parempi vaieta itsensä takia. Tämän vuoksi ei todellakaan kannata puhua kaikkia arveluita auki. Kun tekee uusia aluevaltauksia, niin jotain optimaalisuuksia voi syntyä tuntumana. Milloin jotain asiaa kannattaa perata, ja millä tavoin. Moni juttu on otettava maltilla. Se on kuin vaikean hedelmän kuorimista. On oltava todellisuuden suhteen valppaana. Jotenkin sitä tuntematonta voi minusta vuoropuheluttaa. Jos asia on outo, siis tutkaileva juttu, niin sitten voi olla paljon tekemistä, että saa jalkaa oven väliin niin, että syntyy tyytyväisyyttä omiin tutkimusmatkoih.

Eräs tärkeä uuden kohtaamisessa on minusta kohtaajan oma jalostuminen. Siinä avautuu enemmän todellisuudelle. Kun vaikka haahuilee sinne tänne, availee ovia sieltä täältä, niin sitä huomaa paremmin sen, miten alkutekijöissä on monen asian suhteen. Ei paha.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #41 : ti 03.05.2016, 23:35:31 »

Edellinen viesti korostaa löytämistä. Sitä varten on oltava valpas, ja luotava vastaanottavaa mieltä.

Kaikki tärkeydet ja itsepöhötykselliset suureudet eivät tule kunnioitetuksi uuden asian äärellä. Jos övereitä vetää, niin parempi tosiaan toiseen suuntaan, ja itsensä hölmöksi tuntemiset jne eivät ole ollenkaan huonoja menetelminä.

Vanhasta voi ottaa tukea ja jotain osviittaa. Vaikea sanoa suoraan, että miten. Urautuneisuus on myrkkyä uuden löytämiselle. Sen vuoksi kaavat ja totutut jutut eivät käy suoraan. Ne ovat pohjana tosi hyviä ja antavat kuvaa mahdollisuuksista ja niiden paljouksista. Silti takertumiset ovat vapautta paljon esteellisempi lähtökohta.

Luulisin, että aidosti vapaa on vain hän, joka voi kyseenalaistaa kaiken, ja vain sen takia, että saisi tuoreuden ajatella edes hetki sitä uutta uudesta tuoreesta vinkkelistä. Ei voi olla vapaa ja itsenäinen, jos ei ole aitoa mahdollisuutta sanoutua irti vankkuuksista, olipa ne rakennettu asiapohjan vahvuudella, tai auktoriteetin keinoin, tai molemmin tavoin.

Pitkien haistattaminen kaikelle tiedetylle ei ole tietyltä osin edes väärin, jos puhutaan faktisuudesta. En tiedä, tajuaako moni tällaista. Ehkä ei.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #42 : ke 04.05.2016, 01:32:09 »
Varmaan kyseenalaistat samalla maailman tehokkaimmat oppijatkin kasvajatkin. Tarkoitan lapsenalkuja.

Ei se ole minun tehtäväni, se on heidän tehtävänsä. Tehtävänsä vaativuutta en suinkaan aliarvioi, enkä varsinkaan haluaisi vielä lisää vaikeuttaa sitä puhumalla lapselle sekavia ristiriitaisuuksia.

Edellisessä suhteessa myös länsimaisen filosofian isänä pidetty tomppeli, Rene Descartes, erehtyi. Hän kun ei vakavasti kohdannut mahdollisuutta omasta hulluudestaan, vaan postuloi itselleen järjen ensin. Minulle Descartes oli kyseenalaistamisen major failure, vaikka häntä on sittemmin filosofina puolusteltu moneen otteeseen (ja ironista kyllä hänen radikaalin epäilyn menetelmäänsä).

Tottakai on mahdollista nähdä Descartesin erehdyksessä jotain opettavaista.
« Viimeksi muokattu: ke 04.05.2016, 01:43:09 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #43 : ke 04.05.2016, 07:49:54 »
Esimerkiksi minä en viitsi yleensä lukea Juhan juttuja, lukee ken tahtoo.

Näin myös. Silloin tällöin luen testatakseni on päätökseni olla lukematta oikein, ja kun luen tuskaannun.
Miksi Juha kirjoittaa jos ei tarkoitakaan että kukaan lukee ja ymmärtää.

Mutta olkoon tällä kertaa. Samaa sotkua.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #44 : la 19.11.2016, 10:28:25 »

Rajua meinkiä, ja unimaailma kertoo samasta. Näkyisikö ulospäin, niin sitä en ole varma, että missä tilanteessa mahdollisuus havaita.

Näin unta, jossa menin autolla. Melkoista vauhtia, ja pelotti, vaikka ei mitään sen erityisempää kiirettä itsellä. Auto vain oli "jotenkin" hallitsematon vauhdissaan. Ja kun yritin jarrua parista kytkimestä eri suuntiin hätäisen kokeilevasti, niin aina sattui poljin ja suunta liittyvän vauhdin lisäämiseen. Eli kun yritin jarruttaa, niin lisäkaasua vain putkeen. Metsätietä meni kotiseudulla, ja alueella, jossa ei ole edes oikeasti teitä, ja tientynkää ei kyllä unessakaan kuin nimeksi, sillä metsämenoa se oli paljolti, siis autolla kaahaten, tai siis auton kaahauksessa olevana.


Se vielä oli outoa viime yössä, että vaikka pitkähihainen paita nukkuessa, niin levottomat jalat ilmeni, tosin ei ollenkaan jaloissa, vaan puhtaasti käsissä. Se oli erityisen outoa, että vaikka nukkuminen estyi ja heräsin oireeseen, niin oire oli silti vaikeasti havaita suorana tuntemuksena. Levottomat kädet -tuntemus oli todella syvällä, eikä niitä ollut mitään tarvetta liikuttaa, sillä liike ei ollut samalla tasolla olevaa, eikä se suoraan helpottanut eikä vaikeuttanut oiretta. Toki liike kertymäluonteisena puri, ja olikin pakko valvoa osa yöstä.

socrates

 • Vieras
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #45 : la 21.01.2017, 10:40:12 »
Näin unta Voittaja-Trumpista. Olin ilmeisesti Yhdysvalloissa ja kävelin korkealla kalliolla. Voittaja- Trump oli juuri päässyt virkaanastujaisista ja mutusteli jotain hampparia tms alhaalla rannan lähellä. Ihmettelin, miksi turvamiehiä ei näy lähellä, mutta järkeilin heidän piileskelevän jossain kallion notkelmassa. Harkitsen hetken mennä juttelemaan, mutta tajusin, että haluaa varmasti olla rauhassa.

Make dreams great again!

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #46 : la 25.03.2017, 07:49:13 »

Hitto. Näin unta, että olin Xantipan kanssa.

socrates

 • Vieras
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #47 : la 25.03.2017, 09:38:04 »

Hitto. Näin unta, että olin Xantipan kanssa.

Xantippa-uni ei ole yhtään mitään Trump-uneen verrattuna.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #48 : su 02.04.2017, 10:01:18 »
Näin unta (vai onko tämä tarina tosi, joskus täällä kerrottu?) että Kopek muisteli kaverinsa kanssa nuorena uunottaneensa poliisia. Unessa näin miten se kävi. Jompikumpi, en tiedä oliko nuorukainen Kopek vai se kaveri, huusi metsässä apua ilman että oli oikea hätä. Poliisimies (nuorehko hänkin) tuli paikalle, ja leikillään huuteleva teeskenteli humalaista. Sitten tämä uunottaja sanoi että olisi tässä vakavampaakin asiaa, ja tiesin että hän aikoi valehdella kuristaneensa tyttöystävänsä. Mutta ei ehtinyt, poliisi kävi kimppuun ja otti takaapäin miehen, siis otteeseensa.

Heräsin ja ajattelin sitä kertomusta mikä oli kerran Alfred Hitchcockin lukemistossa jota lapsena innolla luin. Siinä muistakseni pariskunta kyllästyi kyttäilevään naapuriinsa, joten päättivät tehdä tälle jekun. Mies teeskenteli tappavansa vaimonsa, ja tunki sitten "ruumiin" auton peräkonttiin. Sitten hän lähti ajamaan ikään kuin ruumiin kätköön viedäkseen. Mutta kuinka ollakaan kävi niin että joku rekka tms. rysäytti autoa persauksiin ja nainen takakontissa kuoli oikeasti. Muuta en tarinasta muista.

Poissa Milja

 • Asiantuntija
 • Täysjäsen
 • Viestejä: 158
 • Miljaa hyvä tulee
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #49 : su 02.04.2017, 18:38:12 »

Hitto. Näin unta, että olin Xantipan kanssa.

Näin melkein unta että Socterska oli Viron vuohisaarilla Hibbelin vieraana. Onnekksi heräsin ennen kuin uni alkoi.

Kaikkea sitä.

Poissa TSS

 • Konkari
 • Viestejä: 1217
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #50 : su 02.04.2017, 18:43:50 »
Mun unessa on vierailleet Laika, Renttu, hibiscus ja Juha. Kreisiä.Kaksi ensin mainittua oli samassa unessa.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #51 : su 02.04.2017, 19:58:21 »
Mun unessa on vierailleet Laika, Renttu, hibiscus ja Juha. Kreisiä.Kaksi ensin mainittua oli samassa unessa.

Minä kävin sinulle kertomassa, miksi minä kirjoittelen tänne niin kitkerästi. En ole tosissani. Noita narreja on kylläkin väärin höynäyttää. Silti se tuottaa minulle jonkinlaista hupia. Suurin osa tämän foorumin jäsenistä on melkoisia tosikoita.

Poissa Rampsi

 • Konkari
 • Viestejä: 1158
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #52 : ma 03.04.2017, 12:15:11 »
Men varför bök? Ja MIKSI SE RENTIN TULIEE OTRTTAA ASSTOMOYHT jatkuvsti suieoraan?
Vopi vitti minkä teki Ruzlanas!!!

hibiscus

 • Vieras
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #53 : ma 03.04.2017, 12:24:23 »
Men varför bök? Ja MIKSI SE RENTIN TULIEE OTRTTAA ASSTOMOYHT jatkuvsti suieoraan?

Bök ei tarkoita tietääkseni ruotsiksi mitään. Bög on hinttari kuten Sepe ja Jaska ovat.

socrates

 • Vieras
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #54 : to 20.04.2017, 19:53:42 »
Näin unta Jaskasta. Olin rannassa, mistä lähden veneellä mökille. Jaska touhusi jotain veneeni luona niin, että jouduin odottelemaan. Puhui jonkun kaverinsa kanssa ja tarkasti välillä jotain papereista.

Jaska oli unessani varsin tuhdissa kunnossa. Tavalliset ulkoiluvaatteet päällä. Joku hattu, jonka mallia en tarkkaan muista.

Hyvin harvoin näen jatkumolaisesta unta.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #55 : pe 21.04.2017, 09:20:25 »
Näin unta tästä foorumista. ABBA oli laittanut valokuvan jossa esitteli omaa spermaansa jonkinlaisessa kipossa (vaiko kortsussa?). Kun katsoin tarkemmin, kuva oli uudella osastolla jonka Juha oli luonut. En ole sen nimestä enää ihan varma, olisiko ollut "Häiriintyneet asiat".

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #56 : ti 08.08.2017, 10:07:53 »
Viime yönä huomasin, että olen unissani seurustellut jo pitkään saman naisen kanssa. Aikaisemmin en ole herättyäni muistanut sitä, mutta jouduin yöllä nappaamaan buranan hammassärkyyn ja aamulla muistin kaikki. Tuolle naiselle ei ole vastinetta valveillaolomaailmassa, mutta sama nainen vierailee säännöllisesti unissani. On vieraillut jo pitkään. Taidan olla jopa hieman rakastunut ja tänään aion mennä entistä aikaisemmin nukkumaan. Treffit, nääs.

Ei tämä ole lainkaan niin hullua miltä kuulostaa. Paljon huonomminkin voisi ihmisellä mennä.

Poissa TSS

 • Konkari
 • Viestejä: 1217
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #57 : to 11.01.2018, 16:56:32 »
Noista teemaunista. Minunkin uniteemoihin on tullut nyt asuntounet. Viimeisen parin vuoden ajan olen nähnyt unia, joissa perheemme on innoissaan muuttamassa uuteen omakotitaloon. Hetken asuttuamme alan katua muuttoa karvaasti, ja en voi uskoa, että todella muutimme. Alan miettiä, miten saisin vanhan talomme takaisin, ja tunnelma on jotenkin epätoivoinen.

Kertookohan uni juuri siitä mistä kertookin, vai mitä se symboloi? Jotenkin kummallista, että ahdistavan unen teema on melkein aina nykyään tuo. Ennen oli meri joka ottaa valtaansa, ja jossain vaiheessa rinnakkaiset junaradat, joilla yritän väistellä alati tulevia junia.

On se kyllä jännä, kun mieli on niin hienosteleva, että aina pitää unimaailmassa asiat esittää niin taiteellisen salaperäisesti.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #58 : to 11.01.2018, 17:42:44 »
Noista teemaunista. Minunkin uniteemoihin on tullut nyt asuntounet. Viimeisen parin vuoden ajan olen nähnyt unia, joissa perheemme on innoissaan muuttamassa uuteen omakotitaloon. Hetken asuttuamme alan katua muuttoa karvaasti, ja en voi uskoa, että todella muutimme. Alan miettiä, miten saisin vanhan talomme takaisin, ja tunnelma on jotenkin epätoivoinen.

Kertookohan uni juuri siitä mistä kertookin, vai mitä se symboloi? Jotenkin kummallista, että ahdistavan unen teema on melkein aina nykyään tuo. Ennen oli meri joka ottaa valtaansa, ja jossain vaiheessa rinnakkaiset junaradat, joilla yritän väistellä alati tulevia junia.

On se kyllä jännä, kun mieli on niin hienosteleva, että aina pitää unimaailmassa asiat esittää niin taiteellisen salaperäisesti.

Asunto on klassinen minän symboli. Ihanteellisessa tapauksessa asunto on myös koti. Muuttaminen viittaisi siis muutokseen omassa itsessä eikä minä ole siihen ollenkaan aina mitenkään halukas, vaikka samalla sen olemukseen kuuluu suuntautuminen uuteen, uudistuminen, kasvu. Kun perheessä on lapsia, näiden varttuminen uuteen ikäkauteen tekee vanhempienkin tarpeesta muuttua hyvin ilmeistä, konkreettista. Usein ei haluttaisi luopua pienokaisten herttaisesta pienuudesta (onhan se haikeaa!), mutta samalla sen tietää olevan välttämätöntä ja myös kiinnostavaa. Onhan hienoa nähdä, kuinka he vähitellen ottavat maailman haltuunsa. Tämä merkitsee väistämättä vanhempien etääntymistä, "hylkäämistä". Tulevaisuudessa häämöttää uusi asunto, joka lopulta on taas vain vanhempien oma, sillä lapset ovat muuttaneet. Jokin tämän tyyppinen kehitys liittynee tähän asuntoteemaan.
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Jatkumo uneksii
« Vastaus #59 : to 11.01.2018, 17:51:35 »
Noista teemaunista. Minunkin uniteemoihin on tullut nyt asuntounet. Viimeisen parin vuoden ajan olen nähnyt unia, joissa perheemme on innoissaan muuttamassa uuteen omakotitaloon. Hetken asuttuamme alan katua muuttoa karvaasti, ja en voi uskoa, että todella muutimme. Alan miettiä, miten saisin vanhan talomme takaisin, ja tunnelma on jotenkin epätoivoinen.

Kertookohan uni juuri siitä mistä kertookin, vai mitä se symboloi? Jotenkin kummallista, että ahdistavan unen teema on melkein aina nykyään tuo. Ennen oli meri joka ottaa valtaansa, ja jossain vaiheessa rinnakkaiset junaradat, joilla yritän väistellä alati tulevia junia.

On se kyllä jännä, kun mieli on niin hienosteleva, että aina pitää unimaailmassa asiat esittää niin taiteellisen salaperäisesti.

Asunto on klassinen minän symboli.

Huolestuttaa. Olen jo pitkään nähnyt pelkästään sellaisia unia joissa minulla ei ole minkäänlaista asuntoa. Unet ovat yhtä roadmovieta joissa jatkuvasti vain vaellan oudosta paikasta toiseen. Uniin liittyy yleensä myös matkustaminen junassa tai lentokoneessa ja yöpyminen taivasalla. Nykyään olen usen myös kännissä noilla univaelluksillani. Mutta unien tunnelma ei nykyään ole mitenkään ahdistava - pikemminkin utelias.