Kirjoittaja Aihe: Tietokone- ja nettinurkka  (Luettu 74867 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #840 : pe 21.09.2018, 00:53:34 »
Kerhomme käyttää tätä, joka tarjoaa myös ilmaisena:
https://www.arkku.net/
Koska en ole ollut pitkään aikaan ylläpitäjänä, en edes tiedä miten se pyörii, voiko itse ladata valmiit sivustot tms.
Maksullisena se on alkaen 20€/vuosi 100Mt tai 35€/vuosi 500 Mt sivutilalla.
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1909
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #841 : pe 21.09.2018, 01:42:32 »
Itsekin olen utelias ilmaisista kotisivupalveluista, joihin voisi siirtää valmiin sivuston tiedostot sellaisinaan.

Jos sivusto on staattinen, eli ei tarvitse palvelimen päässä mitään dynaamista toiminnallisuutta (php, tietokanta tms), kannattaa ehkä harkita näitä lähdekoodipalveluita (github, gitlab, bitbucket jne). Materiaalin siirtäminen ja päivittäminen vaatii hieman opiskelua verrattuna johonkin simppeliin ftp-siirtoon, mutta samaan "rahaan" saa sitten kunnon versionhallinnan. Ja tulee opittua erittäin tarpeellinen taito muutenkin.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #842 : pe 21.09.2018, 13:05:25 »

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #843 : ke 26.09.2018, 13:31:38 »
Mitähän se Linus nyt oikeasti touhuaa?

Torvaldsin luovuttua vallasta nousi kapina: tappokytkin-väittely repii Linux-ytimen kehittäjäyhteisön rivejä

Luulenpa, että Linus on poissa tasan niin kauan, että kehittäjärinki ajautuu ratkaisemattomaan kunnes Linus saapuu valkealla ratsullaan katkomaan lohikäärmeen ylimääräisiä kauloja ja palauttaa kaiken taas oortningiin.

Siinä on äijä.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #844 : ke 26.09.2018, 14:38:53 »
Kolme vaihtoehtoa CCleanerille.
https://www.mikrobitti.fi/uutiset/mb/57d27b78-aeb4-4603-b8e0-d44b0ef71033

Minun optinen Logitech hiiri toimi yhä huonommin ja huonommin. Totesin, että nyt lienee ainakin syvällisen puhdistuksen tarpeessa..... Purin (en purrut) hiiren ja puhdistin moskat, jota olikin aika paljon. Kootessani hiiren uudelleen totesin, että sinne hiiren sisään oli laitettu tehtaalla pari turhaa osaa...., joille en keksinyt käyttöä eli paikkaa.

NK.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #845 : ke 26.09.2018, 22:11:25 »
Omppupuhelimissa on nykyään mitta-appi, jolla voi mitata vaikkapa - noh kaikenlaista  ;D
IPhoneen ilmestyi mittanauhasovellus – miehiltä ei kauaa kestänyt kohteen löytäminen

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #846 : ke 26.09.2018, 23:23:54 »
Kolme vaihtoehtoa CCleanerille.
https://www.mikrobitti.fi/uutiset/mb/57d27b78-aeb4-4603-b8e0-d44b0ef71033
Onko noista kokemuksia? Itse luultavasti tarvitsisin jotain ohjelmaa, koska tietokoneessa on turhaa roskaa. Nykyiset eivät osaa kaikkea poistaa, = en osaa itse kaikkea poistaa, kun ei tiedä, mikä on tarpeellista!
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #847 : ma 01.10.2018, 19:22:58 »
Kaikki tuntuvat tietävän jotakin, mitä minä en tiedä enkä keksi. Miten kuvat on ladattu ja liitetty näille sivuille. Ja miten niitä hallinnoidaan, esimerkiksi poistetaan.

(myöhemmin)

Jonkinlaiset ohjeet löytyivät Youtubesta, joten ei tarvitse kommentoida. Olin kokeillut jo tuota, mutta koska kuva ei näy viestin esikatselussa, luulin, ettei sen lähettäminen yleensäkään onnistu.

https://youtu.be/eGTrPwvaV4g
« Viimeksi muokattu: ti 02.10.2018, 10:02:39 kirjoittanut Kopek »

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #848 : ke 03.10.2018, 23:30:27 »
En jaksanut katsoa tuota Kopekin linkkaamaa videota, mutta jos nyt joku jatkumolainen kaipaa kuvien liittämisohjetta, niin tässä sellainen.

Klikkaa kuvan päällä hiiren oikealla painikkeella ja valitse avautuvasta ikkunasta "kopioi".

Klikkaa kirjoituskentässä hiiren oikealla painikkeella ja valitse avautuvasta ikkunasta "liitä".

Maalaa liittämäsi kuvan osoite.

Valitse kirjoittamisen työkaluista vasemmalla näkyvä "lisää kuva"-symboli (lihavointityökalun alapuolella). Juuri liittämäsi kuvan osoitteen eteen ja jälkeen tulee [img] -merkit. Nyt kuva näkyy esikatselussa - ja foorumilla, jos hyväksyt viestisi "lähetä"-painikkeella.

Jos kuva on epämukavan suuri, niin pienennä sitä lisäämällä osoitteen alkuun [img] -merkkiin kuvan koko, esim. width=400. Tällöin siis kuvan osoiterivin aloittaa merkintä [img width=400]. Voit säätää kuvan kokoa muuttamalla tuota numeroa. Jotkut kuvat eivät anna muuttaa kuvan kokoa.

Kuvan voi poistaa viestin muokkaus-tilassa normaalisti deletoimalla.


Minulla on koneeni työpöydällä muistilapussa aina [img width=400], jotta voin sen helposti kopioida viestiin tarvittaessa.

Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Juuli

 • Konkari
 • Viestejä: 813
 • Hukkaskukka
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #849 : pe 05.10.2018, 10:50:30 »
Jaa,,,on vähän eri systeemit minulla. Otan noita kuvia etupäässä ilmaisilta, vapailta kuvasivustolta. Siirrän kuvan klikkaamallla -tallenna kuva- oman tiedostooni. Minulla on käytössä Foto scape "piirustusohjelma" jolla pystyn niitä muokkailemaan. Sieltä tulee kokokin. Siltä kopiolaitoksen kautta sivulle tänne. Tällä scapella pienenee tai  suurenee kaikki kuvat.
Ne imgit menee minulla näin  jotta hakasulut  [img... ja taimmaiseen velä imgin eteen / kenoviiva.  Imgit pitää olla kuvanosoitteessa ihan kiinni  kuvan nimeen. Ei yhtään rakosta siiihen, jos jää rakoa niin kuva ei näy muuta kuin kirjoitusmuodossa. Pitää poistaa se Anemonen antama high...ennenkuin laittaa sivulle.
Olen ollut uskossa joka väittää ettei  voi ilman kopiolaitosta siirtää sivuille. Minulla se on Uppaa.
En ota googlen hausta kuvia missä lukee copy wri...eli tekijänoikeudet saattaa rajoittaa kuvan käyttöä. Voi tulla sanomista. Olen siihenkin syyllistynyt kun en ymmärtänyt kuvan tekijänoikeuksia. On satoja näitä ilmaisia, vapaita kuvaluetteloita, miljoonia kuveja.
Tässä muutamia. Kai ne toimii vieläkin. Käytän tuota picgifts.com eniten.

http://www.glitter-graphics.com/gallery.php?categoryID=65
http://www.imagehousing.com/
http://www.animated-gifs.eu/phone-240x320-farm/thumb-01.htm
http://www.picgifs.com/graphics/
http://krasota-gif.com/3D.htm
-tähän saa eng. käännöksen lippua klikkaamalla. Venäläinen.
http://editingmyspace.com/
http://gloubiweb.free.fr/cliparts.htm
http://www.123gifs.eu/

Kuva poistuu klikkaamalla kakkosella -delete-.
.
« Viimeksi muokattu: pe 05.10.2018, 11:16:30 kirjoittanut Juuli »
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #850 : pe 05.10.2018, 18:26:22 »
Kun kuvan lataa jonnekin nettipalveluun, osoitteeksi saa nimen, joka ei pääty .jpg -tunnukseen. Tällöin foorumin "Lisää kuva" -toiminto ei tunnista kuvaa, eikä se tule esille sivulla. Kun palvelussa kuvan avaa uudelleen, voi saada näkyviin .jpg -tunnuksen, mutta jotkut palvelut tuntuvat väkisin ohjaavan sivulle, jossa ei tunnusta näy. Huomasin tämän juuri.

Varsinainen asia se, että kokeilin pitkästä aikaa vanhaa tietokonetta, joka on peräisin 1990-luvun alkupuolelta. Se on erään toimiston jäämistöä ja päätyi talouteemme vuonna 2003, jolloin se oli jo arvotonta antiikkia. Otin sen, koska olen romunkerääjä, ja kiinnosti kokeilla, tekeekö koneella mitään. Siinä oli pelkästään DOS ja joitakin siihen liittyviä ohjelmia. Tämä ei sinänsä ollut mikään ongelma, koska oli tietokoneasioissa (taloudellisista syistä) jälkijunassa ja käytin DOS järjestelmää ainoana järjestelmänä kesäkuuhun 1997 asti, jolloin ostin ensimmäisen Windows -koneen, joka sekin jo ostettaessa ajastaan jäljessä. Mukan tullut käyttöjärjestelmä oli vanha "työryhmä" Windows 3.11.

Käytin 3.11 Windowsia vuoden verran, kunnes tietokoneen kovalevy särkyi kesäkuussa 1998. Seurasi väliaikainen paluu DOSiin, kunnes vuoden lopulla ostin uuden kovalevyn ja asensin siihen Wilndows 95:n. Ja tämän asennuksen jälkeen (en selosta kaikkia mutkia, mitä oli matkassa, ja niitä oli paljon) hankin ensimmäisen internet -liittymäni vuoden 1998 lopussa. Ensimmäiset haparoivat yhteydet nettiin tapahtuivat vuoden viimeisinä päivinä, mutta vasta vuoden 1999 helmikuussa kone alkoi olla siinä pisteessä, että sillä jotakin teki. Kaikki oli uutta ja outoa. Alussa oli vain 16 väriä eikä lainkaan ääntä. Ajurit - mitä ne ovat, hoo - puuttuivat ja niin edelleen. Kaikenlaista piti ladata ja "unzipata" ja asentaa. Välillä kone oli niin jumissa, että koko Windows piti asentaa uudestaan. Siinä yksi kuukausi kuluikin konetta viritellen.

Mutta palataan tuohon Windows 3.11 ohjelmaan, jota ehdin siis käyttää vain vuoden. Tutustuin siihen ensimmäisen kerran vähän paremmin työllisyyskurssilla keväällä 1997. Tuolloin taisivat tapahtua myös ensimmäiset yhteyteni Internettiin. Yksi ensimmäisistä sivuista, missä kävin, oli QE2 matkustajalaivan kotisivu.

Kaikkien aikojen ensimmäisen yritykseni päästä nettiin tein Richardinkadun kirjastossa keväällä 1996. Yritys kaatui siihen, että en osannut käyttää hiirtä. En tiennyt "kaksoisnapsautuksesta". Napsauttelin hiirellä kuvakkeita, eikä mitään oleellista tapahtunut. Internetin ihmeellinen maailma ei avautunut. Luin käyttöohjevihkoa, mutta siinä ei selostettu aivan niin perusasiaa kuin mistä homma kiikasti. Enkä kehdannut kysyä henkilökunnalta. Harmittaa nyt jälkeen päin, että minulta jäi näkemättä, millainen oli internet vuonna 1996.

Päiväkirja 2.4.1996:

Käväisin kirjastossa. Katselin, miten pääsisin kokeilemaan Internet-tietokonetta. Niitä on siellä kaksi kappaletta. Rohkeuteni ei vielä riittänyt varauksista kysymiseen.

Päiväkirja 4.4.1996:

Kokeilin kirjastossa myös tietokonetta, josta piti olla Internet-yhteys. Koneeseen sattui olemaan vapaa varausaika klo. 10-11. Minua nolotti säheltää koneen kimpussa, koska en tiennyt systeemeistä mitään. Toivoin, että kukaan ei katsoisi. Eikä se Internet-yhteyskään tietenkään onnistunut, sillä enhän osaa käyttää edes Windows-käyttöjärjestelmää. Heiluin sen hiiren kanssa painellen eri symboleja, mutta vaikka mitä tein, kone ei mennyt tilaan, jossa näppäimistöllä olisi voinut kirjoittaa jotain. Internet-yritykseni oli samaa kuin jos olisin istunut Formula 1 autossa väännellen rattia ja painellen nappeja ja polkimia - mutta auto ei olisi ollut käynnissä! Edes pöydällä olleiden mukamas perustason ohjevihkojen selaaminen ei auttanut, sillä niissäkään ei kerrottu, miten yhteys aloitetaan. Niissä puhuttiin vain, että voit liikkua internetissä ja tehdä sitä ja tätä, tai korkeintaan kerrottiin, että kirjoita sitä tai tätä. Mutta mites kirjoitat, kun mitään tekstiä ei tule näkyviin... tai ehkä se ei tulekaan näkyviin, eli olisi vain pitänyt kirjoittaa. Oli miten oli.

Todennäköisesti koko jutussa on ollut joku täysin yksinkertainen toimenpide, joka olisi pitänyt tehdä, muta en vaan keksinyt mikä se olisi. Tavallisesti kun aikansa kokeilee, löytää vahingossa ratkaisun. Nyt en kuitenkaan päässyt eteenpäin. Lopulta luikin vaivihkaa koneen äärestä ennen kuin varaamani aika oli edes käytetty.


Palaan vielä lopuksi vanhaan (Intel 80386) tietokoneeseen. Kun sain koneen, asensin siihen lisää muistia sekä työryhmä Windowsin, joka oli jostakin kulkeutunut minulle. Kovalevytilaa oli vähän, mutta sain kuitenkin vanhan Wordin toimimaan. Jos kuva näkyy niin, tuossa on kokeilukirjoitus helmikuun alusta vuonna 2003. Kommentoin uutista avaruussukkulan tuhoutumisesta ja arvaan oikein, mikä oli tuhoutumisen syy. Arvaan sen niin yllättävän hyvin, että joku voisi luulla, että olen kirjoittanut tekstin myöhemmin. Kyllä se on kuitenkin aito. 

Sain koneessa toimimaan myös WordPerfect -ohjelman. Oikoluku piti jättää pois, koska tietokoneen levytila ei riittänyt. Vai pitikö, en muista varmasti. Joka tapauksessa kovalevy täyttyi näistä ohjelmista. Jopa perusohjelmia kuten "Paint" piti poistaa, jotta kone toimisi.

   

Vanhus näyttää vielä toimivan. Eihän sillä mitään tee, mutta vanhan tietokoneen kokeileminen on vähän kuin vanhan auton kokeilemista. Siinä on jotakin erilaista. Varsinaisia nostalgiafiiliksiä tuohon ei juurikaan liity, koska Windows 3.11:n käyttö jäi kohdallani aika vähäiseksi ja myöhäiseksi. Muut olivat jo siirtymässä 95:n tai jopa 98:n käyttäjiksi, kun minä vielä elin 3.11 maailmassa.
 
Periaatteessa tuollaisellakin koneella kirjoittelisi. Olisi oikeastaan jännä yrittää päästä sillä nettiin. Verkon rakentelemisessa olisi iso homma. Koneessa on verkkokortti, joten fyysisesti nettiyhteys ehkä onnistuisi, mutta ohjelmat ja säädöt ja mitä kaikkea tuollaisessa tarvitaan, ovat vaikeita nykyajan "johto seinään ja nettiin" -koneisiin verrattuna.
« Viimeksi muokattu: pe 05.10.2018, 19:25:01 kirjoittanut Kopek »

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #851 : la 06.10.2018, 12:36:54 »
Kun kuvan lataa jonnekin nettipalveluun, osoitteeksi saa nimen, joka ei pääty .jpg -tunnukseen. Tällöin foorumin "Lisää kuva" -toiminto ei tunnista kuvaa, eikä se tule esille sivulla. Kun palvelussa kuvan avaa uudelleen, voi saada näkyviin .jpg -tunnuksen, mutta jotkut palvelut tuntuvat väkisin ohjaavan sivulle, jossa ei tunnusta näy. Huomasin tämän juuri.
Aivan. SMF sallii .jpg ym. kuvaformaattien liittämisen viestiin muualta netistä. Paitsi että palveluissa kuva voi olla muulla tavoin kuin kuvatiedostona, niin on myös mahdollista, että palvelu ei halua kustantaa liikennettä kuvien näyttämiseen vaikkapa Jatkumolla. On mahdollista sekin, että kuva näkyy itsellesi Jatkumolle lähettämässäsi viestissä, koska olet käynyt varsinaisella sivulla ja sen seurauksena kuva näkyy itsellesi selaimen muistista, mutta toiset eivät kuvaa välttämättä näe.
Hän on täällä tänään

Poissa a4

 • Konkari
 • Viestejä: 4327
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #852 : la 06.10.2018, 13:28:51 »
kuvanjaossa tätä olen toki käyttänyt:


Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #853 : la 13.10.2018, 09:35:40 »
Päätin pitkästä aikaa ottaa Win8.1-pöytäkoneeseeni tehdasasetusten palautukset. Tein sen dvd-levyltä jonka olen polttanut laillisesta ja virallisesta lähteestä eli Mikkisoftalta. Omalla koneellani ollut versio kun ei antanut itseään enää korjata, joten annoin sen sitten hävitä kaikkine härpäkkeineen (kaikenlaisia triaaliversioita ohjelmista mukana, ja aina niitä sai ropsia pois asennuksen jälkeen - tämän netistä ladatun Windowsin asennus käy huomattavasti nopeammin).

Saatuani Windowsin koneelle asensin sitten virussuoja Kasperskyn. Laitoin sen käymään koneen läpi, ja kuinka ollakaan se löysi erään ohjelman jota koneella ei enää pitänyt edes oleman, josta se kertoi että laillinen, mutta tietoturvariski. Valitsin että poistaa ohjelman. Ei ole muuten eka kerta kun Windowsin asennuksen jälkeen, taikka tehdasasetusten palauttamisen jälkeen (jommoiseksi asiaa nykyään pitäät tituleeraaman, koska mitään formatointia kaiketi ei enää ole olemassakaan) löytyy jotain minkä olisi pitänyt hävitä prosessissa. Aina se jaksaa kummeksuttaa.

Kävi sitten niin että nettiyhteys alkoi katkeilla. Vaikutti vähän siltä että Kaspersky kävi sen sulkemassa. Minä en jaksanut alkaa opettelemaan että millä senkin asian saa kuntoon, ja kun oli ollut poistetuksi tarkoitettu ohjelma vielä asennuksen jälkeenkin koneella, otin ja asensin Windowsin vielä kerran uudelleen. Hui ja hai.

Nyt sitten mietin että onkohan se nyt ihan mahdottoman tarpeellista edes mitään virussuojaa asentaa, vai riittäisikö tämä Windowsissa itsessään oleva, Defenderkö se oli nimeltään? Olen käyttänyt AVG:ta ja aina sen kanssa tulee joku ongelma ennemmin tai myöhemmin. Myös Antiviria on tullut käyteltyä. Avastiakin kai. En minä enää muista mikä missäkin mätti, mutta täydellistä ilmaista virussuojaa ei ole löytynyt. Onko näiden kanssa edes pakko puljatakaan? Tuntuu että hidastavat konetta aivan sikana.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #854 : su 28.10.2018, 10:29:37 »
Miten Skypen viestit saisi vaivattomimmin kopioitua talteen?

Löytyy ohje, jossa neuvotaan, miten viestikansion voi kopioida ja siirtää toiseen tietokoneeseen, jossa viestit saa avattua Skypellä. Tämä ohje ei kuitenkaan ole se, mitä kaipaan. Viestien lukeminen kansiosta taitaa nimittäin edellyttää, että kirjautuu Skypeen jolloin viestit latautuvat näkyviin. Ja tämä kirjautumispakko juuri on se syy, miksi haluaisin varmuuskopioida viestit niin, että niitä pystyisi lukemaan muillakin ohjelmilla kuin Skypellä.

Aikoinaan viestejä voi kopioida manuaalisesti niin kuin mitä tahansa tekstiä. Nykyäänkin vielä voi, mutta kun kopioidun tekstin liittää tyhjälle tekstinkäsittelyohjelman sivulle, kirjoitus tulee yhtenä pötkynä ilman rivejä. Ovathan ne viestit siinä, mutta niitä on vaikea lukea ja niistä on vaikea päätellä, kuka on kirjoittanut mitäkin. Aikaisemmin viestit kopioituivat paremmin eli rivit vaihtuivat, ja kokonaisuus oli helpommin luettavissa.

Vaikka kopioiminen edellä mainitulla tavalla onnistuisikin, on suuri homma kopioida teksti vuosien ajalta. Hiiren nappia joutuu pitämään painettuna älyttömän pitkän aikaa samalla rullaten tekstiä nuolinäppäimellä... vai miten se menee. En nyt jaksa miettiä, mutta joka tapauksessa se on hidasta ja pitkästyttävää. Pienikin sormen lipsahdus, ja homma on aloitettava alusta. "Valitse kaikki" -toiminto ei muistaakseni ole mahdollinen.

Esitin edellä asioita epämääräisiin muistikuviin perustuen, joten kaikki ei ehkä pidä paikkaansa. Idea on kuitekin se, että manuaalinen kopiointi on hidasta, ja lopputulos on sotkua.

Mikä tuossa kirjautumisvaatimuksessa on ongelmana? Se, että Skype-tunnukseni olemassaolo on erittäin epävarma. En taaskaan muista salasanaa, eikä sitä voi uusia sähköpostin kautta, koska sähköpostiosoitetta, jolla Skype on aikoinaan perustettu, ei ole koskaan ollut olemassakaan. Alkuaikoina Skype-tilin pystyi perustamaan valitsemalla vain tunnuksen ja salasanan. Sähköpostiosoite kysyttiin, mutta sähköpostin kautta tapahtuvaa aktivointia ei vaadittu. Niinpä Skype-tilini avannut henkilö - joka en ollut minä - keksi jonkin olemattoman sähköpostiosoitteen. Tästä syystä haluaisin varmuuskopioida viestit. Niiden säilyminen on liian huteralla pohjalla. Mitä Skypeen itseensä tulee, niin en nykyisin enää käytä sitä. WhatApp on syrjäyttänyt sen.

Kirjautuminen Skypeen on "päällä", mutta kun se jostakin syystä menee pois päältä (tietokone särkyy tms.), viestit on menetetty, ellei salasana taas jostakin putkahda esille. Eikä kirjautuminen sittenkään ole varmaa sähköpostiosoitteen puuttumisesta johtuen.

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #855 : su 28.10.2018, 11:46:49 »

Salasanojaan ei pidä kätkeä itseltään, ne on tarpeen olla itsellään tallessa kaikki. Kun tunnuksia ja salasanoja palveluihin on kymmenittäin eikä ainakaan tärkeimpiin ole mieltä käyttää samoja, niin ylöskirjaamista ei voi välttää. Mielestäni paperille kirjaaminen on teknisissä ongelmatilanteissa hallittavin - siis vaikka taitetulla paperiarkilla siinä mapissa, missä on pankki- ja tietoliikennesopimukset. Joitakin tunnuksia lie tarpeen kantaa mukana vaikka puhelimessa suojattuina. Itse käytän Samsung Galaxyn suojattua kansiota jonka saa nimetä mielivaltaisesti - vaikka "Ruohonleikkurin huolto-ohjeet".  Listan ylläpito tietokoneella tiedostoon kovalevyllä tai muulla taltiolla vaikka tiedostonimeä -.bak käyttäen.
Hän on täällä tänään

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #856 : pe 02.11.2018, 09:37:52 »
Chromebookin käyttöjärjestelmän ulkonäkö uudistuu automaattisesti silloin tällöin. Nyt oli taas tapahtunut muutos. Uudistuksissa pyritään ehkä hienompaan ulkonäköön. Ikävä kyllä itse tietokone ei uudistu samaa tahtia vaan pysyy entisenään. Näin ollen ohjelman muutokset entistä monipuolisemmaksi ja graafisesti monimutkaisemmaksi hidastavat koneen toimintaa. Halvimmat Chromebookit (jollainen tämä minunkin on) ovat heikkotehoisia ja pienellä muistimäärällä varustettuja.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #857 : pe 02.11.2018, 12:21:03 »
Käytetty yrityskannettava on hyvä vaihtoehto. Uusi akku ja SSD-levy sisään, mahdollisesti käyttikseksi linux, niin peruskäyttäjä saa rahoille vastinetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #858 : la 03.11.2018, 21:53:20 »

Ostin pöytäkoneen reilulla satasella. En saa linuxia latautumaan DVDltä.

Tietääkö joku?

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Tietokone- ja nettinurkka
« Vastaus #859 : la 03.11.2018, 23:07:00 »
Tänään on ollut uuvuttava päivä tietokone"harrastelun" parissa, koska Windows-päivitykset jäivät junnaamaan, jolloin turhauduin ja keskeytin prosessin sammuttamalla koneen. Avasin koneen vikasietotilassa, ilman nettiyhteyttä, ja siivosin kaikki vähänkään tärkeät tiedostot erilliselle muistiasemalle. Hirveä homma! No, ovatpa nyt paremmassa järjestyksessä, joten on syytä hieman iloitakin. Ongelma ei kuitenkaan ole poistunut, sillä C-asema on melkein täynnä eikä turhia ohjelmia oikein ole poistettavaksi, roskis on tyhjä jne.

Pitäisi laajentaa levytilaa. Ohjekin löytyi, mutten siihen vielä siivousurakan uuvuttamana jaksanut perehtyä tarkemmin. Ehkä operaatio on tehtävä. Kunhan jaksaa ja ajatustoiminta on taas kirkkaana.

Tässä ohje levytilan laajentamiseen.
http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/levynhallinta.html#dd

Jos jollain on kokemusta laajentamisesta, niin sopii kertoa.
Minä tässä vain, anteeksi.