Kirjoittaja Aihe: TV-nurkka  (Luettu 103487 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #820 : ke 22.11.2017, 13:51:35 »
Jos en ole täysin kärryiltä pudonnut, erinomaista Banshee-sarjaa on tullut telkusta vasta kaksi kautta. No, meitsipä löytää kirjastosta neljännen(!) kauden. Joka on sitten myös viimeinen. Mitäs peliä tämä on? Kauhean kiivaalla tahdilla täkäläinen kirjasto ei mielestäni tv-sarjoja hanki, joten sitäkin hitaampi lienee Ylen tyyli sarjoja pukata ulos. Leftoversiakin olen odottanut itseni kipeäksi asti, sitä sentään on tarjolla jossain vaiheessa (en muista koska oli se luvattu aika). Ja siitäkin tullut vasta eka kausi ja tehty kolme, ilmeisesti.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #821 : ke 22.11.2017, 16:48:52 »
Pitkästä aikaa The Walkind Deadin uusia jaksoja katsottuani ei voi kuin nauraa: ihan hirveää kuraa! Jo useita tuotantokausia sitten zombie-saippuaoopperaksi mennyt sarja parodioi itseään jo siihen pisteeseen, että sille kalpenevat jo kököimmätkin saippuasarjat.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #822 : la 25.11.2017, 13:10:43 »
Vuonna 2009 kirjoitettuna...
Joka Jouluaattona tai Joulupäivänä myös mahdollisesti Tapanina on esitetty TV:ssä amerikkalainen elokuva "Ihmeellinen on elämä? Jo monta vuotta...
Joskus olen katsellut ja aina on tullut tippa linssiin sitä katsellessa... Me kaikki jotka olemme syntyneet tänne pallollemme olemme tärkeitä kokonaisuuden kannalta... Jokainen meistä tuo esiin jonkin, erilaisen puolen ihmisenä olemisesta...
Jos valtamerien vedestä puuttuisi yksikin pisara - ei meret olisi täydellisiä itsessään... Samoin yhdenkin ihmisen puuttuminen olisi merkki siitä, että 'ihminen pallollamme' ei ole kokonainen...
Tuota kai 'ihmeellinen on elämä' halusi kertoa katselijoille...
Se mitä fyysisen kuoleman jälkeen tapahtuu kuolevalle on ihan sivuseikka elävien kannalta, mutta kokijalle 'kaikki mitä voi ollakaan'?
Jos ei koko maanpäällisen elämänsä aikana ole piitannut mitään tuonpuoleisesta, tuskin suurtakaan vahinkoa tapahtuu jos tapahtuu - ei mitään?
Sinänsä tärkeintä kuitenkin on, että olemme ihmisiä täällä maan päällä toisille ihmisille ja teemme niin kuin etiikka ja moraalisäännöt edellyttävät - kai? Se mitä tapahtuu kuolevalle ihmiselle on ihan niin ihmeellistä että en osaa kuvata... Toisaalta väitetään, että nk. 'Taivaassa' on paljon ateisteja ja agnostikkoja... Lienee heillä ollut eläessään moraali ja etiikka-asiat kunnossa... Olettaen?
JK. Minusta maan päälläkin eläessä voi kokea lähes 'taivaan' hetkittäin... Olkoon ne esimakua tulevasta...

Muisto Kei(jo Ku)llervo
« Viimeksi muokattu: la 25.11.2017, 13:13:30 kirjoittanut Keijo Kullervo »
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #823 : ti 05.12.2017, 14:16:49 »
Mikähän ihmeen kestokiima jenkeillä on oikeussalidraamaa kohtaan? Oli tv-sarja mikä hyvänsä, niin väistämättä jossain jaksossa parkeerataan oikeussaliin jossa syyttäjä tai puolustaja mouruaa kuin uskoonpamahtanut saarnaaja. Ja sitten tulee kaikenlaisia ihmeenomaisia yllätyksiä ja lopulta tuomitaan totaalisen toisinpäin kuin olisi alunperin arvattu. Eli kukaan ei tiennyt mistään mitään ja ylläripyllärin jälkeen kaikki on toisin.

Billions on silti ollut hyvä sarja, ja ehkä sen takia että siinäpä ei siellä lakituvassa asumalla asutakaan, vaikka tarina kertoo siitä miten syyttäjä yrittää saada miljonäärin nalkkiin. Kaikesta juonittelusta en aina innostu, mutta tämän sarjan nerokkaiden ihmisten koukerointi jostain syystä kiehtoo.

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #824 : to 07.12.2017, 16:31:38 »
Näin loppuminuutit Urheilu-Suomi ohjelmasta. Jakson päätti Matti Nykänen. En ole ollut mikään Matti-fani, mutta kyllä Matti oli söpö (nykypäivän Matti siis lausumassa muutaman sanan). Hän on paikkansa valokeilassa ansainnut ja toilailut jotenkin kuvastavat kansaamme laajemminkin.

Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #825 : pe 08.12.2017, 10:29:44 »
En halunnut alkaa katsomaan Twin Peaksia sillä ajatuksella että pakko tykätä kun aikoinaan fanitin sarjaa (ainakin ekaa kautta). En kuitenkaan silläkään mielellä että kyynisesti suhtautuisin automaattisesti jatkeisiin nuivasti. (X-fileiden jatko eli tynkäpituinen 10. kausi oli perseestä koska se nyt vaan oli perseestä, ja jos siihenkin joku jatko tuli niin en ole vielä nähnyt.) Mutta mutta. Parhaalla tahdollanikaan en kykene tästä jatkosta tykkäämään, ja suurin syy lienee se etten tykkää idiooteista. En ole koskaan tykännyt. Sen takia mikään Forest Gump ei tule ikinä kuulumaan leffakokoelmaani, ja joku S. Kingin jotain kirjaa käsittelevä sarja jossa kehari mölisee jostain moonista aiheuttaa puistatusta ja pahoinvointia, vaikka sekin sarja sinänsä oli kyllä ihan intresantti ja varmaankin joskus katson sen uudemman kerran.

Alla oleva matsku sisältää juonipaljastuksia. (Tähän mennessä telkassa Subilla tulleista jaksoista siis.)

On vähän kuin olisi joku kuvataidemaalari joka on maalannut joitakin teoksia joista kyllä tykkään, mutta joka sitten alkaa ähräämään aivan vimmatusti jonkun yhden ja saman teeman parissa josta en enää sitten tykkääkään. Lynch ei ole enää jaksanut ylläpitää henkilöiden välistä kanssakäymistä senkään vertaa kuin joskus ammoin, vaan nyt tunnutaan keskittyvän kokoajan outona olemiseen. Kaikkien hahmojen pitää olla viiripäitä tai dillejä, tai vähintäänkin väsähtäneitä. Väsynyt on katsojakin, ainakin minä. Sarjaa katsoessa on kokoajan sellainen olo kuin katselisi jotain poikkeuksellisen puuduttavaa unta. Lillutaan avaruudessa, enkä nyt tarkoita vain sitä yhtä kohtaa missä tuli jo mieleen että potkaise se akka avaruuteen, perkele, vaan noin ylipäätään. Jonkinlaisessa tyhjiössä tuntuu killuvan koko hela hoito.

Ja nyt jos koskaan joudun lukemaan lehdestä juonipaljastuksia jälkikäteen että pysyn kärryillä siinä mitä tapahtui. Esim. nyt kun kaulankeikuttaja-agentti eli se yksi vosu pällisteli sormenjälkiä, ei minulle ollenkaan osunut silmään että mistä on kyse, ennen kuin lehdestä luin että oli havainnut pahan Cooperin sormenjälkien olevan peilikuvia alkuperäisen Cooperin jälkiin verrattuna. Ja lisäksi lehdessä luki että lapsen liiskaksi ajanut jätkä oli Audrey Hornen poika. Missä välissä hän sellaisen pieraisi, kun muistikuvani mukaan räjähti paskaksi jonkun pankkiholvin mukana? En tullut katsoneeksi edellisiä kausia nyt kun niitä näytettiin, omistan ne lättynä ja siitä on jokunen vuosi kun ne läpi katselin.

Kun se yksi simpanssi puukotteli jollain vempaimella (meisseli???) naisia veriseksi tohjoksi, alkoi naurattamaan. En tiedä niksahtiko minulla lopullisesti päässä vai mikä on, mutta siinä kohdin tuli sellainen olo että tämä koko sarjahan on pelkkää huumoria. Lapsenmurha vaan siellä vähän hämäyksenä seassa.

Sitä vaan en tajua että miksei Cooper kussut housuihinsa, meinaan jos hän ei mitään muista mistään, niin miksi muistaisi pidätelläkään.

On myös tullut mieleen vähän turhan monta kertaa sarjaa seuratessa että aikoinaan nuorena en tajunnut enää Peteliuksen ja Kallialan touhuistakaan yhtään mitään, ihmettelin vain että mikähän tässä muka naurattaa. Twin Peaksin suhteen kysymys lähinnä lienee että miksi tämä olisi loistava sarja. Enää. Mutta häiritsevä se toki onnistuu olemaan, ja sellaisena sen loppuun katselenkin. Ansio sekin.

(En töräyttänyt tätä parahdusta mr R:n ketjuun kun siellä varmasti pitää olla aivan homona Twin Peaksin fani, ja minä en nyt kykene olemaan.)


Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #826 : su 10.12.2017, 18:24:30 »
Tänään pääsee katsomaan Nobel-bankettia SVTPlay:ssä. :)
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Juuli Hukkaskukka 2

 • Konkari
 • Viestejä: 1056
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #827 : ma 11.12.2017, 17:38:06 »

Unohdin eilen katsoa Haluatko miljönääriksi. Tänään täytyy.
Syystä. ;D
https://www.youtube.com/watch?v=7DUnyXUaUDE
muistojeni ruusut anneli sari

Poissa Muisto Keijo Kullervo

 • Konkari
 • Viestejä: 2486
 • Päivieni kertomaa
  • Kotisivuni
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #828 : ti 12.12.2017, 12:23:58 »
Maria Langin tarinoita löydettävissä vielä fem/teemalta.

Ensi maanantaina, muistaakseni viimeinen Maria Langin filmatisointi romaaneistaan.

Hyviä, ilmavia rikostarinoita, paitsi eilinen, jossa oli selkeää ummehtuneisuutta, mutta hyvä tarina silti.


Muisto Keijo Kullervo
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #829 : su 17.12.2017, 17:51:07 »
Tänään illalla TV 1:n Kotikatsomossa 21.05 Hedi Köngäksen ohjaama elokuva "Nuoruustango". Puhuttelevaa tragikomediaa tulossa luulen, mukana liuta hyviä näyttelijöitä mm.: Kaija Pakarinen, Taneli Mäkelä, Riitta Havukainen, Antti Virmavirta, Heidi Herala, Erkki Saarela...

Elokuva on jatko-osa parin vuoden takaiselle Heidin varsin mainiolle "Kalliolle kukkulalle" -elokuvalle. On muuten katsottavissa vielä ennen tätä jatko-osaa Ylen Areenassa.


SdP
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #830 : la 23.12.2017, 19:55:59 »
Vuoden odotetuin tv-hetki koittaa kolmantena joulupäivänä. Luonnollisesti on kyse Doctor Whon joulujaksosta. Näyttäisi tulevan Areenan katseluun jo heti aamusta https://areena.yle.fi/1-4278931
Ja jos on oikein hätäinen, voi virittää henkilökohtaisen Tardiksen aika-avaruuskoordinaatit katselemaan brittien mukana jo joulupäivän iltana.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #831 : la 23.12.2017, 22:09:47 »
Hymyilytti bussissa kun joku pikkupoika oli laittanut kännykkänsä soittoääneksi Doctor Who'n tunnarin.  ;D

Poissa J

 • Matkaaja
 • Seniori
 • Viestejä: 427
 • -Rajaton kulkija-
  • ScoMy WebSite
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #832 : pe 29.12.2017, 12:16:05 »
Minullakin on omassa puhelimessani soittoäänenä Doctor Whota muistuttava avaruusteemallinen ujellus. Se kun sopii vallan mainiosti tälläiselle paatuneelle aikamatkaajalle, joka on auttamattomasti hurahtanut nostalgisen scifin syövereihin.

Samankaltaista nostagiatrippiä käytiin läpi myös tässä joulun erikoisjaksossa, joka esitettiin pari päivää sitten meidän leveysasteillamme tuoreeltaan brittien ensiesityksestä. Mielenkiintoisena piirteenä tässä jaksossa oli alkuperäisen ensimmäisen tohtorin ilmaantuminen omana itsenään kuvioihin.

Tosiasiassa roolin esittäjä  David Bradley, joka on tunnettu mm. Harry Potterin vahtimestari Angus Vorona, sekä Game of Thrones- sarjasta; onkin itseasiassa vain jonkinlainen näköispatsas ainoasta oikeasta ensimmäisestä tohtorista William Hartnellista, joka siirtyi ajasta iäisyyteen jo vuonna 1975.

Muutenkin tässä Olipa kerran jos toisenkin(Once Upon A Time) jaksossa käytiin läpi aikaisempaa sarjan henkilöhistoriaa melko suurpiirteisesti. Hauskoja anekdoottejakin vilisi siellä täällä, eikä itseironialtakaan vältytty. Peter Capaldin viimeiseksi jäänyt päärooli Tohtorina oli myöskin melko ikimuistoinen.

Uudentumisen myötä uuden tulokkaan Jodie Whittakerin ensiesiintyminen tässä roolissa ei ollut enää aikaisemman mediapaljastuksen myötä kenellekään mikään yllätys. Mutta mielenkiinnolla jäädään odottamaan ensi vuoden loppupuolta, kun sarja starttaa Briteissä. Esitysaikataulu Suomessa on tosin vielä täysin auki?!   
-Vaeltajan mieli harhailee-

Poissa TSS

 • Konkari
 • Viestejä: 1217
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #833 : pe 29.12.2017, 15:18:37 »
Sattuuko kukaan muistamaan sarjaa Naarassusi (She-wolf of London), joka tuli maikkarilta joskus 90-luvulla? Kun nuorena/lapsena katsoin sen, se jäi mieleen vaikuttavana kokemuksena.

Poissa J

 • Matkaaja
 • Seniori
 • Viestejä: 427
 • -Rajaton kulkija-
  • ScoMy WebSite
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #834 : pe 29.12.2017, 16:15:49 »
Jotenkin hämärästi muistan, että tuo kyseinen She-Wolf of London esitettiin tuolloin 1990-luvun alussa myös Suomessa. Siitä tehtiin muistaakseni 1990-1991 vain 20 jaksoa, joista 14 kuvattiin Englannissa, sekä loput kuusi Los Angelesissa USA;ssa. Kate Hodge naarassutena oli kyllä aika omalaatuinen tapaus.

Sarja jäi jostain syystä vain yhden kauden, eli puolen vuoden mittaiseksi. Ehkä juurikin jonkinlaisen juonellisen epätavallisen asetelman vuoksi, se luokiteltiin marginaalisarjan asemaan. Ainakin itselleni sarjasta tulee ainakin nykyisen kauhugenren kehityskaaren valossa tarkasteltuna jonkinlainen camp-henkinen kalkkunafiilis, kun vielä kliseisellä kauhutematiikalla senaikaisten trendien mukaan aika ronskisti leikiteltiin.
« Viimeksi muokattu: pe 29.12.2017, 16:22:53 kirjoittanut J »
-Vaeltajan mieli harhailee-

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #835 : pe 29.12.2017, 17:08:11 »
Katselin sen kyllä, en vaan muuta enää muista kuin tuon nimen nyt kun se mainittiin.

Enempi jäi mieleen joku olletikin amerikkalainen sarja jossa sisaruspari peri kaupan joka myi vaarallisia maagisia esineitä. Näitä he sitten yrittivät hommailla takaisin kun niitä jostain syystä oli päätynyt kiertoon. Joku hanska esim. tartutti ruttoa ihmisiin joihin sillä koskettiin, oksasilppuri puolestaan silppusi tietysti ihmisiä.

Poissa TSS

 • Konkari
 • Viestejä: 1217
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #836 : la 30.12.2017, 10:08:44 »
Jotenkin hämärästi muistan, että tuo kyseinen She-Wolf of London esitettiin tuolloin 1990-luvun alussa myös Suomessa. Siitä tehtiin muistaakseni 1990-1991 vain 20 jaksoa, joista 14 kuvattiin Englannissa, sekä loput kuusi Los Angelesissa USA;ssa. Kate Hodge naarassutena oli kyllä aika omalaatuinen tapaus.

Sarja jäi jostain syystä vain yhden kauden, eli puolen vuoden mittaiseksi. Ehkä juurikin jonkinlaisen juonellisen epätavallisen asetelman vuoksi, se luokiteltiin marginaalisarjan asemaan. Ainakin itselleni sarjasta tulee ainakin nykyisen kauhugenren kehityskaaren valossa tarkasteltuna jonkinlainen camp-henkinen kalkkunafiilis, kun vielä kliseisellä kauhutematiikalla senaikaisten trendien mukaan aika ronskisti leikiteltiin.

Katselin sen kyllä, en vaan muuta enää muista kuin tuon nimen nyt kun se mainittiin.

Enempi jäi mieleen joku olletikin amerikkalainen sarja jossa sisaruspari peri kaupan joka myi vaarallisia maagisia esineitä. Näitä he sitten yrittivät hommailla takaisin kun niitä jostain syystä oli päätynyt kiertoon. Joku hanska esim. tartutti ruttoa ihmisiin joihin sillä koskettiin, oksasilppuri puolestaan silppusi tietysti ihmisiä.

Veikkaan, että olin jotain 12 vuotta, kun katsoin tuota sarjaa. Ensimmäistä jaksoa kurkin nurkan takaa, kun ilmeisesti vanhempani sitä katsoivat. Jostain syystä homma kääntyi niin, että minä ja isosiskoni aloimme seurata sarjaa, eivät vanhempani. Muistan, kun olin joskus yksin kotona, ja telkkarista tuli mainos sarjasta, niin pelotti tosi paljon. Silti sarjaa oli pakko katsoa, ja nauhoitimme siitä eteenpäin kaikki jaksot. Myöhemmin niitä taltioitiin vhs:ltä cd-levyillekin..

Sarja oli varmaan ensimmäisiä "aikuistensarjoja", mitä katsoin. Ja heti kauhugenreä.. Niinpä en jotenkin osaa arvioida sarjaa nykypäivän mittapuiden mukaan, koska suhde siihen on syntynyt tuossa vaiheessa.. Muistoissa sarja on tosi hyvä. Tosin silloin kun sarjan tuotanto siirtyi Los Angelesiin, sarjan henki muuttui enemmän koomiseksi ja vähemmän pelottavaksi, ja tykkäsimme enemmän niistä Lontoon jaksoista. Myös ihmissuden maskeeraus muuttui huonompaan suuntaan, ja näytti gorillalta..

Kun Naarassusi loppui, sen tilalla alkoi tulla "Yön vampyyrit" (Dark Shadows), mikä kertoi Barnabas-nimisestä miehestä (vampyyrista), ja sarjassa oli Josette-niminen nainen, joka matkasi ajassa. Myös tästä sarjasta on nostalgiset muistot.Poissa J

 • Matkaaja
 • Seniori
 • Viestejä: 427
 • -Rajaton kulkija-
  • ScoMy WebSite
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #837 : la 30.12.2017, 21:29:04 »
Noista vanhoista kulttisarjoista tulee todellakin nostalgisia fiiliksiä mieleen. Itse muistan monia vaikuttavia kauhu/scifisarjoja, jo 70-luvulta asti. Suomen tv-ssä estettiin tuolloin mm. Kuuden miljoonan dollarin miestä, sekä Näkymätöntä miestä, jotka kummatkin olivat tuon ajan ehdottomia hittejä.

Seuraavalla vuosikymmenellä eli kasariaikaan 1982-84 tuli siten joltain kanavalta Safiiri & Teräs, joka olikin sitten jo astetta vakavahenkisempi tv-sarja. Se kertoi kahdesta ulottuvuuksien välissä seikkailevista matkaajista, jotka kulkivat korjaamassa ajassa tapahtuvia vääristymiä. Sarja koittikin kilpailla suosiosta tuon ajan suosikkia Doctor Whota vastaan.

Tuo Sapphire & Steel-sarja tosin esitettiin Briteissä jo vuonna 1979. Muistaakseni se uusittiin meilläkin v. 2002, joka tuli tuolloin katsottua uudemman kerran muistin virkistämiseksi. Jos 80- 90-luvun sarjat olivat usein miten uudelleenlämmittelyjä vanhoista 60-luvun sarjoista, niin tällä vuosikymmenellä on tehty lukuisia sarjakuviin perustuvia uusioversioita, tosin enemmän tai vähemmän suurella menestyksellä.
-Vaeltajan mieli harhailee-

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #838 : la 30.12.2017, 21:57:00 »
Edellä kirjoitetaan Doctor Who:sta. Wikipedian mukaan se on pitkäikäisin TV-sarja, aloitettu vuonna 1963. Nimen olen nähnyt, mutta en muista katsoneeni yhtään jaksoa, koska olen pitänyt sitä lastenohjelmana. Yleensäkään englantilaiset "tieteissarjat" eivät ole erityisesti kiinnostaneet eivätkä englantilaiset sarjat yleensäkään. Joitakin olen katsonut. 

She-Wolf of London -sarjan muistan hyvin. Pääosan nainen on mielestäni viehättävä - omalla tavallaan.

Kun meidät karkoitettiin kodistamme, menetimme samalla yhden television kanavista, mikä oli erittäin harmillista (kaiken muun kurjuuden ohella) mm. siksi, että katselin kanavalta Star Trekkejä ja mitä kaikkea siellä näytettiin. Sain jonkin verran katsottua näitä ohjelmia siten, että raahasin matkatelevision ja kuvanauhurin ja antennin erääseen näkötorniin, johon minulla oli pääsy paikallisradiokuvioista johtuen. Tuolla tornissa, kuumassa pienessä lähetinkopissa kyhjöttelin katsomassa ohjelmia. Kotiimme lukkojen taakse oli jäänyt jopa televisiomme ja kuvanauhurimme ja itse ostamani antenni tietenkin talon katolle. Vieläkin harmittaa tuon aikoinaan Helsingistä ostamani videonauhurin menetys, vaikka ei sillä nyt olisi kuin museoarvo.

https://www.radiomuseum.org/r/akai_video_cassette_recorder_v_2.html

Tarkoitus oli jatkaa kirjoittamista, mutta lähdenkin yllättäen iltakävelylle. Ehkä palaan aiheeseen eli TV-sarjoihin.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: TV-nurkka
« Vastaus #839 : la 30.12.2017, 22:38:30 »
Kun olin pieni, meidän telkassamme näkyi vain ykkönen. On tainnut jäädä jokunenkin tv-sarja sen vuoksi näkemättä. Ainakin nuo mainitut kaksi "miestä". En muista minkä ikäinen olin kun saimme uuden (mustavalko)television ja näkyi peräti kaksi kanavaa. 1987 ostin omilla rahoillani värillisen matkatelevision ja yritin siitä katsella olisiko ollut kolmosta, kun sieltä tuli Star Trekkia(?), mutta enhän mitään nähnyt kun ei meillä silloin vielä näkynyt se kanava vaikka mihin päin olisin sen telkan alkuperäiset antennipiiskat laittanut sojottamaan.

Mutta niistä kanavista mitä näkyi tuli tuijotettua mainoksiakin, kun se oli niin ihmeellistä että vallan väreissä näkyi. Muistan varmaan ikuisesti jonkun keltaisen juustonpalasen.

Minä sitten häivyin kotoa vuonna 1988 ja isäukko ei kai enää sietänyt palata vanhaan eli mustavalkoiseen, joten osti vihdoin jäljellejääneeseen perheeseensä väritelkan ja vallan videonauhurinkin. Oli saanut kaupanpäälle jotain videoita. Niitä katselin kun kävin käymässä, jäi mieleen elokuva jossa joku muija matkusti Italiaan tai Kreikkaan (sitä en enää muista että kumpaan) ja siellä joku pani porukkaa kylmäksi. Isosta viiniruukusta löytyi naisenraato. Toisessa elokuvassa nainen ja mies rakastuivat toisiinsa niin kovin että mies palasi kuolemankin takaa morsmaikkunsa tykö. Lopussa he sitten taisivat vaeltaa tuonpuoleiseen yhdessä.