Kirjoittaja Aihe: Ajatuksia ja ideoita uudesta  (Luettu 19172 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Ajatuksia ja ideoita uudesta
« : su 22.02.2015, 10:29:49 »

Näkökulma jää foorumina historiaan.

Jatkan tosiaan sanasatama.net-projektilla siinä kun ehdin. Kivaa puhdettta.

Jatkosta voisin muuten sanoa, jatkopaikasta riippumatta, että sopivampaa mukananaoloa voisi miettiä. Vähän töksähtävää ollut meininki. Hyvä yrittää olla väleissä kaikkien kanssa. Hyvä, ettei ole suuremmin häiriöksi kellekään. Jotain pienempää. Jotain sujuvampaa. Hyvä tavoite.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #1 : su 22.02.2015, 10:36:23 »
Hienoa Juha! Tämä on oikea paikka keskustella tulevasta uudesta foorumista. Sekin on hyvä, ettei tätä moderoida, mutta uutta näkökulmaa on varmaankin pakko ainakin kevyesti moderoida. Mitä useampi moderaattori, sitä pienemmäksi yksittäisen moderaattorin taakka kevenee. Ehdotan tulevan foorumin uudelle moderointitiimiille omaa "suljettua osastoaan", jossa he voisivat yhdessä kehittää foorumia ja päättää mahdollisista sanktioista nopeasti ja rauhassa. Näkökulma meni vähin erin pilalle myös siksi, että omistaja tuntui lopulta päättävän yksin kaikesta ja usein vieläpä pikaistuksissaan ja antipatioissaan rypiessään. Näkisin uuden foorumin moderaattoeina mielelläni Xantipan, Tummasilmäsusannan, Socrateen, Hayabusan ja Antti Ladonlukon. Itseoikeutettuna ylläpitäjänä toimisi foorumin luoja. Tällä hetkellä hän näyttäisi olevan Jimi.

Muitakin hyviä ehdokkaita tulee mieleen, mutta liian suureksi modejoukkoa ei kannata paisuttaa. Nuo ehdotukseni eivät ole missään sopivimmuusjärjestyksessä, mutta kunnioituksestani naissukupuolta kohtaan panin heidät ensiksi listalleni. Itse en missään tapauksessa halua moderaatiotiimiiin, sillä ehdottaisin ensimmäisenä kaikkien aikojen foorumihäirikön, Sepen alias Outomaan Sutin sulkemista foorumilta ja kenties muutaman muunkin huru-ukon tai häirikön eristämistä sitä mukaa, kuinka he käyttäytyvät foorumilla. Oma käytöksenikään ei ole ainakaan toistaiseksi ollut mallikelpoista, joten minut voi myös heittää foorumilta, mikäli huru-ukkoklikin syytökset foorumin ilmapiirin pilaamisesta, riidanhaastamisesta ja solvaamisesta osoittautuvat niin räikeiksi, että moderoititopimenpiteelle kohdallani on tarvetta. Ylläpidolta ja moderaattoreilta toivon, etteivät he suostu manipuloitaviksi. Ylläpidon manipulointi on pilannut monta foorumia ja luulen sen pilaanneen Näkökulmaakin ja vaikuttaneen osin ylläpidon päätökseen lopettaa foorumi. Tosin despoottisellakin omistajalla on oikeus tehdä, mitä haluaa foorumillaan, eikä hänen ole mikään pakko kuunnella jäsenistöä.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #2 : su 22.02.2015, 10:41:55 »

En tiedä sinusta, Sepestä ja muista, joilla on ollut paljon kipakkaa vääntöä painotetusti. Itselleni riittää, että tulen taas jonkin verran seesteisemmäksi kaiken kanssa. Samaa toivoo muillekin. Nämä menevät kuitenkin jokaisella omaa tahtiaan. Jokainen jatkosaitti määrittää erikseen tarkemmat puitteet, joiden varassa mennään.

Se on kyllä tärkeää, että linjat on, olivatpa löysät tai tiukat.

Oma agenda on suosia erilaisia ratkaisuja. Olen tykästynyt heterogeenisten ratkaisujen ideaan. Samoin foorumeitten väliseen vaihdantaan ja ajatusten vaihdantaan yleensäkin.

Keskustelijamäärää kun saisi vaikka Facebookista sopiville jatkoille ...
« Viimeksi muokattu: su 22.02.2015, 10:47:53 kirjoittanut Juha »

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #3 : su 22.02.2015, 11:34:54 »

Juha, mikä tämän välilaskupaikan suhde on Jimin tekeillä olevaan foorumiin?
Onko sinulla Jimin kanssa jotain yhteistyötä siinä Jimin projektissa vai onko tämä välilaskupaikka kohti sitä foorumia, joka sinulla on nyt työn alla?

Minua hiukan huolettaa porukan hajaantuminen jos näitä projekteja on useampia ja kaikki vetävät eri suuntiin.
Se googlen kyljessä oleva kai on tarkoitettukin ihan yhteydenpitopaikaksi eikä sillä kai ole tarkoituskaan pitempään jatkaa, mutta onko nyt tosiaan sitten syntymässä kaksi pysyväksi tarkoitettua, jotka voisi nähdä jopa kilpailijoiksi keskenään ja vielä erikseen Outomaan kanssa?

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #4 : su 22.02.2015, 11:39:24 »

Hipin kysymyksiin vastausta ...


Juha, mikä tämän välilaskupaikan suhde on Jimin tekeillä olevaan foorumiin?

Jimin projektissa oli takkuilua. Ilmoitti siitä Näkkärille. Kun saa valmiimpaa, niin varmaan ilmoittaa. Nyt voi tehdä sen vaikka täällä.


Onko sinulla Jimin kanssa jotain yhteistyötä siinä Jimin projektissa vai onko tämä välilaskupaikka kohti sitä foorumia, joka sinulla on nyt työn alla?

Täältä voi lähteä minne suuntaan vain. Jimin tai vaikka sanasatamaan, jos saan itse sen valmiiksi, jne.


Minua hiukan huolettaa porukan hajaantuminen jos näitä projekteja on useampia ja kaikki vetävät eri suuntiin.

Se googlen juttu ei oikein vakuuta. Outomaa on ollut aina. On eräs vaihtoehto nytkin.

Poissa Taha Islam

 • Lukija
 • Konkari
 • *
 • Viestejä: 8269
  • Vapaa Näkökulma
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #5 : su 22.02.2015, 11:40:17 »
Tämä on ihan yhtä hyvä foorumi kuin mikä tahansa muukin. Ei muuta kuin muotoilemaan sääntöjä, ellei Suomen laki riitä. Ilmottaudun mielelläni moderointiraatiin. Lepposampi värimaailma olisi kiva juttu, koska sinisyys vain pahentaa sinisen valon haittoja.

Sitten vaan heittelemään keskutelunavauksia ja odottelemaan inttäjiä!
"Varsinainen asia, jos sellaista oli, jäi nyt kirjoittamatta. No, onhan päivä vielä huomennakin."

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #6 : su 22.02.2015, 11:56:14 »
..ehdottaisin ensimmäisenä kaikkien aikojen foorumihäirikön, Sepen alias Outomaan Sutin sulkemista foorumilta ja kenties muutaman muunkin huru-ukon tai häirikön eristämistä sitä mukaa, kuinka he käyttäytyvät foorumilla.
Näin avaa hibiscus uransa tällä foorumilla.

Jotta Adminilla olisi edes teoreettinen mahdollisuus toteuttaa hibiscuksen märkä uni (ja sulkea minut foorumilta), rekisteröidyin tänne.

Toivon että saamme nähdä ja kokea asiallistakin keskustelua.

Moderaattoreita näköjään kaivataan ja ehdotellaan, vaikka Admin ei niitä suunnittele nimeävänsä.
Hayabusa kertoi mahdollisen moderaattoriagendansa olevan Xantipan bannaaminen, minkä takia hibiscus ilmeisesti ehdottaa Xantippaa - ihan Hayabusan mieliksi.

Itse en koe olevani huru-ukko, mutta en pahastu jos joku huru-ukko minua sellaiseksi nimittää. Vaivansa kullakin, kaikkea ei voi parantaa.
« Viimeksi muokattu: su 22.02.2015, 13:00:23 kirjoittanut Sepe »

hibiscus

 • Vieras
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #7 : su 22.02.2015, 12:07:15 »
Toivottavasti tässä aiheessa pystytään keskustelemaan ajatuksista ja ideoista, jotka koskevat uutta perustettavaa foorumia, eikä viestintä ajaudu keskusteluun keskustelijoista. Toivon myös, että tänne rekisteröidytään lähinnä keskustelemaan siitä aiheesta, miksi Juha tämän foorumin perusti. Henkilökohtaisista syistä tänne ja uudelle foorumille rekisteröityminen ei mielestäni ole kovinkaan älykästä.

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #8 : su 22.02.2015, 12:58:25 »
Kirjoitanpa tänne, en viitsi avata uutta ketjua:
Pitäisikö alueen Aketemia nimi olla Akatemia?

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #9 : su 22.02.2015, 13:24:15 »
Näkökulmaa on enää muutama tunti - kunnes Näkökulman talkkari on saanut kotonaan lapset nukkumaan. Monen Suomen parhaana pitämän harrastuksena pyöritetyn yleisfoorumin taru päättyy. Sitä ennen tänään on vielä arkisto auki ja arkiston helmiä voi itselleen kopioida.

Jälkimainingeissa kelluu vielä sitä ja tätä, josta hyvinkin vielä jonkinmoinen keskustelupaikka saadaan kerätyksi.

Outomaa on aikoinaan irtautunut Näkökulmasta ja siellä on kirjoitellut koko joukko henkilöitä, jotka ovat kirjoittaneet myös Näkökulmalla. Näkökulman päättyessä moni varmaan katselee Outomaan menoa aprikoiden omaa kiinnostustaan myös sinne.

Outomaa sen paremmin kuin tämä tai tekeillä oleva akatemia.net ei ole Näkökulma vaan näkökulmalaisille mahdollisuutena oleva keskustelupaikka. Google-ryhmälle Toinen näkökulma kiitos varalaskupaikan varaamisesta, mutta ainakin minun vaikutelmani on että se poikkeaa tekniikaltaan liikaa istuakseen pysyväksi ratkaisuksi (alueet varmaan toteutettava erillisinä ryhminä, sitoutuu vahvasti Google-profiilin kokonaisuuteen). 

akatemia.net on tuhlannut etsikkoaikaansa muodostaa internetkeskustelufoorumi. Nyt tämän välittäjäfoorumin tultua käyttöön, akatemia.netiltä odotetaan käynnistyessä enemmän valmista kuin täällä on. Käsitykset poikkeavat, millainen on hyvä keskustelufoorumi. Oma käsitykseni on pitkälti Näkökulman pitäjien käsityksen suuntainen. Kaikenkarvaiselle kokeilulle en anna erityistä arvoa. Tavoitteena on hyvä keskustelu. Joka tapauksessa käsitykseni on lähempänä Näkökulman peruslinjaa kuin Näkökulmalla heiteltyjen muutosideoita. Mielestäni sellaisella foorumilla jolla ei ole tunnistettavaa tyyliä ja henkeä, ei ole perustetta tulla valituksi. Hyvä foorumi on sellainen jossa on luettavana kiintoisia keskusteluketjuja, huono sellainen jossa vallitsee ilkeily, henkilötason riitely, tyhjänpäiväinen jaarittelu. Lähtökohtana on, että tekniikka toimii ja on selkeää. Sen päälle tulevat fiksut ihmiset jotka tekevät keskustelun laadun, ihmiset ymmärtävät toistensa ajatuksia ja saavat niistä jotain. Hyvissä keskusteluissa ei ole sijaa typeryydelle, joka paikkaan tunkevalle yhden asian julistukselle, henkilöhyökkäyksille, tivaamiselle, röyhkeydelle.
Hän on täällä tänään

Rasti ruutuun

 • Vieras
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #10 : su 22.02.2015, 14:22:13 »
Toivottavasti tässä aiheessa pystytään keskustelemaan ajatuksista ja ideoista, jotka koskevat uutta perustettavaa foorumia, eikä viestintä ajaudu keskusteluun keskustelijoista. Toivon myös, että tänne rekisteröidytään lähinnä keskustelemaan siitä aiheesta, miksi Juha tämän foorumin perusti. Henkilökohtaisista syistä tänne ja uudelle foorumille rekisteröityminen ei mielestäni ole kovinkaan älykästä.

Kerrankin olen hibiscuksen kanssa samoilla linjoilla.

Vaihdoin nikkini toiseksi, tarkoituksenani muuttaa myös ulosantiani.

Minulle kelpaisi ihan hyvin tämäkin foorumi, mitä sitä enää muualle menisi, jos täällä hommat sujuvat?

Kiitokset Juhalle. Ripeästi ja pyyteettömästi toimittu.

korjattu typo
« Viimeksi muokattu: su 22.02.2015, 15:01:21 kirjoittanut Rasti ruutuun »

mks

 • Vieras
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #11 : su 22.02.2015, 14:35:42 »
Toivottavasti tässä aiheessa pystytään keskustelemaan ajatuksista ja ideoista, jotka koskevat uutta perustettavaa foorumia, eikä viestintä ajaudu keskusteluun keskustelijoista.

Tarkoittanet, että vältetään esimerkiksi tällaista:

" Itse en missään tapauksessa halua moderaatiotiimiiin, sillä ehdottaisin ensimmäisenä kaikkien aikojen foorumihäirikön, Sepen alias Outomaan Sutin sulkemista foorumilta ja kenties muutaman muunkin huru-ukon tai häirikön eristämistä sitä mukaa, kuinka he käyttäytyvät foorumilla."

Lainaus
Toivon myös, että tänne rekisteröidytään lähinnä keskustelemaan siitä aiheesta, miksi Juha tämän foorumin perusti.

Me tiedämme, että Juha perusti tämän foorumin siksi, että Näkökulma lakkautetaan. Jos siinä aiheessa mennään syvemmälle, keskustellaan väistämättä sellaisesta, mitä sanot haluavasti välttää.

Lainaus
Henkilökohtaisista syistä tänne ja uudelle foorumille rekisteröityminen ei mielestäni ole kovinkaan älykästä.

Enpä oikein keksi sellaista kohtuulliseen itsearvioon pohjautuvaa yleismaailmallista syytä, miksi joku foorumille rekisteröityisi. Kai se melko henkilökohtainen juttu on.

Vaan mainiostipa alkuun päästiin!

mks

Poissa pimpelis pompelis

 • Konkari
 • Viestejä: 8453
 • Etevä ajattelija
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #12 : su 22.02.2015, 16:04:47 »
Henkilökohtaisista syistä tänne ja uudelle foorumille rekisteröityminen ei mielestäni ole kovinkaan älykästä.

Enpä oikein keksi sellaista kohtuulliseen itsearvioon pohjautuvaa yleismaailmallista syytä, miksi joku foorumille rekisteröityisi. Kai se melko henkilökohtainen juttu on.

Vaan mainiostipa alkuun päästiin!

mks

Kyllä jokainen loppujen lopuksi henkilökohtaisista syistä foorumille listautuu. Nekin jotka katsovat edistävänsä yleistä hyvää ajamalla väärin ajattelevat pois.

Alkuun päästiin, ja hyvin pitkälti odotetulla tavalla.

P.S. mukava nähdä mks:n kirjoituksia.

hibiscus

 • Vieras
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #13 : su 22.02.2015, 16:07:25 »
Toivomukseni siitä, että täällä keskuteltaisiin mahdollisen uuden palstan perustamisesta ja puntaroinnista on näköjään mennyt harakoille. Keskustelua keskustelijoista voitaisiin jatkaa jossakin muussa ketjussa, jos se koetaan tarpeelliseksi. Näkökulmankin käytäntöjen kehumisen voisi lopettaa uudesta foorumista keskusteltaessa. Mahtaako oma lehmä olla ikuisesti juuttunut ojaan?

Voisiko joku viedä vielä kerran tämän osoitteen Näkökulmalle ennen sen sammuttamista? Itse en voi tehdä sitä, sillä tulin arvostelleeksi  lakkautettavan foorumin ylläpitäjää hetimmiten edellisen bannini jälkeen ja sain oitis kahden kuukauden jäähyn. Se siitä, mutta asiaan. Minusta Jimin projektia ei voida arvostella, ennen kuin tai jos se on joskus arvosteltavissa. Minusta kokonaan uudella foorumilla olisi parhaat edellytykset aloittaa puhtaalta pöydältä ilman muiden foorumeiden painolastia. Veikkaan, että osa kirjoittajista rahaa joka tapauksessa vanhoja syntisäkkejään mille tahansa Näkökulman jatkoksi perustettavalle tai jo perustetulle foorumille. Uusia yrittäjiä kehiin ja huru-ukkojen mahdolliset kehityskeskustelut unholaan!

Rebus

 • Vieras
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #14 : su 22.02.2015, 16:18:20 »
Tämähän näyttää ihan hyvältä. Oma domainkin.

Sille ei mahda mitään, että Näkökulma on osa Jatkumon historiaa. Enkä ainakaan itse muuta toivokaan.

Kalervonpoika

 • Vieras
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #15 : su 22.02.2015, 16:57:02 »
Juha kuinka vakaalla pohjalla tämän sivuston tekniikka oikein on? Luuletko, että tämä taipuisi kovempaankin ja pysyväänkin käyttöön? Ihan vaan siltä varalta, että akatemia.net ei koskaan nouse, ja muutenkin. Onhan täällä jo varsin kotoinen tunnelma (tervetuloa hibiscus!)  :D

Olen myöskin sitä mieltä, että se google-foorumi on ihan kökkö tekniikaltaan. Jos en kuule mitään erityistä vastustamista, pyyhin sen bittitaivaaseen.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 11035
 • Back
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #16 : su 22.02.2015, 17:13:15 »
Juha kuinka vakaalla pohjalla tämän sivuston tekniikka oikein on? Luuletko, että tämä taipuisi kovempaankin ja pysyväänkin käyttöön?


Tekniikka lepää näitten harteilla:

http://www.ovh-hosting.fi/webhotelli/webhotelli-perso.xml
http://www.simplemachines.org/

Dedikoitu palvelin olisi tietysti omaa luokkaansa. Tiedä näistä hotelleista, että mitä milloin kestävät. En osaa oikein ajatella, kun ei suuria rajoja tullut vielä vastaan.

Mulla oli vielä vuosi sitten dedikoitu palvelin n 37e/kk. Melko kallis. Jos rahaa, niin saatan hankkia sen jossain vaiheessa. Samalla voisi ehkä siirtää tämän saitin sinne, jos tarve.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #17 : su 22.02.2015, 19:06:33 »

Outomaa sen paremmin kuin tämä tai tekeillä oleva akatemia.net ei ole Näkökulma vaan näkökulmalaisille mahdollisuutena oleva keskustelupaikka.

En oikein seurannut tuota Näkökulman hautausprojektin keskustelua, mutta onko siis oikeasti toinenkin projekti Näkökulma-tyylisen foorumin jatkamiseksi (akatemia.net?)? Jotenkin tuntuisi, että tässä jo on sellainen?
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Rasti ruutuun

 • Vieras
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #18 : su 22.02.2015, 20:31:13 »
Juha kuinka vakaalla pohjalla tämän sivuston tekniikka oikein on? Luuletko, että tämä taipuisi kovempaankin ja pysyväänkin käyttöön?


Tekniikka lepää näitten harteilla:

http://www.ovh-hosting.fi/webhotelli/webhotelli-perso.xml
http://www.simplemachines.org/

Dedikoitu palvelin olisi tietysti omaa luokkaansa. Tiedä näistä hotelleista, että mitä milloin kestävät. En osaa oikein ajatella, kun ei suuria rajoja tullut vielä vastaan.

Mulla oli vielä vuosi sitten dedikoitu palvelin n 37e/kk. Melko kallis. Jos rahaa, niin saatan hankkia sen jossain vaiheessa. Samalla voisi ehkä siirtää tämän saitin sinne, jos tarve.

Tilinumero kehiin, jos siltä vaikuttaa!

Socrates

 • Vieras
Vs: Ajatuksia ja ideoita uudesta
« Vastaus #19 : su 22.02.2015, 20:32:23 »
Vähän aavistelen, että Jimi luopuu akatemia-projektistaan, kun huomaa joukkopaon tänne. Niin tai näin, toivon vain jomman kumman foorumin jäävän pysyväksi.