Kirjoittaja Aihe: Lihavuus, painonhallinta  (Luettu 6960 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla Juha

  • Konkari
  • Viestejä: 7009
Vs: Lihavuus, painonhallinta
« Vastaus #280 : pe 10.02.2017, 13:10:41 »

Säätelyjärjestelmän tärkeys

Laihduttaminen ei kuulemma auta painonhallinnassa, jos on ylikiloja. Näin se on varmaan.

Syy on se, että mennään olemassaolevan säätelyjärjestelmän mukaisesti. Siitä ei voi poiketa, kovin kauan aikaa. Säätelyjärjestelmä takaa itsekseen, että paino normalisoituu, koska ei syö liikaa.

Itselläni auttaa pelkästään liikunta. Sen jälkeen syön normaalisti, tosin voisin valita suklaan ja muun kaloriherkun sijaan jotain terveellisempää. Tässä on puolestaan kyseessä todennököisesti toiseen säätelyjärjestelmään kuuluva asia, joka ohjaa kohden mielihyvää, joka toteutuu ruuan kautta.

Erilaiset säätöjärjestelmät (tai sellaisiksi katsotut) yhdessä jotenkin keskenään vaikuttavat siihen, mihin ravinnonsäätelyjärjestlemä asettuu. Painonhallinta on säätelyjärjestelmien toimivuutta. Joillakin tämä järjestelmä on vakaampi, ja joillakin se sekoilee helpommin.

Jos vakaajärjestelmäinen ahmii, niin säätelyjärjestelmän terveyttä ajatellen ahminta jää poikkeusarvoiseksi. Silti voi ehkä esim sisäelinrasvaa kertyä, jos ei liiku, tai syö vain jotain epäterveellistä.

Tämä on teoria. Omalla kohdallani toimii hiton hyvin. Moni kompensatorinen asia tulee huomatuksi, kun terveyttä tulee lisää. Ihminen ei osaa ajatella sitä, minkä vanki on, ja kun astelee ulos, niin jälkikäteen voi todeta muutoksen.

Jonkin verran olemme kaikki vankeja. Moni tekee itsestä poikkeuksen muihin nähden, koska muilla on selkeästi vankeuteen kuuluvia piirteitä, joita ei tarvitsisi olla, jos voisi paremmin. Todellisuudessa muiden vankeuspiirteet viittaavat vankeuden erilaiseen vaikutukseen. Jokaiseen muodostuu erilainen piirteistö, ja oman piirteistön kanssa voi olla monesti sokea.

Ylilihavuus ja siihen liittyvä arvelu laajeni koskemaan koko elämää. Tämän vuoksi pienet langanpäät voivat olla tärkeitä. Jos tämä teoria ei ole ihan ok, niin ehkä joku toinen, ja väärikin teoria voi ajastaan tarkentua, tai korjautua paremmalla.

Poissa Toope

  • Konkari
  • Viestejä: 8626
Vs: Lihavuus, painonhallinta
« Vastaus #281 : la 11.02.2017, 23:05:11 »
Turhaa stressausta! Kaikki me tiedämme, miten syödä terveellisesti. Jätetään einekset pois ja syödään lihaa ja kasviksia ja pottuja ja riisiä sopivasti ja vähennetään alkoholia. Hyvää leipää pullan tilalle. Sitten vatsa toimii!

Juu. En ole esimerkki, vaikka tiedänkin miten tulisi syödä. Itse hankin energiaani huonosti, siksi on vatsavaivoja. Tiedän mitä pitäisi tehdä, mutten viitsi... :(

... Kun on vain joitakin kiloja ylipainoa vatsan alueella.
« Viimeksi muokattu: la 11.02.2017, 23:08:34 kirjoittanut Toope »
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo