Kirjoittaja Aihe: IRL ja Some  (Luettu 10402 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
IRL ja Some
« : ti 31.03.2015, 12:47:46 »
Toisaalta jos foorumilta kaipaa säpinänkorviketta, voi kysyä, että miten se oma reaalielämä on pumpuloitu liikkumattomuudella. Oman reaalielämän katson olevan se pääjuttu ja myös foorumin toiminnan kannalta.


Ehkä puhuin höpöjä. Onko reaalielämä miten antoisaa, ja kenellä on? Tai edes saatettavissa tuohon tilaan jotenkin kohtuudella.

Olen ajatellut, että reaalielämän voisi ehkä saada jotenkin kuntoon, jos vain tsemppaisi. Nyt alkaa tuntua siltä, että sen kuntoonsaattaminen ei taida olla kovin mahdollista. Kyseessä on kertynyt tuntuma.

Voi olla, että joillakin reaalielämä loksahtelee paikoilleen melko automaattisesti ilman, että siihen tarvitsee kiinnittää kovin paljoa huomiota.
« Viimeksi muokattu: ti 31.03.2015, 12:53:52 kirjoittanut Juha »

Poissa wade

 • Konkari
 • Viestejä: 1559
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #1 : ti 31.03.2015, 13:13:52 »
Jos käytät IRL elämäsi järjestelyyn yhtä paljon ja yhtä sekavaa metodia kuin tämän Forumin järjestelyyn (vrt. viestien ja avauksien määrä, käsitteiden ja lauseiden epämääräisyys), niin veikkaan että iso syy kokemallesi epäonnistumiselle on se, että muiden ihmisten on vaikea tajuta mistä puhut, mistä olet tulossa ja mihin pyrit.

Ja haluan alleviivata: tämä ei ole vittuilua. Enemmän spekulaatiota.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #2 : ti 31.03.2015, 13:19:47 »
Jos käytät IRL elämäsi järjestelyyn yhtä paljon ja yhtä sekavaa metodia kuin tämän Forumin järjestelyyn (vrt. viestien ja avauksien määrä, käsitteiden ja lauseiden epämääräisyys), niin veikkaan että iso syy kokemallesi epäonnistumiselle on se, että muiden ihmisten on vaikea tajuta mistä puhut, mistä olet tulossa ja mihin pyrit.


Ehkä totta, enkä ihmettele, sillä eihän mulla ole selvänä edes omat kuviot. Ne kehkeytyvät painollaan, jos voivat.

Tuossa se ongelma voi ollakin. Eli siinä, ettei asioita voi kehkeytellä kovin vapaasti.

socrates

 • Vieras
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #3 : ti 31.03.2015, 16:48:22 »
Jos reaalissa on repäisevää tekemistä ja silti roikkuu somessa , voi tapaa kritisoida. Sen sijaan tylsyyttä some helpottaa. Onneksi omien ruuhkavuosieni aikaan somea ei pahemmin vielä ollut. Toisaalta niitä ennen nuorena olisi some varmaan parantanut elämän laatuani.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #4 : ti 31.03.2015, 16:56:49 »
Jos reaalissa on repäisevää tekemistä ja silti roikkuu somessa , voi tapaa kritisoida.

Reaalissa voi olla tylsiäkin vaiheita, tai vaiheita, jolloin Sometus lomittuu hyvin tekemisiin.


Itse en sulkisi pois hyvää Sometusta ja reaalia. Silti jos reaali on kökköä, niin sen kompensoiminen ei ehkä ole hyvä Somella, siis ainakaan pitkällisesti. Luulen, että tässä on riskinsä. En osaa sanoa tarkasti.

Itse olin ainakin liian irtonaisesti netissä ennen vuotta 2014. Haitallisessa määrin.

Poissa Ei kukaan

 • Täysjäsen
 • Viestejä: 105
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #5 : ti 31.03.2015, 18:39:05 »
Reaalimaailmaa ei kannata yrittää laittaa yhdellä kerralla ja mielen liikahduksella kuntoon. Tärkeintä on ottaa edes pieniä askelia niiden asioiden suhteen, jotka kokee reaalielämässään kaipaavan parannusta. Elämän kunnossa oleminen ja sen antoisuus eivät sitten kulje aina käsi kädessä.

Vaikka (reaali)elämä olisi päällisin puolin täysin kunnossa, niin ihmiseltä voi silti puuttua jotain, joka tuo siihen antoisia hetkiä, tekee siitä antoisaa. Joskus se puuttuva voi olla toinen ihminen, lemmikkieläin tai harrastus, joka imaisee mukaansa (tms). Voi myös olla jostain ihan muustakin kyse. Toisaalta, (reaali)elämä voi olla jollekin hyvin antoisaa, vaikkei (reaali)elämä olisikaan kovin kunnossa ja hallinnassa.

Oikeastaan some on tänä päivänä enenevässä määrin reaalielämää. Se on tullut reaalimaailman jatkeeksi ja koko kansan huviksi. Ihmissuhteiden ylläpito ja kanssakäyminen on siirtynyt merkittävästi someen, siitä reaalimaailmasta, kuten koulu- ja työmaailmasta. Aikaisemmin somessa oli enemmän pelkkiä nettituttuja ja netti-ihmisten välistä kanssakäymistä. Netin ollessa ehkä se yhteinen juttu, vähän erityisempi. Ihmiset tulivat tutuiksi sitä kautta, jos tulivat, eivätkä kehittyneet "suhteet" olleet välttämättä aina kovin "aitoja", verrattuna samaan kehityskaareen siinä reaalimaailmassa. "Vain" nettituttujen kesken on helpompi pysyä etäisenä, vaikka olisi aivan ns. iholla.

Siinä muutoksessa lienee hyvät ja huonot puolensa.

--

Itse en ole erityisen paljon somessa (lasketaanko tämä?). Nettiä käytän ennen kaikkea tiedonhankintaan ja uutisten seurantaan. Siinä kohtuudessa pysyminen on ajoittain haasteellista informaatiota ahmivalle syöpölle.

Muoks: Muokkausta muokkauksen perään. Ajatus katkeilee vähiin jääneiden yöunien myötä.
« Viimeksi muokattu: ti 31.03.2015, 19:17:02 kirjoittanut Ei kukaan »

socrates

 • Vieras
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #6 : ke 01.04.2015, 17:16:10 »
jos reaali on kökköä, niin sen kompensoiminen ei ehkä ole hyvä Somella, siis ainakaan pitkällisesti. Luulen, että tässä on riskinsä. En osaa sanoa tarkasti.

Varmasti riskejä on. Käytännössä suuri riski on jäädä somessakin muihin verrattuina heikoille tai yksin. Jos kauniina kesäpäivänä roikkuu somessa ja muut eivät sinne kerkiä, kun heillä on reaalissakin puuhaa, niin kyllähän se ahistaa.

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #7 : ke 01.04.2015, 19:46:17 »
Ei minun tosielämä ole mitenkään kökköä vaikka roikunkin netissä kohtuu paljon.

Työpäivän lomassa kurkin välillä foorumille tai FB:iin siinä, kun joku toinen kipaisee takapihalle tupakkatauolle. Kiireisenä päivänäkin tekee hyvää edes pariksi minuutiksi katkaista kiire tai tyhjentää ajatukset tehtävästä toiseen siirtyessä.

Kuten olen maininnut olen vähän sosiaalinen henkilö. En muista kuka tuon termin lanseerasi Näkkärillä, mutta tunnistin sen heti omakseni. Monesti työpäivän aikana tulee täysi annos sosiaalisuutta, kun työhön kuuluu palavereita muiden yksiköiden edustajien kanssa ja neuvopitoja oman ryhmän muiden jäsenten kanssa. Tuossa mielessä aktiivisen päivän jälkeen en välitä nähdä edes lähimpiäni, vaan parhaiten viihdyn yksin.

Parasta tässä foorumielämässä on, että täältä pääsee pois klikkaamalla selaimen välilehden kiinni. Kukaan ei pakota olemaan läsnä, jos se tuntuu vastentahtoiselta. Taannoin pitämäni parikin taukoa osoittivat ainakin minulle, että ei tämä ole millään tavalla välttämätöntä ja hyvin voin olla ilman.

Tähän en vielä ole sortunut:

http://kuvaton.com/browse/34821/kids_today_and_their_phones.jpg

Eli kovin yksipuolisesti somea käytän, FB:ssä lähinnä pikaviestejä lähimpieni kanssa ja sitten foorumilla loobailu.

Oikeastaan minulle on radio ja oma levyhylly paljon tärkeämpiä kuin some.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #8 : ke 01.04.2015, 22:11:18 »

Henkiset ominaisuudet (älykkyys, viisaus, ...):

Yksi tärkeä älykkyyden muoto on käydä sisäistä dialogia eli pystyä itse kyseenalaistamaan omia ideoitaan. Luultavasti tämä kyky vaihtelee paljon. Jos se kyky on hyvä ja yhdistyy johonkin muuhun huippulahjakkuuteen, voidaan ehkä puhua nerosta.


Koen kuuluvani tuohon ryhmään. Älykkyydestä tuskin voi puhua kovin suoraan. Tai mitä tarkoitat? (vastaa mieluummin Akatemiassa)

Sillä tapaa tuottaja kirjoittelussa, että voisin kehitellä tarinaa puhtaan jopa asian puitteissa mielin määrin, jos vain olisi mahdollisuus asettua aloilleen. Nyt joutuu surffaamaan milloin missäkin. Ehkä väliin jotain kaunoa, ja sitten taas asiaa.

Poissa Hippi

 • Konkari
 • Viestejä: 1342
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #9 : la 02.05.2015, 16:01:04 »
Somen voima tosielämässä näyttäytyi positiivisella tavalla juuri. Vappuaaton vastaisena yönä varastettu prätkä löytyi somen avulla, kun ilmoitusta jaettiin FB:ssä kaveripiirissä eteenpäin. Yksi jako tavoitti henkilön, joka prätkän oli havainnut ja omistaja sai tänään ilmoituksen löytymsestä. Nopea talteen saaminen edesauttoi myös sitä, että pyörä oli vielä hyvässä kunnossa ja vain lukot olivat rikki.


Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #10 : su 31.05.2015, 15:52:42 »

Arjessa käydään läpi asioita joskus vähän kuin aidolla keskustelufoorumilla. Kuitenkin usein harvakseen ja tehottoman paneutumattomasti.

Jotkut halveksivat nettiä, mutta silti tekevät arjessa samaa kuin mitä esim tällä foorumilla. Ja tosiaan vailla kunnon tehoa.

Kun täällä lätisee asiaa, voisi muussa reaalissa olla jo vapaammin toisin.

Vai miten?

Poissa Näkki

 • Tulokas
 • Viestejä: 39
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #11 : su 31.05.2015, 17:03:43 »


Kun täällä lätisee.....

Vai miten?

Paljon myös keskustellaan asioista joista vapaa-ajalla puhutaan. Tämä tekee asioista mielenkiintoisia ja arjen tehtäväksi jää näennäinen kohtaaminen.

Sopiva balanssi tarvitaan jotta ketjureaktio kyetään pitämään hallinnassa. Eilisen päivän demantiikkaa ei kannata jaksottaa pyrkimyksenä hallita hetkeä.

Todellisuus on ajatusvirtaa jota ei kannata padota. Kaksi plus yksi on neljä jos niin haluaa.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #12 : to 23.07.2015, 21:31:04 »

Näkemysten, ajatusten ja muun elämän tulisi kulkea jonkin verran käsi kädessä. Vaikea sanoa, mitkä tekijät vaikuttavat tarkemmin siihen, miten erillään keskustelu ja muu "oikeampi" elämä tulisi milloinkin pitää.

Käytännössä kirjoitellut viime aikoina ajoittain tietynlaisia asioita myös Faceen, sillä sen takaa löytyy enemmän se ryhmä, joka on yhteydessä jonkin verran enemmän myös reaalielämääni.

Miksausmahdollisuus olisi parasta. Vapaus liidellä somen puolella ja jurnuttaa irl, sekä siis se, että syntyisi jotain jatkumoa, kun kokee tarvetta.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #13 : ma 04.04.2016, 20:51:55 »

Jos haluaa esittää Somessa yhtään vakavammaksi koettua asiaa, niin kyllä se tulee tehtyä ei-anonyymipaikoissa. Tarkoittaa tällä hetkellä Facebookkia ja Usaria.

Voihan anonyymifoorumeilla kehitellä ajatuksia. Melko vapaata on. Ihan kiva, tosin jos on mukana enemmän oikeasti, niin on tämä anonyymipaikka hiukan outo tapa huudella tuuleen.

socrates

 • Vieras
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #14 : ma 04.04.2016, 20:56:47 »

Jos haluaa esittää Somessa yhtään vakavammaksi koettua asiaa, niin kyllä se tulee tehtyä ei-anonyymipaikoissa. Tarkoittaa tällä hetkellä Facebookkia ja Usaria.

Voihan anonyymifoorumeilla kehitellä ajatuksia. Melko vapaata on. Ihan kiva, tosin jos on mukana enemmän oikeasti, niin on tämä anonyymipaikka hiukan outo tapa huudella tuuleen.

Aika vähän olet saanut kommentteja kirjoituksiisi ainakaan usarissa.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #15 : ma 04.04.2016, 21:01:06 »

Totta, tosin ajatuksellisuutta sitäkin enemmän. Hassua, että on tasavertaisempi keskustelijana oikeissa ympäristöissä, joihin liitetään suurempaa elitismiä, tai varteenotettavuutta. Täällä ei oikein koe tasavertaisuutta sanoipa mitä tahansa. Tarkoitan, että näkyvin osa minua kommentoivista viestii tyyliin, mistä jää aivan toinen fiilis itselle kirjoittajana ja osallistujana. Miksihän näin.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #16 : ma 04.04.2016, 21:03:22 »

Mitä Usariin tulee, niin kun ehdin paremmin sinne osallistua, niin en niinkään osallistu omien blogi-kirjoitusten kautta, vaan etupäässä muita kommentoiden. Blogikirjoitukseni harvoin herättävät suurempaa keskustelua.

Osallistumisalustana nimellisyys näyttäisi olevan keskustelua jonkin verran parantavaa. Liekkö pakko olla vähän vastuullisempi, ettei mene maine. Voi käydä olo vähän ahtaaksi, oikeammin.
« Viimeksi muokattu: ma 04.04.2016, 21:03:45 kirjoittanut Juha »

Tuco

 • Vieras
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #17 : ma 04.04.2016, 21:04:15 »
Jos reaalissa on repäisevää tekemistä ja silti roikkuu somessa , voi tapaa kritisoida.

Täällä päässä on käymässä jotenkin noin. Ajatukset on kokonaan irl-puolella ja lyhyenkin viestin punnertaminen foorumille alkaa tuottaa tuskaa.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 10873
 • Back
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #18 : ma 04.04.2016, 21:07:33 »

Samat fiilikset Bruton kanssa. Tosin kaipaan sitä, että voi ajatuksissa surffailla. Se on tuttua ja sillä lienee jokin tarkoitus. Ei elämä voi olla yhtä menoa. Siinä on liikaa sumua ja sumuisuutta, jos ei ehdi riittävästi kelailla kokemaansa. Eikä kelailu onnistu miten vain, koska harvempi jaksaa esim minun jorinoita kuunnella suoraan. Täällä voi leikkiä, että edes joku lukee, jotenkin.

socrates

 • Vieras
Vs: IRL ja Some
« Vastaus #19 : ma 04.04.2016, 21:09:51 »
Onhan täällä sentään muutamia ihan hyviä asiaketjuja meneillään. Toki niihin toivoisi enemmän viestejä.