Muut vain ovat tyhmiä, kun eivät osaa ajatuklsiasi lukea. Jep, jep
Mitäs muista, mutta entäs sinä ymmärrätkö lukemaasi tekstiä.
Tota...itse kirjoitit juuri äsken, että on ihan se ja sama, mikä se merkitys on. Kyllähän tuo tarkoittaa, ettei sillä sun tekstilläsi ole mitään yhtä ja ainoaa merkitystä, joka siitä pitäisi ymmärtää.
[quoet]
Tietoisuuden ydinkysymys on tajunnan neurosignaalien muuttuminen elämyksiksi. Se tapahtuu kyllä sinullakin, kun vaikka maistelet, haistelet ja katselet,, omituista, että kiellät niiden merkityksellisyyden.[/quote]
Ei, en ole kieltänyt niiden merkityksellisyyttä. Opettele lukemaan.
Kysyit myös aiemmin "kuka on tietoinen? eikö niin."
Eikö ole omituista, että joudut kysymään sitä, et siis tiedä kuka olet ja oletko edes tietoinen, vai mitä.
Ei ole, vaan kyse oli siitä, että kirjoitit asiasta vain passiivissa. SIKSI kysyin, kuka on tietoinen. Mutta kun nyt asiaan puutuit, niin kerro, miten tiedät olevasi sinä. Tiedätkö itsesi itseksesi tietoisuutesi avulla vai ehkä ilmankin sitä?
Odotat ilmeisesti, että sen joku sinulle selittäisi, silloin varmaan joudut olemaan selitysten verkossa ja kysymään aina uudelleen, kuka nyt on tietoinen?
Ei, vaan kysyn siksi, koska vaikuttaa siltä, että sinä suhtaudut kuin vastaus olisi itsestäänselvä. Silti näitä kysymyksiä on pohdittu filosofiassa jokseenkin paljon, eikä siltikään kaikkiin ole mitään yleisesti kaikkien hyväksymää vastausta. Voit aloittaa kertomalla, onko se sinä, joka on tietoinen, jollain tapaa eri entiteetti kuin tietoisuutesi. Onko tietoisuutesi jokin sisälläsi oleva osa sinusta? Jos näin, niin mikä sinussa tietää tietoisuutesi olevan olemassa? Millä keinolla havainnoit tietoisuuttasi?
[quoet]
Sinänsä tuo on tietenkin kognitiota ja ajatusten kautta tajuttavaa sisällön tietoa, mutta jos oikein arvaan alat nyt tätäkin vastaan kiekua kuten aina ennenkin vaivautumatta pohtimaan yhtään mitään.
[/quote]
Et siis todellakaan ole koskaan edes kuullut fenomenologiasta tai Husserlista. Tässä nyt ihan pikkuisen sulle infoa:
Selite Puhdas tietoisuus eli tietoisuuselämän ja kokemuksen virta siinä hahmossaan, jossa se alun perin huomaamatta eletään läpi, on fenomenologian ainoa tutkimuskohde Edmund Husserlin (1859-1938), suuntauksen perustajan mukaan. Hän ei kuitenkaan tarkoita, että tietoisuus puhdistettaisiin kaikesta maailmallisesta sisällöstä ja että fenomeneologinen tutkimus rajautuisi tietoisuuden sisällä. Kysymys on pikemminkin metodologisesta vaatimuksesta ottaa tietoisuuselämä puhtaasti sellaisena kuin se eletään läpi ja liittämättä siihen mitään perusteettomia ennakkokäsityksiä.
Husserlin mukaan on merkillepantavaa se, että tietoisuus ja tiedostamamme maailma sisältää rakenteellisia yhtenkuuluvuuksia. Tämä johtuu tietoisuuden perimmäistä intentionaalisuudesta. Tietoisuus on aina tietoisuutta jostakin. Tietoisuus ei suuntaudu valmiiseen maailmaan, vaan maailma konstituoituu tietoisuudessa. Tässä suhteessa Husserl on lähellä Kantia: arkinen kokemus on luonteeltaan transsendentaalista - maailma tulee annetuksia kokemuksessa.
Kun nyt siis puhut tietoisuudesta, niin onko kyseessä minkä filosofisen suuntauksen mukainen tietoisuus? Kantilainen, husserlilainen vai jokin muu? Vai jutteletko nyt ihan vain luonnontieteellisestä tietoisuus-käsitteestä? Onko vaikkapa jokin näistä lähellä näkemyksiäsi:
Teoriat jotka pyrkivät selittämään käyttäytymistä ovat osa tavallista neurotiedettä. Jotkut näistä teorioista, kuten Gerald Edelmanin teoria, samastavat fenomenaaliset tietoisuuden kiistanalaisesti aivojen refleksiivisiin tapahtumiin. Erilaisia teorioita, jotka pyrkivät selittämään fenomenaalisen tietoisuuden suoraan, kuten aika-avaruudelliset ja sähkömagneettiset tietoisuusteoriat, on ollut olemassa 1900-luvun alusta lähtien, mutta niitä ei vielä ole vahvistettu kokeellisesti.
Teorioihin, jotka pyrkivät selittämään kvanttimekaanisen mittaamisen ongelmia, kuuluvat muun muassa Karl H. Pribramin ja David Bohmin holonominen aivoteoria, Stuart Hameroffin ja Roger Penrosen Orch-OR -teoria sekä monien mielien tulkinta. Yhtään kvanttimekaanista tietoisuusteoriaa ei kuitenkaan ole vahvistettu kokeellisesti, ja on olemassa joitakin filosofeja, jotka katsovat, ettei kvanttimekaniikalla ole yhteyttä tietoisuuteen.
Vai oletko ehkä kehitellyt pienessä mielessäsi ihan oman tietoisuusteoriasi?