Äänestys

Mitä poliiseille pitäisi tehdä?

Lisää liksaa, poliisit ovat yhteiskunnan tukipilareita
9 (69.2%)
Paras poliisi on kuollut poliisi
0 (0%)
Kaikki poliisit pitäisi armotta hakata
1 (7.7%)
Poliisit ovat seksikkäitä
1 (7.7%)
Poliisit ovat tyhmiä luiskaotsia
1 (7.7%)
Olen poliisi
1 (7.7%)
Poliisit ovat hakanneet minut
0 (0%)
Apua, poliisi!
0 (0%)

Äänestäjiä yhteensä: 9

Kirjoittaja Aihe: Mitä mieltä olet poliiseista?  (Luettu 1520 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #60 : to 20.12.2018, 18:34:54 »
Nykyinen hallituksemme suhtautuu sisäiseen turallisuuteen oikein ja ymmärtää poliisityön vaatimukset.
Lisäksi lehmät lentävät, ja musta on valkoista. :)
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #61 : to 20.12.2018, 23:17:12 »
Kuinka järkevää on kouluttaa ihminen (kuinkahan pitkä koulutus se on, vuosiko?) johonkin ammattiin ja rajoittaa ammatinharjoitusta viiteen vuoteen? Koulutusrahojen hukkausta sellainen. Ja koska palkat kai ovat alhaiset, merkitsisi se ko. ammatin vetovoiman romahtamista, eli rekryvaikeuksia.

Eihän reservin sotilaitakaan kouluteta kun alle vuosi, ja silti heidät katsotaan kelvollisiksi taisteluun. Jos valtiolla on varaa kouluttaa joka vuosi kymmeniä tuhansia nuoria miehiä sotilaiksi, jota taitoa he eivät toivottavasti koskaan tule edes tarvitsemaan, valtiolla on varaa kouluttaa myös määräaikaisia poliiseja. Koulutuksesta ja urasta voidaan kehittää sellainen, että koulutus ei mene hukkaan. Poliisit voivat toimikautensa päätyttyä jatkaa muissa turvallisuusalan tehtävissä, vaikka puolustusvoimissa, jos niin päätetään.

Ehdotukseni toimikauden rajaamisesta perustuu siihen yleismaailmallisesti tunnustettuun tosiasiaan, että valta korruptoi, ja pitkään jatkunut valta korruptoi sitäkin enemmän. Tästä syystähän presidentin ja ministerien ja kansanedustajien toimikausien pituus on rajattu. Nämä ihmiset tarvitsevat määräajoin uuden valtuutuksen alamaisiltaan eli kansalta. Ja presidentin kohdalla kausia voi olla vain kaksi.

Lähes aina, kun julkisuuteen tulee uutisia poliisien tekemistä rikoksista, niihin syyllistyneet ovat kauan poliisivoimissa toimineita henkilöitä. Mitä kauemmin poliisin ura jatkuu, sitä suurempi riski on olemassa, että hänen moraalinsa turmeltuu.

MTV-Uutiset 14.12.2018: “Karhuryhmän poliisille vaaditaan ehdotonta vankeutta poliisilaitoksen petkuttamisesta: Laskutti härskisti tuotteista, joita ei koskaan saapunut”

No huh huh. Ettäkö poliisille ei kuuluisi samat kansalaisoikeudet (ja ihmisoikeudet) kuin muillekin kansalaisille? Miksi ihmeessä? Eikö eduskunnan ole tarkoitus edustaa kansaa, koko kansaa?

Samat oikeudet kuuluvat kaikille. Koska poliisi saa yhdessä elämänvaiheessaan diktaattorin vallan, on kohtuullista, että hän toisessa elämänvaiheessa joutuu tyytymään vähempiin oikeuksiin kuin ne, joilla ei ollut koskaan diktaattorin valtaa. Tällä tavoin tasoitetaan asetelmaa. Toinen syy poliisin edustajanvallan rajaamiselle on se, että koska poliisit käyttävät tehtävässään toimeenpanovaltaa, on kohtuullista, että he eivät sen lisäksi pääse käyttämään lainsäädäntövaltaa. Tämähän on vallan kolmijako-opin henki.

Mutta sitä en välttämättä voi täysin ymmärtää miksi poliisilla ei saisi olla aseita. Parempi kai se on, että julkisesti valvottu julkinen väkivaltakoneisto demokraattisessa valtiossa saa kantaa aseita? Sen sijaan voisin entisestään rajoittaa yksityishenkilöiden aselupia (btw. Halla-aho ja porukkansa kannattavat jostakin kummallisesta syystä yksityisten aselupien helpottamista americcalaiseen tapaan). Tiedän kokemuksesta, että se on jo nykyään aika hiton hankalaa, mutta vieläkin olisi varaa tiukentaa.

En ole esittänyt, etteikö poliisilla ylipäätään saisi olla aseita. Esitin ainoastaan, että aseita ei tulisi kanneskella rutiininomaisesti aina, kun poliisi liikkuu jossakin. Aseita näytettäisiin ja käytettäisiin ainoastaan silloin, kun se on välttämätöntä.

Aseet luovat ahdistavan pelon ilmapiirin ja viestittävät siitä, että niiden kantajilla on oikeus käyttää pakkokeinoja aina ihmisten tappamiseen asti. Minua ainakin masentaa nähdä kirjastossa kaksi poliisia tepastelemassa ampuma-aseiden ja pamppujen kanssa. Tällaistako on kulttuuri ja sivistys poliisivaltiossa. Mikseivät poliisit saman tien kuljeskele aseineen kaikkialla muuallakin kuten oopperaesityksissä ja teattereiden näytöksissä ja koulujen oppitunneilla ja yliopistojen luennoilla jne.

Ampuma-aseita nähdessä olo on kuin riistaeläimellä, joka ei tiedä, onko metsästysaika jo alkanut. Poliisin aseita ei ole tarkoitettu harrastusammuntaan eikä eläinten metsästykseen vaan ihmisten tappamiseen. Poliisin aseet on tarkoitettu meidän kenen tahansa uhkaamiseen ja tappamiseen. Koen oloni epämiellyttäväksi myös aseistettuja metsästäjiä nähdessäni.

Poliisilla pitäisi olla myös vähemmän vahingoittavia aseita kuin nykyiset pistoolit. Vakavan vamman tai kuoleman aiheuttavan pistoolin käyttö on ylimitoitettua silloin, kun ammunnan kohteella ei ole vastaavaa tuliasetta eikä hän muodosta välitöntä uhkaa, jolta pakeneminen ei olisi mahdollista.

Mitä tulee tavallisten ihmisten aselupiin, niin tästä asiasta minulla ei ole vahvaa mielipidettä. Periaatteessa en pidä aseista, ja myönnän niihin liittyvät riskit. Katson kuitenkin, että jos tavallisten ihmisten oikeutta omistaa aseita rajoitetaan entisestään, ei-tavallisten ihmisten eli poliisien yksinoikeus aseisiin korostuu entisestään.


Eilen tai toissapäivänä MTV:n 10-uutisissa esiteltiin poliisin uuden panssariset ajoneuvot. Sattumoisin pian seuraavassa toisessa uutisjutussa kuvattiin (muistaakseni) joululahjalahjoituksia  köyhille perheille, siinä nainen nosti leluja ja eikös siinä kädessä noussut poliisiauto läpinäkyvässä komeassa muovipakkauksessaan. :D
Tuli heti Kopek mieleen.

Nyt tiedän että Kopek-valtiossa MTV olisi syytettyjen penkillä tuon köyhiä auttavan naisparan ohessa. Naisparkakin syytettynä "rikoksista ihmiskuntaa vastaan". Ja vain siksi että nainen tahtoi auttaa köyhiä lapsiparkoja.

Esitin vaatimuslistani seitsemännen kohdan vitsimielessä. Ajattelin, että kun kerran vääristä mielipiteistä rangaistaan jo nyt, ehkä väärien mielipiteiden listaan voisi lisätä pro-poliisipropagandan.

Ja jos nyt mennään tähän vitsiin, niin edellä mainittua naista ei rangaistaisi siksi, että tahtoi auttaa köyhiä lapsiparkoja, vaan siksi, että hän osti heille leluja, joilla on aivopesevä propagandistinen vaikutus. Nainen oli turmelemassa lasten viatonta mieltä.

Kuvitellaanpa tilanne, jossa köyhiä lapsiparkoja auttava nainen ostaisi heille juutalaisvastaisia leluja, joissa juutalaiset kuvattaisiin törkyisiksi eläimiksi ja heitä tapettaisiin. Olisi juutalaisia halventavia satukirjoja ja lelukaasukammiota ja "listi juutalainen" -pelejä sekä kaikenlaista natsirekvisiittaa. Eiköhän tästä syyte tulisi vaikka nainen kuinka vakuuttaisi, että hän halusi vain auttaa köyhiä lapsiparkoja.

https://religionnews.com/2017/01/04/how-a-toy-figure-of-martin-luther-sparked-accusations-of-anti-semitism/

Huomautan lopuksi vielä, että edellä mainittu kymmenkohtainen “muistioni” ei ollut loppuun asti mietitty julistus vaan “mitä mieleen tulee” -tyyppistä pikaisesti kirjoitettua höpinää. Tuon tyyppisen julistuksen laatimiseen menisi pitkä aika, ja se edellyttäisi asioiden käsittelemistä useiden henkilöiden kesken. Näinhän puolueiden ohjelmat syntyvät. Ei niitä yksi ihminen kirjoita unen pöppörössä puolilta öin en viitsi sanoa edes missä.

Esittämäni ehdotukset olivat vain karkeata luonnostelua ja lisäksi provokatiivisesti liioiteltua. Lopullista julistusta todennäköisesti jonkin verran pehmennettäisiin. Hiottaisiin vähän särmiä pois, vaikka ydinajatus pysyisi samana.

En vastannut aivan kaikkiin kommentteihin, jotka koskivat ehdotustani. Mietiskelin niitä kyllä päivän mittaan. Käydessäni tänään taas Oodi -kirjastossa mieleeni tuli siellä yllättäen leikkimielinen ehdotus koskien erästä kommentaattoria. En viitsi sanoa ketä, ja mietin sitäkin, viitsiikö tuota ajatusta edes esittää. Se oli sen verran törkeä. Jääköön asia hautumaan.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #62 : to 20.12.2018, 23:39:07 »
^ Minä en ottanut vitsinä vaan ainakin jossain määrin oletin olevasi tosissasi. Niin fanaattinen olet ollut poliisista. Ei niin normaalista poikkeavasta voi tunnistaa milloin on satiirivitsi-päällä milloin ei.

Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #63 : pe 21.12.2018, 00:36:17 »
^ Minä en ottanut vitsinä vaan ainakin jossain määrin oletin olevasi tosissasi. Niin fanaattinen olet ollut poliisista. Ei niin normaalista poikkeavasta voi tunnistaa milloin on satiirivitsi-päällä milloin ei.

Pohjois-Koreassakin on normaalista poikkeavaa kyseenalaistaa systeemin oikeutus.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #64 : pe 21.12.2018, 01:11:07 »
Varhaisen internetin, Usenetin, aikaisia viisauksia oli joku semmoinen sanonta että kun keskustelet tarpeeksi friikin (kreationistin tms) kanssa, niin et voi erottaa häntä satiirista tai trollista. Usein niinpäin että ensin luullaan huvikseen trollaavan ja vitsinä naureskellaan ja sitten "ei hemmetti se uskookin tosissaan".


Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa drontti

 • Konkari
 • Viestejä: 3183
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #65 : pe 21.12.2018, 10:19:08 »
^ Minä en ottanut vitsinä vaan ainakin jossain määrin oletin olevasi tosissasi. Niin fanaattinen olet ollut poliisista. Ei niin normaalista poikkeavasta voi tunnistaa milloin on satiirivitsi-päällä milloin ei.

Minäkin ajattelin aluksi, että fanaattinen vihasi maahanmuuttokriittisiä, erityisesti persuja, kohtaan voi olla etupäässä trollausta, mutta nykyään oletan että siinä on takana aito syvä tunne.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #66 : pe 21.12.2018, 12:19:29 »
Varhaisen internetin, Usenetin, aikaisia viisauksia oli joku semmoinen sanonta että kun keskustelet tarpeeksi friikin (kreationistin tms) kanssa, niin et voi erottaa häntä satiirista tai trollista. Usein niinpäin että ensin luullaan huvikseen trollaavan ja vitsinä naureskellaan ja sitten "ei hemmetti se uskookin tosissaan".

Sellaistakin on sanottu, että siinä vaiheessa, kun foorumikeskustelija nostaa esille friikkikortin tai natsikortin tai mielenterveyskortin, hän on jo hävinyt väittelyn.

Kaikki, mitä olen poliisista kirjoittanut, on kenen tahansa tarkistettavissa olevaa yleistä faktaa ja tosiasioista johdetun loogisen päättelyn tulosta. Ainoastaan arvostuksiin liittyvissä asoissa, kuten onko jotakin asiaa liikaa, sopivasti vai liian vähän, voi olla ratkaisematonta erimielisyyttä. Onhan pelkästään arvostuskysymys, onko esimerkiksi Kiinan tyyppinen kontrolliyhteiskunta vai eurooppalaistyyppinen "vapaa" yhteiskunta parempi. Kummallakin on puolensa.

Poissa Xantippa

 • Konkari
 • Viestejä: 8414
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #67 : pe 21.12.2018, 12:36:01 »

Sellaistakin on sanottu, että siinä vaiheessa, kun foorumikeskustelija nostaa esille friikkikortin tai natsikortin tai mielenterveyskortin, hän on jo hävinyt väittelyn.

Mielestäni tämä pätee myös siihen, että omien agendojen/mielipiteiden perusteeksi tarjotaan rinnastusta Suomen ja Pohjois-Korean valtioiden välillä.

T: Xante

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #68 : pe 21.12.2018, 12:50:26 »
^ Minä en ottanut vitsinä vaan ainakin jossain määrin oletin olevasi tosissasi. Niin fanaattinen olet ollut poliisista. Ei niin normaalista poikkeavasta voi tunnistaa milloin on satiirivitsi-päällä milloin ei.

Minäkin ajattelin aluksi, että fanaattinen vihasi maahanmuuttokriittisiä, erityisesti persuja, kohtaan voi olla etupäässä trollausta, mutta nykyään oletan että siinä on takana aito syvä tunne.


MrKAT ei kait luultavasti ole saanut trollipalkkioita joltain trollitehtaalta, en usko, mutta mistäs senkin varman päälle tietää ?
 
- Viherkäisillä on, tai saattaa olla joitain kanavia niiden palkitsemiseen, joita on syytä palkita siitä että ovat edistäneet hallitsematonta maahan ryntäystä, tai jotakin sen tapaista, luulisin niin ?


 Onhan se vanha totuus, että mieli tekee palkita niitä, jotka auttavat SINUN asiaasi.


Itsekin olen lapsilleni antanut rahallisia palkkioita joskus kun ovat tehneet auttamisekseni jonkun suuritöisen homman, tai vaikkapa pienemmänkin puhdetyön.


Oliskohan MrKAT:lla olemassa jonkinlainen hieman sikin sokin oleva tunteen palo menossansa ?


Kukapas senkin asian tietää ?
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #69 : pe 21.12.2018, 12:56:34 »
Kaikki, mitä olen poliisista kirjoittanut, on kenen tahansa tarkistettavissa olevaa yleistä faktaa ja tosiasioista johdetun loogisen päättelyn tulosta.
Kyllä se logiikka on usein jäänyt hämärän peittoon. Tai tällaisen mielestäsi "poliisiuskovaisen" ajatusmaailman kannalta kovin vinksahtanutta.

Ainoastaan arvostuksiin liittyvissä asoissa, kuten onko jotakin asiaa liikaa, sopivasti vai liian vähän, voi olla ratkaisematonta erimielisyyttä.
Eli arvelen loogiikkasi olevan osin arvostuksiin perustuvaa. Sama pätee kyllä meihin kaikkiin. Vaikka kuinka olemme olevinamme loogisia ja perustavamme kaiken faktoihin, niin kyllähän arvostukset vähintään vaikuttaa siihen mitä faktoja valitsemme.

Poissa hibiscus

 • Palaaja
 • Täysjäsen
 • *
 • Viestejä: 119
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #70 : pe 21.12.2018, 14:03:39 »


Sellaistakin on sanottu, että siinä vaiheessa, kun foorumikeskustelija nostaa esille friikkikortin tai natsikortin tai mielenterveyskortin, hän on jo hävinyt väittelyn.


Näin on sanottu, mutta tuollaisten korttien esiinnostaminen on joskus paikallaan, eikä silloin ole väittelyä hävitty. Sinunkin mielenterveyttäsi on kirjoitustesi esimerkiksi poliiseista, maahanmuutosta, hamstrausvimmastasi ja paskaisesta läävästäsi perusteella syytä epäillä.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #71 : pe 21.12.2018, 23:12:49 »
Varhaisen internetin, Usenetin, aikaisia viisauksia oli joku semmoinen sanonta että kun keskustelet tarpeeksi friikin (kreationistin tms) kanssa, niin et voi erottaa häntä satiirista tai trollista. Usein niinpäin että ensin luullaan huvikseen trollaavan ja vitsinä naureskellaan ja sitten "ei hemmetti se uskookin tosissaan".
Halla-ahollekin naureskeltiin tuolla tavoin jo liki 10 vuotta sitten. Entäs nyt? Kaikki näkevät, että puhui totta!
Ei niin, että sitä myönnettäisiin, toki.

Me saimme tänne Göteborgin ja Rotherhamin. Emme halunneet, poliitikot halusivat.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #72 : la 22.12.2018, 01:54:19 »

Sellaistakin on sanottu, että siinä vaiheessa, kun foorumikeskustelija nostaa esille friikkikortin tai natsikortin tai mielenterveyskortin, hän on jo hävinyt väittelyn.

Mielestäni tämä pätee myös siihen, että omien agendojen/mielipiteiden perusteeksi tarjotaan rinnastusta Suomen ja Pohjois-Korean valtioiden välillä.

T: Xante

Haluan selventää tätä asiaa.

Tarkoitukseni oli alun perin vastata MrKATin friikkikommenttin kirjoittamalla seuraavasti: "Sellaistakin on sanottu, että siinä vaiheessa, kun foorumikeskustelija nostaa esille friikkikortin, hän on jo hävinyt väittelyn.

Tuo kuulosti vähän liian osoittelevalta, ja sitä paitsi ei tuollaista ole ehkä edes sanottu, joten lisäsin luetteloon natsikortin ja mielenterveyskortin. En esittänyt asiaa omana mielipiteenäni vaan puolittain vastavitsinä vitsiin.

Natsikortin lisääminen viime hetkellä tuohon luetteloon osoittautui virheeksi, jonka takia nyt tätä selitystä joudun kirjoittamaan.

En nimittäin ole sitä mieltä, että natsikortin esille vetäminen merkitsisi väittelyn häviämistä. Ei keskusteluja tällä tavalla hävitä. Ennemminkin natsikortista huomauttajalta alkavat paukut olla vähissä, kun hän joutuu ohjailemaan keskustelua keinotekoisesti pois aiheesta. Hän tavallaan lyö rukkaset tiskiin.

Natsit samoin kuin kommunistit vaikuttiavat merkittävällä tavalla 1900-luvun historiaan, ja heidän vaikutuksensa ilmenee tälläkin hetkellä (natsilippukohu ym.). Kun on kyse näin merkittävästä yhteiskunnallisesta ilmiöstä, miksi siihen ei voisi viitata keskustelussa. Totta kai voi. Natsikortti on aivan OK.

Ja samoin on pohjoiskoreakortti. Sitä voi käyttää silloin, kun se sopii tilanteeseen. Onhan Pohjois-Korea yksi tunnetuimmista diktatuurivaltioista tällä hetkellä.

En mielestäni ole rinnastanut Suomen valtiota ja Pohjois-Korean valtiota ainakaan siinä mielessä, että olisin väittänyt Suomen olevan samanlainen kuin Pohjois-Korea. Olen maininnut jälkimmäisen maan varoittavana esimerkkinä siitä, mikä voi olla lopputulos, jos askel askeleelta kuljetaan kohti totalitarismia. Demokratia ja vapaus eivät pysy itsestään voimassa, jos niitä ei puolusteta.

Kumpien pamputettavaksi haluaisitte mieluummin? Pohjois-Korean kauhean poiiisin...

http://i.imgur.com/5nlhSux.png

Vai Suomen ihanan poliisin...

https://www.kainuunsanomat.fi/wp-content/uploads/sites/16/2014/09/wpid-YHT_22089540-1024x681.jpg

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #73 : la 22.12.2018, 01:56:30 »

Minäkin ajattelin aluksi, että fanaattinen vihasi maahanmuuttokriittisiä, erityisesti persuja, kohtaan voi olla etupäässä trollausta, mutta nykyään oletan että siinä on takana aito syvä tunne.

Drontti kirjoitti ajatukseni paremmin kuin itse olisin osannut ne kirjoittaa.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #74 : la 22.12.2018, 02:47:53 »
Varhaisen internetin, Usenetin, aikaisia viisauksia oli joku semmoinen sanonta että kun keskustelet tarpeeksi friikin (kreationistin tms) kanssa, niin et voi erottaa häntä satiirista tai trollista. Usein niinpäin että ensin luullaan huvikseen trollaavan ja vitsinä naureskellaan ja sitten "ei hemmetti se uskookin tosissaan".

Sellaistakin on sanottu, että siinä vaiheessa, kun foorumikeskustelija nostaa esille friikkikortin tai natsikortin tai mielenterveyskortin, hän on jo hävinyt väittelyn.

Friikilläkin tarkoitin ihan neutraalisti, siitä yhteisöstä, normista, poikkeava yksilö. Kun äskettäin junassa hämmästytin (rasismin kohteena usein olevaa) hmm taiteellisempaa jengiä latomalla päästäni ulkoa piin 30 desimaalia ja päässälaskin laskuja joihin he tarviivat älykännykkäänsä (testasivat minua) enkä sanonut osaavani laulaa ja mielimusassani ei yleensä lauleta, niin minäkin olin friikki. Ja he äimän käkenä.

Drontin lausunto voi olla sisäisesti aito ja Hartsin myös. Ts. heille oli aito tunne että toisinajatteleva oli niin "friikki" että sen täytyy olla trolli (tai maksettu).

Hartsin typerä tapa vastata on muuten samanlainen kuin (friikki) Antti Heikkilän faneilla. Antin fanit eivät voi millään tajuta kuinka joku voi vapaaehtoisesti fanittaa THL:ää ja virallisia ravintosuosituksia ja rokotuksia ja statiineja, joten heidän pitää kehitellä salaliittoteoria: Näiden virallisten puolestapuhujien ja Heikkilän oppeja vastustavien somekirjoittajien pitää olla salaa maksettu ja palkittu "trollauksestaan" tai tullaan palkitsemaan. Antin fanien näkökulmasta näitä "friikkejä" tai "trolleja" on liian monta jotta se olisi sattumaa. (Homogeenisestä kuplasta toiseen tullut kävijä näyttäytyy "friikkinä" ja toisinpäin.)

« Viimeksi muokattu: la 22.12.2018, 03:01:39 kirjoittanut MrKAT »
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #75 : la 22.12.2018, 03:27:30 »
Kopek lienee siinä oikeassa, että kyllähän yhteiskunta aina kuria ja järjestystä tarvitsee. Ei ole sivistystä, jos ei ole kuria!
Mikä kurin aste sitten on, onkin hyvä kysymys.

Ei minusta vanha yhteiskuntamme, Kekkosen tai ainakaan Manun aikainen, ollut mikään kovin rajoittava yhteiskunta. Se oli myös malli, jossa kokoomuspuoluekin ajoi vielä isänmaan asiaa ja demarit työväestön asiaa. Se oli yhteiskunta, jossa lähipoliisi oli kaveri. Nythän emme näe noita poliiseja enää. Nostalginen konservatiivi olen, mutta eikö totta ole se, että jotain turvallisuudestamme menetämme nykykehityksemme myötä?
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15485
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #76 : la 22.12.2018, 08:12:59 »
Kopek lienee siinä oikeassa, että kyllähän yhteiskunta aina kuria ja järjestystä tarvitsee. Ei ole sivistystä, jos ei ole kuria!
Mikä kurin aste sitten on, onkin hyvä kysymys.

Ei minusta vanha yhteiskuntamme, Kekkosen tai ainakaan Manun aikainen, ollut mikään kovin rajoittava yhteiskunta. Se oli myös malli, jossa kokoomuspuoluekin ajoi vielä isänmaan asiaa ja demarit työväestön asiaa. Se oli yhteiskunta, jossa lähipoliisi oli kaveri. Nythän emme näe noita poliiseja enää. Nostalginen konservatiivi olen, mutta eikö totta ole se, että jotain turvallisuudestamme menetämme nykykehityksemme myötä?

On jännää, että sun luottamus ihmisten kykyyn ja haluun toimia viisaasti ja oikein on nolla, mutta luottamus valtaa käyttävän auktoriteetin kykyyn ja haluun toimia oikein, viisaasti ja yhteistä etua ajatellen on noin suuri. Taitaa olla ihan eri lajia nuo poliisit ja muut vallanpitäjät kuin se tavallinen rahvas. Ai juu - niinhän sitä tavattiin juuri ennen ajatellakin.

Itse en olisi valmis antamaan valvomatonta ja ehdotonta valtaa poliisille ainakaan sen perusteella, miten sitä valtaa Helsingin huumepoliisissa on käytelty.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Mitä mieltä olet poliiseista?
« Vastaus #77 : la 29.12.2018, 22:57:34 »
https://www.suomenuutiset.fi/hs-poliisi-kehottanut-keskeyttamaan-tiettyjen-omaisuusrikosten-tutkinnan/
Alun perin HS tuosta kirjoitti, mutta en halua linkata sinne. Linkki löytyy uutisesta.

Poliisi siis ihan oikeasti sanoo suoraan, ettei pikkurikoksia tutkita! No, jokainen tietää, ettei esim. polkupyörävarkauksia ole tutkittu vuosiin. Nyt tuskin lieviä pahoinpitelyitä tai varkauksiakaan ei juuri tutkita, annetaan vain olla.

En syytä poliisia tuosta, kysehän on siitä, että poliisin resurssit ovat pienet ja väärinkohdistetut. Ylinopeuksia valvotaan ja nettikirjoittelua, mutta ei sitä katukäytöstä. Tuossa juuri olisi ohjeistamisen varaa. Rahat menevät typeryyksiin, kun me tarvitsisimme kansan pariin laskeutuvia poliiseja. Poliisien määrä on pudonnut tuhannella 20 vuoden takaisesta, mitähän tämä kertoo?

Itse ehdottaisin selvää korotusta poliisitoimen rahoitukseen lisäpalkkaamiseen ja toiseksi poliisien tehtäväkuvan päivittämiseen siten, että nettivainosta sijoitettaisiin turhimukset kaduille tekemään oikeita poliisihommia.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo