Kirjoittaja Aihe: Tuomiopäivän profeetat  (Luettu 2505 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Toope

  • Konkari
  • Viestejä: 16682
Vs: Tuomiopäivän profeetat
« Vastaus #60 : to 08.11.2018, 22:10:23 »
Teknologiapessimistit kertovat, mistä meidän tulisi huolestua
...
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/01/teknologiapessimistit-kertovat-mista-meidan-tulisi-huolestua

Mielenkiintoinen ja hankala aihe, johon olen jo itse aika väsähtänyt vuosikymmenien aikana. Jokaisen teknologiapessimistin kannattaakin ehkä yrittää hieman harjoittaa itsekritiikkiä. Aina kun joku myy kirjoja, tekee mieli kysyä mikä osa siitä on vain bisnestä, mikä realistista kritiikkiä, mikä alarmismia ja antiteknologiahipsterismiä, ja mikä yksinkertaisesti ikääntymisen aiheuttamaa elähtämistä. ...
Silmiä avaava oli dyykkaamani Hesari muutaman viikon takaa, jossa oli uuden nuoren Greenpeacen Suomen johtajan (Sini Harkki) haastattelu. Hän ei  toimittajankaan hämmästykseksi veisannut perinteistä "kaikki menee päin helvettiä" -virttä vaan oli positiivinen innostava, pikemmin "moni asiaa menee paremmin ja edistyy"-levynsoittaja. Ja kertoi sen olevan tarkoituksellinen tyylisuunnanmuutos. Se on 180 asteen muutos.
Ihmiset karttaa syyllistävää ja pessimististä. He haluavat mennä innostuneen edistyksen kelkkaan.

Kopekille Vahvasesta: YLE Perjantai ohjelmassa (klo 21-22 perjantaisin) juontajina viime talven  olivat Pekka Vahvanen ja Sean Ricks.  Vahvanen oli kyyninen ja vakava, ei koskaan nauranut (se jo itsessään nauratti) mutta minä ajattelin että se on hänen roolinsa ohjelmassa.
Vau. Hesarissako haastateltu jotain henkilöä, joka ei ole tuhonairut!? Varmaan on äärioikeistolainen tms.?
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Toope

  • Konkari
  • Viestejä: 16682
Vs: Tuomiopäivän profeetat
« Vastaus #61 : to 08.11.2018, 22:16:41 »

Lapsiluku on jo saavuttanut huippunsa, lasten määrä ei maailmassa enää kasva, ei sataan vuoteen.

Kuinka usein MrKAT käy laskemassa maailman lapset, kun hän tuollaista esittää.

Maailman lapsiluku ei ehkä kasva, jos niin joku todistaa. Jossakin päin maailmaa nimittäin lapsiluku vähenee, mikä kompensoi sen, että jossakin muualla se lisääntyy.

Musta-afrikkalaisten (väliaikainen korvike n-sanalle kunnes keksin pareman) lasten määrä lisääntyy, ja valkoeurooppalaisten (väliaikainen vastinsana) määrä vähenee. Afrikkaan kehittyy väestöpainetta ja Eurooppaan väestötyhjiö, kun kuolleisuus ylittää syntyvyyden. Se, mitä tästä pitkän päälle seuraa, on vääjäämätöntä.
Globaali väestönkasvu jatkuu. Se jatkuu Afrikassa ja osin Aasiassa ja lat. Amerikassa. Väestönkasvua ei tapahdu kehittyneissä maissa, tapahtuu kehitysmaissa.

Vaikka olisikin totta, että kehittyneissä maissa kulutus on suurempaa, suurin uhka kulutuksen kasvulle syntyy kehitysmaissa. Kehittyneissä maissa on monissa asioissa jo kyetty saavuttamaan parempaa ympäristötietoutta ja sopeutumista. Jokemme ja vesistömme esim. ovat puhtaampia, kuin aiemmin. Nykyäänhän kaikkein saastuneimmat vesistöt ja jokialueet ovat kehitysmaissa. = Koska liiallinen väestönkasvu.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo