Kirjoittaja Aihe: Kirkon ja Suomen valtion ero lähestyy  (Luettu 35635 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Toope

  • Konkari
  • Viestejä: 16682
Vs: Kirkon ja Suomen valtion ero lähestyy
« Vastaus #460 : la 29.12.2018, 02:12:16 »
Konservatiivit USA:ssa, Republikaanien riveissä ja osin demokraattienkin riveissä ovat oikeasti varsin moninainen ja jakautunut ryhmä. Osa lähentelee libertarismia, toiset sosialidemokratiaa. Useimmiten edustavat toki oikeistoa sinänsä, että ajavat "pienen valtion" asiaa. Mutta ei noita ryhmiä voi lyödä yksiin kansiin, koska se edustaa saarikoskijournalismia (=tietämättömyyttä USA:n konservatismin jakolinjoista).

Osin konservatiivit (kuten myös liberaalit) hyväksyvät valtiontuet tarvittaessa, yleensä valtiontukiin toki suhtaudutaan varsin kielteisesti yli puoluerajojen, no ainakin periaatteessa.
« Viimeksi muokattu: la 29.12.2018, 02:14:21 kirjoittanut Toope »
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Hänen pyhyytensä

  • Konkari
  • Viestejä: 2117
Vs: Kirkon ja Suomen valtion ero lähestyy
« Vastaus #461 : la 29.12.2018, 02:29:23 »
Millä lihaksilla Toope on täällä edellyttämässä muilta asiallisuutta kun tuolle harjoittamalleen spämmäämiselle ei näy loppua.

Kirjoitit: "Ja USA:n konservatiiveja ihmetellään siitä, että haluavat loisimisen ja tukien poistoa, niin ulko- kuin sisäpolitiikassakin..." Nyt vihdoin niitä nimiä ja heidän kannatusprosenttinsa tiskiin. Ketkä USA:n konservatiivit ja millä kannatuslukemilla eivät kannata kannattamattomien pankkien ja teollisuudenalojen tekohengittämistä verovaroin.
Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Poissa Muisto Keijo Kullervo

  • Konkari
  • Viestejä: 2486
  • Päivieni kertomaa
    • Kotisivuni
Vs: Kirkon ja Suomen valtion ero lähestyy
« Vastaus #462 : su 30.12.2018, 12:15:41 »
2013 kirjoitettuna:

Olisiko kirkon asemasta järjestettävä kansanäänestys Suomessa?
"Eräät poliittiset piirit - taisi olla muutama muukin - haluaisivat kirkon eroon valtiosta?
Näinhän se oli...

Mitä ilmeisemmin he haluaisivat evankelisen kirkon erilleen valtiosta kuten muutamat muutkin kirkkokunnat ovat... Esimerkiksi mm. Helluntaiseurakunta...

Haluaisin kannanottoja ko. problematiikkaan...

Itse kannatan nykyistä käytäntöä... Nykyinen arkkipiispa sanoi jossain TV-keskustelussa, että evankelinen kirkko ei ole valtiokirkko, vaan itsenäinen toimija valtiossa... Mitä lienee sillä tarkoittanutkaan, mutta myötäilen omalta osaltani arkkipiispan lausuntoa...

Olisiko siis nykyään ihan lähitulevaisuudessa järjestettävä kansanäänestys evankelisen kirkon olemuksesta Suomen valtiossa, varsinkin kun eräät sanovat että evankelinen kirkko on monopoliasemassa muihin kirkkoihin nähden? Vai riittääkö eduskunnan laatima nykyinen kanta evankelisen kirkon asemasta nyky-yhteiskunnassa?

Jään odottamaan viisaita vastauksia..."

Pätee vieläkin
Muisto Keijo Kullervo

« Viimeksi muokattu: su 30.12.2018, 12:18:51 kirjoittanut Muisto Keijo Kullervo »
"Tie, Totuus ja Elämä."

Usko, Toivo ja Rakkaus

Isä, Poika ja Pyhä Henki