^
Siis mielestäsi lähes kaikki abortit ovat turhia mutta kannatat niitä silti?
Voi Socru, aborttien kannattaminen on eri asia kuin aborttioikeuden kannattaminen. Luettelostani myös on varsin helppoa huomata, miksi tuo ero on aivan olennainen. Nimittäin sekä aborttien kannattaminen että aborttien vastustaminen voivat MOLEMMAT tuottaa huonoa seksuaaliterveyden hoitoa ja huonoa sosiaalipolitiikkaa. Neukuissa aborttien salliminen, mutta noista muista laistaminen, johti turhiin abortteihin. USA:ssa taas noista laistaminen laistaminen tuottaa - turhia abortteja. Sekä aborrtien vaatimisella että niiden kieltämisellä voidaan syrjiä naisia.
Abortteja vastustetaan vaikka kuinka paljon ihan muista kuin uskonnollisista syistä.
Kyse on edelleen aborttioikeuden kannattamisesta tai vastustamisesta.
[quoet]Oma uskonnollinen tai muu vakaumus ei suoraan vaikuta muihin ihmisiin, vaan kyse on puhtaasta ajattelunvapaudesta. Uskonnollinen ajatus ei ole sen pahempi kuin muut ajatukset. Abortti koskee aina jotenkin myös isää ja niitä, jotka menettävät tuloillaan olleen isovanhemmuuden, vaikka unohdettaisiin sikiön oikeudet. Lisäksi se vaatii lääketieteellisen toimenpiteen toisin kuin jokin vakaumus tai mielipide.
[/quote]
Oma uskonnollinen vakaumus vaikuttaa muihin heti, jos heitä vaaditaan toimimaan sen mukaisesti tai perustellaan sillä yleisesti kaikkia koskeva lainsäädäntö. Vakaumus voi olla mielikpiteen takana kyllä, mutta perustelujen täytyy olla siitä irrallaan. Ei muita voi vaatia tottelemaan sitä jumalaa, jota itse haluaa totella. Koska - uskonnonvapaus.
Abortti koskee isää ja isovanhempia yhtä paljon kuin koskee päätös käyttää ehkäisyä. Oletko myös valmis siihen, että nämä ”osalliset” otetaan mukaan päätäämään siitä, saako nainen nappailla e-pillereitä vai ei? Tämä ei edes ole hassu kysymys, vaan monessa kulttuurissa ja uskonnossa täyttä todellisuutta. Saako mies tai omat vanhemmat vaatia naista lisääntymään? Lääketieteellisen toimenpiteen vaati myös kierukan asentaminen, sterilaatio ja hormoniehkäisyreseptin hakeminenkin. Lääketieteen piirin joutuu nainen myös, jos raskaus jatkuu. Neuvolassa sitä tarkkaillaan niin terveydenhoitajan kuin lääkärinkin toimesta säännöllisesti. Siten lääketieteen mukaantulo ei ole vältettävissä myöskään aborttikiellolla.
Abortissa ovat tavallaan vastakkain alkion (turha puhua sikiöstä, jollaiseksi tyypillisessä abortointivaiheessa olevaa ei vielä kutsuta) ja naisen oikeudet. Esimerkkikysymys siitä, ovatko ne molemmilla yhtä suuret (onko molemmilla ihmisoikeudet), täsmentyy hyvin tuolla kertomallani hypoteettisella tarinalla hedelmällisyysklinikan tulipalosta. Miten Socru itse vastaat? Pelastatko 1000 ”lasta” vai sen yhden viisvee? Mikä on eettisesti oikea ratkaisu?