Kirjoittaja Aihe: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)  (Luettu 14433 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #20 : ke 04.04.2018, 22:36:04 »
RK-tyyppien taholta kommentti somesta:

Härkönen toistaa saman minkä aiemminkin: kuva on otettu eri tilanteesta kuin mistä Hosseini puhuu. Hosseini on auttanut toisessa tilanteessa eri uhria peittämällä tämän kasvohaavaa. Hän on nähnyt kuvat. Rebekka ei monista pyynnöistämme huolimatta ole esittänyt näkemiään kuvia julkisesti. Jos tuon uhriutumisen jälkeen hän ei vieläkään tuo Hosseinin auttamiskuvia esiin, niin hänen uskottavuutensa luotettavana journalistina on mennyt.

Poissa Topi

 • Konkari
 • Viestejä: 859
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #21 : ke 04.04.2018, 23:07:58 »
Facebook:n läpipäästämät vihapuheet katsotaan nyt merkittäväksi syypääksi Rohingya-muslimien kansanmurhaan.

Sori aiheen vierestä huikkailu, mutta päätin nyt sanoa jotain näistä kaksoispisteistä, joita joskus käytät vastaavaan tapaan: Älä käytä.

Niitä ei käytetä siihen, että lisätään taivutuspäätteitä sanoihin, jotka ovat vierasperäisiä tai joissa on vierasperäisiä aineksia. Facebookissa ei ole mitään poikkeuksellista päätteiden suhteen verrattuna mihinkään kotoperäiseen sanaan, eli pitäis siis olla "Facebookin".

Silloin jos sanan ääntämys poikkeaa vartalon lopusta niin, että näkyviin kirjoitettuja konsonantteja jääkin ääntämättä tai muuta vastaavaa, eli ääntämys poikkeaa suomen tavallisesta ja tämä vaikuttaa taivutuspäätteen liittämiseen, siihen käytetään yleensä heittomerkkiä. Esimerkiksi nimen Andrew genetiivin voisi kirjoittaa korrektisti muontoon Andrew'n, ja silloin ajatus on se, että se myös ääntyy Andruun, tai jotain sinne päin.

Kannattaa myös tässä huomata, että tätä ei noudateta eikä tarvitse noudattaa täysin orjallisesti. Minusta on oikein kirjoittaa englanninkielisen nimen genetiivi sekä muotoon Joen että Joe'n, vaikka näistä vain jälkimmäinen indikoi selkeästi sitä todennäköisesti tarkoitettua ääntämystä. En osaa sitä ihan täysin selittää, minkä takia tätä heittomerkkiä ei aina ihan joka kohtaan tungeta, missä sitä voisi käyttää, johtuuko se sitten joidenkin sanojen lyhyydestä tai tuttuudesta mistä, mutta periaate on kuitenkin tämä tässä esitetty.

Facebookissa se, että yleensä äännetään /feisbuuk/ eikä /fasebook/ ei vaikuta taivutuspäätteisiin eikä sanan kirjoitusasuun mitenkään, ja vielä olennaisemmin, vaikka se niihin vaikuttaisikin ja ero ilmenisi jotenkin päätteen liitoskohdassa, siihen käytettäisiin silloin heittomerkkiä.

Lyhenteisiin liittetään taivutuspäätteitä joko suoraan kiinni sanaan tai sitten kaksoispisteellä. Ylellä, tv:ssä, NHL:n, SAFAn    jne

Mutta tässä sillä kaksoispisteellä ei oikeasrtaan ole suoraan tekemistä sen kanssa, että jotakin jää "ääntymättä" tai ääntyy toisin. Kaksoispistettä käytetään siihen, kun taivutuspäätettä liitetään johonkin sellaiseen, joka ei ole kirjoitettu sana vaan vain edustaa sellaisen perusmuotoa. Näin on lyhenteiden kohdalla, ja sama pätee myös erilaisiin erikoismerkkeihin ja vastaaviin:

2%:n kasvu, paino nousi 84 kg:aan

Käyttämässäsi muodossa "Facebook:n" on kaksi asiaa väärin, mikä ehkä tekee siitä sellaisen, että haluaisit itsekin korjata nämä pois:

1) Tähän tarkoitukseen ei edes periaatteessa käytetä kaksoispistettä. 2) Jos sellainen muoto olisi kuin Facebook:n, mitä siis ei ole, koska Facebook on jo nimi ja sanan perusmuoto, ainakaan siihen kaksoispisteen ja taivutuspäätteen väliin ei enää maagisesti ilmaannu mitään sidosvokaaleja, vaan silloin se myös äännettäisiin /feisbuukn/ — jolla tavalla sitä ei äännettä etkä todennäköisesti halunnut väittää että äännettäisiin.
« Viimeksi muokattu: to 05.04.2018, 00:10:03 kirjoittanut Topi »

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #22 : to 05.04.2018, 00:33:13 »

Tämä poika on sankari, siitä tosiasiasta ei päästä mihinkään.

Ohh,, joku hörönauraa siellä?


Ei mitään röhönaurua vaan toteamus, että sankariksi (yleisön ja median silmissä) tulee, kun on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tekee sen, minkä moni muukin tekisi vastaavassa tilanteessa.

Turun Sanomien jutussa kerrotaan, miten Hosseini niminen mies seurasi puukottajaa ja "halusi estää häntä", mutta tyytyi kuitenkin pelkästään seurailemaan monen muun mukana ja todistamaan uusia veritöitä. Hosseini kertoo nähneensä kuinka poliisi ampui puukottajaa. Hän kertoo menneensä paikalle ja potkaisseensa maassa olevaa puukkoa etäämmmäksi sanoen poliisille, ettei hän ole lyömässä puukottajaa. Hän kertoo myös painaneensa kädellään yhden uhrin poskessa olevaa haavaa sekä keränneensä veriset paperit maasta jonkun toisen kanssa. Hosseini mainitsee monessa kohdassa kertomustaan myös muita ihmisiä, jotka toimivat vähän kuin hänkin.

Oleellisin teko tuossa tilanteessa lienee ollut haavan painaminen. Miten iso haava se on ollut, ja mikä merkitys painamisella on ollut, ja miten kauan se on kestänyt, se jää epäselväksi. Onko Hosseinista on ollut todellista apua, vai onko hän ollut pelkästään ammattiauttajien tiellä sähläämässä, sitä joudumme vain arvailemaan. Ehkä hänestä on ollut apua, koska hän kertoo ambulanssin ihmisen antaneen sidetaitoksia. Ei kai niitä sählärille annettaisi. Muiden paikalla olijoiden ja auttajien rooli jää epäselväksi, joten herää kysymys, miten merkittävä Hosseinin osuus tapahtumissa lopulta on ollut. Tämä kysymyksen ympärillä vihakirjoittelu kai on vellonutkin

Härkösen kirjoitus on mielestäni aika neutraali. En olisi lähettänyt hänelle vihapostia tuollaisen jutun takia. En muutenkaan sellaista lähettele. Jos toimittaja olisi oikein varman päälle halunnut pelata, hän olisi voinut muotoilla tekstin siten, että Hosseini sanoo tehneensä sitä ja tätä. Silloinhan toimittajaa itseään ei syytettäisi valehtelijaksi, jos Hosseinin puheissa ilmenisi jotakin epäselvää.

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1909
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #23 : to 05.04.2018, 01:54:51 »
Kukas se siellä ja täällä väittikään vihapuheita viattomiksi ja vaarattomiksi ja -poliiseja tarpeettomiksi?

Tivin juttu on aika pysäyttävä kun sitä lähtee miettimään. Tässä vielä aiheeseen liittyvä vanhempi juttu: Googlella on Intiassa ongelma: käyttäjät uskovat kaiken mitä näkevät netissä

Meidän on helppo täällä Suomessa naureskella. Joojoo, Google sitä Facebook tätä, ei se minua kosketa, koska minulla on Medialukutaito, olen kaikkien noiden yläpuolella. Sukkuloin näppärästi hommafoorumin ja punkfoorumin, MV:n ja HS:n välillä, koska olen niin helvetin taitava Mediatietoisuus.

Mutta mitä merkitystä sillä on? Vaikka tämä pitäisikin paikkansa (ei muuten pidä suurimman osan suomalaisista kohdalla), se on merkityksellistä kuten hyttysen pieru. Paljon suurempia vaikutuksia on valtavilla massoilla Intiassa, Pakistanissa, ja vastaavissa paikoissa joissa netti on uusi asia. Jos joskus parituhatta vuotta sitten kirjoitettu teksti sisälsi maagista voimaa, netti edustaa magiaa toisessa potenssissa.

Sturgeonin laki sanoo, että 90 prosenttia mistä tahansa on roskaa, mutta se esitettiin joskus 50 vuotta sitten (tai jotain, en ole varma, tieteiskirjailija kuoli 80-luvulla). Tekisi mieli väittää, että netin sisältö on käytännössä kokonaisuudessaan roskaa. Sillä, että siellä on hyvääkin asiaa ei ole merkitystä, koska sitä ei koskaan löydä. Kai sillä jotakin merkitystä on jos suuri osa ihmisistä pitää totena roskaa.

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1909
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #24 : to 05.04.2018, 03:15:51 »


Näytti Rebekan uhkailu olevan ihan samaa tasoa ja tyyliä kuin täällä Hipskusen päivittäiset kirjoitukset muista jatkumolaisista.

Mikähän teitä ns. antifasisteja vassareita niin riipoo?

Pitäisiköhän minunkin muuttaa....

VA.

Ei jumalauta VA, luitko edes juttua?

Toimittaja tekee jutun, jossa maahanmuuttaja kertoo kokemuksistaan puukotusten yhteydessä. Halla-aho nostaa jutun julkisuuteen, jonka jälkeen toimittajalle alkaa valumaan tappouhkauksia, häntä seurataan kadulla ja häiritään bussissa. Lopulta hän joutuu muuttamaan pois kotoaan häirinnän takia, koska ei enää uskalla käyttää edes taksia (joku taksikuski oli kertonut "keskeneräisistä asoista" Härkösen kanssa).

Vertaat tätä todellisen elämän tapahtumaa jonkun anonyymin nimimerkin nillitykseen.

Vai pidätkö koko juttua keksittynä, koska se on fake news? Kuten Halla-aho, joka siinä päivityksessään american malliin itkee "vastuullisesta mediasta".

Pointti ei siis ole pelkästään nettikirjoittelu, eiköhän toimittaja ole jo sellaiseen tottunut. Jotain suhteellisuudentajua.
« Viimeksi muokattu: to 05.04.2018, 03:35:55 kirjoittanut Big Data Lenny »

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #25 : to 05.04.2018, 09:04:16 »
Vuosia sitten näin televisiossa tapauksen että Intiassa vanhempi nainen heilutteli postikorttia ja intoili että se on valokuva jumalasta (täten todiste ko. jumalan olemassaolosta siis). Ilmeisesti Intiassa ja lähitienoilla sitten tosiaan menee mikä tahansa läpi.

Tarkoittaako tämä sitten sitä että länsimaisessa maassa ei saa haukkua somessa raiskaajaa siaksi, koska Aasiassa tapetaan muslimeita, en tiedä.

Poissa mikainen

 • Konkari
 • Viestejä: 2127
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #26 : to 05.04.2018, 10:14:33 »
Vuosia sitten näin televisiossa tapauksen että Intiassa vanhempi nainen heilutteli postikorttia ja intoili että se on valokuva jumalasta (täten todiste ko. jumalan olemassaolosta siis). Ilmeisesti Intiassa ja lähitienoilla sitten tosiaan menee mikä tahansa läpi.

Tarkoittaako tämä sitten sitä että länsimaisessa maassa ei saa haukkua somessa raiskaajaa siaksi, koska Aasiassa tapetaan muslimeita, en tiedä.

Vaikea kysymys. Niinkuin sekin, että saako länsimaisessa maassa syödä nautaa kun Intiassa lehmä on pyhä.

Poissa Topi

 • Konkari
 • Viestejä: 859
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #27 : to 05.04.2018, 10:35:12 »
Enemmän tässä huolestuttaa se, jos on tiettyjen maahanmuttoa koskevien mielipiteidensä, niitä koskevien vakaumusten tai ihmisiin ja asioihin liittyvien mielikuvien takia valmis panemaan sivuun kaiken inhimillisen ja sen mikä itsessä on oikeasti hyvää ja kohtuullista.

Ihmisiä pitäisi kohdella hyvin ja pitäisi pysyä pitämään erillään jotkut mielipiteet siitä, mitä pitäisi ottaa maahanmuuttopolitiikaksi tai mitä mielikuvia on kenties jostain ihmisryhmistä siitä kun oikeasti tullaan siihen, miten jotakin ihmistä kohdellaan.

Muuten se koko homma vääristyy ihan täysin, ja kuten historiankirjoista voidaan lukea, hyvät ja kunnolliset ihmiset saadaan nimenomaan oikeudentunnossa joko hyväksymään tai jopa ajamaan ja kannattamaan aivan järkyttäviä asioita.
« Viimeksi muokattu: to 05.04.2018, 10:46:20 kirjoittanut Topi »

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #28 : to 05.04.2018, 11:02:13 »

Näytti Rebekan uhkailu olevan ihan samaa tasoa ja tyyliä kuin täällä Hipskusen päivittäiset kirjoitukset muista jatkumolaisista.

Mikähän teitä ns. antifasisteja vassareita niin riipoo?

Pitäisiköhän minunkin muuttaa....


Ei jumalauta VA, luitko edes juttua?
.......

Pointti ei siis ole pelkästään nettikirjoittelu, eiköhän toimittaja ole jo sellaiseen tottunut. Jotain suhteellisuudentajua.

Kyllä minä jumalauta luin kaikki linkitetyt jutut. Minä viittasin pelkästään nettikirjoitteluun, että se vihapuhe oli samaa tasoa kuin kirjoittelu Jatkumolla.

Ja tähän:
"Valta­kunnan­syyttäjä totesi, että Härkösen tapauk­sessa ei täyty erittäin tärkeä yleinen etu ja lopetti esi­tutkinnan.

Päätös tehtiin poliisille toimitettujen julkisissa keskustelu­ketjuissa olleiden yksittäisten kommenttien perusteella. Loukkaavaksi arvioituja kommentteja oli yhteensä muutamia kymmeniä. Niissä ilmenneet ilmaisut ja uhkaukset eivät olleet niin raskauttavia, että erittäin tärkeä yleinen etu olisi täyttynyt."


Tuota taksikuskijuttua en ihan ymmärtänyt, mutta asiakkaalla on oikeus valita taksinsa. Voin kertoa, että meilläkin on paikkakunnalla yksi taksi, jota emme suostu käyttämään.


VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #29 : to 05.04.2018, 11:37:36 »
Enemmän tässä huolestuttaa se, jos on tiettyjen maahanmuttoa koskevien mielipiteidensä, niitä koskevien vakaumusten tai ihmisiin ja asioihin liittyvien mielikuvien takia valmis panemaan sivuun kaiken inhimillisen ja sen mikä itsessä on oikeasti hyvää ja kohtuullista.

Ihmisiä pitäisi kohdella hyvin ja pitäisi pysyä pitämään erillään jotkut mielipiteet siitä, mitä pitäisi ottaa maahanmuuttopolitiikaksi tai mitä mielikuvia on kenties jostain ihmisryhmistä siitä kun oikeasti tullaan siihen, miten jotakin ihmistä kohdellaan.

Muuten se koko homma vääristyy ihan täysin, ja kuten historiankirjoista voidaan lukea, hyvät ja kunnolliset ihmiset saadaan nimenomaan oikeudentunnossa joko hyväksymään tai jopa ajamaan ja kannattamaan aivan järkyttäviä asioita.

Voi tietysti olla piruilua sekin joidenkin taholta, koska pelkkää piruiluahan tämä on tuntunut olevan ainakin 3 v, että joillekin on mukamas jotenkin epäselvää miten itse käyttäydyn käytännössä ulkomaalaisia kohtaan. En mitenkään erityisellä tavalla; olen ihan yhtä asiallinen ja kohtelias kuin suomalaisiakin kohtaan.

Joillakin naispuolisilla tietämilläni ihmisillä netissä on välillä aika hurjat jutut, ja tietysti mietityttää heidän kohdallaan että mätkivätkö he veskalla päähän jokaista kohtaamaansa ulkkista. Vai onko se pelkkää uhoa. Mutta olettaisin että voittopuolisesti ne ovat kyllä miehiä jotka alkavat herkemmin sanoista tekoihin. Josko uhkailupostikin teoksi lasketaan, ja kyllä sen laskisin. Että ei riitä jotta ukko vaan mäkättää netissä kaltaisilleen, vaan pitää sitten oikein suoraan inhokilleenkin, vaikka tämä ei ole siinä keskustelu/jäkätysryhmässä missä mies meuhkaa.

Ei tarvitse kuin liikkua tuolla kaupungilla, niin huomaa miten miehet ovat luonnostaan röyhkeämpiä. Oletusarvona on kohtaamistilanteissa että naisen pitäisi aina väistää. Itse en oikein jaksaisi olla kokoajan nöyränä ja mukautuvaisena vain sen takia että toisella osapuolella sattuu olemaan enempi tavaraa housuissaan. Kyllä se mieskin voi siellä kävelykatujen risteyksessä väistää.

Naiset toisaalta tekevät sitä että liikkuvat joukolla ja sitten ei tämän joukon tahi karavaanin ohi meinaa päästä niin millään. Siinä on ystävättäret, kersat ja koirat ja kas kun ei kissatkin retkueessa mukana. Jos nyt sen verran kapoisesti kuitenkin onnistuvat kävelemään että ohitus onnistuu, niin sitten se porukan kersa lähtee kirittämään ja ottamaan skabaa ohittaneen ihmisen kanssa.

Tässä asiassa miltei olisinkin eräiden ulkkisten puolella. Näin yksi päivä miten itämaisen (kiinalainen tms.) näköinen nainen jäi pikkupojan ja lastenvaunujen kanssa bussista pois, ja heti pysäkillä poitsu meinasi rynnätä bussin alle. Vaan äitinsä kiskaisi hänet tuosta noin vaan ronskisti lähelleen, vähän kuin olisi joku nisäkäsemo napsaissut pentunsa otteeseen. Mitään riepotusta tässä ei ollut sentään, en tarkoita että fanitan aggressiivisia otteita, mutta jotenkin se varma ote miellytti. Eikä mitään että inistään lapsen perään jotain etsäviitsisitsä tulla sieltä bussin vierestä pois ettet jää renkaan alle jos se bussi vähän heittää sitä peräänsä liukkaalla pysäkillä lähtöä tehdessään. Johan se kersa olisi auton alla ennen kuin ehtii huudella nämä ininänsä loppuun asti.

Olisiko niin että länkkärit eivät enää uskalla pitää lapsiaan kurissa ja sitten se suhtautuminen lapsiin siirretään sellaisenaan aikuisiin jotka tulevat pakolaisstatuksella tai muuten vaan salavihkaa maan rajoista läpi. Onneksi edes nuo olletikin ihan asialliseen ja lailliseen tyyliin tulleet osaavat olla ihmisiksi, eivätkä elä kuin siat pellossa.

Oliko tämä vihapuhetta miehiä ja länkkärinaisia kohtaan, en tiedä.

Poissa Topi

 • Konkari
 • Viestejä: 859
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #30 : to 05.04.2018, 12:23:10 »
Oliko tämä vihapuhetta miehiä ja länkkärinaisia kohtaan, en tiedä.

Ei mun mielestä, ne oli vain sun ajatuksia. Suurimmaksi osaksi minun mielestäni sun ajatukset ja varmaan käytännön toiminta on ihan asiallista ja hyvää ja ihan vain sinua, ja niin tässäkin viestissä.

Sitten niihin ajatuksiin joskus liittyy jotain rumaa, hairahtanutta, katkeraa, ilkeää, kylmää tai kovaa, ja sekin on tavallaan ihan OK. Jokaisessa meissä on myös tällaisia puolia.

Sitä mä en sen sijaan ymmärrä, mikä vimma on puhua siitä, onko jokin tekstisi vihapuhetta ja ikään kuin koetella väkisin sitä, saako nyt niin tai näin rumasti tai suoraan sanoa. Se on vähän niin kuin haluais hieroa koko persoonaansa ja kaikkia sen pimeimpiä sopukoita toisten silmille ja että toisten pitäis sanoa, että siinä on pelkkää hyvää.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #31 : to 05.04.2018, 12:36:26 »
Oliko tämä vihapuhetta miehiä ja länkkärinaisia kohtaan, en tiedä.

Ei mun mielestä, ne oli vain sun ajatuksia. Suurimmaksi osaksi minun mielestäni sun ajatukset ja varmaan käytännön toiminta on ihan asiallista ja hyvää ja ihan vain sinua, ja niin tässäkin viestissä.

Sitten niihin ajatuksiin joskus liittyy jotain rumaa, hairahtanutta, katkeraa, ilkeää, kylmää tai kovaa, ja sekin on tavallaan ihan OK. Jokaisessa meissä on myös tällaisia puolia.

Sitä mä en sen sijaan ymmärrä, mikä vimma on puhua siitä, onko jokin tekstisi vihapuhetta ja ikään kuin koetella väkisin sitä, saako nyt niin tai näin rumasti tai suoraan sanoa. Se on vähän niin kuin haluais hieroa koko persoonaansa ja kaikkia sen pimeimpiä sopukoita toisten silmille ja että toisten pitäis sanoa, että siinä on pelkkää hyvää.

En minäkään sitä ymmärrä minkä takia minun pitäisi kerjätä muilta hyväksyntäleimaa. Eihän sitä kuitenkaan aina kaikkeen tule, eikä tarvitsekaan tulla. Itsekin olen hätkähtänyt monenkin ihmisen tunteita ja niitä on ollut vaikea hyväksyä, mutta niin kauan kuin he eivät uhostaan huolimatta mene ja telo jotakuta, niin mitä väliä. Jonkainlaista röyhkeyttä tässä olisi pitänyt saada hankituksi ajat sitten, mutta lieneekö tässä iässä jo myöhäistä. Kun sitä sisäistänyt olemassaolonsa anteeksipyytelyn asenteen, ei siitä niin vain päästä eroon.

Ulkkislaumojen vyöry Suomeen vain sitten tökkäsi pahaan kohtaan kun tuli niitä kaikkia juttuja mediassa joista ei ole niin väliksi, ja kun suvakit kävivät netissä mussuttamaan miten melkeinpä mikä tahansa asia on merkityksetön tai se on hyväksyttävä kun se liittyy ulkomaalaisiin, niin se oli vaan liikaa jo se. Tuli ihan sellainen tunne kuin olisi epäsuosittu oppilas ja sitten tulee nämä rusettipäät ja muut bätre volkit vittuilemaan jo päin näköä.

Passiivis-aggressiivisella linjalla ei sitten oikein muuta tunne kykenevänsä kuin mennä asenteella "kiusa se on pienikin kiusa". Olisi tietysti pitänyt mennä jonnekin Rasmukseen vittuilemaan että olisi saanut kunnon areenan, mutta siellähän heitetään pihalle jo ulkomaalaisetkin jotka eivät kaikkea turvisten nuoleksintaa mukisematta niele.

Toisaalta koen kyllä tosiaan että tämä turvistouhu alkaa olemaan poissa muodista...

Poissa mikainen

 • Konkari
 • Viestejä: 2127
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #32 : to 05.04.2018, 13:38:40 »

Passiivis-aggressiivisella linjalla ei sitten oikein muuta tunne kykenevänsä kuin mennä asenteella "kiusa se on pienikin kiusa". Olisi tietysti pitänyt mennä jonnekin Rasmukseen vittuilemaan että olisi saanut kunnon areenan, mutta siellähän heitetään pihalle jo ulkomaalaisetkin jotka eivät kaikkea turvisten nuoleksintaa mukisematta niele.

Ihan reilusti siellä voi eriäviä mielipiteitä esittää jos ei käy henkilöön tai on jotain substanssiakin siinä mielipiteessä.

Mikä muu ryhmä kuin Jatkumo kattoisi sellaista, että mennään vain ihan vittuillakseen?

Matleena

 • Vieras
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #33 : to 05.04.2018, 13:44:30 »
Kopek:
Lainaus
Ei mitään röhönaurua vaan toteamus, että sankariksi (yleisön ja median silmissä) tulee, kun on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tekee sen, minkä moni muukin tekisi vastaavassa tilanteessa.

Oletko varma?

Tuossa taas yksi uutinen pysäytti..

https://is.mediadelivery.fi/img/1920/fdd419ea996b45c98dc314af5e203c24.jpg

Tieltä suistunut autoilija sai huitoa apua pitkään.
Onnettomuuteen joutunut autoilija sai huitoa pitkään tienposkessa, ennen kuin kukaan ohiajaneista autoilijoista pysähtyi auttamaan, selviää Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen julkaisemassa Facebook-päivityksessä.
Aika toivottomaan suuntaan on suomenkansa menossa..

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 16520
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #34 : to 05.04.2018, 14:14:28 »
Tiellä huitojissa on nykyään kaikenlaista porukkaa. Urbaanilegendan mukaan joku pariskunta yritti pysäyttää autoilijaa. En muista enää tarkkaa juonikuviota, mutta jotensakin niin se meni että pysähtynyt autoilija alkoi haistaa palaneen käryä ja kaasutti pois paikalta. Tarinan mukaan havaittiin myöhemmin että "oli jo kaivettu hautakin valmiiksi metsään" autoilijaa varten.

Tuon kuulin tai luin jo ikuisuus sitten. Mielikuva että ihan lähivuosina rikolliset olisivat olleet yrittämässä pysäytellä. Ei ihmisiä oikein voi siitä syyttää että haluavat jäädä henkiin.

Poissa Brutto

 • Konkari
 • Viestejä: 2923
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #35 : to 05.04.2018, 14:39:18 »
Kopek:
Lainaus
Ei mitään röhönaurua vaan toteamus, että sankariksi (yleisön ja median silmissä) tulee, kun on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tekee sen, minkä moni muukin tekisi vastaavassa tilanteessa.

Oletko varma?

Tuossa taas yksi uutinen pysäytti..

https://is.mediadelivery.fi/img/1920/fdd419ea996b45c98dc314af5e203c24.jpg

Tieltä suistunut autoilija sai huitoa apua pitkään.
Onnettomuuteen joutunut autoilija sai huitoa pitkään tienposkessa, ennen kuin kukaan ohiajaneista autoilijoista pysähtyi auttamaan, selviää Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen julkaisemassa Facebook-päivityksessä.
Aika toivottomaan suuntaan on suomenkansa menossa..

Ajelin petollisen liukasta kolmostietä maanantain lumipyryssä kun huomasin että luistoesto vilkuttelee heti kun kaasupoljinta painaa vähääkään. Nostin jalan kaasulta ja auto tarjosi perää rinnalle heti. Pudottelin vauhdin yhdeksästäkympistä seitsemäänkymppiin ja porukkaa alkoi menemään vasemmalta ohi. Minuutin kuluttua pari ohittelijaa oli nokka tulosuuntaan penkassa ja puskurin palasia pitkin tietä. Varoitin takaa tulevia hätävilkuilla mutta en kuitenkaan pysähtynyt. Kuskit näyttivät suhteellisen terveiltä kömpiessään autoistaan kinokseen. Pelkäsin että samaan sumaan ajaa vielä muutama muukin hätähousu.

Ehdin juuri ja juuri laivaan. Viron päässä ajaminen muuttui vallan helvetilliseksi. Itärekat roikkuivat takapuskurissa kiinni aivan kuin evät olisi huomanneet koko lumipyryä. Kävi mielessä että pysäytän yhden rekan ja katkon kuskilta kädet ennen kuin se tappaa jonkun.

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 15485
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #36 : to 05.04.2018, 14:40:33 »
Tiellä huitojissa on nykyään kaikenlaista porukkaa. Urbaanilegendan mukaan joku pariskunta yritti pysäyttää autoilijaa. En muista enää tarkkaa juonikuviota, mutta jotensakin niin se meni että pysähtynyt autoilija alkoi haistaa palaneen käryä ja kaasutti pois paikalta. Tarinan mukaan havaittiin myöhemmin että "oli jo kaivettu hautakin valmiiksi metsään" autoilijaa varten.

Tuon kuulin tai luin jo ikuisuus sitten. Mielikuva että ihan lähivuosina rikolliset olisivat olleet yrittämässä pysäytellä. Ei ihmisiä oikein voi siitä syyttää että haluavat jäädä henkiin.

No jaa. Me tässä taannoin satuttiin paikalle, kun oli auto kiilannut moottoripyöräilijän kumoon ja häipynyt paikalta. Aika moni auto ajoi ohi ennen kuin me pysähdyimme soittamaan apua. Moottoripyöräilijä makasi siis maassa pyörä kumollaan vieressään. Aika omituista minusta olisi ollut ajatella, että kyllä se varmaan tosiaan siinä liikenneympyrässä makailee kumollaan olevan moottoripyörän vieressä ihan vain päästäkseen hyökkäämään apuun pysähtyvien kimppuun. Olihan sillä jalkakin siellä pyörän alla, joten aika hitaasti se olis sieltä pystynyt hyökkäykseen kömpimään. On se isot moottoripyörät sen verran raskaita. Ohiajaneita autoja kuitenkin oli useita - joukossa siis sekin, joka koko onnettomuuden aiheutti.

Hibbu

 • Vieras
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #37 : to 05.04.2018, 15:11:03 »
Kopek:
Lainaus
Ei mitään röhönaurua vaan toteamus, että sankariksi (yleisön ja median silmissä) tulee, kun on oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja tekee sen, minkä moni muukin tekisi vastaavassa tilanteessa.

Oletko varma?

Tuossa taas yksi uutinen pysäytti..

https://is.mediadelivery.fi/img/1920/fdd419ea996b45c98dc314af5e203c24.jpg

Tieltä suistunut autoilija sai huitoa apua pitkään.
Onnettomuuteen joutunut autoilija sai huitoa pitkään tienposkessa, ennen kuin kukaan ohiajaneista autoilijoista pysähtyi auttamaan, selviää Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen julkaisemassa Facebook-päivityksessä.
Aika toivottomaan suuntaan on suomenkansa menossa..

Ajelin petollisen liukasta kolmostietä maanantain lumipyryssä kun huomasin että luistoesto vilkuttelee heti kun kaasupoljinta painaa vähääkään. Nostin jalan kaasulta ja auto tarjosi perää rinnalle heti. Pudottelin vauhdin yhdeksästäkympistä seitsemäänkymppiin ja porukkaa alkoi menemään vasemmalta ohi. Minuutin kuluttua pari ohittelijaa oli nokka tulosuuntaan penkassa ja puskurin palasia pitkin tietä. Varoitin takaa tulevia hätävilkuilla mutta en kuitenkaan pysähtynyt. Kuskit näyttivät suhteellisen terveiltä kömpiessään autoistaan kinokseen. Pelkäsin että samaan sumaan ajaa vielä muutama muukin hätähousu.

Ehdin juuri ja juuri laivaan. Viron päässä ajaminen muuttui vallan helvetilliseksi. Itärekat roikkuivat takapuskurissa kiinni aivan kuin evät olisi huomanneet koko lumipyryä. Kävi mielessä että pysäytän yhden rekan ja katkon kuskilta kädet ennen kuin se tappaa jonkun.

Voin kuvitella sinun liioitellun itärekkojen perässäsi roikkumisen syyn olevan yleisen persuasenteesi mielikuvitusta. Uskoisin ajaneeni useammin Via Balticaa kuin sinä, enkä ole koskaan vastaavaan tilanteeseen törmännyt.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #38 : to 05.04.2018, 15:32:16 »

Ehdin juuri ja juuri laivaan. Viron päässä ajaminen muuttui vallan helvetilliseksi. Itärekat roikkuivat takapuskurissa kiinni aivan kuin evät olisi huomanneet koko lumipyryä.

Voin kuvitella sinun liioitellun itärekkojen perässäsi roikkumisen syyn olevan yleisen persuasenteesi mielikuvitusta.

Ilmaisu "itärekat" on russofobista vihapuhetta. Hipskusi ei pelkää kaahata cityvihreällä maasturillaan sikahulluna, koska hän uskoo jäälleensyntymäänsä.

Sitäpaitsi Hipskusi on taitavampi kuski kuin yksikään pohjoismainen paskarasisti.

VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Matleena

 • Vieras
Vs: Vihapuhe - käytännön keissejä (nro2)
« Vastaus #39 : to 05.04.2018, 16:11:07 »
Kun pyyteettömästä auttamisesta kriisitilanteessa on puhe, niin aionpa piristää teidänkin päiväänne, minun piti nauraa ääneen!

Kissoja rakastavana ja koiriin epäluulolla asennoituneena lukaisin uutisen sankarikissoista:

Häpi-kissa pelasti emäntänsä tulipalosta: herätti hyppimällä mahan päällä - Kissaliitto palkitsee 4 sankarikissaa

Lainaus

    Kissaliitto palkitsee neljä sankarikissaa.
    Arvonimi myönnetään kissoille, jotka ovat vaikuttaneet merkittävästi siihen, että ihmishenkiä on pelastunut.
    Palkittava kissa voi olla rotukissa tai kotikissa.


Jos sekarotuinen mulatti katukissa olisi jotenkin onnistunut pelastamaan rouvan palavasta talosta, niin palkintoa ei olisi herunut? :D