Kirjoittaja Aihe: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)  (Luettu 19555 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #40 : ke 18.04.2018, 06:16:30 »
Häh, häh. Lennyllä palaa hermot. En ihmettele.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #41 : ke 18.04.2018, 10:34:27 »
Etnonationalismi on taantumuksellisuudessaan niin surrealistista, että ei voi kuin ihmetellä missä pullossa nämä kaverit oikein elävät. Amerikkalaista KKK-roskaa. Ei jumalauta että piti tämäkin päivä vielä nähdä.

Aiheesta hommafoorumilla käytyä keskustelua on ollut mielenkiintoista seurata. Huomio on kiinnittynyt siihen, että viime eduskuntavaaleissa 268 ääntä saanut ja vaalikampanjallaan paheksumista herättänyt pukumies Jari Leino on ollut näkyvästi esillä. Hän on puolustanut etnonationalismia ja esittänyt maahanmuuttopoliittisia näkemyksiä, joita Suomen pitäisi hänen mielestään noudattaa. Minun mielestäni Leinon kannattaisi harkita vetäytymistä poliittisesta keskustelusta. Hän on nimittäin ainakin minun silmissäni "antimainos" niille asioille, joita hän väittää kannattavansa.

Se, että 268 ääntä eduskuntavaaleissa saanut henkilö laatii vakavissaan "ohjelmia", joita Suomen pitäisi etnonationalismin hengessä noudattaa, kertoo ehkä jotakin hänen realiteettien tajustaan. Toisaalta kyllä Leinolla joitakin hyviä huomioita ja ajatuksia on, kuten hänen analyysinsä japanilaisten asenteesta maahanmuuttajiin. Jokin hänen poliittisessa tilannetajussaan kuitenkin tökkii, mistä epäonnistunut vaalimainontakin kertoo. Ehkä tyylin vaihto tekisi hyvää. Musta puku nurkkaan ja vähän rennompi meininki. Ei taitaisi sekään auttaa.

Voihan sitä tietysti fiktion ja ajatusleikkien tasolla kirjoitella mitä vain, mutta se pitää tehdä niin, että kaikille käy selväksi, että kyseessä eivät ole tätä päivää ja tätä todellisuutta koskevat kuvitelmat. Toivottavasti olen itse muistanut mainita "tasa-arvoa" käsittelevissä kirjoituksissani sen, että en usko näiden ajatusten oikeasti koskaan toteutuvan. Kunhan nyt ajankuluksi kirjoittelen.

Nimimerkki "Elohim", joka taitaa olla itse kohun keskellä oleva Tuukka Kuru, näyttäisi olevan kirjoituksensa perusteella aivan toisen kaliiberin miehiä kuin Leino, vaikka hän samaa aatetta kannattaakin. Teksti on hillittyä ja älykästä. Ehkä kuulemme tästä henkilöstä vielä. Hommafoorumin nimimerkki "Sivullinen", jota olen joskus epäillyt Venäjän myyräksi, kirjoittaa, että Kuru voi olla se Halla-aho, mikä Halla-aho oli ennen: "Halla-aho vuosimallia 2020 on jättänyt Suomen poliittiseen kenttään aukon Halla-aholle vuosimallia 2010. Tuukka Kuru voi olla se tai sitten joku muu."

Halla-ahon tekstejä jo silloin lukeneena, kun Halla-aho oli vielä melko tuntematon bloggari, olen sitä mieltä, että Halla-aho on sisimmältään etnonationalisti. Hän on kuitenkin sen verran fiksu, että hän ymmärtää, ettei tuollaisella politiikkalla ole mahdollisuuksia menestyä. Se on poliittisen toiminnan sivuraide ja umpikuja.

Tulin maininneeksi edellä Japanin, jonka maahanmuuttopolitiikkaa Jari Leinokin analysoi ja kehui. Japanin maahanmuuttopolitiikka on lähellä etnonationalismia, vaikka tätä sanaa ei siellä taideta käyttääkään. Japaniin on vaikea muuttaa pysyvästi asumaan ja vielä vaikeampi päästä maan kansalaiseksi. Japanin pakolais- ja siirtolaispolitiikka on tiukkaa siitäkin huolimatta, että maata vaivaa alhainen syntyvyys ja ikääntyminen. Työt teetetään mieluummin roboteilla kuin siirtolaismuslimeilla.

Jotkut hommafoorumilla ovat sitä mieltä, että jos etnonationalismi onnistuu Japanissa, miksi se ei voisi onnistua myös Suomessa. Syitä on mielestäni useita alkaen Euroopan historiasta, jonka ikävien tapahtumien valossa minkäänlaista etnistä tai uskonnollista erottelua ei hyväksytä. Muita syitä ovat yhteinen EU-politiikka ja siirtolaisten suuri määrä. Etninen sekoittuminen on jo niin pitkälle, ettei sitä voi estää eikä pysäyttää.

Ennusteet kertovat, että 12 vuoden kuluttua jo 25% helsinkiläisistä on ulkomaalaistaustaisia. Jos käsitettä vähän laajennetaan, mahdollisesti joka toinen helsinkiläinen on ulkomaalaistaustainen. Tämä jää helposti huomaamatta.

Mistä on kyse? Siitä, että ulkomaalaistaustaiseksi katsotaan tilastoissa henkilöt, joiden molemmat vanhemmat tai ainoa tiedossa oleva vanhempi on syntynyt ulkomailla. Suomessa maahanmuuttajavanhemmille 1990-luvulla syntyneet lapset saavat parhaillaan lapsia, ja nämä kolmannen polven siirtolaiset eivät ole ulkomaalaistaustaisia, vaikka he puhuisivat kotonaan somalin kieltä ja olisivat perimältään sataprosenttisesti somaleja. Tällaisten ihmisten lukumäärä kasvaa koko ajan, koska maahanmuuttajataustaiset saavat paljon lapsia. Ja tämä joukko ei siis näy tilastoissa maahanmuuttajataustaisena. Eivätkä näy myöskään suomalaisten valkoihoisten äitien ja mustien afrikkalaismiesten lapset, jotka ovat alusta lähtien suomalaisia. Myös heidän lukumääränsä kasvaa voimakkaasti.

Kun edellä mainitut etnisesti ulkomaalaisilta näyttävät ryhmät lisätään tilastoituihin ulkomaalaistaustaisiin, päädytään siihen, että mahdollisesti puolet helsinkiläisistä on lähitulevaisuudessa muita kuin valkoihoisia kantasuomalaisia. Ja kehitys jatkuu saman suuntaisena siitäkin eteenpäin. Kun tilanne on tämä, etnonationalistien puheet 95-99 -prosenttisesta "rotupuhtaudesta" osoittautuvat utopiaksi. Edes alkuperäiset natsit eivät olisi pystyneet puhdistamaan Saksaa "ei-arjalaisesta" aineksesta, jos sitä olisi ollut niin paljon kuin tämän hetken Euroopassa. Pienen juutalaisväestön "poistaminenkin" tuotti saksalaisille päänvaivaa ja vei vuosia.

Edusti.fi (lukion historia): "Juutalaisten lukumäärä Saksassa 1933 oli 600 000, eli alle 1 % Saksan 62 miljoonaisesta väestöstä – ei  kuutta miljoonaa. Maastamuutosta johtuen osuus laski koko 1930-luvun ajan siten, että ennen sotaa 1939 tehdyssä väestönlaskennassa lukumääräksi saatiin 213 000. Juutalaisten lukumäärä Saksassa oli siis hyvin mitätön."
« Viimeksi muokattu: ke 18.04.2018, 10:37:50 kirjoittanut Kopek »

socrates

 • Vieras
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #42 : ke 18.04.2018, 12:59:06 »
^ Hieno analyysi Kopekilta.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #43 : ke 18.04.2018, 14:30:33 »
Youtubesta löytyy näiden veijareiden esiintymisiä erilaisissa "etnojen" konferensseissa. Katsokaa itse jos ette muuten usko.

Kurusta saa paremman vaikutelman videokuvassa kuin valokuvissa. Tuntuu olevan rauhallinen ja asiallinen puhuja. En ihmettelisi, jos tällä tyypillä olisi jonkinlainen tulevaisuus suomalaisessa politiikassa, kunhan laineet vesilasissa laskevat. Haastattelijat taas eivät anna hyvää vaikutelmaa iltsestään. Vai onko niin, että Kuru vaikuttaa asialliselta pelkästään siksi, että haastattelijat ovat mitä ovat. Jos asialla olisi YLE:n toimittaja, Kuru vedettäisiin kölin alitse?

https://youtu.be/VvXnLFPlEHk


Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1909
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #44 : to 19.04.2018, 07:58:53 »
Ehkä parhaan vaikutelman Kurusta saa kun tutustuu hänen viimeaikaiseen politiikkaansa. Eräs kohun alkusysäyksistä on tämä Sarastuksen artikkeli, jossa Kuru esittelee suopeassa ja ymmärtäväisessä, mielestäni siis näennäisen neutraalissa valossa amerikkalaisen white pride -ajattelijan George Lincoln Rockwellin elämää ja ajatuksia.

Itsekin aluksi hämmästelin että mikä tämä kohu nyt on. Saattaisin itsekin kirjoitella Rockwellista jotakin, eihän siinä sinänsä ole mitään ihmeellistä. Mutta Kuru on myös esitellyt tätä filosofiaa entonationalistien konferensseissa, esim. tässä: Tuukka Kuru @ Etnofutur II 23.2.2018

Mistä sitten on kysymys? Kuru itse on esitellyt näitä Rockwellin "luonnonlakeja":

Kirjassaan hän listasi viisi luonnonlakia, jotka ovat ihmisyhteisöjen olemassaolon ja jatkuvuuden kannalta välttämättömiä. Ensimmäinen laki on ”biologinen koheesio”, eli heimon yhteinen verenperintö, jonka avulla heimon jäsenet kykenevät muodostamaan luonnollisen sisäryhmän ja ulkoryhmän. Toinen laki on ”reviiri”, eli yhteisön halu puolustaa ja kehittää sitä aluetta, jonka he määrittelevät kotimaakseen. Kolmas laki on johtajuus, eli yhteinen ymmärrys siitä, että heimon kyvykkäimpien ja vahvimpien jäsenten tulee toimia sen johtajina. Neljäs laki on luonnollinen hierarkia, jossa jokaisella heimon jäsenellä on oma ekologinen lokeronsa, joka perustuu hänen omiin taitoihinsa ja kykyihinsä. Viides laki on äitiys, eli oletus siitä, että heimon jokainen nainen tulee lisääntymään elämänsä aikana. Edellä mainitut lait olivat Rockwellin mukaan välttämättömiä, sillä ilman koheesiota yhteisön jäsenet eivät kykene enää erottamaan ystävää vihollisesta. Ilman käsitystä reviiristä heimo menettää lopulta synnyinseutunsa ulkopuolisille valloittajille. Ilman johtajuutta heimo ei kykene tiukan paikan tullen yhteistyöhön, vaan hajoaa keskenään kilpaileviksi sirpaleiksi. Ilman hierarkiaa heimo ei kykene enää erottamaan vahvaa heikosta, ja alkaa lopulta ylistämään heikkoutta vahvuuden kustannuksella. Ilman äitiyden normia heimo ei kykene varmistamaan turvattua jälkeläistuotantoa, minkä vuoksi se lopulta kuihtuu historian hämäriin.

Että sellaisia "lakeja" ja sellaista "filosofiaa". Heimon yhteinen verenperintö, reviiri, johtajuus, luonnollinen hierarkia, äitiys. Tämä on takapajuista primitivismiä. Ei sellaisessa sinänsä mitään pahaa ole, saahan ihmiset ajatella mitä haluaa, mutta jos tuollaisen pohjalta lähtee tekemään julkista politiikkaa Suomessa vuonna 2018, seurauksena ei voi olla muuta kuin facepalm ja potkut.


Lisäys: nauroin eilen makeasti kuunnellessani radiosta ohjelmaa kekomuurahaisten elämästä. Sellaistahan tämä etnonationalistien maalailema maailma olisi. Tiukan hierarkisia yhteiskuntia, joissa elää läjä kuningattaria munakoneina. Munakoneiden apureina häärii laumoittain työläisiä ja sotureita, jotka katkaisevat kilpailevan yhteiskunnan jäseneltä armotta kaulan poikki jos sellainen erehtyy samalle polulle.  ;D
« Viimeksi muokattu: to 19.04.2018, 08:56:40 kirjoittanut Big Data Lenny »

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1909
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #45 : to 19.04.2018, 08:02:44 »
En ihmettelisi, jos tällä tyypillä olisi jonkinlainen tulevaisuus suomalaisessa politiikassa, kunhan laineet vesilasissa laskevat.

No miksipä ei? En minä ainakaan ole tuomitsemassa ihmisiä kovinkaan rajusti menneisyyden perusteella. Nykyisyys ratkaisee enemmän.

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #46 : to 19.04.2018, 21:33:02 »
Kyse siis on vain siitä, että pari katuaktiivia on erotettu, koska esittivät vähän liian rankkoja näkemyksiä, ei sen kummempaa.
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1909
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #47 : pe 20.04.2018, 04:26:01 »
On mahdollista, että Homma ja koko tämä Halla-ahon kummallinen rakennelma kaatuu. Mitä jää jäljelle? Säteilevä karisma? Poliittinen vaihtoehto? Hah.

Mutta ei sekään vielä olisi mitenkään lopullista. Sama nähtiin Vihreissä. Vaikka nykyään ympäristö on kaikkien puolueiden agendalla, Vihreät ovat oikeastaan vain kasvattaneet suosiotaan. Kyllä PS voi tehdä saman, mutta sitä ennen sen on pakko päästä eroon radikaaleistaan, aivan kuten Vihreän Liikkeen aikanaan.

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #48 : pe 20.04.2018, 07:42:15 »
Lisäys: Voi olla, että Homma, Sisu, ja koko se helahoito on menossa alas vaihtoehto-oikeiston mukana (kuten maailmalla on jo tapahtunut) ja Halla-ahon on siitäkin syystä erotettava itsensä siitä touhusta säilyttääkseen asemansa.

Se kai on koko ajan tiedetty, että vaihtoehto-oikeisto menee alas. Kysymys on siitä, paljonko he saavat vedettyä muita ihmisiä mennessään.

Laajemmin minulle on epäselvää, mikä on oikeiston tulevaisuuskäsitys. Henkilökohtaiseen makuuni ei oikein sovi liberaalien optimismi, mutta oikeistoa ei tunnu edes vaivaavan ajatus siitä, että nykyjärjestys romahtaisi. Maailman tulevaisuus tuntuu olevan heille jotenkin toissijaista.
Maailman tulevaisuus edellyttää mielestäsi oikeiston kannatuksen romahtamista?

Haluaisin käsittää, mitä oikeiston keskuudessa ajatellaan maailman tulevaisuudesta, vai ajatellaanko mitään. Minä en tiedä, kiinnostaako tulevaisuus yleensäkään oikeistoa. Ainakaan amerikkalaista oikeistoa ei kiinnosta, koska se haluaa systemaattisesti hävittää ihmisen koko elinympäristön. Olisi esimerkiksi kiva tietää, jakaako oikeisto Suomessa amerikkalaisen oikeiston arvot.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #49 : pe 20.04.2018, 09:00:02 »
^Ajatteleeko mikään poliittinen liike seuraavia vaaleja pidemmälle tulevaisuuteen?

Poissa Saares

 • Konkari
 • Viestejä: 2110
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #50 : pe 20.04.2018, 12:09:35 »
On mahdollista, että Homma ja koko tämä Halla-ahon kummallinen rakennelma kaatuu. Mitä jää jäljelle? Säteilevä karisma? Poliittinen vaihtoehto? Hah.

Mutta ei sekään vielä olisi mitenkään lopullista. Sama nähtiin Vihreissä. Vaikka nykyään ympäristö on kaikkien puolueiden agendalla, Vihreät ovat oikeastaan vain kasvattaneet suosiotaan. Kyllä PS voi tehdä saman, mutta sitä ennen sen on pakko päästä eroon radikaaleistaan, aivan kuten Vihreän Liikkeen aikanaan.

Entä kommunistit. Ensin siltä meni alta isän(tä)maa, sitten se pirstoutui moneen osaan jotka riitelevät siitä mikä on oikea kommunistinen puolue.
Lopputuloksena se on hävinnyt puoluekartalta.

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1909
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #51 : pe 20.04.2018, 12:28:22 »
On mahdollista, että Homma ja koko tämä Halla-ahon kummallinen rakennelma kaatuu. Mitä jää jäljelle? Säteilevä karisma? Poliittinen vaihtoehto? Hah.

Mutta ei sekään vielä olisi mitenkään lopullista. Sama nähtiin Vihreissä. Vaikka nykyään ympäristö on kaikkien puolueiden agendalla, Vihreät ovat oikeastaan vain kasvattaneet suosiotaan. Kyllä PS voi tehdä saman, mutta sitä ennen sen on pakko päästä eroon radikaaleistaan, aivan kuten Vihreän Liikkeen aikanaan.

Entä kommunistit. Ensin siltä meni alta isän(tä)maa, sitten se pirstoutui moneen osaan jotka riitelevät siitä mikä on oikea kommunistinen puolue.
Lopputuloksena se on hävinnyt puoluekartalta.

No aito kommunisti on tietysti sitä mieltä, että puolueista viis, kommunismi tulee, koska sen on pakko. Neuvostoliitto on kommunistille vain eräs harharetki.

Mutta tämä vertailu ei oikein toimi, koska se mitä kommunisteilla oli tarjota ei ollut amerikkaa. PS ja Vihreät sen sijaan voivat kaiken laimennuksen jälkeen tarjota amerikkaa.

Ristitään nyt sormet yhdessä ja lauletaan America, fuck yeah!

Poissa Saares

 • Konkari
 • Viestejä: 2110
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #52 : pe 20.04.2018, 12:35:02 »
On mahdollista, että Homma ja koko tämä Halla-ahon kummallinen rakennelma kaatuu. Mitä jää jäljelle? Säteilevä karisma? Poliittinen vaihtoehto? Hah.

Mutta ei sekään vielä olisi mitenkään lopullista. Sama nähtiin Vihreissä. Vaikka nykyään ympäristö on kaikkien puolueiden agendalla, Vihreät ovat oikeastaan vain kasvattaneet suosiotaan. Kyllä PS voi tehdä saman, mutta sitä ennen sen on pakko päästä eroon radikaaleistaan, aivan kuten Vihreän Liikkeen aikanaan.
Kommunisteillä oli tarjolla jotain paljon parempaa - Neuvostoliitto.
Entä kommunistit. Ensin siltä meni alta isän(tä)maa, sitten se pirstoutui moneen osaan jotka riitelevät siitä mikä on oikea kommunistinen puolue.
Lopputuloksena se on hävinnyt puoluekartalta.

No aito kommunisti on tietysti sitä mieltä, että puolueista viis, kommunismi tulee, koska sen on pakko. Neuvostoliitto on kommunistille vain eräs harharetki.

Mutta tämä vertailu ei oikein toimi, koska se mitä kommunisteilla oli tarjota ei ollut amerikkaa. PS ja Vihreät sen sijaan voivat kaiken laimennuksen jälkeen tarjota amerikkaa.

Ristitään nyt sormet yhdessä ja lauletaan America, fuck yeah!

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #53 : pe 20.04.2018, 17:09:04 »
^Ajatteleeko mikään poliittinen liike seuraavia vaaleja pidemmälle tulevaisuuteen?

Poliittinen liike varmaan ei, mutta kyllä poliittisesta filosofiasta kysyttäessä pitäisi pystyä myös vähän valottamaan, onko taustalla mitä tai mitään ajattelua. Jos ei muille, niin itselleen. Rehellisintä on kysyä aatteen kannattajilta, eikä vastustajilta. Kas kun minä aikoinaan suorastaan yritin olla oikeistolainen, ja siitä ei tullut yhtään mitään. Minä kun en ymmärrä, mihin oikeistolaiset ihmiset pyrkivät. Ehkä joku politiikassa viisaampi osaisi selittää epäonnistumiseni syyt.

Kai minun pitäisi lukea Sarastus-lehteä. Ehkä sieltä paljastuisi se maailmamme tilaa ymmärtävä viisaus, joka poliittisista juhlapuheista paistaa poissaolollaan.
« Viimeksi muokattu: pe 20.04.2018, 17:12:37 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #54 : la 21.04.2018, 00:03:01 »
Kai minun pitäisi lukea Sarastus-lehteä. Ehkä sieltä paljastuisi se maailmamme tilaa ymmärtävä viisaus, joka poliittisista juhlapuheista paistaa poissaolollaan.
Kannattaa lukeakin. Ei se totuutta julista, vain mielipiteitä, joita kannattaa ajatella. Tuolle ajattelullehan älyllinen keskustelu liberaaleissa länsimaissa on perustunut, esitetään erilaisia mielipiteitä, joista lukijat muodostavat sitten itse mielipiteensä vapaasti. Emme ole koraaniyhteiskunta, meillä ei ole lopullista totuutta...
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Toope

 • Konkari
 • Viestejä: 16682
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #55 : la 21.04.2018, 00:05:14 »
...Minä en tiedä, kiinnostaako tulevaisuus yleensäkään oikeistoa. Ainakaan amerikkalaista oikeistoa ei kiinnosta, koska se haluaa systemaattisesti hävittää ihmisen koko elinympäristön. Olisi esimerkiksi kiva tietää, jakaako oikeisto Suomessa amerikkalaisen oikeiston arvot.
Minusta tuo on vuosien mittaan yksi tyhmimmistä kommenteista, jota olen foorumilla lukenut! Kännikommentti tottakai, mutta silti. :(
"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope
Toope Tahalle: "En minäkään vastustaisi islamia, jos se olisi, mitä esität. Pelkään sitä, koska kokemus islamista on niin erilainen, mitä esität."
goo

Poissa Jaska Jokunen

 • Ikijäärä
 • Konkari
 • Viestejä: 5106
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #56 : la 21.04.2018, 12:36:01 »
"Ei se totuutta julista, vain mielipiteitä, joita kannattaa ajatella."
Hän on täällä tänään

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4270
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #57 : la 21.04.2018, 12:55:35 »
...Minä en tiedä, kiinnostaako tulevaisuus yleensäkään oikeistoa. Ainakaan amerikkalaista oikeistoa ei kiinnosta, koska se haluaa systemaattisesti hävittää ihmisen koko elinympäristön. Olisi esimerkiksi kiva tietää, jakaako oikeisto Suomessa amerikkalaisen oikeiston arvot.
Minusta tuo on vuosien mittaan yksi tyhmimmistä kommenteista, jota olen foorumilla lukenut! Kännikommentti tottakai, mutta silti. :(
Ei ole. Oikeistohan on esimerkiksi USA:ssa vetänyt ympäristönsuojelun vessasta alas, idolisi Trump etunenässä. Pääasia oikeistolle on rikkaiden rikastuminen, vaikka se sitten tapahtuisi ympäristön (tai köyhien) kustannuksella. Siitä toki voi taittaa peistä, onko kyseessä systemaattinen ja tietoinen ihmisen koko elinympäristön hävittäminen, vaiko vain rikkaiden itsekkyys yhdistettynä pikavoittojen lyhytnäköiseen tavoitteluun.
« Viimeksi muokattu: la 21.04.2018, 13:00:21 kirjoittanut kertsi »

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #58 : la 21.04.2018, 13:01:04 »
...Minä en tiedä, kiinnostaako tulevaisuus yleensäkään oikeistoa. Ainakaan amerikkalaista oikeistoa ei kiinnosta, koska se haluaa systemaattisesti hävittää ihmisen koko elinympäristön. Olisi esimerkiksi kiva tietää, jakaako oikeisto Suomessa amerikkalaisen oikeiston arvot.
Minusta tuo on vuosien mittaan yksi tyhmimmistä kommenteista, jota olen foorumilla lukenut! Kännikommentti tottakai, mutta silti. :(
Ei ole. Oikeistohan on esimerkiksi USA:ssa vetänyt ympäristönsuojelun vessasta alas, idolisi Trump etunenässä. Pääasia oikeistolle on rikkaiden rikastuminen, vaikka se sitten tapahtuisi ympäristön (tai köyhien) kustannuksella. Siitä toki voi taittaa peistä, onko kyseessä pahuus ja systemaattinen hävittäminen, vai vain tyhmyys yhdistettynä itsekkyyteen.

Onhan se niin dear kertsi, että sinä kertsi ja minä hartsi, me emme sulata Trumpin politiikkaa.

Trumpilla ei ole olemassakaan mitään politiikkaa.

Hän tölvii milloin mitäkin Twittereillään ja muilla sohaisuilla. Trumppi on kuin vieraaseen lättiin osunut pikkupossu, joka ei tiiä, mitä tekis, jotta mainittais ?
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Big Data Lenny

 • Konkari
 • Viestejä: 1909
Vs: Perussuomalaisten muodonmuutos? (nro 4)
« Vastaus #59 : ke 25.04.2018, 03:38:47 »
Tynkkys-Sebun arvio Sinisestä tulevaisuudesta: http://sebastiantynkkynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254347-pitkaveto-paalle-loppujen-sinisten-kansanedustajien-loikkauksista

Kaj Turunen, lähti jo Kokoomukseen

Simon Elo, Kokoomus
Tiina Elovaara, SDP
Reijo Hongisto, Keskusta
Ari Jalonen, Kokoomus
Kimmo Kivelä, lopettaa politiikan
Kari Kulmala, Kokoomus/lopettaa poliitikan
Jari Lindström, lopettaa politiikan
Maria Lohela, Kokoomus
Anne Louhelainen, Kokoomus
Pirkko Mattila, Keskusta
Lea Mäkipää, lopettaa politiikan
Martti Mölsä, lopettaa politiikan
Jussi Niinistö, Keskusta/lopettaa politiikan
Pentti Oinonen, lopettaa politiikan
Vesa-Matti Saarakkala, lopettaa politiikan
Timo Soini, saa korkea-arvoisen EU-tehtävän
Sampo Terho, Kokoomus/saa korkea-arvoisen EU-pestin
Matti Torvinen, yrittää loikata, mutta mikään puolue ei suostu ottamaan vastaan