Kirjoittaja Aihe: Ruotsi, Ruotsi och Sverige  (Luettu 2154 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #20 : su 02.09.2018, 21:54:54 »
Ennustan, että SD saa huonomman tuloksen kuin mitä vaaleja edeltävät kyselyt osoittavat, mutta kuitenkin paremman kuin viime vaaleissa. Tulos uutisoidaan kahdella tavalla. Kerrotaan siitä, kuinka SD:n odotettua huonompi tulos oli pettymys joillekin ja ilonaihe joillekin. Toisaalta kerrotaan siitä, kuinka huolestuttava asia populistisen äärioikeistopuolueen kasvanut kannatus on.

SD toisin sanoen voittaa ja samaan aikaan häviää vaaleissa riippuen siitä, mihin tulosta verrataan.

Jos prosentteja pitää esittää, niin tulos voisi olla 15-17 prosentin haarukassa.

 

Poissa Topi

 • Konkari
 • Viestejä: 859
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #21 : su 02.09.2018, 23:19:43 »

Nyt valtiopäivävaalien alla Ruotsin Säkerhetspolisen (=Säpo eli Turvallisuuspoliisi) on katsonut huolestuneena aihelliseksi varoittaa kansalaisia valeuutisista, joilla yritetään vaikuttaa valitulokseen:
YLE 28.8.2018
https://yle.fi/uutiset/3-10375108


NK.

Aika hyvin NK käyttää tässä retoriikkaa ja vääristelee, vaikkakin taas vain hauskasti ja vaarattomasti leukaillen tietysti.

Säpon varoitus yrityksistä vaikuttaa vaaliin ei varmaan etupäässä liittynyt näihin yksittäisen sosiaalidemokraatin arabiaksi levittämiin valeuutisiin. Kyse oli siitä, että ulkomailla osin laajasti ja virheellisin tiedoin uutisoidaan Ruotsista sekasortoisena ja turvattomana maana, propagandaa suoltavien Twitter.tilien määrä on lisääntynyt. Lisäksi muualla käytyjen vaalien jälkeen on syytä varautua siihen, että jokin vieras valtio yrittää tosissaan vaikuttaa vaalitulokseen. Tällaisesta isommasta vaikutusyrityksestä ei kuitenkaan Säpon tiedotteen mukaan ole havaittu merkkejä. Tosin he sanovat, että eivät halua kertoa tarkemmin tekemistään yksittäisistä havainnoista, ja että koko kuva selviää vasta vaalien alla tai jälkeen.

Ei sillä, onhan tällaisten valeuutisten levittäminen silti ihan juuri tätä samaa vaaleihin vaikuttamista ja vakava asia. Onneksi se kuitenkin huomattiin. SD:n tyyppi sanoi heti, että no niin, tämä upottaa sosiaalidemokraatit, heillä ei ole enää mitään uskottavuutta. Näinhän se menee, kun on hienot ihmiset asialla, vai mitä, NK?

Kun Säpo puhui vaaleihin vaikuttamisesta, he tarkoittivat osaltaan sitä, että yritetään horjuttaa luottamusta vaaleihin ja vaikeuttaa niiden toteutumista. Tässä yhteydessä se "felaktig information" tai vääärä tieto tarkoitti esimerkiksi sitä, että levitetään esimerkiksi väärää tietoa äänestysajoista ja -paikoista. Mutta joo... tietenkin tässä olennaista oli jonkun heti erotetun demariedustajan perseily. Kaikki muu paska ja pelon lietsonta, mitä koko ajan pumpataan ilmoille, on vain tätä nimetöntä paskaa, ja jos se taas johonkin vaikuttaa, tämä on sen tyhmän vika, joka paskaa uskoo :P

Ruotsissa on kai käynnissä myös vähän laajempi keskustelu, jossa Sosiaalidemokraattien leiristä on alettu esittää kovia sanoja SD:stä sen sijaan, että ei noteerattaisi niitä tai otettaisi vakavasti. Tähän on SD:n puolelta reagoitu niin, että on syytetty nimenomaan Sosiaalidemokraatteja valehtelusta ja koko demokraattisen järjestelmän ja vaalien vaarantamisesta.

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja oli jossain puhetilaisuudessa antanut ymmärtää, että SD:n äänestäminen on järjenvastaista sanomalla esimerkiksi näin:
– De attackerar medier, skrämmer minoriteter och visar ständigt sina nazistiska rötter. Därtill vill de sänka skatterna och försämra anställningstryggheten. Att rösta på dem är som att försöka släcka en eld med t-sprit.

Tähän SD:n puheenjohtaja oli vastannut syyttämällä valehtelusta ja että häntä nyt pelottaa koko Ruotsin perustuslaillisen järjestelmän ja demokratian toteutumisen puolesta:
”Socialdemokratins flagranta och storskaliga ljugande om sina motståndare har gått så långt att det underminerar den demokratiska processen.”

Tässä voi myös kysyä, että kumpi osapuoli oikeastaan pyrkii horjuttamaan sitä luottamusta näihin vaaleihin ja itse demokraattiseen järjestelmään. No, kummaltakin puolelta aika voimakasta retoriikkaa tietysti. Ilmeisesti sosiaalidemokraattien puheenjohtaja on ainakin osittain oikeassa siinä, että SD:n veropolitiikka tosiasiassa hyödyttää kaikista rikkaimpia.

Mutta siis... Ruotsissa on kai nyt ilmassa kahdenlaista pelkoa. Toisaalta on tämä turvallisuuskriisi ja yleinen pelko turvallisuuden heikkenemisestä. Maailmanlaajuisesti katsoen tilanne on edelleen hyvä, mutta se on silti huonontunut selvästi verrattuna siihen, mihin Ruotsissa on totuttu. Toisaalta on pelko siitä, että tämä "folkhemmet" tai ruotsalainen hyvinvointiyhteiskunta on eriarvoistumassa ja hyvinvointijärjestelmä vesittymässä. Verot ovat korkeat, mutta toimiiko järjestelmä oikeasti niin kuin sen pitäisi.

SD rummuttaa ihan täysillä tätä turvattomuutta ja varmaan laittaa sosiaalidemokraattien syyksi senkin, että hyvinvointiyhteiskunta ihmisten mielissä on alkanut vesittyä. Tähän ehkä sosiaalidemokraatit vastaavat puolestaan ainakin rivien välistä pelottelemalla sillä että SD:n äänestäminen ennestään vauhdittaa hyvinvointiyhteiuskunnan alasajoa ja pahentaa järjestelmän ongelmia.

Sinänsä olisi mukavampi, jos käytäisiin enemmän faktakeskustelua puolin ja toisin, mutta en tiedä, onko SD missään moraalisessa ylemmyysasemassa, josta se voisi tässä nyt yhtäkkiä sanoa, että hei, lopetetaan se pelottelu ja paskan puhuminen ja puhutaankin oikeasti asiaa.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4270
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #22 : su 02.09.2018, 23:29:28 »
Eiköhän koko SD:n politiikka nimenomaan perustu pelottelulle.

Poissa urogallus

 • Konkari
 • Viestejä: 3247
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #23 : pe 07.09.2018, 12:06:40 »
Lehmänkauppoja Ruotsissa, vai oliko kyse kamelinkaupoista?

"Valtiopäivävaaleihin valmistautuvassa Ruotsissa on paljastunut äänten kauppaamiseen liittyvä skandaali. Ruotsin television Uppdrag granskning -ohjelma (siirryt toiseen palveluun) paljastaa, että ympäristöpuoluetta edustava poliitikko tarjosi kokoomuspuolueelle 3 000 äänen pottia, jos kokoomus lupaisi hyväksyä moskeijan rakennusluvan.

Tapahtumat alkoivat Botkyrkan kunnassa Tukholman lounaispuolella. Paikallisen kokoomuspuolueen edustajat olivat saaneet vierailukutsun moskeijaan, jonne meni kaksi henkilöä.

Moskeijassa kokoomuksen edustajat otti vastaan Botkyrkan ympäristöpuolueen puheenjohtaja Ali Khalil. Hän teki kokoomuslaisille yllättävän tarjouksen: moskeijan kävijöitä ohjeistettaisiin äänestämään vaaleissa kokoomusta ja näin puolue saisi jopa 3 000 uutta ääntä. Kokoomus nousisi Botkyrkassa valtaan ja voisi hyväksyä kunnan keskustaan moskeijan rakennusluvan.

Tarjous oli kokoomukselle houkutteleva, sillä Botkyrka on vuosikymmenet ollut vasemmiston ja ympäristöpuolueen valta-aluetta.

Vaikka kokoomuksen edustajat suhtautuivat ehdotukseen tyrmistyneinä, he eivät antaneet vastausta Khalilille heti. Sen sijaan he ottivat yhteyttä Ruotsin televisioon."


Eläin ei tällä kertaa tehnyt kauppaansa:

"Kaksi viikkoa ensimmäisen tapaamisen jälkeen Uppdrag granskning -ohjelmalla oli ehdotus, kuinka asiassa edettäisiin. Kokoomuksen edustajat ottivat Khaliliin yhteyttä ja kysyivät, oliko tarjous voimassa ja järjestyisikö uusi tapaaminen.

Khalilia tapaamaan meni entinen Botkyrkan kokoomusjohtaja Jimmy Baker. Khalil kertoi hänelle, että tarjous oli voimassa, mutta koska vaalit olivat jo lähellä ja niitä ennen vain yksi perjantain rukoushetki, ääniä ei ehkä ollut yhtä paljon tarjolla, vain 1 000 - 1 500.

– Ne, jotka tulevat moskeijaan joka perjantaina, ovat erittäin kuuliaisia imaamille. Jos imaami sanoo, että "käsityksemme mukaan kokoomus on meille paras valinta, he kuuntelevat ongelmiamme, ovat luvanneet hoitaa asiaamme ja turvata olemassaolomme", ihmiset tekevät niin [äänestävät], Khalil sanoi Bakerille.

Baker sopi Khalilin kanssa vielä yhden tapaamisen, johon osallistui myös ohjelman toimittaja. Khalilille kerrottiin, että hän on Bakerin kollega.

Tuolloin paikalla oli myös moskeijan edustaja, joka työskenteli samaan aikaan myös kunnan vaaliavustajana.

Kun toimittaja ihmetteli asiaa, moskeijan edustaja sanoi olevansa vaaliavustajana täysin puolueeton, mutta "omassa konttorissaan" (moskeijassa) hän sanoi voivansa tehdä mitä halusi.

Ympäristöpuolue erottaa Khalilin
Keskustelun jälkeen Uppdrag granskning kysyi Khalilin kommenttia asiaan. Khalil sanoi, että häntä on tulkittu täysin väärin.

Kun SVT:n uutinen tuli julki, Ruotsin ympäristöpuolue totesi Khalilin toiminnan olleen täysin tuomittavaa ja puolue irtisanoutui (siirryt toiseen palveluun) siitä täysin.

Khalil joutuu välittömästi luopumaan kaikista luottamustehtävistään."

https://yle.fi/uutiset/3-10392236

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #24 : pe 07.09.2018, 12:44:02 »
Business as usual.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #25 : pe 07.09.2018, 13:49:08 »
^^
Ihan kuten Venäjälläkin vaaliavustajat on aina valittu luotetavuuden perusteella.


NK.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #26 : pe 07.09.2018, 14:16:19 »
Korruptio on näiden kanssa oletusarvo, ihan perushommaa siellä, mistä ollaan kotoisin.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Kopek

 • Konkari
 • Viestejä: 4308
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #27 : la 08.09.2018, 17:18:18 »
Aavistukseni siitä, että Ruotsidemokraattien gallup-kannatus romahtaa vaaleissa, vahvistuu.

Kova ydin SD:n kannattajista äänestää puoluetta joka tapauksessa. Menestys ratkeaa epävarmojen ja liikkuvien äänestäjien äänillä. Kysymys kuuluu, miten puheenjohtaja-Jimmyn kova kielenkäyttö ja yleistykset ovat vaikuttaneet näihin kantaansa empiviin. En pysty sitä tietenkään sanomaan, mutta jotenkin tuntuu, että viimeisintä vaaliväittelyä tullaan vielä käsittelemään politiikan historiassa tapahtumana, jossa puheenjohtaja romutti vaalivoiton liiallisella jyrkkyydellä. Ja Radio tietenkin lietsoi tätä käsitystä. Ja soppa sen kuin paranee tai pahenee riippuen katsantokannasta, kun puolue uhkaa boikotoida vaalivalvojaisia. Eivät taida kestää häpeää, kun odotettu vaalivoitto sulaa.

Jimmy on pelannut uhkapeliä viimeiset vuorokaudet. Onko se ollut järkevää tilanteessa, jossa tulos on näyttänyt muutenkin hyvältä. Uhkapeli on ahneuden merkki. Halutaan vielä vähän ja lyödään kovimmat panokset pöytään tyyliin kaikki tai mitään.

Ei tuossa nyt aivan olemassaolosta pelata, mutta eräänlainen tappio voi tulla.

Poissa MrKAT

 • Konkari
 • Viestejä: 7603
 • Hai Sie valkolaane!
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #28 : la 08.09.2018, 19:16:41 »
Mikä on ennuste, kummassa SD vahvempi: Maaseudulla vai kaupungeissa?

Jos rohkeasti ennakoisin niin ... maaseudulla.
Missä kohu siellä punanenä persu.  
Missä punanenä persu siellä poliisi.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #29 : la 08.09.2018, 19:20:42 »
Mikä on ennuste, kummassa SD vahvempi: Maaseudulla vai kaupungeissa?

Jos rohkeasti ennakoisin niin ... maaseudulla.

Suurkaupunkien lähiöissä, joissa vielä asuu (nyt autottomia) ruotsalaisia?

NK.
« Viimeksi muokattu: la 08.09.2018, 20:42:44 kirjoittanut Nuori kotka »
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #30 : la 08.09.2018, 19:50:31 »
Eiköhän koko SD:n politiikka nimenomaan perustu pelottelulle.

Kertsin politiikka on peloittelua.

Kertsi peloittelee ignorella.


T: Harte
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #31 : la 08.09.2018, 20:44:52 »
Eiköhän koko SD:n politiikka nimenomaan perustu pelottelulle.

Kertsin politiikka on peloittelua.


Joskus todellisuus on pelottava, mutta vasemmiston elinehto on köyhällistö - mielellään kurjallisto.

NK.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #32 : su 09.09.2018, 11:41:42 »
Maahanmuuttajataustainen ruotsidemokraatti: Maahanmuuton ongelmista puhuminen ei ole rasismia

Akallan lähiön tuliterä leikkipaikka, jossa on kiipeilytelineitä, keinuja ja kumiasfalttia, ärsyttää ruotsidemokraattien aktivistia Tommy Deogania, joka asuu lähiössä.
– Ne kohtelevat meitä kuin pieniä apinoita, joille tulee parempi olo kun vähän kiipeilee, Deogan tuhahtaa.

Deoganin mielestä se on esimerkki suhtautumisesta maahanmuuttajavaltaisten lähiöiden ongelmiin.

Ongelmiin, kuten rikollisuuteen ja ihmisten eristäytymiseen muusta yhteiskunnasta ei puututa. Sen sijaan annetaan rahaa leikkipaikkoihin ja maahanmuuttajien yhdistyksille, jotka eivät edistä integraatioita vaan eristävät ihmisiä lisää.
– Kuvitellaan, että ihmiset tapaavat leikkipaikalla ja naiset tutustuvat naapureihinsa. Mutta leikkipaikka ei auta naista, joka ei saa poistua kodistaan...

Muut puolueet ovat Deoganin mielestä vain säilöneet maahanmuuttajat lähiöihin ja jättäneet heidät sinne.

Tommy Deogan sanoo, että on syntynyt rinnakkainen yhteiskunta ja valtava ulkopuolisuuden ongelma. Valtio on vetäytynyt ja tilalle on tullut eri maahanmuuttajaryhmien omat järjestöt ja rikolliset.
– Koulutkin ovat uskonnollisia vapaakouluja. Valtion rooli täällä on noin prosentin luokkaa. Posti kannetaan kotiin, Deogan hymähtää...

Mitä ruotsidemokraatit sitten tekisivät lähiöissä toisin?
– Käyttäisimme rahaa Ruotsi-keskusten perustamiseen, eikä eri kansallisuuksien omiin yhdistyksiin. Rakentaisimme siltoja ruotsalaiseen yhteiskuntaan, eikä takaisin ihmisten omiin lähtömaihin.

Deoganin mukaan tarvitaan myös lisää poliiseja. Tarvittaessa sotilaat voisivat auttaa poliiseja järjestyksen palauttamisessa.
– Ei tänne mitään panssareita tulisi, mutta jos poliisien voimavarat eivät riitä he voisivat pyytää sotilaspoliiseja avukseen. Nyt rikollisilla voi olla parempi aseistus kuin poliisilla...

https://yle.fi/uutiset/3-10394556


Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #33 : su 09.09.2018, 11:52:21 »
Maahanmuuttajataustainen ruotsidemokraatti: Maahanmuuton ongelmista puhuminen ei ole rasismia
......

Deoganin mukaan tarvitaan myös lisää poliiseja. Tarvittaessa sotilaat voisivat auttaa poliiseja järjestyksen palauttamisessa.
– Ei tänne mitään panssareita tulisi, mutta jos poliisien voimavarat eivät riitä he voisivat pyytää sotilaspoliiseja avukseen. Nyt rikollisilla voi olla parempi aseistus kuin poliisilla..."Wovon man nicht sprechen kann darüber muss man schweigen.....", kuten sosialidemokraatit sanovat.

Kiitos Ruotsidemokraattien niistä ongelmista on jo alettu hiljaa puhua ja jopa uutisoida. Tosin poliisien suut on tiukasti tukittu.

NK.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa drontti

 • Konkari
 • Viestejä: 3183
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #34 : su 09.09.2018, 12:56:15 »
Mikä on ennuste, kummassa SD vahvempi: Maaseudulla vai kaupungeissa?

Jos rohkeasti ennakoisin niin ... maaseudulla.

Uskon että jos SD tosiaan menestyy vaaleissa, niin senkin pystyy selittämään kohtaamisteorialla, tarkemmista tuloksista riippuu, millaisille mutkille ajattelutoiminnat pitää taivuttaa.

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #35 : su 09.09.2018, 12:59:41 »
Kiitos Ruotsidemokraattien niistä ongelmista on jo alettu hiljaa puhua ja jopa uutisoida. Tosin poliisien suut on tiukasti tukittu.

Suomi seurannee tässäkin asiassa Ruotsia 10-15 vuotta jäljessä...

Poissa Hartsi

 • Konkari
 • Viestejä: 5776
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #36 : su 09.09.2018, 14:18:07 »
Kiitos Ruotsidemokraattien niistä ongelmista on jo alettu hiljaa puhua ja jopa uutisoida. Tosin poliisien suut on tiukasti tukittu.

Suomi seurannee tässäkin asiassa Ruotsia 10-15 vuotta jäljessä...

Aivan näin.

Meillä kun on totuttu pitämään huolta kaikista niistä, jotka eivät omin avuin pärjää.

- Mutta nyt kun meidän pitäisi auttaa koko suuren maailman kaikkia niitä, jotka eivät itse pärjää jostain syystä, esim. oikeudeton riisto/rosvous /sota/ ihonväristä, tai uskonnosta johtuen oleva hätätila, niin nähdäkseni se on Suomelle ylivoimainen tehtävä


 Touko Aallon ja kumppaneiden mielestä se ei kuitenkaan  ole mikään iso homma.  Revitään vaan paidat pois homoklubeilla ja aiheutetaan hämminkiä lentokoneissa.


 Näin viherkäiset "kosmopoliitit" saavat taas Johtajiensa huiman taistelun seurauksena äänestäjille hyviä signaaleja.


  - Haluamme muiden ihmisten verorahoilla hoitaa asiaa, emme kuitenkaan itse osallistu niin, että ottaisimme hoteisiimme, omiin koteihimme joitain kymmeniä nuoria arabeja ja hommaisimme heille revityt farkut ja kasan älykännyköitä, jopa niin, että saavat käyttää niitä, utan att betala något

T: Harte, ihan itse...….
« Viimeksi muokattu: su 09.09.2018, 14:20:36 kirjoittanut Hartsi »
Vaatimattomuus ei ole enää nyky-Suomessa hyve, kertoo Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä arvokysely

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #37 : su 16.09.2018, 21:55:56 »
Ansiokassisältöinen kirjoitus Suomen ja Ruotsin eroista niin että sivistynytkin ihminen ymmärtää.

Ruotsi on hieno maa. Niin hieno, että se on huono malli Suomelle. Me kun olemme tällainen tavallisten ihmisten maa.
...
Evakkojen asutus oli huikea saavutus. Karjalaiset sijoitettiin eri puolille Suomea. Annettiin pala maata. Entä jos olisi osoitettu kartalta yksi läntti, jossa heidän olisi pitänyt elää?
...

Suomi ei ole iloinen maa niin kuin Ruotsi. Se on hyvä asia. Tässä ajassa tarvitaan tietoa siitä, mitä on sota, menetys ja kodin kaipuu. Kuinka kauan­ sodan kokeneet huutavat öisin, ja miten traumat peritään.

Suomessa on surun taju.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #38 : pe 05.10.2018, 00:13:46 »
Maustepurkkiskandaali ravistelee Ruotsia – Göran, 64, harkitsee vaihtavansa merkkiä
Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan kuluttajat hermostuivat, kun maustejätti Santa Maria poisti kaikessa hiljaisuudessa sirotinosan maustepurkeistaan.

Santa Marian asiakaspalveluun on pieneltä vaikuttavan muutoksen myötä tullut vyöry tulikivenkatkuista palautetta: Palauttakaa vanhat, toimivat purkit. Kaikissa maustepurkeissa pitäisi olla sirotinosa. Mausteet tulevat pieninä klöntteinä.

– Sirotin on paras tapa käyttää maustepurkkia, totesi myös 75-vuotias Matts Brunnegård Expressen-lehdelle ja kertoi lisäksi havainneensa, etteivät uudenlaiset purkit mahdu myöskään hänen vanhaa maustehyllyynsä.
;D Härregyyd!!!

Noin kuukausi sitten Ruotsi joutui kaakaokriisin kouriin, kun suosittu O’boy-kaakaojuomajauhe katosi ruotsalaiskauppojen hyllyiltä tuotanto-ongelmien takia. Tuolloin jopa avattuja kaakaopakkauksia myytiin kovaan hintaan erilaisilla nettisivustoilla.
 ;D ;D

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005852767.html
Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #39 : pe 05.10.2018, 00:22:07 »
Maustepurkkiskandaali ravistelee Ruotsia – Göran, 64, harkitsee vaihtavansa merkkiä
Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan kuluttajat hermostuivat, kun maustejätti Santa Maria poisti kaikessa hiljaisuudessa sirotinosan maustepurkeistaan.

Santa Marian asiakaspalveluun on pieneltä vaikuttavan muutoksen myötä tullut vyöry tulikivenkatkuista palautetta: Palauttakaa vanhat, toimivat purkit. Kaikissa maustepurkeissa pitäisi olla sirotinosa. Mausteet tulevat pieninä klöntteinä.

– Sirotin on paras tapa käyttää maustepurkkia, totesi myös 75-vuotias Matts Brunnegård Expressen-lehdelle ja kertoi lisäksi havainneensa, etteivät uudenlaiset purkit mahdu myöskään hänen vanhaa maustehyllyynsä.
;D Härregyyd!!!

Noin kuukausi sitten Ruotsi joutui kaakaokriisin kouriin, kun suosittu O’boy-kaakaojuomajauhe katosi ruotsalaiskauppojen hyllyiltä tuotanto-ongelmien takia. Tuolloin jopa avattuja kaakaopakkauksia myytiin kovaan hintaan erilaisilla nettisivustoilla.
 ;D ;D

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005852767.html

Aivan selvästi Ruotsi on ongelmissa, maa on romahtamassa!
Yleinen mielipide on aina väärässä