Kirjoittaja Aihe: Ruotsi, Ruotsi och Sverige  (Luettu 2153 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« : ti 24.04.2018, 09:00:11 »
Nyt ruotsalaiset manipuloivat kruunun kurssia alas jotta vientiteollisuus saisi lisäpotkua. Tämä on tietysti myrkkyä suomalaisille jotka eivät pysty vastaamaan.

Ainoa lohtu on se, että halvan kruunun kurssilla ostetut Gripenit eivät maksa paljoakaan (F-35:een verrattuna). Niissä on vaan se ongelma, ettei hävittäjäkoneista ole mitään hyötyä. Niillä ei pysty valmistamaan mitään, vain tuhoamaan. Ja ne vievät hoitajat sairaaloista, kirjat kouluista ja asfalttimiehet teiltä. Onneksi ei sentään leipää suusta niinkuin F-35 vaatisi.

Vertailun vuoksi hävittäjähankinta maksaa n. kymmenen Talvivaaraa joka sekin sai leikkaamaan koulutuksesta, terveydenhuollosta ja työttömiltä ihan sairaasti. Kaiken lisäksi hankkeen puuhapoliitikotkin taisivat menettää rahojaan melkoisesti mikä on tietysti käsittämättömän surullista. Sen rinnalla pilattu luonto ei ole mitään.

Suurin syypää kruunun kurssin painumiseen on Ruotsin keskuspankki Riksbanken, joka toimillaan heikentää valuuttaa.

”Riksbanken on päättänyt olla sallimatta kruunun merkittävää vahvistumista ennen kuin inflaatio yltää kahden prosentin tavoitteeseen”, sanoo Handelsbankenin valuuttastrategi Lars Henriksson.

Viimeisimmät inflaatioluvut kertovat, että tavoitteeseen on vielä matkaa, joten Riksbanken säilyttänee ohjauskorkonsa maailman toiseksi alhaisimmalla tasolla Sveitsin jälkeen eli -0,50 prosentissa.

Suomi teki virheen kun lopetti suuren syntyvyyden ja maastamuuton Ruotsiin. Jos olisimme jatkaneet 60-luvun linjalla näihin asti, olisi Ruotsi jo käytännössä meidän, ainakin melkein puolet väestöstä olisi suomalaistaustaisia. Voitaisiin tehdä unioni mutta tällä kertaa hieman tasa-arvoisempi.

esimerkiksi 1500-luvun asiakirjoissa Kustaa Vaasa käytti usein mainintaa ”Ruotsin ja Suomen kaupungeille” tai toisinaan pelkkää muotoa ”Ruotsin kaupungeille”. Asiakirjoissa esiintyy myös erikseen maininta ”Suomen kaupungeille”. Käsite ”Suomi” tosin sisälsi silloisessa yhteydessä useimmiten vain Varsinais-Suomen ja Satakunnan, ei esimerkiksi Hämettä tai Karjalaa.

Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #1 : ti 24.04.2018, 13:04:32 »
Nyt ruotsalaiset manipuloivat kruunun kurssia alas jotta vientiteollisuus saisi lisäpotkua.

Sitä kutsutaan rahapolitiikaksi. Suomessa sitä harrastettiin vuosikymmenet, joskaan tavallinen kansa ei aina pitänyt tavasta määritellä kansalaisille eräänlainen piilovero vientiteollisuuden tukemiseksi. Nyt olemme palanneet taas innovatiivisesti sellunkeittoon. Kyllä tulevaisuus näyttää hyvältä, kun Suomen kaltaisista maista kaadetaan puut kiinalaisella rahalla. Luonto kiittää luonnonystävää.

Kuunnelkaapa joskus vanhoja poliittisia keskusteluohjelmia. Niistä huokuu hämmentävä pyrkimys luoda älykäs sävy, jonka ei ollut tarkoituskaan houkutella mukaan kaikkia ihmisiä. Ilmeisesti ennen yhdeksänkymmentälukua vielä ajateltiin, että talouspolitiikka on liian vakava asia jätettäväksi tunareitten käsiin, ja siksi siitä piti myös keskustella vakavahenkisellä äänellä.

Ympäristöpolitiikka keksittiin vasta 1990-luvulla, mutta nyt poliitikot ovat tajunneet sen olleen valtaisa erehdys. Eiköhän ympäristöministeriön voisi lakkauttaa ja liittää sen vaikkapa maa- ja metsätalousministeriöön, tai teollisuusministeriöön. Vai joko ne tekivät sen?

Minä ja Lenny olisimme varmaan viihtyneet paremmin joskus 70-luvulla.
« Viimeksi muokattu: ti 24.04.2018, 13:08:28 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Renttu

 • saippuakauppias
 • Konkari
 • Viestejä: 10234
 • Epäilyttävä henkilö
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #2 : ti 24.04.2018, 13:16:12 »
Talvivaaraan paasattiin n. 350 miljoonaa euroa verorahaa eikä vähiten sen vuoksi, että siellä oli poliitikkojen ja heidän kavereittensa taloutta pelastuksessa. Muutenhan täällä annetaan luonnonvarat ilmaiseksi ulkomaisten kaivosfirmojen haltuun. Turvapaikkabisnekseen paasattiin  n. kaksi miljardia, Olkiluoto3 on nyt koko maailman toiseksi kallein rakennus, uuden maakuntahallinnon kehittämiseen varattiin pelkästään tälle vuosipuoliskolle 300 miljoonaa veroäyriä, ja valtaosa tuottavista valtionyhtiöistä on myyty.

...Kansalaisilla on juuri niin hyvät poliitikot, kuin he ansaitsevat. Minulla ei välttämättä ole enää mitään kuolemantuomioita vastaan.

Sori, ränttini ei liittynyt itse ketjun aiheeseen.
"Näytelmää, sotaa, kiihtymystä, horrosta, orjuutta" -Marcus Aurelius

"Petän mieluummin maailman, kuin annan maailman pettää minut" -Cao Cao

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #3 : ti 24.04.2018, 15:45:18 »
Sori, ränttini ei liittynyt itse ketjun aiheeseen.

Ei minunkaan, mutta johonkin se pillunkuva on vastalauseeksi töherrettävä, eikä meillä ole parempaakaan paikkaa tällaista ilmaista. Tosin yritän rauhoitella itseäni muistuttamalla, että hyvin luultavasti samanlaisilla kupruilla on poltettu Suomessa (eikä vain Suomessa, vaan kaikkialla maailmassa, missä ylipäätään taloudellista toimintaa harjoitetaan) miljarditolkulla omaa ja muitten rahaa pitkin 1900-lukua. Niitä vain ei muistella. Tuottava työ on siinä mielessä merkillinen keksintö, että sen avulla on mahdollista kattaa kokonainen joukko tunareiden hankkeita ja jäädä vielä plussan puolelle. Nykyään kun työ on parhaimmillaan vielä erityisen tuottavaa, pystyy yksi tehokas ja järkevä ihminen tuottamaan sen, minkä kymmenen tunaria vieressä hassaa menemään.

Ole kiitollinen niistä miljardeista, jotka on varaa kätkeä Talvivaaran kaivoskuiluihin!
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Anemone 2.0

 • Konkari
 • Viestejä: 3086
 • Väärinajattelija
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #4 : ma 21.05.2018, 22:47:04 »
Ruotsissa jaetaan opas jokaiseen kotiin – ”Jos sota tulee”

Ruotsissa lähetetään ensi viikolla jokaiseen talouteen opas kriisitilanteita varten.

Aikaa edellisestä vastaavanlaisesta opuksesta on ehtinyt kulua peräti 57 vuotta.

Oppaan nimi on ”Jos kriisi tai sota tulee”, ja sen on julkaissut Ruotsin turvallisuusvirasto (MSB). Se lähetetään liki viiteen miljoonaan ruotsalaiseen talouteen...

Opas julkaistaan ruotsin ja englannin lisäksi 13 muulla kielellä, mukaan lukien Ruotsin vähemmistökielet suomi, meänkieli sekä saamelaiskielet.

Ruotsissa kerrottiin myös uuden joukko-osaston perustamisesta ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan. Uusi P18-joukko-osasto keskittyy Gotlannin puolustamiseen.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005689775.html


Minä tässä vain, anteeksi.

Poissa Saares

 • Konkari
 • Viestejä: 2110
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #5 : ma 21.05.2018, 23:48:40 »
Suomessa Tuomioja, Väyrynen, Rinne ja Andersson vaatisivat vastaavasta syytettä maanpetoksesta.

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4270
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #6 : ti 22.05.2018, 08:42:45 »

Ruotsissa kerrottiin myös uuden joukko-osaston perustamisesta ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan. Uusi P18-joukko-osasto keskittyy Gotlannin puolustamiseen.

Tuo on yllättävä ja ilahduttavakin tieto, että Ruotsissa on alettu heräämään siihen, että maata pitäisi puolustaakin (eikä luottaa(?) siihen, että Suomi pysäyttää venäläiset?). Tähän asti Ruotsin puolustusta on vain vähennetty vuosikymmenestä toiseen toisen maailmansodan jälkeen, mutta nyt siis tuuli on kääntynyt, ainakin tilapäisesti. Joku varmaan tietää kertoa, kuinka monta (kymmentä) kertaa isompi Suomen puolustusbudjetti ja armeijavahvuus on kuin Ruotsin.

Poissa Xantippa

 • Konkari
 • Viestejä: 8414
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #7 : ti 22.05.2018, 09:13:57 »

Minä ja Lenny olisimme varmaan viihtyneet paremmin joskus 70-luvulla.

Tätäpä uskallan epäillä, nimittäinkin ympäristöpolitiikkaa tai eläinten oikeuksia ei tosiaankaan ollut vielä keksitty, joten meno oli sen mukaista.

Paljon muutakaan, mitä nykyaikana pidämme itsestäänselvyytenä, ei vaan ollut olemassakaan. Ja sehän tässä onkin, kun vielä löytyy runsaasti politiikkoja, joiden mielestä ei vieläkään pitäisi olla.

T: Xante

Poissa drontti

 • Konkari
 • Viestejä: 3183
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #8 : ti 22.05.2018, 09:49:03 »

Minä ja Lenny olisimme varmaan viihtyneet paremmin joskus 70-luvulla.

Tätäpä uskallan epäillä, nimittäinkin ympäristöpolitiikkaa tai eläinten oikeuksia ei tosiaankaan ollut vielä keksitty, joten meno oli sen mukaista.


Oikeuksista en tiedä, mutta ainakin eläinten suojelu on  Wikipedian mukaan vanhempaa perua.

"Eläinsuojelu natsi-Saksassa oli laajalle levinnyttä[1] ja kansallissosialistit tekivät useita lakiesityksiä eläinsuojelun eteen.[2] Useat natsijohtajat, mukaan lukien Adolf Hitler ja Hermann Göring, olivat eläinsuojelun tukijoita. Monet kansallissosialistit olivat ympäristönsuojelijoita, ja lajien suojelu ja eläinten hyvinvointi olivat merkittäviä asioita natsi-Saksassa.[3] Nykyisessä Saksassa käytössä olevat eläinsuojelulait ovat muokattuja versioita laeista, jotka otettiin käyttöön natsi-Saksassa.[4]"

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Eläinsuojelu_natsi-Saksassa

Rein-jokea puhdistettiin jo 70-luvulla, eikä se ollut ainoa kohde maailmassa.

"Reinin ja sen sivujokien rinteet ovat ilmastollisesti suotuisia viinirypäleiden kasvattamiseen. Reinin jokilaakso linnoineen ja viinitarhoineen onkin yksi Saksan kansallismaisemista.

Jokea pahiten kuormittavat mm. teollisuuden jätevedet ja laivaöljyt. Rantavaltiot ovat sijoittaneet 1970-luvulta lähtien varoja Reinin puhdistukseen."


https://peda.net/forssa/forssan-yhteislyseo/luva-2017_18/biologia/suomi2/eurooppa3/8jlm

Suomessa on rakennettu jätevesien puhdistamoja jo ennen 70-lukua.

"Vesiklosetit otettiin laajamittaiseen käyttöön 1900-luvun alussa, mikä pilasi rantavedet Helsingin niemen ympärillä, sillä suurin osa jätevedestä johdettiin viemäreistä suoraan lähimpään rantaveteen. Lopulta Töölönlahden vallannut leväkasvusto, kaupunkilaisten valitukset ja tutkijoiden huolestuttavat tulokset merivesien tilasta saivat terveyslautakunnan etsimään sopivia puhdistusmenetelmiä.

Puhdistamo-ohjelma käyntiin
Ensimmäinen puhdistamo rakennettiin Alppilaan vuonna 1910 ja seuraava muutamaa vuotta myöhemmin Savilaan. Nämä biologiset puhdistamot perustuivat saostuskaivomenetelmään."


https://www.hsy.fi/fi/asiantuntijalle/vesihuolto/jatevedenpuhdistus/historia/Sivut/default.aspx

Viestini ulkoasu jäi valitettavan sekavaksi, mutta onnittelen itseäni linkkien nopeasta löytämisestä.

« Viimeksi muokattu: ti 22.05.2018, 09:57:28 kirjoittanut drontti »

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5595
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #9 : ti 22.05.2018, 15:32:42 »
Oletettu viihtyvyyteni liittyi aika paljon käsitykseen muutoksen suunnasta, vaikka maailma olikin paljon paskempi paikka eläinsuojelun ja ympäristöpolitiikan kannalta. Ainakin 70-luvulla tilanne oli niin skandaalinomainen, että muutoksen suunnasta ei ollut mitään keskusteltavaa. Nyt kommentoidaan vakavalla naamalla sitä, käyttääkö valtiovalta liikaa tarmoaan eläin- ja ympäristönsuojelun kaltaisiin asioihin. Ikään kuin meillä edes olisi oikeaa syytä tehdä mitään politiikkaa nykyään. Ennemminkin palataan taas sellunkeittoon.

Meille vakuutettiin, että hallitus jakaa yhteisen arvopohjan. Sitä ei syvällisemmin pohdiskeltu, mikä tuo arvopohja on. Tulos tai ulos?
« Viimeksi muokattu: ti 22.05.2018, 15:37:05 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa Hayabusa

 • Konkari
 • Viestejä: 3155
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #10 : ti 22.05.2018, 19:11:51 »

Ruotsissa kerrottiin myös uuden joukko-osaston perustamisesta ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan. Uusi P18-joukko-osasto keskittyy Gotlannin puolustamiseen.

Tuo on yllättävä ja ilahduttavakin tieto, että Ruotsissa on alettu heräämään siihen, että maata pitäisi puolustaakin (eikä luottaa(?) siihen, että Suomi pysäyttää venäläiset?). Tähän asti Ruotsin puolustusta on vain vähennetty vuosikymmenestä toiseen toisen maailmansodan jälkeen, mutta nyt siis tuuli on kääntynyt, ainakin tilapäisesti. Joku varmaan tietää kertoa, kuinka monta (kymmentä) kertaa isompi Suomen puolustusbudjetti ja armeijavahvuus on kuin Ruotsin.

Kannattaa käydä lataamassa svedujen ohjeistus. Saattaa tulla tarpeeseen täälläkin, vaikka joku kanisteri ilmoittaisikin "ettei koske Suomea".

Poissa ROOSTER

 • Konkari
 • Viestejä: 2398
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #11 : to 05.07.2018, 18:30:59 »

Ruotsissa kerrottiin myös uuden joukko-osaston perustamisesta ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan. Uusi P18-joukko-osasto keskittyy Gotlannin puolustamiseen.

Tuo on yllättävä ja ilahduttavakin tieto, että Ruotsissa on alettu heräämään siihen, että maata pitäisi puolustaakin (eikä luottaa(?) siihen, että Suomi pysäyttää venäläiset?). Tähän asti Ruotsin puolustusta on vain vähennetty vuosikymmenestä toiseen toisen maailmansodan jälkeen, mutta nyt siis tuuli on kääntynyt, ainakin tilapäisesti. Joku varmaan tietää kertoa, kuinka monta (kymmentä) kertaa isompi Suomen puolustusbudjetti ja armeijavahvuus on kuin Ruotsin.
Kannattaa käydä lataamassa svedujen ohjeistus. Saattaa tulla tarpeeseen täälläkin, vaikka joku kanisteri ilmoittaisikin "ettei koske Suomea".

Tuuli on todellakin kääntynyt, nyt yhteistyö Suomenkin kanssa maittaa ja on tiiviimpää kuin ikinä.

Ruotsin puolustusvoimien komentaja Micael Bydén arvioi, että Ruotsin ja Suomen puolustusyhteistyö on edennyt muutaman viime vuoden kuluessa syvemmäksi kuin mikään Ruotsin asevoimien aikaisempi kumppanuus.

”Tälle ei löydy modernin Ruotsin historiasta yhtäkään vertailukohtaa”, Bydén sanoi HS:lle Almedalenin politiikkaviikolla Gotlannin Visbyssä.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #12 : to 02.08.2018, 20:01:13 »

Ruotsissa kerrottiin myös uuden joukko-osaston perustamisesta ensimmäistä kertaa sitten toisen maailmansodan. Uusi P18-joukko-osasto keskittyy Gotlannin puolustamiseen.

Tuo on yllättävä ja ilahduttavakin tieto, että Ruotsissa on alettu heräämään siihen, että maata pitäisi puolustaakin (eikä luottaa(?) siihen, että Suomi pysäyttää venäläiset?). ...

Kannattaa käydä lataamassa svedujen ohjeistus. Saattaa tulla tarpeeseen täälläkin, vaikka joku kanisteri ilmoittaisikin "ettei koske Suomea".

Ruotsin "apuun" ei kannata luottaa tai panostaa. Ruotsin metsäpalojen sammuttamiseen tarvitaan apua Suomesta ja muualta Euroopasta, koska työturvallisuuslainsäädäntö kieltää ruotsalaisilta palomiehiltä menemisen paloalueelle..... Eiköhän Ruotsin työturvallisuuslaki kiellä sotilailta myös kaikkiin sotatoimiin osallistumisen.

Ruotsin poliisi ei uskalla mennä Tukholman mamu-lähiöihin, joita mamu-jengit vapaasti terrorisoivat ja siellä murhaavat toisiaan (Luojan kiitos!), mutta eilen poliisit rohkeasti ampuivat Tukholman keskustassa kehitysvammaisen lapsen, jolla oli kädessä leikkiase. Varmaan kaikille kolmelle ampuneelle poliisille tulee urhollisuusmitalit ja Silvian maanmpuolustusristit  kuunsirppiketjuin..... (ja Tom of Finland tyynyliinoin).


VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #13 : ke 29.08.2018, 12:05:21 »
Valtiopäivävaalit ja sosialidemokraattien tappio tulossa......

Media: Ruotsin sosiaalidemokraatit levittivät muista puolueista väärää tietoa arabiaksi Facebookissa
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005806951.html?ref=rss

"Expressenin mukaan arabiankielisessä viestissä varoitettiin, että ruotsidemokraatit ja maltillinen kokoomus ovat puolueohjelmassaan kertoneet aikovansa sulkea kaikki moskeijat ja kieltää kasvot peittävät hunnut alle 18-vuotiailta. Puolueiden kerrotaan myös muun muassa kieltävän halal-lihan.

Ruotsin yleisradion SVT:n mukaan Jönköpingin maltillinen kokoomus on tehnyt poistetusta viestistä ilmoituksen poliisille."


Tällaista uutisointia kai kutsutaan "valeuutisiksi" - jos muista oikein. Pääministeri Stefan Löfveninkin oli kommentoitava asiaa; "Tämä ei ole sosialidemokratiaa."


NK.
« Viimeksi muokattu: ke 29.08.2018, 12:08:50 kirjoittanut Nuori kotka »
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4270
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #14 : ke 29.08.2018, 12:53:05 »
Ennusteita vaalituloksesta (eduskuntavaalit 2018): (tässä yhteenveto eri mielipidemittauksista)

https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2018#Medelv%C3%A4rde

Näyttäisi siltä, että demarit ovat laskussa jyrkemmin kuin moderaatit, jotka myös ovat laskussa.
Nouseva trendi näyttäisi olevan näillä: SD, Center, Vänsterpartiet. Kahdella  viimemainitulla kyllä vain lievästi nouseva trendi.

Jos tarkastelee blokeittain, niin aika tasoissa näyttäisi silmämääräisesti olevan sekä porvarillinen Alliansen että Rödgrön blokki. Rödgrön on hieman vähentänyt kannatustaan.

Molemmista ensimmäisistä käpyröistä voisi vetää sen johtopäätöksen, että SD on vienyt kannatusta sekä Moderateneilta että Demareilta (ja sekä Alliansenilta että Rödgröniltä). En kirjoita että "ikävä kyllä vienyt kannatusta...", sillä niin ikävää kuin SD:n nousu onkin, niin mitään kovin lämpimiä tunteita en kyllä tunne Demareita enkä varsinkaan Moderateneita kohtaan. Aika kovaa ja köyhiä kyykyttävää politiikkaa Moderatenit ovat käsittääkseni Ruotsissa vetäneet, ja Demareillakin on kaikenlaista painolastia (valta turmelee?), vaikka ovatkin saaneet myös hyvää aikaiseksi Ruotsissa.
« Viimeksi muokattu: ke 29.08.2018, 13:03:19 kirjoittanut kertsi »

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #15 : ke 29.08.2018, 13:07:05 »
Ennusteita vaalituloksesta (eduskuntavaalit 2018): (tässä yhteenveto eri mielipidemittauksista)

https://sv.wikipedia.org/wiki/Opinionsm%C3%A4tningar_inf%C3%B6r_riksdagsvalet_i_Sverige_2018#Medelv%C3%A4rde

Näyttäisi siltä, että demarit ovat laskussa jyrkemmin kuin moderaatit, jotka myös ovat laskussa.
Nouseva trendi näyttäisi olevan näillä: SD,....

Ruotsissa SD ei siis tarkoita sosialidemokraatteja!

Pääministeri S. Löven on jo epätoivoinen ja lupasi jatkopaikastaan kaikille ruotsalaisperheille ylimääräisen lomaviikon. Tosin maksumies - yllätys yllätys! - ei olekaan Stefan itse eikä sosialidemokraatit.  (Sossujen äänestäjiä on ilmeisesti helpompi kustettaa kuin palokunnan koiria.)

Autoja palaa yhä joka yö Ruotsin kaupungeissa, somessa demarit levittävät kilpailijoita parjaavia valeuutisia....


NK.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa kertsi

 • Konkari
 • Viestejä: 4270
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #16 : ke 29.08.2018, 13:32:06 »
Tietysti tiesin, että SD tarkoittaa rassepuoluetta, ja että S tarkoittaa demareita. Ihan niin kuin kirjoitinkin.

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #17 : ke 29.08.2018, 14:42:59 »
Tietysti tiesin, että SD tarkoittaa rassepuoluetta, ja että S tarkoittaa demareita. Ihan niin kuin kirjoitinkin.

Se, että kumpi puolue on rasistinen ja levittää valepropagandaa on aika puhtaasti näkökulmakysymys. Ja se vaihtunee vaalien jälkeen mediassakin....

NK.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #18 : ke 29.08.2018, 17:10:19 »
Kolme muslimivankia on tehnyt Ruotsin oikeusasiamiehelle valituksen loukkaavasta kohtelusta malmöläisessa vankilassa.
Miehille ei ollut järjestetty ruokatarjoilua selliin illaksi paaston jälkeen.

Kolme muslimivankia kirjoittavat oikeusasiamiehelle suuntaamassaan valituksessa, että vankilan imaami oli kehottanut heitä paastoamaan pyhiinvaeltajien tärkeimpänä päivänä. ....Vangit halusivat illallisen selliinsä klo 20.35 sen sijaan, että olisivat nauttineet ateriansa normaalin aikaan ruokasalissa.


Allahu Akbar! Kuolema vääräuskoisille koirille!

NK.
« Viimeksi muokattu: ke 29.08.2018, 17:18:35 kirjoittanut Nuori kotka »
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Viljo Aabraham

 • Konkari
 • Viestejä: 15595
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Ruotsi, Ruotsi och Sverige
« Vastaus #19 : to 30.08.2018, 11:08:10 »

Nyt valtiopäivävaalien alla Ruotsin Säkerhetspolisen (=Säpo eli Turvallisuuspoliisi) on katsonut huolestuneena aihelliseksi varoittaa kansalaisia valeuutisista, joilla yritetään vaikuttaa valitulokseen:
YLE 28.8.2018
https://yle.fi/uutiset/3-10375108


NK.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu