Kirjoittaja Aihe: Tuntematon Viro tutummaksi  (Luettu 345 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Anemone 2.0

  • Konkari
  • Viestejä: 2978
  • Väärinajattelija
Tuntematon Viro tutummaksi
« : la 21.04.2018, 20:31:51 »
Myönnän, en tunne Viroa juuri lainkaan. Ei ole oikein edes kiinnostanut. Parhaiten Viro on mielessäni kunnostautunut kuvataiteessa, esim. Villu Jaanisoo, joka tosin asuu Suomessa. Nyt katsoin Areenasta virolaisen dokumentin Viron venäjänkielisten perheiden kielivalinnoista. Pitkästyttävä ohjelma; herätti kysymyksiä, muttei antanut lainkaan vastauksia. Yksi venäjänkielinen nuori lähti opiskelemaan Pietariin. Olisi ollut mielenkiintoista kuulla, tuntuvatko Venäjällä kasvaneet venäjänkieliset kulttuuriltaan ja mentaliteetiltaan hänestä vierailta tai merkittävästi erilaisilta.

Tähän ketjuun siis tietovinkkejä ja -linkkejä Virosta.

Viro tutki: Venäläinen vähemmistö integroituu hitaasti mutta kuitenkin
https://yle.fi/uutiset/3-8083260
Minä tässä vain, anteeksi.

socrates

  • Vieras
Vs: Tuntematon Viro tutummaksi
« Vastaus #1 : la 21.04.2018, 20:33:45 »
Neuvostoaikainen Viro oli jonkin verran kiinnostava. Nykyinen EVVK.

Poissa Anemone 2.0

  • Konkari
  • Viestejä: 2978
  • Väärinajattelija
Vs: Tuntematon Viro tutummaksi
« Vastaus #2 : ke 20.06.2018, 17:14:04 »
Keskiajan Tallinnan kaatopaikka on arkeologien onnela – Kalamajan maaperästä paljastuu 1400-luvun arki ja blingbling tuhansina esineinä

Suippokärkisiä kenkiä, puisia kampoja, matkamuistoja pyhiinvaelluksilta... Kun Tallinnan Kalamajan kaupunginosassa ryhdyttiin kesän korvalla kaivamaan perustuksia uusille asuintaloille, maasta alkoi odottamatta nousta yhä enemmän muistoja keskiajan elämästä.

Arkeologiset kaivaukset ovat puolivälissä, mutta esineitä on löytynyt jo yli 15 000. Ne ovat valtaosin 1400-luvun viimeiseltä neljännekseltä.

Viisi vuosisataa sitten esineet olivat rikkinäistä tai loppuun kulutettuja. Tallinnalaiset halusivat niistä eroon. Nyt ne ovat ainutlaatuinen kokoelma keskiajan konkretiaa, eivät vain Virossa vaan kaikkialla Itämeren alueen pohjoisosissa.

Tallinnassa on tehty arkeologisia kaivauksia kaksi vuosisataa. Koskaan ei ole löydetty mitään yhtä mittavaa yhtä lyhyeltä ajanjaksolta, kertoo Tallinnan yliopiston tutkija Erki Russow Viron yleisradioyhtiölle ERR:lle (siirryt toiseen palveluun). Iso määrä esineitä myöhäiseltä keskiajalta piirtää siitä poikkeuksellisen monipuolisen kuvan.

Rakennusyhtiö YIT kertoo, että myöhemmin luvassa on näyttely. Jo nyt joitakin löydöistä on esillä osoitteessa Väike-Patarei 1.

https://yle.fi/uutiset/3-10264987
Minä tässä vain, anteeksi.