Kirjoittaja Aihe: Onko parisuhde naiselle haitaksi?  (Luettu 24260 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13586
Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« : la 28.03.2015, 12:01:09 »
Nyt en taaskaan niin kirveelläkään saa mieleeni kovin montaa naista jotka olisivat olleet omin ansioin (kuninkaalliseksi syntymistä ei siis lasketa) yhteiskunnallisesti merkittävässä asemassa ja olleet koko elämänsä parisuhteessa yhden ja saman miehen kanssa. Onhan näitä, mutta itselleni ei tule mieleen het'siltään kuin Margaret Thatcher. Meidän Tarja Halosemmekaan ei käy, kun nyt pointti on siinä että ei saa olla missään vaiheessa eronnut.

Se miksi alleviivaan tuota pysyvää parisuhdetta tässä johtuu siitä että minua mietityttää että jos nainen omistautuu koko elämänsä ajan samalle kumppanille ja perheelle, niin onko se vastatekijä sille että nainen voisi itse henkilökohtaisesti saavuttaa jotain merkittävää. Päästä vaikuttajaksi, tai luoda jotain sellaista kirjallisuuden, kuvataiteen, musiikin, elokuvien tms. saralla että se myös muistetaan ilman että pitää olla joku todella asioihin perehtynyt taho. Onko niin että jos nainen omistautuu intohimoisesti mille hyvänsä aatteelle, hän ei siinä samalla kertakaikkiaan voi elää "pientä ja sievää" elämää jossa parisuhteella on suuri merkitys?

Pystyvätköhän siihen toisaalta edes miehetkään? Toki entisaikoina mies saattoi olla koko elämänsä avioliitossa yhden ja saman naisen kanssa ja maalata tauluja, säveltää musiikkia, kehittää jotain tieteenalaa, politikoida jne., mutta vaimon merkitys ei hänelle välttämättä ollut sen kummoisempi kuin perillisten synnyttäjän ja taloudenhoitajan merkitys on. Rakkautta haettiin rakastajattarilta ja silkkaa seksiä prostituoiduilta.

Asia alkoi jotenkin rassata kun katselin sellaisen elokuvan kuin A Dangerous Method. Elokuva käsittelee Jungin, hänen rakastajattarekseen päätyvän potilaan ja Freudin välistä kanssakäymistä. Nykyajan ihmisen (naisen) silmällä elokuvan miehet ovat tekopyhiä paskoja. Vaimoa paukutetaan paksuksi ja palvotaan, kun taas nautintoa ja intohimoa hakiessa on kiva tunkea se heppinsä johonkin häilyvään potilaaseen jonka mahdolliset kurnutukset siinä vaiheessa kun syyllisyydentunto iskee on helppo kuitata olankohautuksella. Oli perin ikävä kokemus tämä leffa varsinkin kun olen Jungin vannoutunut fani. Mutta en hänen persoonansa, vaan hänen aivoitustensa. Ehkä pitäisi nähdä nuo miehetkin sen oman aikansa tapakulttuurin uhreina, toisaalta ketkä sen kulttuurin sitten tekivät, elleivät miehet itse? Naiset toimivat apulaisina ja statisteina.

Jos pari itsetärkeyttään tihkuvaa miestä kykenee (suorastaan lapsellisen uhmakkaasti?) keskustelemaan koko perheensä (lapsia myöten) kuullen seksuaalisuuden kiemuroista, niin on se kumma ettei sen vertaa rohkeutta löydy että alkaisi ihan tosissaan käymään seksin iloja läpi vaimonsakin kanssa, eikä vain tökkisi tätä raskaaksi. Taikka jos on niin kovin lääpällään rakastajattareensa, niin perustaisi vaikka polygamisen perheen. Ihan sama, mutta se pelkurimaisuus mikä sata vuotta sitten vallitsi tuntuu perin merkilliseltä. Miehenä sai oikeasti tehdä mitä huvitti, mutta sitten kuitenkin piti häpeillä ja valehdella ja pelätä skandaaleita. Joista kärsivät lopulta naiset.

Oikeastaan otsikkoni lienee erheellinen. Ehkä sen pitäisi olla "onko mies naiselle haitaksi?" Muistelisin että tutkimuksin on todettu että parisuhteissa miehet voivat paremmin kuin yksin, mm. elävät pidempään. Naisten kohdalla eroa sinkkuudella ja suhteessa olevalla ei tainnut olla. Olisi kiintoisaa tietää miten lesbot voivat. Onko kahden naisen talous onnellisempi kuin yhden naisen?
"The artist is the true seer and prophet of his century, the justifier of life and as such, of course, a revolutionary far more fundamental in his penetration of the social mask of his day than any fanatic idealist spilling blood over the pavement in the name simply of another unnatural mask."

JC

Poissa Laika

 • Konkari
 • Viestejä: 5018
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #1 : la 28.03.2015, 12:13:36 »
Itse en halua naista, koska nainen estää vapaa-aikaa viikolla, pleikkarin pelaamista, masturbointia, filosofista maleksintaa ja pölytollojen laskentaa.

Olisi kai teoriassa mahdollista kehittää parisuhde, joka mahdollistaa toiminnot yllä. Käytännössä se on vaikeaa ja naiset kinuavat lopulta jossain vaiheessa älyttömyyksiä kuten lapsia ja omakotitaloa.

Tyttöjen majaleikit ennakoivat koko paketin. Siivoavat kuusenoksien alla, kieltävät ketään tulemasta sisään ja asettelevat käpyjä eli vauvoja pesän sisällä. Naisten uramahdollisuuksia eivät estä niinkään miehet kuin naisten oma habbo hotel live -harrastus.

Anteeksi.
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Poissa urogallus

 • Konkari
 • Viestejä: 2568
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #2 : la 28.03.2015, 12:16:25 »
Miehenä sai oikeasti tehdä mitä huvitti, mutta sitten kuitenkin piti häpeillä ja valehdella ja pelätä skandaaleita. Joista kärsivät lopulta naiset.

Ai niinkö? Ettei vain olisi niin, että vain ne miehet, jotka naisia kiinnostavat, saivat tehdä mitä huvitti. Siis ne yläluokan miehet ;). Alaluokka oli sukupuoleen katsomatta lyhyessä lie'assa.


Oikeastaan otsikkoni lienee erheellinen. Ehkä sen pitäisi olla "onko mies naiselle haitaksi?" Muistelisin että tutkimuksin on todettu että parisuhteissa miehet voivat paremmin kuin yksin, mm. elävät pidempään.

Oikea otsikko olisi ehkä "onko miehestä naiselle hyötyä"?

Halveksitaanko parisuhteettomia naisia avoimesti? Parisuhteettomia miehiä (poislukien menevien sinkkuen vähemmistö) halveksitaan aika yleisesti ja peittelemättä. Suurimman osan aikaa he ovat toki näkymättömiä, jollaisia uskon alhaisen statuksen yksinäisten naisten olevan kaiken aikaa.

Olisi kiintoisaa tietää miten lesbot voivat. Onko kahden naisen talous onnellisempi kuin yhden naisen?

Hyvä kysymys. Olen törmännyt väitteeseen, jonka mukaan keskimäärin homosuhteissa olisi eniten seksiä ja lesbosuhteissa eniten väkivaltaa. Heterot ovat sitten siinä välissä. Tämän väitteen paikkansapitävyyttä en menisi takaamaan, koska en ole koskaan nähnyt minkäänlaisia tutkimuksia aiheesta.

Poissa Vanha aatami

 • Konkari
 • Viestejä: 13217
 • RAKKAUTTA - EI ISLAMISTEJA!
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #3 : la 28.03.2015, 12:26:45 »
Oikeastaan otsikkoni lienee erheellinen. Ehkä sen pitäisi olla "onko mies naiselle haitaksi?" Muistelisin että tutkimuksin on todettu että parisuhteissa miehet voivat paremmin kuin yksin, mm. elävät pidempään. Naisten kohdalla eroa sinkkuudella ja suhteessa olevalla ei tainnut olla.

Olipa todella mielenkiintoinen avaus ja jäin kysymyksiä pohtimaan. En ole vielä oikein valmis varsinaisesti kommentoimaan, mutta ehkä ensimmäisenä tulee mielee ihmisten kovin erilaiset persoonallisuudet. Esim. tämä perhekeskeisyys vs. luovuus / itsekeskeisyys ei ole välttämättä kovin sukupuolisidonnainen asia. Varmaan jonkin verran.

Toivon hyvää keskustelua.


VA.
Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
ei ole mitään uutta auringon alla.
......Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13586
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #4 : la 28.03.2015, 12:32:28 »
Hm. Olisin ehkä voinut keksiä paremmankin otsikon, koska minua ei nyt tippaakaan kiinnosta tässä tavikset, vaan ihmiset jotka yrittävät saavuttaa jotain. Inspiraationa toimineen elokuvan (ja siis tosielämän, sillä todellisuuteenhan se perustui) naishahmo, se ex-potilas josta tuli hetkeksi Jungin rakastajatar, halusi lääkäriksi ja oli halunnut sitä jo ennen kuin tapasi Jungin. Väitöskirjansa hän (elokuvan mukaan) kirjoitti seksin ja kuoleman välisestä yhteydestä. Häntä kun kiinnosti että tukahdutetaanko seksuaalisuutta sen vuoksi että ego pelkää egon kuolemaa jos päästää täysin irti ohjaksista seksuaalisen nautinnon tiimellyksessä.

Kyseinen nainen sitten elokuvassa meni itsekin naimisiin ja oli tuotapikaa raskaana. Lopputekstien mukaan hänet ja tyttärensä ammuttiin natsien toimesta (nainen oli juutalainen). Erittäin miehisen natsiaatteen uhriksikin siis päädyttiin.

En nyt muuten muistakaan äkkiseltään yhtään miestä joka olisi päässyt asemaansa lojumalla sängyssä jos toisessakin, joskin juurikin Jung oli hyötynyt kovasti vaimonsa varakkuudesta (mikä elokuvassa esille tuotiinkin). Avioliitosta voi olla hyötyä sille osapuolelle joka muuten ei pääse pitopöydästä osalliseksi. Mutta jos nainen ei halua vain syödä hyvin, pukeutua hyvin ja asua hulppeasti, vaan hän haluaa olla aikaansaava (tieteiden, taiteiden tms. saralla) niin paljonko "hyötyä" liitosta hänelle loppujenlopuksi on? Miehethän ovat kautta aikain ottaneet vaimon omaksi ilokseen, eivät sitä varten että pääsevät olemaan mesenaattina kovasti taidetta, tiedettä tai politiikkaa puskevalle kunnianhimoiselle naiselle.
"The artist is the true seer and prophet of his century, the justifier of life and as such, of course, a revolutionary far more fundamental in his penetration of the social mask of his day than any fanatic idealist spilling blood over the pavement in the name simply of another unnatural mask."

JC

Poissa Faustinen

 • Konkari
 • Viestejä: 6583
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #5 : la 28.03.2015, 12:39:15 »
Taitaa olla niin, että sekoitetaan rakastuminen ja rakastaminen.  Naiset haluavat parisuhteen, useinmiten itsensä vuoksi.

Suhteista ei etukäteen voi tietää, lienevätkö hyviä vai huonoja. Nykyisin on myös melko helppo purkka suhde, tai avoliitto vaikka tekstiviestillä, niinkuin vanhasen masa.

Vietit ovat voimakkaita ja lapset taitavat olla naiselle paljon tärkeämpiä kuin ukonköriläs, mutta ilman sitä ei niitä lapsiakaan saada ja jonkinlaiset vakaat olot ovat välttämättömiä, itsekullekin.

No naisille tulee omat vapautensa, kun lapset ovat varttuneempia ja silloin usein erotaan. Tosin silloinkin samat virheet uusitaan, eikä se vanha köriläs enää niin mahdottomalta tunnukaan.

Miehenä en tiedä, mutta oletan, että naiset ovat myös mustasukkaisia (kateita) toisilleen ja haluavat sen miehen, koska toisillakin on semmoinen otus itsellään ja onhan se mukava, jossei muuten niin ehkä vaikka kantamassa kassia kaupasta, kun nainen on osteskellut, enemmän ta vähemmän tarpeellista, mutta välttämätöntä tavaraan yhteiseen pesään, tai ainakin mies luulee, sen sitä olevan.

Niin joo kyllä parisuhde on naiselle hyväksi, parittelusuhde tulee kaupan päälle, kiusaksi tai onneksikin, ehkä.

Okei mistäpä minä tiedän, kun oma vaimokin lähti lätkimään, vaikka muutama mukalakin ehdittiin tehdä.

Chama

 • Vieras
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #6 : la 28.03.2015, 12:44:45 »
Tämmöisen kysymyksen kohdalla on tietty ratkaistava se, mitä pidetään saavutuksena. Minulla on sellainen kutina, että Norma Batesin kuvaama asetelma on länsimaissa muuttumassa, eli yhtä hyvin parisuhteessa elävä mies voi saada tyydytyksensä siitä, että nainen menestyy. Pohjimmiltaanhan on kyse sukupuolten sosiaalisesta roolituksesta. Kun siinä tapahtuu liikahduksia, mahdollisuuksien horisonttikin muuttuu.

Antares

 • Vieras
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #7 : la 28.03.2015, 12:48:11 »
Outo kysymys, lesbosuhde pitäisi olla sitten oikein tuplahaitta vaikka on kyllä esimerkkejä täysin päinvastaisestakin erityisesti taitelijapuolella (kolme liittoa tulee heti ajattelematta mieleen missä molemmat ovat tehneet hyvän uran taiteessa).

Enkä usko siihenkään että just se mies siinä liitossa estäisi naista pääsemästä eteenpäin jos naisella halua on (on noita esimerkkejä siitäkin naispresidenteistä, pää- ym ministereistä, korkeimman oikeuden presidenteistä jne jne alkaen pelkästään kotimaata muistellen)... Määrätietoinen nainen varmasti valitsee miesseuralaisensa siten ettei suhde estä uralla etenemistä vaan edistää sitä, kannustamalla ja sopivalla työnjaolla auttamalla jne...

Elokuvat ovat fiktiota, tämä maailma tarjoaa todellisia tapauksia joita voi tutkia...

Toki jos on todella kunnianhimoinen, perhe ym aikasyöppö on pelkkä taakka niin naiselle kuin miehelle.
« Viimeksi muokattu: la 28.03.2015, 12:53:34 kirjoittanut Antares »

socrates

 • Vieras
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #8 : la 28.03.2015, 13:18:39 »
Vallan huipulla olevien naisten parisuhdetilanteista minulla on hyvin vähän tietoa. Miten lie vaikkapa Merkelin kohdalla? Toki sinkkuus merkitsee käytännössä useammin lapsettomuutta ja sitä kautta enemmän aikaa omistautua työuralle.

Miehillehän parisuhde nimenomaan on tukisatama, mikä antaa perusturvallisuuden toteuttaa unelmia. Naisille tällainen asennoituminen tuntuu olevan harvinaisempaa ja sen sijaan parisuhteen pitäisi itsessään olla se unelma. Lopputuloksena on valtava määrä parisuhteen arkea marisevia naisia. Kumminkin edelleen osalle naisista parisuhde on jostain syystä tärkeä.

Chama

 • Vieras
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #9 : la 28.03.2015, 13:20:56 »
Elokuvat ovat fiktiota, tämä maailma tarjoaa todellisia tapauksia joita voi tutkia...

Tällaisessa fiktion ja todellisuuden vastakkainasettelussa, kun käsitellään yhteiskunnallisten ilmiöiden syitä ja seurauksia, ei ole mitään mieltä. Tietyssä ajassa ja paikassa luotu fiktio heijastaa samalla tavalla sitä yhteisöä/yhteiskuntaa, jossa esimerkiksi elokuva käsikirjoitetaan/ohjataan/näytellään, kuin niin sanotut todetkin tapahtumat.

Poissa Vatupassi

 • Konkari
 • Viestejä: 631
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #10 : la 28.03.2015, 14:03:36 »
-Kiitokset Norma Jeanille, eiku siis NormaBatesille, aiheen avaamisesta,

koska puhut nyt juuri siitä ,missä oma mieleni askaroi paljon------------10+papukaijamerkki :D


---------------------------------------------------------------

-tähän hahmottelen aiheeseen liittyvät : ydinsanat 

elämä saman kumppanin kanssa, mitä saavutuksia haetaan", voiko menestyä perheestä "-------------
huolimatta tai siksi juuri, ------------------
---mikä on tekopyhää"ja kenelle?,
----seksin iloista keskustelu kumppanin kanssa,  ----miten paljon taakkaa voi laittaa naisen
niskaan, ilman että mies saa pelkurin leiman,
---onko mies naiselle haitkasi----
luovuus, perhe, ajanhallinta, unelma,
mies naisen "mesenaattina, esim. suhteessa silloin kun ei ole lapsia?
-----------miten vietetään yhteistä aikaa--------
-----------miten paljon sosiaalinen media leikkaa ajasta?--------
------rakkaus on tahtomista silloinkin kun ei aina "tunnut hyvältä!"------------


Poissa Vatupassi

 • Konkari
 • Viestejä: 631
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #11 : la 28.03.2015, 14:13:55 »
-Kiitokset Norma Jeanille, eiku siis NormaBatesille, aiheen avaamisesta,

koska puhut nyt juuri siitä ,missä oma mieleni askaroi paljon------------10+papukaijamerkki :D


---------------------------------------------------------------

-tähän hahmottelen aiheeseen liittyvät : ydinsanat 

elämä saman kumppanin kanssa, mitä saavutuksia haetaan", voiko menestyä perheestä "-------------
huolimatta tai siksi juuri, ------------------
---mikä on tekopyhää"ja kenelle?,
----seksin iloista keskustelu kumppanin kanssa,  ----miten paljon taakkaa voi laittaa naisen
niskaan, ilman että mies saa pelkurin leiman,
---onko mies naiselle haitkasi----
luovuus, perhe, ajanhallinta, unelma,
mies naisen "mesenaattina, esim. suhteessa silloin kun ei ole lapsia?
-----------miten vietetään yhteistä aikaa--------
-----------miten paljon sosiaalinen media leikkaa ajasta?--------
------rakkaus on tahtomista silloinkin kun ei aina "tunnut hyvältä!"------------

 :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

kohta yksi --1, kaikkihan lähtee arvoista, mille sijalle puolisosi laitat,
              onko ykkösenä, suhde, Jumalaan tai vaikka(hare krisnaan")
-----------tuleeko seuraavana sijalle, työ ja vasta sitten kumppani, ----
-----------millainen voimavara suhde on silloin kun se toimii?
----------(voi yksinäistä jos hän kaatuu ei ole hänelle tukijaa ,made by raamatu sananlaksut)

---------2suhde voi olla saman-aikaisesti toimiva joltain osin, ja joltain osin ontuva?
---------ihan niin kuin autossa voi olla loistavat renkaat, mutta jarrupalat tarvitsevat
uusintaa?
--------kohta koleme3 ,kumppaneiden aikakäsitys, ))toinen on hidas-hämäläinen,
ja toinen jatkuvasti parpattava karjalainen---mutta silti nuo vastakohdat tuntevat vetoa,
-----------se ei viellä silti kerro ,etteikö sujuvaa"arkea tulisi harjoitella--------

--------4kohta neljä--jos suhteessa kumminkin on enemmän energiaa syöviä asioita
silloin, peli pitää viheltää poikki?--

Antares

 • Vieras
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #12 : la 28.03.2015, 14:57:46 »
Vallan huipulla olevien naisten parisuhdetilanteista minulla on hyvin vähän tietoa. Miten lie vaikkapa Merkelin kohdalla?

Merkelin asiat selviävät vaikka Wikipediasta...

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13586
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #13 : la 28.03.2015, 20:50:13 »
Miehillehän parisuhde nimenomaan on tukisatama, mikä antaa perusturvallisuuden toteuttaa unelmia. Naisille tällainen asennoituminen tuntuu olevan harvinaisempaa ja sen sijaan parisuhteen pitäisi itsessään olla se unelma. Lopputuloksena on valtava määrä parisuhteen arkea marisevia naisia. Kumminkin edelleen osalle naisista parisuhde on jostain syystä tärkeä.

Itselleni parisuhde on ok jos se on ihan normaalia, tavallista arkea. Taidan siis tarvita vaimon. Ja joskus kun netissä olen mekastanut miehenpuutteestani, muutama ihminen (naisia enimmäkseen) on tivannut että "mitä voit tarjota miehelle". On ihmetyttänyt että mikä helvetin toivomuslähde minun pitäisi olla. Eikö se riitä että voi tehdä yhdessä kivoja, yksinkertaisia juttuja, ja sitten ne suuremmat unelmat kumpikin toteuttaa omalla tahollaan (jollei satu olemaan sama unelma, esim. kaksi kilpaurheilijaa voinee treenata yhdessä?)

Ehkä kuitenkin on parempi ettei ole yhteistä unelmaa, sillä luulen että esim. kaksi intohimoista taiteentekijää raatelisi toisensa kappaleiksi jos alkaisivat skabaamaan kumpi saa parempaa taidetta aikaiseksi, tai enemmän tunnustusta. Minusta se on ainakin perin tympäisevää että kerta toisensa jälkeen saa havaita että taiteilijapariskunnan kohdalla nainen on ikuinen kakkonen.

On tulossa sellainenkin elokuva jossa jotain suurisilmäisiä lapsukaisia maalaileva nainen tekee työnsä (kusipää)miehensä nimissä. Sekin perustuu todellisuuteen. Minusta tuo on jo aivan käsittämätöntä että oma nimikin pitää täysin mitätöidä ja antaa luovuutensa toisen ihmisen omaisuudeksi.

http://www.imdb.com/title/tt1126590/

Korostan että tässä ketjussa olen todellakin käyttänyt esimerkkinä todellisuuteen perustuvia elokuvia. Mutta noin ylipäätään fiktio kuitenkin kertoo jotain siitä mitä me ihmisinä olemme ja mitä arvostamme. Vaikkakin ehkä suurieleisesti ja mutka suoraksi kiskaisten.
"The artist is the true seer and prophet of his century, the justifier of life and as such, of course, a revolutionary far more fundamental in his penetration of the social mask of his day than any fanatic idealist spilling blood over the pavement in the name simply of another unnatural mask."

JC

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 13514
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #14 : la 28.03.2015, 20:57:41 »
En tiedä, mitä aloituksen tekijä laskee merkittäviksi teoiksi, mutta ainakin yksi nykyinen akateemikkomme (nainen) on elänyt aviossa saman miehen kanssa, joka myös on hänen ensimmäinen puolisonsa, ja elää edelleen. Mutta ehkei akateemikkous ole riittävän merkittävää...

Tuli nyt vain heti mieleen. Voi näitä olla vaikka kuinka monia muitakin - akateemikoissakin.

Poissa Norma B

 • Nyhtönaakka
 • Konkari
 • Viestejä: 13586
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #15 : la 28.03.2015, 21:02:38 »
Noh, laitetaan merkittäväksi vaikka sellainen että on noteerattu muutenkin kuin työpaikallaan (tai ei ole tavanomaisissa päivätöissä) ja/tai kotonaan. Eli siis tehnyt tiedettä tai taidetta, kulttuuria, politiikkaa. Ja nimi tullut muidenkin tietoon. Tavan virkamiehiä tai pöytälaatikkorunoilijoita en siis tässä hae.

Esimerkkejä vaan kehiin jos tietää. Ja tosiaan kyllä mietiskelin että onko nimenomaan parisuhde mieheen naiselle haitaksi. Että kun on esmes tämä Tove Jansson ja vaikkapa Eva Dalgren...
"The artist is the true seer and prophet of his century, the justifier of life and as such, of course, a revolutionary far more fundamental in his penetration of the social mask of his day than any fanatic idealist spilling blood over the pavement in the name simply of another unnatural mask."

JC

Chama

 • Vieras
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #16 : la 28.03.2015, 21:06:20 »
Minusta se on ainakin perin tympäisevää että kerta toisensa jälkeen saa havaita että taiteilijapariskunnan kohdalla nainen on ikuinen kakkonen.

Mikäli parisuhteen kesto oletetaan aikajänteeltään pidemmäksi, kestoltaan ennemmin vuosikymmeniä kuin vuosia, osia voidaan myös vaihtaa. Ensin mennään toisen ehdoilla ja sitten toisen ja niin jatketaan, kunnes elämä päättyy. Tällainen asennoituminen vaatii toki vankan luottamuksen puolisoiden välillä, että uskaltaa jättäytyä sen varaan, että minunkin aikani vielä tulee.

Poissa Safiiri

 • Konkari
 • Viestejä: 13514
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #17 : la 28.03.2015, 21:10:51 »
Noh, laitetaan merkittäväksi vaikka sellainen että on noteerattu muutenkin kuin työpaikallaan (tai ei ole tavanomaisissa päivätöissä) ja/tai kotonaan. Eli siis tehnyt tiedettä tai taidetta, kulttuuria, politiikkaa. Ja nimi tullut muidenkin tietoon. Tavan virkamiehiä tai pöytälaatikkorunoilijoita en siis tässä hae.

Esimerkkejä vaan kehiin jos tietää. Ja tosiaan kyllä mietiskelin että onko nimenomaan parisuhde mieheen naiselle haitaksi. Että kun on esmes tämä Tove Jansson ja vaikkapa Eva Dalgren...

No eiköhän sitten akateemikko täytä kriteerit. Eli kyllä - meillä on tällä hetkellä akateemikko (Akateemikko on Suomessa arvonimi, jonka tasavallan presidentti myöntää erityisen ansioituneille tieteen- ja taiteenharjoittajille), joka on ollut naimisissa vain tämän saman nykyisen miehensä kanssa: Marjo Kuusela. Taiteen akateemikoita on kerrallaan vain korkeintaan yksitoista , joten he eivät ole ihan tusinatavaraa.

Chamalle: Mainittu pariskunta ei myöskään ole toteuttanut tätä esittämääsi vuorovetometodia, vaan molemmat ovat tehneet merkittävää taiteellista uraa vuosikymmenien ajan. Sekä yhdessä, että erikseen, mutta ehdottomasti samaan aikaan. Juu - on heillä lapsiakin, joten eipä ole sekään selittäjänä, että siitä elämänalueesta on sitten tingitty.

Esitänkin väitteen, että molemminpuolinen kunnioitus sekä toisen työn arvostus taitaa olla avain onnistumiseen. Jos taas oletetaan toisen uhrautuvan toisen takia, niin metsäänhän siinä mennään.
« Viimeksi muokattu: la 28.03.2015, 21:18:41 kirjoittanut Safiiri »

socrates

 • Vieras
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #18 : la 28.03.2015, 21:24:08 »
Kurkatkaas akat meta-alueelle. Siellä on kivaajännää.

Poissa Juha

 • Konkari
 • Viestejä: 9520
Vs: Onko parisuhde naiselle haitaksi?
« Vastaus #19 : la 28.03.2015, 23:43:24 »

Mies ja nainen voivat kumpikin hurahtaa ohi ihmispainotteisen elämän. Miehille tuo on tosin tyypillisempää. Kun tuo ei ole enää se määräävin, antaa sen vähempi osuus mahdollisuuden keskittyä johonkin muuhun. Esim loistamaan jollain kapeammalla alueella.

Miehet ovat tyypillisesti erikoistuneempia. Ehkä nainen ei kokonaisvaltaisempana sietäisi toista samanlaista rinnalleen. Toisaalta nainen on kapeampialainen, niin hänen voi olla vaikea löytää sopivaa vastinparia. Kuka se olisi? Kokonaisvaltaisempi "mies", vai sitten se, joka ei oikein ole ihminen?

Voi olla aika karrikointia. Tuli mieleen.

On myös aivojen käytöllisesti älykkäitä ja kapea-alaisia, ja toisaalta kokonaisvaltaisia, mutta ei niin teräväpäisiä. Vaikea sanoa näistä muuta kuin arveluja.