Kirjoittaja Aihe: Lehdistökatsaus, pääkirjoituksista poimittua  (Luettu 180 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa ROOSTER

  • Konkari
  • Viestejä: 2149
Lehdistökatsaus, pääkirjoituksista poimittua
« : to 12.04.2018, 09:45:01 »
Pekkarisen pää-äänenkannattaja KSML kirjoittaa :

Yritystukien karsimista yrittänyt työryhmä päätyi lopulta nollatulokseen, vaikka puheenjohtaja Pekkarinen teki kaksi yritystä rakenteellisesti uudistaa muun muassa energiatukia ja energiaverotusta. Käytännössä uudistaminen kaatui metsäteollisuuden vastustukseen. Näiden tukien muuttaminen enemmän innovaatiotuiksi ja teollisuuden rakennetta uudistaviksi tuiksi ei käynyt teollisuuden edunvalvojille.
...
Osa vasemmistosta ja vihreistä on leimannut yritystuet turhiksi tai haitallisiksi. Näin ei ole. Suomen on syytä tukea veroeduin ja yritystuin tärkeäksi kokemiaan toimialoja. Aivan samalla tavalla tarvitaan myös työttömyys- ja sosiaalitukia.

Kirjoittaja on päätoimittaja.

Tähänkö on tultu? Kuka enää kannattaa vapaata markkinataloutta? Entä kehitystä?  Ei kukaan näköjään.
Yleinen mielipide on aina väärässä

Poissa Laika

  • Konkari
  • Viestejä: 5437
Vs: Lehdistökatsaus, pääkirjoituksista poimittua
« Vastaus #1 : to 12.04.2018, 10:05:49 »
Jos yhteiskunta haluaisi tukea innovaatioita ja yritystoimintaa, niin voisihan valtio aina ostaa osakkeita ensimmäisissä osakeanneissa.

Ai! Eihän se käy. Silloin valtiosta tulisi osakkeenomistaja, se saisi oikeuden voitoista maksettaviin osinkoihin ja se häiritsisi vapaiden markkinoiden toimintaa. Parempi syytää verorahoja markkinoille vastikkeetta.

Jos jollakulla on vaikeuksia ymmärtää: yritykset kannattavat vapaata markkinataloutta niin kauan kuin se tarkoittaa vapautta markkinoita vääristävien verojen maksamisesta, mutta ne lakkaavat kannattamasta vapaata markkinataloutta sitten, kun se tarkoittaa markkinoita vääristävien tukien maksamista niille itselleen.

Hyvä esimerkki tästä ovat yksityiset pankit. Ei ihme että yksityisen sektorin ylläpitäminen tulee tänä päivänä niin kalliiksi valtioille.
« Viimeksi muokattu: to 12.04.2018, 10:15:52 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)

Paikalla Big Data Lenny

  • Konkari
  • Viestejä: 1736
Vs: Lehdistökatsaus, pääkirjoituksista poimittua
« Vastaus #2 : to 12.04.2018, 10:25:21 »
Jostakin syystä Saksassa ei ole ollut mitään ideologista pelkotilaa yritysten tukemisen esteenä. Eikä myöskään EU:ssa yleisesti.

Yritystuet eivät ole vailla ongelmia, eli juuri tuo Laikan pointti. Tarvitaan valvontaa ja kuria, muuten sijoitukset lipsahtavat helposti jonnekin missä ei päivä sijoittajalle paista. Mutta siis kompromissina kaikkine ongelmineenkin ihan toimiva nykyisessä ideologiassa.

Poissa Laika

  • Konkari
  • Viestejä: 5437
Vs: Lehdistökatsaus, pääkirjoituksista poimittua
« Vastaus #3 : to 12.04.2018, 10:30:37 »
Se elin jossa sijoittajat valvovat etuaan tunnetaan 'yhtiökokouksena'. Jos sijoittaja ei ole hankkinut yrityksen osakkeita ei hänellä tietenkään ole mitään etuakaan siellä valvottavana.

Jos yritys tarvitsee tukea vaikkapa jonkin prosessin tai innovaation kehittämiseen, se voi aina järjestää ylimääräisen osakeannin sen rahoittamiseksi yhtiökokouksen luvalla.

Ihme kyllä tänä päivänä täytyy vasemmiston huomauttaa tällaisista seikoista oikeistolaisia poliitikkoja. Nämä vastaukset löytyvät liiketalouden oppikirjoista.
« Viimeksi muokattu: to 12.04.2018, 10:34:03 kirjoittanut Laika »
Custom will reconcile people to any atrocity; and fashion will drive them to acquire any custom.

-George Bernard Shaw, Killing For Sport, Preface (1914)